پناهندگی و مهاجرت refugeesimmigration


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan



Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


قابل توجه همه پناهجویان و پناهندگان در ترکیه:
در راستای حمایت از وضعیت پناهجویان و پناهندگان و مخصوصا پناهندگان ایرانی در ترکیه بعد از تغییر قوانین پناهندگی در ترکیه و محول شدن امور پناهندگی از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد به اداره مهاجرت و به دنبال انتشار نامه حمایت از پناهندگان و جمع آوری امضا، پتیشن زیر برای امضا الکترونیکی از طریق ایمیل، به دو زبان انگلیسی و فارسی آماده شده است.
لطفا با کلیک بر روی لینک پتیشن و ثبت نام و نام خانوادگی و ایمیل خودتان، پتیشن زیر را در راستای حمایت از حقوق پناهندگان در ترکیه امضا کنید و حمایت خود را اعلام نمایید.
با سپاس از همراهی و همیاری تمامی دوستان.
https://www.ipetitions.com/petition/an-open-letter-to-the-UNHCR-in-Geneva?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign="e_id=quote3&title_id=title3&recruiter=13036655&loc=create-petition-confirmation


قابل توجه همه پناهجویان و پناهندگان در ترکیه:
در راستای حمایت از وضعیت پناهجویان و پناهندگان و مخصوصا پناهندگان ایرانی در ترکیه بعد از تغییر قوانین پناهندگی در ترکیه و محول شدن امور پناهندگی از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد به اداره مهاجرت و به دنبال انتشار نامه حمایت از پناهندگان و جمع آوری امضا، پتیشن زیر برای امضا الکترونیکی از طریق ایمیل، به دو زبان انگلیسی و فارسی آماده شده است.
لطفا با کلیک بر روی لینک پتیشن و ثبت نام و نام خانوادگی و ایمیل خودتان، پتیشن زیر را در راستای حمایت از حقوق پناهندگان در ترکیه امضا کنید و حمایت خود را اعلام نمایید.
با سپاس از همراهی و همیاری تمامی دوستان.
لطفا برای امضای پتیشن بر روی این لینک کلیک کرده و با ثبت نام و فامیل و ایمیل خود،پتیشن را امضا کنید


باز هم نظام رکورد زد، حسن روحانی از آخر، اول شد.

موسسه گالوپ از معتبرترین موسسات نظرسنجی در جهان است که در یک پروژه نظرسنجی بین المللی در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که حسن روحانی رئیس جمهور ایران بی توجه‌ترین رئیس جمهور نسبت به وضعیت معیشت مردم کشور خود است.

این نظر سنجی در ۲۰۹ کشور جهان صورت گرفت و ایران رتبه ۲۰۹ را بدست آورد.

رتبه اول از نظر توجه دولت مردان به وضعیت معیشت و رفاه مردم به دولت سوئیس رسید و پس از آن کشورهای دانمارک، سوئد، فنلاند و هلند رتبه‌های دوم تا پنجم جهان را به دست آوردند.

دولت امریکا رتبه ۴۲ و کانادا رتبه ۲۸ و پادشاهی اسپانیا رتبه ۱۹ جهان می‌باشند.

ایران پس از سودان، گامبیا و سومالی رتبه ۲۰۹ جهان را کسب کرده است.

طبق این نظر سنجی میزان رفاه و معیشت مردم سوئیس ۴/۹۸ از ۵ می‌باشد و میزان رفاه معیشت در ایران ۰/۰۲ از ۵ می‌باشد.

ناگفته نماند که ایران‌ پنجمین کشور ثروتمند جهان است.


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
👆✔️با یک ایرانی موفق دیگر آشنا شوید👍🏻

سلطان تیونینگ
(ارتقای فنی و ظاهری خودرو)
جهان - کوروش منصوری - کسی که 34 سال پیش به آلمان مهاجرت کرد و اکنون...


