شرق دور


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


ارتباط https://t.me/aliakbarikhorasan

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔹 زندگی به مثابه سیاست چگونه امکان‌پذیر است؟


✍ مهران صولتی


در تاریخ جوامع مختلف همیشه روزهایی وجود داشته‌اند که فشار سرکوب مانع از شکل‌گیری فعالیت‌های سیاسی متعارف هم‌چون تظاهرات، انتخابات آزاد یا فعالیت حزبی شده است. در چنین ایامی مفهوم زندگی به مثابه سیاست پدیدار می‌شود و زیستن روزمره مردم بیش از پیش سیاسی می‌شود. به طور مثال در روزهای سرکوب بعد از ۲۸ مرداد، شعر نو به ابزاری برای بیان آزادی و نه گفتن به استبداد تبدیل شده بود (شعر زمستان اخوان نمونه‌ای از این اشعار به‌شمار می‌رود.)

در زندگی به مثابه سیاست بسیاری از کنش‌های تکراری و بی‌اهمیت رنگ و طعم مقاومت پیدا می‌کنند و برای دیگران هم الهام‌بخش می‌شوند. آن‌چنان که به یک زبان مشترک و نمادین در میان مردم تبدیل می‌شوند. البته جامعه برای ورود به میدان این مبارزه نمادین نیازمند آمادگی‌هایی است که آصف بیات برخی از الزامات آن را بیان کرده است.

نویسنده کتاب زندگی به مثابه سیاست با ذکر ویژگی‌های سیاست‌ورزی در خاورمیانه کوشیده است تا از امکانات نهفته در زندگی شهروندان این منطقه  برای تاثیر‌گذاری بر سیاست‌های حکومت‌های‌شان پرده بردارد. وی سه شرط لازم برای زیستن سیاسی را؛ شاد بودن، مسئولیت‌پذیری و سیاسی فکر کردن می‌داند.

شاد بودن: برای جامعه‌ای که در آن غمناکی روند مشارکت اجتماعی را به حاشیه برده، و ناامیدی شهروندان را از پی‌گیری مطالبات خود بازداشته است، شادی امری سیاسی، و از جلوه‌های مقاومت در برابر نظم مسلط محسوب می‌شود. در چنین وضعیتی شادی وجهی اجتماعی یافته و به افزایش اعتماد عمومی می ‌انجامد. شاد بودن هم‌چنین مبداء هر گونه فعالیت تحول‌خواهانه محسوب می‌شود زیرا هیچ جامعه‌ای با شهروندان افسرده و غمگین روی توسعه‌یافتگی را ندیده است‌.

مسئولیت پذیری: بر‌خلاف این باور رایج که با انجام ندادن وظایف روزمره اداری می‌توان به حاکمیت ضربه زد واقعیت این‌است که انجام مسئولانه و منتقدانه وظایف شهروندی اساس تحول‌خواهی محسوب می‌شود. از همین‌رو کسانی که با بی‌مبالاتی به دنبال مسولیت‌گریزی و منفعت‌طلبی هستند نمی‌توانند راهبر خوبی برای تغییر شرایط موجود باشند. در روزگار به بن‌بست رسیدن بسیاری از آرزوها تنها می‌توان به کسانی امید بست که با درک مسئولیت‌های خطیر شهروندی می‌کوشند تا جامعه را حتی اندکی به سمت‌و‌سوی وضعیت بهتر هدایت کنند‌.

نگاه سیاسی: پیش از آن‌که سیاست این‌چنین به مسائل زرد و نگرش‌های منفعت‌طلبانه آلوده شود، پدیده‌ای ارزشمند و متکی بر مقوله‌ای به نام خیر عمومی تلقی می‌شد. چنین سیاستی قرار بود که زندگی را برای همگان دلپذیرتر و قابل تحمل‌تر سازد. هم‌چنین بنا بود که سیاست‌مداران حقایق و ارزش‌هایی از جمله منافع ملی، مدیریت عقلانی، عدالت، و دموکراسی را بر منافع شخصی و جناحی مقدم بدانند. نگاه سیاسی به معنای دغدغه داشتن برای مردم و سایر آرمان‌های بلند انسانی است حتی اگر امروز هم کاری از ما ساخته نباشد. بالاخره روزی فرا می‌رسد که راهی گشوده یا ساخته خواهد شد‌

@solati_mehran
@Iransharghedoor


🔹بیاموزیم!
✍احمد زیدآبادی

با گذشتِ زمان، دکتر مسعود پزشکیان با معضلات کشور بیشتر آشنا می‌شود و بر مسائل، تسلط و اشراف بهتری پیدا می‌کند.
نوع رویکرد دولت او در برابر وضعیت استان سیستان و بلوچستان خود گواه این مطلب است. واکنش مثبت مولوی عبدالحمیدبه نگاه دولت پزشکیان به سیستان و بلوچستان، واقعاً مسئولانه و دلسوزانه و میهن‌دوستانه است. مولوی با این رفتار خود نشان داد که به خلاف برخی دیگر از منتقدانِ حکومت، شخصیتی "مسئله-محور" و صادقانه در پی حل مشکل است و با پیروی از فضاسازی های کاذب رسانه‌ای میانه‌ای ندارد. کاش همگی از او بیاموزیم.

