انجمن ویراستاری ایران


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


همه با هم برای پاسداشت زبان فارسی
این انجمن با تایید وزارت علوم و به همت جمعی از استادان دانشگاه با هدف سیاستگذاری،گسترش،آموزش و ارتقای دانش ویراستاری تشکیل شده است
anjomanvirastari.ir
ارتباط با مدیر :
دکتر سید محسن حسینی
@hoseyna_sm
hoseyna_sm@yahoo.com

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: گذري و نظري در فرهنگ و زبان
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#فرهنگ_زبان #شجريان @farhangozaban


noormags-بلبشوی_ویرایش-530996_429686.pdf
628.6Kb
noormags-بلبشوی_ویرایش-530996_429686.pdf


بلبشوی ویرایش

سال ۱۳۷۹، عبدالحسین آذرنگ مطلبی درباب آسیب شناسی ویرایش در ایران منتشر کرد و در آن مقاله از نبود معیار و هنجار لازم برای آموزش ویراستاری و تربیت ویراستاران کارکشته و فرهیخته سخن گفت. از خیلِ انبوهی که بعضاً از بدِ حادثه، یا نبودِ شغل مناسب دیگر به این حرفه وارد و بدون گذراندن دوره آموزشی، ویراستار شدند. آذرنگ سپس برای رفع این آسیب ها و خروج از وضعیت آشفته ویرایش، وظایف هریک از نهادهای مسئول مانند دانشگاه ها، سازمانهای دولتی و اتحادیه ناشران را گوشزد می کند. وی ضمن دعوت از ناشران بزرگ دولتی برای استخدام ویراستارن آموزش دیده و کار آزموده، پیشنهاد می کند با تشکیل انجمن های علمی یا صنفی ویراستاری، اصول و معیارهای حرفه ای و تخصصی ویراستاری تدوین شود.
اگرچه بیست سال از انتشار آن مقاله گذشته است، متاسفانه هنوز هم همان مشکلات و کاستی ها و آسیب ها، پیش روی ویراستاری پابرجا مانده است. هنوز هم سیاستی مدون برای ویراستاری وجود ندارد. استانداردها مشخص نشده و هرکس از پیشِ خود و مطابق ذوق و سلیقه و پسندِ شخصی اش به ویرایش متن می پردازد. در این میان، تشکیل انجمن علمی ویراستاری ایران رویداد فرخنده ای بود که امید به اصلاح و بهبود اوضاع را در دل مشتاقان زنده کرد. باشد که این نهالِ نورس به همت و یاری ویراستاران خبره و دلسوز ببالد و به درختی برومند و تناور تبدیل شود تا همه دوستداران زبان فارسی از سایه سار وجودی اش بهره مند شوند.


Forward from: انجمن علمے زبان و ادبیات فارسے
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
«ایران من»

آوازخوانی در شبم، سرچشمه‌ی خورشید تو

یار و دیار و عشق تو، سرچشمه‌ی امید تو

ای صبح فروردین من، ای تکیه‌گاه آخرین

ای کهنه سرباز زمین، جان جهان ایران‌زمین

ای در رگانم خون وطن

ای پرچمت ما را کفن

دور از تو بادا اهرمن

ایران من ایران من

ای داغدیده بازگو، بلخ و سمرقندت چه شد

صدها جفا ای مادرم دیدی و مهرت کم نشد

از خون سربازان تو، گلگون شده رویت وطن

ای سرو سبز بی‌خزان، ای مهر تو در جان و تن

ای مادرم ایران‌زمین

آغاز تو، پایان تویی

بر دشت من، باران تویی

در چشم من، تابان تویی

ایران من ایران من

آن مهر جاویدان تویی

ای در رگانم خون وطن

ای پرچمت ما را کفن

دور از تو بادا اهرمن

ایران من ایران من

در ظلمت جانکاه شب، مرغ سحر خوان منی

در حصر هم آزاده‌ای، تنها تو ایران منی

اینجا صدای روشنت در آسمان پیچیده است

گویی لبانت را خدا روز ازل بوسیده است*

ای مرغ حق در سینه‌ات

با شور خود بیداد کن

آوازخوان شب شکن

بار دگر فریاد کن

"ظلم ظالم جور صیاد

آشیانم داده بر باد

ای خدا ای فلک ای طبیعت

شام تاریک ما را سحر کن"

