انجمن علمی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی یزد


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


⬅️اخبار فرهنگی، اخبار آموزش، اخبار پژوهشي، نشريه علمی‌فرهنگي هوش‌سپيد
https://t.me/hooshsepid
⬅️مطالب علمي
⬇️ ارتباط‌با انجمن:
اينستاگرام:anesthesiassu
روابط‌ عمومی:
@elHamtaleBi2001
ارتباط با دبیر انجمن:
@Mahdi_Sanati

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


سوفنتانيل
موارد مصرف:بي دردي😍،بيهوشي

سيستم قلبي عروقي🫀:همانند فنتانيل و با شدت بيشتر موجب براديكاردي و تضعيف تهويه مي شود.ممكن است شدت براديكاردي به نحوي باشد كه كاهش برون ده قلب را به همراه داشته باشد.همانند ساير مخدر هاي كوتاه اثرسبب آزاد سازي هيستامين نميشود🤩. همراه شدن بنزوديازپين ها،ساير مخدر ها و هوشبرهاي وريدي استنشاقي با سوفنتانيل امكان بروز هيپوتانسيون را به دنبال دارد🥲
سيستم تنفسي🫁:سركوب تنفسي ان عميق تر از فنتانيل است😒.دز هاي بالاي ان امكان بروز آپنه گذرا را به همراه دارد كه از ويژگي هاي آن شروع به نفس كشيدن با درخواست از بيمار است😎
سيستم اعصاب مركزي🧠:موجب كاهش ميزان متابوليسم مغزي اكسيژن ميشود.اين دارو همانند فنتانيل و آلفنتانيل تغيير چنداني در جريان خون مغزي و فشار داخل جمجمه اي ايجاد نميكند🙁 و از لحاظ باليني اهميت زيادي ندارد🙄
سيستم عضلاني💪:همانند ساير مخدر ها تغييري در پاسخ به داروهاي شل كننده ايجاد نميكند😶.مقادير بالاي اين دارو ميتواند منجر به بروز سندرم سينه سفت گردد💔كه اين وضعيت به وسيله تهويه با فشار مثبت و تجويز آنتاگونيست مخدر و يك داروي شل كننده عضلاني قابل درمان است 🤭
مهمترين عوارض جانبي💀:
+قلبي عروقي🫀:هيپوتانسيون،براديكاردي
+چشم👀:ميوزيس
+تنفسي🫁:دپرسيون تنفسي،آپنه
+عضلات💪:سفتي
‏+CNS🧠:سرگيجه،آرام بخشی،سرخوشي،اضطراب،احساس بيچارگي
+گوارشي🤢:تهوع،استفراغ،اسپاسم مجاري صفراوي،تاخير در تخليه معده
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


آلفنتانیل

موارد مصرف: بی دردی🤤 - القا و نگهداری بیهوشی

زمان شروع اثر بصورت وریدی :۱-۲ دقیقه عضلانی: کمتر ۵ دقیقه

طول اثر : وریدی: ۱۰ تا ۱۵ دقیقه عضلانی : ۱۵-۶۰ دقیقه

دفع کبدی دارد در سیروز کبدی کلیرانس آن کاهش میابد🥲 و کمترین کلیرانس بین مخدرها متعلق به آلفنتانیل است☹ . همچنین باعث سرکوب سیستم قلبی عروقی میگردد💔 .کاهش تون سمپاتیک و برادیکاردی دیگر اثرات آن است🙁.خاصیت آزاد سازی هیستامین ندارد🤩.احتباس ادراری دارد😨 همچنین تهوع و استفراغ میدهد🤠 .کاهش حرکات دودی دستگاه گوارش دارد . میوز مردمک چشم دارد. در فشار داخل چشم و داخل جمجمه اثری ندارد.

۱۰ برابر قویتر از مورفین😍 و ۱۰ برابر ضعیف تر از فنتانیل آست.

تداخلات☹

مصرف همزمان با سایر داروهای بیهوشی اثرات قلبی عروقی و تنفسی آن تشدید میابد .


موارد احتیاط 😶

در بیماران سیروزی و سالمندان و افراد دارای حساسیت با احتیاط استفاده شود البته در افراد دارای حساسیت بهتر است استفاده نشود.
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