🔴 قتل زن جوان ۲۸ ساله ایرانی در آلمان و دستگیری یک مظنون

🔹 به گزارش روزنامه "بیلد" آلمان، جسد خون‌آلود یک زن در شهر کوچک اولدنبورگ هولشتاین در شمال آلمان، توسط رهگذران پیدا شده است. پلیس آلمان پس از تحقیقات، هویت او را شناسایی کرده است.

🔹 او فاطمه ب. ۲۸ ساله و ایرانی است که در سال ۲۰۱۶ به عنوان یک مسیحی پناهجو وارد آلمان شده است. گفته می‌شود که او به تازگی در هتلی واقع در شهر لوبک تقاضای کار کرده بود.

🔹 به گزارش "بیلد"، پس از تحقیقات پلیس، دادستانی شهر اولدنبورگ هولشتاین با اطمینان خاطر گفته است که این قتل توسط دوست پسر او صورت گرفته که یک عراقی ۲۲ ساله است. به همین دلیل قاضی تحقیق در شامگاه دوشنبه ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن) حکم دستگیری او را صادر کرده است.

🔹 مقامات قضایی در حال تحقیق در زمینه انگیزه و چگونگی وقوع قتل هستند. این جوان ۲۲ ساله از قرار معلوم در شهر اولدنبورگ در منطقه هولشتاین زندگی می‌کند و تاکنون سوءسابقه‌ای از او درج نشده است.

🔹 یک دوست زن این دختر جوان درباره قربانی به روزنامه "بیلد" گفته است: «او فردی بسیار سرزنده بود و علاقه زیادی به شنا داشت و مشغول یاد گرفتن زبان آلمان بود.


اطلاعات مفید مهاجران آلمان dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 تهدید پناهجویان زن سعودی در آلمان: راه فرار نداری!
زنانی که از عربستان سعودی به آلمان گریخته‌اند، می‌گویند که از سوی خانواده خود تهدید می‌شود. آنها سفارتخانه عربستان در برلین را متهم می‌کنند که در این زمینه با خانواده‌شان همکاری می‌کند.
@dw_farsi


A Report on the Status of Iranian Asylum Seekers and Refugees in Turkey after the Changes in the Asylum Laws:
To the United Nations High Commissioner for Refugees
On September 10, 2018, the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) in Turkey, publishing an official statement on its website which was also posted on the Facebook page of the Commissioner, announced that effective from that date the Commissioner would not process the cases of the asylum seekers in Turkey, and the activities regarding the refugees would be officially handed over to the Turkish Immigration Office, and the UNHCR would only have a supervisory role over the process.

please click on the link and read the whole letter


گزارشی پیرامون وضعیت پناهجویان و پناهندگان ایرانی در ترکیه بعد از تغییر قوانین پناهندگی:
"این نامهٔ سرگشاده است خطاب به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد. بخوانید و اگر دوست داشتید امضا کنید که کار خیر است. اگر امضا کردید اسم و فامیل و کشور محل اقامت خود را بنویسید."

لطفا برای خواندن متن نامه و امضا در اینستاگرام، روی لینک کلیک کنید


گزارشی پیرامون وضعیت پناهجویان و پناهندگان ایرانی در ترکیه بعد از تغییر قوانین پناهندگی:
"این نامهٔ سرگشاده است خطاب به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد. بخوانید و اگر دوست داشتید امضا کنید که کار خیر است. اگر امضا کردید اسم و فامیل و کشور محل اقامت خود را بنویسید."

لطفا برای خواندن متن نامه و امضا، روی لینک کلیک کنید


اثر انگشت تا چه زمانی در سامانه #یوروداک و سامانه ی #صدور_ویزا ذخیره میشود؟

در سامانه یوروداک اثر انگشت افراد به مدت ۱۰ سال بعد از تاریخی که انگشت‌نگاری انجام شده نگاهداری و ذخیره می‌شوند و بعد از ۱۰ سال به طور اتوماتیک پاک می‌شوند.
اگر پناهنده سیتیزن اروپا بشود یا اروپا را به طور قانونی ترک کند اثر انگشت وی قبل از ۱۰ سال پاک می‌شود.
در خیلی از موارد افرادی که توسط پلیس به دلیل ورود یا خروج غیر قانونی دستگیر شده اند و تقاضای پناهندگی ندادند و برگه ترک خاک گرفتند اثر انگشتشان به مدت ۲ سال نگهداری می‌شود‌، اگر این فرد اروپا را به طور قانونی ترک کند اثر انگشت وی قبل از ۲ سال پاک می‌شود.
اثر انگشت در سامانه جامع صدور ویزا تا پنج سال نگهداری میشود
به جز مواردی که شخص در لیست هشدار قرار بگیرد.


