مطالعات اسرائیل


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


"مطالعه علمی و تحلیلی اسرائیل"
ارتباط با ادمین
@andisheh_kimia

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🌿اینفوگرافی ایدئولوژیک احزاب حاضر در انتخابات کنست اسرائیل
https://t.me/motaleeatesraeil


4_5924958048266225490.pdf
251.2Kb
مقاله

توسعه روابط روسیه-اسرائیل و تاثیر آن بر منافع ایران
✍سید حامد موسوی
امین نائینی
https://t.me/motaleeatesraeil


🔵انتقاد نامزد ریاست جمهوری آمریکا از نتانیاهو
سناتور دمکرات آمریکایی دولت راست‌گرا و تندرو بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به شدت مورد انتقاد قرار داد و او را مسئول تشدید تنش و درگیری‌ها در اراضی اشغالی طی سال‌های اخیر دانست.
«برنی ساندرز » سناتور آمریکایی تاکید کرد که حمایت‌های همه جانبه دولت دونالد ترامپ از رژیم صهیونیستی از جمله انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس، روند مذاکرات سازش بین طرفین فلسطینی و اسرائیلی را به خطر انداخته است.
ساندرز اشاره کرد که مدتی بین خانواده‌های یهودی در "اسرائیل" زندگی کرده و خود یک یهودی است و دشمن این رژیم نیست و معتقد است که اسرائیلی‌ها حق دارند از امنیت و آرامش برخوردار باشند.
وی تصریح کرد که آمریکا نباید صرفا از رژیم صهیونیستی حمایت کند، بلکه باید با همه طرف‌ها در منطقه تعامل داشته باشد و فلسطینیان نیز مستحق احترام و تعاملی عادلانه هستند.
این سناتور آمریکایی تاکید کرد که در صورت پیروزی در انتخابات آینده، در مورد کمک‌های چند میلیارد دلاری سالانه آمریکا به رژیم صهیونیستی به عنوان وسیله‌ای برای تغییر سیاست‌های این رژیم استفاده خواهد کرد.
@motaleeatesraeil


💠تبیلغات لیکود برای کسب آرای مهاجران روس

حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تازه‌ترین اقدام خود برای کسب آرای مهاجران روس، بنر بزرگی در یکی از خیابان‌های شهر تل آویو نصب کرده که تصویر نتانیاهو و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روی آن دیده می‌شود.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی تاکید کرد که روی این بنر نوشته شده است: نتانیاهو، سطحی دیگر.

این شبکه افزود که هدف لیکود از تصویر نتانیاهو در کنار پوتین، کسب حداکثر آرای مهاجران روس در فلسطین اشغالی است.

مهاجران روس بحث عمده رای دهندگان به حزب "اسرائیل خانه ما" به رهبری آویگدور لیبرمن وزیر جنگ سابق و یکی از رقبای نتانیاهو در انتخابات را تشکیل می‌دهند.

نتانیاهو در انتخابات اخیر به رغم پیروزی، به سبب اختلافات با لیبرمن نتوانست دولت جدید را تشکیل دهد و در نهایت کنست را منحل کرد تا 17 سپتامبر انتخابات مجدد برگزار شود.
https://t.me/motaleeatesraeil


🔴طرح رژیم صهیونیستی برای تشویق کشورهای مختلف برای انتقال سفارت خود به قدس

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی طرحی را برای تشویق کشورهای مختلف برای انتقال سفارتخانه‌های خود از تل آویو به قدس اشغالی ارائه داده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از روزنامه عبری زبان "اسرائیل الیوم"، طرح "اسرائیل کاتس" وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، انتقال سفارت دیگر کشورها به قدس اشغالی را "هدف ملی و سیاسی و راهبردی نخست" معرفی می‌کند.

این روزنامه افزود که کاتس درصدد انجام اقدامات و تدابیری است که ممکن است دیگر کشورها را برای انتقال سفارت خود به قدس اشغالی تشویق و ترغیب کند.

به گفته روزنامه مذکور، اسرائیل کاتس از وقتی که به عنوان وزیر خارجه منصوب شده، دریافته که برخی کشورها موافقت اولیه خود را با انتقال سفارتشان به قدس اشغالی اعلام کرده‌اند اما خواستار اقدام متقابل رژیم صهیونیستی هستند.

"اسرائیل الیوم" عنوان کرد که برخی کشورها درصدد کمک در زمینه توسعه و اقتصاد و زمینه‌سازی برای تقویت روابط خود با آمریکا و حتی مشارکت آن در هزینه‌های اقتصادی انتقال سفارت به قدس هستند.