مورفین
این دارو که یک ترکیب طبیعی هست، سردسته داروهای مخدر می باشد.
مرفین دارای شروع اثر آهسته تری نسبت به بسیاری از مخدرها می باشد و در pH فیزیولوژیک بدن به طور کامل یونیزه می شود. حلال در چربی‌ این دارو پایین بوده که سبب نفوذ آهستگی این دارو سیستم عصبی مرکزی می‌شود، که همین موضوع باعث می شود که بلافاصله پس از تزریق مورفین سیستم تنفسی سرکوب نشوند😍
از مورفین عنوان پیش داروری بیهوشی🧐، بی دردی🤤، درمان درد مرتبط با ایسکمی میوکارد و تنگی نفس همراه با نارسایی بطن چپ و ادم ریه و همچنین مسکن در زایمان استفاده می شود.
شروع اثر: تزریق وریدی کمتر از 1 دقیقه، عضلانی 1-5 دقیقه، زیر جلدی15-30 دقیقه، اپیدورال و اسپاینال 15-60 دقیقه
طول اثر: در وریدی و عضلانی و زیر جلدی 2-7 ساعت، اپی ذورال و اسپاینال 6-24 ساعت
اثرات قلبی عروقی🫀:
مورفین به آزادسازی هیستامین باعث افت فشار خون به ویژه در تجویز سریع و دوزهای بالای داخل وریدی میشود🥲. برادیکاردی از اثرات پاراسمپاتیکی این دارو رخ می دهد. مرفین مانند سایر مخدرها قلب را نسبت به کاتکولامینها حساس نمیکند😀.
هایپوتانسیون وضعیتی مورفین در وضعیت ایستاده بیشتر از وضعیت خوابیده است.
اثرات سیستم عصبی مرکزی🧠:
مرفین با انقباض عروق مغزی، کاهش جریان خون مغزی و کاهش متابولیسم مغزی سبب کاهش فشار داخل جمجمه می شود.
اثرات سیستم عضلانی💪: مورفین مانند سایر مخدرها می‌تواند سبب سفتی عضلات اسکلتی و عضلات شکم و ایجاد سندروم سینه سفت شود.👀 که درمان آن شامل تهویه با فشار مثبت، تجویز شروع کننده ها و تجویز آنتاگونیست مخدرها( نالوکسان) می باشد.
اثرات سیستم تنفسی🫁:
داروهای مخدر به صورت وابسته به دوز و جنس دپرسیون تنفسی ایجاد می کنند. در دوزهای بالا ممکن است بروز شود ولی بیمار بیدار بوده و به درخواست جهت شروع تنفس جواب میدهد.🗣
تضعیف رفلکس سرفه با تاثیر مستقیم بر مراکز سرفه در بصل النخاع صورت می گیرد.
اثرات گوارشی و مجرا و مجاری صفراویک
مرفین باعث اسپاسم عضلات صاف مجاری صفراوی😕 و افزایش فشار داخل آنها می شود که به صورت کولیک های صفراوی بروز میکند که درد ناشی از این ممکن است با آنژین صدری اشتباه گرفته شود.
مرفین با کاهش حرکات پریستالتیک و افزایش تون اسفنکتر پیلور تخلیه معده را به تاخیر می‌اندازد.😒
این دارو همچنین باعث افزایش تون اسفنکتر مثانه و دشواری تخلیه معده می‌گردد.😩
عوارض:
قلب و عروقی🫀:
هایپوتانسیون، برادی کاردی آریتمی
ریوی🫁:
برونکواسپاسم، لارنگواسپاسم،سفتی عضلات قفسه سینه
سیستم عصبی مرکزی🧠:
تاری دید، سرخوشی، سردرد، احساس بیچارگی، سنکوب، افوری، دیس فوری، حالت خماری، اختلال در تفکر، توهم
گوارشی😶:
اسپاسم مجاری صفراوی،یبوست، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ(به ویژه در شروع مصرف)، تاخیر در تخلیه معده، خشکی دهان
سایر عوارض😵‍💫:
کهیر، خارش، احتباس ادراری، اثرات ضد ادراری، اسپاسم مجاری ادراری.
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


◀لرز پس از عمل اغلب پس از بیهوشی عمومی و اپیدورال رخ می دهد .میزان بروز لرز پس از عمل می تواند تا حد 65 %پس از بیهوشی عمومی و 33% پس از بیهوشی اپیدورال برسد

❎ریسک فاکتور ها شامل :
✔جنس مذکر
✔داروی هایپنوتیک(بیشتر با پوفول نسبت به نسدونال)

💥یکی از مکانیسم های لرز پس از عمل عدم بازیابی مغز و طناب نخاعی به طور همزمان از بیهوشی عمومی می باشد.برگشت سریع عملکرد طناب نخاعی به نظر میرسد به صورت عدم مهار رفلکس نخاعی مانند فعالیت کلونیکی بروز یابد.
درمان لرز پس از عمل:
✔استفاده از گرم کننده های هوای پرفشار
✔استفاده از برخی مخدرها
✔استفاده از اندانسترون
✔کلونیدین
✔استفاده از مپریدین(پتدین)با دوز 0/35تا 0/4 mg/kg
✔انفوزیون کتامین با دوز پایین 0/5 mg/kg قبل از بیهوشی عمومی و بیهوشی رژیونال به عنوان پروفیلاکسی اثرگذار می باشد
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


