صبح ما


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


📡 پایگاه خبری صبح ما
🆔 https://t.me/sobhema_ir
🔰https://www.instagram.com/sobhema_ir
با ما همراه شوید
🆔 https://t.me/joinchat/AAAAAFavy__lbmZzm_1oLg

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔰سردار علایی: اگر پس از آزادسازی خرمشهر به نظر امام عمل می‌شد، به احتمال زیاد جنگ در همان مقطع خاتمه پیدا می‌کرد/ هدف گذاری جمهوری اسلامی گرفتن بغداد نبود

🔺اولین فرمانده نیروی دریای سپاه در گفت و گو با جماران:

🔸امام انتظار آن را داشتند که مردم عراق از فرصت درگیر شدن صدام با ایران استفاده کنند و حکومتشان را عوض کنند.

🔸ولی برای اینکه ایران حکومت بعثی عراق را عوض کند، هیچ جایی ندیده‌ایم که امام چنین چیزی را از نیروهای مسلح یا دولت ایران خواسته باشند.

#صبح_ما
@sobhema_ir


🔰مهدی كروبی فردا تحت عمل جراحی قرار می‌گيرد

🔸حجت‌الاسلام کروبی در پی آسیب‌دیدگی مهره کمر بر اثر خوردن زمین، پس از انتقال به یکی از بیمارستان‌های تهران فردا تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد.

🔹حسین کروبی مطرح کرد:

🔸اواخر هفته گذشته پدرم در حمام زمین خوردند و به دلیل عوارض ناشی از این ضربه امروز به بیمارستان منتقل شدند.

🔸به گفته پزشک معالج مهره دوازدهم ستون فقرات ایشان در اثر این ضربه دچار شکستگی شده و باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند.
فرزند حجت‌الاسلام کروبی یادآور شد: طی دو ماه اخیر این چهارمین باری است که پدرم زمین می‌خورد و دچار آسیب می‌شود.

🔸طی این ۱۰ سال این هفتمین باری است که پدرم مورد عمل جراحی قرار می‌گیرد. البته به ما گفته شده خوشبختانه عمل فردا به صورت موضعی انجام می‌شود.

#صبح_ما
@sobhema_ir


🔰فوت ۱۲ هزار تهرانی به دلیل کرونا

🔸رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران از فوت ۱۲ هزار نفر در پایتخت به دلیل کرونا خبر داد.

#صبح_ما
@sobhema_ir


#اختصاصی #حاشیه_نگاری

🔰حاشیه ای بر نشست تحلیلی «دفاع مردمی» در مجمع ایثارگران

✍🏻صبح ما-گروه سیاسی: در هفته ای که گذشت نشستی تحلیلی تحت عنوان"دفاع مردمی" از سوی مجمع ایثارگران برگزار شد. مجری این برنامه برخلاف تمام برنامه هایی كه نسل جوان به عنوان منتقد و پرسشگر در مقابل "نسل جنگ" می نشیند، اتفاقا یكی از نسل جنگ بود؛ "قاسم میرزایی نیكو"

🔸کسی که خود در عملیات های مختلف فتح‌المبین، بیت‌المقدس، خیبر – جزیره مجنون- کربلای ٥، بدر و... حضور داشته و ٢٧ ‌ماه را در جبهه گذرانده است. رزومه او وقتی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد كه به عنوان یك اصلاح طلب رادیكال وارد مجلس دهم شد و حضورش در كمیته حصر و كمیسیون شوراها، کلیدی و قابل ملاحظه بود.

🔸حالا او در این برنامه نقش مجری را بازی کرده؛ اما به واقع مضراب هایش به عنوان مجری ای با تفكر خاص در مسیر گفتگو و بیان یك عقیده است. میرزایی نکو بحث را با این مقدمه آغاز کرد: «سلامٌ علی اٰلِ یس» تسلیت محضر امام جان جهان حضرت امام زمانمان كه سخت ترین روزهای مصیبت است؛ مصیبتی عظیم؛ مصیبت عمه جان؛ یاد بهترین هایمان از این روزهای شهریور، میدان ژاله، سالروز رفتن پدر طالقانی و یاد دكتر شریعتی مردی كه از حسین وارث آدم گفت.

🔸آن ها كه رفتند و ما كه مانده ایم. جای آیت الله منتظری خالی؛ حالا همین روزها آیت الله صانعی هم رفت؛ خوبان یكی یكی، دوتا دوتا... چندتا...كم شهید نداده ایم؛ ما؛ جمع ما! بهانه دورهمی حزب ما مگر جز این است؟! ما اهل فرقه و دسته نیستیم؛ از ما انقلابی تر مگر داریم؟! پس چرا ما همه خسته ایم؟! دل شكسته ایم؟! چه به روز ما آمده؟! ما با مردم چه كرده ایم؟! چرا هیچ كس ما را دوست ندارد؟ ما بچه ی سر راهی شدیم انگار!