@ahmadzeidabad

🐞وفاق خیلی مهم است بخصوص با نیروهایی که همیشه در حاشیه بوده‌اند و مهمتر از آن فیلترینگ
اگر #پزشکیان بتواند نیروی مردمی را پای کار بیاورد ،شاید بتواند تا مارس آینده مشکلات را با آژانس حل و فصل کند.....
باید امیدوار باشیم
مگر چاره‌ای هم داریم...



@Iransharghedoor


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
حالا باید ساختمانی با ۷۲ طبقه زیر زمین بسازیم!


دیشب ایران برای جلوگیری از قطعنامه شورای حکام حاضر شد غنی‌سازی ۶۰٪ را متوقف کند، درصورتی که اگر اجازه همین کار را زمان ‎#روحانی می‌دادند ‎#برجام احیا می‌شد!
کاری که میتوانست برجام را احیا کند حالا دیگر جلوی یک بیانیه را هم نمی‌گیرد!


امیر تنها



@Iransharghedoor


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
پلنگ صورتی
ساخته هنری مانچینی


مکانیسم ماشه و بازگشت خودکار تحریم‌ها
به گزارش روزیاتو؛ مکانیسم ماشه (Trigger mechanism) در راستای حل‌اختلاف پیش بینی شده در برجام، فرآیندی است که اگر یکی از طرف‌های برجام به این جمع‌بندی برسد که طرف دیگر به تعهدات ذکر شده در این توافق پایبند نیست، می‌تواند به کمیسیون مشترک شکایت کند. سازوکار ماشه یا سازوکار رسیدگی به اختلاف در برجام با اصرار آمریکایی‌ها در این توافق‌نامه گنجانده شده، تا به ادعای آنها، اگر ایران از برجام سرپیچی کرد، تحریم‌هایی بین‌المللی که با برجام، برچیده‌شده، دوباره بتوان بازگرداند یا بازگشت خودکار سریع اسنپ‌پک (Snapback) اتفاق می‌افتد.


@Iransharghedoor


‏ایران هر سال ۵۲ میلیارد دلار بخاطر نداشتن مدیریت انرژی، هدر رفت انرژی دارد.
‏اما:
‏عمان با 49 میلیارد دلار سرمایه گذاری در تولید هیدروژن سبز، بخشی از بازار جهانی را برای همیشه بدست میگیرد.

‏سلطان نشین عمان که تا همین اواخر در صنعت انرژی سبز جهانی تازه کار بود، اکنون در میان اولین پیشگامان این بخش تحول آفرین در خاورمیانه و جهان قرار دارد.

‏آژانس بین‌المللی انرژی، عمان را در میان تعداد انگشت شماری از کشورهای خاورمیانه قرار داده است که می‌خواهند از اهداف ملی مربوطه خود برای تولید هیدروژن سبز  به عنوان ماده اولیه انرژی جایگزین سوخت فسیلی پیشی بگیرند.

‏این سازمان به هدف عمان برای نصب ظرفیت خورشیدی و بادی کافی برای برق رسانی به الکترولایزرهایی با ظرفیت تولید سالانه حداقل 1 میلیون تن هیدروژن سبز تا سال 2030 اشاره کرده است.

‏عمان برای کمک به دستیابی به تولید سالانه 1.38 میلیون تن هیدروژن صفر کربن تا سال 2030، 49 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نوپای هیدروژن سبز این کشور را هدف قرار داده است.

‏پیش بینی می شود عمان سرمایه گذاری تا سال 2050 را  به 140 میلیارد دلار برسد.  و ظرفیت تولید هیدروژن سبز را به حدود 7.5-8 میلیون تن در سال افزایش دهد.

‏✅ آقای رئیس جمهور مدیریت انرژی کشور ما متعلق به حداقل 30 سال پیش است. ایران سالی 52 میلیارد دلار، بخاطر دانش کم مدیران انرژی، هدر رفت دارد. هر سال هدر رفت ما میتواند خط تولید یک میلیون تن هیدروژن سبز در کنارک چابهار را با هزاران شغل ایجاد کند و بخشی از بازار جهانی را داشته باشیم.

‏آقای رئیس جمهور وضعیت بسیار بد است، لطفا معاونت انرژی ریاست جمهوری را بمنظور مدیریت انرژی یکپارچه کشور تشکیل بدهید و جلوی این بی در و پیکری در هدر رفت انرژی را بگیرید.

‏بعنوان یک ایرانی شرم دارم که از کسری گاز، کسری برق، کسری بنزین، کسری گازوئیل و کسری ذغال سنگ بگوئیم. اکنون انرژی خورشیدی، بادی و هیدروژن سبز هم اضافه شده است.

