زانیار ابراهیمی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


در این کانال جستارها و جلسات "زانیار ابراهیمی"، پژوهشگر و مترجم حوزه اندیشه سیاسی هم‌رسانی می‌شود.
ارتباط با دکتر ابراهیمی: zaniar.ebrahimi3@gmail.com

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


جهان های مدنی کوزلک.pdf
571.9Kb
🖋سه جهان مدنی؟
اظهارات مقدماتیِ نظری-تاریخی در باب معناشناسی تطبیقیِ جامعۀ مدنی در آلمان، انگلستان و فرانسه نوشتۀ راینهارد کوزلک

✅ این مقاله در سال 1396 ترجمه شده و برای اولین بار در این کانال منتشر می‌شود.

🖌هرکس از واژۀ "بورژوازی" (Bürgertum) استفاده می‌کند، صورتبندی اجتماعی مدرنی را در نظر دارد که از قرار معلوم خاستگاهش بی‌گمان فرانسه و انقلاب‌های صنعتی است و هرکس از "جامعۀ مدنی" (bürgerliche Gesellschaft)سخن می‌گوید، احتمالاً به همین نتیجه می‌رسد اما راهش را در زمین لرزانِ سنت هزاره‌ای ادامه می‌دهد؛ چراکه جامعۀ مدنی (bürgerliche Gesellschaft یا société civile) از حیث ریشه‌شناسی ترجمه‌ای از زبان لاتین‌ است. این ترجمه‌ در واژۀ رومیِ societas civilis ریشه دارد و خودِ این واژه مدل ‌اصطلاح‌شناسی‌اش را وام‌دار اجتماع سیاسیِ (koinōnia politiké) یونانیان است. بنابراین اگر کاملاً از حیث ریشه‌شناسی به این واژه بنگریم، پیوستگی حیرت‌انگیزی در آن می‌بینیم و درمی‌یابیم که آنچه ارسطو یا سیسرون در باب جامعۀ مدنی گفته‌اند به هیچ رو سراپا کهنه و منسوخ نشده است...

#زانیار_ابراهیمی
@zaniarebrahimii


اسکینر ماکیاولی.pdf
741.9Kb
🖋گفتارهای ماکیاولی و خاستگاه‌های پیشااومانیستیِ اندیشه‌های جمهوری‌خواهی نوشته کوئینتین اسکینر

✅ این متن در سال ۱۳۹۲ ترجمه شده و برای اولین بار در این کانال منتشر می‌شود.

🖌در پایان قرن دوازدهم، به‌تدریج نظامِ مشخص و متمایزی از حکومتِ مبتنی بر جمهوری‌خواهی در بیشتر شهرهای مهمِ پادشاهی ایتالیا مستقر گشت. کنترل شهرها را معمولاً قضاتِ ارشد در دست داشتند که podesta خوانده می‌شدند. این عنوان نشان می‌داد که قضاتِ ارشد برای کنترل شهروندانِ تحت سرپرستی‌شان از قدرتی فائقه یا podestas برخوردار بودند. podesta معمولاً به مدت یک ماه یا حداکثر یک سال قدرت را در دست می‌گرفت، و از طریق مجموعه‌ای از شوراهای اجرایی حکومت می‌کرد. تمام اعضاء شوراهای اجرایی، از جمله خود podesta، با کارمندانِ عمومیِ کمون ی که آنان را انتخاب کرده بودند، جایگاهی برابر داشتند. بنابراین نظام مبتنی بر حکومت جهوری‌خواهی، ردیه‌ای تام و تمام بر اصول آشنای قرون‌وسطایی بود، اصولی که بر رعیت‌داری  و حکمرانیِ موروثی استوار بود.

#زانیار_ابراهیمی
@zaniarebrahimii


مدرسهٔ تردید dan repost
معرفی درس «تاریخ فلسفۀ سیاسی رنسانس و دورۀ مدرن»

از دروس ارائه شده در فصل دوم دورۀ دیپلم تخصصی فلسفۀ سیاسی

مدرس: زانیار ابراهیمی

🔹 موضوع درس
🔹 محتوای درس
🔹 منابع


کانال تلگرام دورۀ دیپلم پایه فلسفه:
@tardidschool_poliphilo


🎧 آیا سکولاریزاسیون در اسلام ممکن است؟

این جلسه، ضمن خوانش بلومنبرگیِ کتاب پیدایش مفاهیم اسلام سیاسی در ایران معاصر (۱۳۲۰_۱۳۵۷) نوشته آرش صفری، به بررسی آخرت‌شناسانه این پرسش پرداخته است که "آیا سکولاریزاسیون در اسلام ممکن است؟"

