پیروان اشوزرتشت


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


اهورامزدا
مز به‌معنی بزرگ و
دا به‌معنی دانش است
اهورا هم به‌معنی هستی‌بخش است
پس مزدا اهورا می‌شود دانش بزرگ هستی‌بخش.
راه در جهان یکیست و آن راستی است

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🌹🌹گهنبار چهره پیته شهیم🌹🌹

گهنبار چهره پیته شهیم , ٢۱ تا ٢۵ شهریور خورشیدی
(پیدایش زمین)

از دومین گهنبار بار تا به این جشن هفتاد و پنج روز است
پیته شهم در تابستان بزرگ که هفت ماه است قرار می گیرد و جشن کشاورزی است که خرمن دانه ها در کشتزارها فراهم می گردد و بسیاری از میوه ها از درختان چیده می شوند و در باور زرتشتیان هنگام آفریده شدن زمین از سوی خداوند است

درود و ستایش و آفرین باد به ردان بزرگوار و پاک و به روز ها و ماه ها و گهنبار و سال که از همه ی سرآمدان برتر هستند
اوستای پاک

🔥 کانال پیروان اشوزرتشت 🔥
@peyrovanzartosht


پیروان اشوزرتشت dan repost
🔥سفره گاهانبار🔥

ایرانیان در طول تاریخ هیچ گاه شادی را فراموش نکردند، اگر نگاهی به تقویم زرتشتیان بیندازیم آن قدر جشن می بینیم که شاید کمتر ملتی به اين اندازه بهانه اي براي شادی کردن داشته باشد اما نباید از یاد برد که واژه جشن به معنی ستایش و نیایش است پس در جشن ایرانی همیشه ستایش و نیایش خداوند یگانه مورد توجه بوده است و اصولاً شادی بدون حضور اهورامزدا در ایران جایی ندارد.
گاهان بارها را باید جشنهایی دانست با سابقه ای بسیار کهن که هنوز در بین زرتشتیان ایران رواج دارد. این جشنها 6 بار در سال و هر بار به مدت پنج روز برپا می شوند.
ابتدا ببینیم واژه گاهانبار یا گاهنبار یا گهنبار به چه معنا است؟
این کلمه را به چهار صورت معنی نموده اند که هر کدام از آنها می تواند درست باشد:
نخست به معنی زمان های به ثمر رسیدن يا بار دادن، دوم زمان انبار کردن، سوم زمان بارعام دادن، چهارم زمان گاهان(گاتها) خوانی.

فلسفه برگزاری:
جشنهایی به قدمت گاهانبار که حتی قبل از زرتشت نیز برخی از چهره های آن در ایران رواج داشته است. را از سه دیدگاه می توان نگریست، سه دیدگاهی که کامل کننده یکدیگر می باشند.
دیدگاه اول گاهانبارها، جشن هایی هستند با پیشینه کشاورزی، بدین مفهوم که زمان برگزاری دوره های ( چهره های) گاهانبار با زمان های ویژه زندگی کشاورزی هماهنگی دارند.
میدیوزرم(اولین چهره) به معنی میان بهار می باشد و در میان اردیبهشت برگزار می گردد و آن هنگامی است که زمین سبز است و گیاهان شیره می گیرند( جان دوباره می یابند)
ماه تیر زمان برگزاری چهره میدیو شهم است که آن را میان تابستان معنی نموده اند.( در نزد آریا ها قبل از رسیدن به ایران زمانی، سال دارای دو فصل تابستان بزرگ و زمستان بزرگ بوده است، تابستان بزرگ از فروردین تا پایان مهر ماه و زمستان بزرگ از آبان تا پایان اسفندماه بوده است.) این چهره در زمانی برگزار می شود که علوفه را باید درو کرد.
پیته شهم یا دوره سوم را پایان تابستان معنی نموده اند که درپایان شهریور برگزار می شود در هنگامی که باید گندم را درو نمود.
دوره چهارم در پایان مهر ماه برپا می شود، آن را ایاسرم ( به معنی بازگشت) گویند و همزمان است با پایان تابستان بزرگ و این هنگامی است که چوپان از چراگاه تابستانی به خانه باز می گردد.
پنجمین دوره را میان آرامش(میان زمستان) معنی نموده اند و در متون اوستایی آن را میدیاریم گفته اند. زمان برگزاری آن میان دی ماه می باشد.
چهره ششم را همس پت میدیم گویند که 5 روز پایان سال می باشد. این جشن به فروهر درگذشتگان مربوط است و زمانی است که آنها باز می گردند. به دنبال این دوره بهار آغاز می گردد و طبیعت جانی دوباره می یابد.
پس با نگاهی به زمان های برگزاری اکثر چهره های گاهانبار می توانیم آن را دارای پیشینه ای کشاورزی بنامیم.