‏« آقای رئیس جمهور، جنابعالی مسئولیت قانونی در مقابل هدررفت ۵۲ میلیارد دلار سرمایه مردم در هر سال دارید، جنابعالی مسئول هستید که ایران از بازار هیدروژن سبز که جایگزین جهانی بازار فسیلی بزودی میشود، حذف نگردد»

✍️ عبداله باباخانی



@Kourp
@Iransharghedoor


🔹طرفین منازعه، زمان زیادی ندارند.
✍مهدی پرپنچی

صدور قطعنامه آژانس، گام اول برای عملی شدن «مکانیزم ماشه» برداشته شد. جمهوری اسلامی بلافاصله اعلام کرد در واکنش به این قطعنامه، «مجموعه‌ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته» را راه‌اندازی می‌کند. معنای «راه‌اندازی» البته روشن نیست! گازدهی به این سانتریفیوژهای «جدید و پیشرفته» آغاز شده است؟ میزان دخایر اورانیوم ۶۰٪ افزایش خواهد یافت؟

‏به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی تصمیم به تقابل با آژانس و بریتانیا، فرانسه، آلمان و آمریکا را گرفته است. اگر همین مسیر را ادامه دهند، مکانیزم ماشه فعال و پرونده به شورای امنیت خواهد رفت و نتیجه آن، بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل متحد خواهد بود.

‏طرفین منازعه، زمان زیادی ندارند. ضرب‌الاجل اکتبر ۲۰۲۵ (مهر ۱۴۰۴) در راه است.



@Iransharghedoor


تنهایی دیکتاتور


موسولینی وقتی در ایتالیا به قدرت رسید همچون رهبری فرهمند با آغوش باز مردم روبرو شد.در آن سال‌های نخست حکومتش «قهرمان ملی» ایتالیایی ها بود و «بهترین شمشیرزن و سوارکار »ایتالیا و«مردترین مرد» ایتالیا و.همه ایتالیایی ها گوش به فرمان او بودند. اما به تدریج ستاره بخت دیکتاتور غروب کرد و پس از بیست سال حکومت جابرانه عاقبت مجبور به فرار شد.با این حال حتی در آخرین روزهای حکومتش باورش شده بود که مردم ایتالیا یکپارچه پشت سرش هستند.موسولینی در دسامبر هزارونهصدوچهل‌وچهار از پایتخت به شمال ایتالیا فرار کرد.او در صدد این بود به نحوی جان خودش را از دست مردم و نیروهای متفقین نجات دهد.او طی فرار گذارش به شهر شمالی میلان افتاد.مردم شهر که از حضور ناگهانی موسولینی مطلع شده بودند دور ماشینش جمع شدند.شمار جمعیت به ده ها هزار نفر بالغ می‌شد.آنها به هر دلیلی شروع کردند به شعار دادن به نفع موسولینی(رفتار مردم بعضی وقتها غیرقابل پیشبینی و گول‌زننده است).حاکم فراری ایتالیا باورش نمی‌شد که در اوج فرار و سقوط با چنین واکنش پرشوری روبرو شود.او چند ساعت بعد به همسرش گفت:"من بیست سال در این مملکت حکومت کردم اما هرگز چنین استقبال پرشوری را تجربه نکرده بودم.تشویق‌ها به قدری کوبنده بود که دیوارها به لرزه درآمده بود.حس فوق العاده‌ای بود. روی صندلی ماشین ایستاده بودم و به فریادهای اعلام وفاداری آن‌ها گوش می‌دادم...." موسولینی تا چند روز باورش شده بود که مردم ایتالیا یکپارچه حامی خودش و رژیمش هستند.اما همه این‌ها توهم بود.درست است که میلانی‌ها از دیدن رهبر فراری کشورشان ذوق زده شده بودند و فریاد دوچه دوچه سر داده بودند اما دیکتاتور عملا هیچ طرفداری نداشت.دو سه ماه بعد از تظاهرات میلان، موسولینی امیدوار بود که لشکر انبوه پیراهن سیاهانش به کمک او بیایند.او از همه طرفدارانش خواسته بود که به نقطه ای در شمال کشور بیایند تا همراه او با دشمن بجنگند.تعداد پیراهن سیاهان ✂️به بیش از چهار میلیون تن بالغ می‌شد تا آنجا که در هر روستا و ده‌کوره ایتالیا یکی دو پایگاه داشتند.اما این مربوط به دورانی می‌شد که دیکتاتور در قدرت بود .....

موسولینی از دستیارش پاوولینی پرسید:"چند نفر آمده اند؟"
پاوولینی سکوت کرد.
موسولینی:"میگم چند نفر از پیراهن سیاهان آمده اند؟"
پاوولینی :"قربان فقط دوازده نفر"

خلاصه شده از کتاب «موسولینی»، ترجمه بیژن اشتری.

