کمیته زنان انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


مرجع اطلاع رسانی اخبارِ زنان و جلسات هفتگی سیر مطالعاتی حقوق زن انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان و دیگر اخبار کمیته زنان
ارتباط با ادمين :
@TanazAskari1995

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


✅#فرشته_طوسی، به یک سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد

📌به گزارش امتداد، فرشته طوسی فعال دانشجویی کارشناسی ارشد رشته جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی به یک سال و نیم حبس محکوم شد.

📌طوسی مرداد سال گذشته برای آنچه که در مراسم شانزده آذر ۱۳۹۵ در انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش گفته شده هشت روز توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد.

📌او در نهایت به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه‌ی ١٥ دادگاه انقلاب(بدوی) به ریاست قاضی صلواتی به «یک سال و نیم حبس تعزیری و دو سال محرومیت از حضور در احزاب و دستجات سیاسی، شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌ها و مطبوعات و ممنوع‌الخروجی» محکوم شد.

@komiteye_zanan


‏⁧ #فرشته_طوسی ⁩ به اتهام تبلیغ علیه نظام به «یک سال و نیم حبس تعزیری و دو سال محرومیت از حضور در احزاب و دستجات سیاسی، شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌ها و مطبوعات و ممنوع‌الخروجی» محکوم شد.

@komiteye_zanan


جنس دوم

📕خلاصه:
دوبوار معتقد است که وجود بر ماهیت تقدم دارد. بر اساس همین تفکر است که جمله ی مشهورش را در کتاب جنس دوم می خوانیم: " یک انسان زن زاده نمی شود ، بلکه اجتماع از او یک زن می سازد".
چرا دختران از اوان کودکی نقش های اجتماعی معینی را می پذیرند؟
دلایل محدودیت زنان چیست؟
تاریخ، فرهنگ، ادبیات، اسطوره چه نقشی در ایجاد محدودیتها برای زنان ایفا کرده اند؟
چرا در طول تاریخ زنان همواره به عنوان موجوداتی انحرافی و نابهنجار تعریف شده اند؟

▫️اگر دنبال پاسخ این سوالات هستید کتاب پیش رو بهترین منبع پاسخگو خواهد بود.

📌اگر دوست دارید که مطالعات فمنیستی داشته باشید یکی از منابع اصلی فمنیسم همین دو جلد کتاب "جنس دوم" از نویسنده ی بزرگ سیمون دوبوار است. برخی معتقدند که کتابی با چنین اهمیت، درباره زنان نوشته نشده است.

@komiteye_zanan


خانه امن dan repost
ترک خانه برای زن مجازات کیفری ندارد، عواقب حقوقی دارد

محمد اولیایی فرد – وکیل دادگستری

موضوع منع خروج زن از منزل بدون اذن شوهر همیشه از مباحث چالش بر انگیز بوده است.
 این موضوع با منشاء فقهی در احوال شخصیه اهل تشیع ، ارتباط محکمی با ماده های ۱۱۰۵ و۱۱۰۶ قانون مدنی دارد ماده۱۱۰۵ قانونی مدنی مقرر میدارد” در روابط زوجین ریاست خانواده ازخصائص شوهراست. “و ماده ۱۱۰۶ نیز بیان میدارد” در عقد دائم نفقه زن بعهده شوهر است”. البته ترک منزل از سوی زوجه بدون اذن و اجازه زوج طبق قوانین جزایی ایران مجازات کیفری در پی نخواهد داشت اما آثار و عواقب حقوقی آن در قوانین خصوصا قانون مدنی انعکاس یافته است. از مهمترین آثار حقوقی ترک منزل از سوی زن بدون اذن و اجازه همسر ، محرومیت از نفقه و ایجاد شرایط تقاضای طلاق برای شوهراست .
هر چند در قانون مدنی و کیفری ایران نسبت به پرداخت نفقه از سوی مردان تاکید بسیاری شده است اما در مواردی نیز به آنها اجازه داده شده است که از پرداخت آن خودداری کنند از مهمترین موارد قانون مدنی برای عدم پرداخت نفقه به زن ماده ۱۱۰۸ است که مقرر میدارد ” هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود” طبق این ماده عدم تمکین مجوزی برای عدم پرداخت نفقه است.در اصطلاح حقوقی تمکین عبارتست از برآوردن نیازهای شوهر و اجابت کردن خواسته های مشروع او است ، پس طبق قانون اگر زن بدون دلیل موجه و بدون موافقت شوهر خانه را ترک کند و حتی در خانه پدر یا مادر خویش اقامت کند مرد می تواند ازدادن نفقه وی امتناع کند و آن را پرداخت نکند .
همچنین زنی که بدون دلیل موجه از تمکین خودداری کند زن ناشزه یعنی نافرمان نامیده میشود و در این صورت علاوه بر اینکه مرد از دادن نفقه معاف خواهد بود بلکه میتواند تقاضای طلاق وی را نیز از دادگاه بخواهد و میتواند تجدید فراش کند.

