تاریخ اقتصاد


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


کانال تاریخ اقتصاد، متعلق به موسسه خدمات مالی شُمارپرداز است و مطالب این کانال دو حوزه تاریخ اقتصاد و مباحث مالی را در برمی‌گیرد. سپاس از همراهی و توجه شما.
ارتباط:
@elyasi_mehdi

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 نگاهی به سقوط جایگاه و کاهش شدید سهم بازار ایران در تجارت جهانی فرش از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۲۳

@tarikh_eghtesaad1


🔷 تفاوت منطق نظامی تولید موشک با منطق اقتصادی تولید خودروی تجاری


🔹 در سال‌های اخیر از سوی برخی فرماندهان ارشد نظامی، بسیار شنیده شده که وقتی صنعت نظامی کشور می‌تواند موشک بسازد چرا به صنعت خودرو ورود نکند؟ در این خصوص نکته حائز اهمیت، تفاوت منطق محصولات نظامی با محصولات تجاری از جمله خودرو است. در تولید محصولات نظامی، از جمله موشک، منطق تجاری حاکم نیست. بهای تمام شده محصول و زمان تولید مورد توجه نیست. هزینه‌های سربار در تولید، اهمیت خاصی ندارد. آزمون و خطا امری کاملا پذیرفته شده است و مدیریت مالی، ریسک پذیری، نسبت هزینه به دارایی، بازده سود حقوق صاحبان سهام و مواردی از این دست، کاملا فاقد اهمیت است.

🔹 این در حالی است که در صنعت تجاری خودرو، تمام موارد مالی فوق در بالاترین سطح اهمیت قرار دارند و در غیاب آن، شکست تجاری حاصل می‌شود. به نظر می‌رسد تفاوت منطق اقتصادی کالاهای تجاری با محصولات نظامی، نکته‌ای است که پیش از ورود به صنعت اتومبیل سازی، باید مورد توجه قرار بگیرد.

@tarikh_eghtesaad1


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
هم مرگ بر جهان بر جهان شما نیز بگذرد
هم رونق زمان شما نیز بگذرد
ای تیغ‌تان چو نیزه برای ستم، دراز
این تیزی سنان شما نیز بگذرد
در مملکت چو غرش شیران گذشت و رفت
این عوعو سگان شما نیز بگذرد
آن کس که اسب داشت، غبارش فرونشست
گرد ِ سُم خران شما نیز بگذرد

🎙بهروز رضوی
✒️ سیف فرغانی

#شعرخوانی


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔷 اینستاگرام| واکنش پیمان مولوی، مشاور سرمایه‌گذاری و کسب و کار، به ایده شوک درمانی اقتصادی

🔹 پیمان مولوی در صفحه اینستاگرام خود با انتشار فیلم فوق، نوشت: آخر و عاقبت شوک درمانی اقتصادی ادعایی مشاوران امروز آواری خواهد بود بر سر عموم مردم و فقیر شدن شدید عمومی!
متاسفانه ما مردم عادی تاثیری بر این روندها نداریم، ما فقط دارایی‌های خود را داریم که باید دو دستی بچسبیم و نگذاریم تضعیف شویم.

@tarikh_eghtesaad1


🔷 تصویب قانون مالیات بر فروش تریاک در مجلس شورای ملی در اسفند ماه ۱۲۸۹ / معافیت مالیاتی صادرات تریاک

🔹 مجلس شورای ملی در ۲۱ اسفند ماه سال ۱۲۸۹ خورشیدی در شش ماده جزئیات مالیات بر بازرگانی و خرید و فروش تریاک را تصویب کرد.

🔹 از نکات جالب توجه این که طبق ماده پنجم این قانون، صادرات تریاک از پرداخت مالیات، معاف شده بود.

جزییات این قانون به شرح زیر است:

🔹 ‌ماده اول - از تاریخ وضع این قانون از هر مثقال تریاک مالیده سیصد دینار مالیات دریافت می‌شود.