بیژن اشتری
I
@bijan_ashtari


⭕️ دیوان محاسبات دیروز ۲ گزارش از عملکرد دولت قبل داد؛
۱-تحقق ۱% مولد سازی
۲-تفریغ بودجه ۴۰۲؛
کسری عملیاتی ۶۰۰همت
انتقال ۵۱%بودجه عمرانی
مانده وجه انتقالی ۴۰۵همت
انحراف ۲۰۰۰همت بودجه شرکتها
مصرف ۶۰۰همت بودجه تولید در جاری
و..


نکات جالب از تفریغ بودجه ۱۴۰۲؛
-دولتی که مدعی بود از بانک مرکزی استقراض نمیکند دوبرابر سقف ۱۳۵ همتی، معادل ۳۶۱ همت اوراق منتشر کرد.
-بخشی از ۱۰همت حقوق معلمان را در نهاد ریاست جمهوری هزینه کرده‌اند!
-بودجه ۴۰۲ با کسری ۵۹۳ همتی بسته شده.

یعنی همه اون ادعاهای فروش نفت، پوشالی بوده.


🔹آدم های آینه ای...
✍ماشا... اکبری

🔸 مدت هاست که مطمئن شده ام هیچ تحوّلی در ساختارها و سیاست های موجود رخ نخواهد داد. سال هاست که از تغییر ناامید شده ام و دارم سعی می کنم این واژه مزاحم ذهن و زندگی را از دانسته های واژگانم به فراموشی بسپارم. تغییر ممکن نیست چون آنها که باید منشا تغییر و تحول باشند گوش های خود را با پنبه پر کرده اند و دیگر هیچ صدایی را نمی شنوند مگر صدای مدح و ثنای خود را. آنها که کلید تغییر را در جیب دارند بر روی گوش هایشان فیلترهای انتخابی گذاشته اند. کم و کوچکترین صدای تمجید و تشویق و تعریف را می شنوند اما نعره ها و ناله های نقد و انتقاد را هرگز نمی شنوند. گوش حضرات با چانه چاپلوس ها سِت شده است گویا!
یک گوششان در است و آن دیگری دروازه. فریادهای مطالبه گری و مسئولیت خواهی از در وارد و از دروازه خارج می شود.
🔸 من هم مثل بسیاری از شهروندان این کشور ناامیدم از تغییر و تحول در امور سیاسی، عمرانی، خدماتی و فرهنگی. مایوسانه به خودم می گویم من چه کاره حَسَنَم؟ سرِ سیرم؟ دُم پیازم؟ من کجای این شمایل شلخته ایستاده ام؟ واحسرت و واویلای مرا چه کسی می شنود؟ هیچ امیدی به تحوّلی هر چند اندک ندارم چون مطالبه گر جماعت نه سر سیر است نه دُمِ پیاز. در این وِلاتِ وارفته آدم مطالبه گر غصه خور بغداد تشریف دارد! صاحبان مناصب و خدایان منابر برای شهروند مطالبه گر نقشی بهتر و بالاتر از ترکه زیر دهل قائل نیستند! حضرات خودشان را سنگ سنگین آسیاب فرض می کنند و مطالبه گر را «چَقْ چَقَه آسیاوْ»۱ و پیش خودشان لابد می گویند آسیاب کار خودش را می کند و چق چقه سر خودش را درد می آورد!
🔸امید هیچ امدادی نیست چون جامعه بسته و ساختار متصلب به منتقد و مطالبه گر بی محل می کند. هیچ صدایی شنیده نمی شود الا صدای ثنا و ستایش. بلندگویی بالا نمی رود مگر برای تقدیر و تمجید. برای همین است که ساختارهای بسته سیاسی بهشت مداحان و چاپلوس ها و جهنم منتقدان و مطالبه گران است. در جوامع باز و دموکراتیک مطالبه گر همانند آینه مقابل همگان می ایستد و زشتی ها و زیبایی ها را نمایش می دهد. ساختار دموکراتیک و عقلانی آینه را لازمه آراستگی و آرامش خود می داند و در مقابل آن کژی ها و کاستی های خود را راست و ریس می کند. در ساختارهای باز و به روز مرتب سر و زلف و یقه و آستین ساختارهای سیاسی و سیاست ها به روز و بهتر می شود. جوامعی که سر و وضعشان آشفته و لباس و رختشان نامناسب است به یقین که یا مقابل آینه نمی ایستند یا می ایستند اما آینه را در عریان کردن عیب و ایراد خود مخل و مزاحم می دانند.
🔸ساختارهای توتالیتر با آینه ها پدرکشتگی دارند. آینه را آزارگر تلقی می کنند. چون قادر پیرایش و پیراستن عیب خود نیستند از آینه ها کینه به دل می گیرند. بی محلی به آینه ها و آدم های آینه ای سبب می شود که چهل سال با یک عیب و ایراد بیاییم و برویم و عیب و علت روی گردانی دیگران را از خود متوجه نشویم. آینه ها و آدم های مطالبه گر پیرایشگران عیب ها و ایرادها هستند. هر کس که به آینه بی محلی کند با عیب خود خواهد مُرد.
🔸 من از هر تغییر و تحولی ناامیدم چون که صاحبان جامعه بسته و ساختار غیردموکراتیک اولین کاری که می کنند آینه را می شکنند. آینه را از جلوی خود برمی دارند. روی آینه ها پرده می کشند و در پستو می گذارند. خانه ای که آینه نداشته باشد سر و وضع ساکنانش هیچ گاه به سامان نخواهد شد.
🔸من دندان تحوّل و توسعه را کنده و دور انداخته ام چون مطالبه گری در یک ساختار سیاسی غیر شفاف و رانتی در نهایت به معامله گری ختم می شود. وقتی که آدم ها و آینه های واقعی را حذف می کنیم مجبوریم خود را در هر شیشه مات و مکدری تماشا کنیم. آینه های ناپاک و مات و مکدر همان مطالبه گران معامله گر هستند. آدم هایی که برای خرید و فروش وارد میدان مطالبه گری می شوند. این آدم ها وقتی که بر سر قیمت به توافق برسند اولین کاری که می کنند آینه ها را از سر راه ساختارهای پر عیب و ایراد برمی دارند. مطالبه گران معامله گر بعد از خرید و فروش خود به توجیه گران کمی ها و کاستی های ساختار معیوب تبدیل خواهند شد.
مطالبه گران معامله گر ترمزهای تغییر و توسعه هستند!
پ.ن
۱، ابزاری در آسیاب ها که میزان ورودی محصول برای آرد شدن را تامین و تسهیل می کند.
@Khapuorah
@Iransharghedoor


