کانال دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد- دما


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
@intelectuals

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: دکتر علیرضا رحیمی بروجردی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
وقتی چارلی چاپلین کبیر در سال ۱۹۷۲ اسکار افتخاری را دریافت کرد حضار به مدت ۱۲ دقیقه تشویقش کردند !

این طولانی ترین مدت تشویق یک هنرمند در اسکار بود!



‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
🌴
گروه دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
https://t.me/joinchat/AAAAAEByAUSEqgCggQ33JA
لیست کانال ها:
@DrRahimiBoroujerdi @intelectuals


Forward from: دکتر علیرضا رحیمی بروجردی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
روز بزرگداشت چارلی چاپلین:
در این سکانس جذاب
مردم برای اولین بار صدای او را می شنوند
بسیار زیباست
🌴
@DrRahimiBoroujerdi


شاید زندگی آن جشنی نباشد که تو آرزویش را داشتی اما حالا که به آن دعوت شده ای ، تا میتوانی زیبا برقص!

امروز ۲۵ دسامبر سالمرگ سِر چارلز اسپنسر چاپلین معروف به چارلی چاپلین، یکی از محبوب‌ترین وبزرگترین هنرمندان قرن بیستم میلادی و تاریخ سینما است.



🌴
گروه دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
https://t.me/joinchat/AAAAAEByAUSEqgCggQ33JA
لیست کانال ها:
@DrRahimiBoroujerdi @intelectuals


Forward from: دکتر علیرضا رحیمی بروجردی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
سکانس تاریخی چارلی چاپلین
از نمایی دیگر
متفاوت و زیبا به سبک دی_جی

🌴
@DrRahimiBoroujerdi


Forward from: دکتر علیرضا رحیمی بروجردی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
یکی از بهترین سکانس های تاریخ سینما
چارلی چاپلین آزادی و آزادگی را با مهارت
در پردة نقره ای سینما چه زیبا نقش می بندد
🌴
@DrRahimiBoroujerdi


‍ چریکی مستقل و تنها
✍️علی مرادی مراغه ای
💢در تاریخ جنبش چپ ایران هیچ فردی را نمی شناسیم که به اندازه مصطفی شعاعیان عجیب و غریب باشد زندگیش،کتابهایش،مبارزاتش و حتی چگونگی مرگش! خودش در مورد زندگی اش مینويسد:
«من‌ سالها و حتی‌ روينده ترين‌ روزگار زندگيم‌ را درگورستانها و به‌ ويژه‌ در پهنه‌ خاموش‌ مسگرآباد پلكيده ‌ام‌؛ بی‌اندوهمندی‌. ولی‌ من‌ در مسگرآباد مدفون‌ نشدم‌. رويدادهای ‌زندگی‌ اجتماعی‌، مرا به‌ سوی‌ مسگرآباد هل‌ دادند تا در آنجا مدفونم‌ كنند. مرده‌ من‌ به‌ دوش‌ پاهايم‌ به‌ پهنه‌ مسگرآباد افتاد ليكن‌ جادوی‌ ديالكتيك‌ را نگر:مسگر آباد مرا زنده‌ از ميان‌ گورها بيرون‌ انداخت».
💢عنصر ملی گرایی‌ و ناسيوناليسم‌ همواره‌ در عقيده ‌اش‌ پا برجا بود، حتی‌ موقعی‌ كه‌ كم كم‌ مطالعاتش‌ او را به‌ سوی‌ ماركسيسم‌ سوق‌ داد. برعکس همه مارکسیستهای ایران،شدیدترین انتقادات را بر لنین و شوروی وارد ساخته چرا که معتقد بود به نهضت جنگل خیانت کرد،چریکِ چپ بود اما در عین حال بشدت طرفدار آزادی انتقاد و رعایت روابط دمکراتیک حتی در داخل خانه تیمی بود. دو جمله ای که در دیالوگ بین او و علی اكبر جعفری‌ از رهبران جنبش فدایی رد و بدل شده کاملا نوع نگرش و اختلاف اساسی شعاعیان را با تمامی چریکهای فدایی نشان میدهد. در مقابل اطاعت محض و متعبدانه چریکها، شعاعیان مدام انتقاد میکرد. علی ‌اكبر جعفری‌ به او میگوید« ببين‌ رفيق‌! جنبش‌ هنوز سخت‌ ناتوان‌ است بگذار ما تا اندازه ای رشد كنيم‌ و نيرو بگيريم‌، آن‌ گاه‌ هر كس‌ هر نظری ‌داشته‌ باشد آزاد است‌ كه‌ بگويد»...و شعاعیان در جواب بدرستی میگوید«رفيق‌ جان‌! سازمانی‌ كه‌ به‌ هنگام‌ ناتوانی‌، از پخش‌ انديشه‌ ای ‌كه‌ نمی پسندد جلو ميگيرد، به‌ هنگام‌ توانایی‌، آن‌ مغزی‌ را می تركاند كه‌ بخواهد انديشه‌ ای‌ كند سوای‌ آنچه‌ سازمانی‌ ديكته‌ ميكند!...»
💢با اينكه‌ هيچ‌ زبان‌ خارجی‌ را كامل‌ نميدانست‌ و از دانشكده‌ علوم‌ انسانی‌ مانند فلسفه‌ يا جامعه ‌شناسي‌ فارغ‌التحصيل‌ نشده‌ بود بلكه‌ از هنرسرای‌ عالی‌ فنی ‌مهندسی‌ فارغ ‌التحصيل‌ شده‌ بود، اما دامنه‌ مطالعاتش‌ و دانایی ‌اش‌ از ماركسيسم‌، تاريخ‌، فرهنگ‌ ملی‌ و دينی‌ ايران‌ باعث‌ شده‌ بود كه‌ در بين‌ ماركسيستهای‌ زمان‌ خودش‌ جزو معدودها تلقی‌ شود، شجاعت ‌بی ‌نظيرش‌ در نقد بيرحمانه‌ تمامی‌ گرو‌هها از شخصيتها و قهرمانان ‌ملی‌ گرفته‌ تا حتی‌ لنين‌، انگلس‌ و ماركس‌ او را بدون‌ شك‌ در بين ‌همتايان‌ خود بی همتا ميكند،به‌ همين‌ دليل،‌ دور از انتظار نبود كه‌ بيژن‌ جزنی‌ ليدر فكری ‌برجسته‌‌ فداييان‌ خلق‌، از زندان‌، رفقايش‌ را در خصوص‌ پيوستن ‌شعاعيان‌ به‌ سازمان‌ فدايی‌ انذار داده‌ بود، چرا كه‌ به‌ خوبی‌ آگاه‌ بود كه‌ هيچکدام‌ از آنها يارای‌ رويارویی‌ تئوريكی‌ و مناظره‌ با شعاعيان را ندارند.
💢صبحِ‌ روزیکه در هوای‌ سرد و يخ ‌زده در خيابان‌ استخر تهران‌ اقدام به بلعیدن کپسول سیانور کرد تا زنده بدست ماموران ساواک نیفتد و دو روز بعد كيهان‌ در18بهمن‌1354 در گوشه‌ ای‌ خبر از«كشته‌ شدن‌ يك‌ تروريست‌ به‌ نام‌ مصطفی ‌شعاعيان‌» را داد مرگش نیز عجیب و مرموز بود! چه کسی او را لو داده بود؟! چرا قبل از خودکشی هیچ اقدامی نکرده بود؟!...اینها هرگز معلوم نشد.هیچ دسته سیاسی او را شهیدِ خود ننامید و تجلیل نکرد حتی بعدها عکسش نیز از کنار عکسها بریده میشد تا همیشه دلالت بر تنهایی اش باشد، تصويری که‌ از شعاعيان‌ و آل‌ احمد در اسالم‌ گرفته ‌شده‌ و به‌ نظر ميرسد كه‌ آخرين‌ و مشهورترين‌ تصويری‌ باشد كه‌ از آل‌احمد در ذهنها داريم.‌ چهره‌ پيرمردی‌ تکیده است‌ با موی‌ و محاسن‌ سپيد و دستان‌ بسته‌ و شكسته‌ كه‌ بر عصايی‌ كهنه‌ تكيه‌ كرده‌ و روبروی ‌خانه‌ ای‌ با شيروانی‌ شمالی. اگرچه‌ اين‌ عكس‌ بارها در كتابها و مجله ‌های پس‌ از انقلاب‌ و حتی‌ در كتاب‌«غروب‌ جلال‌» اثر سيمين‌ دانشور خودنمايی‌ ميكند، اما اين ‌تمامی‌ عكس‌ نيست.‌ بلكه‌ نيمی‌ از تصوير که تصوير شعاعيان‌ در كنار جلال است، بريده‌ شده‌ تا دستی‌ نامرئی‌ همچنان‌ بر تنهایی و يكه‌ بودن‌ شعاعيان‌ تأكيد كند!.
✅این مقاله بخاطر تجدید چاپ«جانهای شیفته» نوشته شد


