سیگنال


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


? هدف ما اموزش علم اقتصاد, سرمایه گذاری و گسترش روش علمیه
? ادمین:
@ECONOMY_MOON

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


‍ 📌رشد دو رقمی اقتصادی اتیوپی؛

🌀 اتیوپی؛ کشوری که ده سال قبل 51% از مردم آن زیر خط فقر مطلق تعریف شده IMF بودند و تقریبا از نظر زیر ساختی چیزی برای رشد نداشت با پذیرش اقتصاد آزاد به عنوان تنها مسیر موفق و امتحان پس داده توسعه در قرن اخیر متوسط رشد 10.4 درصدی را در ده سال گذشته تجربه کرده است و تخمین ها نشان می دهد از درآمد سرانه 500 دلاری در سال 1990 به 2500 دلار سال 2020 خواهد رسید.

✍مهدی رباطی
🔖سیگنال
🎯 @Signal99
📎 t.me/signallinks/69


📢📢عرضه اولیه سهام زبینا

📆تاریخ عرضه: سه‌شنبه 1397/04/19
↕️کف و سقف مجاز: 1،480 تا 1،524 ریال
🔸حداکثر سهمیه هر کد: 800 سهم

🔖سیگنال
🎯 @Signal99


📌چگونه دولتها دست در جیب شهروندان میکنند؟

🎯 @Signal99

🌀 از 92 تا 96 نقدینگی سه برابر شد(همون چاپ پول به صورت کیلویی هم میشه گفت), یعنی حجم پول و شبه پول سه برابر شد این چرا مهمه؟ چون پول به خودی خود ارزشی نداره, ارزشش با کالا و خدمات تولیدی کشور رابطه داره

🌀 مثال: در کشور الف ما ده سیب داریم و این تنها کالای این کشوره, و حجم نقدینگی کشور الف ده واحد پوله, و اگه فرض کنیم همه موارد دیگه ثابت و یکیه میشه گفت قیمت هر سیب برابر یک واحده

🌀 دولت کشور الف نقدینگی رو دوبرابر میکنه, حجم پول کشور الف میشه بیست واحد, این باعث میشه هر سیب با دو واحد پول این کشور مبادله بشه(دلیلشو جدا توضیح میدم) خب شاید بگین دولت کشور الف چرا بیاد هزینه کنه حجم پول رو دوبرابر کنه و تهش فقط سیب با دو واحد پول مبادله بشه؟ دولت خوب میدونه چرا اینکارو میکنه.

🌀 دلیلش اینه دولت کشور الف از اون ده واحد جدید پنج واحدو میده دست شهرونداش و پنج واحد رو اونجا که میخواد هزینه میکنه(مثال گفتم پنج واحد میده به شهروندان, در عمل صفر ) یعنی چی؟ یعنی دولت کشور الف به 25% از دارایی های شهرونداش دست درازی کرده, نوعی مالیات ولی مخفی, و همینطور میتونه با این روش ارزش بدهی خودشو به شهروندان کاهش بده و به نوعی از زیر پرداخت بدهی شونه خالی کنه

🌀 خیلیا رو دیدم که میگن با عوض شدن قوه مجریه و اومدن فلان و.... مشکلات حل میشه, اما این یک مشکل کلی هست. اول طرح ها, برنامه ها, نهادها و بخشهای که هزینه هاشون کمرشکنه و برای تامین هزینهاشون دست به این افزایش نقدینگی زده میشه. قوه مجریه و مجلس مشکل دومه که بودجه ای میبندن که توش ردیف های چرب و چیلی برا این هزینه هاست.

🌀 این وسط هم مردم مالیات حقیقی که میدن نزدیک به 80% از درامدشونه (حتی بیشتر از شمال اروپا) ولی خدماتی که میگیرن در اندازه جنوب افریقاست.