از سبک زندگی تا کلینیک
(خیانت به مفاهیم و واژه ها)

✍سعید معدنی

سال‌ها قبل دوستی که دکترای جامعه شناسی دارد تماس گرفت و گفت: یک همایش به نام «سبک زندگی امام هادی( ع)» قرار است برگزار شود. می خواهم مقاله بدهم شما هم یک مقاله بنویس. گفتم سبک زندگی امامان تورو سننه! با تعجب گفت یعنی چه؟ گفتم ما رشته تحصیلی‌مان جامعه شناسی است، منظور ایشان از «سبک زندگی» همان «سیره پیامبران و امامان» است که ادبیات غنی در متون مذهبی دارد و به معنای مدرن، لایف استایل نیست. کسانی باید مقاله بدهند و سخن بگویند که در دانش دینی و سیره‌ی امامان تخصص داشته باشند.

گفت من می خواهم با استفاده از نظریه بوردیو و دیگران سبک زندگی امامان را تحلیل کنم. گفتم دست بردار از این خلط مبحث و از دو ساحت متفاوت. اینها خیانت به دانش دینی و خیانت به علم است. دیدگاه بوردیو و دیگران از سبک زندگی زیستن در جهان مدرن سکولار و انسان فردیت یافته‌ی عصر مدرنیته است نه دنیای ماقبل مدرن. وقتی متفکران عصر مدرن از سبک زندگی می‌گویند ازمواردی مثل نوع لباس، مدل ماشین، مدل کیف، نوع کفش، نوع آرایش مو، رفتار جلب کننده و سلبریتی ساز و... حرف می‌زنند. آنها از دوران مدرن و عصر امانیسم و فردگرایی سخن می‌گویند و به زیستن در دوران ما قبل مدرن که تبعیت از جمع و گفتار بزرگان دینی در اولویت است ربطی ندارد. چرا اصرار داریم به خاطر پول و ترفیع و ارتقا و هر چیز دیگری، مفهوم قوی و پردامنه سیره، که یک رفتار، روش و سنت برای زیست مومنانه است را با اصطلاحات علمی به شکل ناقص قاطی کنیم و به خورد مردم بدهیم و هر دو را از محتوا بیاندازیم. این خیانت به واژه ها و مفاهیم  است. همچنین گفتم حداکثر می‌توانی واژه را قرض کنی و بگویی من لایف استایل را همان سیره می‌دانم تازه این هم اشکال دارد، اما خواهشا دیگر سراغ بوردیو و وبر و دورکیم و زیمل و...نرو و سخنان ایشان را وارد این حوزه دینی نکن و هر دو ساحت دانش را به مسلخ مضحکه نبر.

در طول دوران پس از انقلاب که ارتباط دانشگاهی ما با جهان علم به حداقل رسیده از این اشتباهات مهلک فراوان داشته‌ایم. مثلا می گفتند بنیانگذار جامعه شناسی ابن خلدون است! در حالی که ما بعدا یاد گرفتیم رشته جامعه شناسی محصول جامعه مدرن است و صاحب و بنیانگذاری به نام آگوست کنت دارد. یا اخیرا کتابی دیدم با عنوان «جامعه شناسی در آثار سعدی» نویسنده که یک خانم است و احتمالا از دانش جامعه شناسی چیزی نمی داند می‌نویسد «مولف بر آن است شیخ اجل را جامعه شناسی زبر دست و آگاه معرفی نماید»! این در حالی است که هیچگاه در غرب، شکسپیر و ارسطو و هابز و حتی استاد کنت، سن سیمون را جامعه شناس معرفی نمی‌کنند. ولی ما همینطور بی هیچ قیدی از واژگان سوء برداشت و سوء استفاده می‌کنیم.
 