🔹 ‌ماده دوم - محض جلوگیری از مضار استعمال شیره سوخته تریاک اولاً در تمام نقاط مملکت کلیه سوخته تریاک به مأمورین وزارت مالیه تسلیم‌می‌شود که ضبط نمایند و فقط به عنوان حق‌الزحمه برای هر مثقال سه شاهی به کسانی که سوخته را به مأمورین مزبور تسلیم می‌نمایند داده می‌شود و‌هر گاه کسی از تسلیم سوخته امتناع نماید و یا مخفی بدارد سوخته او ضبط و با حضور همان شخص تلف می‌شود ثانیاً مأمورین مزبور در هر نقطه عده‌ و اسامی اشخاصی را که شیره استعمال می‌کنند با مقدار شیره که در هر محل مصرف می‌شود معین نموده و از سوخته ضبط شده به قدر ضرورت نقاط‌ مزبوره شیره تهیه کرده و به آن اشخاص می‌دهند و در عوارض هر مثقال سه عباسی حق‌الزحمه دریافت می‌دارند در آخر سال آن چه باقی بماند با اطلاع‌وزارت مالیه تلف خواهند نمود.

🔹‌ ماده سوم - در نقاطی که ترتیب ضبط سوخته تریاک قبل از وضع این قانون معمول بوده است مدلول ماده 2 از تاريخ وضع اين قانون بموقع اجرا ‌گذاشته مي‌شود و در نقاطي كه هنوز جاري نشده است سه ماه بعد از تاريخ مزبور مجري خواهد شد.

🔹‌ ماده چهارم - از اول سال سوم تا آخر سال هفتم بعد از وضع این قانون هر سال به هر مثقال تریاک مالیده یکصد و پنجاه دینار بر مالیات سال قبل و به‌ هر مثقال شیره سوخته یکصد و پنجاه دینار بر مبلغ سال قبل افزوده می‌شود از اول سال هشتم استعمال شیره کلیتاً و استعمال تریاک غیر از آن چه برای‌دوا لازم است ممنوع خواهد بود.

🔹 ‌ماده پنجم - تریاکی که به عنوان تجارت از مملکت خارج می‌شود از ادای این مالیات
معاف خواهد بود.

🔹 ‌ماده ششم - ترتیب اجرای این قانون و جلوگیری از قاچاق و تفتیش ترتیبات اداری آن موافق نظامنامه‌ای است که به اتفاق وزارت مالیه و داخله‌ مدون می‌شود.

#تاریخ_اقتصاد
#شمارپرداز

https://t.me/tarikh_eghtesaad1


🔷 روایت اکبر خوش کوشک از فعالیت‌ اقتصادی وزارت اطلاعات/ تاسیس بخش اقتصادی در وزارت اطلاعات با مجوز هاشمی رفسنجانی و ماجرای واردات موبایل

🔹 فعالیت‌های اقتصادی وزارت اطلاعات از موضوعات بحث برانگیز تاریخ اقتصاد ایران از ابتدای دهه هفتاد بوده است. علی فلاحیان، وزیر اسبق اطلاعات، چند سال پیش در گفت‌وگویی، تاکید کرد وزارت اطلاعات برای فعالیت‌ها و ماموریت‌های خود نیاز به پوشش دارد و تاسیس شرکت‌های اقتصادی را بخشی از پوشش مورد نیاز برای ماموریت‌های این وازارتخانه دانسته بود.

🔹 در سال ۱۳۹۱ نیز علی یونسی، وزیر اطلاعات در دولت محمد خاتمی، در مصاحبه‌ای تاکید کرد که وی در دوران مسئولیت خود ۱۰۰ شرکت اقتصادی، وابسته به وزارت اطلاعات را تعطیل کرد.

🔹 اکبر خوش‌کوشک سال‌ها از نیرو‌های رده بالای وزارت اطلاعات بود و در ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای بار‌ها نام او به میان آمد. نام او در ماجرای اختلاس فاضل خدادداد و مرتضی رفیق دوست نیز مطرح شد. اکبر خوش‌کوشک در سال ۱۳۹۳ در گفت‌وگویی که در مجله صدا منتشر شد، کمبود شدید منابع مالی و کسری بودجه را عامل و انگیزه اصلی وزارت اطلاعات برای ورود به حوزه اقتصاد و فعالیت‌های اقتصادی، عنوان کرد.

