میراث‌باشی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


لینک کانال
@mirasbashi

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔻رفتار مدیران شهری با موزه‌ای که خود راه انداختند

🔹میراث‌باشی_بازدید دو عضو شورای شهر تهران چهارشنبه ۲۷ شهریور همراه با خبرنگاران حوزه ادبیات از خانه سیمین و جلال، تعریفِ دیگری از رفتار مدیران شهری در موزه‌ها نسبت به حضور دیگر مردم را نشان داد.

🔹️در شرایطی که ورود به بخشی از خانه _ موزه با کفش ممنوع است، محمدجواد حق شناس عضوشورای شهر تهران که تا کنون درباره اتفاقات مربوط به میراث فرهنگی اظهارنظرهایی داشته و حسن خلیل‌آبادی رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر، با کفش‌های خود به بخش ممنوعه وارد شدند.

🔹️هر چند این رفتار ابتدا با اعتراض مدیر موزه مواجه می‌شوند، اما به جای درآوردن کفش‌ها،روابط عمومی شهرداری، نام و سمت مدیر موزه را می‌پرسد.شاید برای رفتارهای تنبیهی احتمالی بعدی!

🔹️رفتار این دو عضو شورای شهر با توجه به سمت‌هایشان به اینجا ختم نمی‌شود،بلکه آن‌ها با ورودبه همین بخش، روی صندلی‌هایی که جزیی از اشیای خانه موزه سیمین و جلال است، می‌نشینند تا عکس یادگاری بگیرند.

🔹️تصویر منتشر شده از سایت شورای شهر تهران در حالی این دو نفر رانشان می‌دهد که علاوه بر پوشیدن کفش روی صندلی‌ها نشسته‌اند!

@mirasbashi


🔻 حذف علف هرز گنبدجهانی در گرو عملکرد "ربات قابوس"!

🔹️علف‌های هرز گنبد برج قابوس قرار بود نخست با سم‌پاشی و نصب داربست حذف شود، اما مشاوره‌ها و برخی منابع علمی، از آسیب‌هایی گفتند که سم به بدنه‌ی برج وارد می‌کرد، پس حذف فیزیکی جای خود را به سم‌پاشی داد تا در کنار آن «ربات قابوس» با پایش اثر، حفاظت بیشتری از این اثر جهانی داشته باشد.

🔹️علف‌های هرز تقریبا در دوره‌های مختلف تا همین امسال روی گنبدِ برج رشد داشته‌اند، حتی "آندره گدار" هم این علف‌های هرز را دیده است.

🔹️بناهای آجری در شمال نیازمند حفاظت پیوسته در دوره‌های مختلف‌اند، اما باران‌های سیل‌آسا نوروز امسال، مهمترین عامل رشد علف‌های هرز روی گنبد مخروطی "قابوس" بودند.

🔹️قرار بود سیستم سم‌پاشی بدون داربست و با کوادکوپتر انجام شود، اما به دلیل "پاششی" بودن کار که احتمال برخورد سم به علف وجود دارد، احتمال آسیب به بنا نیز وجود داشت، بنابراین سم‌پاشی روی این برج حذف و حفاظت شد تا کار فقط به صورت فیزیکی انجام شود.

جزییات بیشتر در :

https://www.isna.ir/news/98062612397

@mirasbashi


🔻واکنش میراث فرهنگی به ثبت ملی درخت "عباس کیارستمی"


🔹️«منبع الهام عباس کیارستمی در تصاویری که ماندگار کرده درختی در دماوند است، در حالی که درختِ فیلم «خانه دوست کجاست» این کارگردان فقید در روستای «کوکر» گیلان است که هر کدام را به صورت مستقل در فهرست آثار ملی می‌توان ثبت کرد.»

🔹️با درخواست تعدادی از علاقمندان و دوستانِ کیارستمی، اعلام شد که در منطقه دماوند درختی وجود دارد که وی از آن عکاسی‌های زیادی انجام داده و حتی عکس‌های آن را در جشنواره‌های مختلف به نمایش درآورده است، در واقع این تک درخت در کارهایش یک نوع الهام بوده است.