در پیش نویس طرح کاتس که قرار است به زودی به دولت رژیم صهیونیستی ارائه شود، آمده که او مبلغ 50 میلیون شیکل (15 میلیون دلار) را به عنوان کمک مالی به کشورهایی که سفارت خود را به قدس منتقل کنند، در نظر گرفته است.

https://t.me/motaleeatesraeil


💢یک سوم اسرائیلی‌ها خود را در معرض تبعیض نژادی می‌بینند

اداره آمار مرکزی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که 27 درصد اسرائیلی‌ها (1.6 میلیون نفر) احساس می‌کنند که مورد تبعیض نژادی قرار می‌گیرند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، بر اساس گزارشی که اداره آمار مرکزی رژیم صهیونیستی منتشر کرده است، 53 درصد از مهاجران اتیوپیایی، 40 درصد از یهودیان حریدی، 37 درصد عرب‌های ساکن اراضی اشغالی 1948، 36 درصد از افراد کم درآمد و 34 درصد از افراد مجرد در "اسرائیل" احساس می‌کنند در معرض تبعیض نژادی قرار دارند.

این گزارش می‌افزاید که 11 درصد از افراد 20 سال به بالا (626 هزار نفر) احساس می‌کنند به سبب اصالت یا نژادشان مورد تبعیض نژادی قرار گرفته‌اند.

https://t.me/motaleeatesraeil


✍ترجمه مقاله

🌎تاثیر اتحاد روسیه و ترکیه بر خاورمیانه و رژیم صهیونیستی


✍ست جی فرانتسمن

☑️اورشلیم پست (اراضی اشغالی)

🌿روسیه و ترکیه در ارتباط با پایان دادن درگیری ها در سوریه و همچنین دیگر موضوعات منطقه ای و بین المللی با یکدیگر متحد شده اند و این اتحاد اسرائیل را تحت الشعاع قرار داده است

🌿هم پیمانی در حال ظهور بین روسیه و ترکیه در بخش دفاعی و انرژی تأثیرات طولانی مدتی بر خاورمیانه و اسرائیل خواهد داشت. این اتفاق در بحبوحه دستیابی ترکیه به سامانه دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه و توسع خط لوله ترک استریم می افتد که در سراسر دریای سیاه از روسیه تا ترکیه ادامه دارد.

🌿در حالی که ترکیه و روسیه در حال نزدیک تر شدن به یکدیگر هستند, آنها به ناچار تلاش هایشان را برای پایان دادن به درگیری ها در سوریه و همچنین دیگر موضوعات منطقه ای و بین المللی افزایش خواهند داد.

🌿این موضوع سبب شده است ترکیه از هم پیمانی سنتی اش با آمریکا دور شود و بر روی یک ساختار ائتلافی جدید با روسیه و دیگر هم پیمانان همانند ائتلاف ترکیه-قطر و روسیه-ایران متمرکز شده است و آنها منافع خاصی را با یکدیگر به اشتراک می گذارند. در درازمدت, ممکن است یک بلوک نزدیک تر روسیه-سوریه-ایران-ترکیه-قطر در کنار دیگر قدرت ها همانند چین, هند و بازیگران در آسیای مرکزی ظهور کند که برخی از آنها در تلاش برای به چالش کشیدن آمریکا هستند.


🌿این موضوع سبب ایجاد پیچیدگی های طولانی مدتی برای اسرائیل می شود زیرا اسرائیل هم پیمان نزدیک آمریکاست که با قدرت در حال افزایش ایران در خاورمیانه مخالف است.

🌿اسرائیل تا اواسط دهه دو هزار روابط نزدیکی با ترکیه داشت, زمانی که اوضاع تحت حاکمیت رئیس جمهور کنونی ترکیه تیره شد. روسیه و اسرائیل در حال حاضر روابط خوبی با یکدیگر دارند اما اگر منافع آنها در کشورهایی همانند سوریه -که تنش هایی در آن وجود دارد- با یکدیگر مشابه نباشد, چه اتفاقی رخ خواهد داد؟


🌿برخی از گزارش ها از ایجاد یک ائتلاف فزاینده حکایت دارند. نشریه نشنال اینترست در گزارشی نوشت ترکیه قطعات اف ۱۶ را قبل از
دستیابی به سامانه دفاع هوایی اس ۴۰۰ جمع آوری کرد و می دانست که روابط این کشور با آمریکا دچار تنش خواهد شد.

🌿روسیه اخیرا برنامه سفرهای بدون صدور روادید را با ترکیه احیا کرد. روسیه و ترکیه در حال گفتگو بر سر تولید مشترک هواپیماهای و بالگردهای غیر نظامی هستند. خبرگزاری ایتارتاس گزارش داد این دو کشور ممکن است همچنین روند اکتشاف مشترک انرژی در دریای مدیترانه را آغاز کنند.