بیشتر بخوانید:
https://bit.ly/2Kdujit

لینک مطلب در سایت خانه امن:
http://www.khanehamn.org/archives/18799

@KhanehAmnTelegram


به گزارش روزنامه ایران،دادستان کل کشور ضمن تکذیب خبر تجاوز به بانوان ایرانشهر،خواستار تعقیب امام جمعه ی شهرستان مذکور بعنوان ناشر این خبر شد!
#هیس
@komiteye_zanan


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
تجاوز جنسی به بیش از 40 زن در ایرانشهر در ماه رمضان
گفته میشود یک نفر از عوامل دستگیر شده است.
@komiteye_zanan


بیلبورد میدان ولیعصر به دستور سازمان زیباسازی و با پیگیری های شهردار تهران و بنا به فعالیت های شهربانو امانی (عضو شورای شهر تهران) تغییر پیدا کرد
@komiteye_zanan


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
دومين ويديوی بوشهري ها براي جام جهانى بسيار متفاوت و زيباست، فارغ از كليشه هاي جنسي و حذف زنان در رسانه
#پریسا_فیروزی #نی_انبان

@komiteye_zanan


📍دومين ويديو بوشهري ها براي جام جهاني فوتبال بسيار متفاوت و زيباست، هديه پريسا فيروزي نوازنده ني انبان و گروهشون و دختران طرفدار فوتبال تقديم به تيم ملي و عاشقان فوتبال فارغ از كليشه هاي جنسي رايج و حذف زنان در رسانه هاي ايران، دختران و پسران درکنار هم و باهم برای تیم ملی ایران فریاد "زنده باد ایران" سرمی‌دهند !

نوازنده نی انبان:پریسا فیروزی
نوازنده بوق و سازهای کوبه ای :محمود بردکً‌نیا
نوازنده دمام:محمود بردک‌نیا و پریسا فیروزی
ملودی بندری فولک
صدابردارومیکس و مستر:میلاد صفایی
ویدیو از: گروه فیلم سازی آفتاب
#پریسا_فیروزی
#نی_انبان

@komiteye_zanan


"خیره‌گی ــ شیدایی"
🖊دكتر حسن فتح زاده

امروز که میل از بند متافیزیک رها شده است هر چه محدودیت گسترده‌تر و جدی‌تر می‌شود، میل نیز بی‌قرارتر و خیره‌تر پیش می‌رود. خیره شدن، برخلاف شیدا شدن، جداکننده است و بر ضد کلیت. این‌چنین «سوژه» در خیره‌گی از دست می‌رود، و وحدت و هویت آن در پای «بدن» قربانی می‌شود. خیره‌گی اوبژه‌ساز است. نگاه خیره حتی بدن را نیز از وحدت و کلیت می‌اندازد، و آن را به اندام‌هایش فرومی‌کاهد. خیره‌گی دشمن کلیت است، و کلیت جایگاه راز است. به این ترتیب خیره‌گی به معنای راززدایی است، و راززدایی ناگزیر به افسون‌زدایی می‌انجامد. کسی که خیره است، نمی‌تواند در افسون شناور باشد. خیره‌گی ناممکنیِ شیدایی است. شیدایی غرق شدن در وحدت و کلیت است؛ شیدایی روبه‌رو شدن با افسون «دیگری» است ــ سرانجام قدرت نگریستن در چشمان دیگری را یافتن.
محدودیت میل را از شیدایی می‌گسلد و امکان عشق را منتفی می‌سازد. میل در ذات خود دشمن عشق نیست، وصال نیز مدفن عشق نیست. آن‌چه سکسوالیته را در مقابل عشق می‌نهد، میلی است کور و ازدست‌رفته، میلی خیره. و خیره‌گی پیامد محدودیت است. محدودیت ما را از زایش عشق ناتوان می‌سازد. در این میان همه زیان می‌کنیم، و زنان بیش از همه. امروز محدودیت اوبژه‌ساز است.


