توحید در وحدت زوجات


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


﷽?«مُلک و حُکمرانی» فقط ازآنِ خداست،که همه از اوییم وتحت حاکمیت اوییم و بسوی اوییم?
☀️له الحکم و إلیه ترجعون☀️
✨اشارات توحیدی در حُکم #تعددزوجات و #وحدت_زناشویی در ازدواج✨
? #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به #تعددزوجات?
? Telegram.me/WahdatZojat ?

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔸بسم الله
#تعددزوجات
#احساسات_زن_اول
🔶
🔸 جدای از وظیفه احسان و محبت و توجه مرد به همسرش، که تأمین کننده ی نیاز عاطفی اوست و باید به حد کفایت حداقلی برایش باشد.

🌸 در موضوع #جواز_تعددزوجات برای مرد که ستون خیمه زندگی با مردانگیست، اساساً «زن اول» اگر مؤمنانه به «استحکام و قوامیّت مردش» تکیه کند، و بداند که شرعاً تنها مالک «یک چهارم» از زندگی شوهرش هست، دیگر به خودش اجازه ی دخالت نمیدهد که در مابقی انتخابهای او مداخله کند، و او برای همسران بعدیِ شوهرش تا همسر چهارم، همان شأن و شخصیت و احترام و حقوق الهی را قائل است که برای خودش قائل است. چراکه همه منتخبِ یک مرد مؤمن هستند با ملاکهای واحدش.

🌷اسلامِ عزیز هم هیچ اولویتی برای عدد ندارد. یعنی در حقوق الهی که به زنان اعطا شده و وظیفه مرد در تأمینِ آن حقوق است، برای «عددِ چندمین زن بودن» قائل نیست، و زن اول بر دوم به صرف اوّل بودنِ زمانیش فضیلتی ندارد، و همینطور زن دوم بر سومی و چهارمی... .
فضیلت های انسان به تقوا و علم الهیست، و در کل ارزش انسان با معیارهای الهی عندالله محاسبه خواهد شد.
هرکس بهره اش از معنا و عمق توحیدیِ جانش بیشتر، ارزشش در قرب الهی بالاتر ، و شهودش بر وحدت الهی در متن کثرت زلال تر.

🌸اگر بجای پذیرش ربوبیّتِ نفس خودمان و اِعمال سلایق و ملاکهای خودپسندانه مان، تن به ربوبیّت الهی و ملاکهای خداپسندانه بدهیم دیگر مانعی برای حکم خدا نخواهیم بود، و بلکه بالاتر با برقراریِ #وحدت بین همسران، شکوهِ رشد و انس و ایثارشان در راه خدا نمایان خواهد شد.
«مُلک و حکمرانی» فقط از آنِ خداست، که همه از اوییم و تحت حاکمیت اوییم و بسوی اوییم.
🔶
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat 💞


💞تعددزوجات، تعدد گلبرگهای زنانِ مؤمنه و با نشاط و لطیفی هستند که با وحدتشان، عطر و لطافتِ گلِ زیبا و با طراوت #توحید را آشکار میکنند
💞 Telegram.me/WahdatZojat


💞 Telegram.me/WahdatZojat


توحید در وحدت زوجات dan repost
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat


🔸بسم الله
#سلوک_زوجیتی ۱
#وحدت_زناشویی
#توحید_در_ازدواج
#زناشویی_با_روح_توحیدی بخش اول
🔶
🌷توحید صمدی قرآنی

🌸 قرآن میفرماید که «اللّهُ الصَّمَدُ»، سخن از حضرت «الصمد» است، حقیقتی که غیری در برابرش فرض نیست (الصَّمَدُ الَّذِي لَا يُوصَفُ بِالتَّغَايُر)، و نیاز و جوف و جای خالی ندارد و هیچ جای هستی از او خالی نیست (الصَّمَدُ الَّذِی لَا جَوْفَ لَهُ).

🌸 روح توحید صمدی قرآنی، خداوندِ والایی را به تصویر میکشد که همه ی آیات را پر کرده و هیچ جایی از او خالی نیست. واقعیتی محض که همه به او قائم اند و با او واقعیت یافته اند. حقیقتی نوری که در تمام صحنه های آیاتش حضور دارد، و در هرجا و هر وجودی، در اول و آخر و ظاهر و باطنش «نور خداست» که مشهود است. نورِ خداوند محیط بر هر شئ و بر هر شئ شهید و مشهود است.
✨ «اللّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ»
✨ «هُوَ الْأَوَّلُ وَ الْآخِرُ وَ الظّاهِرُ وَ الْباطِنُ»
✨ «سَنُرِيهِمْ آياتِنا فِي الْآفاقِ وَ فِي أَنْفُسِهِمْ حَتّى يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ أَ وَ لَمْ يَكْفِ بِرَبِّكَ أَنَّهُ عَلى كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ ✨أَلا إِنَّهُمْ فِي مِرْيَةٍ مِنْ لِقاءِ رَبِّهِمْ أَلا إِنَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ مُحِيطٌ»

