فقه پویا ((فتاوی احناف))


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


معتبرترین و بروزترین فتاوی احناف
با ما همراه باشید

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


♻️ عنوان: حکم فال گرفتن از قرآن ♻️


♻️ عنوان: تعداد فرزندان حضرت حسین و همسران ایشان ♻️


📝فتاوای شرعی📝

شماره فتوا : 2/311

سوال: آیا خواندن سوره کهف در روز جمعه از احادیث آن حضرت صلی الله علیه و سلم ثابت است یاخیر؟

⬇️ ⬇️

الجواب باسم ملهم الصواب

بله، خواندن سوره ی کهف از احادیث و روایات ثابت می باشد. در حدیثی آمده است که آن حضرت صلی الله علیه و سلم فرمودند: هر کس سوره ی کهف را در روز جمعه بخواند، در بین دو جمعه برای وی نوری درخشان و روشن می گردد. لذا شایسته است که هر مسلمان بر قرائت و تدبر در این سوره پایبندی نماید؛ بویژه در بهترین روز هفته؛ یعنی روز جمعه که دارای فضایل زیادی می باشد.

🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴

دلایل و منابع:📚👇

1⃣ 📖 و فی المستدرک: حدثنا أبوبکر محمد بن المومل... عن أبی سعید الخدری رضی الله عنه أن النبی صلی الله علیه وسلم قال: « إن من قرأ سورة الکهف یوم الجمعة أضاء له من النور ما بین الجمعتین» هذا حدیث صحیح الإسناد و لم یخرجاه. ( المستدرک علی الصحیحین، کتاب التفسیر، تفسیر سورة الکهف، 2/477، ط: دارالفکر)

2⃣📕در تفسیر معارف القرآن آمده است: در بعضی از روایات آمده است که کسی که سوره کهف را در روز جمعه تلاوت کند، از قدم او گرفته تا بلندی آسمان نورانی خواهد شد، که در روز قیامت روشنی می دهد...و حافظ ضیاء مقدسی در کتاب خود به نام « مختاره» به روایت از حضرت علی کرم الله وجهه نقل نموده است، که رسول خدا صلی الله علیه و سلم فرموده است: هر کسی روز جمعه سوره کهف را بخواند تا هشت روز از فتنه مصون خواهد ماند، و اگر دجل بیرون آید باز هم این شخص از فتنه او محفوظ می ماند. ( تفسیر معارف القرآن، سوره کهف، 8/314،315، ط: شیخ الإسلام احمد جام)

3⃣📘در تفسیر المنیر چنین آمده است: همچنان خواندن سوره ی کهف در روز و شب جمعه سنت است... دارمی و بیهقی این حدیث را به این لفظ روایت کرده اند: « هرکس سوره ی کهف را در شب جمعه بخواند این سوره در میان او و خانه ی عتیق برایش نوری را روشن می سازد». تفسیر المنیر، سوره کهف، 16-15/240، ط: شیخ الإسلام احمد جام)

✅ والله أعلم بالصواب ✅
         دارالافتاء حوزه علمیه صدیقیه


♻️ عنوان: حکم کاشت ابرو ♻️


♻️ عنوان: حکم ازدواج خواهر رضاعی برادر ناتنی ♻️


♻️ عنوان: حکم بازی های مجازی ♻️


🔰 عنوان: حکم زکات در اموال مسجد

📝فتاوای شرعی📝

شماره فتوا : 442/5

سوال: مسجدی پول اضافه دارد و به اندازه نصاب هم هست وسال بر آنها می گذرد، آیا زکات دارد یا خیر؟

⬇️ ⬇️

الجواب باسم ملهم الصواب

در صورت مسئوله، زکات بر اموال مسجد لازم نمی شود، زیرا اموال مسجد حیثیت مال وقفی را بر خودشان می گیرند؛ لذا در اموال وقفی زکات واجب نمی باشد.

🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴

دلایل و منابع:📚👇

1⃣ 📖 فی الفقه الاسلامی وادلته: فقال الحنفیه المقصود اصل الملک وملک الید، بأن یکون مملوکاً، فلا زکاه فی سوائم الوقف والخیل الموقوفه لعدم الملک.(الفقه الاسلامی وادلته، باب الزکاه 3/1800 ط: دارالفکر المعاصر بیروت )

2⃣📕وفی الموسوعة الفقهیه: فلا زکاة فیما لیس له مالک معین، ومن هنا ذهب الحنفیه اِلی أن الزکاة لاتجب فی سوائم الوقف والخیل المسبله، لأنها غیر مملوکة . (الموسوعة الفقهیه.کتاب الزکاة، 23/236، ط: مکتبه علوم اسلامیه)

3⃣📘فی جامعة العلوم الاسلامیه بنوریه : سوال: مساجد کےخزانه میں کافی رقم رکهی هوتی هے، اور کئی سال تک استعمال بهی نهیں هوتی ،بلکه چنده کی وجه سے بڑهتی هی رهتی هے کیامساجد کی اس رقم پرزکات واجب هے؟ جواب: جو رقم چنده یا عطیه کےطور پرکسی کار خیرمیں دی جاتی هے ، وه چنده یاعطیه دینے والوں کی ملکیت سے خارج هوجاتی هے اوراس کی حیثیت مال وقف کی هوجاتی هے اس لیے اس پرزکات واجب نهیں هوتی ، زکات شخص ملکیت پرواجب هوتی هے ۔(دارلافتاء جامعة العلوم الاسلامیه بنوری ٹاون ۔ فتوی نمبر14410620053، تاریخ اجرا: 11/2/2020)

✅ والله أعلم بالصواب ✅

🔰 کپی و انتشار فتاوی با ذکر نام منبع «دارالافتاء حوزه علمیه صدیقیه تربت جام » و آدرس فتوا مجاز می باشد و انتشار بدون ذکر منبع و آدرس شرعاً مجاز نمی باشد.