@komiteye_zanan


بهاره کریمی، دختر ۶ساله افغانستانی، هفته گذشته در حالی که مشغول بازی بوده توسط سه مرد در خمینی‌شهر ربوده شده و مورد تجاوز قرار گرفته است. پیکر نیمه‌جان این کودک، چند ساعت بعد در خرابه‌ای پیدا شده بود.

رضا جعفری، رئیس اورژانس اجتماعی ایران، این خبر را تایید کرده است. محمدرضا کریمی، عموی بهاره، گفته است که بهاره اکنون در وضعیت بهداشتی خوبی قرار دارد. او همچنین گفته است که هنوز متهمان دستگیر نشده‌اند.

داستان تکراری تجاوز به کودکان در ایران ادامه دارد. سال گذشته خبر تجاوز به چند کودک، به گوش همه رسید. آتنا، ستایش، ندا و ... نام‌هایی هستند که از خاطره جمعی ما محو نخواهند شد. حالا نوبت به بهاره رسیده است.

خبر کودک‌آزاری در دبیرستانی در تهران توسط معاون مدرسه نیز هفته پیش سروصدای بسیاری به پا کرد. افزایش این حوادث به وضوح ویرانی نهادهای آموزش و پرورش و نهادهای متکفل سلامت روحی و روانی جامعه را نشان می‌دهد.

در جامعه‌ای که گشت ارشاد شبانه‌روز به دنبال پوشاندن موی زنان و دختران است، پلیس کسانی که در ماه رمضان می‌خورند و می‌آشامند را بازداشت می‌کند و معلمی موی دختربچه‌ای را قیچی می‌کند که ناظم مدرسه تحریک نشود، چطور می‌توان انتظار داشت اراده‌ای برای سالم‌نگه‌داشتن روح و روان جامعه، وجود داشته باشد؟


"تجربه ىِ كمى متفاوت از تابوىِ پريود !"
🖊يادداشت دانشجويى


اولين بارى كه خون ريزى ديده بودم ٦ سالم بود !
تا دو سه روز بعد از تجاوزى كه تجربه كردم از مقعد خون ريزى داشتم و تمام تلاشم با عقل اون سنم اين بود كه مامانم نفهمه يا لباسام خونى نشه كه مامانم دعوام كنه به خاطر كثيف شدن لباسام!
گذشت تا وقتى كه من اول راهنمايى بودم و هيچ چيز از پريود نميدونستم . نه تو مدرسه حرفى زده بودن راجع بهش نه خونوادم .
يك روز تو حموم يه كيسه ى مشكى ديدم كه يه چيزى مثل پوشك بچه داخلشه . وقتى بازش كردم يه نوار بهداشتىِ خونى ديدم . البته اون موقع نه ميدونستم نوار بهداشتى چيه نه اينكه مال كيه .
به محض اينكه اون نوار بهداشتى رو ديدم وحشت همه وجودم رو گرفت!
چون منِ ١٢ ساله هيچى راجع به پريود نميدونستم و پيش خودم فكر كردم كه حتما يكى همون كارى رو با مامانم كرده كه اون مرد با من كرد و به خاطر همينه كه مامانم پوشك ميزاره تا لباساش خونى نشه !
تا مدتها فكرم به شدت مشغول بود و شرم ميكردم از اينكه از مادرم در مورد اون پوشك بپرسم
اگرچه كه مطمين بودم قضيه همون تجاوزيه كه تو ٦ سالگى به من شد!
گذشت و دو ماه بعدش وقتى رفتم دستشويى متوجه شدم خونريزى دارم
و باز هم وحشت!
هر فكرى به سرم زد و از همه پررنگ تر اينكه من يه بيمارىِ لاعلاج گرفتم و بزودى خواهم مرد . اونقدر گريه كردم و ترسيده بودم كه هنوز دلم براى اون زمان خودم ميسوزه.
و در مقابل اينكه به مادرم گفتم تنها اطلاعاتى كه بهم داد اين بود كه هر ماه ٧ روز اينجورى اى و بايد نوار بهداشتى بزارى .
و من اونجا بود كه متوجه شدم دليل نوار بهداشتى خونى چى بود ...

