🔍مطالعات علمی 🔍


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


با هم، در کنار هم آنچه را که به نظرمان، نزدیک به دانش علمی است را تبیین می کنیم، اگر از گفتن حقیقت محزون می شوید باید در افکارتان بازنگری کنید.
گلچینی از بهترین های دانش علمی رو در این محفل آپلود می کنیم

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


#خبر_علمی
تحقیقاتی نشان داد برخی از انواع چای‌های کیسه‌ای که در تولید کیسه‌های توری و کوچک آنها از مواد اولیه پلاستیکی استفاده می‌شود، ممکن است میلیاردها ذره میکروپلاستیک را در فنجان شما بر جای بگذارند.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) می‌گوید چنین ذراتِ موجود در آب آشامیدنی خطری به همراه ندارند اما به گفته همین سازمان این یافته‌ها مبتنی بر "اطلاعات محدود" بوده و به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

بیشتر چای‌های کیسه ای حاوی پلی پرو‌پیلن هستند؛ ماده ای که برای مهر و موم کیسه های کوچک چای مورد استفاده قرار می گیرد.
Isna.ir/news/98070503697/خطر-وجود-ذرات-پلاستیکی-در-برخی-چای-های-کیسه-ای

Digiato.com/article/2019/09/27/چای-های-کیسه-ای-حاوی-پلاستیک-هستند/

Independent.co.uk/life-style/food-and-drink/tea-bags-plastic-particles-polypropylene-biodegradable-a9119771.html

#توضیح_حاشیه
در استفاده شخصی ، یک راهکار آنست که کیسه چای را باز کرده و محتویات را داخل توری پارچه‌ای ریخته و یا مستقیما آنرا داخل آب جوش خالی کنیم. دیگر شفافیت و رنگ چای کیسه‌ای را نخواهیم داشت اما احتمال ضرر را کاهش می‌‌دهیم.


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💥مناظره: «آیا علم، خدا را کفن و دفن کرده است؟»

▪️طرفین مناظره:‌
ریچارد داوکینز (زیست‌شناس خداناباور و استاد سابق دانشگاه آکسفورد)
جان لنکس (فیلسوف خداباور و استاد ریاضی دانشگاه آکسفورد)


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🅱 واحدهای پلانک: یک حد واقعی یا صرفا تئوریک؟

🎙 : یحیی طباطبایی 

✅ زبان فارسی


  آیا آب سماور جوش آمده رو اگر سرد شود اشکالی نداره که همان آب رو جوشاند و چایی دم کرد ؟ چون شنیده ام که باید در هر دفعه استفاده کردن از آب باید آب سماور رو دوباره نو کرد؟


➖➖➖➖➖➖
با توجه با اینکه در هر بار جوشاندن آب سماور ، املاح داخل آن غلیظ تر میشه و  از سویی کیفیت آب مناطق مختلف با هم متفاوت هست (یعنی بعضی مناطق دارای آبهای سنگین تر یعنی کلسیم و منیزیم بیشتر و بعضی جاها دارای آبهایی با مقدار نیترات بالاتر هستند ) بطور کلی درست است.                                                                                                                                                                                                                                                                                           
بخصوص نیترات آب که  بر اثر چند بار جوش آوردن بالا رفته و برای سلامتی مضر است.
avapress.com/fa/news/127401






Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔹️چرا ما انسان‌ها رویا می‌بینیم؟

✅ زبان فارسی


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎙 گزارش بی بی سی


پژوهش و فرضیات جدید از آمیختگی بین هموساپینس ها و نئاندرتال ها سخن می راند...

هر بار دانش جدید بشری، بخشی از آگاهی های قدیم ما را به چالش می کشد و به گونه ای دیگر و شواهدی بیشتر به نگرش ما مسیری نو عطا می کند


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💠 صحبت های دکتر امیلی کلی محقق بخش مطالعات ادراکی دانشگاه ویرجینیا (DOPS) در نشست علمی "آیا زندگی پس از مرگ وجود دارد؟"

✅ زیرنویس فارسی

🔹 موضوع : ادراکات بستر مرگ Deathbed visions

نکات قابل توجه :

▪️ اداراکات بستر مرگ , تجربه هایی هستند که شخص قبل از مرگ تجربه می کنه و توسط بازماندگان گزارش می شه. گاهی هم نزدیکان شخص متوفی چنین تجربه هایی دارند (ممکنه تجربه ی مشترکی با شخص متوفی داشته باشند مثل دیدن یک صحنه یا وجود غیر جسمانی , یا بصورت جدا و حتی دور تر از شخص متوفی مثل دیدن شبح شخص به تازگی فوت شده)