♻️ عنوان: حکم قسم خوردن شخص بر اینکه کمک مالی نگیرد اما قرض گرفت♻️


🔰مسائل فقهی احناف🔰

↩بیان سجده تلاوت
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
📚مسئله1:
📝 در قرآن مجید چهارده سجده تلاوت است هر جا در کنار ورق سجده نوشته شده، آن آیت را که خواند سجده کند و این را سجده تلاوت می‌گویند.
📚مسئله2:
📝 طریقه سجده تلاوت این است که: «الله أکبر» گفته بدون اینکه دست‌ها را بلند کند به سجده برود، و در سجده سه بار یا بیشتر «سُبحَانَ رَبِّيَ الأَعلَی» بگوید و بعد الله أکبر گفته بلند شود بهتر است که در حالت قیام به سجده رود و بعد از سجده نیز قیام کند و اگر نشسته بجا آورد جائز است.
📚مسئله 3:
📝سجده تلاوت بر خواننده و شنونده قصد شنیدن را داشته باشد یا نه واجب می‌شود، به این واسطه در جائی که می‌داند ممکن است شنوندگان سجده را بجا نخواهند آورد بهتر است آیه سجده را آهسته بخواند تا بر دیگران واجب نشود.
📚مسئله 4:
📝 هر چه برای نماز شرط است برای سجده تلاوت نیز شرط است مثل وضوء داشتن، لباس پاک، مکان پاک، رو به قبله کردن و غیره.
📚مسئله 5:
📝اگر در وقت خواندن آیه سجده وضوء نداشت وضوء گرفته سجده را بجا آورد.
📚مسئله 6:
📝 اگر بر ذمه کسی سجده تلاوت زیادی است باید به مرور اداء کند و اگر نکرد گنهکار است.
📚مسئله 7:
📝 اگر زن در حالت حیض یا نفاس آیه سجده را شنید سجده در آن واجب نمی‌شود، و اگر در حالت جنابت شنید واجب می‌شود و بعد از غسل کردن باید سجده نماید.
📚مسئله 8:
📝اگر در حال مریضی آیه سجده را شنید و طاقت سجده کردن را نداشت با اشاره سجده نماید.
📚مسئله 9:
📝 اگر در نماز آیه سجده را تلاوت کرد فورا به سجده رود و بقیه را که می‌خواهد بخواند بعد از سجده بخواند، و اگر فورا به سجده نرفت بلکه چند آیت دیگر تلاوت کرده سجده کرده جائز است.
📚مسئله 10:
📝 اگر در نماز آیه سجده را خواند و سجده نکرد در بیرون نماز اداء نمی‌شود و برای همیشه گنهکار است و غیر از طلب مغفرت از خداوند متعال راهی دیگر نیست.
📚مسئله 11:
📝 اگر آیه سجده را خواند و فورا به رکوع رفت و در رکوع نیت کرد که به جای سجده تلاوت رکوع می‌کند سجده اداء می‌شود، و اگر در رکوع این نیت را نکرد هرگاه سجده کند سجده تلاوت اداء می‌شود خواه نیت کند و خواه نکند.
📚مسئله 12:
📝 اگر کسی در بین نماز آیه سجده را از کسی شنید در میان نماز سجده نکند بلکه بیرون نماز سجده را اداء کند.
📚مسئله 13:
📝 اگر یک جا نشسته چند مرتبه یک آیه سجده را خواند یک سجده واجب است، خواه در آخر سجده کند یا اینکه در مرتبه اول سجده کرد و بعدا چند مرتبه تلاوت کرد همان سجده اولی کافی است، و اگر در جاهای مختلف آیه سجده را تلاوت کرد برای هر یک مرتبه سجده لازم است.
📚مسئله 14:
📝 اگر در یک جا چند آیه سجده را تلاوت کرد برای هر یک سجده جداگانه لازم است.
📚مسئله 15:
📝 اگر کسی نشسته آیه سجده را تلاوت کرد، سپس حرکت نمود و در حالت ایستاده خواند یک سجده واجب می‌شود، و اگر چند قدمی رفت و آیه سجده را خواند دو سجده واجب می‌شود.
📚مسئله 16:
📝 اگر کسی نشسته آیه سجده را خواند و بعد برخاسته به عقب کاری رفت، مجددا برگشت و در همانجای اولی آیه سجده را خواند دو سجده واجب می‌شود.
📚مسئله 17:
📝اگر کسی آیه سجده را تلاوت کرد و بعد در همانجا مشغول به کاری شد مثل خوردن، آشامیدن، لباس پوشیدن و غیره و بعد آیه سجده را خواند دو سجده واجب می‌شود، خلاصه اینکه مشغول شدن به کاری حکم تغییر مکان را دارد.
📚مسئله 18:
📝 اگر در یک گوشه خانه آیه سجده را خواند و بعد به گوشه دیگری رفته و خواند، یا به یک شاخ درخت خواند و بعد به شاخ دیگر رفته تلاوت کرد یک سجده واجب می‌شود، و اگر در محلی فراخ باشد مثل صحن منزل و از این گوشه به آن گوشه رفت و آیه سجده را تلاوت کرد، دو سجده واجب می‌شود، و گوش‌های از صحن منزل حکم جای مخصوصی دارد.
📚مسئله 18:
📝 مسجد در حکم محل واحد است، یعنی در هر جای که از مسجد بخواند یک سجده واجب می‌شود.
📚مسئله 19:
📝اگر کسی آیه سجده را تلاوت کرد و سجده نکرد و در همانجا عقد نماز بسته همان آیه را خوانده و سجده کرد همین سجده کافی است، و اگر محل عوض شد یا بعد از تلاوت در بیرون سجده کرد بعد شروع به نماز کرد و همان آیه را خواند دو مرتبه سجده واجب می‌شود.
📚مسئله 20:
📝 اگر خواننده ثابت بود و شنونده تغییر جا می‌داد برخواننده یک سجده و بر شنونده چند سجده واجب می‌شود، و اگر خواننده تغییر مکان می‌داد و شنونده ثابت بر خواننده چند سجده و بر شنونده یک سجده واجب است.
📚مسئله 21:
📝 خواندن تمام سوره و ترک آیه سجده مکروه است، و بالعکس اشکالی ندارد ولی اگر در نماز این کار را کرد باید آیه سجده طویل باشد که به اندازه سه آیه کوچک باشد.

✅والله اعلم بالصواب✅
📚منبع:
📖[خلاصة المسائل]


Forward from: 🌍محبان رسول الله...🌍
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
فقه پویا ( فتاوی جدید احناف )
https://t.me/ahnaffatava


♻️ عنوان: حکم خوردن گوشت قمری و شکار آن ♻️


💞حکم بخشیدن مال به یکی از فرزندان در زمان حیات💞

🌴سوال;🌴شخصی می خواهد قسمتی ازمال خودش را در زمان حیات خویش، به یکی از فرزندانش ببخشد آیا از نظر شرعی این کار جائز است یا خیر؟


*الجواب باسمه حامدا مصلیا*
⬇️ ⬇️
◀️بله جائز است، البته دیانتا پدر موظف است که در میان فرزندان خویش اعم از پسر و دخترمساوات را رعایت نماید، که این کار موجب پیشگیری از کینه وکدورت بین فرزندانش می شود، واگر چنانچه یکی از فرزندان را به خاطر علم، فقر، ویا خدمتی که به والدینش کرده برسایر فرزندان ترجیح دهد درحالی که نیت ضرر رسانی به سایر فرزندان را ندارد این کار جائز است واشکالی ندارد.

