قصد


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


اقتصاد را باید درونزا ساخت. این یعنی دولت ها هیچ کاره اند و مردم (نه سرمایه‌داران رانت‌خوار) همه کاره.
و علی الله قصد السبیل و منها جائر و لو شاء لهدیکم اجمعین
ارتباط با مدیریت:
@econbase
www.econbase.ir‏

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


◀️نقش مردم و دولت در شورش‌های دهۀ شصتی اخیر

✅اتفاقی که این روزها در حال مشاهده هستیم، هم اقتصادی هست و هم اقتصادی نیست. تابع جمعی از دلایل است. پاسخ شایسته به این ماجرا نیز مجموعه‌ای از پاسخ‌های اقتصادی و غیر اقتصادی است. به عبارت دیگر این پاسخ‌ها بایستی یکی یکی در کنار یکدیگر قرار گیرند تا پازل چندوجهی دشمن را خنثی کنند. در این میان هر مجموعه‌ای بایستی بتواند نسبت دقیق خود را با این پازل روشن کند.

✅آن‌چه در نگرش دولت نسبت به این اتفاقات دیده می‌شود،‌طرح‌ریزی‌های جدی‌تر امنیتی است، این درحالی است که تدابیر حکمرانی دولت در حوزۀ اقتصاد چندان مشخص و ملموس نیست. انتظار می‌رود دولت تدابیری جدی را در این زمینه انجام دهد. البته این به‌معنای ان نیست که دولت بلافاصله آغاز به صدور احکام غیرعادی در حوزۀ اقتصاد کند. چرا که این القاء در جامعۀ آمادۀ التهاب منتقل می‌شود که می‌توان با تشدید اعتراض نتیجه‌های مطلوب‌تری گرفت و در این صورت است که سوار بر موج التهابات روزافزون، جامعه روزهای متشنج‌تری را در پیش خواهد داشت.

✅مهمترین نکته در این التهابات، تفکیک اجزاء پازل و آگاهی بخشی نسبت به این ابعاد است. روحانیون، دانشجویان، معتمدان و عموم مردم در این زمینه نقش جدی دارند.

✅توقف و تأخیر اقشار مختلف در مواجهه با این رویداد موجب صحنه‌گردانی آن توسط جریان‌هایی شده است که سال‌هاست همین مردم اعتماد خود را به آن‌ها از دست داده اند. کافی است به طور جدی نقش سازمان منافقین، صهیونیسم، شبکه‌های معاند و البته آل سعود جنایت‌کار برای مردم معرفی شود. در این صورت خود مردم در شهرهای مختلف اقدامات مقتضی را انجام می‌دهند و این مسئله را به پایان می‌رسانند.
✅پیشنهاد:

✴️ ارسال مبلغ از میان طلاب و اساتید دانشگاه به سراسر کشور به منظور روشنگری و مدیریت مردم انقلابی و جلوگیری از واکنش‌های ناصحیح.

✴️ تفکیک مردم از جریان‌های معاند و روشنگری در نحوۀ مواجهه با هرکدام از جریان‌ها

✴️ تبلیغ چهره به‌چهره و رو در رو و شنیدن سخنان افرادی که به اشتباه، خواسته‌های به حق خود را در این حرکات دنبال می‌کنند.

✴️تشکیل کمیته‌های مردمی روشنگر

✴️ تشکیل حلقه‌های تحلیل روزانه فتنه در مساجد، هیأت‌ها و حتی بازار و مراکز عمومی

✴️ انعکاس دقیق ماجراهای روی‌داده در تجمعات و نقش افراد آموزش‌دیده و خاص توسط مردم و در شبکه‌های اجتماعی ملی

✴️تلاش در جایگرین سازی شبکه‌های اجتماعی داخلی

✴️راه‌اندازی فوری شبکه ملی اطلاعات هرچند به صورت ناقص و تکمیل این شبکه در طول زمان

✴️اختصاص سرورهای قوی توسط بخش دولتی به شبکه‌های داخلی و تقویت این شبکه‌ها جهت پاسخگویی به نیازهای داخلی
@QasdWay


مسئله مردم این است که چطور #درآمد_ملی کشور براساس آمارهای آقای جهانگیری افزایش داشته است، اما مردم چیزی از این افزایش حس نمی‌کنند! #آمارها دستکاری شده است یا اینکه #ذینفعان بسیار محدودند؟!
@QasdWay


#ذینفعان_آشوب

🔸 صرف نظر از اینکه آشوب‌های اخیر در کشور چقدر گسترده است و چقدر سازماندهی‌شده، سؤال اساسی این است که چه کسانی از به‌آشوب‌کشیدن کشور منفعت می‌برند.

🔸 ایجاد آشوب و طرح برخی دعاوی سیاسی مشوش، بیش از آنکه دردی از آلام و رنجهای مردم مستضعف را دوا کند، با انحراف افکار عمومی، زمینه را برای #رانت‌خواری‌های گسترده‌تر برخی مدیران دولتی و برخی از همکاران دلال بخش خصوصی آن‌ها فراهم می‌سازد.

❗️ مسئلۀ مردم نه آزادی است (که از آن برخورداند) و نه دموکراسی است (که بارها آن را تجربه کرده‌اند)، مسئلۀ مردم بی‌خیالی مدیران دولتی و بعضا مشارکت آن‌ها در #چپاول منابع و ثروت‌های کشور است.

❗️ مسئلۀ مردم نبود #عدالت در توزیع تولیدملی است؛ مسئله مردم این است که چطور درآمد ملی کشور براساس آمارهای آقای جهانگیری افزایش داشته است، اما مردم چیزی از این افزایش حس نمی‌کنند! آمارها دستکاری‌شده است یا اینکه ذینفعان بسیار محدودند؟!