🌸 همه ی هستی دارند بقدر ظرفیتشان ظهور نور الهی را به شوق و شعف آشکار میکنند، و عشق و حبّ و انس با تنها مونسِ عالم، در جلوات و شاکله و ساختار و جِبِلّیات و تاروپود هر موجودی تنیده شده، و همه ی خلقت مفطور به فطرت و محبت خدایند، و عاشقانه رو بسوی اویند، و عارفانه با فنای از حدود خویش مشغول به تسبیح اویند، و با صیرورتی محبّانه لقاء و وصال او را در طلب «جمال و جلال و کمال مطلق» میجویند.
✨ «فِطْرَتَ اللّهِ الَّتِي فَطَرَ النّاسَ عَلَيْها لا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللّهِ ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ»
✨ «إِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلاّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ»
✨ «لا إِلهَ إِلاّ هُوَ إِلَيْهِ الْمَصِيرُ»
✨ «لا إِلهَ إِلاّ هُوَ كُلُّ شَيْءٍ هالِكٌ إِلاّ وَجْهَهُ»
✨ «كُلُّ مَنْ عَلَيْها فانٍ وَ يَبْقى وَجْهُ رَبِّكَ ذُو الْجَلالِ وَ الْإِكْرامِ»

🌸 در این صیرورت و حرکتِ عمومی، تمامِ خلقت زوج آفریده شده اند، و در حرکتِ زوجیّتی همدیگر را تکمیل میکنند، و سلوکی عاشقانه را رقم میزنند که نتیجه‌ی آن وصال به «عشق مطلق» و فنای در حضورِ اوست.
این سلوکِ زوجیّتی، در حرکت بسوی تنها «فرد» در هستی است، که «فردانیّت» و «وحدانیّت» تنها مختصّ به ذاتِ بی منتهایِ الهیست و همه ظهور اویند. همه‌ی موجودات در ظهوراتِ خویش بقدر سعه‌ی وجودیشان، دارند محض بودنِ کمالِ حق، و ظاهر بودنِ «تفرّدِ أمر الهی» در هستی را نمودار میکنند.
✨ «وَ الَّذِي خَلَقَ الْأَزْواجَ كُلَّها»
✨ «سُبْحانَ الَّذِي خَلَقَ الْأَزْواجَ كُلَّها مِمّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ وَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ وَ مِمّا لا يَعْلَمُونَ»
✨ «وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ»

🌸 انسان هم مستثنای از این حرکت عمومی نیست، و بلکه کاملترین ظهور و آیتِ کبرای الهی است، که خداوند متعال در صحنه ی ظاهرشدنِ «اسم جامعش» در او، با «نفخه‌ی روحش» در او، بر خودش «تبریک» گفته است:
✨ «فَإِذا سَوَّيْتُهُ وَ نَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي فَقَعُوا لَهُ ساجِدِين✨فَسَجَدَ الْمَلائِكَةُ كُلُّهُمْ أَجْمَعُونَ»
✨«ثُمَّ أَنْشَأْناهُ خَلْقاً آخَرَ فَتَبارَكَ اللّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِينَ».

🌸 این آدم است که «عَلَّمَ آدَمَ الأسماء کُلَّها» گشته است، و او قافله‌سالار هستی و جامع ترین شهود و لقاءالهی را دارد، پس آدم را خلیفه‌ی ذاتِ خویش کرده، و همه ی ملائکه و موجوداتِ تحت تدبیرشان را خادم و خاضع و ساجدِ روحِ آدمی نمود؛ و آدمی را برای فعلیّت یافتن به این کمالِ خلافتش، از ابتدای خلقت در زوجیّتِ بدنی نمودار نمود، که کمالِ آدمیّت در ظهورِ عشق و کمالات الهی با «سلوکِ زوجیّتی» در ازدواج مرد و زن، به صحنه می آید، و مرد و زن با تعاطف و معاشقه و آمیزشی که خداوند میانشان در بدن و روان قرار داده باهم یکی میشوند، و به فنای از خود و بقای به حق و تحقق توحید در وحدتِ میانِ همدیگر میرسند.

🌸 البته نحوه‌ی تحقق کمالات در هر کدام از مرد و زن، و نوع سلوک و ظهورِ اسماء الهی در وجودشان، با هم متفاوت است، و این دو ظهورِ حق در «جمالِ زن» و «جلالِ مرد»، با وحدتشان با همدیگر است که تحققِ «اسم جامع» را با ظهورِ درهم تنیده‌ی «اسماءِ جمال و جلال» به نمایش میگذارند.

🌷در ادامه ی بحث (در بخش دوم) اشاراتی توحیدی به این تفاوت سلوک مرد و زن در جنبه های توحیدی زناشویی میشود.
ان شاءالله تعالي.
🔶
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat 💞


بسم الله
💐دستور امامان به شیعیان بر ازدواج سریع با #زنان_مطلقه، به این حکمت الهی که «هیچ زنی نباید #بدون_شوهر بماند!»

🔶در ذیل یکی از #قواعد_فقهیه (قاعده الزام)، روایاتی صحیحه و موثقه در دلالت بر آن قاعده ذکر شده، که یک عبارت از سوی امام در انتهای آنها تکرار میشود: «زن نباید بدون شوهر بماند» (لَا تُتْرَكُ الْمَرْأَةُ بِغَيْرِ زَوْجٍ) :
👇
🔻روایت عبدالرحمن بصری: فی التهذیب و الإستبصار، باسناده عن الْحَسَنُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ سَمَاعَةَ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ سَمَاعَةَ وَ الْحَسَنِ بْنِ عُدَيْسٍ عَنْ أَبَانٍ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ الْبَصْرِىِّ عَنْ أَبِى عَبْدِ اللّه‌ (عليه‌السلام)، قَالَ قُلْتُ لَهُ: امْرَأَةٌ طُلِّقَتْ عَلَى غَيْرِ السُّنَّةِ (طلاقش بر اساس سنت پیامبر-ص- نبوده)؛ قَالَ (علیه السلام): تَتَزَوَّجُ هَذِهِ الْمَرْأَةُ ✨وَ لَا تُتْرَكُ بِغَيْرِ زَوْج✨