🌿با در نظر گرفتن همه این مسائل, واضح است که یک ائتلاف دفاعی و بخش انرژی در حال ایجاد و رشد است. اسرائیل منافع انرژی خاص خود را در دریای مدیترانه و همچنین روابط دفاعی خاص خود را دارد. تأثیر دیرینه ائتلاف روسیه و ترکیه هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد اما کشورهای همسایه در خلیج فارس باید فعالیت های دفاعی مشترک و اکتشاف گاز را بیش از پیش جدی بگیرند.
https://t.me/motaleeatesraeil


تاثیر اتاق های فکر اسراییل بر سیاست خارجی اسراییل (۲۰۱۷-۲۰۰۶)
نویسندگان
سید اسدالله اطهری
احسان اعجازی
چکیده
در دنیای مدرن دولتمردان در فرآیند سیاستگذاری شرکت می کنند تا منافع کشورشان را تامین کنند. اتاق های فکر در این فرآیند پیچیده نقشی مهم دارند به گونه ای که یک کارویژه آنها ارائه مشاوره به تصمیم گیرندگان است. از آغاز قرن بیستم اتاق های فکر بی شماری در جهان به خصوص در کشورهای اروپایی و ایالات متحده تاسیس شدند. اسراییل نیز از زمان تاسیس غیر قانونی اش اتاق های فکر متعددی تاسیس کرده تا بدین وسیله منافع سیاسی و امنیتی خود در خاورمیانه را تامین کند. صلح با کشورهای خاورمیانه و تقویت روابط با ایالات متحده همواره جز اهداف مهم سیاست خارجی اسراییل به شمار می رفته است. با این وجود اسراییل همیشه یک رویکرد خصمانه در قبال فلسطین، لبنان و ایران در پیش گرفته است. در همین راستا سوال اصلی این مقاله عبارت است از: اتاق های فکر اسراییل بر سیاست خارجی اسراییل از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۷ چه تاثیری گذاشته اند؟ از نظریات بازیگر عقلانی، پلی هیوریستیک و پویایی های تصمیم گیری در گروه های کوچک برای تبیین تاثیر اتاق های فکر اسراییل بر سیاست خارجی اسراییل بهره گرفته شده است. فرضیه این مقاله بدین گونه ترسیم شده است: در دهه های اخیر اتاق های فکر اسراییل دولتمردان این رژیم را ترغیب کرده اند تا سیاست خارجی اش را بر مبنای یک رویکرد خصمانه علیه لبنان، فلسطین و ایران بنا کند که می توان نتیجه این امر را به خوبی در جنگ لبنان (۲۰۰۶)، جنگ غزه (۲۰۰۹-۲۰۰۸) و سیاست تقابل جویانه اسراییل علیه ایران مشاهده کرد.
واژگان کلیدی: فرآیند تصمیم گیری، تاثیر اتاق های فکر، سیاست خارجی اسراییل، اتاق های فکر، اتاق های فکر اسراییل
https://t.me/motaleeatesraeil


☑️ مقاله

👌 اتاق های فکر اسراییل
https://t.me/motaleeatesraeil

🌹این مقاله در مجله انگلیسی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران چاپ شده است

https://wsps.ut.ac.ir/article_67088.html

https://t.me/motaleeatesraeil


▫️ایران و جلسه ای مرموز در آلاسکا!


▫️احمد زیدآبادی

🌿رسانه‌های اسرائیلی از سفر "مرموز" ران درِمر، سفیر اسرائیل در واشنگتن به ایالت آلاسکای آمریکا خبر داده‌اند.

🌿طبق گزارش‌ها، درمر هفته گذشته در آلاسکا با مقام‌های آمریکایی در مورد همکاری‌های امنتیتی دو جانبه بخصوص در مورد آنچه "تهدید ایران" نامیده‌اند، مذاکره کرده است.

🌿یک مقام ناشناس اسرائیلی به یک شبکه تلویزیونی گفته است؛ سفر درمر به آلاسکا فراتر از "مهم" و بلکه "دراماتیک" بوده است!


🌿ظاهراً سانسور دولتی مانع از علنی شدن جزئیات این ماجرا شده و از همین رو، رسانه‌های اسرائیلی فقط مرموز و مهم بودن این سفر را به صورتی کلی گزارش کرده‌اند.


🌿گفته می‌شود سفر درمر به آلاسکا همزمان با ادعای آزمایش یک فروند موشک بالستیک از سوی ایران صورت گرفته است. این موشک که از نوع شهاب 3 معرفی شده و گویا هزار و صد کیلومتر برد داشته به ادعای رسانه‌های آمریکایی قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته است.


🌿ران درمر روابط بسیار نزدیکی با نخست وزیر اسرائیل دارد به طوری که یائیر لاپید از رهبران حزب سفید – آبی اسرائیل او را نه "سفیر" بلکه صرفاً "قاصد سیاسی" بنیامین نتانیاهو می‌نامد.


🌿هنوز مشخص نیست که سفر درمر به آلاسکا واقعاً به منظور مذاکراتی حساس و بسیار محرمانه با مقام‌های آمریکایی در مورد ایران بوده و یا اینکه خبر آن به عنوان بخشی از یک جنگ روانی به منظور دامن زدن به بروز خطر درگیری نظامی در شرایط کنونی منطقه خاورمیانه در رسانه‌ها درز پیدا کرده است.