❗️ مسئلۀ مردم ساختارهای نادرستی است که دست #تولیدکننده داخلی را بسته و افسار #واردکنندۀ نجومی را رها کرده است.

✍️ آشوب خیابانی نه دردی از مردم دوا می‌کند و نه تسکینی برای مشکلات آن‌ها خواهد بود، فقط فضا را گل‌آلود می‌کند تا #لاشخورهای_ثروت_ملی و جریان‌های مخالف و برانداز، شاید ماهی خود را بگیرند.

🆔@QasdWay

https://t.me/qasdway/1428


◀️باز هم مردم برای نجات انقلاب اسلامی قیام کرده‌اند ۴

✅احتمالات و گزینه‌ها و راه‌های پیش رو چندتا است:
1- تعدادی از سازماندهی‌کنندگان دستگیر می‌شوند و مردم را از حضور به طرق مختلف مثل هشدار و بستن خیابان‌ها و ... منصرف میکنیم
‌- دشمن موفق میشود و روی موج سوار می‌شود و نظام را به عقب‌نشینی‌های مهم وادار می‌کند.
3- امتیازات مالی به مردم مالباخته و معترض داده می‌شود و مطالبات برآورده می‌شود.
4- جریان اصیل معتقد و دلبسته و حامل انقلاب اسلامی، نه به شکل صوری و با تظاهری برای آرام کردن مردم، بلکه به شکل واقعی به سراغ سرچشمه‌های فساد و بحران در نظام می‌رود، یعنی از این اعتراضات که باطنش صیانت از انقلاب اسلامی است کمک می‌گیرد و فشاری غیرعادی به مسئولین برای تحقق مطالبات مردم که همان مطالبات انقلاب اسلامی و رهبری است می‌رود و فشار را تا آنجا بالا می‌برد که بسیاری از مسئولین کنونی ترجیح می‌دهند دیگر مسئول نباشند.

✅واقعیت این است که انقلاب اسلامی در ادامه مسیر دیگر نمی‌تواند مسئولین عادی داشته باشد، فقط کسانی که اهل مبارزه باشند در مسند می‌مانند، آنان که برای حراست از انقلاب اسلامی مبارزه می‌کنند و یا آنان که برای نابودی انقلاب اسلامی مبارزه می‌کنند. البته پیش آمدن چنین صحنه‌ای برای انقلاب اسلامی مطلوب نبود، اما چه می‌توان کرد، بدن بیمار شده‌است و عفونت بسیاری از اعضا را گرفته است، چاره‌ای از درمان نیست، و مردم خواسته یا ناخواسته به کمک آمده‌اند و نیروی لازم برای سم‌زدایی را تولید کرده‌اند، اما بسیار محتمل است که این نیرو، بازهم توسط عناصر فاسد در خدمت فاسد کردن بخش‌های باقی مانده به کار گرفته شود، و چنانچه گفته شد، متاسفانه زمینه‌ها برای چنین مسئله‌ای کاملا فراهم است، و باز هم متاسفانه زمینه‌ها برای عکس آن چندان فراهم نیست. اما راهی جز این نیست. نظام نیاز به یک تصفیه جدی دارد، این تصفیه از طریق انتخابات غیرممکن است، از مقام معظم رهبری نیز نمی‌توان خواست که به خلاف رای مردم روحانی را عزل کند، مجلس را هم به توپ ببندد، تنها راه همین است که فشار مطالبات به درستی و به جا بر مسئولین وارد شود تا آنان که توفیق خدمت دارند خود را مهیای خدمت کنند وگرنه دست از سر مردم بردارند.

✅برای شروع می‌توان مطالباتی را مطرح کرد به‌عنوان نمونه‌ای خام:
1- حقوق مسئولین دو میلیون تومان، هر وزیر و نماینده و رئیس قوه‌ و معاون و دیگری که نمی‌خواهد می‌تواند به هیئت علمی خود برگردد.
2- مسئول از پل گیشا به پایین
3- مسئول از 70 متر خانه به پایین
4- مسئول از پژو به پایین
https://t.me/qasdway


◀️باز هم مردم برای نجات انقلاب اسلامی قیام کرده‌اند ٣

✅اما همچنان که آقا فرمودند، اقتصادی بودن مطالبات معنی‌اش سیاسی نشدن آن نیست. عمده مردمی که در اعتراض به وضع معیشت آمده‌اند مردم مساجد نیستند، مردمی هم نیستند که ما با چند ادای همدردی و تکرار مطالبات آنان آرامشان کنیم، مردمی هستند که اگرچه از درد باختن مال به خیابان آمده‌اند اما بسیاری ماهواره هم برای سرگرمی می‌بینند، حجابشان هم احتمالا مثل سطح عمومی خیابان است، و خلاصه دلبستگی خاصی به دستگاه‌های حاکم فعلی ندارند و انگیزه‌هایی از بی‌تفاوتی یا ضدیت اعتقادی با نظام در آن‌ها به درجاتی هست. و البته در بنیادهای درونشان مومن‌اند اما حقیقتی از جنس حقیقت انقلاب (که در مسئولین اول انقلاب و در رزمنده‌ها و شهدا ظهور داشت) باید آن حقیقت درونی را احیا کند. و مسئولینی مثل بسیاری از مسئولین امروز، فقط لایه‌های غیرانقلابی یا ضدانقلابی را شعله‌ور می‌کند. این‌ها را به‌علاوه کسانی باید دید که معاندان سازماندهی شده هستند و اندک اندک حضورشان پررنگ‌تر خواهد شد. وانگهی همه ما و شما در تجمعات شرکت کرده‌ایم و تأثیر عجیب هیجانات را در آن می‌دانیم.