🔸فردوسی تاریخ ایران است؛ ایران و یك شاهنامه؛ سوگ سیاوشان خواندیم و از میدان فردوسی رد شدیم! امام حسین مكتب ما؛ انسان فرزند مكتب و عقیده است؛ ریشه بستیم با دین و از میدان امام حسین رد شدیم؛ رسیدیم انقلاب، كربلا! دل به خون دادیم و از انقلاب هم رد شدیم! حالا رسیده ایم میدان آزادی؛ تهران! پایتخت! اما حالمان حال خوش "حر" نیست!!! حبیب پیش كش!

🔸حر راهزن امام بود؛ امام خود راه بود؛ صراط مستقیم! صراط جمع نیست! راه فقط یك راه است! امام با راهزن گفتگو كرد؛ امام با راهزن سر یك سفره نشست؛ قهریت و خشونت، دوای هیچ دردی نیست! امام عاشق بود! عاشق دشمنش حتی!!!

🔸«نزار قربانی» گفت: جوانمرد و آزاده فراموش نمی كند رفتار زیبا را...
كه فراموشی زیرپا نهادن ادب است! آهای ای کسی که من را سرزنش می کنی! عشق حسین ما را دیوانه کرده؛ و آب از سر وجود و وجدان ما گذشته...ما بر حسین گریانیم...

🔸اما دشمن كه بود؟! حرمله! حرمله نه تیرانداز ماهری بود نه معروف! فقط اهداف روشنی داشت!!! سه تیرِ سه شعبه داشت و سه جای معلوم!!! السلام علی ساكن كربلا

🔸و حالا سلام بر ما مجمع ایثارگران؛ ما اهالی همین حوالی؛ ما كه خط به خط روضه ها را بلدیم؛ ما كه خط به خط نظام را نه خوانده ایم!!! نه نوشته ایم!!! نه!!! ما خود نظامیم!!! امروز هم ما باهم دور هم نشسته ایم تا حزب القاعدین نباشیم! و مگر وعده نداد خدای ما كه هر آینه هدایت می كند مجاهد را؟! ما آمده ایم و آماده ایم؛

🔸پیام ما روشن است؛ ما از این حصر نافرجام، از برجام بی سرانجام، از این روزهای غم نان، از این مردمان بی جان، از فرزندمان جمهوری اسلامی كه دارد در كرونا از نفس می افتد، ما از بی تدبیری و نا امیدی گله مندیم... دردمندیم...اما ما هنوز هستیم.

🔸میرزایی میان سخنان ظریفیان و كیانی نكاتی را بیان می نمود كه لازم است برای آشنا شدن با خط فكری او بعنوان یك تفكر در دفاع مقدس این نشست را دوباره و شاید چند بار دید.

🔸از آن طرف نگاه كاملا دانشگاهی و كانالیزه شده ظریفیان علیرغم حضورش در جبهه بسیار مهم است؛ ظریفیان هم با وجود رزمندگی و حضور در جنگ الان در جایگاه دانشگاهی اش نشسته و گویا از خود بیرون آمده و با این زاویه جنگ را تحلیل می كند.

🔸اما كیانی كاملا در لباس رزمندگی با همان گویش است؛ نه تغییر كرده نه فرم و زرورق؛ ساده و دلچسب كه اگر نمی دانستیم مواضع اصلاح طلبانه او را، در مقام یكی از آنان كه فرزند انقلاب است آینه این دفاع مردمی است؛

🔸چینش ظریفیان، كیانی و میرزایی نیكو كنار هم از هوشمندی های مجمع ایثارگران و به قول میرزایی دبیر آن "جواد امام" است؛ باید منتظر نسشت های تخصصی و شفاف بعدی با كیفیت پخش، تبلیغات خوب و محتوای بهتر باشیم.

#صبح_ما
@sobhema_ir


#اختصاصی #بین_الملل

🔰گزارش گاردین: سخنرانی ترامپ در سازمان ملل یک نمایش تخیلی بود

✍🏻صبح ما: هفتاد و پنج سال از تاسیس سازمان ملل متحد می گذرد. سازمانی که در مواجه با چالش ویران کننده و بی سابقه همه گیری ویروس کرونا در راستای کمک رسانی به کشورها در گیر است. این در حالی است که، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، کشوری که به تاسیس سازمان ملل کمک کرد، به طرز عمدی در صدد است تا از عهده مسئولیت خود در قبال همه گیری کرونا و سایر تهدیداتی که سازمان ملل به منظور حل و فصلشان به وجود آمده، شانه خالی کند.

🔸امسال، همه گیری شیوع ویروس کرونا سازمان ملل را مجبور کرد تا سخنرانی ها را به صورت مجازی برگزار کند. رهبران جهان با برجسته کردن چالش های جدی که امروزه همه کشورها با آن مواجه هستند، مخصوصا کووید-19 و وظیفه بزرگ و موثری که سازمان ملل در جهت هماهنگی بین المللی دارد، مجبور بودند سخنرانی های خود را برای هفتاد و پنجمین مجمع عمومی از قبل ضبط کنند.