🌿در واقع، نخستین پرسشی که در باره سفر مرموز درمر به ذهن متبادر می‌شود این است که چرا آلاسکا؟ مگر در واشنگتن یا نیویورک نمی‌شد چنین مذاکراتی را صورت داد؟ شاید گفته شود که درمر و افراد طرفِ مذاکره‌اش می خواسته‌اند تا حد ممکن از چشم رسانه‌ها و شنودهای احتمالی رقبای بین‌المللی دور بمانند و از این رو به منطقه قطبی سفر کرده‌اند!

🌿به هر حال، صرف نظر از این نوع ابهامات و احتمالات، آنچه تقریباً روشن است این است که اسرائیل و آمریکا خود را برای سناریوهای مختلف در برابر روند تغییر و تحولات منطقه خلیج فارس و بحران روابط خارجی ایران آماده می‌کنند.


🌿در این میان، اسرائیل با آنکه مرتب از آمادگی خود برای مقابله با هر نوع تهدیدی سخن می‌گوید، اما از فضای اطراف خود به شدت نگران است. ارتش اسرائیل شاید توان برخورد با تهدیدهای پیش روی خود را به صورت تک تک و جداگانه داشته باشد، اما اگر در یک رویارویی احتمالی با ایران، به طور همزمان از جنوب لبنان و نوار غزه و سوریه نیز هزاران موشک کوتاهبرد و میانبرد به کمک موشک‌های دوربرد ایران برخیزند و خاک اسرائیل را هدف قرار دهند، در آن صورت، موضوع به آن سادگی‌ها هم که برخی فرماندهان ارتش و مقام‌های رسمی اسرائیل ادعا می‌کنند، نخواهد بود.

🌿از این رو، به نظرم اسرائیل می‌کوشد تا تعهد آمریکا را به خنثی کردن تهدیدات بالقوه‌ای که در اطراف‌اش شکل گرفته است، به دست آورد و شاید سفر مرموز درمر به آلاسکا بخشی از همین کوشش باشد.


🌿ظاهراً اسرائیل خود را در موقعیت پیش از جنگ ژوئن 1967 می‌بیند و چه بسا مانند آن زمان، در فکر عملیاتی غافلگیرکننده و پیش‌دستانه باشد تا خطرات بالقوه به فعل در نیایند. این احتمالی است که ایران نباید چشم خود را به روی آن ببندد.

https://t.me/motaleeatesraeil


☑️شتابزدگی امارات برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی

مقاله
الخلیج آنلاین

امارات شتابزده در حال انجام دادن اقداماتی است تا در چارچوب تحرکات آمریکا در منطقه و طرح های سیاسی و اقتصادی مربوط به حل نزاع بین اسرائیل و فلسطین موسوم به معامله قرن، نقش موثرتری داشته باشد.

امارات که طی برهه اخیر با بی توجهی قابل ملاحظه دولت آمریکا مواجه بود، برای اینکه نام خود را مطرح کند و روی میز بگنجاند، از هر راهی تلاش کرد؛ تا در (به اصطلاح) معامله آمریکا، نقش جدیدی ایفا کند. آن هم در حالی که فلسطینیان قاطعانه با این طرح مخالفت و آشکارا سعودی و امارات را به تلاش برای از بین بردن آرمان خود متهم می کنند.

نقش جدید امارات که به منزله «پاداش بزرگ آمریکا» به ابوظبی محسوب می شود، میزبانی کارگاه آینده برای بحث و تبادل نظر درباره تحولات «معامله قرن» و پیگیری نتایج اقتصادی کارگاه منامه است؛ کارگاهی که با جنجال ها، انتقادها و تحریم های گسترده مواجه بود.

به گفته برخی منابع بلندپایه عربی الخلیج آنلاین، ابوظبی از طریق جارد کوشنر مشاور ارشد کاخ سفید به طور رسمی، به اطلاع دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا رساند که امارات از میزبانی رایزنی های معامله قرن استقبال می کند و پس از بحرین، دومین محل برگزاری این نوع رایزنی ها خواهد بود.

این منابع افزودند دولت آمریکا به رغم مخالفت های گسترده خود به آنچه «نقش ضعیف امارات در منطقه و نفوذ کمرنگ و تاثیر آن در مقایسه با دیگر کشورهای عربی مانند سعودی و مصر» خواند، با این خواسته موافقت کرد و به شکل اولیه تصمیم گرفت که کارگاه آینده در ابوظبی برگزار شود.

به گفته این منابع، امارات طرفی است که اقدامات مقدماتی را برای کارگاه آینده انجام می دهد و از برخی شخصیت های عربی، آمریکایی، اسرائیلی و حتی فلسطینی برای شرکت در این کارگاه، دعوت به عمل خواهد آورد تا در خاک خود گام جدید معامله قرن را اعلام کند؛ آن هم در حالی که فلسطینیان این معامله را بزرگ ترین خطر برای آینده آرمان خود می دانند.