🔹️می‌توان با یک اسم مانند «کیارستمی» ۱۰ درخت را در فهرست آثار ملی ثبت کرد، اما اگر قرار بود همه‌ی درخت‌ها را با نام «درخت فیلم خانه دوست کجاست» ثبت کنیم، در این کار ابهام وجود دارد که کدام درست است.

🔹️برای اثبات این ادعا، مستنداتی ارائه می‌شد که دوستان این کارگردان و برخی سینماگران مانند بنیاد سینمایی فارابی، مدارکی را به میراث فرهنگی دادند و ثابت شد که این همان درخت آقای کیارستمی است که با آقای ساسان توکلی فارسانی در آخرین مواردی که او عکاسی کرده، وجود دارد. این درخت ارزش ثبت ملی دارد.

🔹️با تکمیل پرونده‌ی ثبتی و جمع‌آوری کامل‌تر مستندات، براساس فرمت مشخص آن در شهرستان دماوند ثبت شد و باید به معاونت میراث فرهنگی ارسال می‌شود تا در نوبت ثبت قرار گیرد و با مطرح شدن در کمیته فنی، ثبت آن مصوب شده و شماره ثبت ملی بگیرد.

جزییات بیشتر در :

https://www.isna.ir/news/98062612560


@mirasbashi


🔹خانه ای در خرابه های کلیسا
@mirasbashi


🔻چند مدیر موزه‌ای رابراساس معیارهایتان انتخاب کرده‌اید؟

🔹️معاون میراث‌فرهنگی ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ معیارهای انتخاب یک مدیر برای موزه را خطاب به مسوولان میراثی استان‌ها و کاخ موزه‌ها اعلام کرد، معیارهایی که مدیر اداره کل موزه‌ها در طول چهار ماه گذشته، حاضر به ارائه آن‌ها به موزه‌داران نشد.

🔹️طالبیان در این نامه خطاب به مدیران وقت میراث فرهنگی استان‌ها و کاخ موزه‌های تهران، تاکید کرد«نظر به این‌که از مهمترین وظایف و اهداف این معاونت، ارتقای سطح کیفی و علمی موزه‌ها و در پی آن افزایش و جذب بیشتر مخاطب در کشور است، بالطبع، نحوه کسب و اجراز پست مدیریتی موزه‌ها از اهمیت به سزایی برخوردار بوده و باید ویژگی‌های آن مدنظر قرار گیرد.»

🔹️درفرم پیوستی شرایط احراز پست مدیریت در موزه‌های کشور ، شرایط و معیارهای انتخاب مدیر موزه‌ای در چهار بخش و در هر بخش با چند بند و تبصره مشخص شدند.

🔹️با وجود اعلام این شرایط در پنج سال قبل، اما به نظر نمی‌رسد انتخاب برخی از مدیران موز‌‌های زیر نظر سازمان میراث فرهنگی از سال ۱۳۹۳ تا امروز که این سازمان، وزارتخانه شده در شرایط برابر با این معیارها انجام شده باشد.
@mirasbashi


🔻شهر ثبت جهانی یزد با شهر یاسبرین در مجارستان خواهرخوانده است.
@mirasbashi


🔻کدام شهر دنیا خواهر خوانده یزد است

🔹 یاسبرین در صد کیلومتری شرق بوداپست، پایتخت مجارستان واقع است.

🔹حدود ۸۰۰ سال پیش آلانان، قومی ایرانی‌تبار که در قفقاز زندگی می‌کردند به دلیل حمله مغول‌ها به شرق مجارستان کنونی مهاجرت کردند.

🔹گروهی از آلانان به زبان آسی یکی از زبان‌های ایرانی از شاخه زبان‌های هند و ایرانی سخن می‌گفتند.

🔹فردوسی در شاهنامه اشاره به این موضوع می‌کند که قوم آلانان پس از یکجانشینی قومی جنگجو بودند.