🔻روایت عبد الله بن سنان: فی التهذیب و الإستبصار، عَنْهُ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ عَبْدِاللَّهِ بْنِ سِنَانٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ طَلَّقَ امْرَأَتَهُ لِغَيْرِ عِدَّةٍ (طلاقش در «طُهر غیر مواقعه» نبوده) ثُمَّ أَمْسَكَ عَنْهَا حَتَّى انْقَضَتْ عِدَّتُهَا، هَلْ يَصْلُحُ لِي أَنْ أَتَزَوَّجَهَا؟ قَالَ (علیه السلام): نَعَمْ ✨لَا تُتْرَكُ الْمَرْأَةُ بِغَيْرِ زَوْجٍ✨

🔻توضیح قاعده:
⚠️قاعده ای در فقه است، بنام #قاعده_الزام.
✨کاربردش در موارد اختلاف فقهی بین مذهب شیعه با دیگران (در ادیان یا مذاهب دیگر) است. مثلا یکی از موارد اختلافی بین مذهب شیعه و اهل تسنن در شاهد طلاق است. بر خلاف مذهب تشیع (که شیعه شاهد ازدواج را مستحب و شاهد طلاق را لازم می داند)، اهل تسنن شاهد ازدواج را لازم دانسته اما شاهد طلاق را خیر.
✨فلذا یکی از موارد تطبیق قاعده الزام همین مورد است. اگر یکی از اهل تسنن، زوجه خود را بدون شاهد، طلاق داد، بنا بر مذهب خودش فعل صحیحی انجام داده؛ اما ما در شیعه این طلاق را باطل می دانیم، لکن بنابر #قاعده_الزام، ما نیز میتوانیم بنا را بر صحت آن طلاق قرار دهیم و طلاق را بپذیریم و آنها را بر پذيرش مقتضاى عمل خود که مطابق با مذهبشان است الزام نمايیم.
چنانکه ✨حضرت امام کاظم (علیه السلام) فرمودند: «الزموهم بما الزموا به انفسهم» (آنها را ملزم كنيد به آنچه كه خودشان را بر آن ملزم مي‌كنند)؛✨و یا امام باقر (علیه السلام) فرمودند: «تجوز على أهل كلّ ذوي دين ما يستحلّون» (اگر اهل هر دین یا مذهبی چیزی را برای شما حلال بدانند [در احکام ارث و طلاق و قضاوت‌ و...]، بر شما شیعیان نیز حلال است و میتوانید از آن استفاده کنید)؛✨و نیز امام رضا (علیه السلام) فرمودند: «من دانَ بدين قوم لزمته أحکامهم» (هرکسی هر دینی دارد احکام آن دین دامن گیر اوست و شما طبق همان احکام می توانید با او برخورد کنید).

🔶استفاده ای که از دو روایت مذکور (از عبدالرحمان و ابن سنان) در دلالت بر #قاعده_فقهی_الزام میکنند، به این است که سؤال کننده دارد از امام میپرسد که یک #زن_سنی که از شوهر سنّی اش طلاق گرفته (به شیوه طلاق بدون شاهد و یا طلاق در ایام حیض یا در طُهر مواقعه، که #غیرالسنة و باطل است و مرسوم بین اهل تسنن)، حال آیا منِ شیعه میتوانم با او ازدواج کنم؟

🔻اینجاست که امام صادق(علیه السلام) بر مبنای #قاعده_الزام طلاقی را که اهل تسنن نزد خودشان صحیح میدانند، برای ازدواج فرد شیعه با آن زن طلاق گرفته (بعد از سه طُهر عدّه اش) صحیح میشمرند، و حتی بالاتر که تاکیداً میفرمایند این #زن_سنی را #بدون_شوهر رها نکن و حتماً با او ازدواج کن! چون اصلاً «زن نباید بدون شوهر بماند» (لَا تُتْرَكُ الْمَرْأَةُ بِغَيْرِ زَوْجٍ)!

⚠و ️نکته مهمتر اینجاست که👇
🔴این امر حضرت از سر محبت برای اهتمام شیعیان حتی بر #بیشوهر نماندن یک #زن_سنی بود (که مورد استفاده #قاعده_الزام شد)، حال چه برسد به دغدغه امام برای بیشوهر نماندن #دختران_مجرد_علویه و #زنان_بی_شوهر #شیعه!!

⚠️واقعاً ما چقدر با فرهنگ اهل البیت (علیهم السلام) فاصله داریم!!
🔶
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat 💞


💐عقل،اميدونشاط در زوجيّت وحيات👆
🌷سلام بر ماءِمعین ونشاطِ زمان👌مولایمان امام زمان(علیه السلام)
🔸گفتاری در #عقل و #امید و #نشاط در زوجیت وحیات خانوادگی
🔻سلوک زوجیّتی بسوی فردانیّتِ حق
@WahdatZojat


سلام بر ماءِمعین ونشاطِ زمان مولایمان امام زمان(علیه السلام)
🔸گفتاری در #عقل و #امید و #نشاط در حیات خانوادگی
🔻سلوکِ زوجیّتی بسوی فردانیّتِ حق💐عقل، اميدونشاط در زوجيت وحيات👇 #دانلود
@WahdatZojat