✍ر_ضا
🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
📎 http://t.me/signal99


🇻🇪راهی که ونزوئلا رفت

🎯 @Signal99

🌀 ونزوئلا جزو اولین کشورهای تولید کننده نفت در خارج از خاورمیانه بود و دومین منابع نفت رو بعد از عربستانو داره، سالها کشاورزی قوی داشته و از صادر کنندگان شکر و کاکائو بوده، بخاطر نیروی کار ارزان خیلی از شرکتهای آمریکایی مثل جنرال موتورز یا جنرال الکتریک اونجا کارخانه دایر کرده بودن خلاصه که وضع ملت تقریبا خوب بوده و کار و بار به راه، ولی خوب اصلی ترین درآمد نفت بوده و دیگه همه چیو وارد میکردن، یکی از شباهتهای زیاد ونزوئلا به ما اقتصاد دولتی و به تبع اون فساد و رانت از این مسئله است. متن کامل در زیر .....

✍خلاصه مجموعه تویت یک کاربر با نام مستعار لیبرال ضد چپ

🔖کانال سیگنال
🎯 @Signal99
📎 https://goo.gl/zhoLbG


📌نوشداروی اقتصاد ایران

🎯 @Signal99

🌀 امروز دیگر در یک بحران صرفا اقتصادی نیستیم. بحرانی که از اقتصاد شروع شده بود، در حال درنوردیدن وجوه اجتماعی و سیاسی کشور است. قصور قوه مقننه در شکل‌گیری شرایط کنونی کمتر از قصور قوه مجریه نیست، پس چرا باید یکسری افراد تنها در قوه مجریه خلع شوند؟

🌀 حتی اگر یک تیم اقتصادی جدید این اشتباهات را مرتکب نشود، کماکان حکمرانی اقتصادی کشور دست تیم جدید را در اصلاحات اساسی اقتصادی خواهد بست. مثلا، اگر مجلس رویه خود را اصلاح نکند، توان دولت در جراحی اقتصادی محدود است.

🌀 مشکل سیاست‌گذاری اقتصادی کشور، مشکل عدم اعتماد به علم اقتصاد است. درحالی‌که وزیر بهداشت مسوول تخصیص منابع در حوزه سلامت است، این پست به‌جای یک اقتصاددان، به یک پزشک سپرده می‌شود. درحالی‌که وزیر انرژی مسوول تخصیص منابع در حوزه انرژی است، پست وی به‌جای یک اقتصاددان به یک مهندس سپرده می‌شود.

🌀 فقط و فقط با اعتماد به علم اقتصاد است که می‌توانیم آسیب‌های حکمرانی اقتصادی کشور را شناخته و اصلاح کنیم و سیاست‌گذاری‌های بودجه‌ای، پولی و ارزی کشور را سامان دهیم.

🌀 فقط و فقط در سایه سیاست‌گذاری‌های اقتصادی علمی است که رانت، فساد، اختلاس و قاچاق برچیده می‌شود؛ بیکاری کاهش می‌یابد و در بلندمدت جامعه ثروتمند می‌شود.

🌀 بدبینی و بی‌اعتمادی نسبت به علم اقتصاد احتمالا به فعالیت‌های نیم قرن پیش حزب توده بازمی‌گردد. اثر سموم فکری توده، هنوز خود را در سیاست‌های اقتصادی مختلف بروز می‌دهد و فقط جامعه را مبتلا به رانت، فساد، بیکاریو فقر می‌کند. 

🌀 علم اقتصاد آشوب بعد از جنگ جهانی دوم را تبدیل کرد به آلمان امروز. علم اقتصاد آشوب بعد از جنگهای داخلی قرن ۱۹ آمریکا را تبدیل کرد به ابرقدرت امروز. اول علم پذیرفته شد و بعد امور سامان یافتند. اشتباه رایج دیگر این است که علم اقتصاد مروج مصرف، نابود‌کننده طبیعت و اشرافی‌گرایانه است؛ بنابراین در تضاد با ارزش‌های فرهنگی و دینی جامعه ما است. این در حالی است که علم اقتصاد چیزی نیست مگر علم مطالعه اسراف و در آن چیزی اصالت ندارد الا حداقل کردن اسراف، که همان قراردادن منابع اقتصادی در سرجای خودشان است. 