🔹از زمان انوشیروان این قوم یک جانشین شدند و اقدام به ساخت شارستان کردند و زیر نظر پادشاهی ایران‌زمین زندگی تا زمان حمله‌ی مغول و مهاجرت به مجارستان زندگی کرده اند.

🔹در تاریخ‌نامه‌های روسی و مجار از این قوم با عنوان آس و یا یاس نام برده شده است.

🔹قوم یاس بعد از مهاجرت به مجارستان، جایی کنار رودخانه زاجوا مستقر شدند. گفته می‌شود که یاس ها تا قرن ۱۵ میلادی زبان و فرهنگ اجدادشان را حفظ کردند و به مرور زمان تحت تأثیر زبان مجاری قرار گرفتند.

🔹 یزد و یاسبرین از سال ۱۳۷۴ با هم خواهرخوانده‌ شدند.
   
🔹از طرفی شباهت تلفظ نام یزد و یَزبِرین (تلفظ مجاری یاسبرین) باعث ایجاد این حلقه ارتباط شد.
  
🔹در سال ۱۳۸۶ مجددا با دعوت از شهردار آن زمان یاسبرین، آقای گدئی، یاداشت تفاهم جدیدی تهیه و با امضای آن در یزد، خواهرخواندگی فیمابین احیاء شد.

🔹 نماد شهر یاسبرین (معروف به شیپور لهل) که نماد آزادی و استقلال مردم مجار است، در سال ۱۳۹۱ در میدان آزادی شهر یزد رونمایی شد.

🔹دو سال بعد نماد یزد یعنی بادگیر باغ دولت آباد طی سفر هیأت شهرداری یزد در شهر یاسبرین رونمایی شد.

  🔹 در سال ۹۶ با حضور یک هیأت بلند پایه از کشور مجارستان، خیابان یاسبرین در یزد نام گذاری و با حضور دو شهردار رسماً رونمایی شد.

@mirasbashi


🔹طَبَق (سینی )ساخته شده با گیاههای زَل و لاونی ،گیاهان محلی منطقه زرین آباد ایلام،با روکش کاموا یا نخ نایلونی
#صنایع_دستی

@mirasbashi


📷آبشار گزو واقع در جنگل لفور، در فاصله‌ 15 كيلومتری «زيرآب» سوادكوه مازندران
#پیشنهاد_سفر

@mirasbashi


🔻جوبجی در انتظار تصمیم شورای تأمین شهرستان رامهرمز/ معدنکاران چگونه درخواست عبور جاده از چندمتری محوطه عیلامی را دارند؟

🔹فعالان میراث فرهنگی رامهرمز در حالی از تلاش سه ساله‌ی معدن‌کاران برای عبور جاده‌ای از فاصله 8 متری عرصه محوطه باستانی جوبجی خبر می‌دهند که میراث فرهنگی با این موضوع مخالف است و این موضوع در شورای تأمین شهرستان مطرح شده است.

🔹مریم اطیابی- محوطه باستانی جوبجی در سال‌های گذشته و در فصل‌های پیشین کاوش آثار معماری هخامنشی، گورستان اشکانی، دیواره‌های مربوط به عیلام نو و سفال مربوط به عیلام میانی را در بر داشته است.

🔹در این بین فعالان میراث فرهنگی رامهرمز از تلاش سه ساله‌ی معدن‌کاران برای عبور جاده‌ای از فاصله 8 متری عرصه محوطه باستانی جوبجی برای دسترسی به معادنی خبر می‌دهند. تلاش هر باره مسوولان معدن به انجا ختم شده است که عبور جاده از عرصه جوبجی امکان‌پذیر نیست. در حریم هم ضوابط ویژه‌ای وجود دارد که ملزم به رعایت آن هستند و دست کم این جاده باید 500 متری از عرصه جوبجی فاصله داشته باشد.

🔹یک بار این موضوع در شورای تأمین شهرستان مطرح شده است و در آنجا هم میراث فرهنگی مخالفت صریح خود را اعلام کرده است. حال بار دیگر فعالان و کارشناسان میراث فرهنگی از تلاش دوباره معدن‌کاران برای طرح موضوع در شورای تأمین شهرستان خبر می‌دهند.

