مدرسه عالی علوم انسانی روزگارنو


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


🗝 شهر یاران، در دور روزگاران
🗝بازاندیشی زندگی خوب در جهان معاصر از منظر سامان تاریخی سیاست دانش و هنر
🗝 وبسایت: Ac.Roozegareno.com
🗝 شبکه های اجتماعی: Roozegareno_ac@
تماس با ادمین: @Amraei_ali

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔴 آیین افتتاحیه مدرسه عالی روزگارنو🔴

🔶با سخنرانی دکتر داوری اردکانی، دکتر محمد رجبی، دکتر کچوئیان، دکتر پارسانیا و گزارشی از دکتر مهدی ناظمی
🔷چهارشنبه 98/8/8 - ساعت 10:30
🔶 تهران- میدان فلسطین- خیابان سرپرست جنوبی- کوچه پارس- پلاک 1


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔴نگاه کنید: بازخوانی تولد کلینیک میشل فوکو

🔶دکتر منجمی/دکتر مقدم حیدری

🔷مدرسه عالی علوم انسانی روزگار نو
(ثبت نام در: http://tiny.cc/eyk8ez )


🔴 کارگاه «آشنایی با داستان کوتاه پست‌مدرن»
🔹دکتر #حسین_پاینده
🔶 هدف از این کارگاه که در 10 جلسه تشکیل خواهد شد، آشنایی با مبانی نظری پسامدرنیسم در ادبیات داستانی و شناخت ویژگی‌های داستان‌های کوتاه نوشته‌شده به این سبک است. این دوره به‌ویژه برای دو گروه طراحی شده است: نخست کسانی که در رشته‌ی تحصیلی خود درسی درباره‌ی پسامدرنیسم در ادبیات داستانی نگذرانده‌اند، اما مایل‌اند با نظریه‌های این جنبش ادبی آشنا شوند؛ و گروه دوم داستان‌نویسان خلاق و نوگرایی که مایل‌اند با آگاهی از سبک‌وسیاق داستان‌های پسامدرن و استفاده از تکنیک‌های این سبک از داستان‌نویسی، فرهنگ معاصر جامعه‌ی خود را از منظری پسامدرن بکاوند. در این کارگاه، علاوه بر تبیین آراء نظریه‌پردازان پسامدرنیست مانند لیوتار، بارت، فوکو، بودریار و مک‌هِیل، چند داستان کوتاه پسامدرن ایرانی از منظر نظریه‌های پسامدرنیسم نقد خواهند شد.
🔺ثبت نام در:
https://bit.ly/2Wcqzou
@Roozegareno_ac




🔺مدرسه پیوند شهر و دانش🔺
🔵بخشهایی از یادداشت دکتر مهدی مظفری نیا (مدیرعامل مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات پگاه روزگار نو) در روزنامه فرهیختگان:

🔶«با شروع جنبش روشنگری، ایده‌های بازنگری در دانشگاه‌های سنتی و طرح نظام نهادهای دانشی هم‌هنگام با رشد اندیشه‌ها، مکاتب و تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و تکنولوژیکی از طرف متفکرانی همچون ویلهلم فون همبولت –با طرح دانشگاه برای تربیت انسان خودمختار و کنشگر و پژوهش‌هایی در جست‌وجوی حقیقت- گاسپار مونژ -با طرح دانشگاه ناپلئونی برای تربیت نیروی متخصص و پژوهش‌های کاربردی- و جان هنری نیومن –با طرح دانشگاه برای تربیت جنتلمن و انجام پژوهش‌های مقید به هنجارهای علمی- منشأ اثر شد و بعد از آن نیز اقتصاددانانی همچون شومپیتر، ساخارپولس و شولتز و جامعه‌شناسانی چون پارسونز، ریسمن، بوردیو و مرتون از کارکرد و نقش دانشگاه‌های مدرن بحث کردند. »

🔶 « دانش جدید در ایران معاصر ساخت نهادی پیدا نکرده است (تبدیل به نهاد نشده است)؛ نه می‌داند از گذشته کدام صورت‌های تربیت، طرح پرسش‌های پژوهشی، عناصر هویت‌ساز ملی و ویژگی‌های مشروعیت‌ساز حاکمیت و معنابخش به زندگی شروع کرده و به وضعیت کنونی خود رسیده است و نه می‌داند به کدام‌سو خواهد رفت یا باید برود. نهادهای دانشی در ایران گم شده‌اند و اساسا تاریخ و جغرافیا ندارند. آنها درون یک نظم تمدنی شکل نگرفته‌اند. آیا می‌توان امید داشت که یک نهاد دانشی (تو بخوان یکی مرد جنگی) اولا با شناخت وضعیت سیاسی، تمدنی و تاریخی ایران و جهان، ثانیا درک موقعیت دانش مدرن و پست‌مدرن جهانی و معارف سنتی و دینی ایرانی، ثالثا با توجه به نقش و کارکردهای مورد نیاز نظام نهادهای اجتماعی، طرحی بیفکند و نظام آموزشی و پژوهشی‌ای دراندازد که آغاز پایان تاریخ گمگشتگی نهادهای دانشی شود؟ »