نکات مهم راجع به #ویزای #شنگن: 

1-هنگامی که گذرنامه مسافر برای درخواست ویزای شنگن وارد سفارت یک کشور عضو می شود ، مهری روی یکی از صفحات این گـذرنامه می خورد که نام سفارت و تاریخ درخواسـت در آن ذکر شده است. در صورت تایـید صدور ویزا، برچسب آن روی این مهر قرار می گــیرد و در صــورت عدم تایید، این مهر نشـــانه ردشدن شدن تقــاضای مسافر است.
2-انگشت نگاری (Biometrics) برای افراد بین 12 تا 65 سال، صورت می گیرد.
3- مسافرینی که بعد از سال2012 مسافرت اروپا داشته اند، در صورت وجود بایومتریکس ایشان در بانک مقر حوزه شنگن احتیاجی به انگشت نگاری مجدد ندارند.
4-اقامت بیش از اندازه اعتبار ویزای شنگن حتی به مدت یک ساعت در این حوزه، مسافر را برای همیشه از ورود به این حوزه محروم خواهد کرد. این موضوع در مورد همسر یک فرد نیز صادق است بطوریکه Overstay شدن یک فرد ورود همسر او را نیز تحت الشعاع قرار خواهد داد.
5-هرگونه گزارش پلیس اروپا مبنی بر ایجاد اغتشاش، دعوا و … ، فرد را برای همیشه از ورود به حوزه شنگن محروم خواهد کرد.
6-شش ماه بعد از هر ردشدن ویزا متقاضی می تواند دوباره تقاضای اخذ روادید بدهد اماوجود مهر Reject در گذرنامه فرد، سفارت مورد درخواست را به تحقیق بیشترو همچنین سخت گیری زیادتردرمورد صدور روادید وا خواهد داشت.
7-اختیار صدور یا عدم صدور روادید شنگن در بالاترین سطح ابتدا با مرکز شنگن در لوگزامبورگ و سپس با کنسول سفـارت هر کشور است اما اجازه ورود یا عدم اجـازه ورود به اتحـادیه اروپا حتی با داشتن ویزای معتبر با پلیس مهاجرت مرزی اروپاست.
8-ویزای سطح C در اکثر اوقات دوبرابر، اجازه اقامت اعتبار دارند برای مثال ویزای 15 روزه اقامت 1 ماه از تاریخ درخواست معتبر است .ویزای سطح C در بازه های 15 روزه، یک ماهه، دو ماهه، سه ماهه، 6 ماهه، یکسـاله، دوساله، سه ساله و چهار ساله صادر می شود.
9-برای دریـافت هر کدام از این روادیدها در حالت معمول می بایـست بازه قبلی ویزا توسط متقاضی اخذ شده باشد برای مثال به کسی ویزای 6 ماهه داده می شــــود که علاوه بر داشتن شرایط لازم، قبلا ویـــزای 3 ماهه اخذ کرده باشد.در مورد ویـــزاهای بالاتر از 6 ماه، متقاضی میتواند در هر 6 ماه، فقط سه ماه در اروپا اقامت داشته باشد.گذرنامه متقاضی حتما باید دو صفحه روبروی خالی و 6 ماه اعتبار از تاریخ پایان سفر درخواستی داشته باشد.برخی اوقات پس از صدور ویزا توسط سفارت در صفحه روبروی استیکر ویزا در گــــذرنامه مهــــری می خورد که در صورت افتادن این اتفاق مسافر می بایست پس از بازگـشت از سفر به سفارت مراجعه و بازگشت خود را اطلاع دهد تا در دفعات بعدی بتواند درخواست ویزا نماید.
10-سفارت خانه های مختلف، قوانین مربوط به خود را در زمینه ترجمه مدارک متقاضی دارند. برای مــثال سفارت فرانسه یا آلمان احتیاجی به ترجمه رسمی مدارک ندارند، ترجمه معمولی برای ســـفارت ایتالیا کــفایت می کند و سفارت یونان یا لهستان ترجمه مهمور به مهر وزارت امور خارجه قبول می نمایند.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای شنگن:
پر کردن فرم درخواست ویزای شنگن قابل دریافت از هر سفارتخانه کشور عضو