🔹هر چند قطعا دادستان و شورای تأمین شهرستان با توجه به درخواست غیر معقولانه معدن‌کاران مبنی بر عبور جاده از نزدیکی یک عرصه بسیار مهم باستانی- تاریخی که هویت فرهنگی- تاریخی رامهرز و خوزستان به آن گره خورده است، با اجرای آن مخالفت خواهند کرد. اما پرسش جدی این جا است که چرا مسوولان معدن پیشنهاد قانونی- تخصصی میراث فرهنگی مبنی بر عبور جاده از 500 متری این محوطه مهم تاریخی را مورد توجه قرار نمی‌دهند.

🔹یادآوری این نکته ضروری است که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و دو نامه مقام معظم رهبری برای ابلاغ سیاست‌های برنامه پنجم و ششم توسعه تأکید دارد که تمامی پروژه‌ها باید پیوست فرهنگی داشته باشد، همچنین طبق جزء یک ماده ۱۰۰ برنامه ششم تمام پروژه‌های عمرانی باید پیوست میراث فرهنگی داشته باشد.

🔹از سویی با توجه به آن که طرح اتاف (ارزیابی تآثیرات اجتماعی- فرهنگی) عبور این جاده و به تبع آن امتیازات، فرصت‌ها، تهدیدات، آثار منفی اجرای آن مشخص نشده است و بیم آن می‌رود که اجرای این پروژه افزون بر خسارات مادی و معنوی، تجاوز به عرصه محوطه باستانی را داشته باشد.

🔹به گزارش میراث باشی؛ سال ۸۳ با مجوز رئیس میراث فرهنگی وقت با تأسیس معدن شن و ماسه بخش‌های زیادی از عرصه محوطه طعمه تولید شن و ماسه شد و بنا بر گزارش میدانی محلی که انبوهی از قطعات سالم و شکسته سفالی وجود داشت در اثر بی‌توجهی به ارزش‌های میراثی و مطالعاتی آن به شن و ماسه تبدیل شد.

🔹کشف گنجینه طلایی و مفرغی حاکم عیلامی رامهرمز در روستای جوبجی در تاریخ ۹ اردیبهشت ۸۶ قدمتی حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ پیش از میلاد در تپه باستانی جوبجی را به ارمغان آورد.در آن هنگام کاوش‌های هیئت باستان شناسی به سرپرستی خانم دکتر آرمان شیشه‌گر منجر به کشف آرامگاهی با دو تابوت متعلق به دو زن عیلامی از نزدیکان پادشاه ایلامی نو یعنی «فرزند این دد» به همراه اسباب و زیور آلاتی شد که با این اجساد دفن شده بود.
@mirasbashi


🔻سفری پرشتاب به دیار آذربایجان

🔹زیدآبادی:از بزرگراه زنجان - تبریز همین که راه خروجی به سمت مراغه را در پیش گرفتیم، جاده باریک و دو طرفه و پرترافیک شد. پنداشتم این وضع در دو راهی هشترود - مراغه پایان می گیرد، اما تمام طول جادۀ حدود صد کیلومتری میان دو شهر همین وضع را داشت.

🔹در گذر از این جادۀ شلوغ هر چه چشم انداختم تا اثری از ساخت و سازی برای دو بانده کردن آن بیابم، چیزی دیده نشد. در حالی که اغلب جاده های بین شهرهای پرجمعیت کشور دو بانده شده است، نمی دانم چرا به حال این جادۀ ترانزیتی که به بسیاری از شهرهای آذربایجان شرقی و غربی منتهی می‌شود، فکری نشده است؟

🔹رانندگی مطمئن در این نوع جاده‌ها واقعاً دشوار است بخصوص اینکه برخی راننده‌ها چندان در قید و بند مقرارت نیستند و از هر فرصتی در سر پیچ‌ها برای سبقت گرفتن از یکدیگر بهره می‌جویند.