*منبع:*📚👇

1⃣(البدائع والصنائع: 5/181) 2⃣📖(خلاصة الفتاوي: 2/400)

✅والله اعلم بالصواب✅

*🌹کمیته تخصصی دار الافتاء والقضای مخزن العلوم شهرستان خاش🌹*


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
فقه پویا ( فتاوی جدید احناف )
https://t.me/ahnaffatava


✍خیاط اگر عمدا لباس را خراب کرد...


🔰عقیقه و احکام آن🔰

🔹عقیقه (ذبح نمودن حیوانی) در روز هفت تولد فرزند، سنت پیامبر اکرم صلی الله و علیه و سلم است.
🔸بنابر این اگر شخصی ، توانایی داشته باشد بهتر است که برای فرزند پسر دو و برای فرزند دختر یک عقیقه ، ذبح نماید.

🔸 حکم گوشت حیوان عقیقه مانند گوشت قربانی می باشد یعنی هم می توان از آن خورد و هم به دیگران داد.

🔹🔸مسائل وفضائل عقیقه
▪️ اگر در خانه ای فرزندی متولد شد مستحب است كه والدین او گوسفندی را ذبح كرده و خویشاوندان را دعوت كنند و موهای بچه را بتراشند و برای او یك نام خوب بگذارند.
(فتاوی محمودیه ص 5131) 
▪️ اگر در روز هفتم نتوانستند این كارها را انجام دهند در روز چهاردهم و یا بیست و یكم بعد از ولادت فرزند میتوانند انجام دهند.
▪️ برای پسر بچه دو گوسفند و برای دختر بچه یك گوسفند ذبح كنند اگر برای پسر بچه یكی ذبح كردند اشكالی ندارد و اگر اصلاً گوسفندی ذبح نكردند هم اشكالی ندارد.
▪️ عقیقه سبب می شود كه بچه از آفتها و بلاها به دور باشد و اگر در بچگی وفات كند روز قیامت برای پدر و مادرش شفاعت می كند.
(قربانی كی فضائل ومسائل ص 97 از مولانا درخواستی)
▪️ اگر بچه قبل از عقیقه وفات كند عقیقه مستحب نیست.
▪️ اگر بچه بالغ شد و خودش برای زمان طفولیت خود عقیقه كرد اشكالی ندارد اما این عقیقه نوعی صدقه قرار می گیرد.
▪️گوشت و پوست عقیقه همان حكمی را دارد كه قربانی دارد.
▪️ اگر كسی گاوی یا شتری را ذبح كرد تمام او عقیقه محسوب می شود.
▪️دعای عقیقه
اللهّمَ هذِه عَقیقةّ إبنی (نام فرزندش را بگوید) دَمِها بِدَمِه وَ عَظمِها بِعِظمِه وَ جِلدِها بِجِلدِه وَ شَعرِها بِشعرِه اللّهمَ اجعَلها فِداءً لِإِبنَی (نام فرزندش را بگوید).
(1 فتاوی دارلعلوم دیو بند ص 170)

◽️وهي سنة مؤكدة، كما عليه جمهور أهل العلم؛ لما رواه مالك في موطئه أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: من ولد له ولد، فأحب أن ينسك عن ولده، فليفعل.

◽️وقد روى أصحاب السنن عن سمرة -رضي الله عنه- أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: كل غلام مرتهن بعقيقته، تذبح عنه يوم سابعه، ويحلق، ويتصدق بوزن شعره فضة، أو ما يعادلها، ويسمى.

◽️ويذبح عن الغلام شاتان، وعن الجارية شاة؛ لما رواه الترمذي عن أم المؤمنين عائشة -رضي الله عنها- أن رسول الله صلى الله عليه وسلم أمرهم أن ُيعق عن الغلام شاتان مكافئتان، وعن الجارية شاة.

◽️ويسن أن تذبح يوم السابع للولادة، فإن لم يكن، ففي الرابع عشر، وإلا ففي الحادي والعشرين؛ لما أخرجه البيهقي عن بريدة أن النبي صلى الله عليه وسلم قال:العقيقة تذبح لسبع، أو لأربع عشر، أو لإحدى وعشرين.

