مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


آدرس مركز تحقيقات:تهران،چهارراه دكتر قريب،ابتداي نصرت شرقي،پلاك ١٤٢،واحد ٧
شماره تماس:٠٢١٦٦١٢٩١٨٧
آدرس ايميل:Info.rcid@yahoo.com

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


@AxNegarBot dan repost
‍ 🔰بانک های iPSC رویکردی آینده نگر در درمان بیماری های ناعلاج و نادر فعلی!

✳️تکنولوژی ایجاد سلول های بنیادی پرتوان القایی ( iPSC ) در سال های اخیر توانسته است کمک شایانی به درمان تشخیص و افزایش درک ما از بیماری های نادر کمک نماید. سندروم های نقص ایمنی اولیه PID گروهی متنوعی از اختلالات سیستم ایمنی می باشند، که در نتیجه بروز نقص تکاملی و عملکردی سیستم ایمنی بدن انسان ایجاد می شوند .از آن جایی که PID ها به عنوان نقص تکاملی و در عین حال اختلال عملکرد سیستم ایمنی محسوب می گردند. با توجه به محدودیت دسترسی به سلول های پیشساز خونساز در این بیماری ها، بنابراین iPSC از مزیت فوق العاده ویژه ای برای ایجاد مدل های این گروه از بیماری برخوردار می باشد.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

✳️به منظور کاهش هزینه و زمان لازم برای درمان مبتنی بر iPSC بیماران ، سازمان های بین المللی در حال ایجاد بانک ها و ذخایری از iPSC هستند که که iPSC های آلوژنیک با درجه بالینی را بین مراکز پزشکی توزیع می کنند. iPSC ها از اهدا کنندگان سالم با HLA هموزیگوت تهیه شده اند تا بتوانند تعداد HLA همسان با بیماران را در آن ها به حداکثر برسانند. سازمان های مسئول ایجاد ذخایر iPSC نیاز به هیچ تعامل مستقیمی با اهدا کننده یا بیمار نخواهد داشت. این سازمان ها صرفا مسئول باز برنامه ریزی سلول های اهدا کننده سالم به iPSC ها و ارزیابی ایمنی سلول های ایجاد شده هستند ، در حالی که گروهی ثالث و کاملا مجزا سلول های اهدا کننده را جمع آوری می کنند.در ادامه مراکز پزشکی بسته به نیاز خود درخواستشان مبنی بر نیاز به iPSC را به این سازمان ها ارسال می کنند، و این مراکز پزشکی مکانی است که بسته به اهداف متنوع اعم از کاربردهای بالینی و یا تحقیقاتی به انواعی از سلول ها تمایز داده می شوند.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔴هزینه و زمان درمان های مبتنی بر iPSC متکی بر روش های اتولوگ غیر قابل دفاع و توجیه است. به عنوان نمونه درمان بیماران مبتلا به AMD از طریق پیوند اتولوگوس iPSC پروسه ای یکساله بوده است و از زمان جداسازی فیبروبلاست ها از بیمار تا پیوند RPE به چشم علاوه بر زمان طولانی چیزی در حدود یک میلیون دلار هزینه صرف آن گردیده است (11 میلیارد تومان )!!!!برای تبدیل استفاده از درمان های iPSC برای جمعیت زیادی از بیماران، کاربرد iPSCs آلوژنیک بی تردید یک جایگزین قایل اعتماد برای نوع اتولوگ آن می باشد.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔴سازمان های در حال توسعه ذخیره iPSC در ژاپن با سایر سازمان ها نظیر صلیب سرخ، بانک های مغز استخوان ، بانک های خون بند ناف ، و سایر موارد مشابه که اطلاعات گسترده ای از اهدا کنندگان به منظور یافت اهدا کنندگان هموزیگوس طبق یک فرایند مبتنی بر اخلاق همکاری می کنند


🔶🔷به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید ..

@RCIDTUMS


فراخوان طرح هاي تحقيقاتي مركز تحقيقات نقص ايمني دانشگاه علوم پزشكي تهران


ESIDRegistry_ClinicalCriteria (1).pdf
577.8Kb
انجمن اروپايي مربوط به بيماري هاي نقص ايمني اوليه براي تشخيص بيماري هاي نقص ايمني اوليه ، معيارهاي تشخيصي خود را هرساله ارائه مي دهد.اين معيارهاي تشخيصي هرساله با توجه به يافته هاي جديد باليني و ايمونولوژيكي بيماران تغيير مي يابد.در فايل پيوست،جديدترين معيار ارائه شده توسط ESID در دسترس است.