🔹باری شبانه به مراغه رسیدیم و فردای آن روز برای دیدار آثار باستانی شهر از هتل بیرون زدیم. مراغه به رصدخانه‌اش شهرت دارد. بنا به دستور هولاکوخان مغول و نظارت خواجه نصیرالدین طوسی دو تن از معماران و دانشمندان مراغه‌ای رصدخانه‌ای را در تپه‌ای وسیع و مشرف به شهر بنا کرده‌اند.

🔹تپه در بافت محروم شهر واقع است و به حال خود رهاست. بر فراز باقیمانده‌های ناچیز رصدخانه، سازه‌ای فلزی و بزرگ به صورت کروی و به رنگ سفید بنا کرده‌اند که مهمترین مشخصۀ آن انعکاس شدید صدا در آن است. این سازه نیز به حال خود رها شده و هر کس از راه رسیده بر در و دیوارش یادگاری نوشته است.

🔹مجموعۀ فضای قدیمی رصدخانه در گذشته‌ای نه چندان دور، مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته اما احتمالاً به علت کسری بودجه و یا هر علت دیگری پروژه نیمه تمام مانده و به دست فراموشی افتاده است.

🔹تمام شهر مراغه از کناره‌های تپه هویداست بویژه باغ‌های گردوی انبوهش که از سرسبزی مانند جنگلی خودنمایی می‌کنند. در بخش قدیمی شهر اما ترافیک در حد راهبندان سنگین بود به طوری که در اطراف اثری تاریخی به نام گنبد سبز جای سوزن انداختن نبود چه برسد به اینکه بتوان ماشینی را پارک کرد و به تماشای آن رفت. مراسم ماه محرم قاعدتاً در این شلوغی سرسام‌آور بی‌تأثیر نبود.

🔹از مراغه به سمت شهرهای بناب و عجب‌شیر و آذرشهر جاده دو بانده است و طبیعت نیز به لحاظ پست و بالای زمین و رنگ خاک و سرسبزی آبادی‌ها شباهت زیادی به جنوب استان مرکزی و شمال غرب اصفهان و بخش از استان همدان دارد.

🔹در یکی از شهرهای سر راه، دستفروشی بر روی گوجه‌های خود نوشته بود "گوجۀ لاهیجان"! منظور از لاهیجان اما ظاهراً شهرکی در نزدیکی تبریز بود که روزهای بعد به تابلو آن برخوردیم.

🔹بعد از آذرشهر به سمت اورمیه پیچیدیم که در ابتدا بزرگراهی تمیز و مرتب در میان دشتی وسیع و بی‌نهایت هموار و با پوشش گیاهی کوتاه و ململی رنگی کشیده شده بود. بزرگراه به کوهستان که می‌رسید تمام و جاده دو طرفه می‌شد و بعد از دور زدن کوه، دوباره و این بار بر روی دریاچۀ اورمیه به بزرگراه تبدیل می‌شد.

پسروی آب در بستر دریاچه از کلیومترها قبل از آن پیدا و دل آزار بود، اما دل دریاچه انباشته از آبی آغشته به نمک بود که در زیر سایۀ ابری نازک بی‌رنگ می‌نمود. خوشحال از این اتفاق آرزو کردیم که خداوند رحمت‌اش را نثار این دریاچه کند و آن را برای همیشه پر و لبریز از آب گرداند.
در اورمیه به سمت منطقۀ جنوبی و نوساز شهر رفتیم که خیابان کشی مدرن و با شکوهی داشت. اجارۀ هتل آن منطقه با جیب ما سازگار نیامد و صاحب آنجا به درخواست تخفیف کلان من نیز وقعی ننهاد. این بود که به قسمت قدیمی شهر رفتیم و در یکی از بهترین اتاق‌های هتل آریا با پرسنلی صمیمی و مهربان اقامت کردیم.

🔹شب هنگام به منطقۀ ییلاقی بند رفتیم که بهتر و تمیزتر و با رستوران‌هایی حتی شیک‌تر از دربند تهران است و بخصوص غذاهایی با کیفیت‌تر و بسیار ارزان‌تر از اینجا دارد. پرسنل رستوران در چشم به هم زدنی با ما صمیمی شدند و بهترین غذاهای ترکی با قیمت نازل را برای‌مان آوردند.