◽️عقیقه کا گوشت مان باپ، دادا دادی، نانا نانی، اور دائی و غیره کها سکتی هین یا نهین؟ جواب: سب رشته دار جو سوال مین مذکور هین اور دائی و غیره کها سکتی هین، کفایت المفتی، کتاب العقیقه، 12/157، ط: ادارة الفاروق کراچی.

◽️ فتاوای رحیمیه، کتاب الاضحیة و العقیقة و الذبائح،10/274،ط: دارالاشاعت.

◽️الفقه الاسلامی و ادلته، الفصل الثانی العقیقة و احکام المولود، 3/639، ط: دار الفکر

◽️عقیقه سنت هی یا واجب؟ عقیقه واجب نهیں هی سنت هے اگر وسعت هو تو کرنا اولی افضل هے، جامع الفتاوی، ۴ / ۴۸۲، ط: مکتبه رحمانیه.

◽️ بهتر هے که لرکا کا عقیقه دو بکرون سے کیا جای، که آپ صلی الله علیه و سلم نی اس کے هدایت فرمایی هی، لیکن اگر دو بکری دینے مین دقت هو اور ایک هے بکرا دیدی ، تو اس کی بهی گنجایش هے چنانچه حضرت عبدالله بن عباس رضی الله عنه سی روایت هے که رسول الله صلی الله علیه و سلم نی حضرت حسن رضی الله عنه اور حضرت حسین رضی الله عنه کا عقیقه ایک ایک مندے هی سی فرمایا.کتاب الفتاوی، ۴/ ۱۸۱،ط: زمزم پبلشرز

◽️کفایت المفتی، ۱۲/ ۱۵۵، ط: ادارة الفاروق کراچی.


⚠️دشنام دادن زمانه⚠️

آیا نفرین کردن زمانه یا دشنام دادن باد و باران از نظر شرعی مشکل دارد؟

⬇️الجواب باسم ملهم الصواب⬇️
از نظر شرعی، نفرین و دشنام دادن زمانه و روزگار، باد و باران و ... گناه کبیره است و رسول الله صلی الله علیه و سلم از آن نهی نموده و فرمودند: دهر و زمانه را دشنام ندهید؛ چرا که خداوند سبحانه و تعالی، خالق و گرداننده دهر و به وجود آورنده حوادث و نوازل آن است.
منابع و مآخذ:📚📚📚
فی تفسیر روح المعانی: وَقَالُوا مَا هِيَ إِلَّا حَيَاتُنَا الدُّنْيَا نَمُوتُ وَنَحْيَا وَمَا يُهْلِكُنَا إِلَّا الدَّهْرُ وَمَا لَهُمْ بِذَلِكَ مِنْ عِلْمٍ إِنْ هُمْ إِلَّا يَظُنُّونَ (24)والحاكم وقال: صحيح على شرط مسلم أيضاً يقول الله عز وجل: استقرضت عبدي فلم يقرضني وشتمني عبدي وهو لا يدري يقول وادهراه وأنا الدهر والبيهقي: لا تسبوا الدهر قال الله عز وجل: أنا الأيام والليالي أجددها وأبليها وآتي بملوك بعد ملوك ومعنى ذلك أن الله تعالى هو الآتي بالحوادث فإذا سببتم الدهر على أنه فاعل وقع السب على الله عز وجل...وقد جاء النهي عن سب الدهر...والحاكم وقال: صحيح على شرط مسلم قال الله عز وجل: يؤذيني ابن آدم يقول يا خيبة الدهر فلا يقل أحدكم يا خيبة الدهر أنا الدهر أقلب ليله ونهاره. وعد بعضهم سبه كبيرة لأنه يؤدي إلى سبه تعالى وهو كفر، وما أدى إليه فأدنى مراتبه أن يكون كفراً.(الآلوسی،تفسیر روح المعانی، آیه: 24 سورة الجاثیة 25/153- ط: دار احیاء)
📓 و فی صحیح مسلم: عن أبي هريرة، أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: قال الله عز وجل: «يؤذيني ابن آدم، يسب الدهر وأنا الدهر، أقلب الليل والنهار»
(مسلم بن حجاج النیسابوری، باب نهی عن سب الدهر 4/1762 – ط: دار إحياء التراث العربي)
📗و فی الموسوعة الفقهیة: لم يرد النهي عن سب الزمان وإنما ورد النهي عن سب الدهر في حديث أخرجه مسلم في صحيحه بعدة طرق عن أبي هريرة رضي الله عنه منها: أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: لا تسبوا الدهر
فإن الله هو الدهر. وسبب النهي عن سب الدهر هو أن العرب كان شأنها أن تسب الدهر عند النوازل والحوادث والمصائب النازلة بها من موت أو هرم أو تلف مال أو غير ذلك فيقولون: يا خيبة الدهر ونحو هذا من ألفاظ سب الدهر فقال النبي صلى الله عليه وسلم: لا تسبوا الدهر فإن الله هو الدهر أي لا تسبوا فاعل النوازل فإنكم إذا سببتم فاعلها وقع السب على الله تعالى لأنه هو فاعلها ومنزلها وأما الدهر الذي هو الزمان فلا فعل له بل هو مخلوق من جملة خلق الله تعالى ومعنى فإن الله هو الدهر: أي فاعل النوازل والحوادث وخالق الكائنات.
(هیئته کبار علماء الإسلام، مصطلح زمان، حکم سب الدهر 24/8- ط: مکتبه علوم اسلامیة)
✅والله تعالی اعلم بالصواب✅