🌷۶. به نظر میرسد، مهمتر از موضوع شکلی و قالبی تعدد زوجات، اهمیّت حق خانواده داشتن برای زنان با شرایط خاص، و مثبت دیدن «خانواده ی تعدد زوجاتی» است. وقتی سخن از خانواده میشود، دیگر موضوع از جنسیت ها و احساساتِ جنسیّتی خارج میشود، و آنچه اهمیّت می یابد تقویت بنیان های خانواده با تمام ارکان درونی و بیرونی آن است. با این دید، یکی از مطالباتی که برنامه 180 درجه میتواند داشته باشد، نظر به تقویت بنیان های خانواده های تعدد زوجاتی، و تسهیل مسائل قانونی و بررسی مسائل فرهنگی ای خواهد بود که این دست خانواده ها با آن روبرو هستند. اصالت با «خانواده» است، و اساساً شروع خلقت و شروع تکلیف و عبادت انسان با «سلوک خانوادگی» شکل میگرید. فلذا میشود از زاویه ی خانواده مداری، تعدد زوجات را «توسعه‌ی ظرفیت خانواده» و تشکیل «اَبَر خانواده» یا «خانواده های گسترده» (Extended Family) نامید، و آن را بستری برای جبران بحران کمبود نسل نیز قرار داد تا بتوانیم با قدرتِ بزرگتری در نظام خانوادگی به جنگ جمعیت پایان دهیم.

🌷۷. آخرین پیشنهادی که به نظرم میرسد، مصاحبه با زنانی است که خودشان جزو زنان با شرایط خاص و در معرض آسیب هستند، که اگر دید مثبت و محترمانه و تکریمانه نسبت به خانواده های تعدد زوجاتی وجود داشته باشد، خودشان را مشتاق به داشتن خانواده های این چنینی، برای عبور از مشکلات سخت موجودشان نشان میدهند. این موضوع، موجب تحریک عواطف زنانه، و تصحیح نگاه‌های غلط مردانگارانه نسبت به تعدد زوجات میشود، و زوایایی که بالاول تأمین حقوق زنان محروم مانده از ازدواج را با تشکیل خانواده های تعدد زوجاتی نشان میدهد، به خوبی روشن میسازد.
🔶
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat 💞


🔶بسم الله
🔻پیشنهادات بنده در رشد سازنده برای قسمت های بعدی برنامه 180 درجه:
🔶
🌷 ۱. از آنجا که اولین مناظره پیرامون تعدد زوجات، خودش عکس العملی بوده نسبت به بحران های اجتماعی موجود در ازدیاد زنان مجرد با شرایط خاص (مطلقه، بیوه، مجرد سن بالا)، فلذا انتظار میرود که مجریان و کارشناسان برنامه بیش از آنکه به گعده بر حول مفاهیم و کلیات و ضرورتها بپردازند، وارد میدان آسیبهای اجتماعی شده، و راهکارهای عملی و روشهای صحیح و معقول در تبیین و ترویج تعدد زوجات را بررسی کنند، که با گفتگوهای عالمانه و چندجانبه از منظر متخصصین مختلف، به فرآیند تأمین حق زوجیّت این گروه از زنان با شرایط خاص (با بهترین نتیجه و کمترین صرف هزینه) بپردازند، که این گروه ضمن بهره‌مندیشان از مزایای خانواده داشتن و شکوفاییِ هویّتشان در مادر شدن، بتدریج از فشارهای عظیم اعتقادی و روانی و عاطفی و جنسی و مالی در ایشان کم شده، و بتوانند در به کمال رسیدن خودشان و خانواده شان و تربیت نسلی صالح و آینده ساز سهیم باشند.

🌷۲. کارشناسان برنامه، بیش از آنکه بخواهند در تنور دعاوی عرف غلط بدمند، و از بد بودن برخوردهای فرهنگی نسبت به خانواده های تعدد زوجاتی شکایت کنند، به بیان های روانشناسانه و موعظه های عاطفی و حکمت های الهی و نگاه های توحیدی، سعی بر تصحیح این فرهنگ غلط داشته باشند، بلکه بعد از چندین قسمت از برنامه، بشود بازخوردهای این گفتگوهای سازنده را در ذهنیت های جامعه ی اهل ایمان ایران اسلامی مشاهده کرد، که حداقل اهتمام بر اصلاح این عرف بد و غلط شکل بگیرد، و خود مردم فهیم ایران با رشد فکری و بلند نظری که نسبت به حکم الهی می یابند، نه تنها مصلحانه عرفهای غلط بین خود را تصحیح کنند، بلکه مشوّقانه نسبت به کسانی که تکلیف مدارانه اقدام به تعدد زوجات میکنند احسان و اکرام داشته باشند، و خانواده های چندهمسری را از مطرودیت و مهجوریت نزد اطرافیان خارج سازند.

🌷۳. تدارک میان برنامه یا دعوت از مهمانانی که تجارب موفق در تعدد زوجات تکلیف مدارانه و پرمحبت و ایثار باهم دارند، میتواند بیانگر مشاهدات عینی در موانع قانونی و مشکلات فرهنگی و بیان تجارب خانواده های چندهمسر در عبور از این آسیب ها باشد. محض دیده شدن این دست تجارب، میتواند راهگشای مسئولین و مصلحان مردمی برای کمک به حل بحران های موجود باشد. ضمن اینکه همیشه نگاه‌های منفی نسبت به این سبک زندگی بیان شده، و از امتیازات آن غفلت شده و جذابیت هایی که برای تمامی طرفین داخل این خانواده ها وجود دارد، نادیده انگاشته شده، و از نشاط ارتباط هووهای مؤمنه و خواهرانه باهم (وحدت زوجات)، و بازی های بچه ها کنارهم، و محبت و احترام و تربیت پدرانه و تقویت بنیان های عاطفی و اخلاقی و ... گفته شود که همه نشان‌گر یک خانواده ی بهم پیوسته ی توحیدی باشد تا ذهنیت های مثبت هم برای تصحیح باورها شکل بگیرد.