🔹روز بعد سری به بازار اورمیه زدیم که مثل دیگر بازارهای سنتی این روزگار رونقی در آن دیده نمی‌شد و کاسبان مختلف چشم انتظار مشتری هر کدام به نحوی خود را سرگرم کرده بودند.

🔹ظهر هنگام اورمیه را به قصد اردبیل ترک کردیم و به سوی تبریز راندیم. جادۀ منتهی به تبریز ترافیک غوغایی داشت و در ورودی شهر نیز تابلویی حاکی از مسیر اردبیل دیده نمی‌شد. گویا مرکز شهر تبریز در این روزها شلوغی و ترافیک بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند.

🔹از ترس گرفتار شدن در ترافیک شهر به سمت مرند رفتیم و بعد مجبور به بازگشت از راه رفته شدیم. بعد از آن از سراب تا سرعین و اردبیل و گردنۀ حیران و آستارا و تالش، باد تند و هوای خنک و مه غلیظ و باران رگباری و چشم اندازهای زیبا از مراتع و دشت‌های وسیع و جنگل‌های سرسبز و با نشاط نصیب‌مان شد./ نگاه متفاوت

@mirasbashi


🔻بازگشت کتیبه باستانی ایرانی به مؤسسه شرق‌شناسی شیکاگو

🔹️کتبیه ایرانی باستانی دو هزار و ۵۰۰ ساله منقش به تصویر حکاکی شده نبرد یک شیر و گاو که به مدت ۸۰ سال در موزه‌ هنرهای زیبا در بوستون نگهداری می‌شد، برای صدمین سالروز تاسیس مؤسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو به این مؤسسه برگردانده شد.

🔹️این تخته‌سنگ عظیم تا سال ۱۹۳۱ در ویرانه‌های تخت جمشید باقی ماند،‌ تا اینکه در جریان کاوش‌های گسترده مؤسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در این محل کشف شد. در ۸۰ سال گذشته این کتبیه ۴۰۰۰ پوندی به موزه هنرهای زیبا دانشگاه بوستون امانت داده شده بود.

🔹️در حالی هیچ تاریخی برای زمان اهدای این سرستون سنگی گاو و چند اثر کوچک‌تر آن به مسوولان شرق‌شناسی شیکاگو اعلام نشده که درست در همان نقطه یعنی تخت‌جمشید، در سال ۱۳۱۳، الواحی کشف شد که به مرور به الواح هخامنشی شناخته شد.

جزییات بیشتر:

https://www.isna.ir/news/98062310876

@mirasbashi


🔻زنده ماندن کبوترخانه ۴۰۰ ساله در مقابل پولی گزاف!


🔹️"برج کبوترخانه صفا"در میانه‌های شهرستان نجف‌آباد اصفهان، سال‌هاست به حال خود رها شده است. مالکان از یک سو از تمایل‌شان برای فروش خانه حرف می‌زنند و از سوی دیگر با قیمت‌های کارشناسی شده کنار نمی‌آیند.

🔹️به نظر می‌رسد مشکل در حفاظت از این اثر خشتی و منحصر بفرد فقط مالک بنا نیست، بلکه متولی حفاظت از این اثر تاریخی هم یکی از مقصرانی است که هشدارهای بی‌وقفه فعالان میراثی شهرستان نجف‌آباد را جدی نمی‌گیرد!

🔹️از سوی دیگر ساخت‌وسازهای انجام شده در عرصه‌ی این اثر تاریخی که ۲۵ اسفند۱۳۷۹ به شماره ۳۴۸۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، نه تنها دیدِ این اثر تاریخی را کاملا مخدوش کرده، بلکه دیگر هیچ توانی برای سرپا ماندن آن باقی نگذاشته است.