🌀اگر به علم اقتصاد اعتماد نکنیم، تغییر تیم اقتصادی، تغییر نمایندگان مجلس، تشکیل شوراهای عالی اقتصادی متعدد و حتی عادی‌سازی رابطه با آمریکا، برای ما رفاه و توسعه به ارمغان نخواهد آورد. کاملش در فایل صوتی زیر رو پیشنهاد میدم حتماً گوش کنید با صدای خود دکتر ناظران ...

✍دکتر پویا ناظران اقتصاددان
🔖سیگنال
🎯 @Signal99
📎 t.me/signallinks/68


⭕️ مقایسه تولید ناخالص ملی ایران و چین از 1960

⭕️تا اواخر دهه 80 میلادی اختلاف کمی داشتیم

⭕️زمانی که کشورها در حال پیشرفت بودند ما چه میکردیم؟

🔖سیگنال
🎯 @Signal99


⭕️ رویترز مدعی شد، کره جنوبی در ماه جولای هیچ نفت خام و میعانات گازی از ایران وارد نخواهد کرد و برای نخستین بار در 6 سال گذشته تمامی محموله‌هایش از ایران را متوقف خواهد کرد. توقف بارگیری‌ها بدان معناست که کره جنوبی در ماه آگوست هیچ نفتی از ایران وارد نخواهد کرد. خریداران کره‌ای در آگوست 2012 پیش از دریافت معافیت از آمریکا نیز خرید نفت از ایران را به حالت تعلیق درآورد و این توقف خرید، نخستین بار از آن زمان خواهد بود. کره جنوبی یکی از مهمترین مشتریان نفت ایران در آسیا در کنار ژاپن و چین است.

🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99


📌 بیماری هلندی چیست؟

🎯 @Signal99

🌀واژه بیماری هلندی در سال ۱۹۷۷میلادی توسط مجله اکونومیست برای توصیف رکود بخش صنعتی در هلند بعد از کشف گاز طبیعی در دهه ۱۹۶۰ به‌کار گرفته شد. این مفهوم بیان می‌دارد که افزایش درآمد ناشی از منابع طبیعی می‌تواند اقتصاد ملی را از حالت صنعتی بیرون بیاورد. این اتفاق به علت کاهش نرخ ارز و یا عدم افزایش آن در حد نرخ تورم صورت می‌گیرد، که بخش صنعت را در رقابت ضعیف می‌کند. 

🌀به زبان ساده، این عارضه زمانی رخ می‌دهد که درآمد یک کشور بر اثر عوامل فصلی به صورت ناگهانی افزایش می‌یابد و متولیان اقتصاد کلان (دولت) هم با تصور دائمی بودن این درآمد آن را در جامعه تزریق می‌کنند. درآمد کشور زیاد شده و پول هم به جامعه منتقل می‌شود. اما با افزایش درآمد، تقاضا هم افزایش پیدا می‌کند. اگر این افزایش تقاضا به صورت ناگهانی انجام شود، عرضه جوابگوی تقاضا نخواهد بود و تعادل عرضه و تقاضا بر هم می‌خورد، در نتیجه قیمت‌ها افزایش می‌یابد. 

🌀در یک روند طبیعی قیمت‌ها تا سقفی بالا می‌روند و با یک تأخیر زمانی تولید افزایش پیدا می‌کند و در نهایت پس از مدتی عرضه و تقاضا به تعادل قبل بر می‌گردند. اما بیماری هلندی از زمانی رخ می‌دهد که دولت به عنوان متولی اقتصاد کلان وارد کارزار می‌شود و سعی می‌کند به طور مصنوعی و از طریقی غیر از افزایش تولید، قیمت‌ها را پایین نگه دارد. دولت متوسل به واردات کالاهای مصرفی ارزان می‌شود تا قیمت‌ها را مهار کند در حالی که صنایع داخلی مجبورند با عوامل تولید گران، کالای گران را تولید و به قیمت ارزان بفروشند. 