🔸اما سخنرانی از پیش ضبط شده ترامپ مانند برخی از رئیس جمهورهای سابق آمریکا، اعتبار ایالات متحده را کم کرد. سخنان بی اعتبار وی و داستان خیالی رئیس جمهور آمریکا از جهانی که ایالات متحده در حال رهبری مقابله با تمامی شرورت ها آن است از همه گیری کرونا تا مسئله چین و ایران. سخنرانی که مانند بسیاری دیگر از یاوه گویی های ترامپ در توئیتر است. سخنرانی او در سازمان ملل تنها در صورتی معنا پیدا می کرد که شما هم مانند ترامپ به جهان نگاه کنید، جهانی که او هیچ اشتباهی در آن نمی کند و کاملا از همه واقعیت ها جدا است.

🔸اما واقعیت چیز دیگری را نشان می دهند، رئیس جمهوری که بحران های متعددی کشورش را آشفته کرده و جهان را به مکانی خطرناک تبدیل کرده است.

🔸ترامپ عمدا همه گیری ویروس کرونا و مرگباری آن را کم اهمیت جلوه داد و از آمادگی و رسیدگی مناسب به این بحران امتناع کرد. در نتیجه بیش از 20 درصد مرگ ثبت شده از کووید 19 در جهان اختصاص به آمریکا دارد.

🔸کشوری که تقریبا 4 درصد جمعیت جهان را دارد بیش از دویست هزار نفر از آن تا کنون جان خود را از دست داده اند. در حالی که ویروس کرونا به گرفتن جان آمریکایی ها و دیگر مردمان در سراسر جهان ادامه می دهد، دولت ترامپ از شرکت در تلاش های جهانی برای مبارزه با این همه گیری، چه در سازمان بهداشت جهانی و یا از طریق تلاش های های مشترک با سایر کشورها برای تولید و توزیع واکسن، خودداری کرده است.

🔸وقتی نوبت به چین می رسد، ترامپ تنها چالش های واقعی که چین به وجود آورده است را تضعیف کرده است. ترامپ به جای همکاری با متحدان خود برای تحت فشار قرار دادن چین بر سر شیوه های تجاری اش، نقض حقوق بشر و یا تجاوزات نظامی، متحدانش را از خود دور کرده است. او جنگ تجاری به راه انداخت که هزینه اش را مشاغل آمریکایی پرداخت کردند.

🔸او قدرت آمریكا را در سازمان ملل متحد، سازمان بهداشت جهانی و سایر پیمان هایی كه از این کشور محافظت می كنند، کم كرد و به نفوذ جهانی چین اجازه رشد داد. ترامپ بارها و بارها منابع آمریکا را فدای چین در راستای کمک به خود کرده است از جمله با درخواست از شی جین پینگ رئیس جمهور چین برای مداخله در سیاست های آمریکا برای برتری سیاسی خود.

🔸ترامپ به طرز حیرت انگیزی تلاش کرد تا ادعا کند که او در زمینه محیط زیست سابقه خوبی دارد، در حالی که دولت او دستاوردهایی را که آمریکا در سال های اخیر در رابطه با مبارزه با تغییرات آب و هوایی کسب کرده بود از دست داد. ترامپ با اعلام خروج از توافق آب و هوایی پاریس که در آن مجموعه قوانینی با هدف کاهش انتشار کربن وضع شده بود، سبب شد تا تلاش های جامعه جهانی برای حل و فصل بحران محیط زیستی به پیش از قرارداد پاریس بازگردد.

🔸سیاست ترامپ در قبال ایران زیان بار و خطرناک بوده است. پیش از شروع هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دولت واشنگتن و مقامات ارشد آن با اعمال تحریم های جدید بر ضد ایران بار دیگر ثابت کردند که سیاست ها آمریکا در قبال ایران چقدر در سطح بین الملل منزوی و شکست خورده است. متحدان اصلی آمریکا یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان با اشاره به اینکه آمریکا دیگر عضوی از توافقنامه برجام نیست و نمی تواند مکانیسم ماشه را فعال کند و نیز امکان بازگرداندن تحریم های گذشته سازمان ملل را ندارد، به تحریم های جدید آمریکا واکنش منفی نشان دادند. این درحالی است که بعد از خروج آمریکا از تواقفنامه برجام، ایران برنامه های هسته ای خود را سرعت بخشیده است.