دارالافتاء امام ابوحنیفه


♻️عنوان: حکم ازدواج با زن سفیه " کم عقل " ♻️


🔰 عنوان: حکم غسل، کفن و دعای نماز جنازه خنثی مشکل

📝فتاوای شرعی📝

شماره فتوا : 471/4

سوال:حکم غسل، کفن، دعای نماز جنازه و دفن، خنثی مشکل را بیان کنید؟

⬇️ ⬇️

الجواب باسم ملهم الصواب

در صورت مسئوله باید به شرح ذیل عمل کرد:
الف: اگر خنثی مشکل نزدیک به حدّ بلوغ بود و از زنان محرمی داشت پس آن محرم او را بدون در دست داشتن پارچه ای تیمم بدهد، و اگر محرمی نداشت کسی دیگر او را با پارچه ای تیمم بدهد؛ البته اگر نزدیک به سن بلوغ نبود، غسل داده شود.
ب: در مورد کفن خنثی مشکل، احتیاطاً همانند زن کفن شود که شامل پنج لباس و پارچه می شود.
ج: برای دفن کردن اگر غیر محرم او را در قبر بگذارد، مکروه است؛ البته اگر این عمل را محرم وی انجام بدهد، اشکال ندارد و بهتر است.
د: دعای نمازجنازه خنثی بالغ، همانند دعای جنازه مرد وزن بالغ است.

🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴

دلایل و منابع:📚👇

1⃣ 📖فی الدر: وییمم الخنثی المشکل لو مراهقاً و إلا فکغیره فیغسله الرجال و النساء. ( رد المحتار علی الدر المختار، کتاب الصلاة، باب صلاة الجنازة، 5/230، ط: دار الثقافة والتراث)

2⃣📕فی الفتاوی التاتارخانیة: إذا مات الخنثی المشکل و قد راهق، فإنه لایغسله إلا إمرأة ولکن یومر بالصعید ویجعل المتیمم علی یده خرقة، إن لم یکن ذا رحم محرم منه و إن کان ذا رحم محرم منه یتیممه من غیر خرقة کما لو وقع العجز عن الغسل لإنعدام الماء ... و إن دخل قبره غیر ذی رحم محرم لیضعه، فهو مکروه و دخول المحرم لا بأس به. (الفتاوی التاتارخانیة،کتاب الخنثی، 20/197، ط: مکتبة رشیدیة)

3⃣📘فی بدائع الصنائع: و أما حکم غسله بعد الموت فلا یحل للرجل أن یغسله لإحتمال أن یکون أنثی و لا یحل للمرأة أن تغسله لإحتمال أنه ذکر و لکنه ییمم کان المیمم رجلاً أو إمرأةً غیر أنه إن کان ذا رحم محرم منه یممه من غیر خرقة، و إن کان أجنبیاً یممه بالخرقة.( بدائع الصنائع، کتاب الخنثی، 10/463، ط: دار الکتب العلمیة)

✅ والله أعلم بالصواب ✅

🔰 کپی و انتشار فتاوی با ذکر نام منبع «دارالافتاء حوزه علمیه صدیقیه تربت جام » و آدرس فتوا مجاز می باشد و انتشار بدون ذکر منبع و آدرس شرعاً مجاز نمی باشد.