متن کامل یادداشت: http://tiny.cc/jlx2ez

کانال مدرسه عالی علوم انسانی روزگار نو: https://t.me/roozegareno_ac
سایت: http://ac.roozegareno.com/




آیین افتتاحیه مدرسه عالی علوم انسانی، روز چهارشنبه 8 آبان ماه ساعت 10 صبح در محل مؤسسه واقع در خیابان سرپرست جنوبی، بن بست پارس، پلاک یک با سخنرانی دکتر داوری اردکانی، دکتر کچوئیان، دکتر محمد رجبی و دکتر پارسانیا برگزار می گردد.
لوکیشن: shorturl.at/dgwH6


🔵بخشهایی از یادداشت دکتر مهدی معافی (عضو هیأت مدیره مؤسسه روزگار نو) در روزنامه صبح نو:

🔶«در جامعه ایرانی، دیدگاهی قدسی و نخبه‌گرایانه نسبت به علوم اجتماعی و انسانی و عرصه سیاسی و عملی، مقبول عموم و دانشگاهیان بوده است. در این دیدگاه رایج، جدابودن آکادمی و دانش آکادمیک رشتگانی از محیط و تأثیرات بیرونی یک فضیلت محسوب می‌شود. بر اساس چنین روایتی، اهالی آکادمی مخزنی از دانش را ایجاد می‌کنند که جامعه بعداً می‌تواند از آن بهره‌برداری کند؛ اما ورودی‌های این مخزن از برون‌دادهای اجتماعی آن جدا نگه داشته می‌شوند. وجه شگفت‌انگیز و شاهکار این تلقی از علم، این است که علم هم غیرسیاسی محسوب شده و هم مرتبط با واقعیت و مسائل واقعی دانسته می‌شود؛ و همچنین مفید فایده برای حل‌وفصل آن مسائل.»

🔶 «طی دهه‌ اخیر، در ایران نهادهای علمی نوظهور بسط و گسترش بیشتری یافته‌اند و برخلاف نهادهای دانشگاهی و رسمی و دولتی قبلی، شاهد تأسیس نهادهایی هستیم که خاستگاهی غیردولتی، بعضاً غیررسمی و مدنی دارند. این روند شاید ناشی از این تجربه بود که اولاً نهادهای رسمی و بوروکراتیک به‌ندرت مسوولیت‌پذیری سیاسی-اجتماعی و پاسخگویی به حوزه عمومی را می‌پذیرند و ثانیاً حتی اگر چنین چیزی را پذیرا باشند، فرایندهای صوری و بوروکراتیک این نهادها مانع از این دگرگونی در آن‌ها می‌شود. »

متن کامل یادداشت: http://sobhe-no.ir/newspaper/809/12/32584

کانال مدرسه عالی علوم انسانی روزگار نو: https://t.me/roozegareno_ac
سایت: http://ac.roozegareno.com/








بخشی از این یادداشت:
«ماييم و علوم‌انساني پاره‌پاره و ابتر و ناكارآمد، علوم انساني كه در ايران نه سياست و سازوكار نظام و سامان جامعه را مي‌شناسد و نه چندان به آن توجهي دارد، نه واقعيت و عينيت جامعه ايراني را مي‌شناسد و نه تلاشي براي شناخت آن مي‌كند. در پس پيچ‌و‌خم‌هاي تاريخي دانشگاه در ايران مانده‌ايم و راه پس‌و پيشي نداريم. در اين وضعيت چه بايد كرد؟ چگونه بايد به علوم انساني پرداخت و آن را به خدمت جامعه گرفت؟ به نظر مي‌رسد تغيير دانشگاه از درون و سر به راه كردن آن كاري دشوار، پيچيده و با ناامكان‌هاي زيادي مواجه است، لذا چندان اميدي به دانشگاه و آن راه كه طي كرده نيست. اما مي‌توان در محفل‌ها و موسسات آموزشي و پژوهشي خارج از ساختار دانشگاه به خود علوم انساني بازگشت و توجهي دوباره به آن كرد. به اينكه اين علوم چيست و چگونه دوام و قوام يافته است، چگونه به كار ما مي‌آيد و ما چگونه بايد آن را به‌كارگيري كنيم و از آن بهره ببريم.»
https://b2n.ir/94034