🌴
گروه دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
https://t.me/joinchat/AAAAAEByAUSEqgCggQ33JA
لیست کانال ها:
@DrRahimiBoroujerdi @intelectuals


‍ 📝📝📝ماجرای کارشناس محیط زیست صدا و سیما چه بود؟

✅بعد از صحبت های جنجالی شخصی که در صدا و سیما «پژوهشگر محیط زیست» خوانده شد و در آن به سخنان دونالد ترامپ به عنوان یک مرجع محیط زیستی استناد شد، واکنش های بسیاری از سوی کارشناسان و پژوهشگران شناخته شده محیط زیست صورت گرفت که دو نمونه از آن ها را در زیر می خوانید. برای گوش دادن به صحبت های این پژوهشگر محیط زیست صدا و سیما می توانید فایل انتهای همین پست را دانلود کنید.

✅کاوه مدنی معاون سابق سازمان حفاظت از محیط زیست:

شما خندیدید اما این نوع داستان ها برای من خاطره اتد
وقتی به صرفه باشد هم ترامپ مرجع می شود و هم استاد دانشکده سلطنتی و نوه نخست وزیر بریتانیا بودن ارزش است.
البته ‎امپریال کالج (که تا دیروز لانه جاسوسی من و سابقه کاری در آنجا سند بیعت با ملکه بود!) استادی به نام اما کلارک ندارد و در این دانشگاه ما رشته فضای سبز نداشتیم.
اما کلارک مشاور طراحی باغ اسلامی و مدرس مدرسه هنر سنتی بنیاد شاهزاده ولز (چارلز) است که ظاهرا مسلمان شده و از نوادگان هربرت اسکویت است که اوایل قرن بیستم نخست وزیر بریتانیا بود. او، همچون دونالد ترامپ تخصصی در حوزه گرمایش زمین ندارد که حتی اگر در این حوزه اظهار نظر کند بتوان به او ارجاع داد.
درمورد نیاز به "تولید دی اکسید کربن" و "گرمایش زمین به ما چه" و موارد دیگر هم که نیاز به توضیح نییست.
ان کس که نداند و نخواهد که بداند!

✅جواد حیدریان خبرنگار حوزه محیط زیست:

نرگس مجتهد نجفی که از او به عنوان کارشناس محیط زیست در تلویزیون اسم برده شده، در حقیقت روحانی است و تحصیلات «خارج فقه و اصول» دارد و در شاهرود و قم حوزه علیمه رفته. تخصص دانشگاهی محیط زیست ندارد اما کارشناس مرکزپژوهش‌های اسلامی ص.س است.
پدر خانم نجفی سال ۸۷ که سال «نوآوری و شکوفایی» نامگذاری شده طرحی با عنوان «اقتصاد مقاومتی و محیط سالم با کاشت درختان مثمر» ارائه داده‌ که بعدها کتابی با همین نام نوشته‌ شد. در اظهار نظرهایی که ازاو منتشر شده از او به عنوان «مشاور دانشگاه های سراسر کشور» اسم برده شده است.