✅هیجانات اعتراضات جمعی و خیابانی همان نیروی اصلی است که باعث شده تمام برنامه‎های دشمنان نظام‌های مستقر دنیا به تجمعات خیابانی ختم شود. در تجمعات خیابانی مردم کارهایی میکنند که قبل و بعد از آن هرگز خودشان هم باور نمی‌‎کنند که چنین رفتاری از آنها سرزده است. بخشی از مردمی که به خیابان آمده‌اند البته مردمی هستند که برای زیارت اربعین نفری صدو پنجاه هزار تومان پول گذرنامه و نفری نزدیک دویست هزارتومان هزینه ویزا و دو برابر کرایه اتوبوس و یا شبی پنج هزارتومان هزینه بیابان را برای پارک ماشین پرداخته‌اند.

✴️ادامه دارد...
https://t.me/qasdway


◀️باز هم مردم برای نجات انقلاب اسلامی قیام کرده‌اند ٢

✅... مردم معترض نیز متفاوت‌اند، کسی که با شور احساسات انتخابات آمده با فروکش کردن شور هم فروکش می‌کند، اما کسی که با نا امیدی و یأس آمده اگر هم به خانه برگردد هر بار مغازه رفتنش و هر ماه اجاره دادنش، آتشش را شعله‌ور می‌کند.
اما اینها همان 71 ها نیستند. مردم معترض اگرچه مطالبات اقتصادی دارند اما چندان هم خودشان نمی‌دانند مطالبات سیاسی هم دارند یا ندارند و این سایر شرایط است که مشخص می‌کند آیا مطالبات اقتصادی آنان سیاسی هم هست یا خیر؟ زمینه‌های کلام سیاسی همگی بستر ساز این هستند که این مطالبات اقتصادی سیاسی هم باشد، شرایط فرهنگی مردم نیز به شدت با سیاسی شدن مطالبات اقتصادی هماهنگ است، و برنامه‌ریزی دشمن بر روی ضربه از طریق فشار اقتصادی هم که برنامه همه سالهای پس از جنگ بوده و برنامه اصلی دهه اخیر دشمن است.

✅هیچ اتفاقی نیفتاده است، مثل همیشه و همیشه درستی پیشبینی‌های مقام معظم رهبری برای صدمین بار اثبات شده است:
بنده چهار پنج سال یا شش سال قبل از این در سخنرانی اوّل سال گفتم که امروز نگاه دشمنان ملّت ایران به مسئله‌ی اقتصاد است؛ سعی دارند به اقتصاد کشور فشار بیاورند؛ اقتصاد کشور را آن‌چنان زیر فشار قرار بدهند که مردم دچار مشکل بشوند. وقتی مردم دچار مشکل شدند، دل‌زده میشوند، دل‌سرد میشوند؛ دشمن همین را میخواهد. دشمن میخواهد مردم از انقلابشان، از نظامشان، از دولتشان، از کشورشان دل‌سرد بشوند، دل‌زده بشوند؛ لذا روی مسئله‌ی اقتصاد فشار می‌آورد؛ و فشار آوردند. مسئولین باید به این نکته توجّه کنند (27/11/95)

✴️ادامه دارد...
https://t.me/qasdway


◀️باز هم مردم برای نجات انقلاب اسلامی قیام کرده‌اند ١

✅واقعیت چیست؟ این اعتراضات نه اعتراضات 88 است و نه اعتراضات 71، مطالبات کاملا اقتصادی مردم هم نیست که عده‌ای از آن سوء استفاده کنند. تجربه به ما نشان داده است ساده‌انگاری درست نیست. اینها اعتراضاتی است که با توجه به عوامل مختلف زمینه‌ساز قدرت برجای گذاشتن آثار تخریبی ده‌ها برابر از 88 را دارد، هرچند نمی‌تواند حکومت را تغییر دهد، اگرچه باید می‌توانست و صرفا به عللی استثنایی نمی‌تواند.

✅یکی از مهم‌ترین تفاوتها با 88 اعتماد عمومی و اعتماد حزب‌اللهی به نظام است. دیگر اینگونه نیست که حزب‌اللهی‌ها به نظام اعتماد داشته باشند و به برخی مسئولین اعتماد نداشته باشند، حزب‌اللهی به آقا اعتماد دارند و به نظام عموما بی‌اعتمادند و قصه فقط مسئولین دولت هم نیستند.

✅اصل ماجرا فشار اقتصادی است اما در چه شرایطی؟ در شرایطی که مردم و نیز حزب‌اللهی‌ها از هرچه غیر از آقا و قاسم سلیمانی و... دل‌زده و ناامید هستند. عمده‌ی مسئولین خوب و پاکدست و سالم ما، حامل حقیقت انقلاب اسلامی نیستند و بخش بسیار زیادی از مسئولین دولتی و غیردولتی آتش‌بیاران معرکه‌ای هستند که با روند موجود در میان خوب و بد مردم و مسئولین، دیر یا زود برپا خواهد شد و واقعیت این است که خسارت‌هایی که انقلاب و نظام متحمل می‌شود هم منشأش همین مسئولین هستند و هم عامل اصلی خطرناک‌تر بودنش، و هم عامل مستقیم اقدامات مخرب نهایی بحران.