🌀نکته اینجاست که این سیاست نمی‌تواند جلوی تورم را بگیرد. بلکه آن را به بخش‌های دیگر اقتصادی منتقل می‌کند. به عنوان مثال می‌توان با واردات کالاهایی نظیر سیب، پرتقال، تیرآهن و… قیمت این کالاها را پایین نگه داشت ولی برخی کالاها مانند زمین و مسکن قابل وارد کردن نیستند و افزایش قیمت این کالاها را نمی‌شود با واردات مهار کرد. در نتیجه قیمت این قبیل کالاها به رشد خود ادامه می‌دهند.متن کامل در لینک...

🔖سیگنال
🎯 @Signal99
📎 https://goo.gl/MhZ4Qa


ایرانیان مانند هر ملت دیگری با استعدادهای فطری و خوب به دنیا می آیند، اما هیچ قومی به اندازه ایرانیان استعدادهای خود را ضایع نمی گذارد

👤ژان شاردن
🔖کانال سیگنال
🎯 @Signal99


📌مسعود نیلی ۱۰ ماه است که استعفا داده

🎯 @Signal99

🌀 محسن جلال‌پور، در توئیتی فاش کرد که دکتر مسعود نیل ۱۰ماه است که از سمت دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقتصادی استعفا داده است.

🌀دکتر نیلی با رییس تیم اقتصادی دولت اختلاف نظر زیادی در خصوص سیاستهای ارزی و قیمت گذاری داشته و احتمالا عدم توجه به پیشنهادات وی برای پیشگیری از مشکلات ارزی، علت این استعفا بوده است.

🔖سیگنال
🎯 @Signal99
📎 t.me/signallinks/67


📌آيا قيمت ارز يك حباب است؟

🎯 @Signal99

🌀منظور از حباب قيمت دارايى ها اين است كه بعضا قيمت يك دارايى خواه سهام يا كالا يا املاك با سرعتى رشد مى كند كه فرا تر از عرف و تاريخچه آن دارايى است و با قواعد بنيادى اقتصادى قابل توجيه نيست.

🌀آيا مى توان گفت كه قيمت ارز در ايران يك حباب است؟ پاسخ منفى است. زيرا متاسفانه دلائل واقعى براى اين امر وجود دارد از جمله رشد باور نكردنى نقدينگى در دولت قبلى و دولت موجود، وشرايط بين المللى نا مناسب و اتخاذ سياست هاى اقتصادى نا ساز و غفلت از سياست هاى لازم براى جوٌال نگه داشتن اقتصاد. در تمام موارد حباب اين حباب ها در نقطه اى مى تركند.

🌀كسانى كه مدعى اين موضع هستند، آيا خود به حقايق واقف هستند و صرفا براى آرام كردن جو جامعه چنين مى گويند؟ در جهان امروز اين شيوه كار گر نمى افتد. آيا تحت تاثير مشاورين خود چنين مى گويند؟ در اين صورت بهتر است اين نظرات و مستندات مربوطه را در حلقه وسيعترى مطرح و به چالش بگذارند تا از غافلگير شدن اجتناب نمايند. شايسته است براى مسائل واقعى راه حل هاى واقعى بيابيم.

✍دکتر محمد طبیبیان-اقتصاددان
🔖سیگنال
🎯 @Signal99
📎 t.me/signallinks/66


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 سخنرانی جمال عبدالناصر درمورد درخواست حجاب اجباری از سوی اخوان المسلمين در مصر که دیدنش خالی از لطف نیست.

🔖سیگنال
🎯 @Signal99


🌀اواخر اردیبهشت، بانک مرکزی اعلام کرد که سپرده‌‌های بانکی همه‌مون، در بهمن‌ماه، مجموعا «یک میلیون و پونصد و سی و دو هزار میلیارد تومن» بوده.
(سند https://www.cbi.ir/simplelist/17805.aspx)

🌀اواخر خرداد، بانک مرکزی اعلام کرد که مجموع سپرده‌های بانکی، در اسفند «صد و چهارده هزار میلیارد تومن» بیشتر شده.
(سند https://www.cbi.ir/simplelist/17890.aspx)

🌀با توجه به اینکه اسفند ۲۹ روزه بود، یعنی تقریبا روزی «چهار هزار میلیارد تومن» نقدینگی خلق می‌شده. یعنی مجموع پولی که همه ما متفقا داریم، داشت روزی «چهار هزار میلیارد تومن» بیشتر می‌شد.