رمی فنتانیل
رمی فنتانیل همانند سایر مخدرها  با اتصال به گیرندهای مخدری باعث  اثرات ضد درد می شود.
اثرات بر سیستم های بدن:
سیستم قلبی عروقی🫀:
رمی فنتانیل حتی با دوزهای بالا باعث آزادسازی هیستامین نمی شود🤩. برادی کاردی با رمی فنتانیل بیشتر از فنتانیل میباشد به همین دلیل ممکن است تجویز یک داروی آنتی کولینرژیک ضروری باشد. در صورت تجویز همزمان یک داروی هوشیر یا بنزودیازپین بروز هیپوتانسیون محتمل است. این دارو همانند سایر مخدرها
قلب را نسبت به کاتکول آمینها حساس نمی کند.😍
سیستم تنفسی🫁:
رمی فنتانیل به صورت وابسته به دوز باعث تضعیف تهویه می شود میزان  PaCo2 نیز  افزایش  میابد
سیستم اعصاب مرکزی🧠:
رمی فنتانیل می تواند باعث کاهش جریان خون مغزی، کاهش متابولیسم مغزی و کاهش icp گردد. این دارو باعث فعالیت تشنجی در الکتروانسفالوگرام نمی شود.
سیستم گوارش و مجاری صفراوی👀:
رمی فنتانیل همانند سایر مخدرها باعث اسپاسم مجاری صفراوی می شود که کولیک صفراوی حاصل توسط نالوکسان و نیتروگلیسیرین برطرف می شود. زمان تخلیه معده می تواند با تجویز رمی فنتانیل طولانی شود
سیستم عضلانی💪:
تزریق سریع و دورهای بالای رمی فنتانیل می تواند به اسپاسم عضلات سینه (سندرم سینه سفت)منجر گردد. درمان شامل تهویه با فشار مثبت تجویز نالوکسان و شل کننده عضلانی است. رمی فنتانیل تغییری در اثرات شل کننده های عضلانی ایجاد نمی کند.
فارماکوکینتیک:
شروع اثر یک دقیقه😎
تداخلات و دارویی🥺
👀 مصرف همزمان رمی فنتانیل با باربیتورات ها، پروپوفول، بنزودیا بین ها و هوشبر های استنشاقی باعث تشدید هیپوتانسیون و تضعیف تنفسی می شود .
👀 برادی کاردی ناشی از رمی فنتانیل توسط گلیکوپیرولات و آتروبین کاهش می یابد.
👀 افدرین اپی نفرین  و نوراپی نفرین افت فشار خون ناشی از رمی فنتانیل را کاهش می دهند.
👀 شل کننده های عضلانی باعث تخفیف سفتی عضلانی ناشی از رمی فامیل می شوند.
👀 رمی فنتانیل همانند سایر مخدرها MAC هوشبرهای استنشاقی را تا ۵۰٪ کاهش می دهند
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


مخدرها🤤
مخدرها نقش بسیار مهمی در هوشبری، مراقبتهای ویژه و مدیریت درد دارند. اکثر آنها از نظر ساختاری شبیه به هم هستند و ساختاری شبیه مورفین دارند. مخدرها در مجموع اثرات فارماکولوژیک مشترکی دارند. بازهای ضعیف بسیار محلول هستند که به طور گسترده به پروتئینها متصل شده و در pH فیزیولوژیک به شدت یونیزه می باشند.
هدف اصلی درمان با مخدر رهایی از دردهایی🥲 می باشد که از طریق تأثیر آنها بر گیرنده های موجود در نخاع و مغز و سرکوب ارسال حس درد از محیط و همچنین بی اثر کردن پاسخ احساس درد در CNS ایجاد می شود.
اصلی ترین عارضه نامطلوب مخدرهای آگونیست و سرکوب دستگاه تنفسی میباشد☹ که در دوره پس از عمل می تواند منجر به آسیب مغزی و مرگ شود. سرکوب تهویه به دنبال تغییر پاسخ تهویه ای به دی اکسید کربن شریانی در مراکز کنترل تهویه در يصل النخاع رخ می دهد. در واقع به دنبال مصرف مخدرها زمانی که فشار نسبی دی اکسید کربن از حد خاصی کمتر می شود، آپنه رخ می دهد.
عارضه بعدی مخدرها بر سیستم قلبی - عروقی❤ می باشد که
این عارضه نسبت به داروهای بیهوشی دیگر (پروپوفول و هوشبرهای استنشاقی) کمتر است. مخدرها با افزایش تون واگ در ساقه مغز سبب برادیکاردی می شوند که می توان با تزریق نالوکسان این اثر را بلوک کرد.🤩 همچنین مخدرها با سرکوب مراکز وازوموتور و اثر مستقیم بر عروق موجب گشادی عروق شده و فشار خون شریانی را کاهش می دهند. اما مخدرها روی انقباض قلب تأثیری ندارند.
مخدرها (به ویژه دوزهای بالای فنتانیل) موجب سفتی عضلانی می شوند که حین بیهوشی به دلیل سفتی طنابهای صوتی و بسته شدن راه های هوایی تهویه با ماسک مشکل یا غیر ممکن می شود.
مخدرها یا تحریک هسته ادینگر وستفال عصب حرکتی چشم سبب میوز می شوند😑 که علامت تشخیصی برای مصرف مخدرها می باشد اما علامت اختصاصی نیست. میوز ایجاد شده توسط مخدرها با نالوکسان قابل برگشت می باشد. مخدرها بر دستگاه گوارش نیز اثر می گذارند.🙄 تحریک گیرنده های مخدری حاضر در شبکه انتریک روده موجب انقباض تونیک عضلات صاف دستگاه گوارش شده و انقباضات پرستالتیک کاهش می یابند. به دنبال این عارضه، تخلیه معده به تأخیر خواهد افتاد😐. ادامه این حالت حاد، یبوست مزمن در افراد تحت درمان طولانی مدت با مخدرها می باشد. از طرفی تحریک گیرنده های مو در سیستم صفراوی موجب انقباض عضله صاف کیسه صفرا و اسپاسم اسفنکتر اودی می شود. این اثرات توسط نالوکسان و گلوکاگون (تا حدودی) قابل برگشت است.
مخدرها اثرات اورولوژیک اندکی دارند اما گاهی اوقات با کاهش دادن تون عضله دتروسور و افزایش تون اسفنگتر ادراری سبب احتباس ادراری می شوند (تأثیرات مرکزی که این عارضه به ویژه در مردان تحت بی حسی اپیدورال یا اینتراتکال می تواند اثرات قابل توجهی بر جای گذارد. مخدرها ایمنی سلولی را سرکوب میکنند. در نتیجه امکان اختلال در خوب شدن زخم، عفونتهای ایجاد شده در زمان
عمل و عود سرطان وجود دارد.
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


