آیا مذاکره ای میان آمریکا و ایران در پیش است ؟
منصور خضاعی
دکتر محمد جواد ظریف پیرامون مذاکره احتمالی با دولت آمریکا و نیز تمایز قائل شدن میان تمایلات رییس جمهور ترامپ و سایر اعضای تصمیم گیرنده در کاخ سفید در خصوص مذاکره با آمریکا , صحبت هایی به زبان آورده است و همچنین با قبول مصاحبه با شبکه فاکس نیوز که یکی از دست راستی ترین رسانه های آمریکایی و سرسخت ترین رسانه مدافع ترامپ به شمار میرود , شائبه در پیش بودن مذاکراتی واقعی را به اذهان افکار عمومی ایران و جهان متبادر نموده است .
آیا مذاکراتی واقعی در پیش است یا اینکه این یک تاکتیک برای فعال کردن گسل مابین ترامپ اهل مذاکره و سایر اعضای هئیت حاکمه آمریکا از جمله بولتون و پومپئو و سایر متحدین وی همچون بن سلمان و نتانیاهو است که همگی بدنبال برخوود نظامی هستند .
شاید هم ایران با اتخاذ این رویکرد و همچنین بحث تبادل زندانیان دو کشور,در نظر دارد با ایجاد همگرایی مابین دو دولت,از شدت عملکرد رییس جمهور آمریکا در خصوص تشدید تحریم ها کاسته و در شرایط فعلی موجب اثر گذاری بر تصمیم آن در خصوص معافیت نفتی برای مشتریان ایران شود تا در گامهای بعدی بتواند باب مذاکرات جدی تر را باز نماید.این بار اما پیشنهاد بصورت علنی است تا دولت امریکا را در برابر افکار عمومی آن قرار دهد.
احتمال دیگر اینکه ایران با ارائه پیشنهاد تبادل زندانیان مابین دو کشور و همچنین ایجاد یک مانور تبلیغاتی در خصوص بحث مذاکرات و هم چنین مصاحبه دور از انتظار با رسانه دست راستی فاکس نیوز حامی ترامپ , ضمن اتخاذ نقش طالب مذاکره , قصد دارد برای خود زمان بیشتری بخرد تا بتواند 18 ماه باقی مانده دوره ریاست جمهوری ترامپ را با فشار کمتر و به امید پیروزی یک رییس جمهور دموکرات در کاخ سفید , به پایان برساند .
به نظر می رسد ایران در باطن به دنبال مذاکره و در ظاهر با آن مخالف است ولی آمریکایی ها برعکس در ظاهر به دنبال مذاکره اند و در باطن مخالف مذاکره اند تا اثر تحریم ها را بر اقتصاد ایران به وضوح ببیند و وقتی راضی به مذاکره خواهند شد که طرف مقابل به استیصال کامل رسیده باشد تا بتوانند حداکثر امتیاز را گرفته و خواسته های خود را بر او تحمیل نمایند .
سالها پیش از اینکه ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا برسد و زمانی که تنها یک تاجر مشهور بود , داستانی را در مورد نحوه معاملات و تاکتیک های منحصر به فردش خواندم که نشان از فشار حداکثری به منظور تسلیم طرف مقابل و تحمیل خواسته های خود در معاملات را داشت . وقتیکه رییس جمهور شد و از برجام خارج شد و تهدید کرد که اقتصاد ایران را نابود می کند , ایران ناخواسته به دام بازی ترامپ افتاد , تحریم پشت تحریم همراه با ناکارامدی مدیران داخلی دست به دست هم داد تا هر بار اقتصاد رنجور ایران با یک شوک قوی سیاسی به یک مدار پایین تر سقوط نماید . اما اگر پیش از خروج آمریکا از توافق نامه برجام , ایران قبول می کرد که با آمریکاییها مذاکره کند , احتمال خروج آمریکا از برجام بسیار بسیار ضعیف بود زیراکه ترامپ عاشق مذاکره است و ببینید از زمانیکه کیم رهبر کره شمالی با وی مذاکره می کند دیگر تحریمی بر تحریم های قبلی اضافه نمیشود .
چنانچه ایران و آمریکا راه مصالحه را در پیش بگیرند و نهایتا مشکلات خود را دور یک میز حل نمایند به نظر شما , این کلاه گشاد بر سر چه کسی رفته است ؟
پاسخ واضح است . مردم ایران , چراکه هم فشار بی اندازه تحریم ها را تحمل کردند و هم هیچ دستاوردی بدست نیاوردند .
آن دسته از افرادی که در داخل و خارج هر بار برای تحریم های ترامپ علیه ایران کف زده و هورا می کشیدند , حالا چگونه پاسخ مردم ایران را خواهند داد ؟؟؟؟؟
ما محکوم بودیم که هم چوب را بخوریم و هم پیاز را
راه رستگاری مردم ایران از مسیر مبارزه برای آزادی و عدالت عبور می کند و در این راه فقط و فقط باید بر روی پاهای خود تکیه کنند و راه نفوذ و یاری را بر هرگونه قدرت خارجی ببندند .
این دستاورد باید فقط توسط مردم ایران حاصل شود تا پایا و ماندگار باشد.
اما اگر حاکمیت می خواهد در برابر زورگویی ترامپ ایستادگی کند تا شاخش را شکسته و دهانش را به خاک بمالد فقط یک راه وجود دارد :توجه ویژه به داخل و استفاده از تمام پتانسیل نیروی متخصص داخلی . ازادی زندانیان سیاسی , رفع حصر از محصورین , برچیدن نظارت استصوابی , ازادی ورود ایرانیان ممنوع الورود به کشور , برداشتن چتر امنیتی از سر فعالین سیاسی و فرهنگی و در یک کلام استفاده از تمام ظرفیت های نیروی انسانی نابغه ایرانی در مدیریت خرد و کلان کشور و کوتاه کردن دست ژن خوب از کرسی های تصمیم گیری . آنگاه خواهیم دید که ترامپ و همه ایادی قلدرش در برابر فرزندان برومند ایران زمین کوچکترین حرفی برای گفتن نخواهند داشت. اگر و فقط اگر میدان را باز بگزاریم تا هرکه شایسته است در جایگاه خودش قرار گیرد .
تا دیرتر نشده کاری باید ......
@civilizers