🔹 در راستای بازخوانی تاریخ اقتصاد ایران، بخشی از گفت‌وگوی مجله صدا با اکبر خوش کوشک در سال ۱۳۹۳ بازنشر می‌شود:

می‌خواهم به یک موضوعی که راجع به فعالیت‌های اقتصادی شما مطرح است بپردازیم. در پرونده فاضل خداداد هم نامی از شما برده شده. همین طور در خصوص تجارت موبایل هم نام شما مطرح است. شما نقش خاصی در پرونده فاضل خداداد و همین طور در تجارت موبایل داشته اید؟

اکبر خوش کوشک: اجازه بدهید این موضوع را از ابتدا بررسی کنیم. وزارت اطلاعات در آغاز دهه هفتاد از رئیس جمهور وقت، آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی، اجازه گرفت فعالیت اقتصادی بکند. آیت الله هاشمی هم اجازه فعالیت محدود اقتصادی را دادند.

دلیل این تصمیم چه بود؟ مگر وزارت اطلاعات کمبود منابع داشت؟


اکبر خوش کوشک: بله کمبود منابع داشت. بعد از جنگ چیزی نداشتیم. سال ۶۸ که جنگ تمام شده بود و دولت آقای هاشمی تشکلیل شده بود چیزی نداشتیم. به شدت کمبود منابع مالی داشتیم. با مجوز آیت‌‌ا... هاشمی رفسنجانی یک بخش اقتصادی در معاونت مردمی وزارت اطلاعات تشکیل شد. ۵۰۰ میلیون تومان پول به آقای فاضل خداداد دادند که برای وزارت اطلاعات آهن بخرد. آقای فاضل خدادداد این پول را به آقایی به نام محمدرضا کاسپایی بیگی داد. ایشان این پول را گرفت و یک مقدار اسناد جعلی به وزارت اطلاعات داد. تراکم آقای ابریشم کار را هم داد. همین طور مدارک جعلی بانک مرکزی. خلاصه ۵۰۰ میلیون تومان وزارت اطلاعات که دست فاضل خدادداد بود را این آقای کاسپایی بیگی گرفت و فرار کرد. ما با یک تعقیب و مراقب ویژه این آقا را دستگیر کردیم و آن ۵۰۰ میلیون برگشت. این ماجرای فاضل خدادداد بود.
اما در مورد موبایل ماجرا این بود که آقای غرضی با آقای فلاحیان یک قراردادی بست در خصوص هتل اینترنشنال، که زیر پل سید خندان قرار داشت. این هتل قبل از انقلاب محل استقرار خبرنگاران و خارجی‌ها بود. در دوران جنگ این هتل محل استقرار جنگ زده‌ها شد. بعد از پایان جنگ این جنگ زده‌ها حاضر نبودند از این هتل خارج شوند. با این که خانه هم گرفته بودند، اما آن خانه‌ها را اجازه داده بودند و این هتل را ترک نمی‌کردند. آقای فلاحیان با آقای غرضی قراردادی بست به این شکل که وزارت اطلاعات به ازای دریافت ۶۰۰ میلیون تومان این هتل را تخلیه کند. معاونت مردمی روی پروژه کار کرد و آنجا را تخلیه کرد و تحویل آقای غرضی داد. آقای غرضی زیر قولش زد و به جای ۶۰۰ میلیون، گفت ۴۰۰ میلیون پرداخت می‌کنم.

آن ۴۰۰ میلیون را هم گفت به وزارت اطلاعات به جای پول، موبایل می‌دهم. ۱۰۰ عدد گوشی داد. بعد گفت گوشی تحریم است نمی‌توانم بدهم. آمدند با من صحبت کردند و گفتند آقای اکبر خوش کوشک، ما گوشی موبایل می‌خواهیم. تو که این قدر در خارج با انقلابی‌ها و ضد انقلاب ارتباط داری یک مقدار موبایل به کشور بیاور. من پذیرفتم. من رفتم و دو هزار دستگاه موبایل از آلمان خردیم و به سوئیس آوردم. در سوئیس آن را داخل چراغ‌های صنعتی مخصوص که به اندازه یک اتاق بود قرار دادیم و با هواپیمای سوئیس ایر به تهران آوردیم. معاون وزیر اطلاعات هم به گمرک نامه داده بود که این کالا به وزارت اطلاعات تعلق دارد، موبایل هم هست. اجازه ترخیص بدهید بعدا با شما حساب و کتاب می‌کنیم. این موبایل‌ها بنده آورم و تحویل دادم. یک توافقی بین وزارت اطلاعات و آقای غرضی وزیر وقت ارتباطات شده بود و بخشی از اجرای آن توافق به من سپرده شد. همه از آن ماجرا منتفع شدند و این وسط ماجرای واردات آن موبایل‌ها به نام من نوشته شد و جوری بازتاب پیدا کرد که گویی که من برای تجارت شخصی خودم موبایل وارد کردم.