@AxNegarBot dan repost
‍ #مرور_منابع

⚪️ویرایش پنجم ایمونولوژی بالینی ریچ ( 2019 )

🔰فنوکپی بیماری های نقص ایمنی اولیه ناشی از اتو آنتی بادی ها

🔶تا کنون انواعی از اتو آنتی بادی ها بر ضد انواعی از سایتوکاین ها در بدن انسان شناسایی شده اند. در واقع اختلال ایجاد شده ناشی از این آنتی بادی ها باعث ایجاد علائمی کاملا مشابه با نقایص ایمنی اولیه می شوند با این تفاوت که در این حالت جهش های ژنتیکی شناخته شده مورد انتظار وجود ندارند. درمان این گروه از بیماران شیوه های کنترلی برای کاهش علائم و عوارض بیماری و در عین حال هدف قرار دادن اتو آنتی بادی های عامل ایجاد بیماری می باشد.برخی از مهمترین این اختلالات عبارت اند از :

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔶اpulmonary alveolar proteinosis (PAP) ناشی از اتو آنتی بادی ضد GM-CSF
ا🔶disseminated nontuberculous mycobacterial (NTM) ناشی از اتو آنتی بادی ضد اینترفرون گاما
ا🔶chronic mucocutaneous candidiasis (CMC) ناشی از اتو انتی بادی ضد (IL)-17A و IL-17F و IL-22
🔶عفونت های غیر طبیعی پوستی استافیلوکوکی ناشی از اتو آنتی بادی ضد IL-6

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷


🔶 در جدل زیر انواعی از این اختلالات ذکر گردیده اند. لازم به ذکر است که بخش چهارم از کتاب ایمونولوژی بالینی ریچ به نقایص سیستم ایمنی اختصاص دارد.فصل چهلم این کتاب به انواعی از اختلالات سیستم ایمنی ناشی از اتو آنتی بادی ها ضد سایتوکاین ها پرداخته است.


🔵به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید 👇🏻

@RCIDTUMS


پيگيري مطالبات فارغ التحصيلان علوم پايه پزشكي و علوم آزمايشگاهي جهت اعطاي شماره ي نظام پزشكي


📖📚مقاله ی جدید منتشر شده توسط مرکز تحقیقات نقص ایمنی:
‏Malignancy in common variable immunodeficiency: a systematic review and meta-analysis
🗒ژورنال:
‏Expert Review of Clinical Immunology
✅ایمپکت فاکتور: 3.4
✅سال انتشار: 2019
✏️✏️نقص ایمنی متغیر شایع (CVID) یکی از شایع ترین اختلالات نقص ایمنی اولیه از نظر بالینی است که با تظاهرات بالینی متغیر از جمله عفونت های مکرر ، اختلالات خود ایمنی ، آنتروپاتی ، اختلالات لنفوپرولیفراتیو و بدخیمی مشخص می شود. هدف از این مطالعه مروری، برآورد شیوع کلی بدخیمی در بیماران مبتلا به CVID است. نتایج مطالعه نشان داد شیوع لنفوم ، سرطان معده و سرطان سینه در بیماران مبتلا به CVID بالاست. این مطالعه مروری، اهمیت غربالگری بدخیمی و کنترل آن در بیماران مبتلا به CVID را برجسته تر کرد.
🖇لینک مقاله:
‏http://sci-hub.tw/10.1080/1744666X.2019.1658523

به كانال مركز تحقيقات نقص ايمني بپيونديد📲
@RCIDTUMS


مقاله ي جديد منتشر شده توسط مركز تحقيقات نقص ايمني📃📜

🔰عنوان : 👇🏻

✳️ Mendelian susceptibility to mycobacterial disease: Clinical and immunological findings of patients suspected for IL12Rβ1 deficiency

🔶لینک دسترسی به مقاله : https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0301054619300448