دیدگاه دوم گاهانبارها را جشن آفرینش می داند و معتقد است که خداوند آفرینش خود را در 6 مرحله تکمیل نموده است که همزمان با این مراحل جشن های گاهانبار برگزار می گردد. در میدیوزرم آسمان، در میدیوشهم آب، در پیته شهم زمین، در ایاسرم گیاه، در میدیاریم حیوان و در همس پت میدیم گاه انسان را آفریده است و بدین ترتیب در طول یک سال، آفرینش خداوند انجام پذیرفته است.

دیدگاه سوم این گونه بیان می کند که از اهداف اصلی برگزاری گاهانبارها داد و دهش می باشد. گاهانبارها جشنهایی هستند که از دیرباز در بین ایرانیان برای بخشش و خیرات شکل گرفته اند. جشن هایی که هر کس از هر قوم و مذهب می تواند در آن حضور یابد و برابر با دیگران، فقیر و غنی با هم بر سر یک سفره از یک خوراک بهره ببرند و بدین گونه است که ایرانی ها از دیرباز در اندیشه از بین بردن طبقات اجتماعی بوده اند.
برگزاری:
در سپیده دم روز نخست هر چهره، در آتشکده مراسم واج یشت برگزار می شود یعنی یکی از موبدان تمام یسنا ( یکی از 5 بخش اوستا) را می خواند و موبدان دیگر نیز در بسیاری از جاها با او هم آوا می شوند. در طول این 5 روز مراسم گاهانبار در خانه های افراد یا آتشکده برپا می شود و بعد از مراسم با توجه به توان مالی برگزار کننده گاهنبار به افراد شرکت کننده لرک (مجموعه ای ازخشکبار)، نان و یا ناهار یا شام داده می شود. امروز نیز در اکثر نقاط زرتشتی نشین گاهانبارها به مانند گذشته برپا می شوند و ارزش خود را حفظ نموده اند.
سفره گاهانبار:
سفره گاهانبار از سفره های نمادینی است که مفهوم وسیعی را در بر دارد، برخی از اشیا بر سر سفره نشانه هایی هستند از امشاسپندان تا ما آنها را در نظر داشته باشیم. امشاسپندان در لغت به معنی مقدسان بی مرگ یا پاکان جاودان می باشد. آنها را باید بازشناساننده های وجود اهورامزدا دانست، به مفهومی بسیار ساده تر می توان آنها را صفات و یا فروزه های اهورامزدا خواند. 6 امشاسپند برای نخستین بار در گاتها، سرودهای آسمانی زرتشت، آمده اند.
@peyrovanzartosht


پیروان اشوزرتشت dan repost
🌹🌹«گاهان‌بار»🌹🌹

یا «گهنبار» یا «گاهنبار» (در پهلوی: «گاسانبار»)؛ به‌ گونه ای نام شش جشن، در شش گاه از سال است. این شش چهره‌ی گهنبار، نشان دهنده شش مرحله آفرینش و پویایی هستی است.

گاهنبار از مهم‌ترین جشن‌های مردمی در فرهنگ زرتشتی است که هدف برجسته آن، باردادن یعنی بخشش و داد و دهش و ایجاد همبستگی و همازوری و پی‌بردن زرتشتیان از وضع یکدیگر در جامعه است.
هر یک از جشن‌های ششگانه‌ی گاهنبار پنج روز بطول می‌انجامد. چهره‌های گهنبارها با کشاورزی و دامداری و زندگی مبتنی بر اقتصاد کشاورزی پیوند بنیادین دارند.

هر کدام از گهنبارها، برابر با زمانی است که دگرگونی‌های بنیادین برای کشاورزان رخ می‌دهد و این دگرگونی‌ها با خود جشن و شادی می‌آورد. بهدینان در این جشن‌ها به ستایش اهورامزدا و سپاسگزاری از او برای داده‌ها و آفریده‌های نیک‌اش می‌پردازند.

گاهنبار "چهره" یا گاهنبار "مس" (:بزرگ) گاهنباری است که در هنگام یکی از شش چهره گهنبار خوانده می‌شود.

💠 میدیوزَرِم گاه - پیدایش آسمان ( Maidh-yo-zarem )
از خور(خیر) روز تا گوش روز اردیبهشت ماه برابر با ۱۰ تا ۱۴ اردیبهشت ماه خورشیدی

💠 میدیوشَهم گاه - پیدایش آب ( Maidh-yo-shahem )
از خور(خیر) روز تا گوش روز تیر ماه برابر با ۸ تا ۱۲ تیر ماه خورشیدی

💠 پَـیته‌شَهیم گاه - پیدایش زمین ( Paiti-shahem )
از اشتاد روز تا انارام روز شهریور ماه برابر با ۲۱ تا ۲۵ شهریور ماه خورشیدی

💠 اَیاسرِم گاه - پیدایش گیاهان ( Aya-threm )
از اشتاد روز تا انارام روز مهر ماه برابر با ۲۰ تا ۲۴ مهر ماه خورشیدی