@komiteye_zanan


خانه امن dan repost
امروز هفتم خرداد (بیست و هشتم مه) روز جهانی بهداشت قاعدگی است
bit.ly/2GX6jxD

قاعدگی از مهم‌ترین مراحل رشد در دختران است اما در فرهنگ ما به دلیل آن‌چه «شرم» گفته می‌شود از آن چندان سخنی به میان نمی‌آید.

در حالی که هم مردان و هم زنان در مورد قاعدگی باید بدانند و آگاهی کسب کنند و بدون شرم صحبت کنند.

در بسیاری کشورهای مردسالار پریود شدن را مریضی می‌دانند، جرم می‌دانند، غیربهداشتی و ناپاکی می‌دانند.
به آگاهی در مورد قاعدگی نیاز داریم، تا روزی که آن چیزی که "نوار بهداشتی" می‌گویند را در پلاستیک مشکی رنگ نگذارند، هیچ کس از دسترسی به آن محروم نباشد و صحبت در موردِ آن یک تابو نباشد. تا روزی که پریود بودن زنان را به رخ‌شان نکشند و دستمایه‌ی تحقیر و توهین قرار ندهند.

الهام هومین فر از اینکه مردان ایرانی در این مورد آموزش کافی ندیده‌اند اظهار تاسف می‌کند: «آنها عصبی شدن، غمگین شدن و احساس افسردگی زنانه را که به علت تغییرات هورمونی رخ می‌دهد درک نمی کنند. با کلمات تحقیرآمیز وضعیت زنان را پیچیده‌تر می‌کنند. اما همه مشکل به این قضاوت صرف منتهی نمی‌شود. چون زنان در معرض ساختار تبعیض‌آمیز اجتماعی و اقتصادی قرار دارند ممکن است غذای کافی یا امکانات بهداشتی مناسب نداشته باشند. به همین دلیل در شرایط خاصی مثل دوران قاعدگی تحت فشار بیشتر قرار می‌گیرند.»

شاید مردان ایرانی باید بیاموزند که در دنیای زنانه گاهی روزهای بدخلقی یا دلتنگی زن‌ها تابع اعداد و رقم‌های ناگزیر تقویم است. شاید باید بدانند قاعدگی زنانه یک ضعف نیست. امری طبیعی و عادی است و وجود همین چرخه باعث شده تا  حیات بشر روی زمین ادامه داشته باشد.

سن آغاز بلوغ در دختران بین ۹ تا ۱۶ سالگی است. در سال های گذشته سن بلوغ در دختران در حدود ۱۴ تا ۱۵ سالگی بوده اما مطالعات اخیر نشان می دهد که دخترها بطور متوسط تدریجا” در سن کمتری قاعده می شوند. می‌توان گفت به دلایل مختلف از جمله بهبود تغذیه در میان دختران، ملاحظه شده است که نخستین قاعدگی در دختران حدود یازده سالگی رخ می‌دهد. وقوع عادت ماهیانه برای دختران نه تنها نشانه رسیدن به بلوغ نیست، بلکه نشان دهنده آنست که بدن دختر آماده باروری و در بسیاری از فرهنگ ها زمان آموزش او برای به عهده گرفتن بسیاری از نقشهای زنانه  است.
واکنش دختران نسبت به عادت ماهیانه بسته به زمینه تربیتی آنان و همچنین درجه احساس و عکس العمل دختر نسبت به قاعدگی و خونریزی ماهیانه بسته به نگرش او نسبت به بدنش و زنانگی متفاوت می‌باشد.
اما چگونه می بایست دختران را برای وارد شدن به این مرحله آموزش داد؟ آیا تا به حال به این اندیشیده اید که قبل از رسیدن روز قاعدگی دخترتان، به او در مورد عادت ماهیانه آموزش دهید؟!

مطالب زیر را در سایت خانه‌ی امن بخوانید:

ایام قاعدگی، روزهای دشوار زنانه
https://bit.ly/2L3vdOX

اهمیت آموزش دختران در مورد قاعدگی یا عادت ماهانه
https://bit.ly/2snk6bU

و برای برای آموزش به کودکان
دانش‌نامه قاعدگی
از سایت هرانا
https://bit.ly/2IPbIgd