داروهای شل کننده عضلات (Muscle Relaxants)
شل کننده های عضلانی، داروهایی هستند که جریان عصبی را در محل اتصال عصب – عضله قطع می کنند (پیوند گاه عصبی – عضلانی).
داروهای شل کننده عضلانی به دو دسته :

دپلاریزان (Depolarizing)

نان دپلاریزان (Non-depolarizing)

اهداف :
۱.شل کردن عضلات اسکلتی جهت تسهیل انتوباسیون
2. شل کردن عضلات جهت شرایط جراحی بهتر
3.تسهیل در تهویه مکانیکی در بخش مراقبتهای ویژه

داروهای شل کننده عضلانی اثر بیدردی ویا خواب آوری ندارند .

انتخاب یک شل کننده عضلانی برمبنای سرعت، شروع اثر، مدت زمان فعالیت، راه حذف، اثرات جانبی همراه مثل تغییر در فشار خون و ضربان قلب می باشد.

 
-توبرکورارین:
مکانیسم اثر:
آنتاگونیست رقابتی در گیرنده های نیکوتینی استیل کولین عضلات اسکلتی
 
فارماکوکینتیک:
مصرف داخل وریدی،حذف کلیوی
 
 
-پانکرونیوم:
 
اين دارو با استيل كولن در اتصال به گيرنده هاي كلينرژيك صفحه محركه انتهايي رقابت و با مهار انتقال عصبي، پاسخ صفحه محركه انتهايي به استيل كولين را كاهش مي دهد و باعث فلج عضلات اسكلتي مي شود.

فارماکوکینتیک:

متابوليسم دارو كبدي (مقادير جزيي) است. نيمه عمر دفع دارو 116-114 دقيقه است.  بعد از تزريق دارو 90 درصد پاسخ پرشي عضلات در كمتر از 60 دقيقه به حالت عادي باز مي گردد.

عوارض جانبی:


قلبی عروقی: گرگرفتگی، افزایش فشارخون، افزایش کار قلب، افزایش نبض، ضعف عضلانی شدید (مصرف طولانی مدت)
سیستم اعصاب مرکزی: فلجی (مصرف طولانی مدت)
پوستی: راش پوستی (گذرا)
گوارشی: ریزش غیرارادی بزاق (سیالوره)

 
-گالامین:
با اتصال به گیرنده‌های کولینرژیک انتقال پیام عصبی را مهار و مانع اثر استیل کولین می‌شود.
 
موارد مصرف:
تسهیل انجام انتوباسیون داخل تراشه، شل‌کنندۀ عضلات اسکلتی در زمان تنفس مصنوعی، جراحی یا بیهوشی عمومی.
 
عوارض جانبی:
قلبی عروقی: برادیکاردی، تاکیکاردی، افزایش و کاهش فشارخون.
تنفسی: آپنه طولانی، اسپاسم برونش، سیانوز، تضعیف تنفسی.
چشم، گوش، حلق و بینی: راش، گرگرفتگی، خارش، کهیر.
دستگاه عصبی مرکزی: هیپرترمی بدخیم.
گوارشی: کاهش تحرک روده‌ای.
 