💠 میدیارِیم گاه - پیدایش جانوران ( Maidh-ya-rem )
از مهر روز تا ورهرام روز دی ماه برابر با ۱۰ تا ۱۴ دی ماه خورشیدی

💠 هَمَس پَت مَیدٌیم گاه - ( Hamas-path-maedem )
این گهنبار در ۵ روز پایانی سال:
اَهنَوَد
اُشتَوَد
سپَنتَمَد
وَهوخُشَتر
وَهیش توواش
اسفند ماه برگزار می شود که برابر با ۲۵ تا ۲۹ اسفند ماه گاهشمار خورشیدی

🔥 کانال پیروان اشوزرتشت 🔥
@peyrovanzartosht


پیروان اشوزرتشت dan repost
🌹🌹آيين سپاس گذارى از اهورا مزدا 🌹🌹

پاسداشت آفريده هاى نيك اهورا مزدا ، بزرگترين سپاس گذارى از اوست.
👈1_ بزرگترين هديه از طرف اهورا به انسان ، " خرد " مى باشد.هر چه بيشتر از خرد و انديشه استفاده نماييم در راه سود رسانى ، از خداوند بهتر و بيشتر قدر دانى نموده ايم
👈2_ پروردگاران انسان .
پدر ، مادر و كانون خانواده ، نخستين آموزگاران و پشتيبانان هر انسانى مى باشند. احترام به خانواده خويشتن و ديگران ، سپاس گذارى نيك از اهورا مزداست.
👈3_ پشتيبانى از جانداران .
هر جاندارى شايسته زندگى ، گرامى داشت و حمايت است. به جانداران ستم نكنيم .
👈4_ پاسداشت و گراميداشت چهار آخشيج .
در پشتيبانى از طبيعت كوشا باشيم .
پاكيزه نگهداشتن آب ها ، خاك ، هواى تازه و آتش ، نه تنها قدر دانى نمودن از اهورا مزدا مى باشد، بلكه قدر دانى از انسان ها نيز هست.
آتشى را بيهوده روشن ننماييم ، چه در جنگل ، چه در خانه و خيابان . آب ها را گل آلود، هدر يا مصرف بيهوده نكنيم. خاك را آغشته به مواد ميكروب زا، غير قابل تجزيه نگردانيم و هوا را از دود هاى مختلف ، گاز هاى بى شمار گل خانه اى و صد ها نوع آلاينده مضر ، پاسدارى كنيم.
👈5_شادمانگى .
شاد باشيم و باعث شادمانى ديگران ..
از موسيقى هاى غم آلود، اخبار دروغ ، تسليت گويى هاى بيهوده و هر چيز كه زمينه غمگينى را فراهم مى سازد ، دورى نماييم.
در آيين سپاس گذارى در برابر اهورا مزدا ، به زندگى شادمانى ، فرزانگى و سلامتى ببخشيم

🔥کانال پیروان اشوزرتشت🔥
@peyrovanzartosht


پیروان اشوزرتشت dan repost
🌹🌹توبه درباور مزدیسنان🌹🌹

واژه "توبه" و چگونگی آن درفرهنگ ایرانی نبوده است. موبدان در دوران ساسانی همانند آن را به پایان خرده اوستا افزودند ونامش را "پَتت" به چم پشیمانی گذاشتند.
شاید به شوه این بوده که در آن زمان دین مسیحی به ایران راه یافته و برخی از زرتشتیان به سبب ساده تربودن پاک کردن گناهانشان که به شیوه "توبه" دردین ترسایی وجود داشته است. گروهی برآن شده تا به دین مسیحی روی آورند.
بنابراین به انگیزه اینکه از دین خارج نشوند بخش "پتت" را به خرده اوستا افزوده اند. در این بخش به کارهایی اشاره شده که برای مرتو ناشایست بوده و هرگاه کسی کرداری نادرست به باورآن روزگار را انجام می داده با سرودن این بخش از اوستا، پشیمانی خود را بیان می کرده است.
در برداشتی که از بینش اشوزرتشت در گات ها وجود دارد، هرکردار ناشایستی را پادافراه است و هرکنش نیکی را که مرتو انجام دهد، پاداش نیک کردارش را خواهد گرفت.
دراین فلسفه که برپایه کنش و واکنش است هرگاه گناهی که از فرد روی دهد آن را نمی توان با پرداخت هزینه و بازگویی (:اعتراف) به پیشوای دینی، آن را جبران کرد بلکه مرتو می تواند پس از آن با انجام کارهای بسیاری که شایسته جایگاه مرتوگانی (انسانی) است، وجدان خویش را از رنج و آزردگی رها سازد. زیرا تنها واکنشی که هرکس در برابر کرداری ناشایست خواهد داشت. برخورداری از رنج وعذاب وجدان است.
نتیجه اینکه هرگاه مرتو به کاری ناشایست روی آورد وگناهی رابه کردارخود افزون سازد، نیازی نیست که به چیزی ویاکسی به ویژه پیشوای دینی روی آورد و توبه کند، اوباید پس از آن با اراده خویش کار نیک و شایسته بیشتری از خود داشته باشد تا میزان شایستگی هایش در پیروی از کردار نیک افزون گردد و اندک اندک از آرامش وجدان برخوردار شود.