📌برای خواندن متن کامل این گفت و گو روی "INSTANT" بزنید:
https://bitn.ir/dF3nS

#صبح_ما
@sobhema_ir


🔰فیض‌الله عرب‌سرخی مطرح کرد: وقتی نگاه به موضوعات، وجه ایدئولوژیک به خود بگیرد پدیده حذف و تحریف به میان می‌آید/ برخی معتقدند که جنگ باید برای همیشه ادامه پیدا می‌کرد/ میرحسین هرآنچه در توان نخست‌وزیر بود به جبهه‌ها کمک کرد

✍🏻صدا و سیما طی سالیان اخیر، بخصوص در ایام هفته دفاع مقدس، همواره به روایتگری جنگ هشت ساله پرداخته و حلقه مفقوده در این روایت وقایع، بی‌اعتنایی به برخی از چهره‌های موثر نظیر، میرحسین موسوی، نخست‌وزیر دوران جنگ و آیت الله هاشمی رفسنجانی، فرمانده آن بوده که به نظر می‌رسد، این رویه، کماکان نیز تداوم خواهد داشت.

🔸در همین زمینه، فیض‌الله عرب‌سرخی، معاون وزیر بازرگانی در دولت اصلاحات و از اعضای برجسته هسته گزینش و ساماندهی اطلاعات سپاه در ابتدای جنگ با اشاره به علل و پیامدهای این رویکرد در گفتگو با امتداد، اظهار داشت:

🔸اساسا وقتی نگاه شما به مسائل و موضوعات، وجه ایدئولوژیک به خود بگیرد، پدیده حذف و تحریف به میان خواهد آمد.

🔸ممکن است که وقتی شما به مسئله جنگ می‌پردازید، سوال کنید که چرا هنگام روایت جنگ از آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان فرمانده آن، سخنی به میان نمی‌آید؟ یا مثلا مهندس موسوی به عنوان رئیس ستاد پشتیبانی جنگ و تدارک‌گر جنگ به خاطر اختلافاتی که با ایشان دارند، حذف می‌شود.

🔸اگر نگاهی به گذشته بیاندازیم، لحظه خروج امام از هواپیما و ورود ایشان به فرودگاه مهرآباد، هرساله در تصاویر و ماکت‌هایی که از این اتفاق تهیه می‌کنند، خلوت‌تر شده و کسانی هستند که از حلقه افراد اطراف امام دل خوشی ندارند و گویی، امام به تنهایی از هواپیما پیاده شده و وارد خاک ایران می‌شود.

🔸یا مثلا، اگر به شخصیت آیت الله منتظری و نحوه مواجهه با ایشان توجه کنیم، شکل مشابهی را مشاهده می‌کنیم. آیت الله منتظری به عنوان قائم مقام رهبر انقلاب در این مملکت، جزو استوانه‌های دوران مبارزه مطرح بوده و هم به لحاظ علمی و فقهی، سوابق مبارزاتی و هم از نظر نقش در انقلاب، جایگاهی بی‌بدیل و ویژه در بین روحانیون داشته است. اما شما می‌بینید چون برخی از ایشان دل خوشی ندارند در بسیاری از موارد چنین شخصیتی از روایت‌ها به سادگی حذف می‌شود.

🔸منظور من این است که این رویکرد، صرفا محدود به جنگ نبوده و حتی در کتب درسی هم که قاعدتا نباید، مسئله پیچیده‌ای باشد، تنها به این دلیل که عده‌ای با جنس زن در این ممکلت میانه خوبی ندارند، عکس دختران را از کتب حذف می‌کنند.

🔸این برخورد، برآمده از یک نوع نگاهی است که اگر با هر شخص، اتفاق یا واقعیتی مشکل داشته باشد، گویی اساسا چنین چیزی وجود خارجی نداشته است. مسئله‌ای که نسبت به همه پدیده‌های تاریخی اتفاق می‌افتد و همه آن هم، لزوما متوجه فضاهای مذهبی نیست.

🔸کسانی در پی تولید و برخی در اندیشه از میان بردن آثار باستانی هستند و اگر از دستشان بربیاید، حتما چنین کاری را انجام خواهند داد. به خاطر داریم که سال‌ها پیش قبر فردی، فارغ از این که ما او را قبول داشته باشیم یا نه، به عنوان یک واقعیت تاریخی نادیده گرفته شده و تخریب می‌شود.

🔸متاسفانه این رویکرد، معطوف به یک مسئله نبوده و با جنسی ایدئولوژیک هر آنچه با آن تفکر سازگار نبود، گویی اصلا وجود خارجی نداشته است. نه اینکه باشد و ما قبولش نداشته باشیم، اصلا نیست!

🔸کسانی که مدعی مدیریت خوب جنگ و مملکت هستند، نباید فرمانده و پشتیبانی‌کننده دفاع مقدس را نادیده بگیرند.

🔸ما در جنگ، نقاط قوت و ضعفی داشته‌ایم که به طور طبیعی به فرماندهی جنگ هم برمی‌گردد. بنابراین اگر اشکالاتی در جنگ بوده، حتما متوجه فرماندهی یا پشتیبانی کننده آن هم خواهد بود. اما نباید کسانی که مدعی هستند کشور را به همان خوبی اداره جنگ، مدیریت خواهند کرد، نقش فرماندهی و پشتیبانی کننده جنگ را نبینند.