🌀البته پول ثروت نیست. چیزها(کالا و خدمات) ثروتند. وقتی پول زیاد بشه، ولی چیزها بیشتر نشن، خوب قیمتها باید برن بالا، تا نسبت پولها و چیزها، به تعادل برسه.

🌀«چهار هزار میلیارد تومن» چقدر چیزه؟ مثلا فرض بگیریم اون موقع سکه بهار «۲ میلیون تومن» بوده (که البته ارزونتر بود). یعنی هر روز به اندازه بیش از ۲ میلیون سکه بهار آزادی، پول خلق می شد. (۲ میلیون ضربدر در ۲ میلیون میشه ۴ هزار میلیارد)

🌀حساب کنید ۴ هزار میلیارد تومن پول چقدر رو قیمتها اثر می‌گذاره!
با دونستن این، تعجبی داره که بازار ارز و طلا اینقدر ملتهبه؟
حالا سوال اینه که چرا و چه جوری اینقدر پول خلق می شده؟

🌀چند نفر از اعضای شورای پول و اعتبار، می‌تونن امروز بیان تو تلویزیون و به مردم توضیح بدن که چرا و چه جوری تو هر روز ماه اسفند، هم اندازه ارزش ۲ میلیون سکه بهار آزادی پول خلق می‌شده؟ خدا می‌دونه دیروز چقدر پول خلق شده.

🌀آقای رییس جمهور، حالا که دارید تیم اقتصادی جدید شکل می‌دید، پیشنهاد می‌کنم کسی که جواب این سوال رو نمی‌دونه وارد تیمتون نکنید، چرا که نخواهد تونست نقدینگی رو مهار کنه.

✍دکتر پویاناظران- اقتصاددان
🔖سیگنال
🎯 @Signal99


📢📢عرضه اولیه سهام شغدیر

📆تاریخ عرضه: چهارشنبه ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
↕️کف و سقف مجاز: ۱،۶۵۰ تا ۱،۷۰۰ ریال
⭕️حداکثر سهمیه هر کد: ۲۶۰۰ سهم

🔖سیگنال
🎯 @Signal99


📌هزینه های اقتصادی جنگ هشت ساله

🎯 @Signal99

🌀بر اساس آمارهای بین‌المللی، جنگ عراق و ایران ۶۲۷ میلیارد دلار هزینه برای دولت ایران و ۵۶۱ میلیارد دلار هزینه برای دولت عراق به همراه داشت.

🌀همچنین هزینه بازسازی خرابی‌های ناشی از جنگ برای ایران ۶۴۴ و برای عراق ۴۵۲ میلیارد دلار برآورد شده است.  

🌀بر همین اساس در طول این جنگ 1.000.000 انسان کشته و زخمی شدند که از این میان 262.000 ایرانی و 105.000 نفر عراقی بوده‌اند.  

🌀هزینه مالی مستقیم جنگ برای عراق شامل 74 تا 91 میلیارد دلار برای هدایت جنگ و 94/41 میلیارد دلار واردات اقلام نظامی بود.

🌀ایران نیز معادل حدود 94 تا 112 میلیارد دلار برای هدایت جنگ و 26/11 میلیارد دلار برای واردات نظامی هزینه کرد.

🌀هزینه غیرمستقیم ناشی از کاهش درآمدهای نفتی و تولیدات کشاورزی دو کشور نیز حدود 561 میلیارد دلار برای عراق و 627 میلیارد دلار برای ایران برآورد شده ‌است.