-آتراکوریوم:
آتراکوریوم یک داروی شل کننده عضلات مخطط از نوع مسدد رقابتی (غیر دپلاریزان) میباشد که دارای اثرات زیر است:
 مدت اثر آن متوسط و بین 15 تا 35 دقیقه است.
در بدن از طریق هافمن متابولیزه می شود.
متابولیزه می شود که به درجه حرارت و  فیزیولوژیک بدن بستگی دارد، و به سیستم آنزیمی کولین استراز پلاسما، PH و فونکسیونهای کبد و کلیه ارتباطی ندارد.
 با تجویز داروهای آنتی کولین استراز مانند نئوستیگمین ، اثر آتراکوریوم قابل برگشت است
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


کاتتر ایپدورال که به تازگی در فضای اپیدورال قرار داده شده‌است. ابتدا ناحیه را با محلول ضدعفونی شسته بعد اقدام درمانی انجام می‌شود

#انجمن_علمی_هوشبری
@anesthesiassu


مختصری در مورد ایپدورال:
در پزشکی اپیدورال روشی است که از طریق آن می‌توان دارو یا ماده حاجب را به داخل فضای اپیدورال تزریق کرد. تکنیک‌هایی مانند بی دردی از طریق اپیدورال یا بیهوشی از طریق اپیدورال در این روش وجود دارد
تفاوت اسپاینال و اپیدورال
بی‌حسی اسپاینال یک تکنیک است که به موجب آن داروی بی‌حسی موضعی در مایع مغزی نخاعی تزریق می‌شود. این روش بسیار شبیه به بی‌حسی اپیدورال است و بسیاری از مردم در درک این دو روش گیج می‌شوند. مهمترین تفاوت‌های این دو روش عبارتند از:

برای رسیدن به بی‌حسی اپیدورال در مقایسه با بی‌حسی اسپاینال به مقدار داروی بیشتری نیاز است.
شروع بی دردی کندتر است.
در روش اپیدورال، تزریق ممکن است در هر نقطه‌ای در امتداد ستون فقرات انجام شود، در قسمت گردنی، سینه‌ای، کمری یا ساکرال، در حالی که در روش اسپاینال تزریق در زیر مهره دوم کمری ستون فقرات جهت جلوگیری از سوراخ کردن و در نتیجه آسیب به طناب نخاعی انجام می‌شود.
در این روش می‌توان برای بیمار یک کاتتر تعبیه کرد که از طریق آن بی دردی را ادامه داد.
فضای اپیدورال، فضایی است در کنار فضای اسپاینال اما در قسمت بیرونی دورا (سخت شامه)، در تماس با سطح خارجی سخت‌شامه می‌باشد. در سمت داخلی سخت‌شامه غشایی به نام عنکبوتیه وجود دارد که با مایع مغزی نخاعی که در اطراف نخاع قرار دارد در تماس است. در بزرگسالان طناب نخاعی در اطراف سطح دیسک بین مهره‌های L1 و L2 خاتمه می‌یابد. (اما در نوزادان تا مهره L3 و در گاهی مواقع تا L4 ادامه می‌یابد) در قسمت انتهایی طناب نخاعی یک دسته از رشته‌های عصبی به عنوان دم اسب وجود دارند، از این رو تزریق اپیدورال در ناحیه کمری احتمال خطر کمتری دارد.


#انجمن_علمی_هوشبری
@anesthesiassu


سلام خدمت همه دانشجویان عزیز😍
همین طور که میدونید شهر یزد یکی از قطب های علمی کشور در زمینه ژنتیک و سلولهای بنیادیه😌
برای همین یه برنامه جذاب علمی_دانشجویی انجمن گذاشته تحت عنوان بازدید از مرکز سلولهای بنیادی یزد😎
همراه با یکی از کارشناسای این حوزه که کلی اطلاعات بر اساس مطالبی علمی روز دنیا قراره در اختیارتون بزاره.
اگر دوس داری تو این برنامه شرکت کنی به ایدی زیر پیام بده.
@Aidadhqni
همراه با سرویس از درب خوابگاها
زمان ۹ دی ماه ساعت ۹:۳۰
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


بی حسی اسپاینال😎
بی حسی اسپاینال،اپیدورال و کودال روی هم رفته تحت عنوان بلوک نوراگزیال شناخته میشوند که به طور گسترده  در جراحی زنان،اداره درد پس از عمل  و درمان درد مزمن استفاده میشود.
👀مکانیسم عمل:
بی حسی نوراگزیال با ایجاد بلوک سیستم عصبی سمپاتیک و سوماتیک(حسی و حرکتی)موجب تغییرات فیزیولوژیک در سیستم های مختلف بدن میشود.
*سیستم قلبی_عروقی:
کاهش مقاومت عروق سیستمیک و برون ده قلبی،اتساع عروقی،کاهش جریان خون کرونر
*سیستم اعصاب مرکزی:
کاهش CBF
*سیستم تنفسی:
به ندرت کاهش ذخیره بازدمی
*سیستم گوارش:
افزایش حرکات پریستالتیسم در نتیجه افزایش عارضه تهوع و استفراع
ممنوعیت های مطلق:
امتناع بیمار،سپسیس لوکالیزه،حساسیت به هر کدام از داروهای تجویزی،ناتوانی بیمار در حفظ بی حرکتی حین ورود سوزن،افزایش فشار داخل مغز
ممنوعیت های نسبی:
نوروپاتی محیطی،تنگی نخاعی،جراحی نخاعی،MS، تنگی ائورت،هاییوولومی،کواگولوپاتی ارثی
مدت بلوک:
تحت تاثیر دوز،ویژگی های ذاتی بی حس کننده موضعی
افزودنی ها به داروی اصلی تزریقی:
مخدرها (برای ایجاد بی دردی)
منقبض کنندهای عروقی(طولانی شدن مدت بلوک)
الفا دو اگونیست ها(بی دردی بیشتر،طولانی کردن اثرات،کاهش افت همودینامیک)
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


