[مکان های تاریخی مکه مکرمه (ضرورت حفظ اثار اسلامی و خیانت وهابیان در تخریب انها) - گفتار دوم: مكان هاى تاريخى مكه مكرمه كه اكنون وجود دارند - صفحه۱۷۳]
مسجد تنعيم يا مسجد حضرت خديجه: اين مسجد هنوز پابرجاست و عمره گزاران آهنگ آن مى كنند. بناى اين مسجد بازسازى شده و رواق هاى آن در شكلى تازه توسعه يافته است.
ص: ۱۷۳
اين مسجد، پس از بازسازى [۱]: بناى قديمى مسجد [ كه در دوره عثمانى بازسازى شده بود] و سقف نداشت تخريب گشت. دولت سعودى در سال ١٣٩٨ه. ق طرحى براى بازسازى اين مسجد به زيباترين شكل و با معمارى بى همتا تهيه كرد؛ چرا كه اين مسجد از اهميت ويژه اى برخوردار است؛ زيرا در كنار ميقات اهل مكه واقع است. بارى ساختمان مسجد مستطيل و داراى دو بخش جداگانه است:
بخش يكم، از هشت جزر تشكيل شده است كه گنبدى بزرگ بر آنهاست. اين جزرها با تزئينات گوناگون زينت شده است. قاعده گنبد بر جزرها قرار دارد و بلنداى گنبد بر آنها افراشته شده است. در ميانه ديوار رو به قبله مسجد، محرابى بزرگ ساخته شده كه بلندى رواق آن چهل [۲] متر است.
بخش دوم، دو گلدسته است كه يكى در كنج شمال غربى قرار دارد و ديگرى روبه روى آن در طرف مقابل و با همان ويژگى ها، برافراشته شده است. در بالاى هر گلدسته، مجمره اى گلابى شكل است كه بر بالاى آن هلالى نهاده شده است.
مسجد دو ورودى دارد كه به فضاى سر پوشيده اى كه ميان مسجد و آبريزگاه است، مى رسند. يكى از اينها داراى سه در است كه مستقيم به صحن مسجد باز مى شوند. يكى از اين دو در مخصوص زنان است و كسى كه از آن وارد شود مستقيماً به محل نماز در مقابل محراب مى رسد. محل نماز زنان در مسجد با حايلى چوبين جدا گشته است.
مسجد از سه جهت در محاصره ميدانها و توقف گاه هاى خودروهاست و تنها مقابل آن آزاد و باز است. [۳]
---------------
[۱]: در متن مبدأ صفحه ١٠٩ آمده است: «المسجد حدبثاً». - م.
[۲]: رواق القبلة بارتفاع اربعين متراً. - م.
[۳]: دليل مكة المكرمة الاسلامى، [بهجت صادق]، ص٧٢.
ارسال شده توسط بازار کتاب
http://www.ghbook.ir/book/11335