@tarikh_eghtesaad1


🔷 توییت‌خوانی| توضیح امیرحسین خالقی، از فعالان مکتب اتریش، در خصوص شوک درمانی در اقتصاد ایران

#شمارپرداز

@tarikh_eghtesaad1


🔷 آگهی استخدام ِ شعبه ایران ِ شرکت IBM در روزنامه اطلاعات ۷ تیر ۱۳۵۵

@tarikh_eghtesaad1


تاریخچه معافیت مالیاتی آستان قدس رضوی
🔷 نامه بنیانگذار جمهوری اسلامی به میرحسین موسوی برای معافیت مالیاتی آستان قدس رضوی

👈 ریشه معافیت مالیاتی آستان قدس رضوی به دهه شصت خورشیدی و تصمیم دولت وقت برای دریافت مالیات از آستان قدس رضوی و شرکت‌های تابعه این آستان باز می‌گردد که در ابتدا با مخالفت شفاهی آیت‌ا... خمینی مواجه شد. اما از آنجا که مخالفت بنیانگذار جمهوری اسلامی به صورت شفاهی بیان شده بود در قانون مالیات‌های مستقیم، مصوب سال ۱۳۶۶ مجلس شورای اسلامی موضوع عدم پرداخت مالیات آستان قدس رضوی قید نشد. از این‌ رو واعظ طبسی در نامه‌ای به روح‌ا... خمینی، بیان نظر ایشان به صورت مکتوب را خواستار شد. متن نامه واعظ طبسی و پاسخ روح‌ا... خمینی به وی به شرح زیر است:
 
بسمه تعالی. محضر مبارک مرجع عالیقدر و رهبر کبیر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت آیت‌‏اللّه‏ العظمی امام خمینی ـ مدظله العالی
با اهدای بهترین تحیات محترماً معروض می‌‏دارد، منابع مالی آستان قدس رضوی مجموعۀ ترکیبی از موقوفات و نذورات بوده که در جهت کمک به محرومان، گسترش و نشر فرهنگ اسلامی و ترویج اسلام ناب محمدی، تعمیر و نگهداری اماکن متبرکه و روضۀ منوّرۀ رضویه و احداث و گسترش ابنیه و بالاخره در راه مصالح جامعۀ اسلامی طبق نظر و نیّات واقفین حسب موارد مقرره به مصرف می‌‏رسد.
قابل ذکر است که به خاطر قید غیر انتفاعی بودن، این تشکیلات مقدس از آغاز حیات خود در هیچ دوره و مقطع تاریخی مشمول پرداخت مالیات نبوده است.
در سال ۱۳۶۵ که لایحۀ مالیاتی در کمیسیون اقتصاد و دارایی مجلس مطرح و در لایحۀ مذکور نام آستان قدس از ردیف سازمان‌هایی که مشمول معافیت مالیاتی بودند حذف گردیده بود. مراتب به وسیلۀ برادر بزرگوارمان جناب مستطاب حجت ‌الاسلام و المسلمین حاج احمد آقا به استحضار حضرت مستطاب عالی رسید که مقرر فرمودید: (آستان قدس رضوی مالیات ندهد و به جناب آقای نخست وزیر هم گفته شود از آستان قدس نباید مالیات بگیرند)، اما از آنجا که اوامر حضرتعالی کتباً به مسئولین امر ابلاغ نگردیده در قانون مالیاتی مصوب سال ۱۳۶۶ مجلس شورای اسلامی موضوع عدم پرداخت مالیات آستان قدس رضوی و شرکت‌های وابسته مسکوت ماند.
با توجه به اجرای قانون مذکور از ابتدای سال جاری مشکلات و مسائلی در این رابطه برای آستان قدس رضوی به وجود آمده است، استدعا دارد اوامر حضرتعالی را در خصوص عدم پرداخت مالیات به وسیلۀ آستان قدس و شرکت‌ها و مؤسسات وابسته به مسئولین ذی‏ربط امر به ابلاغ فرمایند.
در جوار مضجع منور حضرت ثامن ‏الائمه (ع) سلامتی و طول عمر آن حضرت و دوام و بقای نظام جمهوری اسلامی را از خداوند سبحان مسئلت دارم. والسلام علیکم و رحمة‏اللّه‏ و برکاته.
۱۳۶۸/۱/۱۰ ـ ارادتمند: عباس واعظ طبسی