✅مسئولینی که در بهترین حالت انسان‌های خوبی هستند اما پرتویی از حقیقت انقلاب اسلامی را با خود حمل نمی‌کنند. (چنانچه در فتنه 88 اگر نیروهایی موجود در قدرت نبودند، فتنه خارجی بعلاوه مردم سبز و ارازل و اوباش هنجارشکن و چاقوکش، کمترین قدرتی نمیتوانست داشته باشد، آنچه ماجرا را جدی کرد، مسئولین و اعضای دارای قدرت و نفوذ و مسئولیت بودند، طیفی از رادیکال‌ها تا ساکتین تا آنها که بعد از یک سال موضع شفاف گرفتند، به جرأت میتوان گفت اینها اگر نبودند اصلا فتنه 88 نبود، تا هنوز هم فتنه ادامه دادشته باشد و ما در موضع متهم بگوییم اصلا حصر دستور آقا نبوده و... )

✴️ادامه دارد...
https://t.me/qasdway


اقتصاد سياسى dan repost
پيشنهاد استعفاي تيم اقتصادي دولت

1⃣تجمعات روزهای پنج شنبه و جمعه ،خبر اول کشور بود. معاون اول رییس جمهور و بعضی نخبگان حامی دولت مثل آقایان عبدی و جلایی پور معتقدند مخالفین دولت سازمان دهنده این تجمعات هستند و استدلال می کنند با توجه به امارهای مثبت اقتصادی اساسا برگزاری چنین تجمعاتی بلاوجه است مگر آن که دستی در پشت آن باشد.

2⃣سوال مرکزی این نوشتار این است: چرا با وجود رشد اقتصادی بالا در دو سال پیاپی و تورم تک رقمی در دو سال پیاپی یک ظرفیت عطیم نارضایتی اقتصادی وجود دارد که فعال شدن بخش کوچکی از آن نگرانی جدی دولت را در پی داشته است؟

3⃣مسئله دو بعد مختلف دارد. اولا آمار رشد و تورم ارائه شده اگر چه به لحاظ حسابداری "صحیح" است ولی " واقعی " نیست. همچنین توزیع اثرات مثبت این رشد بالا و تورم پایین همگن نیست.

⭕️به عنوان مثال بخش مهمی از درآمدهای ارزی نفتی و اخیرا غیر نفتی اگر چه در تولید ناخالص ملی محاسبه می شود ولی عملا در دسترس نیست . جزییات فنی این موضوع خود یک نوشتار بلند دیگر را می طلبد و بارها هم مرقوم شده است اما به عنوان جمع بندی می توان اظهار کرد بخش مهمی از درآمدهای ارزی جاری پسابرجام ایران اگر چه به لحاظ حقوقی بلوکه نیست اما به لحاظ فنی بلوکه است. تعدیل رشد تولید ناخالص داخلی با این حقیقت باعث می شود رشد اقتصادی سالهای 95 و 96 اگر منفی نباشد عملا با اعداد مثبت حاصل از دو روش رایج محاسبه تولید ناخالص داخلی همراستایی نداشته باشد.


⭕️به عنوان یک مثال دیگر بخشی از ارزش افزوده محاسبه شده مربوط به بخش خدمات مالی است اما با رجوع و اجرای AQR روی ترازنامه بانکها مشخصا ارزش افزوده شناسایی شده منشائی به جز شناسایی حسابداری درآمد روی دارایی های بی کیفیت نیست و عملا واقعیت ندارد.
⭕️درباره تورم اگر چه پیاپی اظهار می شود که دو سال 95 و 96 سالهایی با توم تک رقمی بوده است- و این امر به لحاظ حسابداری صحیح است- ولی عملا با تغییر سال پایه محاسباتی تورم در سال 96، تورم سال 95 و 96 ابدا قابل قیاس با هم نیستند. به بیان دیگر اگر همان سال پایه محاسباتی در 95 برای 96 هم حفظ می شد عدد تورم به مراتب بیشتر می شد. ممکن است گفته شود این افزایش حداکثر می توانست دو تا سه درصد باشد که در ادامه در این بار توضیحات بیشتری عرض خواهد شد.

⭕️به عنوان مثال در بخش غیر نفتی ، محرک رشد بخش صنعتی و در بخش صنعتی تغییر در شاخص صنایع بزرگ محور بوده است. آن هم در زیر گروههای عموما سرمایه بر و غیر کاربر که هر نوع اثر توزیعی رشد حاصله را دچار کندی بسیار می کند. باز باید توجه کرد که عواید همین بخش هم- چنان که از بررسی ترازنامه نمونه های مشهور مشخص است- پیش از آن که صرف تشکیل سرمایه ثابت شود عملا به چاه ویل هزینه های تامین مالی می غلطد.رسانه ای ترین مثالها در این مورد آذر آب و هپکو هستند.

⭕️بعضی از انواع درآمد که سهم بسیار بزرگی از اقتصاد ایران دارد هم اساسا مربوط به دهک های مشخصی از جامعه هستند به عنوان مثال می توان به بیش از 200 هزار میلیارد تومان سود سپرده پرداخت شده در سال گذشته اشاره کرد.( حدد 13 درصد جی دی پی به تنهایی) با توجه به اظهار رسمی اعضای شورای پول و اعتبار 92 درصد سپرده ها متعلق به دو درصد افراد است و منطقی است با مقداری تعدیل همین تقسیم در سود سپرده دریافتی هم واقع باشد.