اخیرا هم خانمی گفته است که برای باحجاب کردن زن‌های ایرانی «کلنیک ترک بی‌حجابی!» تاسیس شده است. این هم از آن دسته «خیانت‌ها به مفاهیم و واژه‌ها»ست. کلینیک در تعریف عرف همه جوامع یک مرکز پزشکی و درمانی است ولی حجاب یک امر اعتقادی است. با ترکیب این دو به هر دو ساحت خیانت می‌کنیم.

در روزها و ماههای نخست انقلاب که هنوز این خانم احتمالا به دنیا نیامده بود و ما امیدوار به آینده شکوهمند این دیار به مدد انقلاب اسلامی بودیم، قرار نبود حجاب اجباری شود و افراد بی‌حجاب به زعم ایشان، بیمار تلقی شوند و برایشان کلینیک! در نظر گرفته شود. در تعریف کلینیک امده:«یک خدمات پزشکی سازمان یافته است که خدمات سرپایی تشخیصی، درمانی یا پیشگیرانه را ارائه می دهد.... مراقبت های پزشکی ارائه شده توسط یک کلینیک ممکن است با یک بیمارستان مرتبط باشد یا نباشد» حتی در کلینیک‌های درمان اعتیاد هم محوریت با علم پزشکی و درمان است. حال این خانم و همفکرانش چگونه یک امر اعتقادی را با یک اصطلاح مدرن ترکیب می‌کنند؟ نشانگر ناآگاهی‌شان از مفاهیم و واژه‌هاست.‌ ممکن است گفته شود این خانم و همفکرانش به زعم خود بی‌حجابی مورد نظرش را «بیماری» می داند و دوست دارد مثل همان «لایف استایل» تعریف خود را از کلینیک داشته باشد. اما نکته اینجاست که شما نمی‌توانید هیچ بیماری را بدون اجازه خود و یا خانواده‌اش به کلینیک برده و یا بستری کنید.

وقتی یک کلینیک در یک محله ایجاد می شود مردم محله خوشحالند که به پزشک و درمان دسترسی دارند. اما غصب این واژه از دانش پزشکی و بردن اجباری دختران مردم - همچون مهسا امینی- به کلینیک حجاب ایجاد تنفر از دین کرده و به سخره گرفتن اصطلاحات علمی است.
و...
مثال‌های فراوانی از این نوع خیانت‌ها به واژه‌ها و مفاهیم علمی می‌توان زد که در چند دهه اخیر باب شده است.خلاصه آنکه مردم ما در این سرزمین در دریایی از تناقض و تضادهای دیوانه کننده‌ی بی پایان غوطه‌ورند و هیچ امیدی هم به افق و ساحل آرامش دیده نمی شود.

۲۵ آبان ۱۴۰۳ 



@Saeed_Maadani
@Iransharghedoor


🔻تورم روی ۴۰ درصد و تاب بازی دولت و مجلس با افزایش حقوق ۲۰ و ۳۰ درصد/ این درصدها از خطر فقیرتر شدن طبقه متوسط نمی‌کاهد

موضوع افزایش حقوق کارمندان دولت در سال ۱۴۰۴ و البته در بودجه این سال با اظهارات تازه و تشکیک در ارقام بودجه حالا وارد فاز جدیدی شده است و به نظر می‌رسد تلاش دولت برای سقف افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان دولت حالا به بن بست نرخ تورم و البته مخالفت نمایندگان مجلس خورده است، بن بستی که البته بخش زیادی از مزدبگیران ایرانی حالا منتظر هستند که در نهایت با چه رقم افزایشی این مسیر باز خواهد شد چرا که هر چند این رقم در بودجه برای افزایش حقوق کارمندان دولت تعریف شده است، اما رابطه مستقیم با رقم افزایش حقوق کارگران در کشور نیز دارد و در حقیقت یک چشم نماینده کارفرمایان و هر دو چشم نماینده دولت و کارگران به این رقم دوخته شده است، چون تقریبا تعیین این درصد افزایش حقوق تا حدودی تکلیف را روشن خواهد کرد.

در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ حداقل رقم افزایش حقوق کارمندان ۲۰ درصد تعیین شده که این رقم برای کارمندان متاهل و دارای پنج فرزند به ۴۵ درصد نیز می‌رسد. در کل، اما میانگین رقم افزایش حقوق در سال آینده ۲۸ درصد است و این ارقام بر اساس کف افزایش ۲۰ درصدی بودجه تعیین شده است.

