انجمن علمی فیزیک


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


#مطلب_علمی

نحوه آگاهی مغز از زمان

محققان دانشگاه MIT چگونگی اندازه‌گیری زمان توسط مغز را دریافتند. بر اساس این تحقیقات مجموعه‌ای از نورون‌ها که مسئول انجام یک عمل خاص هستند بسته به فواصل زمانی مورد نیاز مراحل انجام عمل را کوتاه یا طولانی می‌کنند.

مهرداد جزایری عضو انستیتوی مک گاورن ام آی تی برای تحقیقات مغز که سرپرستی این تحقیقات را بر عهده دارد در این رابطه می‌گوید: «این یک فرآیند بسیار فعال است و نشان می‌دهد مغز به‌طور منفعل در انتظار فرا رسیدن یک زمان خاص نمی‌نشیند.» زمان‌بندی برای تنظیم حرکت عضلات به‌ منظور انجام فعالیت‌های روزانه انسان دارای اهمیت بسیار زیادی است و متخصصان اعصاب برای درک چگونگی کنترل زمان توسط مغز، مدل‌های مختلفی را ارائه کرده‌اند. برای مثال بر اساس یکی از این مدل‌ها مغز دارای یک ساعت مرکزی است که زمان را در اختیار تمام اجزای آن قرار می‌دهد. بر اساس یک مدل دیگر مغز به جای ساعت مرکزی از طریق ردگیری همسان‌سازی فرکانس‌های مختلف مغزی، زمان را کنترل می‌کند. اما این مدل‌ها قادر نیستند آنچه را که واقعا در مغز رخ می‌دهد توجیه کنند.

از نقطه نظر جزایری دلیلی ندارد که مغز انرژی و زمان زیادی را صرف تولید و نگهداری یک ساعت درونی کند، در حالی که این ساعت همواره مورد نیاز آن نیست. بنابر این موثرترین شیوه کنترل زمان این است که هرگاه بخشی از مغز فعالیتی را انجام می‌دهد، بتواند زمان مربوط به آن را نیز کنترل کند. محققان MIT با این رویکرد، فعالیت‌ نورون‌ها را در سه نقطه مختلف از مغز حیواناتی که فعالیت‌هایی را در فواصل زمانی مختلف ۸۰۰ یا ۱۵۰۰ میلی ثانیه انجام می‌دادند، ثبت کردند.
در این بررسی‌ها معلوم شد نورون‌ها عملکرد پیچیده‌ای نشان می‌دهند. برخی از آن‌ها زودتر فعال می‌شدند و برخی دیگر دیرتر شروع به ارسال سیگنال می‌کردند و برخی دیگر که نوسان می‌کردند، این کار را با سرعت کمتر یا بیشتر انجام می‌دادند. اما نکته مهمی که در این بررسی‌ها مشخص شد این بود که صرف‌نظر از وظیفه‌ای که نورون‌ها بر عهده دارند، همواره آهنگ فعالیت آن‌ها با فواصل زمانی مورد نیاز، سازگاری دارد. در واقع نورون‌ها برای انجام وظیفه خود همواره یک الگوی رفتاری ثابت دارند و از نقطه شروع به نقطه پایان می‌رسند، اما آنچه با تغییر زمان مورد نیاز برای انجام وظیفه نورون تغییر می‌کند، نحوه انجام وظیفه نیست بلکه آهنگ انجام رفتار نورون بر اساس فاصله زمانی موردنیاز است.

بدین ترتیب سرعت انجام وظیفه نورون بر اساس زمانی که در اختیار دارد، تغییر می‌کند و با زمان منطبق می‌شود. نتیجه این تحقیقات نشان می‌دهد مغز زمان را با استفاده از یک مکانیزم شبیه به ساعت کنترل نمی‌کند، بلکه برای این منظور به تکانه‌های ذاتی مدارهای عصبی نورون‌ها اتکا دارد و با افزایش یا کاهش این تکانه‌ها جانوران سریع‌تر یا کندتر حرکت می‌کنند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Neuroscienceمنتشر شده است.