🔸یعنی از یک سو ادعا دارند که جنگ را خیلی خوب اداره کردیم و مملکت را هم به همان خوبی اداره خواهیم کرد، از آن سو، نقش این افراد را به این شکل انکار می‌کنند.

🔸معتقدم که آیت الله هاشمی رفسنجانی و مهندس میرحسین موسوی از عناصر موثر در جنگ بودند. البته بنا ندارم که مشکلات موجود در جنگ را که سویی از آن به فرماندهی و راهبری هم برمی‌گردد انکار کنم. اگر بخواهیم درباره جنگ صحبت کنیم، حتما باید در کنار ایثارها، فداکاری‌ها و از جان‌گذشتگی‌ها به مشکلات هم اشاره داشته باشیم./امتداد

📌برای خواندن متن کامل این گفت و گو روی "INSTANT" بزنید:

https://bitn.ir/PonBA

#صبح_ما
@sobhema_ir


#اختصاصی

🔰در گفت و گو با «صبح ما» مطرح شد؛ حمید جباری، رزمنده دفاع مقدس و از اعضای لشکر 32 انصارالحسین: دفاع مقدس مدیون حضور نیروهای مردمی بود/ حاج احمدآقا گفتند جنگ را امام به پیشنهاد آقای رضایی ادامه دادند/ یک نقطه تاریک از فساد در دوران نخست وزیری آقای موسوی وجود ندارد

✍🏻صبح ما-گروه سیاسی: یکی از رزمندگان دفاع مقدس و از اعضای سپاه پاسداران در آن مقطع در گفت و گو با کانال خبری صبح ما درباره مردمی بودن دفاع مقدس گفت: حدود 70 الی 80 درصد اداره جنگ از خط مقدم تا خطوط بعدی، بر دوش مردم بوده است. علاوه بر آن، پشتیبانی کننده اصلی «جنگ» نیز مردم بودند. به نحوی که جمعیت قابل توجهی از مردم که در خط مقدم و جبهه ها حضور نداشتند، آذوقه رزمندگان و تمام نیازهای پشتیبانی جنگ را تامین می کردند.

📌حمید جباری اظهار داشت:

🔸از نگاه نظام ها و دولت ها، می توان به 8 سال رویارویی ایران و عراق، عنوان «جنگ» داد. شروع کننده این جنگ، رژیم عراق بود و در آن سوی جبهه ما بودیم. گرچه ارتش و سپاه در مراحل اولیه دفاعی نقش داشتند اما اصل دفاع ما در روزهای نخستین، سال های میانی و در نهایت دوره پایانی جنگ که منجر به پذیرش قطعنامه 598 شد، به لحاظ کمی و کیفی، مدیون حضور نیروهای مردمی بود.

🔸یعنی اگر تعداد نیروهای مسلح خود را که محرمانه بودند، در کنار حجم کمی و کیفی نیروهای مردمی قرار دهیم، می بینیم حدود 70 الی 80 درصد اداره جنگ از خط مقدم تا خطوط بعدی، بر دوش مردم بوده است. علاوه بر آن، پشتیبانی کننده اصلی «جنگ» نیز مردم بودند. به نحوی که جمعیت قابل توجهی از مردم که در خط مقدم و جبهه ها حضور نداشتند، آذوقه رزمندگان و تمام نیازهای پشتیبانی جنگ را تامین می کردند.

🔸به راحتی می توان گفت که دفاع مقدس، جنگ رژیم عراق و دفاع مردم ایران بود. البته به نظرم در یک مقطع نظام ما باید برای ادامه جنگ به «رفراندوم» مراجعه می کرد. آنهم زمانی که ما اراضی خود را از حکومت عراق گرفته بودیم و جنگ تقریبا به نقطه صفر مرزی رسیده بود. بنابر اسناد منتشر شده، فرمانده سپاه وقت آقای "محسن رضایی" در تصمیم برای ادامه جنگ نقش داشت.

در صورتی که باید می دیدیم آیا مردم ایران تمایل دارند که جنگ ادامه پیدا کند، یا نه؟ دیدیم پیشنهادی که سازمان کنفرانس اسلامی برای پایان جنگ ارائه داده بود که پذیرش و پرداخت غرامت را از سوی عربستان و چند کشور دیگر تضمین می کرد، کنار گذاشتند و این تصمیم را با اینکه به امام نسبت دادند ولی اسناد متعددی وجود دارد که نظر ایشان چنین نبوده است.

🔸زمانی که حاج احمد خمینی در قید حیات بودند و من جزو کادر سپاه بودم، به مناسبت رحلت امام به همراه تعدادی دیگر از رزمندگان از پل رومی تا جماران رفتیم. حاج احمدآقا در حالی که کنار آقای محسن رضایی ایستاده بودند، در حضور نیروهای زیادی که به آنجا آمده بودند گفتند «جنگ را امام به پیشنهاد آقای رضایی ادامه دادند چون به ایشان و سپاه اعتقاد داشتند و احساس می کردند که فرماندهان سپاه کسانی هستند که به فکر منافع ملی و مصالح کشور هستند. وگرنه نظر خود امام به پایان جنگ بود.» این جمله مستقیم آقای احمد خمینی است که در آن روز بیان شد.