ای مادرم ایران زمین

آغاز تو، پایان تویی

بر دشت من، باران تویی

در چشم من، تابان توی


با درود و مهر به آگاهی یاران انجمن می رساند، اولین جلسه هیأت مدیره انجمن ویراستاری ایران روز شنبه ۵ مهرماه، با هدف تعیین سمتهای رسمی انجمن برگزار شد. در این جلسه، اعضاء به اتفاق آراء آقای دکتر محمد جعفر یاحقی را به سمت رئیس، آقای دکتر سید محسن حسینی را به عنوان نایب رئیس و خانم دکتر افسون قنبری را به سمت خزانه دار انجمن انتخاب کردند. همچنین در این جلسه مقرر شد، جلسات هیأت مدیره هر دو هفته یک بار، برگزار شود. جلسه بعدی هیأت مدیره با هدف تعیین راهبرد یکساله انجمن و برنامه ریزی مناسب در زمینه های مختلف آموزشی، پژوهشی و اجرایی ، روز یکشنه ۲۰مهر ماه، تشکیل خواهد شد.


4_6005852176738421085.pdf
234.2Kb
4_6005852176738421085.pdf


ویرایش یا مثله کردن متن؟

یکی از آسیب ها ی نشریات دانشگاهی، تشتت و پراکندگی شیوه نامه های ویرایش است؛ به گونه ای که گاه برای انتشار مقاله در هر نشریه، باید شیوه ای خاص _ و بعضاً متفاوت _ را به کار بست. به این مشکل می توان ویراستاران کارنابلد را هم اضافه کرد که گاه بدون مطالعه عمیق و گذراندن دوره ای یا شاگردی نزد استادی به فن ویراستاری می پردازند، آن هم به صورتی سلیقه ای و غیر نظام مند، تا شیوه ویراستاری شان در هر متن با متن قبلی متفاوت باشد.
بارها پیش آمده که مقالاتمان_ به نادلخواهمان_ از زیر قلم سرخ چنین ویراستارانی گذر کرده و نتیجه به دست آمده، آه از نهادمان بر آورده است، چرا که این مطلب همان چیزی نبوده که مقصود و منظور ما بوده است. اینجا دیگر بحث تنوع شیوه های ویرایش نیست بلکه نقض غرض است. ویرایش و ویراستار ی برای این است که پیام متن روان تر ، سریع تر و صریح تر به مخاطب منتقل شود نه اینکه خود مانعی شود برای ادراک و القای درست پیام.
مطلب زیر بیان تجربه ناخوشایند یکی از همین نویسندگان است که به همراه برخی مثالها به صورت مستند ارائه شده است. با این امید که ویراستاران جوان با دقت و وسواس بیشتری به ویرایش بپردازند و نیز با این آرزو که این پریشانی و آشفتگی شیوه نامه ها_ لا اقل _ در نشریات ادبی سر و سامان یابد.




برگزاری انتخابات الکترونیکی گامی برای حفظ سلامت اعضای انجمن

http://anjomanvirastari.ir/برگزاری-انتخابات-الکترونیکی-گامی-برا/




Forward from: Hasan Zolfaghari
‏عکس از zolfagari
https://cfl.modares.ac.ir/browse.php?mag_id=1510&slc_lang=fa&sid=11


با درود و مهر به پیشگاه یاران فرهیخته انجمن ویراستاری ایران و سپاس از همراهی شان در برگزاری نخستین مجمع عمومی و انتخابات هیات مدیره انجمن، به آگاهی می رساند پس از شمارش آراء، افراد زیر به عنوان هیات مدیره انجمن ویراستاری انتخاب شدند:
دکتر سید محسن حسینی، دکتر غلامحسین غلامحسین زاده، دکتر حسن ذوالفقاری، دکتر نعمت الله ایران زاده، دکتر محمد جعفر یاحقی، دکتر افسون قنبری و دکتر سید علی قاسم زاده.

همچنین آقای دکتر محمد دانشگر و خانم دکتر مریم شریف نسب به عنوان اعضای علی البدل هیات مدیره و خانم دکتر نجمه دری هم به عنوان بازرس انجمن انتخاب شدند.

انجمن ویراستاری ایران ضمن ارج نهادن به تکاپوی همه افراد، نهادها و مجامعی که در راه اعتلای ویراستاری قدم بر می دارند، از همگان برای پاسداشت زبان فارسی و سامان بخشیدن به وضعیت ویراستاری دعوت می کند.