منبع: MIT

انجمن علمی فیزیک
دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی


#اطلاعيه
اطلاعيه ٩٦/٣٦/ا.ف

با سلام ؛
امتحان ميانترم درس كوانتوم ١ ( دكتر واعظ زاده ) از تاريخ ١١ دى به چهارشنبه ١٣ دى ساعت ٩ الى ١٠:٣٠ تغيير يافت.
لطفاً اطلاع رسانى كنيد
با تشكر

انجمن علمى فيزيك
دانشگاه صنعتى خواجه نصيرالدين طوسى


#فراخوان

#نشریه ی موج
بی شک همکاری در نشریه می تواند راهی برای کسب تجربه های ارزنده باشد.
منتظر شما هستیم

انجمن علمى فيزيك
دانشگاه صنعتى خواجه نصيرالدين طوسى


#مطلب_علمى

 دانشمندان ژاپن و سنگاپور در شماره‌ی ۲۳ نوامبر مجله‌ی Nature  گزارش دادند که همتای پادماده الکترون یا همان «سیپنال‌های پوزیترون» و نوترون را پس از رعد و برق مشاهده کرده‌اند.  دانشمند دانشگاه کیوتو دکتر «ترواکی  انوتو»، نویسنده‌ی ارشد مقاله گفت: «ما از قبل می‌دانستیم که ابرهای مولد صاعقه و رعد و برق، اشعه‌ی گاما ساطع می‌کنند و این فرضیه را مطرح کردیم که می‌توانند به همان صورت با هسته‌های عناصر محیطی در جو واکنش کنند.»
وی افزود: «در زمستان، ناحیه‌ی ساحلی غربی ژاپن مکان ایده‌آلی برای مشاهده‌ی رعد و برق‌ها و ابرهای صاعقه‌ای قدرتمند است. بنابراین، در سال ۲۰۱۵، شروع به ساخت یک سری ردیاب کوچک اشعه‌ی گاما کردیم و آن‌ها را در مکان‌های مختلفی در طول ساحل قرار دادیم.»
در حین صاعقه‌ی روز ۶ فوریه سال ۲۰۱۷ در ژاپن، ردیاب‌های این گروه تحقیقاتی در شهر کاشیوازاکی نصب شدند و اشعه‌ی گامایی را با مدت زمان کمتر از یک میلی ثانیه فورأ پس از برخورد رعد و برق چند متر دورتر ثبت کردند.
محققان گفتند: «در این لحظه، متوجه‌ی چهره‌ی پنهان و جدید رعد و برق شدیم. وقتی داده‌ها را تجزیه و تحلیل کردیم، سه انفجار متمایز اشعه‌ی گاما را مشاهده کردیم. اولین انفجار به مدت کمتر از یک میلی ثانیه بود؛ دومی، بازتاب اشعه‌ی گاما بود که چندین میلی ثانیه تأخیر داشت و آخری انتشار طولانی‌ای بود که تقریبأ یک دقیقه به طول انجامید.»
دکتر انوتو گفت: «به نظر ما اولین انفجار ناشی از برخورد رعد و برق بود. از طریق تجزیه و تحلیل و محاسبات در نهایت منشاء دومین و سومین انتشار را نیز کشف کردیم. براى مثال بازتاب دوم ناشی از واکنش رعد و برق با نیتروژن در جو بود. اشعه‌های گاما که در رعد و برق ساطع می‌شوند، انرژی کافی برای بیرون انداختن نوترون از نیتروژن جوی را دارند و جذب مجدد این نوترون توسط ذرات جوی باعث تولید بازتاب اشعه‌ی گاما شد.»
او ادامه داد: «انتشار طولانیِ نهایی ناشی از تجزیه اتم‌های نیتروژن ناپایدار و اتم‌های ضعیف و جدید نوترون بود. این امر در نهایت منجر به رهاسازی پوزیترون‌ها می‌شود که در نهایت با الکترون‌ها در رویدادهای ویران‌کننده برخورد کرده و اشعه‌های گاما را تولید می‌کنند

منبع:sic-news.com

انجمن علمی فیزیک
دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی


#پوستر

هنوز نمی دانیم که تجربه تماشای یک ال کلاسیکو چقدر گرانبهاست.
سانتی خیمنز-نشریه آس

انجمن علمى فيزيك
دانشگاه صنعتى خواجه نصيرالدين طوسى


#اطلاعيه
اطلاعيه ٩٦/٣٥/ا.ف

با سلام ؛
پخش زنده مسابقه ال كلاسيكو ساعت ١٥:٣٠
كلاس ٢٠٦ حياط جنوبى دانشكده علوم
براى هماهنگى و حضور در برنامه به
@Ssajad280
و
@aryanam1997
پيام دهيد

انجمن علمى فيزيك
دانشگاه صنعتى خواجه نصيرالدين طوسى


#مطلب_علمی

در حالی‌ که جهان هنوز در شوک زلزله مهیب کرمانشاه است، دانشمندان هشدار داده‌اند که احتمال دارد در سال ۲۰۱۸ تعداد زلزله‌های شدید این‌ چنینی افزایش چشمگیری پیدا کند و کشورهای مختلف جهان باید برای این مسئله آماده باشند.