جلسه دوم از دور سوم خوانش مشروعیت عصر مدرن

#زانیار_ابراهیمی

@zaniarebrahimii


مقدمۀ_هاروی_منسفیلد_بر_شهریار_ماکیاولی.pdf
513.5Kb
🖋مقدمه هاروی منسفیلد بر شهریار ماکیاولی

✅ این متن در سال ۱۳۹۳ ترجمه شده و برای اولین بار در این کانال منتشر می‌شود.

🖌هر کس کتاب شهریار ماکیاولی را در دست می‌گیرد، مشهورترین کتابی را که تا به حال دربارۀ سیاست نوشته شده، برای مطالعه برگزیده است. چه بسا جمهور افلاطون، نزدیک‌ترین رقیبِ شهریار ماکیاولی باشد. فرق‌شان در این است که جمهور افلاطون سیاست را در بستر و زمینۀ اموری بررسی می‌کند که بر فراز سیاست ایستاده اند. بدین‌ترتیب افلاطون سیاست را جایگاهی محدود و فروتر می‌بخشد. چنان‌که خواهیم دید، ماکیاولی نیز در شهریار سیاست را در ارتباط با اموری بررسی می‌کند که در خارج از آن قرار دارند. با وجود این ماکیاولی به نتایج بسیار متفاوتی می‌رسد. سیاست در نظر ماکیاولی محدود به اموری نیست که بر فرازش ایستاده‌اند. ماکیاولی اموری را که معمولاً در خارج از سیاست قرار داده می‌شوند – یعنی " پیش‌داده‌ها "یی که در هر موقعیت سیاسی وجود دارند –بیش از پیش تحت سیطرۀ سیاست قرار می‌دهد، بیش از آنچه سیاستمداران، مردمان و فیلسوفان تاکنون پنداشته‌اند.
#زانیار_ابراهیمی

@zaniarebrahimii


ماکیاولی_و_ادبیات_کلاسیک_لئو_اشتراوس.pdf
481.9Kb
🖋ماکیاولی و ادبیات کلاسیک نوشته لئو اشتراوس

این ترجمه در مجله سیاست‌نامه، سال اول شماره یک، دی ماه ۱۳۹۴، صص ۸۴ تا ۹۷ منتشر شده است.

🖌موضوع بحث من در مقالۀ حاضر، " ماکیاولی و دوران کلاسیک " نیست. عنوان " ماکیاولی و ادبیات کلاسیک " به یک معنی بر عنوان یاد شده تقدم دارد، زیرا ماکیاولی دوران کلاسیک را تنها – یا کمابیش تنها – از رهگذر ادبیات کلاسیک می‌شناخت. من تا آنجا که ممکن است، گسترۀ این مقاله را به ارجاعاتِ آشکارِ ماکیاولی به آثار کلاسیک محدود می‌سازم. این حقیقت که نظر ماکیاولی در باب موضوعی خاص با نظر نویسنده یا نویسندگانِ کلاسیک همسو و همنواست، بدین معنی نیست که ماکیاولی در این خصوص از نویسندگان کلاسیک پیروی کرده است. اتفاق‌نظرچه بسا تصادفی باشد. نکتۀ آخر این که من بر دو اثر هنریِ بزرگِ ماکیاولی، شهریار و گفتارها تمرکز می‌کنم...

#زانیار_ابراهیمی

@zaniarebrahimii


🎧این صوت مربوط به جلسه دوم دوره دوم درس‌گفتار شرح و خوانش کتاب مشروعیت عصر مدرن هانس بلومنبرگ از سوی دکتر زانیار ابراهیمی در تابستان ۱۴۰۲ با همکاری مدرسه عالی روزگار نو در خانه اندیشه‌ورزان علوم انسانی ارائه شده است.
جلسه اول این درسگفتار به پرسش و پاسخ اختصاص یافته بود.

#زانیار_ابراهیمی
@zaniarebrahimii


🎧این صوت مربوط به جلسه اول دوره اول درس‌گفتار شرح و خوانش کتاب مشروعیت عصر مدرن هانس بلومنبرگ از سوی دکتر زانیار ابراهیمی در بهار ۱۴۰۲ با همکاری مدرسه عالی روزگار نو در خانه اندیشه‌ورزان علوم انسانی ارائه شده است.