برگرفته از تارنمای کورش نیکنام


🔥کانال پیروان اشوزرتشت🔥
@peyrovanzartosht


پیروان اشوزرتشت dan repost
🌹🌹برگردان وتفسیر سرود «اشم وهو» 🌹🌹

سرود «ا«شم وهو» که در اوستا چنین آمده است: اَشِم وُهو. وَهیشتِم اَستی. اوشتا اَستی. اوشتا اَهمایی. هیَت اَشایی. وَهیشتایی. اَشِم؛ اشویی بهترین گزینش است. روشن روانی (خوشبختی) است. این چنین خورسندی برای پوینده ای است که خواهان بهترین اشویی باشد.( اشویی را تنها برای ارزش اشویی خواستار باشد) اشویی چیست؟ بینش زرتشت هنجاری درست رادر ساختارهستی، زندگی مردم و همه ذره های آفرینش بیان کرده است که نام آن در اوستا به گونه های «اشا»، «اشم» و «اشه» آمده است. در گویش پارسی می توان واژگان راستی، درستی، پاکی و نیکی و همانند آنها را برایش بیاوریم. این سرود یکی از سرودهای نغز اوستاست وبارها در نیایش سروده می شود.


🔥کانال پیروان اشوزرتشت🔥
@peyrovanzartosht


پیروان اشوزرتشت dan repost
🌹🌹زرتشتی کیست؟🌹🌹

باز هم می گویم و اینبار با آوایی بس رساتر می گویم که:👇👇

👈هر آن کس که منش و بینش نیک و به دارد و نیکی همگان را خواستار است، یک بهدین است
👈هر آن کس که مزدا را، یگانگی و به هم پیوستگی همه ی هستی را در می یابد و خدای یگانه ی نیک آفریننده آن را می ستاید، یک بهدین است
👈هر آن کس که پیام زرتشت پاک و راستی جوی راستین (اشو) را راهنمای خویش در زندگی می یابد و می داند یک بهدین است
👈هر آن کس که نیکی و بهروزی گیتی و همه ی آفریده های باشنده در آن را می خواهد،یک بهدین است.
👈هر آنکس که از دروغ، به هر دیسه آن دوری می جوید و با آن می رزمد، یک بهدین است
👈و هر آنکس که رهایی، بهروزی و رستگاری ایران زمین و مردمانش را آرزومنداست و در راه آن، از روی نیکی و راستی و با همه ی توان خویش می کوشد یکبهدین راستین است

🔥کانال پیروان اشوزرتشت🔥
@peyrovanzartosht


🌹🌹یعقوب‌لیث‌صفاری و كوشش برای احيای ايران 🌹🌹

#یعقوب‌_لیث‌_صفاری

قهرمان ملی ایرانیان که تصمیم به پایان دادن به حکومت #عرب بر میهن گرفته بود در سال 247 خورشیدی شهر کرمان را آزاد کرد.

در کرمان بود که یعقوب دستور اکید داد به زبانی که او نمی فهمد (عربی)، مکاتبه نکنند. از زمان تصرف ایران به دست اعراب مسلمان، تا آن زمان مکاتبات اداری به زبان عربی صورت می گرفت. از زمان صدور دستور یعقوب لیث بود که «فارسی» بار دیگر زبان رسمی شد و رونق گرفت.



🔹یعقوب‌لیث‌صفاری بود که خواست که برای حروفی که در عربی نیست و در فارسی تلفظ می شود، جانشین بیابند تا خط الرسم تکمیل شود و سالها طول کشید تا ادیبان با هم به توافق رسیدند که «پ، چ، ژ، گ» را با افزودن نقطه و سرکش بر حروف عربی مشابه، به وجود آورند تا ترکیب حروف تغییر نکند و مقرر داشتند که از بکار بردن حروف خاص زبان عربی از جمله «ص، ض، ط، ظ، ث، ح، ع و ء » در واژه ها و اسامی فارسی خودداری شود. تکمیل این تغییرات هشتاد سال وقت گرفت و این اصلاحات حروف و تبدیل واژه‌ها در سال 329 خورشیدی به پایان رسید و خط‌الرسم فارسی امروز به دست آمد.