اظهارات ایشان پایه دانشگاهی و حتی یافته‌های رسانه‌ای ندارد. البته بعضی‌ حرفایشان درست است اما در اغلب موارد فاقد وجاهت علمی است. مثلا اینکه چرا در شهرها چمن کاشته می‌شود و درختان بومی نه، نقد کاملا درستی است. اما اینکه درختان غیرمثمر آب بیشتری مصرف می‌کنند،استدلال غلطی است.

گفته‌اند:امروزه از ۹۰ درصد آبی که برای کشاورزی در کشور مصرف می‌شود، تنها پنج درصد آن برای گیاهان مثمر و باغات استفاده می‌شود! حیف آب کشاورزی که صرف درختان بی ثمر می شود و جای آن می‌شود نهال عناب یا توتی آب بخورد و پرورش یابد. پس بیائید با کاشت درختان ثمربخش قامت سرو را خم کنیم.»

این اظهار نظر درباره مصرف آب کاملا غلط است. درست این است که ۹۰ درصد هدر رفت آب در ایران در حوزه کشاورزی است که شوربختانه و برخلاف نظر استاد، این هدر رفت در باغات و زمین‌های کشاورزی و به خاطر روش‌های سنتی غرق آبی صورت می‌پذیرد.
متاسفانه استعاره استفاده شده از سوی ایشان درباره «خم شدن قامت سرو» در برابر ایده ظاهرا قرانی، ما را به سمت و سوی نگاه ایدئولوژیک او می‌برد. می‌توان به نقش سرو در تمدن ایران باستان و یافته‌های تاریخی ارجاع داد.
البته درباره انتقادی متوجه درخت کاج می‌کنند تردیدی نیست چرا که درخت کاج مناسب مناطق گرمسیری ایران نیست اما سرو ریشه ای به قدمت تمدن ایران دارد. البته او گفته فقط کلاغ از درخت کاج استفاده می‌کند و هیچ فایده‌ای ندارد که فکر می کنم مبنای تخصصی ندارد و صرفا اظهارنظری عوامانه است.

او مقاله‌ای یک دهه پیش به سازمان جنگل‌ها و رئیس جمهور وقت نوشته و از درختان و گیاهان غیرمثمر به عنوان «گياهان پوشاكي» استفاده کرده. احتمالا پوشش گیاهی مرتعی را بی‌فایده دانسته است. او البته ترویج درختان غیرمثمر را مثل توهمات دیگرستیزانه «ترويج برنامه غرب» و یک «نقشه» دانسته.
در نهایت؛ هاشم كنشلو عضو هيأت علمي مؤسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع كشور در ۱۸ فروردین سال ۸۷ در نقدی بر نوشته‌های این خانم نوشته؛ «اين گونه تفكرات هيچ جايگاه بررسي و اجرا نداشته و جزء اتلاف وقت گرانبها مسئولين مملكتي و محققين هيچ دستاوردي را به ارمغان نخواهد داشت.»

✅ساحت زیست:
در باره اهمیت نمادین درخت سرو به عنوان یکی از ارکان هویت ایرانی که راه خود را در آیین های اسلامی و شیعی گشوده و به زیبایی با آن ها تلفیق شده، در آینده مطالب بیشتری نشر خواهیم داد.


🌴
گروه دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
https://t.me/joinchat/AAAAAEByAUSEqgCggQ33JA
لیست کانال ها:
@DrRahimiBoroujerdi @intelectuals


📝📝📝چطور از «یه روز خوب میاد» به «دستاشو مشت کرده» رسیدیم؟

✍️آرمان امیری

ده سال پیش، در بستر جنبش سبز، «هیچکس» شاهکاری به نام «یه روز خوب میاد» را منتشر کرد. تک‌آهنگی تکان دهنده، با لحن و تصویری متفاوت نسبت به بسیاری از همتایان خود. آن زمان هنرمندان دیگری بودند که در آثارشان غالبا از لحن حماسی، یا عزا و سوگواری استفاده می‌کردند، «هیچکس» اما پای خود را فراتر گذاشت، گویی از مرزهای زمانی عبور کرد و به تصویر جهانی متفاوت در آینده کشور خیره شد. آینده‌ای که در آن هیچ رد پایی از بغض و کینه و دودستگی، اعتراض و سرکوب و خلاصه شکاف‌های اجتماعی نبود. رویایی زیبا و آرام‌بخش که از التهاب‌ها می‌کاست و در سخت‌ترین روزها بارقه‌ای از امید بر جای می‌گذاشت.

✅ده سال بعد اما، لحن و رویکرد «هیچکس» به کلی دگرگون شد. «دستاشو مشت کرده» مانیفستی فشرده از خشم و اعتراض است که دیگر در آن اثری از تسکین و امیدواری به چشم نمی‌خورد. تو گویی که آن هنرمند امیدوار و صلح‌اندیش پیشین، به ناگاه به زبان فریاد توده‌هایی خشم‌آگین بدل شده است. تحولی که به باورم، تناظر کامل و گویایی با تحول اعتراضات طی یک دهه گذشته داشته است.