منابع عربی در گفتگو با الخلیج آنلاین گفتند اوایل ماه آگوست، اقدامات مقدماتی و رایزنی ها درباره کارگاه ابوظبی به طور رسمی آغاز خواهد شد؛ تا این کارگاه پس از عید سعید قربان برگزار شود و ابوظبی تمایل زیادی دارد که این کارگاه موفقیت آمیز باشد.

به گفته این منابع، کارگاه ابوظبی مکمل کارگاه منامه خواهد بود و طرف آمریکایی و جارد کوشنر تصمیم های جدیدی درباره معامله قرن اتخاذ خواهند کرد؛ تصمیم هایی که دولت آمریکا برای طرح کردن آنها و اجرای مسائل مورد توافق در نشست بحرین، تلاش می کند.

از سوی دیگر، منابع الخلیج آنلاین گفتند مشاور رئیس جمهور آمریکا عملا مرحله اجرای نشست اقتصادی منامه را آغاز و برای رایزنی درباره سازوکار اجرای عملی نتایج این نشست، به کشورهای ذیربط سفر خواهد کرد.

به گفته این منابع، به رغم مخالفت قاطعانه فلسطین با نشست منامه، کشورهای عربی و در راس آنها سعودی، بحرین، امارات و مصر از تحرکات آمریکا حمایت می کنند و با اجرای همه اقدامات لازم در منطقه، برای آغاز مرحله عملی اجرای این نشست موافقت کردند
.
منابع عربی الخلیج آنلاین همچنین گفتند کوشنر چراغ سبز کشورهای عربی را دریافت کرد و اکنون در حال انجام دادن مقدمات است و سپس به اجرای عملی نتایج نشست روی خواهد آورد. دولت آمریکا و در پی آن، کشورهای عربی که به عادی سازی روابط با اسرائیل روی آوردند، عملا جنگ علیه فلسطینیان را اعلام کردند.

این منابع افزودند امارات با ارائه پیشنهادی برای میزبانی آینده نشست، در حل این بحران تاثیرگذار بود. آن هم در حالی که دیگر کشورهای عربی با میزبانی دیدارهای مربوط به معامله قرن، مخالفت کردند. به ویژه که بحرین پس از نشست منامه، با حملات گسترده مواجه شد.

این منابع افزودند ابوظبی در عادی سازی روابط و ایفای نقشی اساسی در همگرایی با رژیم اشغالگر اسرائیل، با شتاب زیاد عمل می کند.

در همین راستا، احمد مجدلانی عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین و وزیر توسعه اجتماعی دولت رام الله در گفتگوی اختصاصی با الخلیج آنلاین گفت مواضع فلسطین در این باره واضح و روشن است؛ به طوری که در هیچ کارگاه یا نشست عربی که به معامله آمریکا برای نابودی آرمان فلسطین مربوط باشد، مشارکت نخواهد کرد. مواضع فلسطین بر این اساس بوده است و تغییر نخواهد کرد.

مجدلانی تاکید کرد سرنوشت کارگاه های سیاسی و اقتصادی که با هدف حمایت از معامله قرن برگزار می شود، شکست خواهد بود. همان طور که نشست سابق منامه با شکست مواجه شد.
https://t.me/motaleeatesraeil


🌎 سندرز: نباید حامی عربستان و اسرائیل باشیم و از ایران متنفر

https://t.me/motaleeatesraeil

🌿 برنی سندرز سناتور یهودی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا با انتقاد از مواضع دولت این کشور گفت: "سیاست ایالات متحده نمی‌تواند حمایت از اسرائیل و عربستان سعودی باشد".

🌿 به گزارش فارس، نماینده یهودی ایالت "ورمونت" در مجلس سنای آمریکا و نامزد انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری این کشور، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه او را "نژادپرست" و عربستان سعودی را "دیکتاتوری خبیث و کریه" خواند.

🌿 سندرز که در انتخابات ۲۰۱۶ رقیب هیلاری کلینتون در مبارزات درون حزبی دموکرات‌ها بود و در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ هم حضور دارد، با یک رسانه آمریکایی به نام "پاد سیو آمریکا"(Pod Save America) درباره مسائل داخلی و خارجی مصاحبه کرد.

🌿 مجری این برنامه در بخشی از مصاحبه از سندرز سوال کرد: "شما خیلی منتقد بنیامین نتانیاهو و حکومت اسرائیل بوده‌اید. ما (سالیانه) چند میلیارد دلار به اسرائیل کمک می‌کنیم. آیا شما به استفاده از این کمک به عنوان اهرمی برای اینکه دولت اسرائیل را به تغییر رفتار وادارید، فکر می‌کنید؟"

🌿 این سناتور ارشد آمریکایی در جواب گفت:"قطعا،قطعا (این کار را میکنم). ببینید ما داریم مقادیر زیادی پول (به اسرائیل) میدهیم. خوب اجازه بده که قدری به عقب برگردم تا قبل از اینکه طوفان توییت‌ها شروع شود".