🔹باید دانست که ایرانیان تنها مسلمانان آن زمان بودند که زبان ملی خود را از دست ندادند. یعقوب که پرچم استقلال‌طلبی را در سیستان برافراشته بود در سال 241 خورشیدی هرات و سال بعد سراسر شمال شرقی ایران و تا کابل را از دست عمال خلیفه بغداد بیرون آورده بود. یعقوب‌لیث‌صفاری پس از آزاد کردن کرمان، با همان هدف، فارس و خوزستان را پس گرفت و با خلیفه عباسی مستقیماً وارد جنگ شد، ولی اندکی پس از رد پیشنهاد صلح خلیفه در سال 257 خورشیدی، در خوزستان از بیماری قولنج درگذشت و برادرش «عمرو» بر جای او نشست و مصلحت در آن دید که با خلیفه از در آشتی درآید و خلیفه هم حکومت وی را بر فارس، اصفهان، کرمان، سیستان، مکران (بلوچستان)، سند (ایالت جنوبی پاکستان امروز به مرکزیت شهر کراچی) و خراسان به رسمیت شناخت
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺


🔥 کانال پیروان اشوزرتشت 🔥
@peyrovanzartosht


🌹🌹درس زندگی با گاتها – یسنا 43 بند 15🌹🌹

خشنواتره اهورهه مزدائو

ای خداوند جان و خرد! آن گاه تو را پاک و مقدس شناختم که منش پاک به من روی آورد و نور حقیقت و معرفت به قلبم راه یافت. آن گاه دریافتم که اندیشه آرام و ژرف بهترین وسیله کسب دانش و بینش مینویی و معنوی است و هیچ رهبری شایسته نیست با هواخواهان دروغ از در آشتی درآید زیرا آنان پرهیزکاران و درست کرداران را دشمن همیشگی خود می پندارند.

تمرکز و آرامش اندیشه و ژرف نگری است که می تواند دریچه ی بینش و دانش را بر روی شخص باز نماید. برای کسب دانش و حقیقت زندگی هر کس باید به اندیشه خود مراجعه کند و برای موضوعی معین ، ساعت ها اندیشه خود را تمرکز دهد تا آرامش و بینش که مورد نظر است حاصل گردد. هیچ مشکلی نیست که با اندیشه ژرف و مداوم حل نشود. پس بهترین وسیله برای کسب پیروزی در هر کاری اندیشیدن با تمام نیرو و تمرکز داشتن است.

نکته دومی که اشوزرتشت یادآوری می کند ، مبارزه پی گیر با دروغگویان و بداندیشان و هواخواهان آنها است. یک زرتشتی واقعی کسی است که با کج اندیشان از در آشتی در نیاید و کوشش داشته باشد آنان را به راه راست هدایت نماید . به عبارت دیگر:

اگر بینی که نابینا به چاه است

 اگر خاموش بنشینی گناه است

بر هر فردی واجب است با بدخواهان و سیه دلان به مبارزه برخواسته و آنان را از کج روی بازداشته و حالت بی تفاوتی اختیار نکند.

ریاکاران و دروغ کاران و کج منشان دشمن همیشگی راست کرداران و نیکانند و تنها با کوشش مداوم و رهبری آنها به سوی راستی و درستی می توان از تبه کاری آنان جلوگیری کرد.

یاری نامه:

گاتاهای دوجلدی موبد روانشاد فیروز آذرگشسب

🔥 کانال پیروان اشوزرتشت 🔥
@peyrovanzartosht


واژه های بیگانه : واژه های پارسی

🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃

اثاث : کالا، بُنه

اثاث خانه : بارخانه، مان، مانه

اثاث کشی : خانه کشی

اثبات کردن : استوار کردن، فرنودن، پا بر جا کردن، پایدار کردن

اثبات شدن : استوار شدن، فرنوده شدن، درست بر آمدن

اثر : نشانه، پیامد، کار، پرتو، نوشته، نمود

براثر : از پی، به دنبال

اثر انگشت : مُهر انگشت

اثر داشتن : کارگر بودن، نشان داشتن ، نمود داشتن، کار کردن

اجابت : پاسخ، برآوردن، پذیرش

اجاره : سَلاک

اجاره بها : مزد ، بهای سَلاک

اجاره دادن : به مزد دادن، سَلاک دادن

اجازه : پروانه، رواداشت، دستور ، فرمان

با اجازه : به دستوری

«گردآورنده : بانو میترا»