#زانیار_ابراهیمی
@zaniarebrahimii


صوت جلسه اول درسگفتار مدرنیته و معمای مشروعیت

#زانیار_ابراهیمی

@zaniarebrahimii


🖋درسگفتار مدرنیته و معمای مشروعیت

در این درسگفتار مناقشه لوویت، اشمیت و بلومنبرگ در حوزه الهیات سیاسی تشریح می شود و استدلال های موافق و مخالف متفکرانی چون فوگلین، تاوبس و یوناس نیز  بررسی می شود.

🖌این درسگفتار که در پائیز و زمستان ۱۳۹۹ در موسسه عالی روزگار نو برگزار شد، برگرفته از رساله دکتری زانیار ابراهیمی است و تحت عناوین زیر ارائه شده است:

۱.مقدمه‌و‌طرح بحث
بخش اول
۲.مفهوم سکولاریزاسیون
۳.کارل لوویت: قهرمان مشی تسلیم و رضا
۴.کارل اشمیت: متأله ترسا و مفتش اعظم
۵.مایکل آلن گیلسپی: در انتظار گشودگی دوران‌ساز
۶.متافیزیک خاستگاه: نقد هانس بلومنبرگ بر تز سکولاریزاسیون
بخش دوم
۷.گنوسیسم
۸.هانس یوناس: گنوسیسم و نیهیلیسم مدرن
۹.اریک فوگلین: مدرنیته به مثابه دوران گنوسی
۱۰.یاکوب تاوبس: مدرنیته آخرالزمانی
۱۱.هانس بلومنبرگ: مدرنیته به مثابه غلبه دوم بر گنوسیسم
۱۲. جمع‌بندی‌و‌نتیجه‌گیری

این درسگفتار برای فهم بهتر مشروعیت عصر مدرن، پیش از دوره‌های خوانش خود اثر، توصیه می‌شود.
صوت جلسه اول بنابر اجازه مدرسه عالی روزگار نو به طور عمومی در دسترس قرار گرفته است.
#زانیار_ابراهیمی
@zaniarebrahimii


باشگاه اندیشه dan repost
گزارش تصویری
نشست نقد و بررسی کتاب مشروعیت عصر مدرن نوشته‌ی هانس بلومنبرگ


با حضور
دکتر علی‌اکبر احمدی افرمجانی (استاد فلسفه و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی)
دکتر زانیار ابراهیمی (دکتری علوم سیاسی، مترجم و پژوهشگر تاریخ اندیشه سیاسی)

چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
به‌همت مدرسه مطالعات مدرنیته و نقد متافیزیک باشگاه اندیشه

#مدرنیته_نقدمتافیزیک #درباره_بحران #عصر_مدرن #مشروعیت_عصرمدرن #بلومنبرگ #احمدی_افرمجانی #زانیار_ابراهیمی #ترجمه #باشگاه_اندیشه

@bashgahandishe


باشگاه اندیشه dan repost
فایل صوتی
نشست نقد و بررسی کتاب مشروعیت عصر مدرن نوشته‌ی هانس بلومنبرگ

با حضور
دکتر علی‌اکبر احمدی افرمجانی (استاد فلسفه و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی)
دکتر زانیار ابراهیمی (دکتری علوم سیاسی، مترجم و پژوهشگر تاریخ اندیشه سیاسی)

چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
به‌همت مدرسه مطالعات مدرنیته و نقد متافیزیک باشگاه اندیشه

#مدرنیته_نقدمتافیزیک #درباره_بحران #عصر_مدرن #مشروعیت_عصرمدرن #بلومنبرگ #احمدی_افرمجانی #زانیار_ابراهیمی #ترجمه #باشگاه_اندیشه

@bashgahandishe


۱.جدال قدیم و جدید- دکتر سیدجواد طباطبایی
مطالعۀ این کتاب برای به دست آوردن تصویری کلی از مناقشۀ قدیم و جدید و رئوس اختلاف نظرهای هانس بلومنبرگ با کارل لوویت و کارل اشمیت ضروری است و در حقیقت آشنایی مخاطبان ایرانی با این بحث در ابتدا از طریق همین کتاب رقم خورده است.