🌿 سندرز ادامه داد:" من در اسرائیل زندگی و در آنجا چند ماهی در یک مزرعه کار کردم. من در آنجا خویشاوندانی دارم، من یهودی هستم وضد اسرائیلی نیستم.من اعتقاددارم که مردم اسرائیل حق مسلمی برای زندگی کردن در صلح، مستقل و امن بودن را دارند. هیچ صحبتی در این باره وجود ندارد. من مشتاقانه به این موضوع باور دارم"

🌿 وی گفت:"اما چیزی که در سال‌های اخیر تحت رهبری نتانیاهو اتفاق افتاده این است که یک دولت دست راستی افراطی با تمایلات نژادپرستانه سرکار بوده است. نقش ایالات متحده مهم است. البته این کار راحتی نیست. حرف مرا باور کنید، (بیل) کلینتون تلاش کرد، (باراک) اوباما تلاش کرد، جیمی کارتر تلاش کرد اما کار راحتی نیست که سرانجام صلح را به خاورمیانه آورد و با مردم فلسطین با احترام و شانی که سزاوار آن هستند رفتار کرد».
https://t.me/motaleeatesraeil


🔆ائتلاف احزاب راست‌گرای اسرائیل نهایی شد!

◽️سرانجام و درحالی که کمتر از 6 ساعت زمان اعلام فهرست‌های نهایی احزاب برای شرکت در انتخابات پارلمانی 20 شهریور اسرائیل باقی است، در پی ماراتنی از مذاکرات میان احزاب کوچک‌تر دست راستی که نسبت به حزب لیکود تندروتر به حساب می‌آیند نهایی شد و فهرست انتخاباتی این گروه‌ها اعلام شد. این ائتلاف برای جلوگیری از هدر رفتن آرای احزاب راست‌گرا به دلیل نرسیدن به حدنصاب 3.25 درصدی تشکیل شده و در حال حاضر سه حزب اتحادیه ملی، خانه یهودی و راست جدید آن را تشکیل می‌دهند. فهرست انتخاباتی این ائتلاف عبارتست از

1- آیلت شکد (راست جدید)

2- رافی پرتص (اتحادیه ملی)

3- بتصلائل اسموتریچ (خانه یهودی)

4- نفتالی بنت ( راست جدید)

5- موتی یوگف (خانه یهودی)

6- اُفیر سوفر (اتحادیه ملی)

7- ماتان کاهانا (راست جدید)

8- ایدیت سیلمن (خانه یهودی)

9- رونی ساسوفر (راست جدید)

10- اُریت استورک (اتحادیه ملی)

◽️همچنین از جایگاه دهم تا بیستم نیز میان دو حزب اتحادیه ملی و راست جدید تقسیم شده است.

◽️به این ترتیب دو حزب هویت و اوتزما یهودی از ائتلاف جناح راست بیرون مانده اند، هر چند این فهرست تاکید می کند قرار است یکی از کرسی های حزب لیکود به ایتامار بن گیور از حزب اوتزما برسد.

#پوشش_اخبار_انتخابات_اسرائیل

https://t.me/motaleeatesraeil


🔴 میدل ایست مانیتور

وزارت خارجه اسرائیل جزئیات پروژه اتصال راه آهن حیفا به راه آهن عربستان و امارات عربی را منتشر کرده است !

این پروژه به منظور حضور اقتصادی و سیاسی اسرائیل در مرزهای آبی جنوب ایران طراحی شده است و قرار است اسرائیل به عنوان یک پل ارتباطی و اردن به عنوان یک مرکز حمل و نقل منطقه ای بین مدیترانه و خلیج فارس ایفای نقش کنند و در آینده این شبکه به اروپا و غرب نیز متصل شود.
https://t.me/motaleeatesraeil


🇨🇳سیاست خاورمیانه ای چین: صحبت کردن به آرامی و موج بودجه های کلان


▫️▫️زهرا شریف زاده عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل



 🌿خاورمیانه در فهرست اولویت های جهانی چین می باشد رشد سریع اقتصادی چین این کشور را در مسیر تبدیل شدن به قدرتی بزرگ در عرصه سیاست بین الملل قرار داده و میزان تأثیرگذاری بر مسائل بین المللی نیز افزایش یافته است و پیش بینی تغییر آن در آینده بعید بنظر می رسد. با این حال،زمانی که یک بازیکن جهانی با پول فراوان مانند پکن وارد شود "اولویت پایین" یک اصطلاح نسبی خواهد بود.