مدارک هویتی:
گذرنامه امضاء شده مسافر با حداقل 6 ماه اعتبار از تاریخ پایان سفر و دو صفحه خالی روبرو
ترجمه رسمی تمامی صفحات شناسنامه
ترجمه رسمی سند ازدواج (در صورت تاهل)
دو قطعه عکس در ابعاد 5/3 در 5/4 سانتیمتر، پشت زمینه سفید، نگاه روبرو بدون عینک یا کلاه که 70 درصد عکس را فاصله چانه تا پیشانی اشغال کرده باشد.

مدارک شغلی:
ترجمه رسمی جواز کسب یا اساسنامه
شرکت و روزنامه رسمی آن جهت صاحبین مشاغل
ترجمه رسمی گواهی اشتغال بکار ،
لیست 3 ماه آخر بیمه تامین اجتماعی و رسید پرداخت ماه آخر بعلاوه کپی مدارک بند قبلی جهت کارمندان
ترجمه رسمی گواهی اشتغال به تحصیل جهت دانش آموزان و دانشجویان

مدارک مالی:
ترجمه رسمی سند ملکی
نامه تمکن مالی از بانک به زبان انگلیسی
مهمور به مهر بانک
ریز صورتحساب 6 ماهه آخر حساب بانکی متقاضی به زبان انگلیسی مهمور به مهر بانک
(با مانده حساب بیش از حداقل 400 میلیون ریال)


#تولد در کدام کشورها حق #شهروندی می‌دهد؟

در حال حاضر تولد در حدود سی کشور جهان به شهروندی می‌انجامد که شناخته‌ شده‌ترین کشور در این مورد آمریکاست.

✅این کشورها عبارتند از آمریکا، کانادا، آرژانتین، برزیل، کاستاریکا، اروگوئه، ونزوئلا، سنت لوسیا، پرو، پاناما، مکزیک، پاراگوئه، کوبا، دومنیکا (با جمهوری دومنیکن اشتباه نشود)، اکوادور، فیجی، السالوادور، گرانادا، گواتمالا، گویان، جامائیکا، هندوراس، لسوتو، نیکاراگوئه، پاکستان، پاناما، سنت کیتس و نویس، تانزانیا، ترینیداد و توباگو، توالو و آنتیگوا و باربودا.
ایالات متحده آمریکا:

آمریکا از جمله کشورهایی است که اعطای حق شهروندی را به نوزادانی که در این کشور متولد می‌شوند به رسمیت ‌می‌شناسد هر چند دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اخیرا گفته قصد دارد با فرمانی اجرایی این قانون را لغو کند.
این قانون البته استثناهایی هم دارد؛ فرزندان دیپلمات‌های خارجی شاغل در آمریکا و همچنین فرزندان نیروهای نظامی دشمن اشغالگر شامل این قانون نیستند.
کانادا:
کسانی که در این کشور متولد می‌شوند شهروند کانادا محسوب می‌شوند حتی اگر والدین نوازد اقامت این کشور را نداشته نباشند.
فرزندان دیپلمات‌های خارجی شاغل در کانادا مشمول این قانون نمی‌شوند و والدین فرزندانی هم که به این طریق شهروند کانادا می‌شوند از این قانون مستثنی هستند.
شهروندی با حق سفر به کشورهای حوزه شنگن:
در میان حدود سی کشوری که تولد در آنجا به حق شهروندی منجر می‌شود؛ کشورهایی دیده می‌شوند که با کسب شهروندی آنها می‌توان آزادانه و بدون ویزا به کشورهای حوزه شنگن سفر کرد.
عمده کشورهایی که از این طریق نیازی به گرفتن ویزا ندارند، می‌توانند مدت نود روز (طی شش ماه) در کشورهای حوزه شنگن بمانند؛ البته مدت اقامت بسته به کشور متفاوت است.
کشورهایی نظیر آرژانتین، برزیل، کاستاریکا، اروگوئه، ونزوئلا، مکزیک، پاراگوئه، پاناما و سنت لوسیا نمونه‌هایی از این کشورها هستند.
البته در مورد سنت لوسیا و دومنیکا با پرداخت حدود ۱۰۰ هزار دلار آمریکا یا خرید خانه هم می‌توان شهروندی این کشورها را خرید و بدون نیاز به ویزا به بیش از ۱۰۰ کشور جهان سفر کرد.
تولد در کشورهای اروپایی چگونه به شهروندی می‌رسد؟
در بیشتر کشورهای اروپایی تولد به خودی خود به شهروندی منتهی نمی‌شود.
این کشورها عمدتا وضعیت اقامتی والدین را در زمان تولد مد نظر قرار می‌دهند و دست کم یکی از آنها باید دارای اقامت دائم یا شهروندی کشور میزبان باشد تا حق شهروندی شامل فرزندش شود.
بعنوان مثال در لوکزامبورگ متولدین این کشور که والدین آنها شهروند نیستند می‌توانند از ۱۲ سالگی درخواست شهروندی کنند؛ بشرطی که فرد متقاضی پنج سال و یکی از والدین دستکم یکسال پیش از تولد در لوکزامبورگ زندگی کرده باشد.
در آلمان، تولد فرزندان شهروندان غیرآلمانی در صورتی به شهروندی منجر می‌شود که دستکم یکی از والدین هشت سال در این کشور زندگی کرده باشد و دارای اقامت دائم آلمان باشد.
در بریتانیا، افرادی که از والدین غیربریتانیایی متولد می‌شوند در صورتی شهروند محسوب می‌شوند که دستکم یکی از والدین دارای اقامت دائم این کشور باشد.
متولدین والدین غیرایتالیایی در زمانی که ۱۸ ساله می‌شوند، می‌توانند درخواست شهروندی کنند بشرطی که از زمان تولد در این کشور زندگی کرده باشند.
کسانی که از والدین غیرفرانسوی در این کشور متولد می‌شوند در ۱۸ سالگی بطور خودکار شهروند می‌شوند بشرطی که در فرانسه زندگی کنند و از یازده سالگی دستکم پنج سال در این کشور باشند.


Sirwan dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish


#آماری از تعداد #مهاجران در دنیا

٨٨‌ درصد از جمعیت امارات متحده عربی، یک‌سوم از جمعیت کشورهای قطر و کویت و ۲۲ درصد از کل جمعیت کشور کانادا را مهاجران تشکیل داده‌اند.
جمعیت کشورهای اروپایی هم نسبت‌های معناداری از مهاجران را شامل می‌شود.
اتریش ١٨ درصد، سوئد ١٨ درصد، ایرلند ١٦ درصد، آلمان ١٥ درصد، انگلستان ١٣ درصد و ایتالیا ١٠ درصد.
بنابر اطلاعات رسمی و غیر‌رسمی، شاهد حضور بیش از ۳ میلیون از اتباع خارجی در کشور ایران هستیم.
در سال ۱۳۹۵ جمعیت کل اتباع افغانستانی دارای مدرک یک‌میلیون و ۵۸۳ هزار و ۹۷۹ نفر بوده است. طبق آخرین آمار کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در سال۲۰۱۶ حدود ۹۷۵هزار نفر دارای مدرک اقامت کارت پناهندگی آمایش بودند. مابقی مهاجران نیز دارای گذرنامه و روادید هستند.