#قاعدگی #بهداشت_قاعدگی

@KhanehAmnTelegram


*هیس مردم ایران فریاد نمیزنند*

هاروی واینستین تهیه کننده سرشناس هالیوود به اتهام آزار و تجاوز جنسی دادگاهی خواهد شد.
به عنوان یک دختر ایرانی این خبر به شدت افکارم را متشنج میکند. اگر این اتفاق در ایران میفتاد چه تفاوت هایی داشت؟ آیا ممکن است یک چهره سرشناس در ایران به علت جرایم جنسی بازداشت شود؟ اگر چنین اتفاقی در ایران سابقه نداشته پس میتوان نتیجه گرفت که هرگز چنین موردی وجود نداشته است؟ چند درصد از زنان ایران حاضرند آزار جنسی یک شخصیت سرشناس را گزارش دهند؟ در صورت گزارش شاهد چه واکنشی خواهند بود؟ و اساسا آزار جنسی در ایران چه تعاریفی دارد و چه طیف رفتار هایی را شامل میشود؟
به خاطر دارم طی جریانات اعدام متجاوزان جنسی کامنتی دیدم از یک خانم (!) مبنی بر اینکه چرا باید یک جوان جان و یا حتی آزادی خود را به علت یک عمل عادی انسانی از دست بدهد! و معتقد بودند که یک زن با حیا حاضر نخواهد شد آبروی خود و متجاوز را برای چنین موضوعی بریزد و اتفاقیست که افتاده!
به راستی که ایران چیزی کم از سرزمین عجایب ندارد؛ حفظ عفت و حجاب و آبرو همواره از مهم ترین مسائل در روزمرگی های هر ایرانیست برای پیشگیری از بروز آزار جنسی؛ ولی پس از اتفاق افتادن ، آزار جنسی آخرین موضوع مورد اهمیت است؛ و مفاهیمی چون آبرو در ابعاد خانوادگی، ملی و... مهم ترین مسائل خواهند شد  تا مسئولین هیس هیس کنان باد به غبغب انداخته و اعلام کنند آمار آزار های جنسی در ایران نسبت به کشور های غربی ناچیز است.
|نسترن بیات|
@komiteye_zanan


📣📣📣📣📣📣📣
با عرض سلام خدمت همراهان كانال
در راستاى بحث موضوعِ نامه ى تبعيض جنسيتىِ كميته زنان انجمن فرهنگ و سياست دانشگاه زنجان ، در تاريخ ٩٧/٣/١ جلسه اى با حضور ٤ نفر از اعضاى كميته ى زنان و شوراى فرهنگىِ دانشگاه تشكيل شد كه در نتيجه ى آن بايد كارگروهى متشكل از افراد حاضر در جلسه هاى پيشين با مسئولين ، براى تنظيم منشور اخلاقى براى مسئولين انتظامات و سرپرست خوابگاه ها و بازنگرى در قوانين دانشجويى وارد بحث و گفتمان با معاونت دانشجويى و حراست دانشگاه شوند .
لذا از داوطلبانِ حضور در اين كارگروه تقاضا ميشود به آيدىِ زير پيام دهند :

*لازم به ذكر است كه انتخاب قطعى داوطلبان توسط هيئت موسس كميته زنان و با توجه به فاكتور هاى مورد نظر براى افراد كارگروه صورت ميگيرد .

از داوطلبان خواهشمنديم آمادگى خود را تا ٤٨ ساعت آينده (تا پنجشنبه شب) اعلام نمايند.

@TanazAskari1995

كانال كميته زنان انجمن فرهنگ و سياست دانشگاه زنجان :
@komiteye_zanan


مقاله جلسه اين هفته كميته زنان
فردا ساعت ١٢:٣٠
دفتر انجمن

https://t.me/Komiteye_zanan/699

@komiteye_zanan


Margaret Sanger حق زن بر بدن خود.pdf
886.2Kb
مقاله جلسه اين هفته كميته زنان
فردا ساعت ١٢:٣٠
دفتر انجمن

@komiteye_zanan


كميته ي زنان انجمن فرهنگ و سياست برگزار میکند:

🔺سلسه جلسات مطالعات زنان
حق بر بدن
سه شنبه ٣١ ارديبهشت
🕑ساعت : ۱۲:۳۰ الی ۱:۳۰
🚪مکان :دفتر انجمن

@komiteye_zanan


maljoo-scream.pdf
368.4Kb
تجاوز جنسی به محارم در ایران.محسن مالجو


زیبا؟ زشت؟ ناهنجار؟ بدفرم؟
یا فقط متفاوت...؟
#بدن_من
@komiteye_zanan

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

410

obunachilar
Kanal statistikasi