روز دانشجو
روز قلم های سازنده
و اندیشه های نو مبارک..🥰✨



#انجمن_علمی_هوشبری
@anesthesiassu


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
اینتوبه از راه بینی
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


🩺 دکس مدتومیدین:
دکسمدتومیدین یک داروی تزریقی می باشد که در برخی پروسه ها که نیاز به بیهوشی تزریقی دارد مانند لوله گذاری در بیماران بستری بخش مراقبت های ویژه، به صورت تزریقی مصرف می شود. این دارو در مواردی که نیاز به القای سریع بیهوشی دارند، کاربرد دارد.😍
البته دکسمدتومیدین به تنهایی اثر بیهوشی کامل را القا نمی‌کند🥲 و در صورت نیاز ممکن است نیاز به تجویز داروهای دیگر در کنار آن باشد.
دوز مصرفی دارو بر اساس وزن، سن و شرایط بیمار توسط پزشک متخصص محاسبه می گردد.
🧐مکانیسم اثر :آگونیست انتخابی آدرنورسپتور آلفا-2 همراه با اثرات بیهوشی و آرامبخش (از طریق فعالسازی جی-پروتئین توسط آدرنورسپتور آلفا-2 در ساقه مغز و در نتیجه مهار آزادسازی نوراپی نفرین)
شروع اثر:
دوز نگهدارنده وریدی 10-5 دقیقه
طول اثر: 120-60 دقیقه
اوج اثر:
دوز نگهدارنده وریدی 30-15 دقیقه
داخل بینی 105-90 دقیقه
متابولیسم: کبدی
دفع: ادرار (95%)، مدفوع (4%)
تداخلات دارویی💀
*مشخصات کلی تداخلات:
- تشدید برادی‌کاردی
- تشدید اثرات تضعیف‌کننده CNS
- تشدید اثرات کاهنده فشارخون
عوارض شایع :
دپرسیون تنفسی
فیبریلاسیون دهلیزی، ادم محیطی، هایپوولمی (کاهش حجم درون عروقی)، ادم
کاهش پتاسیم خون، افزایش قند خون، کاهش قند خون، عطش، کاهش کلسیم خون، کاهش منیزیم خون
خشکی دهان
نارسایی
کم ادراری
نارسایی تنفسی، سندرم زجر تنفسی بزرگسالان، آب آوردن ریه، خس خس سینه
یبوست
تهوع
هشدار ها🥴 :
در بیماران مبتلا به دیابت، سطح گلوکز خون و الکترولیت ها ارزیابی گردد.
علایم حیاتی، سطح بیهوشی، وضعیت قلبی و تنفسی بیمار در طول انفوزیون و تا زمان بازگشت هوشیاری به طور مداوم پایش شود.
بیهوشی در بیمارانی که به تازگی اینتوبه شده اند و بیماران تحت تهویه مکانیکی، نباید بیش از 24 ساعت انفوزیون باشد؛ زیرا ممکن است به تحمل دارویی، تاکی فیلاکسی و بروز عوارض جانبی وابسته به دوز منجر شود.

لازم است که در وضعیت بیهوشی، تغییر موقعیت بیمار و مراقبت های پوستی، دهانی و چشمی مناسب هر 3-2 ساعت انجام گیرد.
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


📌لورازپام (Lorazepam)

نام تجاری لورازپام (Lorazepam)، آتیوان (Ativan) است. این دارو برای درمان اضطراب، اختلالات هراسی و برخی از انواع تشنج های خاص، موفق به دریافت تاییدیه FDA شده است.
از لورازپام به عنوان خواب آور اولیه قبل بیهوشی در کسانی که قرار است تحت جراحی قرار گیرند هم استفاده می شود.
لورازپام (Lorazepam) به شکل قرص خوراکی در سه دوز 0.5 میلی گرم، 1 میلی گرم و 2 میلی گرم در دسترس می باشد. همچنین به شکل محلول خوراکی یا تزریقی هم تجویز می شود.💊
لورازپام (Lorazepam) یک بنزودیازپین متوسط الاثر است. به عبارت دیگر اثرات خود را نسبتا سریع اعمال می کند و نسبت به دیگر بنزودیازپین ها هم سریعتر از بدن دفع می شود. نیمه عمر لورازپام 18 ساعت است.