🌿ابتکار پروژه بین‌المللی «کمربند‌ و جاده‌« 1(BRI)  تا حد زیادی تمرکز خود را بر راه های تجاری و زمینی به اروپا از طریق آسیای مرکزی، اقیانوس هند و کانال سوئز قرار داده است . طرح کمربند و جاده در سال ۲۰۱۳ با هدف بهبود ارتباطات جاده‌ای و همکاری‌های فرا قاره‌ای مطرح کرد گرچه ابعاد این پروژه عظیم هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست، اما آنچه مسلم است این پروژه شامل دو بخش اصلی است که در هریک، سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی هنگفتی صورت می‌گیرد:
1_کمربند اقتصادی جاده ابریشم (کمربند)
2-جاده ابریشم جدید دریایی (جاده). بخش زمینی کمربند، چین را به کشورهای جنوب شرق آسیا، کشورهای حوزه خلیج‌فارس، شرق و شمال آفریقا تا اروپا متصل می‌کند. شش کریدور اقتصادی زمینی در این مسیر شناسایی شده است:
 1) کریدور اقتصادی چین-مغولستان-روسیه
2) پل زمینی جدید اوراسیا
۳) کریدور اقتصادی چین-آسیای میانه-غرب آسیا
4)کریدوراقتصادی چین- شبه‌جزیره هندوچین
۵)کریدور اقتصادی چین-پاکستان 
6) کریدور اقتصادی بنگلادش-چین-هندوستان-میانمار. با این وجود، شرکت های چینی با حمایت کامل از پکن، ده ها میلیارد دلار در پروژه های زیربنایی، تدارکات و طرح های دیگر در بسیاری از کشورهای خاورمیانه سرمایه گذاری می کنند. موضوع اصلی برای چین امروزه جنگ تجاری با ایالات متحده است.

متن کامل در ⤵️⤵️

yon.ir/XlrUR
https://t.me/motaleeatesraeil


🔵نظرسنجی: نتانیاهو شانس اول نخست وزیری است

🌿پایگاه خبری عبری زبان والا امروزخ پنجشنبه اقدام به برگزاری یک نظرسنجی در مورد مناسب‎ترین شخص برای سمت نخست وزیری رژیم صهیونیستی کرده است.

🌿بر اساس نتایج این نظرسنجی، در صورتی که امروز انتخابات برگزار شود، بنیامین نتانیاهو بیشترین شانس را برای تصدی سمت نخست وزیری خواهد داشت و پس از او بنی گانتز رئیس ائتلاف آبی سفید، رقیب اصلی نتانیاهو در انتخابات قرار دارد.

🌿بر پایه این نظرسنجی، نتانیاهو با 41 درصد در رتبه نخست قرار دارد و پس از او بنی گانتز با 30 درصد در رده دوم قرار گرفته است.

🌿2 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی هم گفته‌اند که هر دو نفر در انتخابات شانس برابری دارند.

🌿همچنین 22 درصد نیز گفته‌اند که هیچکدام از این دو نفر برای سمت نخست وزیری مناسب نیستند و 5 درصد نیز گفته‌اند که نمی‌دانند چه کسی مناسب‌تر است.
https://t.me/motaleeatesraeil


🔴آمریکا باز هم مانع از محکومیت رژیم صهیونیستی در شورای امنیت شد

🌿آمریکا اجازه صدور بیانیه شورای امنیت در محکومیت رژیم صهیونیستی به خاطر تخریب خانه‌های فلسطینیان در محله واد الحمص در شهرک صور باهر در قدس اشغالی را نداد.

🌿خبرگزاری رویترز اعلام کرد که کویت، اندونزی و آفریقای جنوبی در تلاش برای صدور بیانیه‌ای از سوی شورای امنیت در محکومیت تخریب خانه‌های فلسطینیان در قدس بودند اما آمریکا مانع از این کار شد.

🌿در متن این بیانیه که در بین کشورهای عضو شورای امنیت توزیع شد، ضمن ابراز نگرانی نسبت به تخریب خانه‌های فلسطینیان، هشدار داده شده که این ویرانگری‌ها تهدیدی جدی برای راه حل تشکیل دو کشور و صلح عادلانه و دائم خواهد بود.

🌿رویترز به نقل از شخصیت‌های دیپلماتیک آورده است که آمریکا به شرکای خود در شورای امنیت ابلاغ کرده که متن این بیانیه را تایید نمی‌کند. اعضای شورای امنیت در نهایت بخش‌هایی از این بیانیه را اصلاح کردند که آمریکا باز هم آن را تایید نکرد و مانع از صدور آن شد.
https://t.me/motaleeatesraeil


🔵ائتلاف حزب ایهود باراک با میرتس برای انتخابات آینده

"ایهود باراک" رهبر حزب تازه تاسیس "اسرائیل دمکراتیک" امروز پنجشنبه اعلام کرد که برای شرکت در انتخابات پیش‌روی کنست با حزب چپ‌گرای میرتس ائتلاف خواهد کرد.