🔖سیگنال
🎯 @Signal99
📎 t.me/signallinks/65


🍉 یارانه هندوانه

🎯 @Signal99

🍉 در سال 96, 790 هزار تن هندوانه صادر شد, برای تولید هر کیلو هندوانه 250 لیتر اب نیاز است به این معناست که ما نزدیک به 200 میلیارد لیتر اب(برابر با ظرفیت یک سد) برای صادرات هندوانه تخصیص دادیم.

🍉اگر قیمت واقعی هر لیتر اب را 500 تومان درنظر بگیریم رقمی معادل یکصد هزار میلیارد تومان هزینه فقط در بخش اب برای صادرات این مقدار هندوانه داشته ایم.

🍉در صورتی که ما از صادرات این مقدار هندوانه یکصد و پنجاه میلیون دلار معادل هزارو پانصد میلیارد تومان (دلار ده هزارتومنی حساب شده) به دست اوردیم. شهروندان ایران رقمی معادل 99 هزار میلیارد تومان برای این مقدار صادرات یارانه پرداخت کرده است.

🍉 هندوانه فقط نمونه کوچک از محصولات صادراتی کشاورزی ماست, که نشان میدهد شعارهای صادرات و تولید به هر قیمتی در اخر فقط باعث نابودی منابع و فقر میشود. ارزان فروشی اب (دخالت دولت) یکی از عوامل اصلی این مشکل است.

🔖سیگنال
🎯 @Signal99
📎 t.me/signallinks/63


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 آیا میدانید قوانین حداقل ‌دستمزد توسط اقتصاددانان نژادپرست و برای تصفیه بازار از نژادهای پست در امریکا اختراع شده؟

👤دیر دره مک کلاسکی-ترجمه از بورژوا
🔖سیگنال
🎯 @Signal99


📌پارادوکس السبرگ

🎯 @Signal99

🌀فرض کنیم گلدانی داریم که داخل آن ۳۰ تا گوی سیاه و «روی هم رفته» ۶۰ تا گوی قرمز و زرد (ولی نمی‌دانیم چه قدر از هر کدام) داریم. به افراد اجازه یک شرط‌بندی می‌دهیم: اگر سیاه در آمد یک دلار پرداخت می‌کنیم و اگر قرمز در‌آمد یک دلار دریافت می‌کنیم. بیش‌تر افراد ترجیح می‌دهند که روی گوی سیاه شرط‌بندی کنند. تا این‌جا هیچ اشکالی ندارد، ترجیح افراد است. حال دوباره می‌گوییم اگر سیاه در آمد یک دلار پرداخت می‌کنیم و اگر زرد در‌آمد یک دلار دریافت می‌کنیم. باز همان افراد عمدتا ترجیح می‌دهند روی گوی سیاه شرط ببندند. این جا یک مشکلی بروز می‌کند: هیچ دلیلی ندارد که افراد در آزمایش‌های انفرادی ترجیح بدهند سمت گویی که تعداد دقیقش را می‌دانند (گوی سیاه) شرط ببندند. مشکل، ولی، جایی بروز می‌کند که در دو شرط‌بندی روی همان گلدان هر دوبار شرط‌‌‌بندی گوی سیاه را ترجیح می‌دهند! (شرط‌بندی در آزمایش‌های اقتصادی، معیارهای از ترجیح ریسک مثل سرمایه‌گذاری در بازار مالی و خرید بیمه در زندگی واقعی است).