🌷۴. انتظار میرود که با دعوت از شخصیت های برجسته ی دیگر و کارکرده در دامنه های مختلف موضوع تعدد زوجات، به پخته تر شدن مباحث ردوبدل شده کمک کنند، و صرفاً با دعوی منازعه و موافق و مخالف و تحریک هیجانات موقتی، هضم در همان عرف غلط نشود. دعوت از شخصیت هایی مثل حجت الاسلام زیبایی نژاد رئیس مرکز مطالعات زنان حوزه، حجت الاسلام نقی پورفر (هیئت علمی دانشگاه قم و صاحب مقاله در سومین نشست اندیشه های راهبردی زن و خانواده در بیت رهبری)، حجت الاسلام ماندگاری، حجت الاسلام عالمی، و ...

🌷۵. برنامه سازان محترم، میتوانند از تجارب بین المللی در ترویج تعدد زوجات به جهت بحران های مشابه در منطقه و کشورهای اسلامی بهره ببرند، تا موجب سعه ی دید و تقویت تجارب برای تسهیل فرآیند های قانونی و فرهنگی در این زمینه شود. صرفاً بعنوان نمونه، شخصیت های مانند :
✨• خانم «هبة شبلی» اندیشمند مسلمان مصری (مؤلف کتاب «التعدد الزّوجیّه») مبلغ این موضوع برای زنان بیوه و مطلقه در مصر،
✨• خانم «جملیة العبیدی»
( twitter.com/GmelaObaidy )
اندیشمند مسلمان و نماینده پارلمان عراقی (مبلغ تعدد زوجات برای تعداد عظیم #۴_میلیون زنان بیوه و مطلقه و عوانس در عراق و تدوین کننده لوایح قانونی و مصوّباتش در مجلس عراق)،
✨• خانم «نعیمه الصالحی»
( twitter.com/pepsalhi )
اندیشمند مسلمان و سیاستمدار الجزایری (رئیس حزب «العدل و البیان» که با طرح قانون «حمایت از خانواده» خواستار رفع قیود از تعدد زوجات برای نجات #۱۱_میلیون دختران عوانس در الجزایر شده است)،
✨• خانم پاپاتیا فیوکسار (Papatia Feuxzar) اندیشمند مسلمان و مؤلف آمریکایی، مبلغ این سبک زندگی در جامعه مسلمان آمریکا، و ...


شبکه افق dan repost
🔉 #صوت #برنامه کامل #صد_و_80_درجه
💠 اولین مناظره موافقان و مخالفان ترویج تعدد زوجات
💢مناظره با حضور حجت الاسلام قاسمیان و دکتر محمد هاشمی گلپایگانی
🆔 @tv180
🆔 @Ofogh_tv


شبکه افق dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
◀️ #ویدئو کامل برنامه #صد_و_80_درجه
💢 اولین مناظره موافقان و مخالفان ترویج تعدد زوجات
🔸لینک دانلود باکیفیت برنامه:

🌐 ofoghtv.ir/program?progNo=702&episodeId=25803

🆔 @tv180
🆔 @Ofogh_tv


🔻ششم.
خانم اردشیری (موافق / ارشد مطالعات زنان)، کم گوی و گزیده گوی بود، با این 3 نکته:
1. مساله من دفاع از تعدد زوجات بعنوان یک تکلیف است برای کسانی که تکلیفمدارانه اقدام به آن میکنند برای تامین نیاز زنانی که از جنبه های مختلف در معرض آسیب هستند، /
2. منع تعدد زوجات ظلم در حق زنان هست /
3. عملا در جامعه ما و خصوصا در کلان شهرهایی مثل تهران میبینیم که عملا مردها در روابط خارج از خانواده با زنان بسیاری مرتبطند و تعدد زوجات در حقیقیت ضابطه مند کردن همین روابط موجود و به ثبت رساندن آنهاست برای تأمین حقوق آن زنان که از سر نیاز به این مردان متأهل روی آورده اند و از مهریه و نفقه و حق زوجیت و تأمین امنیت عاطفی و سرپرستی کودکی که ممکن است بدنیا بیاید و ... بهره مند بشوند و عملاً یک امنیت روانی و مالی و جنسی و عاطفی در تأمین حداقل های قانونی طبق قانون تعدد زوجات را داشته باشند.

🔻هفتم.
خانم سقایت و خانم حمیدی (دو مخالف / ارشد مطالعات زنان)، تقریبا مطلب معتنابهی نداشتند. خانم سقایت که یک دو بار کلا از موضوع خارج شد (مثل طرح موضوع چرایی بیشتر بودن آمار مردان متأهل از زنان متأهل)،
و خانم حمیدی هم تنها دلیل مخالفتش با ترویج تعدد، جدای از بیانات احساسی بر نپذیرفتن جامعه امروز، این بود که جمهوری اسلامی بعد 40 سال نتوانسته فرهنگ اسلامی تعدد را تبیین و ترویج کند، پس دیگر مستحیل است و نباید به این عرف امروز جامعه که نمیپذیرد دست زد!!