در تحقیقی که از سوی راجر بیلهام از دانشگاه کلرادو و ربکا بندیک از دانشگاه مونتانا در نشست سالانه انجمن زمین‌شناسی آمریکا ارائه شد، آمده است که به‌خاطر کاهش سرعت حرکت وضعی زمین باید انتظار حتی دو برابر شدن زلزله‌های شدید و قدرتمند را داشت. این دانشمندان اعتقاد دارند که تغییرات در سرعت حرکت چرخش زمین به دور خود می‌تواند فعالیت‌های لرزه‌ای شدید را به‌ویژه در مناطق بسیار پر جمعیت گرمسیری ایجاد کند.

دانشمندان می‌گویند اگرچه تغییر سرعت حرکت وضعی زمین اندک است و باعث کاهش طول روز‌ها به اندازه یک میلیونیوم ثانیه می‌شود، اما همین تغییر به ظاهر اندک، باعث آزاد شدن میزان عظیمی از انرژی‌های درونی زمین و در نتیجه بروز زلزله‌های ویرانگر خواهد شد. این دو دانشمند در تحقیق خود زلزله‌های با قدرت ۷ ریشتر و بیشتر را طی ۱۱۷ سال اخیر بررسی کرده‌اند و مشخص شده که در ۵ دوره زمانی تعداد زلزله‌های مهیب افزایش چشمگیری داشته است. در این دوره‌ها که زمین کاهش سرعت حرکت وضعی داشته هر سال ۲۵ تا ۳۰ زلزله شدید رخ داده درحالی‌که در دوره‌های دیگر به‌صورت میانگین این رقم ۱۰ تا ۱۵ زلزله در سال بوده است.

راجر بیلهام در این رابطه می‌گوید: بیش از ۴ سال از آغاز دوره کاهش سرعت حرکت وضعی کره زمین می‌گذرد و این بدان معناست که سال آینده باید شاهد افزایش قابل توجه وقوع زلزله‌های شدید باشیم. البته این روند شروع شده و از ابتدای امسال تاکنون ما حدود ۶ زلزله شدید در نقاط مختلف جهان داشته‌ایم و به سادگی می‌توان دریافت که سال آینده میلادی باید منتظر حدود ۲۰ زلزله دیگر باشیم.

در این تحقیق تأکید شده که ارتباط بین چرخش زمین و فعالیت زلزله قوی است و وقتی سرعت چرخش زمین به دور خود کمی کاهش می‌یابد، دوره‌های افزایش تعداد زلزله شدید دیده می‌شود. دلیل دقیق ارتباط کاهش طول روز و سرعت حرکت وضعی با زمین‌لرزه مشخص نیست، اما دانشمندان معتقدند تغییرات جزئی در رفتار هسته زمین می‌تواند باعث هر دو مسئله شود.

منبع: theguardian.com

انجمن علمی فیزیک
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی


باد آسایش گیتی نزند بر دل ریش

صبح صادق ندمد تا شب یلدا نرود

انجمن علمى فيزيك
دانشگاه صنعتى خواجه نصيرالدين طوسى


#اطلاعیه
اطلاعیه شماره ٩٦/٣٤/ا.ف
با سلام
و سپاس از اعضای انجمن در دوره گذشته اعضای جدید بدین صورت است :

آرین امینیان سرداری : دبیر انجمن
سید سجاد تک تهرانی: نائب دبیر انجمن
وحید اسرافیلیان: مسئول اول کارگروه نظری
محمد حسین مشهدی عباد: مسئول دوم کارگروه نظری
بهار نصرتی :مسئول اول کارگروه کاربردی
عاطفه عرفانی :مسول دوم کارگروه کاربردی
امیر قربانی :مسئول ترویجی