روزنامه عبری زبان "اسرائیل الیوم" تاکید کرد که این دو حزب قرار است با لیستی مشترک در انتخابات کنست شرکت داشته باشند و "نیسان هوروویچ" رهبر حزب میرتس و "استاو شابیر" عضو جدا شده حزب کار در راس این لیست قرار دارند و ایهود باراک نیز در جایگاه دهم آن قرار دارد.

باراک از عمیر پیرتس رهبر حزب کار خواسته وقت را بیش از این تلف نکرده و به این ائتلاف بپیوندد.

پیرتس اخیرا به عنوان رهبر جدید حزب کار انتخاب شد.
https://t.me/motaleeatesraeil


🌎چگونه سیاست آمریکا در مقابله با ایران در ریاض و اورشلیم شکل می‌گیرد ؟

✍اندرو بسیویچ
اسپکتیتور

🌿اقدامات دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا به چیزهایی محدود شده که ریاض و تل‌آویو خواستار آن هستند. قطعا آمریکا نه تنها از جنگ جدید در خلیج فارس نفع نمی‌برد بلکه متضرر هم خواهد شد. فضای اصلی سیاست خارجی امروزه آمریکا در قبال ایران، با تمکین و احترام است و این سیاست به‌صورت عادی در واشنگتن تدوین می‌شود اما وقتی ریاض و تل‌آویو شروع به اثرگذاری روی روند سیاستگذاری کاخ سفید می‌کنند، این منش به خویی سلطه‌جویانه و در جهت منافع آن دو تبدیل می‌شود.

🌿محمد بن سلمان ولی‌عهد سعودی و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل تظاهر می‌کنند که آمریکا شریک ارشد آنها در روابط متقابل دوجانبه است. «اما آشکارا می‌توان دید که ایالات متحده‌ی امروز هیچ اقدامی را در قبال ایران که از نظر سران سعودی و اسرائیلی غیرقابل قبول باشد، انجام نمی‌دهد.»

🌿 باراک اوباما رئیس‌جمهور پیشین آمریکا با امضای توافق هسته‌ای با ایران سعی کرد تا اهرم خودمختاری در تدوین سیاست‌های ایالات متحده را مجددا به دست خود بگیرد. «عربستان سعودی و اسرائیل خشمگینانه با این طرح مخالفت کردند. هرچند مختصر اما به‌نظر می‌رسید که اوباما [در برابر سعودی‌ها و اسرائیلی‌ها] پیروز شده است... خروج ترامپ از برجام اما نشان داد برندگان واقعی چه کسانی بودند.»

🌿 علی‌رغم قدرتمند بودن آمریکا در عرصه جهانی، گزینه‌های سیاست خارجی او در منطقه خلیج فارس، محدود به تمایلات سعودی‌ها و اسرائیلی ‌هاست. «البته این اتفاق جدیدی نیست و بسیار پیشتر از [ریاست‌جمهوری] ترامپ نیز واشنگتن به دام عادت ریاض و [تل‌آویو] افتاد که روی موضوعاتی که منافع حیاتی خود می‌دانند فشار وارد می‌کنند. به‌عنوان شاهد مثال، حمایت آمریکا از جنگ بی‌معنی و شکست‌خورده بن‌سلمان علیه یمن و کنار گذاشتن راهکار دو دولتی [در مناقشات فلسطین-اسرائیل].» نتانیاهو و بن‌سلمان هر دو، ایران را تهدید موجودیتی برای خود قلمداد می‌کنند.

🌿 «این امر برای واشگنتن نیز مشتبه شده است. توجه بیش ‌ازحد کنونی واشنگتن به ایران، یادآور وسواس فکری او درباره کوبا در شش دهه قبل است که می‌تواند مجددا به اشتباه محاسباتی شبیه آنچه که در سال ۱۹۶۲ جهان را به آستانه جنگ هسته‌ای کشاند، منجر شود... هیچ چیزی بیشتر از [به اصطلاح تغییر رژیم] رژیم‌های سعودی و اسرائیل را خوشحال نمی‌کند.» مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا ۱۲ شرط برای ایران جهت برداشتن فشارها و تحریم‌ها از این کشور تعیین کرده است.

🌿تن دادن به چنین خواسته‌هایی یعنی تسلیم کردن استقلال ایران و این اتفاق هرگز نخواهد افتاد:
🌿«در حقیقت این دولت ترامپ است که ابداع طرح دیپلماتیک را به ایران تسلیم کرده است.»
https://t.me/motaleeatesraeil

https://www.spectator.co.uk/2019/07/how-americas-iran-policy-is-shaped-in-riyadh-and-jerusalem/


4_5980805881678267439.pdf
863.3Kb
✅تحلیل روابط عربستان سعودی و اسرائیل در سایه توافق هسته‌ای ایران

✍🏼نویسنده: فرزاد رستمی، علیرضا تارا

📒فصلنامه: سیاست جهانی

https://t.me/motaleeatesraeil

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

226

obunachilar
Kanal statistikasi