🔵 مکانت و منزلت تمجید و مدح پیامبر صلی الله علیه و سلم نزد أهل اسلام !
🔻قال الإمام ابن تيمية رحمه الله :
« فقيام المِدْحة والثناءِ على النبي صلى الله عليه وسلم والتعظيمِ والتوقيرِ له: قيامُ الدِّين كلِّه ، وسقوطُ ذلك: سقوطُ الدِّين كلِّه »!
📚الصارم المسلول: 207/1 .
🔹ترجمه : « برپایی و قیام مدح و ثناء پیامبر -صلی الله علیه وسلم- و بزرگداشت و گرامیداشت ایشان، قیام و برپایی تمام دین است ، و سقوط و عدم برپایی این موضوع ، سقوط جمیع دین است! ».
🔻قال الشیخ محمد وائل الحنبلی حفظه الله :
« نهانا رسولُ الله صلى الله عليه وسلم أن نُطريَه ونبالغَ في تعظيمه فقال: (لا تُطْروني). ثم بيَّن صلى الله عليه وسلم القدرَ الممنوعَ فقال: (كما أَطرت النصارى عيسى ابنَ مريم).
قال ابن الأثير في "النهاية في غريب الحديث" 123/2: (الإطراء: مجاوزةُ الحدِّ في المدح والكذبُ فيه)».
🔹ترجمه :
« رسول الله صلی الله علیه وسلم ما را نهی نموده از اینکه در مدح و ثناء و تعظیم ایشان مبالغه و زیاده روی نماییم ، و فرموده : ( لا تطروني = در تعظیم و مدح من زیاده روی نکنید) ، سپس برای ما توضیح داده که منظورش از اندازه ی ممنوع تعظیم ، و زیاده روی در مدح و ثناء چیست ، و فرموده : ( زیاده روی ای همانند آنچه که نصاری در حق عیسی بن مریم نموده و او را خدا ، یا پسر خدا ، دانستند).
امام ابن الأثیر در ، النهایة في غریب الحدیث 2 / 123 ، میفرماید: ( الإطراء ، یعنی تجاوز از حد شرعی در مدح و ثناء ، و دروغ گفتن در آن مدح و ثناء ) ».
یعنی کسی را به چیزی مدح نمودن که حقیقتاً آنگونه نباشد ، همانند مدح نصاری برای سیدنا عیسی بن مریم علیه السلام که او را خدا ، یا پسر خدا میدانند. و او را از حد بندگی و عبودیت الله متعال خارج نموده اند .العیاذ بالله .
👌 جالب توجه اینکه صاحب قصیده ی مشهور البردة ، همین مضمون که بیانش گذشت را در این بیت بیان نموده است :
« دع ما ادّعته النّصارى في نبيّهم ... واحكم بما شئت مدحا فيه واحتكم ».
که متأسفانه کسانی منظور او را درک ننموده و مفهوم غلط و اشتباهی برداشت نموده اند. در حالیکه منظور او این است که مدح پیامبر ص به حدی نرسد که همانند آنچه باشد که نصاری در حق پیامبرشان گفته اند. والله اعلم
🔵برگرفته از : کانال نشر العلم الشرعی ️
@NashroAlelmAshareihttps://t.me/joinchat/AAAAAEQkpmVfcQIT4-TSFQورود به کانال اهل السنة و الجماعة الشافعية