#نماز

💞حکم نماز شخصي که دو منزل در دو شهر دارد
⁉💞

سوال: علي دو منزل يکي در تربت جام و دیگری در مشهد دارد و در میان اینها فاصله بیش از 78 کیلومتر است گاهي اوقات در تربت و گاهی در مشهد ویا بالعکس سکونت دارد ودر هردو منزل وسائل مورد نیاز را دارد بفرماييد که که در صورت وارد شدن به این شهرها نمازش را کامل یا قصر بخواند؟


الجواب باسمه حامداً و مصلياً

هردو مکان وطن اصلي قرار مي گيرد وزماني که به اين دوشهر وارد شد نماز را کامل بخواند.

📚 الدلايل 👇:
1️⃣ قال فی البحر: وفي المجتبي نقل القولين فيما اذا نقل اهله ومتاعه وبقي له دور و عقار ثم قال: وهذا جواب واقعة ابتلينا بها وکثير من المسلمين المتوطنين في البلاد ولهم دور وعقار في القري البعيدة منها يصيفون بها باهلهم ومتاعهم فلا بد من حفظها انهما وطنان له لا يبطل احدهما بالاخر، البحر الرائق شرح کنز الدقائق، اثر شیخ محمد بن حسين بن علي الطوري القادري الحنفي، متوفي 1138، کتاب الصلاة، باب المسافر، 2/ 239،ط: مکتبه رشيديه.

2️⃣وفي بدائع: ثم الوطن الاصلي یجوز ان يکون واحدا او اکثر من ذالک؛ بان کان له اهل و دار في بلدتين او اکثر، ولم يکن من نية اهله الخروج منها، وان کان هو ينتقل من اهل الي اهل في السنة، بدائع الصنائع، اثر امام علاء الدين ابي بکر بن مسعود الکاساني الحنفي، متوفي 587، کتاب الصلاة المسافر، 1/498، ط: دارالکتب العلمية.

3️⃣ در محود الفتاوي آمده است: سوال: شخصي منزلي در شهر دارد و منزل ديگري در روستا، که شش ماه در شهر و شش ماه در روستا، سکونت دارد وبین آنها فاصله بيش از مسافت سفر است، آيا شخص مذکور در آن شهر يا روستا نماز را قصر بخواند يا کامل؟ جواب: برای آن شخص هر دو جا وطن اصلي گفته مي شوند و به محض وارد شدن شهر يا روستا نماز را کامل بخواند، محمود الفتاوي، اثر مفتي خدا نظر، متوفي، 1379 ه ش، کتاب الصلاة، باب صلوة المسافر، 1/216، ط: انتشارات صديقي.
ودر فتاوي منبع العلوم آمده است: سوال: شخصي پيش يکي کار مي کند و او يک منزل در ابوظبي دارد ومنزلي ديگر در العين، وبيشتر در ابوظبي است گاهي به العين هم مي رود آيا در العين اين کارمند نماز خود را مسافري بگذارد يا مقيمي؟ وحال که صاحب کار او را به لندن ببرد او رفتن لازم است. جواب: اگر در دو منزل اين شخص متاهل است که زن و بچه در هردو جا دارد وقصد انتقال از يکي از آن دو جا ندارد يا يکي، اهل ومنزل دارد، ودر ديگري محل تولد والدين او موجود اند وهم قصد انتقال از يکي ندارد، پس هردو جا هر مدتي که برسد وبماند اگر چه يک نماز هم باشد، مقيم است. و اگر از يکي ارداه انتقال امروز يا فردا يا بعد دارد و در آنجا کمتر از پانزده روز اقامت کرده، مسافر است و اگر از حال ماندن خود معلوم نيست هم مسافر است، فتاوي منبع العلوم کوه ون، اثر مولانا محمد عمر سربازي (رحمه الله) ، متوفي 1385، کتاب الصلاة، باب صلاة المسافر، 5/ 152، ط: مدرسه ديني عين العلوم کوه ون.


والله اعلم بالصواب✅


✨✨دارالافتاء والقضاء عین العلوم گشت


♻️ عنوان: حکم گرفتن جلسات دنیوی در مسجد ♻️

20 last posts shown.

188

subscribers
Channel statistics