⭕️در باره تورم باز رفتار تورمی همه زیرگروه ها یکسان نیست. مثلا برای یک دوره طولانی تورم گروه مواد غذایی از میانگین تورم بالاتر است. به همین سیاق اگر مرکز امار تورم این گروه را بدون تغییر در سال پایه اظهار می کرد، تفاوت تورم در این بخش به مراتب بیش از تفاوت تورم کل در صورت عدم تغییر سال پایه بود که قبلا سه درصد براورد شده است. اگر بدانیم این گروه سهم اصلی را از سبد هزینه خانوار دهک های پایین دارد بازهم بیشتر بودن تورم احساس شده در دهک های پایین کاملا منطقی است.

4️⃣در مقام جمع بندی بلاوجه دانستن اعتراضات توسط دولت محترم و ارجاع یک سره امور به دستهای پشت پرده طبعا از منطق به دور است. در این شرایط قطعا بهترین کسی که امکان متوقف ساختن این مارپیچ تباهی را دارد شخص آقای رییس جمهور هستند که تمام نهادهای اصلی رگولاتور اقتصاد- به خصوص بانک مرکزی و سازمان برنامه- مستقیما زیر نظر ایشان فعالیت می کند. اما تغییر وضعیت بدون تغییر پارادایم و افراد مجری پارادایم شدنی نیست. پیشنهاد صریح نگارنده استعفا یا برکناری حضرات آقایان نوبخت، نهاوندیان و سیف است. قطعا فرد بدیل برای این حضرات هم کسی مثل آقای دکتر نیلی نیست چرا که بخش مهمی از حقایق پیش گفته نتیجه اجرای پیشنهادات سیاستی ایشان است. در میان اقتصاددانان همکار دولت که سابقه همکاری با دولت قبلی اقای روحانی و دولت فعلی ایشان را هم دارند هم تفکر جایگزین و هم فرد مجری جایگیزین وجود دارد مشروط برآن که اراده ای برای اصلاح باشد.



جدال- علی عليزاده dan repost
صداوسیما، کارخانه پرهزینه تولید نارضایتی ملی

🔹 بهیچ وجه نباید اسیر جو هیجان کاذب این بیست و چهار ساعت اخیر شد و نباید نادانسته به این جو که تا حد زیادی ساخته رسانه‌هاست دامن زد. اما این بیست و چهار ساعت اگر یک درس داشته باشد اینست: به روز نبودن سیاستهای خبری رسانه رسمی کشور تا جایی که میتوان صداوسیما را خطری امنیتی برای دولت-ملت ایرانی خواند.

🔸 صداوسیمایی که نه فقط شبهای کلیدی مذاکرات هسته‌ای که شب انتخابات ریاست جمهوری نود و شش که میلیونها نفر بیدار و منتظر اعلام نتایج می‌مانند از چهار کانالش برنامه مستند نشان می‌دهد تا انگار با اصرار میلیونها بیننده را به سمت بی‌بی‌سی و رسانه‌های دشمن هل بدهد.

🔹 صداوسیمایی که در زمان زلزله با عدم اطلاع‌رسانی به موقع بازار هزار شایعه را از سوی امثال آمدنیوز که مثل مغولهای فضای ذهنی ایرانیان می‌مانند فعال میکند.

🔸 صداوسیمایی که تظاهرات بیست و پنج خرداد هشتاد وهشت مردم تهران را(فارغ از نگاهمان به ان تظاهرات) ثانیه‌ای پوشش نداد تا از همان شب دولت بریتانیا بتواند رهبری بخش بزرگی از بازار خبری و افکار عمومی مردم ایران را بواسطه بی‌بی‌سی فارسی به وزارت خارجه‌اش در لندن منتقل کند.

🔹 صداوسیمایی که سالهاست کلمه‌ای از تجمعات و اعتراضاتی که تمام کشور از آن مطلعند نمیگوید ولی همان شبش انگار بخواهد مخاطبان را آزار دهد از تجمعی در لبنان و فلسطین ده دقیقه برنامه میگذارد. صداوسیمایی که همین امشب در اخبار بیست و سی فیلمی از تظاهرات مردم بحرین را با تیتر «ادامه آزادیخواهی مردم بحرین علیه حکومت آل‌خلیفه» پخش می‌کند ولی کلمه‌ای از اعتراضات مشهد و نیشابور و کرمانشاه هنوز نگفته‌است. انگار عمدی داشته باشد که بیننده عادی، مظلومان بحرین و غزه و لبنان را مقابل خودش ببینید. (چه بسا این رفتار صداوسیما بود که شخص نگارنده که امروز حاضرست جانش را فدای فلسطین کند تا زمانی که ایران زندگی میکرد مردم مظلوم فلسطین را مقابل خود میدید.)

🔸 عبدالعلی علی‌عسگری رییس صداوسیما اسفند گذشته گفته صداوسیما هیچ مشکلی ندارد جز بودجه‌. و گفته بودجه صداوسیما چهار هزار میلیارد تومن است و بودجه بی‌بی‌سی فارسی شش هزار میلیارد تومن. عددهای آقای علی‌عسگری به صراحت اشتباه است. آنچه بودجه‌اش شش هزار میلیارد تومن است کل سازمان بی‌بی‌سی است. از بی‌بی‌سی داخل بریتانیا که برخلاف بی‌بی‌سی فارسی رسانه‌ای مردمی و حتی آموزشی محسوب میشود تا بی‌بی‌سی جهانی تا بی‌بی‌سی زبانهای مختلف که بخشی از سلطه‌گری استعماری و بساط جنگ نرم بریتانیاست.