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔹سال انتشار : 2019

✳️ اصطلاح حساسیت مندلی به بیماری‌های مایکوباکتریائی (MSMD) در مورد اختلال‌هائی بکار می‌رود که در آن، بیماران به بیماری‌های حاد مایکوباکتریائی با ویرولانس کم، مانند مایکوباکتری‌های محیطی غیرتوبرکلوزیس و باسیل کالمت- گرين (BCG)، مستعد هستند.در واقع اMSMD از جمله نقایص ایمنی اولیه است که باعث افزایش استعداد ابتلاء به گونه‌های مایکوباکتری محیطی (اغلب مایکوباکتری آتیپیک نامیده شده) مانند مایکوباکتریوم آویوم، مایکوباکتریوم کانزاسی و مایکوباکتریوم فورچوئی توم می‌شود.جهش های ژنی مختلفی نظیر ( جهش در ژن‌های رمزگذار IL-12p40، زنجیره IL-12Rβ1، و هر دو زنجیره گیرنده IFN-γ علاوه بر این جهش در STAT1 و IKKγ/NEMO ) تاکنون در ارتباط با این بیماری شناسایی شده اند.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

✳️اIL12 که از سلولهای دندرتیک و ماکروفاژها ترشح میشود، موجب تحریک تولید IFNγ در سلولهای NK و T می شود از سوی دیگر منجر به افزایش کشندگی سلولهای NK و CTL و نیز تمایز سلولهای Th1 خواهد شد. گیرنده این سایتوکاین هترو دایمری متشکل از (IL12β1 و IL12β2 ) می باشد.این سایتوکاین فعال کننده فاکتور رونویسیSTAT4 می باشد.جهش در ژن IL12Rβ1 منجر به حساسیت زیاد به عفونت باکتری های درون سلولی مثل سالمونلا و مایکوباکتریوم های غیر معمول می گردد.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔰هدف از این مطالعه بررسی ویژگیهای بالینی و یافته های ایمونولوژیکی بیماران مبتلا به MSMD با نقص گیرنده اینترلوکین 12 بتا 1 (IL12Rβ1) بوده است .📝

🔶🔷به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید ..

@RCIDTUMS


#سلول_بنیادی
#نقص_ایمنی_اولیه

⚪️از تکنولوژی iPSC تا کشف مکانیسم دقیق PID

🔰رمز گشایی مکانیسم دقیق ایجاد ديس ژنزي رتيكولار با بهره گیری از تکنولوژی (iPSC )

🔶 تا سال ها این ایده که می توان تمایز سلولی را در جهت معکوس به پیش برد و سلول های بالغ را تبدیل به اجداد بنیادیشان نمود شاید بیشتر به موضوع یک فیلم جذاب علمی تخیلی شبیه بوده است. یاماناکا دانشمند ژاپنی نخستین فردی بود که سال 2006 در این باره تحقیقات قابل توجه ای را به ثمر رساند .تحقیقات او نشان داد که 4 ژن اختصاصی ( Oct3/4, Sox2, Klf4, c-Myc) قادر به تبدیل سلولهای بالغ به سلولهای پر توان می باشند و به دلیل موفقیش در تولید iPSC موفق به دریافت جایزه نوبل پزشکی در سال 2012 گردید.با گذشت اندکی بیشتر از یک دهه از تولد تکنولوژی iPSC اما به نظر می رسد این یافته ارزشمند علمی در کنار تکنولوژی های ویرایش ژنومی نظیر CRISPER/CAS9 توانسته اند تا تحولی بنیادی در علم پزشکی ایجاد نمایند. پی بردن به مکانیسم های دقیق بروز سندروم های نادر نظیر انواع بیماری های نقص ایمنی اولیه ( PID ) با بهره گیری از این تکنولوژی های نوظهور زیستی تنها یکی از ثمرات آن ها محسوب می گردد.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔶 یک شکل بسیار حاد SCID در بیماری دیس ژنزی رتیکولار دیده می‌شود. این اختلال نادر با فقدان لنفوسیت‌های B و T و اغلب سلول‌های میلوئیدی، شامل گرانولوسیت‌ها مشخص شده است که ناشی از نقص در تکامل پیش‌سازهای میلوئیدی و لنفوئیدی است. این بیماری اتوزوم نهفته دراثر جهش در ژن آدنیلات کیناز 2 (AK2) ایجاد می‌شود.در مطالعه ای مدلسازی بیماری با استفاده از iPSC مشتق شده از سلول های بیمار مبتلا به RD صورت پذیرفت.مطالعات در این مدل نشان داد که سلول های بنیادی خونساز دارای نقص در AK2 کاهش در وضعیت انرژی درون سلولی و افزایش در میزان استرس اکسیداتیو را نشان می دهند که این تغییرات باعث توقف در بلوغ نوتروفیل ها می گردد. از دست رفتن فعالیت AK2 همچنین باعث کاهش غلظت مولکول های ATP در هسته ی سلول های پیشساز خونساز می گردد. تمامی این یافته های مبتنی بر iPSC بینشی منحصر به فرد در زمینه ارتباط بین وضعیت بیوانرژیک درون سلولی با تمایز سلول های پیشساز خونساز و نقش ان در ایجاد این بیماری نادر را به وجود آورده است.