✅نگارنده، در یک آرشیو شخصی، دست‌کم ۴۳ تک‌آهنگ را گردآوری کرده که هنرمندان مختلف به صورت اختصاصی برای جنبش سبز به اجرا درآورده‌اند. هنرمندانی از طیف‌های بسیار گسترده، از استاد شجریان گرفته تا خواننده‌های لس‌آنجلسی و حتی چهره‌های جهانی مانند «جان بائز». طبیعتا این حجم گسترده از آثار هنری موفق شدند از وجوه متفاوتی به مساله اعتراضات ۸۸ بپردازند. اگر با گوشه چشمی به یک تعبیر فقهی بگوییم که همراهی با معترضان نیز یک «واجب کفایی» بود، در آن صورت درخواهیم یافت که حمایت گسترده هنرمندان فرصتی را در اختیار خواننده‌ای چون «هیچکس» قرار داد که بر روی وجه دیگری از مساله تمرکز کند و فارغ از مرزبندی‌های زمان، اثری خلق کند که یک پیام ملی به شمار می‌رفت. رویایی زیبا که تمامی طرفین حاضر در فضای اعتراضات ۸۸ می‌توانستند بدون هیچ تردیدی با آن احساس هم‌دلی کنند.

✅جنبش سبز اما، آخرین بزنگاهی بود که بخش قابل توجهی از نخبگان سیاسی و البته اجتماعی و هنری، با صدای مردم همراهی کردند. کمترین دستاورد این همراهی برای شهروندان آن است که احساس کنند صدای‌شان شنیده می‌شود و تنها نیستند. همین شنیده شدن بخش قابل‌توجهی از خشم را کاهش می‌دهد و طبیعتا بستری فراهم می‌سازد که اعتراضات از مسیرهای آرام‌تری پی‌گیری شوند. سال‌ها بعد اما دیگر خبری از آن اقبال فراگیر نخبگان و هنرمندان نبود. گسترده‌ترین اعتراضات ۴۰ سال گذشته کشور با شدیدترین سرکوب‌هایی که حتی در تصور نمی‌آمد همراه شد، شمار کشته‌شدگان به سرعت به ارقامی نجومی رسید، اما تمام این فجایع با یک سکوت بهت‌آور از سوی جامعه هنری همراه شد. دیگر از آن سیل هنرمندانی که می‌خواستند «صدای خس و خاشاک» باشند خبری نبود.

✅در میان نخبگان سیاسی و اجتماعی نیز بیشتر از همراهی و هم‌دلی، چوب ملامت است که به چشم می‌آید. یکی اعتراضات مردم را «شورش کور» می‌خواند. دیگری آن‌ها را «فرودست اقتصادی» می‌نامد. یکی تحلیل می‌کند که این‌ها «پیاده‌نظام ظهور فاشیسم» هستند و گروهی مدعی هستند اینان امنیت و کیان کشور را به خطر انداخته‌اند! گویی بسیجی به راه افتاده تا نخبگان صاحب تریبون به جای آنکه باری از دوش «جان‌به‌لب‌رسیدگان» بردارند، آن‌ها را از هویت انسانی تهی کنند و از آنان یک «دیگری» بسازند، یک «Nobody»، توده‌ای بی‌شکل از مجموعه «هیچ‌کس»‌ها که نمی‌توان یا نباید با آن همراهی کرد. یعنی دقیقا خودشان به عوامل تشدید همان شکاف و خشمی بدل می‌شوند که در ظاهر ژست انتقاد از آن را گرفته‌اند.

✅در چنین شرایطی، اگر هنرمندی همچون «هیچکس» ارتباط خودش با مردم را حفظ کرده باشد، دقیقا همان احساسی را تجربه خواهد کرد که این توده «هیچ کس»شده از شهروندان! اینجا دیگر بی‌طرفی یا نگاه فراجناحی معنی ندارد. برای شکستن این سکوت سرد و گورستانی باید با صراحت تمام جانب مردم را گرفت. جانب آن شهروندانی که دیگر فقط از آسیب‌های یک سیستم حکومتی غیردموکراتیک در رنج نیستند؛ بلکه احساس می‌کنند گرفتار ساختار فاسدی هستند که حتی الیت اجتماعی و فرهنگی‌اش را نیز غالبا مهره‌های دست‌چین‌شده و رانتی تشکیل می‌دهند. پس طبیعی است که در برابر این صحنه‌آرایی خطرناک، هر معترض بی‌صدا مانده‌ای دست‌هایش را گره کند و خطاب به تمامی دیگر «هیچ کس»های این ساختار رانتیر فریاد بزند: «ما همه با هم هستیم».

🎧یه روز خوب میاد
کلام: هیچکس
آهنگ: مهدیار
سال انتشار: ۱۳۸۸

🎧دستاشو مشت کرده
کلام: هیچکس
آهنگ: مهدیار
سال انتشار: ۱۳۹۸


🌴
گروه دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
https://t.me/joinchat/AAAAAEByAUSEqgCggQ33JA
لیست کانال ها:
@DrRahimiBoroujerdi @intelectuals


‍ ✍️محمدرضا جلائی‌پور

✅داستان این دو برادر نفسم را بریده. چه نام‌های زیبایی دارند: آزاد و فرهاد. اشک و بغض تماشای تصویر فرهاد ۱۴‌ساله یک ساعت است امانم نمی‌دهد و نمی‌توانم کار دیگری کنم. جزئیات داستان‌شان چه غمی بر دل آوار می‌کند:

✅دو برادر در سنینی که نباید کار کنند، برای نان، در این هوای سرد کوهستان مجبور به کولبری‌اند؛ کار جان‌فرسا و پرخطری که هیچ بزرگسالی هم نباید مجبور به انجامش باشد.

✅چه غمی دارند مردم مریوان که سه روز در این هوای سرد به امید یافتن فرهاد کوهستان را گشتند و تن هم‌شهری زیبا و جوان‌شان را بی‌جان یافتند. هم‌کلاسی‌هایش می‌گویند آرزو داشته با پول کولبری‌اش لباس ورزشی بخرد. زندگی‌جو و اهل فوتبال بوده و طرفدار رئال.

✅چه معرفتی هم داشته که کاپشنش را روی بدن برادرش آزاد کشیده و وقتی پیکرش را در گردنهٔ ژالانهٔ هورامان پیدا می‌کنند کاپشنی به تن نداشته.