▪️ در این ویدئو دکتر امیلی کلی , برای انواع ادراکات بستر مرگ مثال های واقعی می زنند , همینطور مواردی که شخصی که دچار بیمای های مغزی (مثل آلزایمر یا سرطان مغز) شده و در آخرین لحظات توانائی ذهنی عادی داشته ( پدیده "بهبود یافتگی پایانی" terminal lucidity )


سخنان بروس گریسون درباره زندگی پس از مرگ
سخنان سام پرنیا در مصاحبه با مورگان فریمن
مناظره استیون نولا با الکساندر
آیاشواهد خوبی برای زندگی پس از مرگ وجود دارد!؟
شواهد تحقیقاتی گریسون و  یافته های دکتر پیم ون لومل متخصص قلب و عروق دانشگاه اوترخت هلند




Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔹️از چند درصد مغز خود استفاده میکنید؟


✅زبان فارسی


#خبر_علمی

پوکی استخوان در ۶۰ درصد سنین بالای ۵۰ سال
اهمیت مصرف لبنیات کم‌چرب



از هر ۵ فرد بالای ۷۰ سال، چهار نفر پوکی استخوان دارند.


ذخیره ۲۰۰ مگابایت اطلاعات روی یک ذره دی‌ان‌ای

➖ مایکروسافت می‌گوید DNA نسبت به صفحات مغناطیسی که شرکت‌ها امروزه از آنها برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌کنند، گزینه‌ بهتری در ذخیره‌سازی طولانی مدت به شمار می‌روند.

✍ این شرکت اعلام کرد موفق به ذخیره سازی نزدیک به ۲۰۰ مگابایت اطلاعات شامل کل رمان جنگ و صلح و ۹۹ رمان کلاسیک دیگر روی دی‌ان‌ای شده‌ است. ذخیره داده‌ها روی دی‌ان‌ای فرایند جدیدی به شمار نمی‌رود،‌ اما تاکنون هیچ شرکتی موفق به ذخیره این حجم بالا از داده‌ها روی دی‌ان‌ای نشده‌ بود. رکورد سابق این شیوه ذخیره‌سازی ۲۲ مگابایت بوده‌است.

🔎 از دیگر اطلاعات ذخیره شده می‌توان به یک ویدیوی با کیفیت بالا از گروه موسیقی OK Go، اعلامیه جهانی حقوق بشر در بیش از ۱۰۰ زبان مختلف، ۱۰۰ کتاب برتر گوتنبرگ اشاره کرد. به گفته مایکروسافت دی‌ان‌ای ابزار ذخیره‌ سازی بسیار مناسبی است زیرا می‌توان داده را با تراکم بالاتری از تجهیزات ذخیره‌سازی رایج روی مولکول‌ها ثبت کرد....

ادامه و جزئیات بیشتر مقاله در 👈 بیگ بنگ 👉 بخوانید


مدل_کیهان_شناسی_دوره_ای_همدیس_راجر_پنروز_به_زبان_ساده_1.pdf
465.7Kb
📒«مدل کیهان شناسی دوره‌ای همدیس راجر پنروز به زبان ساده»

✅در این مدل، پنروز ادعا می کند که در آینده بسیار دور، کیهان از ذرات جرم دار خالی می شود، و در نتیجه از منظر همدیسی با ابتدای کیهان هم‌ارز است. در نتیجه کیهان در آینده، گذشته خود را فراموش و دوره‌هایی طولانی را مدام تکرار خواهد کرد.

✅در این نوشتار، به مسئله آنتروپی بسیار پایین کیهان اوّلیه و فرضیۀ انحنای ویل نیز پرداخته شده است.

✍🏻 دکتر حامد منوچهری کوشا (دکترای کیهان شناسی از دانشگاه صنعتی شریف
پژوهشگر حوزه علم و دین
)


کانال ایشون برای مشتاقان فلسفه علم بسیار بسیار ضروری است تو فضای رد شبهات علمی

https://t.me/Theocosmology


#خبر_علمی
دریچه‌ای جدید به‌سوی پیدایش حیات

آیا تاکنون فکر کرده‌اید که چه چیزی باعث می‌شود یک سیاره بتواند شرایط لازم برای ظهور حیات را داشته باشد؟

دانشمندان همیشه به دنبال "منطقه زیست‌پذیر" (CHZ) بوده‌اند؛ یعنی ناحیه‌ای اطراف یک ستاره که سیاره‌ای در آن می‌تواند آب مایع داشته باشد. اما حالا، تحقیقات جدید نشان می‌دهند که این تنها بخشی از ماجراست.