⚪️ https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0006291X1830370X

🔷به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید ..

@RCIDTUMS


مقاله ي جديد منتشر شده توسط مركز تحقيقات نقص ايمني📃📜

🔰عنوان : 👇🏻

💎 Respiratory Complications in Patients with Hyper IgM Syndrome

🔶لینک دسترسی به مقاله : https://link.springer.com/article/10.1007/s10875-019-00650-3

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷
🔹سال انتشار : 2019

❇️سندروم هایپر IgM گروهی متنوع و نادر از نقایص ایمنی اولیه به شمار می روند که با کاهش یا فقدان IgG و IgA و سطح سرمی نرمال و یا افزایش یافته IgM همراه می باشد. نقص درسيگنالينگ لنفوسیت های B ، اختلال نوترکیبی تعویض کلاس ، هایپرموتاسیون سوماتیک و مکانیسم های ترمیم DNA مرتبط با فنوتیپ HIGM شناخته شده اند.جهش در ژن هایی نظیر (CD40L) و (NEMO) و (AICDA) بیش از سایرین در بیماران مبتلا به HIGM گزارش گردیده است.هدف از مطالعه حاضر ، بررسی تظاهرات تنفسی در بیماران مبتلا به سندرم HIgM بوده است.بنابراین ، سنجش های تشخیصی ایمونولوژیک و مولکولی ، آزمایش عملکرد ریوی ( (PFT و اسکن توموگرافی کامپیوتری با وضوح بالا (HRCT) برای 62 بیمار مبتلا به این سندرم انجام پذیرفته است.علاوه بر این مستندات پزشکی این بیماران نیز مورد یررسی قرار گرفته است.نتایج حاصل از این مطالعه نشان داده است که عوارض تنفسی در بیماران مبتلا به سندرم HIgM شایع است.بنابراین آگاهی مناسب از علائم تنفسی در بیماران مبتلا به HIgM ممکن است منجر به بهبود درمان ، کاهش عوارض و مرگ و میر ، و بهبود کیفیت زندگی بیماران شود.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔴در مورد سندروم هایپر IgM بیشتر بدانید 👇🏻

💎 https://t.me/c/1264103996/39
💎 https://t.me/rcidtums/59

💎به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید

@RCIDTUMS


@AxNegarBot dan repost
‍ 🔰بانک های iPSC رویکردی آینده نگر در درمان بیماری های ناعلاج و نادر فعلی!

✳️تکنولوژی ایجاد سلول های بنیادی پرتوان القایی ( iPSC ) در سال های اخیر توانسته است کمک شایانی به درمان تشخیص و افزایش درک ما از بیماری های نادر کمک نماید. سندروم های نقص ایمنی اولیه PID گروهی متنوعی از اختلالات سیستم ایمنی می باشند، که در نتیجه بروز نقص تکاملی و عملکردی سیستم ایمنی بدن انسان ایجاد می شوند .از آن جایی که PID ها به عنوان نقص تکاملی و در عین حال اختلال عملکرد سیستم ایمنی محسوب می گردند. با توجه به محدودیت دسترسی به سلول های پیشساز خونساز در این بیماری ها، بنابراین iPSC از مزیت فوق العاده ویژه ای برای ایجاد مدل های این گروه از بیماری برخوردار می باشد.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