🔻هشتم.
جناب آقای فاطمی (مجری) هم گریزهایی میزد، مثل اینکه گفت بنظرم حس رقابتی و حذف زن دیگر ذاتی زنان با هم است، ودیگر اینکه دلیل این حس را این میدانست که زنان وقتی در برابر موضوع تعدد زوجات قرار میگیرند دچار یک خودکمبینی میشوند [و کأن میخواهند آن کمبود را با رقابت منفی و حذف دیگری جبران کنند]
🌷
🔶در مجموع، برنامه 180 درجه شروع خیلی خوبی بود، اما جای دارد که بصورت سلسله جلسات، با حضور شخصیت های برجسته تر و ریزتر و چالشی تر ادامه یابد.
https://twitter.com/Ofogh_tv/status/944265341684895745
🙏خدا قوّت به دست اندرکارانش
💐 @tv180 @ofogh_tv
🙏موفق باشند به توفیق الهی
🔶
@WahdatZojat


بسم الله
🔶نکات ارزیابی بنده نسبت به برنامه 180درجه در موضوع تعددزوجات :

🔻اول .
اینکه اصل بحث تعدد زوجات و حدود و ثغورش اصل مسلّم و قانونی شمرده شده بود، و بحث در کلیّات آیات تعدد و حدود و ثغور شرعی و شرایط تحقق و ... نبود. بلکه همه ی اینها بعنوان اصل موضوعه پذیرفته شده بود، و موضوع اصلی بحث روی «ترویج آن در جامعه ی امروز ایران» بود.
تیتراژ ابتدا و انتها و میان برنامه هایش خوب بود، بالخصوص بخش نقاشی کودکانه.
مجری برنامه (جناب فاطمی) هم اجرا و هم بهم رسانی خوبی در برنامه داشت، و سوالات خوبی میپرسید. هرچند هنوز جا داشت چالشی تر به موضوع میپرداخت.

🔻دوم .
اینکه چینش خوبی در انتخاب افراد گفتگو شده بود، اینکه سه خانم (دو مخالف و یک موافق) هرسه تحصیلات در مطالعات زنان داشتند، و همینکه گفتگوی اصلی بین دو مرد انجام میشد به پخته تر شدن بحث بیشتر کمک میکرد. اما جای یک مرد موافق معمم کم بود.

🔻سوم.
جناب حجت الاسلام قاسمیان (مخالف ترویج) که طرف اول گفتگوی اصلی بود، اولش بیشتر وقت کشی کرد، و با پرداختن غیرلازم به تاسیسی نبودن حکم،و مشکلات جنسی غربی ها که نیازشان به متعه بیشتر از تعدد هست ، و خوب بودن وجود قانون طلاق، و حواشی مختلف، از لحاظ ساختاری از موضوع اصلی خارج میشد، و به جزئیات مخالفتش در بحث تبیین و ترویج تعدد کمتر پرداخت. و تنها مطلبی که بیان نمود این بود که از لحاظ روشی، در عرف شهر تهران نباید اول به تببین و ترویج تعدد پرداخته شود، بلکه قبل از آن پازل های دیگر مسائل جنسی ، مانند ازدواج آسان، تسهیل ازدواج اول دختران جوان مطلقه، کم کردن شیوع طلاق، ترویج صحیح نکاح موقت با تاکید بر علقه ی زوجیت طرفین، و خلاصه بعد از بالابردن کیفیت و کمیت ازدواج اول ها به بحث ترویج تعدد زوجات بپردازیم که پشتوانه ی ازدواجی قوی داشته باشد و آنهم دچار آسیب های ازدواج اول نباشد، و مثل نمای شهرکهای سینمایی که پشتش خالیه نشود.

🔻چهارم.
دکترهاشمی (طرف دوم گفتگوی اصلی) نکات خوبی را اشاره کرد، که 12 نکته اش به اختصار از این قرارند:
1. اشاره بجا به آمار مقایسه ای 1395 بین مردان و زنان مجرد طلاق گرفته و همسرازدست داده که جمعا نشان از حدود 3 میلیون زن مجرد مطلقه و بیوه در برابر حدود 600 هزار مرد مطلق و زن ازدست داده داشت /
2. آسیب های عرف غلط در تقبیح افرادی که اقدام به تعدد میکنند، /
3. اختلال عرفی پیش آمده در سنت فرهنگی سابق،/
4. چرایی معکوس شدن فهم از عدالت در تعدد که در عرف زمان پیامبر منظور عدالت با همسران دوم و سوم و چهارم بوده ولی در عرف امروز ایران تداعی عدالت نسبت به همسر اول فهمیده میشود!! ، /
5. اشاره به منطق حکم در پاسخ به نیاز های فطری و طبیعی جامعه،/
6. اشاره به عرفهای بین المللی پذیرنده ی تعدد زوجات، /
7. اشاره به ذاتی نبودن مخالفت زنان اول با تعدد طبق شواهد تاریخی و عرفهای موجود دیگر مناطق ، /
8. اشاره به زوایای مختلف مانع بودن عرف امروز ایران در برابر نفوذ شرع و قانون تعدد زوجات، /
9. اشاره به لذت طلبی نبودن اقدام علنی به تعدد زوجات در شرایط سخت امروز عرف ایران که با هجمه های مختلف روبروست درحالی که راههای لذت طلبی بدون مسئولیت پذیری بسیار است ،/
10. اشاره به آسیب های اجتماعی ناشی از تامین نکردن حق طبیعی تأهل زنانی که به حقشان نرسیدند ،/
11. با بیان یک مَثَل به مردی که میخواست پدرش را بفروشد اما برای اینکه کسی نخرد قیمتی میگذاشت که کسی نتواند بپردازد اشاره به این داشتند که ما سخن از حکم خدا بودن و سیره رسول الله و معصومین بودن و اسوه بودنشان و شرایط حکم و ... میکنیم اما چنان حواشی و قیمت گذاری را بالا میبریم که کسی نتواند به آن عمل کند (مثل اینکه بگوییم کدام مرد عدالتش مثل رسول خداست تا بهش اجازه ی تعدد بدهیم) /
12. اینکه آیا وقتی عرف غلطی موجود هست باید آن را بعنوان عرف مطلوب پنداشت و اصلاحش نکرد و مطابق میلش برایش نسخه پیچید یا اینکه باید این عرف بد وغلط را خراب کرد و آن را به عرف خوب و مطلوب رساند