در همین حال، اما دیروز عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان دولت در بودجه ۱۴۰۴ گفت: «با توجه به اینکه تورم بیش از ۴۰ درصد است افزایش ۲۰ درصد دستمزدی برای کارمندان به نظر من سنخیتی ندارد و می‌طلبد که هم مجلس، کمیسیون تلفیق و دولت در ادامه بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ در این مورد تصمیم مناسبی اتخاذ کنند. درست است که ما نباید سقف بودجه را تغییر دهیم، اما اولویت‌ها را که می‌توانیم تغییر دهیم.»

علی بابایی‌کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس هم چنین گفت: «این موضوع مورد تایید ما حتما نیست. من فکر نمی‌کنم هیچ نماینده‌ای این ۲۰ درصد را بپذیرد چراکه اصلا عددی نیست و من نمی‌دانم این عدد را از کجا آورده‌اند و این برای ما سوال است که این اعداد که در بودجه قرار می‌گیرد باید واقع بینانه باشد و از همین رو باید سریعا اصلاح شود.»

البته در این بین شاید نکته مهم یکی همین باشد که این نماینده مجلس رقم تورم را ۴۰ درصد دانسته و به نوعی گفته است که اکنون حداقل افزایش دستمزد‌ها تقریبا صف تورم است و اصولا می‌تواند منجر به گسترش بیشتر فقر در جامعه شود.

همچنین این سخنان البته اکنون در شرایطی مطرح می‌شود که پیش از این نیز کامران ندری، اقتصاددان گفته بود: «دستمزد واقعی که معادل نسبت دستمزد اسمی به سطح عمومی قیمت‌هاست، طی چند سال گذشته به طور مستمر کاهش پیدا کرده است؛ زیرا نرخ رشد دستمزد اسمی همواره از نرخ تورم کمتر بوده است؛ بنابراین قدرت خرید کارمندان و مستمری‌بگیران پایین آمده و فقیرتر شده‌اند.

دولت‌ها همواره به بهانه اینکه افزایش حقوق کارمندان باعث تشدید تورم می‌شود، این رقم را به اندازه کافی افزایش نمی‌دهند و این رویه در دولت‌های سیزدهم و دوازدهم نیز وجود داشت؛ اما این سیاست نه‌تنها در اقتصاد ایران بلکه در دیگر اقتصاد کشور‌های دیگر نیز جواب نداده است.»

کامران ندری نیز همچون بسیاری از اقتصاددانان دیگر معتقد است این مسیر در نهایت منجر به فقر بیشتر در جامعه خواهد شد.

این اقتصاددانان معتقد هستند که دولت هر سال حقوق کارمندان را کمتر از نرخ تورم افزایش می‌دهد که با این روند قدرت خرید افراد به طور پیاپی کاهش پیدا می‌کند و با تداوم این مسیر، بخش بزرگی از جمعیت زیر خط فقر قرار می‌گیرد./اقتصاد۲۴

🐞 آقایان فکر می کنند فقر اگر هزار بدی دارد
یک خوبی دارد، فقرا کم توقع تر و سر به زیر تر می‌شوند.....
عارضم که آقایان درست فکر می‌کنند....
ولی حواسشان به #سیم_آخر باشد


🔻اروپا در چه صورت مکانیزم ماشه را فعال می‌کند؟

لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال:

مسیری احتمالی برای فشار سه کشور اروپایی و آمریکا بر ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وجود دارد. البته طی این مسیر به تصمیمات تهران و واشنگتن بستگی دارد:

۱. درخواست برای تهیه گزارشی جامع از مسائل پادمانی ایران توسط مدیرکل آژانس در این هفته.

۲. مدیرکل گزارش را اوایل سال ٢٠٢٥ ارائه می‌کند.

۳. بررسی گزارش در شورای حکام در ماه مارس، ژوئن یا در یک نشست ویژه.

۴. عدم همکاری ایران در حل نگرانی‌ها منجر به صدور قطعنامه‌ای درباره عدم پایبندی در ماه ژوئن یا سپتامبر می‌شود و موضوع به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع می‌شود.

۵. پس از تابستان و با نزدیک شدن به موعد انقضای [قطعنامه مربوط به برجام که تمام قطعنامه های فصل هفتی را لغو می‌‌کند] در ماه اکتبر، سه کشور اروپایی مکانیسم اسنپ‌بک تحریم‌ها را تحت برجام فعال می‌کنند.

و البته سؤال بسیار بزرگ این است که پس از آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟
رصد


@Iransharghedoor


🔹گروسی: ایران ذخیره اورانیوم با غنای ۶۰ درصد را ۱۰ برابر کرد

🔺مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روزهایی که نشست شورای حکام این آژانس در وین در حال برگزاری است و تنها چند روز پس از سفرش به ایران گزارش فصلی خود برای شورای حکام را ارائه کرد.