Sirwan dan repost
گفتگوی تلویزیون "اندیشه"، بخش دوم؛

موضوع: آخرین تغییرات در قوانین پناهندگی در ترکیه و محول شدن پرونده های پناهندگی از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به ادارات مهاجرت

مجری: مهدی آقازمانی
مهمانان: مرتضی اسماعیل پور: فعال حقوق بشر و مدیر سایت "بهایی نیوز"
سیروان منصوری؛ روزنامه نگار فعال در حوزه پناهندگی و مدیر سایت پناهندگی "هانا"

تاریخ: روز پنج شنبه ١٤ فوریه ٢٠١٩
زمان: ساعت ٢٣:٠٠ به وقت ترکیه، ٢٣:٣٠ به وقت ایران

پ.ن: دوستانی که دسترسی به ماهواره ندارند، میتوانند از طریق لینک زیر و همچنین شبکه اندیشه در اپلیکیشن GLWIZ برنامه را به صورت زنده نگاه کنند.؟
http://www.andisheh.tv/andishehlive.html


اطلاعات مفید مهاجران آلمان dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مهاجرت غیرقانونی به اروپا/ آلمان تصمیم درست یا غلط؟ #آلمان




اطلاعات مفید مهاجران آلمان dan repost
متاسفانه یه پناهنده کورد اهل سقز ساکن در کمپ نورنبرگ به زندگی خود پایان داد😐


حداقل دستمزد در کشورهای مختلف اروپایی چه قدر است؟

🔸کمترین سطح دستمزد

🔹تا ماه ژانویه ۲۰۱۹، کمترین سطح دستمزد در بین اعضای اتحادیه اروپا متعلق به بلغارستان با ۲۸۶ یورو بوده است. همچنین در ۹ کشور که همگی آنها در شرق و مرکز اتحادیه اروپا هستند، حداقل سطح دستمزد کمتر از ۶۰۰ یورو است که عبارت ند از لتونیبا ۴۳۰ یورو، رومانی با ۴۴۶ یورو، مجارستان با ۴۶۴ یورو، کرواسی با ۵۰۶ یورو، جمهوری چک با ۵۱۹ یورو، اسلواکی با ۵۲۰ یورو، لهستان با ۵۲۳ یورو، استونی با ۵۴۰ یورو و لیتوانی با ۵۵۵ یورو.

🔸دستمزد در سطح میانگین

🔹در ۵ کشور از ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا، حداقل دستمزد ماهانه حدود ۶۵۰ تا ۱۰۰۰ یورو در ماه بوده است. حداقل سطح دستمزد در یونان برابر با ۶۸۴ یورو، پرتغال ۷۰۰ یورو، مالت ۷۶۲ یورو، اسلوونی ۸۸۷ یورو و اسپانیا ۱۰۵۰ یورو بوده است.

🔸بیشترین سطح دستمزدها

🔹در ۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، حداقل سطح دستمزد بالای ۱۴۰۰ یورو در ماه بوده است که عبارت ند از انگلیس با ۱۴۵۳ یورو، فرانسه با ۱۵۲۱ یورو، آلمان با ۱۵۵۷ یورو، بلژیک با ۱۵۹۴ یورو، هلند با ۱۶۱۶ یورو، ایرلند با ۱۶۵۶ یورو و لوکزامبورگ با ۲۰۷۱ یورو.

🔹لازم به ذکر است حداقل دستمزدها در آمریکا در ماه ژانویه ۲۰۱۹ معادل ۱۰۹۸ یورو بوده است. در اتحادیه اروپا حداقل سطح دستمزد در لوکزامبورگ ۷ برابر دستمزد در بلغارستان بوده است.


Sirwan dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
گفتگوی تلویزیون "اندیشه"
موضوع: آخرین تغییرات در قوانین پناهندگی در ترکیه و محول شدن پرونده های پناهندگی از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به ادارات مهاجرت

مجری: مهدی آقازمانی
مهمانان: سیروان منصوری؛ روزنامه نگار فعال در حوزه پناهندگی و مدیر سایت پناهندگی "هانا"
--- مرتضی اسماعیل پور: فعال حقوق بشر و مدیر سایت "بهایی نیوز"

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

112

obunachilar
Kanal statistikasi