دانشمندان اخیراً «منطقه زیست‌پذیر فرابنفش» (UHZ) را شناسایی کرده‌اند؛ ناحیه‌ای که سیارات در آن تابش فرابنفش کافی برای شکل‌گیری مولکول‌های حیاتی مانند RNA را دریافت می‌کنند، اما نه آن‌قدر زیاد که به مولکول‌های زیستی آسیب برساند. نکته جالب این است که این منطقه با گذشت زمان تغییر می‌کند و به ستاره نزدیک‌تر می‌شود. این یعنی زمان‌بندی در پیدایش حیات از آنچه که تاکنون فکر می‌کردیم، بسیار پیچیده‌تر است. چرا که برهم‌نهی منطقه زیست‌پذیر ستاره و منطقه زیست‌پذیر فرابنفش می‌تواند تعیین‌کننده زمانی باشد که سیاره‌ای شرایط مناسب برای پیدایش حیات را داراست.

تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که حتی ستاره‌های کوتوله سرخ، که پیش‌تر تصور می‌شد تابش فرابنفش کافی برای ایجاد حیات ندارند، می‌توانند در مراحل اولیه عمرشان این تابش را فراهم کنند. این بدان معناست که احتمال پیدایش حیات در سیارات اطراف این ستاره‌ها، مانند Proxima b و Ross 128 b، بیشتر از آن چیزی است که قبلاً تصور می‌شد.

این کشفیات نه تنها به ما امیدهای تازه‌ای برای یافتن حیات در خارج از منظومه شمسی می‌دهد، بلکه مسیرهای جدیدی را برای تحقیقات در زمینه اخترزیست‌شناسی باز می‌کند. با تلسکوپ‌های جدیدی که به زودی راه‌اندازی می‌شوند، ممکن است به زودی بتوانیم به رازهای این سیارات نزدیک‌تر شویم و شاید برای اولین بار، نشانه‌هایی از حیات در جایی دورتر از زمین پیدا کنیم.

آیا آماده‌اید تا در این سفر هیجان‌انگیز به دنبال حیات فرازمینی با ما همراه شوید؟ ما در آغاز راهی هستیم که ممکن است یکی از بزرگترین اکتشافات بشری را رقم بزند!

https://phys.org/news/2024-07-ultraviolet-habitable-zone-limit-formation.html

نویسنده: طیبه مکوندی گوداژدر
ویراستار: شایان جمالی مهر


گزارش‌ها مرتبا در ماه های اخیر از کشف کهکشان‌های بزرگ و رشده یافته ای میگفتند که در جهان اولیه وجود داشتند و جیمز وب از آن عکس میگرفت، و این باعث میشد این سوال پیش بیاید که چطور در حالی که فقط ۳ درصد از عمر جهان گذشته بوده، چنین کهکشان هایی تشکیل و رشده کرده اند اصلا؟

• پس یا مدل استاندارد اشتباه است و سن جهان قدیمیتر از آن است که ما فکر میکرده ایم

• یا ما اصلا نمیدانیم یک کهکشان چگونه ایجاد میشود و فرضیه های ما در موردش اشتباه بوده اند

حال ادعا میشود این معما حل شده است؛

ستاره‌شناسان سرانجام برای اینکه چرا تلسکوپ فضایی جیمز وب دائما کهکشان‌های غول‌پیکر و «غیرممکنی» را در گیتی اولیه پیدا می‌کند، توضیحی دارند که به نظر می‌رسد پایه‌های کیهان‌شناسی را به لرزه درمی‌آورد.
از زمانی که تلسکوپ پیشگام [جیمز] وب در ژوییه ۲۰۲۲ فعالیت‌های علمی‌اش را آغاز کرد، حدود شش کهکشان عظیم شناسایی کرد که با توجه به موقعیتشان در گیتی، به نظر می‌رسد بسیار بزرگ‌تر و رشد‌یافته‌تر از آن‌اند که باید باشند.
برخی از این کهکشان‌های غول‌پیکر زمانی که گیتی تنها حدود سه درصد از سن کنونی‌اش را داشت، به اندازه کهکشان راه شیری ما عظیم بودند؛ یافته‌ای که دنیای کیهان‌شناسی را به لرزه درآورد.