#پارسی_را_پاس_بداریم

🌿🌸 پاسداشت زبان پارسی آرمان همه پارسی زبانان و ایرانیان است🌸🌿

🔥کانال پیروان اشوزرتشت🔥

@peyrovanzartosht


#امروز

 به روز فیروز و فرخ روز
مهر ایزد روز از شهریورماه سال ۳۷۵۶زرتشتی

برابر با یکشنبه ۱١ شهریورماه ۱۳۹۷خورشیدی

٢ سپتامبر ۲۰۱۸میلادی

گل همیشه بهار نماد مهر ایزد روز

@peyrovanzartosht


🌹🌹 فر ایران🌹🌹 

فرّ ایران ستایش انگیز است          
 چون شکوه سحر دلاویز است

 از ازل بود و هست و خواهد بود         
بر چنین فرّ جاودانه درود

 فرّ ایران فروغ و نور بود             
عشق و مهر و امید و شور بود

 آرمانش سعادت بشر است             
هم خودآگاه، هم جهان‌ نگر است

 این کهن آرمان ایرانی             
شور بخشد بجان ایرانی

 مهر و داد و خرد مرادش هست          
این سه همواره در نهادش هست

 هیچ‌گه فر جدا از ایران نیست             
گرچه گه‌گاه پرتو افشان نیست

 گاه‌گاهی اگر که شد پنهان             
لیک هرگز جدا نگشت از آن

 فرّ ایران به روزگار دراز             
بوده در هر زمانه ایران‌ساز

 در شب سرد و تار و توفانی             
باز هم کرده پرتو افشانی

 فرّ ایران چو هست جاویدان             
تیرگی را زداید از ایران

 این بهین بخشش اهورایی             
هست اوج کمال و زیبایی

 چون‌که آن داده خدایی هست             
پرتو روح آریایی هست

 می‌ستاییم فر ایران را             
فرّ ایران بهتر از جان را

« توران شهریاری » چامه سرای زرتشتی

🔥 کانال پیروان اشوزرتشت 🔥
@peyrovanzartosht


#امروز

 به روز فیروز و فرخ روز
دی بمهر ایزد روز از شهریورماه سال ۳۷۵۶زرتشتی

برابر با شنبه ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۷ خورشیدی

۱ سپتامبر ۲۰۱۸میلادی

گل کاردک نماد دی بمهر ایزد روز

@peyrovanzartosht


🌹🌹نقش دانش و اندیشه نیک در دین بهی(زرتشتی)🌹🌹

اشوزرتشت علم و دانش را تنها وسیله پیشرفت بشر به‌سوی راستی و کمال دانسته است. 
این همه جنایات‌ و قتل و کشتارهایی که هر روزه در روزنامه‌ها و رسانه‌های داخل و خارج میخوانیم و میبینیم هزار گونه ابتلائات و مفاسد اخلاقی و بدبختی و بیچارگیهایی که مردم کشورهای عقب افتاده با آن دست به‌ گریبانند در اثر جهل و نادانی و یا اندیشه‌های مسموم و ناشایست میباشد. جهل و غفلت ما در تمام عیوب است.
انسان نادان چون اندیشه‌اش‌ رشد نکرده هرگونه سخنان بی‌سروته‌ای را باور خواهد کرد و به موهوم و خرافات‌ باور خواهد داشت و بزودی از راه درست منحرف و آلت دست‌ شیادان و کلاهبرداران‌ قرار خواهد گرفت.
در کشوری که از لحاظ  فرهنگ عقب باشند کشتار و جنایت و دزدی و هتک‌ ناموس و هزاران بزهکارهای دیگر حکمفرمایی خواهد کرد. علم و دانش تنها وسیله‌ رهایی و نجات شخص از بدبختی و گمراهی و رسیدن به درجه کمال و رسایی میباشد.
موضوعی که مورد توجه قرار میگیرد این است که زرتشت دانشی‌ را که از اندیشه پاک سرچشمه گرفته باشد وسیله پیشرفت میداند زیرا انسان شاید با کسب علم و دانش و واقف شدن به رموز بسیاری از کارها و چیزها اگرچه دارای‌ اندیشه ناپاک و دلی سیاه باشد معلومات خود را در راه تباهکاری و نادرستی و جنایات و نیستی بشر بکار میبرد پس آنچه نیازمند ترقی بشر به‌سوی کمال و رسایی است‌ تنها علم و دانش نیست بلکه اندیشه پاک و ضمیر روشن نیز شرطی مهم است.
هرگاه‌ اندیشه و نیت متصدیان امور و سران کشورهای بزرگ پاک و خالی از هرگونه‌ اغراض و کینه‌توزی باشد نتایج علم و دانش بشری که همانا اختراعات و اکتشافات‌ است برای خیر و صلاح بشر و سود جوامع بکار خواهد افتاد و هرگاه برعکس نیت و اندیشه بزرگان و سران کشورها مغرضانه و ناپسند باشد باید بجای پیشرفت و ترقی و صلح و صفا انتظار بدبختی و بیچارگی بزرگی را داشت‌ پس بنا بفرموده اشوزرتشت بهترین وسیله پیشرفت بشر به‌سوی کمال و رسایی دانش ژرف و عمیق‌ و اندیشه نیک و پاک است و نه چیز دیگر.