🔺بر اساس این گزارش که در اختیار برخی خبرگزاری‌های غربی، از جمله خبرگزاری آلمان قرار گرفته است، ایران در ماه‌های اخیر ذخایر اورانیوم خود را با خلوص ۶۰ درصد که مناسب برای تولید سلاح‌ هسته‌ای است، از حدود ۱۸ کیلوگرم به حدود ۱۸۲ کیلوگرم افزایش داده است. اما به گفته گروسی، ایران در آخر هفته تمهیداتی را انجام داده تا ذخیره اورانیوم بیش از این افزایش پیدا نکند.

🔺یک دیپلمات ارشد در وین گفت، این اقدامات با پیشنهاد گروسی و با توجه به تنش‌های جاری در منطقه ارائه شده است.

🔺یک روز پیش از این گزارش، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به ایران در ۲۶ اکتبر به برنامه اتمی جمهوری اسلامی آسیب زده است.

🔺گزارش دبیرکل آژانس اتمی در حالی ارائه شده که شورای حکام این نهاد در حال برگزاری نشستی در وین است. این شورا قرار است چهارشنبه ۲۰ نوامبر درباره قطعنامه پیشنهادی از سوی آلمان، بریتانیا و فرانسه علیه ایران تصمیم بگیرد.

🔺این قطعنامه در صورت تصویب می‌تواند گروسی را موظف کند تا یک گزارش جامع درباره فعالیت هسته‌ای ایران تهیه کند. چنین گزارشی به عنوان یک گام مقدماتی احتمالی برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران از سوی شورای امنیت سازمان ملل تلقی می‌شود.

◾به گفته‌ دیپلمات‌ها در وین، در صورتی که این قطعنامه تصویب شود، احتمالا ایران یا فعالیت‌های هسته‌ای خود را افزایش می‌دهد و یا بازرسی‌های آژانس را دشوارتر می‌کند.

دویچه‌وله




@Iransharghedoor


ادعای شاخ‌دار رقص جنیفر لوپز بر روی نماد کعبه در عربستان

🔹در روزهای اخیر همزمان با برگزاری پنجمین دوره جشنواره «موسم ریاض» ۲۰۲۴ در عربستان سعودی، ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی ایران و برخی کشورهای عربی منتشر و ادعا شده که «کنسرت و رقص جنیفر لوپز بر روی نماد کعبه در عربستان» را نشان می‌دهد.

🔹هیچ‌یک از اجزای این ادعا درست نیست.

🔹خواننده مورد اشاره در این ویدیو، نه جنیفر لوپز، که تیلور سویفت است.

🔹زمان و محل برگزاری کنسرت، نه این روزها و در عربستان بلکه حدود ۶ ماه پیش و در استکهلم سوئد است.

🔹استیج مکعب شکلی که سویفت روی آن ایستاده نیز نه نماد کعبه، که بخشی از یک استیج پلکانی متحرک است.

🔹بنابراین فکت‌نامه به ادعای رقص و آواز جنیفر لوپز روی نمادی از کعبه نشان «شاخ‌دار» می‌دهد.



@Factnameh
@Iransharghedoor


«مهمترین نکته این است که به یاد داشته باشیم تورم آزمون الهی از جانب خداوند، یا بلایی از جانب طبیعت یا طاعون ناشی از ویروس نیست. تورم یک سیاست است!»

لودویگ فون میزس





@Iransharghedoor


🔹بررسی جزییات طرح تدریس ادبیات زبان‌های محلی و قومی در مدارس

عظیمی‌راد، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس:

▫️در نشست امروز  کمیسیون آموزش مجلس مواد ۶ گانه طرح تدریس ادبیات زبان‌های محلی و قومی در مدارس کشور به صورت جزئی مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب اعضای کمیسیون رسید.



@Iransharghedoor


🔺اعتراض شدید بازنشستگان به افزایش ۲۰ درصدی حقوق؛ رئیس کانون کارگران بازنشسته: سبد معیشت ۲۵ میلیون تومان تعیین شده؛ این حقوق نه تنها برای زندگی کردن مناسب نیست، بلکه برای زنده ماندن هم کفایت نمی‌کند

علی دهقان کیا، رئیس کانون کارگران بازنشسته تهران:

🔹افزایش حقوق کارکنان دولت ملاک مصوبه شورای عالی کار قرار می‌گیرد لذا با توجه به تورم، درصد افزایش مستمری بازنشستگان برای سال آینده پذیرفته شده نیست.

🔹واقعیت این است که تورم بالاتر از این عدد است، به همین دلیل افزایش ۲۰ درصدی حقوق و دستمزد را به هیچ عنوان قبول نداریم.

 🔹در حالی که حداقل دستمزد ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان است، سبد معیشت ۲۵ میلیون تومان تعیین شده که نشان می‌دهد حداقل دستمزد کمتر از یک سوم سبد معیشت است و این حقوق نه تنها برای زندگی کردن مناسب نیست، بلکه برای زنده ماندن هم کفایت نمی‌کند./مهر


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
خنده بر هر درد بی‌‌درمان دواست.





@Iransharghedoor

20 last posts shown.