🔹 آنچه بودجه‌اش کمی بیش از صداوسیماست سازمانی است که بزرگترین تولیدکننده خبر، سریال داستانی و مستند تاریخی و علمی در جهان است. اخبار رادیوی انگلیسی زبانش روزانه صدوپنجاه میلیون شنونده دارد. از هند تا امریکای لاتین و آفریقا و ایران و حتی بازار سرگرمی آمریکا و اروپا را در سیطره خود دارد. به عبارتی بزرگترین ماشین جنگ نرم جهان است. چنان قدرتمند که وقتی سال دوهزار و سیزده ناتو میخواست تنش با روسیه را افزایش دهد تهدید به راه انداختن تلویزیون بی‌بی‌سی روسی کردند. و یکی از بخشهای کم اهمیتش با سالی ۸۰ میلیارد تومن همین بی‌بی‌سی فارسی صد و پنجاه نفره است که همگی میزان عمق تخریبش در منافع ملی ایران را این سالها دیده‌ایم و هنوز نتوانسته‌ایم پدافند دفاعی مناسبی مقابلش پیدا کنیم. چه کار دارد به صداوسیمایی که بازار ایرانش را هم به دشمنان واگذار کرده.

🔸 بیست و چهار ساعت اخیر نشان داد که مساله صداوسیما زیادی بودجه‌اش است. بی‌نیازیش به مخاطب. نگاه متفرعنانه و مستکبرانه مدیریتی‌. هربار می‌بینم که رهبری هشتاد میلیون ایرانی شخصا آستین ها را بالا میزند و شخصا مجبور میشود مقابل «رادیو انگلیسی» بایستد و یا جزییات مقابله با جنگ نرم را بگوید مطمین میشوم صداوسیما با ده‌ها هزار کارمند ناکارآمد است. احتمالا به همین علت رهبری بارها صراحتا گفته‌اند انتقاد از صداوسیما ربطی به انتقاد از ایشان ندارد.

🔹 آنچه صداوسیما از مدیریت بحران آموخته یک کلمه‌است: سر در برف کردن و انتظار کشیدن تا این بحران تمام شود. انگار نمی‌دانند همانطور که دورتادور این کشور را پایگاه‌های نظامی آمریکا محاصره کرده‌اند، دورتادور اذهان این مردم را هم پایگاه‌های رسانه‌ای دشمن محاصره کرده و انفعال ما تنها و تنها به معنی واگذار کردن خطوط دفاعی و بی‌پناه گذاشتن شهر در مقابل اشغالگران فرهنگی است.

🔸اگر به دنبال منبع شعار ارتجاعی و امپریالیستی «نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» میگردید، تحقیق و تفحصی از صداوسیما به راه بیاندازید.

🔹پ.ن: تا به حال سه بار به یمن شجاعت آتش‌باختیارهای جوان در صداوسیما حضور داشته‌ام. احتمال میدهم این متن پایان دعوت شدنم به صداوسیما باشد اما زمان گفتن این سخن در این بزنگاه بود. فردا دیر می‌بود و جای مصلحت اندیشی نبود.

کانال تلگرام علی علیزاده @jedaal


◀️#راهکار_امروز:

✅عزيزان من! شما بدانيد كه دشمن شما، دشمن اين انقلاب، دشمن اين نظام، بُرنده ‏ترين حربه‏ اى كه در اختيار خواهد داشت، فقر و گرفتارى اقتصادى مردم است. روى اين مسئله بايد فكر كرد. گرفتاريهاى اقتصادى مردم، همين بيكاری اى است كه در كلمات شما تكرار مى‏شود و درست هم هست؛ همين كمبودها و همين مشكلات فراوان است. البته فسادهاى گوناگون، سوءاستفاده‏هاى گوناگون، تبعيضهاى گوناگون، مشكلات ادارى و مشكلات قضائى هم در كنارش هست.

✅اولويّت اوّل براى شما اين است كه اميد مردم را حفظ كنيد. اولويّت اوّل اين است كه شكم مردم را سير كنيد. می‏شود نشست و حرفهاى روشن‏فكرى زد: اگر فلان طور نشود، فلان طور نخواهد شد؛ اگر چنين نشود، چنان نخواهد شد؛ اما بايد ديد واقعيت چيست.

✴️(بيانات رهبری در ديدار با نمايندگان دوره ‏ى ششم مجلس شوراى اسلامى‏،29/ 03/ 1379)
https://t.me/qasdway


قصد | تحلیل های استراتژیک dan repost
🇮🇷مردم انقلابی ایران و تمسک به مردمسالاری دینی‼️


▪️وضعیت اسفناک اقتصادی کشور در زمان دولتی که تمام وقت خود را علیرغم تذکرات مکرر رهبر انقلاب و دلسوزان کشور، با کف و سوت مرفهین بی درد به قراردادی گذاشت که به جز هیچ برای کشور سودی نداشت ، قطعا بهتر از این نمی شود!؟

▪️دولتی که به جای حل مشکلات معیشتی مردم ، کنسرت را موضوع اصلی مردم و جوانان معرفی کرد و با بی اخلاقی رقبای خود را قاتل و جانی معرفی می کرد آیا عملکرد او بهتر از این می شود!؟

▪️دولتی که بیشترین حجم نقدینگی را در تاریخ کشور دارد و هزاران کارخانه و کارگاه را در زمان خود به تعطیلی کشانده است و گرانی افسار گسیخته و رکود بی سابقه را بر کشور تحمیل کرده آیا می تواند رضایتمندی مردم را کسب کند!؟

✨و اما مردم عزیز، انقلابی و وطن دوست ایران❗️

🗳 بالاترین اعتراض به روند فعلی مشکلات، اتفاقا از گذرگاه حقِ قانونی و همیشگیِ مردم برای انتخاب می گذرد!