✅پدر و مادرشان معلول بوده‌اند و ناتوان از تامین مخارج زندگی و کمک‌هزینهٔ بهزیستی هم کفایت معاششان را نمی‌کرده. مریوانی‌‌ها در تشییع دو برادر نان به‌دست گرفتند و روی تابوتش نان گذاشتند؛ چه تکان‌دهنده؛ چه غم‌بار؛ چه بیدارکننده.

✅تمرکزگرایی در تهران و شهرهای بزرگ، بی‌توجهی به سیاست‌های جایگزین پیشنهادشده برای حل ریشه‌ای مساله‌ٔ کولبری، کم‌توجهی دولت و همه‌ٔ جریان‌های سیاسی به اقتضائات متوازن‌سازی و عادلانه‌کردن توسعه و ضعف دولت و همه‌ٔ جریان‌های سیاسی در توجه به سیاست‌های رفاه عدالت‌گستر از جمله علل رفع‌شدنی این مصائب نفس‌گیرند.

✅چرا صداوسیما مراسم تشییع فرهاد و آزاد که میلیون‌ها هم‌وطنشان را عزادار کرده مستقیم پخش نکرد؟ چرا صدای پدر و مادر فرهاد و نیمی از هم‌روستایی‌هایشان که فقیر و کولبرند را منعکس نمی‌کند؟

✅چرا علاوه بر موج غم و همدردی‌ای که از سراسر ایران شبکه‌های اجتماعی را فرا گرفته، رئيس جمهور پیام تسلیت نمی‌دهد؟

✅کاش به تسلیت هم اکتفا نکند و کمیته‌ای برای بررسی و کمک به اجرای فوری سیاست‌های حل ریشه‌ای مسالهٔ کولبری تشکیل دهد.

✅کاش دبیران کل احزاب بیانیه بدهند و در مراسم ختم فرهاد و آزاد خسروی شرکت کنند و بگویند برای پیشگیری از چنین مصائبی چه برنامه‌ای دارند.

✅کاش متخصصان، دانشگاه‌ها و اندیشکده‌ها و رسانه‌ها برای پیشنهادات سیاستی کاهنده‌ٔ فقر و بیکاری در این شهرها و روستاهای مرزی و پیشگیری‌کننده از کولبری و قربانی گرفتن‌اش در همین هفته‌ها فعال‌تر شوند. ‌

✅دولت و شهروندان حق ندارند بسیج نشوند تا دیگر کسی برای نان جان ندهد.


🌴
گروه دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
https://t.me/joinchat/AAAAAEByAUSEqgCggQ33JA
لیست کانال ها:
@DrRahimiBoroujerdi @intelectuals


🔵دوستان فرهیخته گروه و کانال « دانشگاهیان و معلم ها و حامیان ایران آباد»

با احترام از شما دعوت می شود به کانال اقتصاددان، فیلسوف و عارف و روانشناس اخلاق، کسی که بزرگترین دغدغه‌اش کاهش درد و رنج انسانهاست؛ استاد برجسته ایران "دکتر رحیمی بروجردی" بپیوندید؛ آنچه در این کانال ارائه می شود مطالب تخصصی حوزه اقتصاد، فلسفه و شعر و عرفان... اما با بیانی بسیار ساده و قابل درک برای همه اقشار جامعه.

✅ کانال دکتر رحیمی بروجردی فریاد رسای ملت ،صدای فرزانگان و پیک آگاهی شماست.

🔻معرفی تاثیرگزارترین کتاب‌های و رمان‌های نویسنده بر زندگی
🔻دلایل رنج‌های و مشکلات معنوی و اخلاقی ایرانیان و راه حل آنها
🔻بهره مندی از افکار بزرگترین فیلسوفان، عارفان و روانشناسان
🔻چگونگی زیست اخلاقی و معنوی توسط انسان مدرن
🔻 تحلیل چالش های زندگی و جامعه وراهبردهای کلیدی برون رفت از آن