۲.معنا در تاریخ- کارل لوویت
لوویت یکی از اصلی‌ترین معارضان بلومنبرگ به شمار می‌رود و به‌طور سنتی عقیده بر این است که مشروعیت عصر مدرن در تقابلی تام و تمام با او نوشته شده است. اهمیت این کتاب به‌قدری است که اساساً پیش از مطالعه آن نباید سراغ مشروعیت عصر مدرن رفت.

۳. الهیات سیاسی ۱و۲- کارل اشمیت
اشمیت را بدون تردید باید اصلی‌ترین معارض بلومنبرگ دانست. معارضی حتی اساسی‌تر از لوویت؛ چون بلومنبرگ هیچ نقطۀ فکری مشترکی با اشمیت ندارد. بلومنبرگ در مشروعیت اساساً با الهیات سیاسی ۱ مخالفت می‌کند، اما در ویراست دوم فصلی مجزا را به اشمیت اختصاص می‌دهد، چون اشمیت در یکی از پی‌گفتارهای الهیات سیاسی۲ تز بلومنبرگ را ردیه‌ای علمی بر الهیات سیاسی می‌داند. به همین دلیل خواندن این پی‌گفتار پیش از مشروعیت عصر مدرن ضروری به نظر می‌رسد.

۴. درآمدی بر دانش نوین سیاسی- اریک فوگلین
فوگلین را می‌توان معارض پنهان بلومنبرگ دانست. در واقع تز اصلی بلومنبرگ مخالفت با تکفیر عصر مدرن از سوی فوگلین است. گر چه بلومنبرگ به مفردات تز فوگلین اشاره نمی‌کند..

۵. ریشه های الهیاتی مدرنیته- مایکل آلن گیلسپی
گیلسپی در این کتاب نقطۀ عزیمت بلومنبرگ در مشروعیت را اختیار می‌کند. او تمام بحثِ مربوط به انقلاب نومینالیستی و اهمیت آن در ظهور مدرنیته را وامدار بلومنبرگ است، گرچه این نقطۀ عزیمت را علیه بلومنبرگ به کار می‌گیرد. به دلیل زبان غامض و متن پیچیدۀ خود بلومنبرگ در توضیح انقلاب نومینالیستی، مطالعۀ این کتاب ورزیدگی لازم را برای دست و پنجه نرم کردن با زبان دشوارفهمِ بلومنبرگ فراهم می‌کند.

۶. پایان الهی یا بشری تاریخ- جو پل کرول
کرول یکی از آگاهی‌بخش‌ترین شرح‌ها را از مناقشۀ لوویت، اشمیت و بلومنبرگ ارائه می‌دهد. جدای از این، شرح او از خود اندیشۀ اشمیت را می‌توان یکی از جامع‌ترین شرح‌ها حتی در بین خوانندگان انگلیسی زبان دانست. علاوه بر این، او شرحی تبارشناسانه از شکل‌گیری مشروعیت عرضه می‌کند که خواندن آن برای اطلاع از پیشینۀ کمتر شناخته شدۀ این کتاب و نیز خود بلومنبرگ خالی از فایده نیست.

۷. الهیات سیاسی پولس- یاکوب تاوبس
تاوبس را در اصل پدر الهیات سیاسی چپ می‌دانند. اما او در مناقشۀ قدیم و جدید جایگاهی قابل توجه دارد. تاوبس به‌رغم همسویی بیشتر با طرفداران قدیم از جمله اشمیت، یکی از دوستان نزدیک بلومنبرگ محسوب می‌شود. تز او در این کتاب همین جایگاه میانه را دارد، یعنی نه مدرنیته را تماماً مردود می‌شمرد و نه به برداشت متصلب امثال اشمیت از قدیم قائل است.

۸. برهوت معنوی جهان- ویلهلم استایفهالس
استایفهالس در این کتاب، شرحی بسیار خوشخوان و بصیرت‌بخش از گنوسیسم به‌عنوان اصلی‌ترین ماده و مصالح مناقشه بین بلومنبرگ، فوگلین و تاوبس ارائه می‌دهد. به‌علاوه، او شرحی به همین میزان اطلاع‌بخش از لوویت نیز پیش روی خوانندگان قرار می‌دهد. مزیت مهم دیگر این کتاب ایضاح متن سخت‌خوان تاوبس در الهیات سیاسی پولس و ربط و نسبت آن با متألهان سیاسی چپ از جمله کارل اشمیت و والتر بنیامین است.