📌دیازپام (Diazepam)

نام تجاری دیازپام (Diazepam)، والیوم (Valium) است. از این دارو برای درمان اضطراب، تشنج، سندروم ترک الکل و اسپاسم های عضلانی استفاده می شود.
همانند لورازپام از دیازپام هم به عنوان آرام بخش، قبل، بعد یا در حین جراحی استفاده می شود.💆🏻‍♀💆🏻
دیازپام (Diazepam) به شکل قرص خوراکی 2 میلی گرم، 5 میلی گرم و 10 میلی گرم در دسترس است. 💊این دارو به شکل محلول خوراکی یا تزریقی هم فرموله شده است که بسته به موقعیت تجویز می شود.💉
ممکن است حدودا 2 ساعت و نیم طول بکشد تا دیازپام به اوج غلظت خود در خون برسد.
دیازپام (Diazepam) یک بنزودیازپین طولانی اثر در نظر گرفته می شود که نیمه عمر مواد موثره آن حداکثر 100 ساعت است.


⭕️اصلی ترین تفاوت دیازپام و لورازپام مدت اثربخشی آنهاست. دیازپام نسبت به لورازپام خیلی بیشتر در بدن می ماند. این مسئله گرچه بعضی مواقع سودمند است، اما لازم به ذکر است هرچه دارو بیشتر در بدن بماند، احتمال ایجاد عوارض جانبی توسط آن بیشتر می شود.😵‍💫


#انجمن_علمی_هوشبری

@anesthesiassu


🩺كتامين
موارد مصوف:القا و نگهداري بيهوشي به طور ويژه در هايپوولمي در اعمال جراحي كوتاه مدت و اقدامات تشخيصي كه نياز به شلي عضلات اسكلتي ندارند.👀
اثرات روي سيستم قلبي عروقي🫀:كتامين با تحريك سمپاتيك مركزي باعث افزايش فشار سيستميك و افزايش ضربان قلب و افزايش برون ده قلبي به صورت موقتي ميشود.😕
اثرات روي سيستم تنفسي🫁:به طوركلي كتامين تضعيف آشكار تنفسي ايجاد نميكند اما با دز هاي بالا و تجويز سريع امكان بروز هايپوونتيلاسيون و آپنه گذرا وجود دارد.كتامين داروي مفيدي در بيماران تحريك پذير مثل آسم است به دليل شل نمودن عضلات صاف برونش ها در بيماران.
اثرات روي سيستم cns💀:افزايش CBF،افزايش CMRo2و افزايش ICPميشود(برخلاف ساير هوشبر هاي وريدي)،
كتامين با وجود ايجاد حركات ميوكلنيك يك داروي ضدتشنج و ضد صرع محسوب ميشود
عوارض جانبي 😰
قلبي عروقي❤️:هايپرتنشن و تاكيكاردي ،هايپو تنشن،براديكاردي،آريتمي
ريوي🫁:دپرسيون تنفسي،لارنگو اسپاسم
CNS:💀
حركات تونيك كلونيك و دليريوم
گوارش:افزايش بزاق،تهوع و استفراغ
چشم👁:نيستاگموس و دوبيني و افزايش ناچيز IOP
نكات قابل توجه:يكي از مشكلات كتامين اين است كه باعث واكنش هاي ناخوشايند☹️ به هنگام بيداري ميشود كه شامل توهم،حركات و احساسات بينايي،شنوايي،لامسه و روياهاي رنگي ميشود كه البته بروز اين واكنش هاي ناخوشايند در كودكان كمتر است و تركيب اين دارو با يك داروي بنزوديازپين مثل لورازپام يا ديازپام باعث كاهش اين واكنش هاي ناخوشايند ميشود


يكي از ويژگي هاي متمايز كتامين اين است كه به عنوان بيهوشي انفكاكي كاربرد دارد كه در آن چشم هاي بيمار با نيستاگموس آهسته باز باقي ميماند كه به اين نوع حالت بيهوشي كتالپتيك گفته ميشود
كتامين تنها داروي بيهوشي داخل وريدي است كه خاصيت ضد درد دارد.😎😎😎
#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


📌میدازولام
🔴موارد مصرف میدازولام:
ميدازولام براي ايجاد تسكين و فراموشي قبل از عمل جراحي و يا در موقع القاء بيهوشي و همچنين به همراه داروهاي بي‌حس‌كننده موضعي تجوير مي‌شود

🔴فارماکوکینتیک میدازولام:
فراهمي زيستي اين دارو از راه عضلاني 36% است. اين دارو در كبد متابوليزه و از طريق ادرار دفع مي‌شود. نيمه عمر آن حدود 2 ساعت است. پيوند دارو به پروتئين‌هاي پلاسما بسيار زياد است.

🔴*مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP3A4
- تشدید اثرات تضعیف‌کننده CNS
- عامل ضد صرع
- تشدید اثرات کاهنده فشارخون

🔴تداخل دارویی میدازولام با غذا:
فرم تزریقی، خوراکی؛ مصرف آب گریپ‌فروت ممکن است غلظت سرمی میدازولام را افزایش دهد.
🔴راهکار: از مصرف هم‌زمان آب گریپ‌فروت و میدازولام خوراکی پرهیز شود.