🔻پنجم.
آقای علمخواه (موافق / استاد دانشگاه، خارج فقه)، کلا پرکلام و متوسط بود، یکی دوبار خاکی زد ولی در مجموع به 3 نکته ی خوب اشاره کرد:
1. اینکه اقدام به تعدد زوجات برای یک مرد با تمام توانایی های مناسب آن، از منظر جامعه یک امر قبیح و موجب کسر شأن و موضع تهمت و سرافکندگی و بی آبرویی است/
2. اینکه مردان اقدام کننده ی علنی به تعدد یا خیلی اعتنای عقلی نکرده اند که خودشان را در موضع تهمت قرارداده اند یا خیلی مجاهد خالص فی سبیل الله هستند و عاقلانه و مجاهدانه برای انجام تکلیفشان اقدام به تعدد را علنی انجام داده و مقابل تمام فشارها ایستاده اند/
3. اینکه حتی اگر یک مرد متأهل و همسر اولش موافق و آمادگی برای تشکیل زندگی تعددزوجاتی داشته باشند شرایط بد فرهنگی موجب شده که زنانِ در معرض آسیب هم همسر دوم این مرد متأهل نمیشوند!!


توحید در وحدت زوجات dan repost
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat


بسم الله
#رقیب_عاطفی
#رقیب_ناپذیری
🔻 خانم مؤمنه ای نوشت: «تنها "صاحبان قلب سلیم" مشتاقانه تسلیم به حکم تعدد زوجات میشوند و حتی خودشان بدنبال همشوی مناسب برای خود میروند!! نه افرادی مثل ما که از سر تا پا نیازند! و هیچوقت تحمّل #رقیب_عاطفی را ندارند!!!
🔸
🌷چرا این خانم میگوید «تحمّل رقیب عاطفی» را ندارد!!؟
⚠️چون ایشان به #ظرافت_توحیدی در کار تربیتی خدا در حکم #تعددزوجات توجه ندارد⚠️👇

🌸 #خدا تنها کسی است که رقیب نمیپذیرد!! 🌸
⚠️این غیرت خانمها در برابر حکم خدا بر ضرورت تعدد زوجات در اجتماع، ناشی از چیست؟
☝️اول، بخاطر اشتباه نگاهشان در #بدن_گرایی (و احساس رقابت در رابطه های بدنی) نسبت به همسر دیگرِ شوهرشان
✌️ و دوم، و مهمتر، بخاطر #شرک_خفی در آن وصف «رقیب ناپذیریِ خدا» است، که زنان خودشان را در «رقابت جنسی و عاطفی» دیده اند و خودشان را هم #شریک_خدا در این وصف #رقیب_ناپذیری_خدا پنداشته اند!!!😱
⚠️ اهل ایمان در تسلیم تام نسبت به #حکم_خدا دارند همین لایه های پنهان #شرک_به_خدا را از وجودشان پاک و تطهیر میکنند. چرا که ایشان این هشدار خداوند در قرآن را نسبت به شرک پنهان در اهل ایمان جلوی چشمشان دارند که فرمود:
⚠️ «وَ ما يُؤْمِنُ أَكْثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلاَّ وَ هُمْ مُشْرِكُون» (یوسف، ۱۰۶)
🔻حکم خدا فطریست، که آمده تا مرزهای خودیت را در زن و مرد پاک کند، و آنها را به حریم ولایت الهی برساند. و اتفاقا حُکم #تعددزوجات برای حد زدن به این حس مالکیت و تمامیت خواهی زن است، چون آن تمامیت خواهی ناشی از انانیت و خودمحوریست.
🔻حکم فقهی مسلّم و اجماعی در فقه اسلام است، که مرد ولو فقط یک زن هم داشته باشد، زن فقط مالک یک چهارم از شبها است، و مرد میتواند سه شب دیگر را هرجای دیگری که بخواهد بیتوته کند. این یعنی، اسلام از همان ازدواج اول هم با این حس تمامیت خواهی زن مبارزه کرده، که فکر نکند مالک تمام وقت شوهرش شده، و شوهر ملک طلق اوست!!! لذا وقتی که همسر دوم و سوم و چهارم دائمی هم وارد زندگی مشترک با مرد میشوند، آنها دارند حق قسمت یک چهارم خودشان را میگیرند، نه آنکه حقی از جانب زن اول کم و ضایع شده باشد. و بر مرد هم #واجب_شرعی است که زمان ها را رعایت کند و در وقت هر زنی پیش هم او باشد.
🔻کتاب لمعه، بخش نکاح، موضوع قَسم (قسمت زمانی بین زوجات) : و يجب للزوجة الواحدة ليلة من أربع‏ ، و له ثلاث ليال يبيتها حيث شاء ، و للزوجتين ليلتان من الأربع و له ليلتان ، و على هذا فإذا تمت الأربع فلا فاضل له لاستغراقهن النصاب.
🔻در این مبارزه با #شرک_پنهان، هم زنان همشوی باهم، مبارزه با نفس دارند، که غیرت و حسادت و رقابت شیطانی نورزند، و با هم اخوت ایمانی و خواهری داشته باشند؛ و هم مرد در فشار مسئولیت ها و رعایت عدالت فقهی و جلب رضایت الهی قرار دارد، که بتواند #خانواده_ای_توحیدی بنا کند؛ همه ی اینها باهم است، که موجب خروج از دنیا، و ورود به حریم ولایت الهی خواهد بود (به بیان امام خمینی در چهل حدیث).
🔶
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat 💞