✳️به منظور کاهش هزینه و زمان لازم برای درمان مبتنی بر iPSC بیماران ، سازمان های بین المللی در حال ایجاد بانک ها و ذخایری از iPSC هستند که که iPSC های آلوژنیک با درجه بالینی را بین مراکز پزشکی توزیع می کنند. iPSC ها از اهدا کنندگان سالم با HLA هموزیگوت تهیه شده اند تا بتوانند تعداد HLA همسان با بیماران را در آن ها به حداکثر برسانند. سازمان های مسئول ایجاد ذخایر iPSC نیاز به هیچ تعامل مستقیمی با اهدا کننده یا بیمار نخواهد داشت. این سازمان ها صرفا مسئول باز برنامه ریزی سلول های اهدا کننده سالم به iPSC ها و ارزیابی ایمنی سلول های ایجاد شده هستند ، در حالی که گروهی ثالث و کاملا مجزا سلول های اهدا کننده را جمع آوری می کنند.در ادامه مراکز پزشکی بسته به نیاز خود درخواستشان مبنی بر نیاز به iPSC را به این سازمان ها ارسال می کنند، و این مراکز پزشکی مکانی است که بسته به اهداف متنوع اعم از کاربردهای بالینی و یا تحقیقاتی به انواعی از سلول ها تمایز داده می شوند.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔴هزینه و زمان درمان های مبتنی بر iPSC متکی بر روش های اتولوگ غیر قابل دفاع و توجیه است. به عنوان نمونه درمان بیماران مبتلا به AMD از طریق پیوند اتولوگوس iPSC پروسه ای یکساله بوده است و از زمان جداسازی فیبروبلاست ها از بیمار تا پیوند RPE به چشم علاوه بر زمان طولانی چیزی در حدود یک میلیون دلار هزینه صرف آن گردیده است (11 میلیارد تومان )!!!!برای تبدیل استفاده از درمان های iPSC برای جمعیت زیادی از بیماران، کاربرد iPSCs آلوژنیک بی تردید یک جایگزین قایل اعتماد برای نوع اتولوگ آن می باشد.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔴سازمان های در حال توسعه ذخیره iPSC در ژاپن با سایر سازمان ها نظیر صلیب سرخ، بانک های مغز استخوان ، بانک های خون بند ناف ، و سایر موارد مشابه که اطلاعات گسترده ای از اهدا کنندگان به منظور یافت اهدا کنندگان هموزیگوس طبق یک فرایند مبتنی بر اخلاق همکاری می کنند


🔶🔷به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید ..

@RCIDTUMS


@AxNegarBot dan repost
مقاله ي جديد منتشر شده توسط مركز تحقيقات نقص ايمني📃📜

🔰عنوان : 👇🏻
Clinical Manifestations, Immunological Characteristics and Genetic Analysis of Patients with Hyper-Immunoglobulin M Syndrome in Iran

🔶لینک دسترسی به مقاله : https://www.karger.com/Article/Abstract/500197

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷
🔹سال انتشار : 2019

❇️سندروم هایپر IgM گروهی متنوع و نادر از نقایص ایمنی اولیه به شمار می روند که با کاهش یا فقدان IgG و IgA و سطح سرمی نرمال و یا افزایش یافته IgM همراه می باشد. نقص درسيگنالينگ لنفوسیت های B ، اختلال نوترکیبی تعویض کلاس ، هایپرموتاسیون سوماتیک و مکانیسم های ترمیم DNA مرتبط با فنوتیپ HIGM شناخته شده اند.جهش در ژن هایی نظیر (CD40L) و (NEMO) و (AICDA) بیش از سایرین در بیماران مبتلا به HIGM گزارش گردیده است.در مطالعات کوهورت غربی جهش CD40L شایعترین جهش مسبب این بیماری معرفی گردیده است که باعث بروز اختلال در سیستم ایمنی هومورال و سیستم ایمنی سلولی می گردد.بیماران مبتلا به این سندروم طیفی گسترده و متنوع از علائم بالینی را از خود بروز می دهند. اما در این مقاله گزارشی از ویژگی های دموگرافیک، ویژگی های بالینی ، آزمایشگاهی و مولکولی در یک گروه نسبتاً بزرگ از بیماران ایرانی مبتلا به سندرم HIGM ارائه گردیده است.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔹🔷کیلیپ آموزشی با موضوع سندروم HIGM 👇🏻👇🏻
⚪️ https://t.me/rcidtums/41
🔶🔷به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید ..