🔸به نظرم باید در آن دوره، نظام کشور ما به عنوان نظامی جمهوری که آراء و نظر مردم در آن ارزش دارد و به دلیل اینکه نگاه قانون اساسی ما نگاهی دموکراتیک بوده و در آن نوشته شده که می توان در مسائل مهم به آراء عمومی مراجعه کرد، باید برای ادامه جنگ نیز به آرای عمومی مراجعه می شد. شاید در آراء عمومی مردم به ادامه جنگ رای می دادند ولی ممکن هم بود رای ندهند.

🔸سیاست های نخست وزیر دفاع مقدس واقعا سیاست های درستی بود و اساسا علاقه شدیدی هم که رزمندگان به ایشان داشتند، ناشی از همین بود. آنها وقتی در جبهه می جنگیدند می دانستند که مردم، خانواده خودشان و در مجموع پشت جبهه شرایط بسیار خوبی دارند و حالتی معنوی همچنان حاکم است.

📌برای خواندن متن کامل این گفت و گو روی"INSTANT" بزنید:
https://bitn.ir/WGqs5

#صبح_ما
@sobhema_ir


🔰«سوراخ موش» در انتظار فحاشان به هاشمی به خاطر پایان جنگ/ رهبری: پذیرش قطعنامه ‌۵۹۸ عاقلانه و ‌مدبرانه بود

✍🏻مصطفی فقیهی

🔸‏عمری جریان مدعی انقلابی‌گری و ارزشی،⁧ مرحوم هاشمی رفسنجانی ⁩ را به خاطر قطعنامه ‌ ۵۹۸ کوفتند و هرچه لایق خود بود نثارش کردند ، بی‌آنکه فهم کنند او کشور و مردم را از ادامه جنگی خانمان‌سوز نجات داد.

🔸‏هاشمی بارها گفت بزرگترین افتخار زندگی‌ام پایان دادن به جنگ ۸ ساله‌ست و اینک، رهبری نیز آن را عاقلانه خوانده و هشدار دادند که «باید مراقب تحریف‌ها بود»

🔸اینک، چهره‌ی سعید قاسمی‌ها و حسن عباسی‌ها دیدنی‌ست که سال‌هاست حیات و ممات خود را در ناسزاگویی به هاشمی دانستنه و هرچه فحش و فضیحت بود، با خیالی آسوده به هاشمی نسبت می‌دادند! تمسخر کردند! چاله میدانی، خود را ابرقهرمان جنگ و هاشمی را «ترسو» خواندند؛ اما امروز مشخص شد و تاریخ نیز قضاوت خواهد کرد، «ابرقهرمان حقیقی» جنگ چه کسی بود؟

🔸همان که ناطق نقل کرد «هاشمی به امام می‌گوید اگر احساس می‌کنید از قبول آتش بس آسیب می‌بینید، بگذارید من به عنوان فرمانده جنگ قطعنامه را بپذیرم و شما دستور دهید من را اعدام کنند ولی کشور بماند»

#صبح_ما
@sobhema_ir


🔰نامه معنادار شهید #باکری به فرماندهان گردان ها

🔸بعد از همه غذا بگیرید.

🔸از نظر وسیله و امکانات فرقی با سایرین نداشته باشید.

🔸در داشتن لباس و پوشاک و کفش کمتر از بقیه باشید.

#صبح_ما
@sobhema_ir


🔰ظریفیان: هنوز در مورد تاریخ و تاریخ نگاری جنگ‌مان، برداشت عمیق صورت نگرفته است

📌غلامرضا ظریفیان در "نشست دفاع مردمی" که روز سه شنبه از سوی مجمع ایثارگران برگزار شد، گفت:

🔸جنگ دفاع مقدس ایران در واقع یک مرحله‌ تنزل‌یافته‌تر از مفهوم جنگ است. ما جنگ را به دفاع مقدس تنزل داده ایم. در حالی که «دفاع مقدس» بخشی از مساله‌ جنگ است و جنگ ابعاد بسیار گسترده‌تری از یک دفاع دارد. جنگ عرصه‌های درونی، بیرونی و عرصه‌های دیپلماسی دارد. به هر حال این جنگ پس از یک انقلاب مردمی رخ داد.

🔸پدیده‌ جنگ در عین حال که منفور است، ولی عجیب هم است و با آغاز خلقت بشر با جنگ هابیل و قابیل شروع شد. ویل دورانت در کتاب «تاریخ تمدن» تعبیری دارد که می‌گوید در 3540 سال تاریخ مکتوب بشر، ما 250 سال جنگ نداشتیم. در قرن بیستم که قرن رشد و اعتلاء بشر است، حساب شده که در عرض یک قرن فقط 234 روز جنگ نداشته ایم.