این یافته‌ها نشان می‌داد که یا کیهان احتمالا بسیار قدیمی‌تر از آن است که تصور می‌شد، یا اینکه در مورد چگونگی شکل‌گیری کهکشان‌ها، به‌ویژه در آغاز گیتی، چیزی ناشناخته وجود دارد.
اکنون یک بررسی جدید که روز دوشنبه در مجله‌ آستروفیزیکال ژورنال (The Astrophysical Journal) منتشر شد، نشان می‌دهد که این کهکشان‌های اولیه بسیار کم‌جرم‌تر از آن‌اند که در ابتدا به نظر می‌رسید.

استیون فینکلشتاین، یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: «نتیجه نهایی این است که در مورد مدل استاندارد کیهان‌شناسی هیچ بحرانی وجود ندارد.»
محققان دانشگاه تگزاس در آستین می‌گویند سیاهچاله‌ها در برخی از این کهکشان‌های اولیه موجب می‌شوند که آن‌ها بسیار درخشان‌تر و بزرگ‌تر از آنچه هستند، به نظر برسند.
آن‌ها می‌گویند که این کهکشان‌ها احتمالا به این دلیل عظیم به نظر می‌رسند که سیاهچاله‌های میزبانشان به‌سرعت گاز مصرف می‌کنند.
بر اساس این مقاله، این اصطکاک میان ذرات گازی که با سرعت بالا حرکت می‌کنند، سبب می‌شود که آن‌ها حرارت و نور بیشتری گسیل کنند و کهکشان‌ها را بسیار درخشان‌تر از آنچه هستند، نشان دهند.
دکتر فینکلشتاین گفت: «هر زمان که شما نظریه‌ای دارید که به مدت طولانی آزمایش شده است، برای رد آن باید شواهدی قاطع داشته باشید و در این مورد به هیچ وجه این‌طور نیست.»
با این حال، هنوز هم برخی کهکشان‌های غول‌پیکر در گیتی اولیه وجود دارند که این بررسی جدید آن‌ها را توضیح نمی‌دهد.

دانشمندان می‌گویند ممکن است یک روش ناشناخته در تشکیل ستارگان در گیتی اولیه وجود داشته باشد که بتواند این موارد را توضیح دهد.
ستارگان زمانی شکل می‌گیرند که گاز داغ سرد می‌شود، تحت تاثیر گرانش قرار می‌گیرند و متراکم می‌شوند. اما وقتی این ابر گازی به هم فشرده می‌شود، در نهایت داغ می‌شود و فشار بیرونی مخالفی ایجاد می‌کند.
در بخشی از کیهان که ما قرار داریم، این نیروهای مخالف سبب می‌شوند فرایند تشکیل ستارگان فرایندی کند باشد، اما دانشمندان بر این باورند که در گیتی اولیه که بسیار چگال‌تر بود، کشش انقباضی ممکن است بیشتر بوده باشد و امکان می‌داده است که این فرایند سریع‌تر انجام شود.
از این رو پژوهشگران می‌گویند که برخی از این مشاهدات گیج‌کننده را می‌توان با «تغییراتی اندک» در فیزیک تشکیل ستارگان توضیح داد.
کاترین چوروسکی، یکی دیگر از نویسندگان این مقاله، گفت: «شاید در گیتی اولیه کهکشان‌ها در تبدیل گاز به ستاره‌ها بهتر عمل می‌کردند.»
«ما هنوز هم کهکشان‌هایی بیشتر از میزان پیش‌بینی‌شده مشاهده می‌کنیم، اگرچه هیچ‌کدام از آن‌ها آن‌قدر عظیم نیستند که [قوانین] کیهان را بشکنند.»

© The Independent


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
▪️نحوه نامگذاری اَبر ها

✅ زبان فارسی




Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔹️چرا خمیازه مسری است؟

✅ زبان فارسی


بررسی شایعه ۷ خورشید در چین

این‌ ماه زنی در بیمارستان از پشت‌ پنجره فیلمی از خورشید گرفت که در فیلم ۷ خورشید دیده میشدند.

با این حال، این ناهنجاری هواشناسی در واقع یک توهم نوری ناشی از شکست نور از طریق یک محیط خاص - در این مورد، شیشه لایه‌ای پنجره بیمارستان- است.

هفت خورشید در واقع تصاویر مجازی هستند که توسط هر صفحه(هر لایه شیشه) ایجاد می شوند. 

این پدیده در اثر شکست نور از طریق شیشه چند لایه پنجره بیمارستان ایجاد شده و آنچه را که به عنوان "تصاویر مجازی" شناخته می شود، تولید کرد.  هر یک از شیشه‌ها به نمایان شدن یک خورشید جداگانه کمک کرده است.


علیرغم توضیح علمی، بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی از حدس و گمان درباره علت "هفت خورشید" در حال شوخی کردن هستند.

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.