۹. درآمدی بر اندیشۀ هانس بلومنبرگ- فرانتس یوزف وتس
وتس یکی از بهترین مقدمه‌ها در جهان‌های انگلیسی و آلمانی زبان را بر بلومنبرگ نگاشته است که به قول جو پل کرول قدر آن به تمامی دانسته نشده است. وتس شرحی مختصر از کم و بیش همۀ آثار بلومنبرگ از جمله مشروعیت ارائه می‌دهد که خواندن آن برای ورود به جهان بلومنبرگ ضروری است.

۱۰. تاخیر بنیادین روشنگری- ترجمه، تدوین و تالیف زانیار ابراهیمی
این کتاب حاوی عصارۀ رسالۀ دکتری زانیار ابراهیمی، ترجمۀ سخنرانی بلومنبرگ در کنگرۀ مونستر و ده مقالۀ تفسیری منتخب است که تلاش شده تا بیشترین آمادگی را برای فهم مشروعیت فراهم آورد و از این حیث می توان آن را پیش درآمدی بر ترجمۀ فارسی مشروعیت عصر مدرن دانست.

منابع تکمیلی
*درسگفتار مدرنیته و معمای مشروعیت، ارائه شده در مدرسۀ عالی روزگار نو
این درسگفتار شامل شروحی فشرده از تمام شرکت کنندگان در این مناقشه به علاوۀ تفاسیری از فیلسوفانی مانند هانس یوناس و آسوالد اشپینگلر است که آثارشان در مورد اهمیت گنوسیسم به نحوی پیدا و پنهان بر بلومنبرگ تاثیرگذار بوده است.

**پروندۀ مشروعیت عصر مدرن، مجلۀ سیاست نامه

***مفهوم امر سیاسی کارل اشمیت، ترجمۀ یاشار جیرانی و رسول نمازی

****درسگفتار بازخوانی کتاب مشروعیت عصر مدرن، دور اول و دوم این درسگفتار در خانه اندیشه‌ورزان علوم انسانی ارائه شده و دور سوم به زودی برگزار خواهد شد.

#زانیار_ابراهیمی

@zaniarebrahimii




ماکیاوللیِ_اشتراوس؛_هاروی_منسفیلد.pdf
648.0Kb
🖋ماکیاولی اشتراوس نوشته هاروی منسفیلد

این ترجمه در مجله سیاست‌نامه، سال اول شماره1، دی ماه 1394، صص 109-98 منتشر شده است.

🖌اشتراوس زمانی گفته بود که کتاب اندیشه‌هایی در باب ماکیاولی را نوشته است تا از آن فراتر روند. از عنوان کتاب او نیز همین نقصان استنباط می‌شود، عنوانی که نه وعدۀ نظم می‌دهد نه وعدۀ کلیت. امّا کتاب اشتراوس برای خوانندگان–یعنی همواره برای ما خوانندگان معمولی و حتی نخستین بار برای خواننده‌ای استثنایی–کتابی است که باید بدان رسید نه از آن برگذشت. همین مطلب را نیز می‌توان از سخن بالا استنباط کرد، چرا که رأفت و مهربانیِ اشتراوس بی تردید آنقدر هست تا مارا وادارد بکوشیم به کتاب او برسیم و کمک‌مان کند از آن فراتر رویم. تجربۀ من همه حاکی از رسیدن به این کتاب بوده است، چه‌وقتی دربارۀ ماکیاولی چیزی میخوانم، هرگاه که گمان می‌کنم به جزیره ای خالی از سکنه پا گذاشته‌ام که پیشتر کشف نشده است، تابلوی کوچکی را می‌بینم که رویش نوشته است: سکه‌ای مرحمت کنید، و پس از اجابتِ این فرمان تابلوهای بزرگی از دور نمایان می‌شوند که رویشان نوشته شده است:لئو اشتراوس قبلاً اینجا بوده است...
#زانیار_ابراهیمی
@zaniarebrahimii


📌#صوت جلسە
برهوت معنوی جهان؛ بررسی پروبلملتیک شر در جامعە ایرانی

👤دکتر محمدجواد غلامرضا کاشی

👤دکتر زانیار ابراهیمی

💢با توضیحات ارزندە دکتر ابوالفضل دلاوری و دکتر شجاع احمدوند

💢 انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی
🆔 @ATU_PS



17 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

543

obunachilar
Kanal statistikasi