🌀چرا می‌گوییم انتخاب گوی سیاه هر دو بار مشکل دارد؟ چون چنین انتخابی اصول ساده احتمالات سابجکیتو را نقض می‌کند. من اگر بار اول روی گوه سیاه شرط بستم، یعنی به طور ضمنی فرض کردم تعداد گوی قرمز کم‌تر از ۳۰ است. ولی خب اگر این باور را داشته باشم، نتیجه فوری این است که تعداد گوی زرد بیش‌تر از ۳۰ است (چون جمع‌شان ۶۰ است). در نتیجه باید دفعه بعد روی گوی زرد شرط ببندم! در عمل اکثریت افراد این قاعده را نقض می‌کنند. خود من بارها این بازی را در کلاس‌ها کرده‌ام و به همین نتیجه رسیدیم. دانیل السبرگ برای اولین این نکته را متوجه شد و توصیف آن باعث خلق «پاراداکس السبرگ» شد که زمینه را برای ظهور مفهوم «ابهام‌گریزی» (Ambiguity Aversion) و مدل‌های جدید نظریه تصمیم تحت شد که تا الان هم ادامه دارد. ابهام‌گریزی مفهومی قوی‌تر از ریسک‌گریزی است و به شرایطی اعمال می‌شود که تصمیم‌گیر «توزیع احتمال» خروجی‌ها را نمی‌داند و باید روی «خانواده‌ای از توزیع‌های احتمال» تصمیم‌گیری کند.

✍دکتر حامد قدوسی
🔖سیگنال
🎯 @Signal99
📎 t.me/signallinks/21


🛢 قطع فروش نفت ایران؟

🎯 @Signal99

🌀یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری رویترز اعلام کرد که واشنگتن از کشورهای متحد خود می‌خواهد تا ۴ نوامبر سال جاری میلادی (۱۳ آبان) خرید نفت از ایران را به صورت کامل متوقف کنند.

🌀 اگر اروپایی‌ها واردات نفت از ایران را به صفر برسانند و از سوی دیگر دو کشور هند و چین هم خرید از این کشور را کاهش دهند، بازار جهانی نفت روزانه ۱٫۵ میلیون بشکه از نفت ایران را از دست می‌دهد. تحلیل‎‌گران بر این باورند که این میزان از کاهش تنها با همکاری دو کشور روسیه و عربستان جبران می‌شود. به نقل از بلومبرگ، در حالی که کاخ سفید از متحدان خود خواسته تا ماه نوامبر خرید نفت ایران را متوقف کنند، به تشویق عربستان سعودی، رقیب اصلی ایران در خاورمیانه پرداخته تا بازار را قبل از برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای در امریکا متوازن نگه دارد. 

🌀 پس از فشار واشنگتن برای افزایش تولید و حمایت از مصرف‌کنندگان امریکایی، عربستان روز سه‌شنبه اعلام کرد که قصد دارد طی ماه آینده (جولای) تولید خود را به ۱۰٫۸ میلیون بشکه در روز برساند. تولید عربستان در ماه می ۹٫۹ میلیون بشکه و در ماه ژوئن ۱۰٫۳ میلیون بشکه در روز گزارش شده است. این در حالی است که امین ناصر، مدیرعامل شرکت نفتی آرامکو می‌گوید، عربستان ظرفیت تولید روزانه ۱۲ میلیون بشکه نفت را دارد.  اگرچه عربستان در نظر دارد در ماه جولای رکورد تولید نفت را بشکند، با این حال، استفاده از حداکثر ظرفیت برای این کشور پایدار نخواهد بود. عربستان قصد دارد، وابستگی ایالات متحده به نفت این کشور و سایر تولیدکنندگان بزرگ اوپک را حفظ کند. 

🌀 اگر کاهش صادرات ایران، قیمت نفت خام را بیشتر از حد بالا ببرد، ایالات متحده می‌تواند فروش ذخایر ۶۶۰ میلیون بشکه نفت استراتژیک خود را عملی کند و از آن سود ببرد. اگرچه ذخایر استراتژیک نفتی امریکا تنها در مواقع اضطراری و در صورت وقوع بلایای طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما تحلیل‌گران بر این باورند که در صورت عدم همکاری کشور‌های تولیدکننده برای جبران کاهش فروش نفت ایران، امریکا ۳۰ میلیون بشکه را روانه بازار خواهد کرد.

🔖سیگنال
🎯 @Signal99
🌐 https://goo.gl/eBmaBi


📌 روند کاهش ارزش ریال نشان میدهد در سال 96 نسبت به سال 68 ارزش 100.000 ریال به 806 ریال سقوط کرده است.

🔖سیگنال
🎯 @Signal99

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 834

obunachilar
Kanal statistikasi