🔸جنگ با اینکه تا این اندازه منفور است؛ ولی با بشر همزاد و همراه است. به نحوی که ما دو تا جنگ جهانی را در قرن بیستم داشته ایم! آن هم نه جنگ توسعه‌نیافته‌ها بر علیه‌ توسعه‌یافته‌ها؛ بلکه جنگ توسعه‌یافته‌ها بر علیه توسعه‌یافته‌ها. یعنی دو جنگ جهانی فقط در یک قرن؛ علاوه‌بر جنگ ویتنام و جنگ‌های بسیار زیادی که هست. آخرین جنگ هم همین جنگ 8 ساله‌ عراق علیه ایران بود.

🔸اگر به تاریخ ایران برگردم، حداقل در 600 سال گذشته سه جنگ بزرگ داشته ایم که تاریخ ما را دستخوش تحول کرده و تغییرات بنیادین ایجاد نموده است. یک جنگ، چالدران است. ما در آن شکست خوردیم، اما تاریخ ما را تغییر داد. اگر پیروز می‌شدیم ممکن بود اصلا دوره‌ صفوی مسیر دیگری را طی کند. به هر حال ایران در آن جنگ شکست خورد و مسیر خاصی را ترسیم کرد. جنگ دوم که آغاز تحولات دنیای مدرن ما است، جنگ‌های ایران و روس است. در هر دوی آنها شکست خوردیم. به نحوی که هم در چالدران بخش‌هایی از کردستان را از دست دادیم و هم در جنگ ایران و روس بخش‌های مهمی از کشور ما از دست رفت.

🔸جنگ سوم جنگ هشت ساله‌ ایران و عراق است که درواقع 8 سال طول کشید و بعد از یک انقلاب تمام‌عیار مردمی رخ داد. فراز و نشیب‌های زیادی داشت اما اتفاقا به‌دلیل همین عنصر دفاع مردمی، حداقلش این بود که شکست نخوردیم؛ هرچند به یک معنی می‌توانیم بگوییم پیروز شدیم. چرا؟ چون مثل جنگ‌های ایران و روس و جنگ چالدران این احتمال وجود داشت که یک بخش عظیم یا بخش مهم از کشور و جغرافیای ما جدا شود.

🔸عراق قبل از انقلاب هم با ما جنگیده بود و قرارداد الجزیره (چون بعضا اشتباها «قرارداد الجزایر» می‌گویند. غلط است) حاصل آن بود. اصلا استارت جنگ ایران و عراق از زمان نه صدام بلکه از زمان حسن البکر زده شد.

📌برای خواندن متن کامل این سخنرانی روی"INSTANT" بزنید:
https://bitn.ir/li1Iw

#صبح_ما
@sobhema_ir


🔰سردار کیانی، موسس و نخستین فرمانده سپاه آبادان در گفت‌وگو با امتداد: آیت‌الله هاشمی موثرترین فرد در پشتیبانی جنگ بود/ گاهی در حق ارتشی‌ها بی‌مهری صورت گرفته است/ میرحسین بزرگوارانه و بسیجی‌وار، همه موضوعات جنگ را با پشتیبانی و مدیریت خود تحت نظر داشت

✍🏻تاریخ جنگ ۸ ساله ایران و عراق، طی سالیان گذشته و پس از اتمام جنگ بارها از اقوال مختلف روایت شده و با این حال به نظر می‌رسد که ناگفته‌های فراوانی، همچنان درباره شرایط حاکم بر این رویداد بزرگ وجود دارد.

📌سردار مهدی کیانی، موسس و نخستین فرمانده سپاه آبادان و فرمانده لشگر ۳۲ انصار در عملیات کربلای ۴ در خصوص ورود خود به عرصه جنگ و شرایط حاکم بر آن در گفتگویی با امتداد، بیان داشت:

🔸من از ابتدای تشکیل سپاه وارد این ارگان شدم و در ۲۳ سالگی، سپاه آبادان را تاسیس کردم و همان زمان هم با آغاز جنگ وارد عرصه دفاع مقدس شدم.

🔸ما خوزستانی بودیم و منزل ما در دزفول بود و همه خانواده یا در جبهه یا پشتیبانی جبهه‌ها فعالیت می‌کردند. افراد ذکور خانواده‌ همه درگیر جنگ بودند و دو تن از برادران من در عملیات فتح المبین به شهادت رسیدند.

🔸من خیلی اهل خاطره نیستم ولی باید این نکته را بگویم که از همان روزهای اول جنگ، مردم دریافت کرده بودند که باید در جنگ شرکت داشته باشند. در بحث خرمشهر و آبادان این قصه خیلی ملموس بود که ظرف، نیروهای مسلح برای استعدادیابی، شناسایی، آموزش و هدایت و فرماندهی بودند و مظروف نیز، مردمی بودند که با تمام توان وارد عرصه جنگ در خط مقدم شدند.