(برگرفته از: سخنی چند درباره به گاتها از موبد فیروز آذرگشسپ)

🔥 کانال پیروان اشوزرتشت 🔥
@peyrovanzartosht


🌹🌹مهر ورزی 🌹🌹

در دین بهی، جنگ و دشمنی چه از برای كشورگشایی و چه بنام گسترش دین، نادرست است. او به جهانی سرشار از دوستی و مهربانی می اندیشد. همه‌ی انسان ها باید با پیوستن و پایبندی به اَشا، مهربانی و یگانگی را در میان خود گسترش دهند تا دوستی جهانی پدیدار گردد. هر زرتشتی به هنگام نیایش روزانه، باور و پیمان خود را در سرود « مَزده یَسنو اَهمی» به مهر و آشتی در دین مزدایی زرتشی استوار می سازد؛ او کیشی را پیروی می کند که پَتارِ (مخالف) جنگ و خونریزی و ستایشگر آشتی، از خود گذشتگی و پارسایی است.
این سخنان را به نو عروسان و تازه دامادان میگویم. امیدوارم اندرز مرا بگوش هوش بشنوید و با دلی روشن آنرا نیک دریابید و به یاد بسپرید : همیشه با نیک منشی و مهر و دوستی زندگی کنید و در راستی و پاکی و مهر ورزی از یکدیگر پیشی جویید. چه بیگمان از زندگی سرشار از خوشی و خوشبختی برخوردار خواهید شد.
(هات 53 بند5)

🔥 کانال پیروان اشوزرتشت 🔥
@peyrovanzartosht


ایرانیان نخستین مردمی بودند که از راه آموزه‌های اشوزرتشت پیامبر اهورایی ایرانی، توانایی شناخت اندیشه را یافتند.

این اشوزرتشت بود که از اندیشه و گفتار و کردار نیک یاد کرد و راه راستی را تنها راهی دانست که می‌باید هر انسانی در پیش بگیرد.

هرگاه ما ایرانیان این۳ اصل بنیادین را پاس داشته‌ایم، سربلند و سرافراز بوده‌ایم و هرگاه به فراموشی سپرده‌ایم، دچار تباهی شده‌ایم.
کوروش بزرگ با بهره‌گیری از این ۳ اصل(اندیشه‌نیک گفتارنیک کردارنیک) بود که توانست به جایگاهی برسد که جهانی ستایشگر او باشد.
جوهر سخن فردوسی، اندیشیدن و خردورزیدن است. او به ما بانگ می‌زنند که در تاریکی و نادانی نمانیم و با اندیشه، راه درست را بیابیم. بیتهای فراوانی از شاهنامه را می‌توان یافت که در همین‌باره است.
سراسر کتاب او، درس زندگی و انسانیت و شادی و کار و کوشش است. اما از همه بیشتر بر به‌کارگیری اندیشه پافشاری دارد. فردوسی به شادی سفارش می‌کند و غم خوردن را کاستن نیرو می‌داند.
به‌راستی هم تنها مردمی میتوانند با جهان پیش بروند که شاد باشند. مردمان غمگین و افسرده نیرویی برای پیش رفتن ندارند.

🔥 کانال پیروان اشوزرتشت 🔥
@peyrovanzartosht


#امروز

به روز فیروز و فرخ روز تیر ایزد و شهریور ماه سال ۳۷۵۶ زرتشتی

برابر با
پنجشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۷ خورشیدی

۳۰ آگوست ۲۰۱۸ میلادی

@peyrovanzartosht


ادامه پست پیشین👆👆👆

این بند به بشریت درس زندگی می دهد ، درسی بسیار آموزنده، جامعه ای که خواستار بهزیستی و کامیابی است ، جامعه ای که خواستار ترقی و پیشرفت و آبادانی است ، تنها موقعی می تواند به آرزوی خود برسد ، تنها موقعی افراد آن جامعه می توانند به خرسندی پایدار برسند که همه افراد آن جامعه در خود احساس کنند که برای نیل به هدف خود نباید منتظر دیگری باشند یا اینکه منتظر معجزه ای شوند؛ تنها در پرتو کار و کوشش همراه با راستی و درستی همه افراد جامعه باهم است که ارامش و شادی پایدار برقرار خواهد شد. در پرتو علم و دانش حقیقی و بینش راستین می توان نادانان و کوردلان و سیه دلان را رهبری کرده و به سوی حقیت راستی پیشرفت داد و این درس نه گرد کنگی به خود می گیرد و نه متعلق و قوم نژاد خاصی است. درس زندگی گاتاها برای همه بشر و برای همه زمان ها است بشود که همه آن را دریابند و به کار بندند تا بهشتی را که اغلب مردم بیهوده با پندارپرستی و باج دادن به خدایان پنداری با از بین بردن عمر گرانبها در پی دست یافتن آن در جهان پس از مرگ هستند در همین جهان بسازیم که اصلا مرگی در کار نیست وفقط تغییر و تحول و ارتقا یافتن و به نوع دیگری از زندگی است.

ایدون باد ایدون ترج باد

ات جمیات آفرینامی …

یاری نامه: جلد دوم گاتاهای موبد روانشاد فیروز آذرگشسب انتشارات فروهر تهران 84

🔥 کانال پیروان اشوزرتشت 🔥
@peyrovanzartosht


🌹🌹درس زندگی در اشتود گات ها – هات 45 بند 9🌹🌹

به خشنودی مزدااهورا

لطف و بخشایش پروردگار و وهومن (منش پاک) را خواستارم، چون که به خواست و اراده پروردگار شادی و رنج هر دو برای ما آفریده شده است. بشود که هستی بخش دانا در پرتو توانایی خویش نیروی کار کردن و خدمت به ما ارزانی فرماید تا با دانش و منش پاک، مردم را به سوی و حقیقت پیشرفت دهیم.