🔹️چند سال قبل، دو مالک کبوترخانه درخواست خروج از ثبت این اثر تاریخی را به دیوان عدالت اداری بردند، اما رأی به نفع آن‌ها نبود.

جزییات بیشتر:


https://www.isna.ir/news/98062310397

@mirasbashi


🔻آلیکانته اسپانیا بازدید خود را پس می‌دهد

🔹️با پایان کار نمایشگاه «ایران: مهد تمدن» در موزه آلیکانته اسپانیا و بازگشت این آثار به ایران، همزمان اشیایی منتخب از تاریخ "سرزمین باستانی اسپانیا" نیز به تهران وارد شدند، تا یک هفته دیگر نمایش خود را در موزه ملی ایران آغاز کنند.

🔹چیدمان ️آثار منتخب نمایشگاه متقابل موزه باستان‌شناسی الیکانته در تهران، با نام «میراث باستان‌شناسی اسپانیا» از ۲۳ شهریور در محل نمایشگاه آغاز و یکشنبه ۳۱ شهریور، این نمایشگاه افتتاح می‌شود.

🔹️این مجموعه با ۳۰۰ اثر مانند پیکره، نقش برجسته، ظروف سفالی، تابلو و نقاشی تاریخ سرزمین باستانی اسپانیا در شرق دریای مدیترانه را از دوره‌های مختلف پیش از تاریخ تا سده های اخیر بازگو می‌کند.

🔹️همچنین با پایان زمان برگزاری نمایشگاه "ایران: مهد تمدن" در اسپانیا، همه‌ی ۱۹۶ قلم آثار تاریخی به امانت داده شده، با ورود به ایران پس از گذراندن تشریفات گمرکی با همراهی اسکورت پلیس پیشگیری، یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به موزه ملی ایران انتقال داده شدند.


@mirasbashi


▪️در بذل جان به راه تو مشتاق تر ز هم
عشق تو را به قیمت جان ها خریده ایم...
#مراسم_حلوا_پزان

@mirasbashi
 


🔻تاریخِ پستخانه چابهار را کف خیابان ببینید!


🔹یک استوری اینستاگرامی از مرمت پست‌خانه بیش از ۱۶۰ ساله چابهار ـ در حالی که سفال‌های قاجاری آن در کف خیابان به حال خود رها شده و بعضا شکسته‌اند ـ کافی است تا نخستین حدس‌ها را درباره‌ی وضعیت این بنای تاریخی به رُخ بکشد.


🔹در تصاویری که جمعه ۲۲ شهریور از این پستخانه ثبت شده‌اند، به نظر می‌رسد مرمت این بنای تاریخی بعد از آن هزینه‌کردها، وارد فاز جدیدی شده و قرار است بازسازی شود، پوشش‌های سفالی این بنا امروز در کنار این ساختمان ۱۶۰ ساله و در اطراف پراکنده شده‌اند و در فضای داخلی ساختمان مصالح ساختمانی جدیدی روهم دپو شده‌اند.

تصاویر و جزئیات بیشتر:

https://www.isna.ir/news/98062210284

@mirasbashi


🔻۱۲ اولویتِ میراثی رییس‌جمهور چه بود؟

🔹از بین ۳۴ وظیفه و اولویت ابلاغ شده از سوی رییس جمهور به نخستین وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در کنار وظایف عمومی، ۱۲ اولویتِ میراثی نظر رئیس جمهور را جلب کرد تا از وزیرِ وزارتخانه‌ی تازه از راه رسیده‌اش بخواهد آن‌ها را در رده‌های اولیه‌ی کاری‌اش قرار دهد

🔹 اولویت «مقابله با قاچاق میراث فرهنگی و دارایی‌های موزه‌ها» این سوال را به ذهن می‌آورد که در طول سال‌های گذشته به جز دو لوح زرین و سیمینی که در حدود سه دهه قبل از داخل موزه‌ی ملی ایران به بیرون منتقل شده بود، مگر چند اثر از موزه‌های داخلی به بیرون از موزه‌ها منتقل یا حتی قاچاق شده‌اند؟