🔹دولت و ملت در زمان جنگ، هیچ مسئله پنهانی با یکدیگر نداشتند

🔸اتفاق عجیبی که در زمان جنگ در جامعه داشتیم، این بود که دولت و مردم، چیزی از یکدیگر پنهان نداشتند. بر همین اساس هم، مردم با تمام توان وارد عرصه شده و از همه دارایی‌های خود، اعم از مال و جان و فرزندان خود برای پشتیبانی از جبهه‌های نبرد استفاده می‌کردند.

🔸گرچه جنگ، شهید داشت، اسیر داشت و خرابی‌هایی را به بار می‌آورد، ولی مردم به معنای واقعی، خم به ابروی خود نمی‌آوردند.

📌هر زمان، درک خوبی بین دولت و ملت وجود داشته باشد، شاهد چنین صحنه‌هایی خواهیم بود. این فضا، یک تغییر رویه‌ اساسی در اذهان طراحان جنگ ایجاد کرد و شاید بتوان حضور مردم را زیباترین خاطره از دوران دفاع مقدس دانست که به شخصه در ۴ دهه انقلاب، نظیر آن را ندیدم.

📌جنگ، یک اقدام جمعی بوده و تقلیل آن به اعمال یک سری از فرماندهان و افراد، جفای به کلیت جنگ خواهد بود. یکی از بردهای جمهوری اسلامی که باید خیلی بیشتر از آن استفاده می‌شد، این بود که ما یک کار جمعی در ابعاد وسیع را در اوایل انقلاب تجربه کردیم و به رغم تمامی اشتباهات و کاستی‌ها، برآیند آن یک اتفاق مثبت بود.

🔹گاهی از نقش ارتش در جنگ با بی‌مهری یاد می‌شود

🔸به صورت خاص هم، من اعتقاد دارم که گاهی در حق ارتشی‌ها بی‌مهری صورت گرفته است. به هر حال در روزهای اول جنگ، دوستان ارتشی ما حضور داشتند و در آستانه پنجم مهرماه و سالروز شکست حصر آبادان لازم می‌دانم که عنوان کنم که تکاوران دریایی ارتش به رغم اینکه، فرهنگ متفاوتی با بسیجیان داشتند، ولی با بهره‌گیری از علقه ملی و میهن‌پرستی خود، خدمات ارزنده و بسیار قابل ستایشی را در آن وهله از خود به یادگار گذاشتند. گاهی از دوستان ارتشی با بی‌مهری یاد شده و من به نوبه خودم، هم یادشان کرده و اگر در جایی جفا داشتم از آن‌ها عذرخواهی می‌کنم.

🔹میرحسین به عنوان نخست‌وزیر مورد وثوق امام، همراهی مطلق با جنگ داشت

🔸همچنین، مهندس میرحسین موسوی نیز، نخست وزیر مورد وثوق امام بوده و بنده به عنوان کسی که در آن دوران، معمولا فرمانده قسمت‌های مختلف بودم، می‌گویم که همه کسانی که چه در رده‌های بالا و چه در رده‌های پایین در جنگ بودند، خدمات مهندس موسوی و همراهی مطلق ایشان را هیچ‌گاه زیر سوال نمی‌برند.

🔸در دوران ۸ ساله‌ جنگ که میرحسین، نخست وزیر جنگ بوده، همه با تجلیل از او یاد کرده‌اند. چرا که بزرگوارانه و بسیجی‌وار، همه موضوعات جنگ را با پشتیبانی و مدیریت خود تحت نظر داشته است. اینکه برخی آقایان حرف‌هایی از کم کاری و اهمال از سوی دولت در جنگ می‌زنند، حرف‌هایی بوده که بعدها درآمده و در طول دوران جنگ، ما هیچ‌گاه از این حرف‌ها نداشتیم.

همواره به عنوان یک انسان خدوم و پشتیبان جنگ از میرحسین یاد شده و ما هم یاد ایشان را گرامی می‌داریم. هم یاد ایشان در این ایام باید گرامی داشته شود و هم باید یاد مرحوم آیت‌الله هاشمی را به عنوان فرمانده جنگ گرامی بداریم./امتداد

📌برای خواندن متن کامل این گفت وگو روی "INSTANT" بزنید:
yun.ir/nd0pz6

#صبح_ما
@sobhema_ir


🔴توجه توجه


🟢کانال خبری «صبح ما» با رویکردی متفاوت و در راستای آگاهی بخشی و انعکاس حقیقی اخبار و وقایع ایران و جهان آغاز به کار کرد.

🔵از همه عزیزان و سروران گرامی خواهشمندیم در عین صبر و شکیبایی، ما را در معرفی این "کانال خبری" و انعکاس بهتر وقایع یاری رسان باشند.

#صبح_ما
🆔 https://t.me/sobhema_ir

12 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 494

obunachilar
Kanal statistikasi