#انجمن_علمی_هوشبری
@anesthesiassu


با همکاری
انجمن علمی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و
اداره کل انتقال خون یزد
با همراهی تعدادی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
کمپین اهدای خون برگزار شد. سپاس‌گزاریم از تمام کسانی در این کمپین شرکت کردند و امید است افرادی که نتوانستن مارا همراهی کنند در صورت توان خودشان کار پسندیده اهدای خون را انجام دهند.🙏🌹

«هرکس انسانی را از مرگ نجات دهد گویا همه مردم را از مرگ نجات داده است»

#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


نکات اکستوبه کردن
۱.اکستوبه کردن بیمار با توجه به عمل و شرایطی ک داره ممکنه در بیهوشی عمیق یا بیداری کامل انجام شه🤔نکته مهم اینه نباید بیمار هنگامی ک در بیهوشی سبک هستش اکستوبه شه چون شانس لارنگواسپاسم زیاد میشه☹️

۲.اما چجوری تشخیص بدیم بیمار در چ عمقی از بیهوشی هس🤔اگه موقع ساکشن مریض واکنشی نشون نده،معلومه مریض در بیهوشی عمیق هستش😞و اگه موقع ساکشن نفس خودشو نگه داره یا سرفه کنه نشون دهنده بیهوشی سبکه🤔ولی اگه چشاشو باز کنه نشون دهنده بیداری هس😎


۳.اما امتیاز اکستوبه کردن در بیهوشی عمیق و بیداری
چی میتونه باش🧐
-امتیازات اکستوبه در بیهوشی عمیق:عدم زور زدن، سرفه و... مناسب برای عمل های چشم و افرادی آسمی😎
-امتیاز اکستوبه کردن در حالت بیداری:ریسک آسپیراسیون کم میشه مناسب برای بیماران معده پر، چاق،دیفیکالت اینتوبیشن و..🤔

❗️❗️❗️در صورتی ک بیمار آسمی باش یا عمل چشم داشه باش و ریسک فاکتور مث معده پر بودن و اینتوبیشن دشوار داشه باش اکستوبه کردن بیمار در حالت بیداری صورت میگیره❗️❗️❗️

۳. اکستوبه کردن در حالت بیداری با سرفه و زور زدن همراه هستش،نتیجه افزایش ICP،IOP،HR،BPو... 😭
خو برای کاهش این تحریکات چیکار کنیم🤔
آره خودشه😍😍😍لیدوکائین:
1-1.5 mg/kg
۱تا۲دقیقه قبل از اکستوبه کردن😉

❗️اگه مریض چاق بود در هنگام اکستوبه کردن سر تخت رو بالا میبریم تا تهویه بهتر انجام شه😊از عوارض این کار برگشت وریدی کمتر و افت فشار هستش در مریضای ک افت فشار دارن بخصوص اسپاینال خودداری کنید❗️

۴.مراحل اکستوبیشن:😯
1⃣اکسیژن ۱۰۰٪اگه N2Oباز ببندیم
2⃣ساکشن کردن اروفارنکس
3⃣کاف لوله تراشه رو خالی کنین
❗️کاف لوله تراشه باید زمانی خالی شه بخاهیم لوله رو خارج کنیم چون خالی بودن کاف برای مدت طولانی باعث آسپیره شدن توسط ترشحات بالای گلوت میشه❗️
4⃣ایجاد فشار مثبت و خارج کردن همزمان لوله در انتها دم ابتدای بازدم این کار باعث کاهش آسپیره شدن توسط ترشحات میشه😦
5⃣ساکشن مجدد و گرفتن ماسک برای بیمار😉

۴.شایع ترین عارضه بعد از اکستوبیشن لارنگواسپاسم هست

#انجمن_علمی_هوشبری
🌺@anesthesiassu


🩸اهدای خون ، اهدای زندگی🩸

📌اهدای خون ،خالص ترین نمونه ی رفتار بشر دوستانه است و اهداکنندگان خون در سرتاسر جهان قهرمانانی هستند که بدون اینکه توقع و چشمداشتی داشته باشند،ایثارگرانه قسمتی از وجود خود را در اختیار همنوعان خود قرار میدهند


🔴برای شرکت در کمپین اهدای خون روز ۵شنبه 1400/08/13 همراه داشتن کارت ملی به سازمان انتقال خون یزد،واقع در میدان ابوذر مراجعه میکنیم🤝🏼

📌همراه با سرویس رفت و آمد از درب خوابگاه ها
📌برای هماهنگی و همراهی با ما به آیدی های زیر پیام دهید:
تلگرام: @asassu
اینستاگرام: @anesthesiassu


🩸با اهدای خون ، زندگی را به اشتراک بگذاریم🩸



#انجمن_علمی_هوشبری
@anesthesiassu

20 last posts shown.

100

subscribers
Channel statistics