🔹«تدوین اهداف دقیق وزارتخانه در حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور با شاخص‌هایی کمی و کیفی دقیق و ارایه برنامه‌هایی برای دستیابی به آن اهداف در بازه‌های زمانی مشخص» این اولویت در حالی تصویب شده که مونسان یک روز قبل از اعلامِ این اولویت‌ها، یعنی در روز رأی‌گیراش برای بالارفتن از صندلی وزارتخانه‌ «میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری» در برنامه‌ها و هدف‌هایی که در صحن مجلس شورای اسلامی خواند، بیشتر به برنامه‌هایی اشاره کرده بود که در طول یکی دو سال گذشته، توسط معاون‌اش به عنوان برنامه‌های آتی سازمان وقت، اعلام شده بودند.


جزئیات بیشتر:

https://www.isna.ir/news/98062009869

@mirasbashi


در نمایشگاه فرش انجام می شود

🔻رونمایی از "فرش پرچم" حرم امام حسین (ع)

🔹اولین و بزرگترین "فرش پرچم" سرور شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین ع که با تار و پودی از عشق بافته شده رونمایی می شود.

🔹این "فرش پرچم" که توسط مجموعه سرای ابریشم تهیه شده در ابعاد 7*3 و با بیش از یک میلیون و پانصد هزار گره در هر متر مربع توسط هنرمندان خوب کشورمان بافته شده است که همزمان با افتتاح یازدهمین نمایشگاه فرش ماشینی در محل نمایشگاه های بین المللی تهران مصادف با جمعه ۲۲ شهریور راس ساعت ۱۱ رونمایی می شود.

🔹 این مراسم در ورودی سالن ۸ و۹ انجام می شود و در نهایت به بارگاه مقدس اباعبدالله الحسین ع هدیه می شود.
@mirasbashi


🔻آزادی زنان عصر قاجار در تکیه‌ها

🔹تابلوی معروف «تکیه دولت»، اثر کمال‌الملک غفاری، نشان می‌دهد که بخش عمده‌ی حاضران در تکیه را زنان تشکیل می‌دهند و از آن مهم‌تر جایگاه‌شان با حایل و پرده‌ از مردان جدا نشده ‌است. چنین فرصتی در مکان‌هایی مانند مسجد، مدرسه، قهوه‌خانه و حتی در بازار برای زنان فراهم نبود.

🔹 ناصرالدین‌شاه در خاطرات خود از رفتن به تکیه نایب السلطنه در محرم ۱۳۰۴ قمری، می‌گوید: وقتی به تکیه رسیدیم و از پله‌ها بالا رفتیم، جمعیت زنان معرکه بود، یک مرد نبود، بالا و پائین زن بودند.

جزییات بیشتر:
https://www.isna.ir/news/98061708869

@mirasbashi


🔻نخستین تماشاچی ایرانی
«میرزا ابراهیم خان صحافباشی تهرانی» سفرش به فرنگ را در دهم ذی الحجه 1314 شروع می کند.

🔹او از راه بندر انزلی، آستارا و بادکوبه به پطروفسکی، از آنجا با قطار به مسکو و بعد برلین می رود. از برلین به لندن، از آنجا به پاریس و با کشتی به نیویورک سفر می کند. از آمریکا باز کشتی سوار می شود و به ژاپن و بعد هنگ کنگ و سنگاپور و بمبئی سرمی کشد. آخرسر به کراچی می رسد و از آنجا به ایران برمی گردد.

🔹‍ نخستین اشاره ثبت شده توسط یک ایرانی از برخوردش با سینماتوگراف، در این سفرنامه آمده است.

🔹 صحافباشی هفده ماه پس از نخستین نمایش عمومی فیلم در پاریس توسط برادران لومیر، مغرب روز پنجشنبه ۲۴ ذی الحجه 1314(26 می 1897، ۶ خرداد ۱۲۷۶) در تماشاخانه ای در لندن فیلم تماشا می کند.

🔹۲۱ شهریور روز ملی سینما است.

@mirasbashi

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

125

obunachilar
Kanal statistikasi