انجمن علمی فیزیک
دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی


#پوستر
انجمن علمی فیزیک
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی


#اطلاعیه
اطلاعیه شماره ۹۶/٣٣/ا.ف
با سلام و خسته نباشید؛

در ادامه ی سخنرانی های عمومی رشته ی فیزیک، جلسه ی سخنرانی با موضوع "پرينت سه بعدي، انقلاب بزرگ صنعت و علوم" با حضور دکتر محمدرضا رياحي دهكردي برگزار خواهد شد و طبق روند گذشته، حضور برای عموم دانشجویان این دانشگاه آزاد است.

زمان: دوشنبه ۹۶/۰۸/۱۵ ساعت ۱۳-۱۲
مکان: آمفی تئاتر پردیس علوم دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

لطفا مطابق روند پیشین، آن دسته از علاقه مندان را که با کانال انجمن آشنا نیستند، در جریان این اطلاعیه قرار دهید.

انجمن علمی فیزیک
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی


اسامي منتخبين انتخابات انجمن علمي فيزيك به شرح فوق مي باشد. لازم به ذكر است از افراد بالا كساني كه قصد انصراف دارند مي توانند اسم و شماره دانشجويي خود را حداكثر تا روز جمعه مورخ ٢٤ آذر ماه به دبير فعلي اين انجمن اعلام نمايند.




#فراخوان
#نشریه ی موج
سلام
دوستان و همراهان محترم
نشریه ی انجمن فیزیک، موج ،برای تکمیل کادر خود نیاز به همکاری با شما در زمینه های زیر دارد:
✏️🔍ویراستاری
📜صفحه آرایی
📱مدیریت کانال
و مسئول فروش
در صورت تمایل به همکاری به آیدی زیر پیام دهید:
@p98_29
منتظر شما هستیم


لازم به ذكر است اسامي فوق به تاييد اموزش مركزي و حراست كل رسيده است
و افرادي كه تاييد نشده اند ميتوانند علت را از كارشناس انجمن هاي علمي، سركار خانوم مقيمي جويا شوند


#پوستر *اسامي نامزد هاي انتخاباتي*
انجمن علمی فیزیک
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی


#اطلاعیه
اطلاعیه شماره ۹۶/٣٢/ا.ف
با سلام و خسته نباشید؛

با توجه به پايانه دوره فعاليت اعضاي فعلي انجمن علمي فيزيك، اين نهاد علمي اقدام به برگزاري انتخابات در روز سه شنبه مورخ ١٤ اذرماه ١٣٩٦ مي نمايد.
از دانشجويان رشته فيزيك علي الخصوص دانشجويان جديد والرود اين رشته درخواست ميشود تا در تاريخ مذكور همكاري مناسب را جهت برگزاري هر چه بهتر انتخابات با اين نهاد علمي-دانشجويي داشته باشند

انجمن علمی فیزیک
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی


#پوستر *مكان برگزاري سمينار به سالن آمفي تئاتر دانشكده علوم تغيير يافته است.*
انجمن علمی فیزیک
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی


#اطلاعیه
اطلاعیه شماره ۹۶/٣١/ا.ف
با سلام و خسته نباشید؛

در ادامه ی سخنرانی های عمومی رشته ی فیزیک، جلسه ی سخنرانی با موضوع "فيزيك، تكنولوژي و زندگي" با حضور دکتر سيد ادريس فيض آبادي برگزار خواهد شد و طبق روند گذشته، حضور برای عموم دانشجویان این دانشگاه آزاد است.

زمان: دوشنبه ۹۶/٠٩/١٣ ساعت ١٢:٤٥-۱۲
مکان: آمفی تئاتر پردیس علوم دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

لطفا مطابق روند پیشین، آن دسته از علاقه مندان را که با کانال انجمن آشنا نیستند، در جریان این اطلاعیه قرار دهید.

انجمن علمی فیزیک
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی


انجمن های علمی خواجه نصیر dan repost
#انجمن_علمی_دانشکده_مهندسی_مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی برگزار می کند
چهارمین دوره #مسابقه ملی ارائه پژوهش در ۳ دقیقه
اطلاعات بیشتر و ثبت👇👇
https://evnd.co/o5fNh

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

130

obunachilar
Kanal statistikasi