 سختی و رنج و بدی و شادی و خوشی و خرسندی هر دو در جهان وجود دارند ؛ حرکت رو به جلوی هستی از برهم کنش دو نیروی افزاینده و کاهنده سرچشمه می گیرد که هنگامیکه در تعادل هستند نتیجه سازندگی خواهد بود و وقتی که از تعادل خارج شوند بدی گسترش میابد که این بدی و خوبی هم ما از دیدگاه ذهنی خود تعریف می کنیم و حقیقت وجودی ندارند. این ما هستیم که باید دریچه دید خود را گسترش دهیم و از بالا به مساله نگاه کنیم ، آنچه که به عنوان خوبی و بدی تعریف می کنیم همین دو نیروی افزاینده و کاهنده هستند و نتیجه عملکرد آنها. در متن اوستایی این بند دو واژه سپن spen و اسپن aspen ذکر شده است. واژه سپنتامینو هم به چم مینو افزاینده از همین ریشه است؛ سپن به چم شادی افزا ، خوشبختی افزا شادی و خوشی و بنابراین افزاینده است و در مقابل آن اسپن با پیشوند اَ مانای کاهنده، ناراحتی و رنج و تیروه روزی است. در این بند اشوزرتشت می خواهد مطلبی را به نوع بشر بگوید که مهمترین دغدغه زندگی او است، مساله بدی و خوبی ، سختی و رنجها در زندگی بشر از همان ابتدا بوده و خواهد بود و افراد مختلف هم فراخور درک خود جواب های مختلفی به آن داده اند. ولی هیچ کس نتوانست همانند اشوزرتشت گره از این مساله بگشاید: این درک ما است که خوبی و بدی از این دو نیروی پیشبرنده آفرینش می سازد آنچه ما بدی می گوییم تنها نیروی متضادی است که وجود آن برای پیشروی لازم است. ما باید فکر و اندیشه خود را اصلاح کنیم و همانطور که اشوزرتشت فرموده اند وهومن را در خود پرورش دهیم و به جای آنکه از پیش آمدهای ناگوار سرخورده و افسرده شده و سردرگریبان گیریم و برای تسکین موقتی و گول زدن خود به مخدرهای روانی و فیزیکی روی آوریم باید شهامت و قدرت با مشکلات مبارزه کرده و با بینش راستین و اندیشه ایی وهومنی جهان و جامعه را به سوی پیشرفت و ترقی سوق دهیم.
@peyrovanzartosht

اشوزرتشت در این بند پر معنی از مزدااهورا خواستار است که نیروی کار و کوشش و خدمت به هم نوع را به بشر عنایت فرماید تا در سایه آن برای آبادانی و پیشرفت کشور همت گمارند و در سطر آخر توصیه می کند که بشر باید در پرتو منش پاک و راستی و درستی و دانش ژرف ، گمراهان و کوردلان را به سوی روشنایی و حقیقت رهبری کند و جهل و نادانی را از بین ببرد. در این بند سه نکته مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کرد: اول هیچ گاه نباید یاد خدا و مهر اهورایی مزدا را از یاد ببریم و بر اثر فشارهای فکری به انگره مینیو پناه ببریم بلکه همیشه باید چشم از این سرچشمه نورانی بر نداریم و نباید اجازه دهیم مشکلات زندگی پرده ای شود که جلوی سرچشمه نورانی اهورایی را بگیرد. نباید کوتاه نگری کرد و به خاطر یک سری مشکلات و مسائل زودگذر تصمیمات سطحی گرفت ک بعدا شادی و خرسندی را از ما سلب کند همیشه باید چشم به لطف و کرم خداوند داشت و کوشش کرد و با آزادی کامل و با در نظر گرفتن راستی و اشا راهی را برگزید که شادی و خوشبختی به همراه داشته باشد. دوم اینکه همیشه باید به جای سرخم کردن در مقابل سختی ها و کوتاه آمدن و یا به اصطلاح جا زدن ، با مشکلات جنگید و جامعه را رو به جلو برد. سوم ، از خدا بخواهیم که همیشه شعله اشا و راستی و دانش و بینش اهورایی را دل دل و اندیشه ما روشن نگاه دارد تا با نور آن بر تاریکی ها غلبه کنیم نه اینکه خود تسلیم تاریکی شویم.

@peyrovanzartosht
ادامه در پست زیرین👇👇👇


#امروز

 به روز فیروز و فرخ روز
خور(خیر) ایزد از شهریورماه سال ۳۷۵۶زرتشتی

برابر با سه‌شنبه ۶ شهریورماه ۱۳۹۷خورشیدی

۲۸ آگوست ۲۰۱۸میلادی

@peyrovanzartosht

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 016

obunachilar
Kanal statistikasi