@RCIDTUMS


❇️سامانه ی علم سنجی کمیته های تحقیقات دانشجویی دانشگاهای علوم پزشکی کشور راه اندازی گردید.

http://src.research.ac.ir/



🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷


@AxNegarBot dan repost
#کنگره

⚪️دوازدهمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔶دوازدهمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین با شرکت شخصیت های برجسته دانشگاهی و علمی کشوری و بین المللی در روزهای ۲۱ لغایت ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۹۸ در محل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار خواهد شد. این همایش با هدف پیشبرد مرزهای دانش، ایجاد فضای مناسب جهت گردهمایی محققان، کارآفرینان، کارشناسان و دانشجویان علوم آزمایشگاهی و به منظور ارائه فعالیت های تحقیقاتی و آخرین دستاوردهای پژوهشی، تبادل نظر علمی شناساندن اهمیت پیوند میان آزمایشگاه و بالین و تقویت پل های ارتباطی، طرح مشکلات و همچنین ارائه راه حل ها برای تعامل مؤثر، کارا و پایدار آزمایشگاهیان و همکاران بالینی برگزار می گردد.

⚪️ https://www.isacl-congress.ir/fa/


⚪️به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید ..

@RCIDTUMS


@attachbot dan repost
#کیلیپ_آموزشی

🔴انفجاری ایمنولوژیک با چاشنی اکسیژن !

⚪️انفحار تنفسی( Respiratory burst ) و گونه های آزاد واکنشگر اکسیژن (ROS )

🔶 نوتروفیل های تحریک شده و به میزان کمتری ماکروفاژها قادرند تا اکسیژن مولکولی را به ROS تبدیل کنند که به شدت برای باکتری ها و سایر سلول ها سمی و مخرب می باشند.سیستم اصلی تولید کننده ROS سیستم موسوم به فاگوسیت اکسیداز می باشد. فاگوسیت اکسیداز یک کمپلکس آنزیمی چند زیر واحدی است که در فاگوسیتهای تحریک شده توسط IFN-γ و TLR در غشای فاگولیزوزوم ها و ایجاد می گردد. کوفاکتور این آنزیم NADPH می باشد و با احیا اکسیژن مولکولی آن را تبدیل به ROS هایی نظیر رادیکال های سوپر اکسید می کند. سوپراکسید به صورت آنزیمی به پراکسید هیدروژن تبدیل می شود. ، که در ادامه توسط آنزیم میلوپراکسیداز مورد استفاده قرار می گیرد تا یون های هالید غیرفعال معمول را به اسیدهای هیپوهالوس واکنش پذیر که برای باکتری ها سمی هستند تبدیل نماید. به فرایندی که طی آن ROS تولید می شود از آن جایی که نیازمند مصرف اکسیژن (تنفس سلولی) می باشد انفجار تنفسی گفته می شود.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔷نقص وراثتی در یکی از اجزای سیستم فاگوسیت اکسیداز باعث اختلال در انفجار تنفسی و در نتیجه برز بیماری گرانولوماتوز مزمن ( CGD ) می گردد.
🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔷در این کیلیپ آموزشی نکات کلیدی مکانیسم انفجارتنفسی ، و تولید ROS مرور گردیده است

🔷به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید ..

@RCIDTUMS


۱۱ تغییر مهم آموزشی دوره دکتری وزارت بهداشت در سال ۱۳۹۹

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷


🔴تاثیر ورزش بر روی سیستم ایمنی افراد سالخورده تا نقش متابولیت های باکتریایی در مهندسی سیستم ایمنی نوزادان !

⚪️مروری بر مطالب شماره جدید  (سپتامبر ) (nature reviews immunology )


❇️تصویر روی جلد این شماره که توسط Simon Bradbrook طراحی گردیده است به مقاله مروری چاپ شده در این شماره  اشاره میکند که به  نقش ورزش و فعالیت فیزیکی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی افراد مسن و نهایتا کاهش مرگ و میر این افراد در اثر سرطان ، عفونت ها پرداخته است.( https://www.nature.com/articles/s41577-019-0177-9 )

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷


❇️در بخش Research Highlight این شماره جدیدترین پژوهش ها در زمینه سلول های بنیادی لوسمیک ، سیگنالوزوم ایمنی ذاتی ، نقش حمایتی شبکه پلاسماسلی مغز استخوان از رده میلوئیدی ، نسل جدید از CART cell ها در گلیوبلاستوما، زیرگروه های لنفوسیت های Th در مالتیپل اسکلروزیس ، نقش متابولیت های باکتریایی در شکل دهی به سیستم ایمنی نوزاد به صورت خلاصه شده مرور گردیده اند . (https://www.nature.com/articles/s41577-019-0207-7 )