مطالب بالا👆نشان می دهد که👇
🔻بحران فزونی زنان, چه بیوه باشند و چه مطلقه یا دختران مجرد سن بالا (عوانس) خاص کشور ما نیست!
⚠️این بحرانیست که در اکثر کشورهای عربی، اسلامی و حتی غربی مطرح است!!
🔻اما مهم نوع مواجهه آنان با راه حل آن یعنی #تعددزوجات است.
🔻خوشبختانه رسانه های آنها با این مساله منصفانه تر برخورد کرده و به برگزاری جلسات کارشناسی و حلقه های مناظره در این زمینه مبادرت ورزیده اند.
🔻البته نفوذ نفسانیت و خودمحوری فرهنگ غربی در کشورهای اسلامی، مهمترین عامل مخالفت با ترویج تعدد زوجات است (مساله ای که برای نجات گروه عظیمی از زنان مسلمان مطرح شده است).
🔻 با این حال دغدغه دولت ها و قوه قانون گذاری و فعالیت شفاف و روشنگری رسانه ها در این کشورها کمک دهنده خوبی برای حل مساله است.
🔻نمونه های بالا کاملا نشان دهنده این مساله است که حمله و دفاع در موضوع تعدد زوجات اصلا مساله ای ایرانی و ... نیست، عین همین چالش ها در کشورهای اسلامی دیگر نیز مطرح است.
😞اما متاسفانه رسانه های داخلی ما هنوز دچار کند ذهنی و عقب ماندن از این بحران و تحولات فرهنگی و اجتماعی ناشی از این بحران هستند، و بمانند رسانه های غربی و عربی، #جرأت طرح این موضوع را با نگاه #بیطرفانه ندارند. خواه صداوسیما باشد, خواه روزنامه ها یا خبرگزاری ها!!
🔻و أيضاً مجلس بعنوان قوای #قانونگذاری در ایران، متاسفانه همچنان در غفلت و سکوت اند در برابر این بحران
🔻به امید #هشیاری در #وجدان_های_بیدار جامعه ی اسلامی و شیعی ایران
🔶
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat 💞


بسم الله #مناظره (عربی)
🔶العين بالعين - حلقة تعدد الزوجات: yon.ir/tvzojat
💠 شبکه الجدید لبنان ( aljadeed.tv ) - برنامه رو در رو (به زبان عربی)، قسمت ۳۱، تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۹۶ (2017/5/18)
http://aljadeed.tv/arabic/episode/al3ayein-bel3ayen-31
💐 برنامه #مناظره پیرامون #تعدد_زوجات بین زنان اندیشمند موافق و مخالف آن
✨خانم «هبة شلبي» اندیشمند مصری مؤلف کتاب «التعددية الزوجية» در بیان ضرورت احیاء تعدد زوجات: ✨ yon.ir/shelbi
✨خانم «هاله عاهد» وکیل اردنی، عضو اتحادیه زنان اردنی و مستشار قانونی آن
✨خانم «غدیر احمد» شخصیت مصری
✨خانم «جمیلة العبیدی» اندیشمند عراقی و نماینده پارمان عراق که ائتلاف وطنی برای دعوت خانواده ها و تشجیع مردان بر ایجاد خانواده های تعدد زوجاتی دارد، برای حل معضل تعداد عظیم بیوه زنان و زنان مطلقه و دختران مجرد سن بالا (عوانس) در عراق، با تاکید بر اولویت مصلحت اجتماعیه تعدد زوجات (و ضرورت آن در زمانه حاضر) بر مصالح فردی (و احساسات شخصی)
✨خانم «اسماء مصطفی» شخصیت لبنانی، رئیس جمعیت اتحادیه کارگران زن در شمال
✨در پایان برنامه شان هم از یک خانواده چندهمسر با سابقه دعوت کرده اند و تجربه شان را مرور میکنند.
🎬 لینک #دانلود_مستقیم کلیپ کامل تصویری (یک ساعت و بیست دقیقه) ⬇️
🔻نسخه با کیفیت بالا 480p - حجم 369 مگابایت👇
🌹 https://checker.in/go/1804860
🔻 نسخه کم حجم با کیفیت 144p - حجم 106 مگابایت👇
🌹 https://checker.in/go/1805632
🔶
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat 💞
العين بالعين - حلقة تعدد الزوجات


🔶مناظره خانم #نعیمه_الصالحی در شبکه النهار برنامه #بدون_تحفظ در مورد ضرورت ترویج #تعددزوجات در الجزائر و بررسی علل مجرد ماندن دختران (پخش ۲۶ نوامبر ۲۰۱۵)
https://youtu.be/hHiHd1xYz10
🔻مناظرة حول تعدد الزوجات و سبب إنتشار العنوسة (فی الجزائر) بين نعيمة صالحي و فاطمة الزهرا بوصبع
🔶دانلود مستقیم کلیپ کامل به زبان عربی (یک ساعت و بیست دقیقه)👇۱۲۰ مگابایت
https://checker.in/go/1904337
🔸
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat 💞
مناظرة حول تعدد الزوجات وسبب إنتشار العنوسة بين نعيمة صالحي وفاطمة الزهراء بوصبع


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مصاحبه خانم #نعیمه_الصالحی👆با #البلاد twitter.com/pepsalhi
🔻ضرورت #تعددزوجات برای نجات از حرام در دختران مجرد(عوانس)و زنان بیوه و مطلقه
✨لماذا تدافع نعيمة صالحي بشدة عن قضية تعددالزوجات
@WahdatZojat

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

71

obunachilar
Kanal statistikasi