🔸قطعا حاکمان دولت فعلی و اتاق جنگ روانی و احزاب مورد حمایتشان و نمایندگانی که با شعار تکرار اصلاح طلبان بر مجلس تکیه زده اند با جنگ روانی، اعتراض مردم و حق قانونیشان را منحرف خواهند کرد!؟

🔸همه باید تلاش کنیم که همه مطالبات خود را متمرکز بر فضای اقتصادی و مطالبه از آنهایی کنیم که قرار بود امید را در کشور جاری کنند!؟

🔸مهمترین رویداد پیش رو انتخابات مجلس آینده می باشد که اگر مردم با هم متحد شوند قطعا افرادی را انتخاب خواهند کرد که یا این دولت ضعیف را با نظارت و ابزارهای در اختیار خود قوی کنند یا اینکه این دولت را سر جای خود بنشاند!؟

🔸بی شک جریان انقلابی در این راه همراه توده های مردم و جوانان خواهد بود!؟

🔸قانون اساسی جمهوری اسلامی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه قطعا توان اصلاح کجی ها و ناراستی های فعلی را به کمک مردم خردمند ایران اسلامی را دارد و اگر درست از حق رأی استفاده شود افراد ناکارآمد فعلی بدون هیچ زحمتی حذف خواهند شد!؟

⭕️ پس پیش به سوی مردم سالاری دینی و حذف دموکراتیک کجی ها، دروغ ها و ناکارآمدی ها ...

ــــــــــــــــــــــــــــــ
💠 قصد | علیرضا مقصودی
☑️ t.me/joinchat/A0_S3T6Ka5nU3TJ84nB0KQ


Masaf | مؤسسه مصاف dan repost
⭕️ توصیه‌ای به #صداوسیما و سایر رسانه های انقلابی

🔸تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف برگزار شده است و در برخی شهرها نیز با معترضین برخورد شده است. مشخص است که بستر این تجمعات #نارضایتی از #وضعیت_اقتصادی است اما این نیز مشخص است که #جریان_معاند در تلاش است تا این تجمعات را به سمت مقاصد سیاسی خود جهت دهد. جریان معاند با استفاده از رسانه های خود و مهندسی اخبار و شیوه اطلاع‌رسانی مهندسی شده به دنبال اهداف مشخص سیاسی هستند که مهم‌ترین آن تضعیف نظام است.

🔹تفکیک میان #مطالبه_به_حق #مردم و #سواستفاده جریان‌های معاند کار #سخت و #ظریفی است که البته باید انجام شود. در این میان صدا و سیما به دلیل گستردگی و مخاطب زیاد نقش ویژه و محوری دارد.

🔸آنچه که از دیروز تا الان مشاهده شده است بی‌تفاوتی و نادیده گرفتن این اتفاقات از سوی صدا و سیما است.

🔹صدا وسیما اگر درست به میدان نیاید و با سیاست فعالانه و حامی منافع مردم نقش آفرینی نکند، میدان را به جریان‌های معاند واگذار خواهد کرد و باید گفت در آسیب‌های ایجاد شده مشارکت خواهد داشت.

🔺باید مطالبات به حق مردم در رابطه با وضعیت زندگی و اقتصاد به رسمیت شناخته شود و مورد حمایت قرار گیرد و با جدیت از مسولان مربوطه پیگیری و مطالبه شود. این مسیر خود موجب جدا شدن جریان واقعی مردم از جریان های معاند خواهد شد.

✅ تنها کانال رسمی استاد رائفی پور و جنبش مصاف
@masafiran


🎥 فیلم/ ریشه نارضایتی‌های اقتصادی مردم کجاست؟

🔹بخشی از سخنرانی دکتر یوسف اباذری، استاد دانشگاه تهران درباره تأثیرات اجرای اقتصاد نئولیبرالی در ایران
https://t.me/qasdway/1416
https://t.me/qasdway


ظاهرا جماعت رسانه‌ای حزب اللهی هم به این نتیجه رسیده که باید میدان‌دار خبر رسانی در اتفاقات اخیر باشد.
@qasdway




Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
موشن گرافی با موضوع نه دی
کاری زیبا از خانه طراحان انقلاب اسلامی
@khattmedia
@qasdway


کانال خبری رجانیوز dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 رهبر انقلاب خطاب به دولت: با مردم همدردی کنید، بگذارید حس کند رنجی که او می‌برد شما هم می‌برید

🔻 واکنش جهانگیری به تجمعات مردم: اوضاع خوب است، می‌خواهند به دولت ضربه بزنند

@Rajanews_com


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مستضعفین عیال خدا هستند.
https://t.me/qasdway


#امروز_کرمانشاه:

◀️جوانی که دو فوق لیسانس دارد و بیکار است معترض است. پلیس هم از خود مردم است و با بوسیدن پیشانی، او را به آرامش دعوت می‌کند. با سیاسی و امنیتی کردن مسئله‌ای که ذاتا اقتصادی است نباید مردم را ساکت کرد و پلیس را به جان آن‌ها انداخت.