👈رهبر جمهوری اسلامی در تاریخ ۱۳۶۸/۱/۲۰ خطاب به میرحسین موسوی، نخست وزیر وقت، به نامه واعظ طبسی این گونه پاسخ داد:
بسمه تعالی
جناب آقای موسوی، نخست وزیر محترم
همان طور که قبلاً گفته‏‌ام آستان قدس رضوی و شرکت‌ها و مؤسسات وابسته از پرداخت هر گونه مالیاتی معاف می‏‌باشند. نظر اینجانب را به مقامات ذی‏ربط ابلاغ نمایید.
۲۰ / ۱ / ۶۸
روح ‏اللّه‏ الموسوی الخمینی

https://t.me/tarikh_eghtesaad1


🔷 چرا مسعود رجوی جریان مارکسیست ِ سازمان مجاهدین خلق را «اپورتونیست چپ نما» می‌نامید؟

مهدی الیاسی

🔹 تقی شهرام و بهرام آرام در سال ۱۳۵۴ ضمن اعلام تغییر ایدئولوژی سازمان مجاهدین از اسلام به مارکسیسم، معتقد بودند از آنجایی که ایدئولوژی سازمان، ترکیبی از اسلام و مارکسیسم بوده است و اسلام، ماهیت راستگرایانه دارد از این رو باورهای اسلامی از میزان چپ‌گرایی سازمان می‌کاهد.

🔹 مسعود رجوی در همان سال در زندان در بیانیه‌ای این جریان را، «اپورتونیست چپ نما» نامید. علت این که رجوی آنان "چپ‌نما" و نه "چپ" معرفی کرد این بود که معتقد بود اسلام واقعی، چپ‌تر از مارکسیسم است و اسلام در سمت چپ ایدئولوژی مارکسیسم قرار دارد، در نتیجه هر میزان حرکت از اسلام به سمت مارکسیسم یک نوع "راستگرایی" و حرکت به راست است!

@tarikh_eghtesaad1


🔷 سید محمد خاتمی، وزیر اسبق ارشاد، سال ۱۳۷۰: ویدئو باعث می‌شود کنترل بر شهروندان را از دست بدهیم

🔹 محمد خاتمی: ویدئو حاکمیت ملی را از بین می‌برد. وقتی شما تلویزیون، مجلات، رادیو، سینما و کتاب دارید که با سیاست‌های کلی کشور اداره می‌شود، اگر یک دستگاهی بود که هم جذابیتش از آنها بیشتر بود و هم امکان استفاده‌اش آسان‌تر و سهل الوصول‌تر بود دیگر شما کنترل طبیعی خود بر شهروندان را از دست می‌دهید. رادیو، کتابخانه، سینما و.... بی‌رونق می‌شوند و ویدئو رونق می‌گیرد.

#تاریخ_اقتصاد

@tarikh_eghtesaad1


🔷 ممنوعیت رسانه‌های خصوصی در شوروی!

🔹 اصل ۱۴ قانون اساسی مصوب دولت کارگری "جمهوری فدراتیو سوسیالیستی شوروی" در سال ۱۹۱۸:
برای تامین آزادی واقعی بیان برای زحمتکشان، جمهوری فدراتیو سوسیالیستی شوروی، وابستگی مطبوعات به سرمایه را لغو نموده و تمام ابزارهای تکنیکی و ماتریال برای انتشار روزنامه‌ها، بروشورها، کتاب و همه محصولات چاپی دیگر را در دستان طبقه کارگر و دهقانان فقیر قرار داده و توزیع آن در تمام کشور را تضمین می‌کند!

@tarikh_eghtesaad1


🔷 وضعیت خروج سرمایه از ایران در دهه هشتاد و نود خورشیدی

🔹 خروج سرمایه از ایران از بحران‌های ساختاری اقتصاد ایران است که حتی برجام هم از گستره و رژفای این بحران، نکاست.