🔵جهت عضویت در کانال کلیک کنید
👇👇👇



🌴
@DrRahimiBoroujerdi
@Dama_Iranabad


مجذوبعلی شاه و حق درویشان

دکتر نورعلی تابنده (مجذوبعلی شاه ) قطب دراویش شاه نعمت‌الهی به رحمت حق پیوست.
در طول زعامت او بر جامعۀ دراویش شاه نعمت‌الهی، مشکلات زیادی برای بسیاری از پیروان او از سوی حکومت پدید آمد که در تاریخ این حلقۀ عرفانی بی‌سابقه بود.
در حقیقت، درویشانی که در کمال مسالمت‌جویی و آرامش به حیات معنوی خود مشغول بودند با به قدرت رسیدن محمود احمدی‌نژاد، مورد تهاجم بی‌دلیل قرار گرفتند و حسینیه‌شان در قم تخریب و ویران شد.
این اقدام ظاهراً با تحریک فقیهانی صورت گرفت که درک و دریافت فقهی خود را تنها صورت واقعی دین تصور می‌کنند و هرگونه برداشت صوفیانه و حتی فلسفی از دیانت را بعضاً به سرحد تکفیر می‌رسانند!
بدین ترتیب درویشان بیدختی با چالشی از سوی حکومت روبرو شدند که آنان را ناخواسته درگیر سیاست کرد. گرچه مجذوبعلی شاه به دلیل سابقۀ فعالیت‌های سیاسی‌اش بخصوص در "جمعیت دفاع از آزادی و حاکمیت ملت ایران" بر کنار از سیاست نبود، اما او پس از دستیابی به موقعیت قطب در جامعۀ درویشان، عمده تلاش خود را معطوف تبیین مفاهیم عرفانی کرد و بنابراین، درگیر شدن جامعۀ درویشان در سیاست ریشه در تحریکات و آزار و اذیت‌های نهادی حکومتی و دخالت در امور آنان داشت.
درویشان سابقه‌ای به قدمت تاریخ اسلام در ایران دارند و نوع سلوک و اخلاق فردی و اجتماعی آنان همواره یکی از مؤلفه‌های زندگی مداراجویانه در جامعۀ ما بوده است.
این سلوک را من، هم در دوران همبندی با درویشان زندانی در زندان رجایی‌شهر کرج و هم در دورۀ حضورم در گناباد در بین اهالی بیدخت از نزدیک تجربه کردم. آنها مردمی با صفا و مهربان و اهل گذشت و ایثارند و ستمی که بر آنان رفت، جای کمترین توجیهی ندارد.
باری، به نظرم زندگی جامعۀ درویشان بیدختی رو به عادی شدن بود که حوادث بهمن ماه سال 96 در خیابان پاسداران پیش آمد. کاش این حوادث هرگز اتفاق نیافتاده بود. بر اثر این حوادث شمار بسیاری از درویشان حتی برخی به صورت خانوادگی به حبس‌های طولانی مدت محکوم و به زندان‌های مختلف کشور تبعید شدند.
رنج ناشی از این وضعیت بارها آنها را به اعتصاب غذا واداشته اما عملاً از آلام و مصائب‌شان نکاسته است.
امید است که در پی وفات مجذوبعلی شاه، دستگاه قضا تجدیدنظری اساسی در احکام سنگین دراویش اعم از زن و مرد به عمل آورد و به این تراژدی غمبار یک بار و برای همیشه پایان دهد.
در آخر از تضییع حق و حقوق دراویش گنابادی نمی‌توان بدون یادی از شیخ مهدی کروبی سخن به میان آورد. کروبی یگانه روحانی و دولتمردی بود که یک تنه به دفاع و حمایت از دراویش همت گمارد و از هر کوششی در جهت کاهش فشارها علیه جامعۀ آنان دریغ نکرد. باشد که در کنار آزادی درویشان، شیخ محصور هم به اتفاق میرمحصور و همسر گرامی‌اش از بند حصر رهایی یابند.
احمدزیدآبادی



🌴
گروه دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
https://t.me/joinchat/AAAAAEByAUSEqgCggQ33JA
لیست کانال ها:
@DrRahimiBoroujerdi @intelectuals


🔴 آیا فقیهان امروز کشیشان دیروزند؟!

✍️ #بهرام_گورکانی:

کولبری در کردستان
معلمی در سیستان
دانش آموزانی در فارسان
پرستاری در ایلام

🔸چرا کمترین اعتراضی در قم شنیده نمی‌شود؟ با برون افتادنِ چند تارِ مو در تهران کفن پوشانی در ولایات قُم و خُراسان به میدان جهاد می آیند!!!!

🔸آیاتصور شما از دیانت، فقاهت و شریعت همین سخت گیریِ نابجا و نابخردانه دربابِ آثار و ظواهر است ولو اثری از متن و محتوای دین و اخلاق نباشد؟

🔸آیا غمِ نان و عزت و عِرض و احترام و نیکنامی مردم در فقه و دیانت شما جزو احکام نیست؟؟

🔸با چنین دیدگاهِ تند و عبوسی از دیانت نیازی به خصم و دشمنی از این بدتر ندارد!!!

🔸این کج‌اندیشی‌ها، وارونگی‌ها، پریشان‌گویی‌ها و مُهمل بافی مشتی واعظ متوهم نه برای حرمت و احترام پیران و نان و نوای جوانان از سویی و از دگَر سوی زراندوزی، زورگویی و بیدادگری عمله‌ی استبداد دینی مردمان را از جان سیر و از دیانت بری کرده است.

🔸چرا نگاهی به کارنامه حاکمیتِ کشیشان، هم‌کیشان، هم‌فکران، فروشندگان بهشت و بیدادگری همدستانشان در بلاد مترقی نمی‌اندازید که آنان نیز مردم خود را به چنین روزهای تباه و تیره‌ای افکنده‌اند و مردم نیز بوقت خود آنان را به تیرگی و تاریکی افکنده و به تاریخ سپرده‌اند؟؟؟

🔸این جماعت را که چنین مودب و متین در شرق و غرب عالم می‌بینید روزگاری برونو، گالیله و سایرین را به تیغ تکفیر و تهمت به آتش سپردند و هزاران کشته برجای نهاده‌اند حال به یُمن قضا و قانون دست‌شان از سفره‌های مردم کوتاه، پایشان از گلیم مردم بیرون کشیده و به حصار کلیسا و معابد خود محدود شدند.

🔸هان ای دل عبرت بین از دیده عبَر کن هان

🔸چرا درس نمی‌گیرید و در پی آن هستید که روزی در این آب و خاک خود به درسی بمراتب بدتر از آنان تبدیل شوید...

🔸القصه فقاهت بدرد آخرت پروری می‌خورد و بس نه دنیاسازی که پایان آن دنیاسوزی و دین گریزی مردمان است.



🌴
گروه دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
https://t.me/joinchat/AAAAAEByAUSEqgCggQ33JA
لیست کانال ها:
@DrRahimiBoroujerdi @intelectuals


ناصرالدین شاه و عثمانی

بخش دوم

توصیف شاه قاجار از سلطان و ولیعهد عثمانی:

جبون، ترسو، بد صفت ، بد ترکیب ، بیسواد ، احمق و خر



روایت ناصرالدین شاه از دیدار با سلطان عبدالعزیز امپراتور عثمانی

به کوشش استاد فاطمه قاضیها

ناصرالدین شاه به سال ۱۲۹۰ه.ق (۱۸۷۳ م ) دراولین سفر خود به فرنگستان علاوه بر اینکه اروپا را در نوردید ، در بازگشت به عثمانی نیز سفر کرد و مانند دیگر کشورها مورد استقبال سطان وقت آنجا به نام سلطان عبدالعزیز قرار گرفت. ناصرالدین شاه در روز ۲۸جمادی الثانی ۱۲۹۰ با وی ملاقات و با روحیه طنزی که از قلمش می تراوید، سلطان را چنین توصیف کرده است:
...، سلطان آمد، رفتیم پایین. ما و سلطان سوار اسب شده از در باغ بالای عمارت بیگلربیگی سوار کالسکه شدیم. ما و سلطان، صدراعظمين در کالسکه نشستیم، روی باز، چتر هم نداشتیم، آفتاب بسیار تند زننده هم از پیش رو بود. راندیم برای باغ والده سلطان که ناهار را آنجا بخوریم......
سلطان شخصی است فربه، چاق، شکم گنده، گردو قندلی، سودایی مزاج، دیوانه. به هوای گرم به هیچوجه طاقت ندارد. همیشه باید سر برهنه بنشیند، موی سرش را همیشه قیچی می کند. مثل آدمهای کچل، بی مو، برای این است که سرش گرم نشود، موی سرش سفید است، ریشش در گونه ها کم است اما سیاه، در چانه بسیار است. سفید،. سبيلها کم است اما سیاه، قد کوتاه، پشت گردن پر گوشت چین چین، دندانها زرد و خراب، دستهای خوب دارد، گوشتی، پر پشم، نجیب، انگشتها و ناخنهای خوب پاکیزه دارد. دور کمر و شکمش خیلی گنده است، کمتر از نجار باشی تهران نیست. بینی دراز زینی، چشمها شهلایی باحال. اما یک سرخی و جنونی در سفیدی و سیاهی چشم هست، ابرو کم است، اما گوشت ابرو زیاد است. پاها کوتاه. دانه های سودا و حرارت از گردن و رو بیرون زده است. رنگ گندمگون مایل به زردی، بدکلاه، بدرخت، بدترکیب، بدریخت، بجز زبان خودش که ترکی عثمانلو باشد، هیچ زبان دیگر نمی داند. گره ابرو همیشه حاضر، ابدأ از علوم دیگر مثل جغرافیا و هندسه و غیره به هیچ وجه بهره ندارد. بطوریکه نمیداند و نمی فهمد شهر ارزنة الروم که مال خودش است در چه نقطه و در کجا واقع است. در مشرق است، مغرب است و همچنین از یک ده دو فرسنگی خودش خبر ندارد. زن زیادی دارد اما ... است، به زن میلی ندارد.... در کوچه هم که میرفتیم از زن و مرد احدی تعظیم یا سلام به هیچ وجه نمی کردند. به سلطان مات مات نگاه می کردند. ترکیبا و هیئتا بسیار به شاه مرحوم شبیه است. سوار اسب ابدأ نمی تواند بشود. یک اسب عربی سفید دارد که بیست و هشت سال دارد. عادت به آن اسب دارد، غیر از آن اسب، اسبِ دیگری هم ابدا نمی تواند سوار بشود، بسیار جبون و ترسو است، ابدا شکار نمی رود، تفنگ ابدأ دست نگرفته است تا به انداختن چه رسد. با این همه صفات حسنه حالا کار دولت را از دست وزرا گرفته، خودش و زنها و غیره مداخله می کنند. هر ساعت مردم را از مناصب عزل و نصب می کند، هیچکس اطمینان به بقای خودش ندارد. حالت این است. ....
صدراعظم به میرزاسروش شاعر مرحوم اندکی شبیه است، اما به طبق كش و خمیرگیر بیشتر شباهت دارد، ضاحک بلا تعجب است، متصل می خندد، سلطان با آن همه اخم و تخم گاهی که می خندد خنده غریبی میکند. تماشا دارد. صداهای عجیب در می آورد.
يوسف افندی پسر سلطان آنقدر بی معنی و بی قابلیت و ابله و خر است که نمی توان نوشت. بدگل، بدصفت، احمق، و حال آنکه سلطان چقدر اعتقاد به او دارد و می خواهد او را ولیعهد بکند، ....


لازم به توضیح است که سلطان عبد العزيز از ۱۸۶۱ الی ۱۸۷۶ سلطان عثمانی بود. او پسر محمود دوم و برادر و جانشین سلطان عبدالمجيد اول است. وی اولین سلطان عثمانی بود که در سال ۱۸۶۷ از اروپای غربی دیدار کرد. او دولت مقتدر بلغارستان را تأسیس کرد که زیر نفوذ روسیه در آمد و در فرونشاندن انقلاب بوسنی هرزگوین در سال ۱۸۷۵ موفق نشد و در نتیجه به خواست نیروهای خارجی از سلطنت برکنار و بر اثر قتل یا خودکشی جان سپرد.

منبع: روزنامه خاطرات ناصرالدین شاه در سفر اوئل فرنگستان، به کوشش: فاطمه قاضیها، تهران، ۱۳۷۷، سازمان اسناد ملی ایران، صص ۳۴۹- ۳۵۰(تلخیص شده)


🌴
گروه دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
https://t.me/joinchat/AAAAAEByAUSEqgCggQ33JA
لیست کانال ها:
@DrRahimiBoroujerdi @intelectuals


چرا دوست ندارند آبی از «آبه» برای ایران گرم شود؟

✍️مصطفی داننده

🔰بعد از ناکامی فرانسه در میانجی‌گری میان ایران و آمریکا حالا به نظر می‌رسد ژاپن به دنبال تحقق این امر است. بسیاری از ناظران سیاسی هم بر این باور بودند که سفر روحانی به ژاپن و دیدار با شینزو آبه هم در راستا بوده است.

🔰در ایران اما برخی از این سفر انتقاد کردند و گفتند که روحانی نباید دوباره وارد بازی مذاکره و برجام شود. این افراد فاتحه برجام را خوانده و حلوای آن را خورده‌اند و اصلا دوست ندارند دوباره اسم برجام به زبان‌ها بیفتد.

🔰این جریان که به لطف ترامپ دوباره جان گرفته است، نمی‌خواهد روحانی خود را احیا کند. این افراد در آستانه انتخابات مجلس یازدهم، هیچ گشایشی در کشور را بر نمی‌تابند چون می‌دانند بهتر شدن اوضاع کشور یعنی به خطر افتادن حضور آنها در پارلمان.