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷


🔶اما مقالات مروری که در این شماره منتشر شده اند :

❇️در یکی از این مقالات چگونگی شناسایی و فاگوسیتوز سلول های آپوپتوز شده توسط ماکروفاژهای بافتی بررسی شده است.
(https://www.nature.com/articles/s41577-019-0167-y )

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷


❇️ در دیگر مقاله مروری این شماره موضوع چالش برانگیز و در عین حال جذاب واکسن توبرکلوزیس (TB )  مورد بررسی قرار گرفته است.تحقیقات طولانی مدت در این زمینه امروز به نقطه عطف خود رسیده است.در این مقاله مروری جدیدترین یافته ها در زمینه ایمنولوژی عفونت مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و همچنین بیومارکرهای کاربردی در ارزیابی پاسخ به واکسن TB جمع بندی و مرور گردیده اند .( https://www.nature.com/articles/s41577-019-0174-z)

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

❇️در مقاله مروری دیگر مکانیسم های پیری لنفوسیت های  T بررسی گردیده است. این موضوع یکی از اصلی ترین دلایل اختلال عملکرد سیستم ایمنی افراد مسن و در نتیجه افزایش خطر ابتلای آن ها به سرطان ها و عفونت ها می باشد.در این مقاله جدیدترین یافته ها در زمینه بیولوژی لنفوسیت های T افراد سالخورده و چگونگی بهره گیری از این یافته ها برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی مورد بررسی قرار گرفته است.( https://www.nature.com/articles/s41577-019-0180-1 )

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

❇️سلول های (tuft ) از جمله سلول های منحصر به فرد اپی تلیالی هستند که در سال های اخیر نقششان در پاسخ های ایمنی دستگاه گوارش مورد بررسی قرار گرفته است. سوالات و ابهامات فراوانی در زمینه تنوع و عملکرد اجرایی این سلول ها وجود دارد که در مقاله ی مروری به طور کامل به آن پرداخته شده است (https://www.nature.com/articles/s41577-019-0176-x )
 
 
⚪️به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید ..

@RCIDTUMS


@attachbot dan repost
🔴سیگنالینگ معکوس از !(inside-out signaling pathway )

⚪️فرمانی از درون سلول به دنیای بیرون !

❇️تصویر کلی که از سیگنالینگ در ذهن ما است ترجمه محرک های خارجی از طریق بیان فاکتورهای نسخه برداری به محرک های درونیست که موجب ایجاد تغییرات متنوعی در سلول گردند. به بیان ساده شاید تصور غالب از سیگنالینگ جاده ای یک طرفه از دنیای بیرون سلول به درون آن باشد.اما این موضوع قاعده ای کلی نیست و در مواردی پیام های درون سلولی در نهایت باعث بروز تغییرات در بیرون و سطح سلول می گردند.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

❇️اينتگرين‌ها،در پاسخ به سيگنال‌هاي درون سلولي ( که در تمامی سلول ها با اتصال کموکاین ها به گیرنده هایشان و در سلول T با اتصال به آنتی ژن ایجاد می شوند.) به سرعت تمایل به لیگاندشان را افزایش می دهند. درگير شدن گيرنده‌ كموكاين‌ها و گيرنده آنتي‌ژني موجب القاء سيگنال‌هاي بيوشيميايي مي‌شود كه در طي آن پروتئين‌هاي متصل به GTP درگير مي‌باشند. اين عمل منجر به واكنش مولكول‌هاي خانواده RAP و پروتئين‌هاي واكنش دهنده اسكلت سلولي با دم سيتوپلاسمي اينتگرين‌ها مي‌شود.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