🔹 این بحران از طریق تضمین حقوق مالکیت و تضمین امنیت سرمایه ایرانی در داخل کشور و همچنین در محیط بین‌الملل قابل حل است و تا هنگامی که بحران خروج سرمایه از کشور وجود دارد، بحث جذب سرمایه خارجی صرفا یک شوخی احمقانه است.

@tarikh_eghtesaad1


🔷 چهار شیوه خرج پول از دید میلتون فریدمن:
1. می‌توانیم خودمان، پول‌مان را برای خودمان خرج کنیم.
2. می‌توانیم خودمان، پول‌مان را برای دیگران خرج کنیم.
3. می‌توانیم پول دیگران را خرج خودمان کنیم.
4. می‌توانیم پول دیگران را برای دیگران خرج کنیم.

🔹 فعالیت دولت‌ها در چارچوب گزینه 3 و 4 است، در نتیجه بازدهی و کارآیی کمتری نسبت به گزینه 1 و 2 دارد.

@tarikh_eghtesaad1


🔷چون حکومت به وظایف خود عمل نکرد؛ خانه‌های بالای ۵۰ میلیارد تومان مشمول مالیات شدند!

🔹 عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه بانک‌ها در سال جاری به تکالیف خود در حوزه نهضت ملی مسکن عمل نکردند و پروژه‌ها با مشکلات زیادی مواجه شدند، گفت: در این راستا خانه‌های بالای ۵۰ میلیارد تومان مشمول پرداخت مالیات قرار گرفت!
(منبع: انتخاب)

#تاریخ_اقتصاد

@tarikh_eghtesaad1


🔷 نمی‌میرد آن ملت که کوروش‌ها در سینه دارد

#شب_چله

@tarikh_eghtesaad1

689 0 10 16 11

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔷 شب چله مبارک | دو‌ اجرای زیبا از «فرزندان ایران» با فاصله نیم قرن

آباد باشی ای ایران / آزاد باشی ای ایران
از ما فرزندان خود / دل‌شاد باشی ای ایران

@tarikh_eghtesaad1


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
شب اورمَزد آمد و ماه دی
ز گفتن بیاسای و بردار مِی
(فردوسی)

🔹کانال تاریخ اقتصاد، فرارسیدن شب چله را شادباش می‌گوید. نور بر تاریکی، پیروز است.


@tarikh_eghtesaad1


🔷 مارگارت تاچر، بانوی آهنین

🔹 مارگارت تاچر: آقای رئیس، اگر به غرغروها اجازه می‌دادیم راه‌شان را پی بگیرند، با هر پیچ و تاب در نظرسنجی‌ها خم می‌شدیم. این نه سبک این دولت و نه این نخست وزیر است. سبک ما این است که تصمیم بگیریم چه چیزی برای کشور مناسب است، نه اینکه چه چیزی به طور موقت، راحت‌تر است.


@tarikh_eghtesaad1


یک اتفاق جالب در تاریخ اقتصاد آمریکا:
🔷 فهرست بلند بالای پشتیبانی مالی شرکت‌های بزرگ از صندوق سوگند ریاست جمهوری ترامپ

🔹 دارا خسروشاهی، مدیرعامل شرکت اوبر، به همراه شرکت اوبر تکنولوژی هر کدام به صورت جداگانه مبلغ یک میلیون دلار به صندوق سوگند ریاست جمهوری ترامپ اهدا کردند. در هفته گذشته، شرکت‌های متا و آمازون هم یک میلیون دلار به این صندوق کمک کرده بودند. همینطور سم آلتمن، مدیرعامل شرکت اوپن‌ای‌آی، به طور شخصی یک میلیون دلار به این صندوق اهدا کرده بود. هدف این صندوق برگزاری مراسم سوگند ریاست جمهوری و رویدادهای مرتبط با آن است.

🔹 به نظر می‌رسد که لیست شرکت‌های بزرگی که به این صندوق کمک مالی کرده‌اند روز به روز بلندتر می‌شود. در طی هفته‌های گذشته خبرهای متعددی از تلاش مدیران عامل شرکت‌های بزرگ آمریکایی برای دیدار با ترامپ یا اهدای کمک مالی به او منتشر شده است که نشان از یک تغییر اساسی در سیاست‌های این شرکت‌ها خواهد بود.

@tarikh_eghtesaad1

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.