🔴 مروری بر درسگفتار های گذشته روزگار نو
🔹 نیست انگاری و تفکر آینده
بی‌تردید ظهور نیست‌انگاری‌ای که نیچه اعلانگر آن است، بشر را از حفظ امیدواری به دین، اخلاق و فلسفه عاجز می‌سازد و امکان ماندن در پناه ارزش‌های گذشته را بر سر او آوار می‌سازد. با وجود این، نیست‌انگاری همان الحاد و بی‌بندوباری نیست و بشر با وقوف به آن، شاید بتواند راهی به تفکر آینده بگشاید. در اين جلسات، تلاش شده تا زمینه‌ای برای پرسش و تفکر درباب حقیقت نیست‌انگاری و نسبت عالم و بشر معاصر با آن فراهم آید. اين کار با مرور انديشه‌هاي نيچه و هايدگر در پرسش از حقیقت نیست‌انگاری انجام شده است.
#مهدی_بنایی
@Roozegareno_ac


🔴 مروری بر درسگفتارهای گذشته روزگار نو
🔹 فلسفه ی طب
چندي است که طب مدرن در عالم فراگير شده و تمام شئون مختلف زندگي بشر را تحت تأثير خود قرار داده است. دکتر منجمي در اين درسگفتار، ابتدا با تأمل در زمينه‌هاي برآمدن طب مدرن و زمانه‌ی نضج گرفتن آن، چيستي طب مدرن و ویژگی‌های آن را بيان کرده است. سپس به مسئله‌ي طبی‌سازی و پزشکی شدن پرداخته و اثرات آن را در زندگي امروز ما بررسي کرده است. در ادامه، بحران کنوني در طب مدرن طرح شده و انواع طب مکمل و علل اقبال افراد به آن‌ها را مورد تأمل قرار داده است. در آخر نيز واکنش جریان‌های فکری در قبال بحران طب مدرن بيان شده و پيشنهادات هريک براي بهبود اوضاع مورد بررسي قرار گرفته است.
#علیرضا_منجمی
@Roozegareno_ac


🔴 مروری بر درسگفتارهای گذشته روزگار نو
🔹چگونه باید فیلم دید و چگونه می‌توان درباره‌ی یک فیلم نظر داد؟ مخاطب ایرانی در ارائه‌ي نظر درباره‌ی آثار هنری و به‌ویژه فیلم‌های سینمایی معمولاً احساسات روان‌شناختی یا برداشت‌های معرفتی یا سیاسی خود را دخيل مي‌کند و به‌سختی می‌تواند با بيان دلالت‌های فنی از فیلم، دیگران را درباره‌ی نظرش متقاعد سازد. استاد مسعود فراستی با تحلیل و نقد سه فیلم فاخر تاریخ سینما، به ما فیلم دیدن و فهمیدن آن و نظر دادن درباره‌ی آن را می‌آموزد؛ تا بيننده از مواجهه‌ی سرگرم‌کنندگی با فیلم فراتر رفته و فهم دقيق‌تري از فیلم‌هایی که تماشا مي‌کند داشته باشد.
#مسعود_فراستی
@Roozegareno_ac


🔴 مروری بر درسگفتارهای گذشته روزگار نو
🔹 از آنجا كه تشیع در بخش‌ قابل‌ ملاحظه‌ای از تاریخ اسلام، در حاشیه‌ي قدرت سیاسی به سر می‌برده، بحث از نسبت فقه با سیاست در هاله‌ای از ابهام تقیه‌ای مانده است. اما با پیروزی انقلاب اسلامی، فقه سیاسی ضرورتی مضاعف یافته است. از این روی، برای مكان‌یابی مباحث فقه سیاسی شیعه لازم است به تاریخ فقه رجوع شود. در اين درسگفتار، وضعيت فقه و فقاهت از دولت صفويه تا دوران معاصر بررسي شده و اصول فکري هريک از مکاتب اصفهان، نجف و قم معرفي شده و نسبت گرايش‌هاي مختلف هريک با سياست، مورد تأمل قرار گرفته است. زمينه‌هاي اين بحث از زمان حيات پيامبر (ص) تا ابتداي دولت صفويه، در درسگفتارهاي ديگري بيان شده است.
#احمد_رهدار
@Roozegareno_ac

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

102

obunachilar
Kanal statistikasi