با سلام. دوستان توجه داشته باشند کاربری و رمز ورود باید به انگلیسی وارد شود




با درود و مهر. به اطلاع اعضای محترم انجمن می رساند، انتخابات انجمن راس ساعت ۱۰ آغاز خواهد شد.


@theapll
خبرنامۀ گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی ـ شمارۀ ۷۳

هفتاد و سومین شمارۀ خبرنامۀ گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان (تیر ۱۳۹۹) منتشر شد. فهرست مندرجات این شماره از خبرنامۀ گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی بدین شرح است: سخن نخست: زیان‏های هم‏سطح کردن سطوح ۲و۳ حوزه با دبیران زبان و ادبیات فارسی (دکتر حسن ذوالفقاری)؛ نقدی بر اصطلاحات موجود در کتب نگارش متوسطه دوم (دکتر حسین یاسری)؛ کاربرد مصوّبات فرهنگستان زبان و ادب فارسی (۳): نقش اساسی ارتباط مستمر و همه‌جانبه با معلمان (دکتر سیده ‏زیبا بهروز)؛ آشنايي با دانشگاه‌های ایران و جهان (۴۴): دانشگاه اوساکا (مینا گلستانی)؛ آشنایی با رسانه‌های مجازی (۱۲): پایگاه انتشار و تولید داده‌های زبانی پیکره‌گان (دکتر مریم مسگرخویی)؛ معرفی رسانۀ درست‌نویسی«ویراستاران چوک» و «آثار محمدکاظم کاظمی» (فرناز صادقی)؛ کارگاه نویسندگی (۲۵): پندنامۀ حروف الفبا (سید رضا باقریان موحد)؛ تأثیر فضای مجازی بر زبان فارسی؛ تهدیدها و فرصت‌ها؛ اجرای تفاهم‌نامۀ میان فرهنگستان زبان و ادب فارسی و سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران؛ رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی میهمان برنامۀ گفت‌وگوی ویژه؛ امضای تفاهم‌نامۀ همکاری بین سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ پیام تسلیت دکتر حداد عادل به مناسبت درگذشت استاد اسماعیل سعادت؛ یادداشت دکتر محمدرضا نصیری به مناسبت درگذشت استاد اسماعیل سعادت؛ همکاری فرهنگستان و صداوسیما در قالب طرح «دلباختگان ادب ایرانی»؛ صداوسیما میزبان مدیران فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ گزارش همایش ملی «تأملی بر زندگی، آثار و اندیشۀ عبدالله قطب بن محیی»؛ معرفی کتاب درسی: فارسی و دستور زبان برای سال اول دبیرستان(۱۳۴۱ ش) (محدثه طاهری)؛ روزشمار رویدادهای ادبی مرداد ۱۳۹۹ (محدثه طاهری)؛ شعر پایانی: رستگاری (حسین پناهی).
علاقه‌مندان می‌توانند هفتاد و سومین شمارۀ خبرنامۀ گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی را از پیوند زیر بارگیری و همچنین شماره‌های پیشین را اینجا مشاهده کنند.
apll.ir/1399/07/02/خبرنامۀ-گروه-آموزش-زبان-و-ادبیات-فارس-27/
https://apll.ir/wp-content/uploads/2020/09/B020799-1-1024x576.jpg




هم اکنون در اینستاگرام


با توجه به پرسش های مکرر اعضا به اطلاع می رساند، انتخابات انجمن ویراستاری به دلیل وضعیت ویژه کرونایی و سکونت عده زیادی از اعضا در خارج از تهران، به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد. با این همه با توجه به پیش بینی های انجام شده، غیر از نامزدها و دست اندر کاران برگزاری انتخابات که حضورشان الزامی است، سایر اعضای ساکن تهران یا شهرهای نزدیک نیز می توانند در زمان تعیین شده در دانشکده ادبیات دانشگاه تربیت مدرس حاضر شوند و از نزدیک شاهد برگزاری انتخابات باشند.


با درود و مهر به اطلاع می رساند، در زمان تعین شده، اعضای انجمن ویراستاری پس از ورود به وب گاه انجمن و صفحه انتخابات، می توانند از میان نامزدهای هیات مدیره فقط هفت نفر و از بین نامزدهای بازرسی انجمن فقط یک نفر را انتخاب کنند.

20 last posts shown.

772

subscribers
Channel statistics