❇️اين مسئله نيز به نوبه خود منجر به تغييرات شكلي در دومين‌هاي خارج سلولي اينتگرين شده كه در نهايت موجب افزايش گرايش اينتگرين به ليگاندش مي‌شود. در حالت گرايش كم اينتگرين‌ها، قسمت ساق دومين‌هاي خارج سلولي هر زيرواحد اينتگرين حالت خم شده دارد كه موجب حركت سر دايره‌اي شكل متصل شونده به ليگاند به سمت غشاء سلولي شده كه اين امر موجب كاهش تمايل اينتگرين به ليگاندش مي‌شود. در پاسخ به تغييرات اعمال شده به دم سيتوپلاسمي اينتگرين‌ها، پايه از حالت خم‌شده خارج شده منجر به حركت سر دايره‌اي شكل متصل شونده به ليگاند از سمت غشاء سلول به سمت ليگاند شده كه اين امر موجب واكنش مؤثرتر اينتگرين با ليگاندش مي‌شود.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷
❇️به فرايندي كه در طي آن سيگنال‌هاي داخل سلولي در پاسخ به كموكاين‌ها و يا آنتي‌ژن‌ها موجب تغيير در فعاليت اتصالي دومين خارج سلولي اينتگرين‌ها مي‌شود سيگنالينگ داخلي به خارجي گفته مي‌شود. شکل زیر سیگنالینگ داخلی-خارجی را نشان می دهد.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

⚪️جهش‌هاي نادر در مسيرهاي انتقال پيام كه باعث يك ارتباط بين گيرنده كموكاين‌ها و فعال شدن اينتگرين‌ها مي‌شود نيز باعث نقص در چسبندگي لكوسيت‌ها و ارتشاح آنها به بافت‌ها مي‌شود كه اين امر موجب پاسخ ناكارآمد لكوسيت‌ها به عفونت‌ها مي‌شود كه به نام نقص چسبندگي لكوسيت‌ها نوع 3 (LAD-3) مشهور است.این بیماری به علت جهش در ژن رمزگذار KINDLIN-3 ایجاد می‌شود. پروتئین KINDLIN-3 به انتهای سیتوپلاسمی برخی اینتگرین‌ها متصل شده و در انتقال پیام آن دخیل است. افزایش خونریزی در بیماران با جهش در KINDLIN-3 بدلیل نقص عملکرد اینتگرین در پلاکت‌ها دیده می‌شود.

🔶🔷به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید ..

@RCIDTUMS


NIIMA, Network of Immunity in Infection, Malignancy and Autoimmunity dan repost
Nutrition and Immunity

Editors: 
Mahmoudi, Maryam, 
Rezaei, Nima (Eds.)
©2019 Springer Nature

By USERN Interest Groups

This volume provides readers with a systematic assessment of current literature on the link between nutrition and immunity. Chapters cover immunonutrition topics such as child development, cancer, aging, allergic asthma, food intolerance, obesity, and chronic critical illness. It also presents a thorough review of microflora of the gut and the essential role it plays in regulating the balance between immune tolerance and inflammation. 
Written by experts in the field, Nutrition and Immunity helps readers to further understand the importance of healthy dietary patterns in relation to providing immunity against disorders and offering readily available immunonutritional programming in clinical care. It will be a valuable resource for dietitians, immunologists, endocrinologists and other healthcare professionals.  

https://www.springer.com/gp/book/9783030160722

#Book

@niima_usern
@usern_net


#خبر

🔴وضعیت استنادات در بین 100 هزار محقق برتر جهان چگونه است ؟

❇️مجله نیچر در گزارشی ویژه به بررسی وضعیت استنادات در بین 100 هزار محقق برتر جهان از نظر میزان استنادات پرداخته است. برای انتخاب محققین برتر از مجموع شاخص هایی مثل مجموع کل ارجاعات، شاخص اچ، نسبت ارجاعات به مقالات و ..... استفاده شده است. بر اساس این مطالعه و در بین این 100 هزار محقق، حداقل 250 نفر، بیش از 50% از ارجاعات خود را از سمت خود یا همکارانشان دریافت کرده اند.در لیست 100 هزار محقق برتر دنیا که استنادات آن ها در فاصله 1996 تا 2017 بررسی شده است، نام77 محقق از ایران دیده می شود.در لیستی دیگر عملکرد محققین در سال 2017 به تنهایی نیز بررسی شده است که در این لیست نام 270 محقق ایرانی وجود دارد.اعداد و درصدهای مربوط به ارجاع از سمت خود و همکاران نویسندگان در این مقاله از جداول همراه مقاله ی ذکر شده، استخراج شده است و با آنچه که مستقیم در دادگان اسکپوس آمده تفاوت دارد.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷


https://t.me/scientometric/1271
https://www.nature.com/articles/d41586-019-02479-7
https://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.3000384


مادامي كه تلخي زندگي ديگران را شيرين ميكني، بدان كه زندگي ميكني..روز پزشك گرامي باد🏩💊💉

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

184

obunachilar
Kanal statistikasi