✅این سکوت دامنه‌اش فقط به تخریب درون‌زای نظام می‌انجامد. حل مشکل کنید. چاره، توجه به مردم، اطمینان دادن به آن‌ها و اقدام عملی در حل مشکلات آن‌هاست. همین کرمانشاه: از کمک رسانی دولتی به مردم زلزله زده شروع کنید. لطفا قیم مردم باشید. به کمک نیاز دارند. با سیاست‌هایی چون حذف یارانه و افزایش بی‌منطق قیمت سوخت دل مردم را خالی نکنید. خلاصه کاری کنید تا مردم بدانند هستید. مغزها و دست‌هایتان را از گاراج خارج کنید و دست بجنبانید. تاریخ مصرف انکار مشکلات گذشته است. مردم مثل همیشه تحمل می‌کنند البته اگر اطمینان داشته باشند شما هستید و آن‌ها را رها نمی‌کنید. چند پیشنهاد رسانه‌ای و تبلیغاتی به دولت محترم:

✅اعلام اشتباه بودن سیاست حذف یارانه‌ها
✅برخورد جدی و ملموس با حقوق‌های نجومی
✅عذرخواهی نمایندگان از مردم بابت افزایش حقوق نمایندگان
✅اعلام موضوع صریح و مصداقی در مورد فسادها و کم‌کاری‌ها
✅کمک سریع، صریح و کافی به زلزله‌زدگان

✴️و علاوه بر این‌ها، اصلاحات سریع و ساختاری (نه صوری و شعاری) در نظام اقتصادی کشور مطابق با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی

◀️رهبری فرمودند: مسئولان همت کنند مشکلات برطرف می‌شود. همت کنند الطاف خداوند هم شامل حال ما می‌شود و مشکلات را حل می‌کند.
https://t.me/qasdway/1407
https://t.me/qasdway


🔵 گرانی ِ اجتناب‌ناپذیر و فداشدن بیکاران؛
مدل وارداتی تکنوکرات‌ها برای توسعه کشور

⏮ بعد از جنگ، دولت ِ به اصطلاح سازندگی، طی برنامه اول و دوم توسعه، نسخه بانک جهانی را وارد کشور کرد.
این نسخه البته برای کشورهایی مثل ما نوشته شده بود؛ نه برای کشورهای مروج و صادرکننده‌ی آن.
اسمش را گذاشته بودند برنامه تعدیل ساختاری و تثبیت اقتصادی.
روحش همان تئوری معروف کینزی و اقتصاد مختلط و سیاست‌های پولی و مالی بود.
🔻 نتیجه‌ی آنی این برنامه، گرانی مستمر و افسارگسیخته، تضعیف درونی تولید ملی، مهاجرت مداوم به شهرها و سپس کلانشهرها، مصرف‌زدگی ِ توده‌وار و تظاهری، افزایش شکاف طبقاتی و نهایتاً حذف نهادهای اجتماعی و مردمی شد.

⏺ سال ۷۴ تورم به ۴۸ درصد رسید. درحالی که رکود هم حاکم بود و بیکاری، مردم را به ستوه می‌آورد‌.
رییس وقت سازمان برنامه و بودجه، به دانشگاه امام صادق(ع) دعوت شده بود تا درباره تورم و بیکاری توضیح دهد.
با تحلیل‌های تئوریک و ترسیم نمودارهای ریاضی روی تابلو، چنین استدلال نمود که سیاست‌های توسعه همواره با عوارضی اجتناب‌ناپذیر همراه است از جمله گرانی.
وی تصریح می‌کند: باید یکی دو نسل فدا شوند تا کشور بتواند روی توسعه و رفاه را ببیند!
🔺 از آن تاریخ دو سه دهه می‌گذرد. جوهره‌ی این مدل تا همین الان همچنان بر اقتصاد کشور حاکم بوده است. چه در دولت به اصطلاح اصلاحات، چه دولت به اصطلاح عدالت، و چه دولت به اصطلاح اعتدال.

↩️ در اقتصادی که نصف بیشترش زیرزمینی و غیرشفاف بود، گفتند «مکانیزم قیمتها» کافی است و با آزادسازی قیمت همه چیز سرجایش قرار می‌گیرد.
در ساختار اقتصادی که همان چهارتا صنعتش هم یا مونتاژی بود و یا فناوری‌اش از رده خارج، گفتند رفاه یعنی «افزایش مصرف و تقاضا»، و در خطبه نماز جمعه فرمودند باید مردم روی رفاه را ببینند؛ باید مغازه‌ها تا سقف از کالا پر شود، ایرانی نبود، خارجی.
رفاه را مصرف هرچه بیشتر ترجمه کردند.

#⃣ برنامه‌های اقتصادی تکنوکراتی، تناقض‌های آشکاری در عمل به بار آورده.
چرا گوشت گران می‌شود، و همزمان مرغ‌داری‌ها و دامداری‌های کشور رو به تعطیلی می‌روند؟!
چرا میوه گران‌تر می‌شود، ولی باغات رها شده و تبدیل به ویلا و برج؟!
چرا چند هزار شرکت دانش‌بنیان، انگیزه‌ای برای تحول فناورانه در صنایع موجود ایجاد نمی‌کند؟
چرا از یک طرف صحبت از توسل به سرمایه خارجی می‌شود و از طرف دیگر می‌گویند موجودی صندوق توسعه ملی را چه کنیم؟
چرا سرمایه‌های سرگردان مردم، روزانه بیشتر می‌شود ولی مزیت‌های بارز مناطق، درحال خام‌فروشی است؟

↔️ تکنوکرات‌ها - از نوع چپی و راستی‌اش - گلاب‌هایی به اقتصاد مملکت زده‌اند که هنوز مشام را می‌آزارد و ترکش‌هایش همچنان می‌آید.
جنبش نرم‌افزاری اگر در اقتصاد جدی گرفته می‌شد امروز وضع کشور بهتر بود و کارگران و مردم بیگناه، در چند تجمع یا اعتراض، لحاف ملا نمی‌شدند.

۸ دی ۹۶
@pishraft_iran
@qasdway

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

368

obunachilar
Kanal statistikasi