🔰جریانی در کشور همیشه از عدم مشارکت مردم درانتخابات استقبال می‌کند. آنها بر این باور هستند که نیامدن گسترده مردم به پای صندوق‌های رای یعنی حضور مجدد آنها در قدرت.

🔰به واسطه این استدلال تمام راه‌های موفقیت و احیای برجام را کور می‌کنند. این افراد بهتر از هر کسی می‌دانند که برجام چه مزایایی برای کشور داشت و بعد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای چه مشکلاتی بر سر ایران فرود آمد. به خاطر همین تلاش می‌کنند حداقل دیگر توافقی در زمان روحانی میان ایران و دولت‌های خارجی برقرار نشود.

🔰جریان مخالف دولت خود را در آستانه بازگشت به قدرت می‌داند و دوست ندارد زمین بازی که به کمک ترامپ و البته انفعال شدید روحانی برای آنها فراهم شده است به همین راحتی از دست برود.

🔰گرفتن مجلس در اسفندماه و بعد فتح ریاست جمهوری در 1400 آرزوی نزدیک این جریان است. جریانی که در 6 سال گذشته تمام انتخاب‌ها را به رقیب خود یعنی روحانی و جریان اصلاحات واگذار کرده بود و اگر برجام تداوم پیدا می‌کرد قطعا آنها به این زودی‌ها رنگ پاستور و بهارستان را نمی‌دیدند.

علی مطهری به نکته درستی اشاره کرده است. او می‌گوید:« رفتار برخی مخالفان این لوایح سیاسی است. برخی افراد و نهادها نیز منافع اقتصادی در این قضیه دارند. اگر دولت دست خود این افراد بود مطمئن باشید هم برجام اجرا شده بود و ما به اینجا نمی‌رسیدیم و هم ماهها بود که مشکل FATF حل شده بود و حتی معتقدم که رابطه با آمریکا هم برقرار شده بود. ولی چون کار دست خودشان نیست نمی‌خواهند پیشرفت ها و گشایش معیشت مردم به نام رقیب‌شان ثبت شود.»

🔰متاسفانه وضعیت کشور به گونه‌ای شده است که منافع ملی قربانی منافع جناحی و سیاسی شده است. برخی حاضر هستند کشور در مشکلات غوطه ور شود تا آنها به واسطه مشکلات به قدرت برسند. افرادی که خود را دلسوز کشور هم می‌نامند.

🔰آنها می‌خواهند با هر وسیله‌ای به هدف خود برسند و شاگردان خوب مکتب ماکیاولی هستند.


🌴
گروه دانشگاهیان، معلم ها و حامیان ایران آباد
https://t.me/joinchat/AAAAAEByAUSEqgCggQ33JA
لیست کانال ها:
@DrRahimiBoroujerdi @intelectuals








Forward from: دکتر علیرضا رحیمی بروجردی
‍ ♣️ چرا هنوز کشور ما نتوانسته مسیر توسعه یافتگی را با موفقیت بپیماید؟
♣️ آیا می توان ادعا کرد که کمبود ظرفیت های اخلاقی در کشور، سبب توسعه نیافتگی شده است؟

#دکتر_رحیمی_بروجردی

به طورقطع، ظرفیت اخلاقی ایجادشده در انسان نقش مستقیمی در کنشِ اقتصادی- اجتماعی و روابط اقتصادی- اجتماعیش دارد
و بنا بر نوع جهان بینی و ایدئولوژی مکتسبه یا تربیت و آموزش که تمامی از ویژگی های اخلاقی منحصر به فردی برخوردارند، جهت‎گیری او ایجاد یا تغییر خواهد کرد.
می توان ادعا کرد که ظرفیت اقتصادی- اجتماعی هر کشور را ظرفیت اخلاقی تعیین می کند.
برای مثال، اینکه ظرفیت اخلاقی مبتنی بر غایت گرایی باشد یا نتیجه گرایی، وظیفه گرایی، فضیلت گرایی یا مطلوبیت گرایی؛ توسعة اقتصادی- اجتماعی- فرهنگی و سیاسی عینیت پیدا خواهد کرد
و نتیجه اش معلوم خواهد شد که با ظرفیت اخلاقی مربوطه همراه است.
پس شاید بی مورد نباشد که با نوع ظرفیت اخلاقی بتوان نوع توسعة جوامع را مشخص و جهت دهی و حرکتش را در آینده پیش بینی یا معلوم کرد.

افزون براین، جهت دهی اخلاقی حتی اگر بر مکتب نوع دوستی نباشد و بر اندیشة خودپرستی استوار باشد، باز هم نتیجه اش، جامعه را متأثر خواهد کرد.

همانطور که "کانت" معتقد بود: "غايات فرعي و اوليه اي كه اخلاق ما را ملزم به طلب يا داشتن آن مي كند، كمال خودمان و سعادت ديگران است." که نمایانگر قدرت انسانیت بوده و او را از حیوان مجزا می کند.
کمال و سعادت خویشتن و جامعه که در پرتو نگرش اخلاقی و ظرفیت اخلاقی انسان حاصل می شود،
بخشی از انسانیت و شخصیت وجودی او را تشکیل می دهد.
همین قدرت انسانیت است که کارکرد اجتماعی او را مشخص کرده و نقش ویژه اش را در روابط اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی معلوم می سازد.

رابطه میان قدرت انسانیت با کارکرد اجتماعی در کشورهای کمتر توسعه یافته از جمله ایران، از وسعت ژرفی برخوردار نبوده و بنابراین، آنها نتوانسته اند در مسیر توسعه یافتگی قرار گیرند.

یعنی، ما در عمل کمتر به دنبال کمال خودمان و سعادت دیگران که همانا تعالی جامعه است، قدم برداشته ایم، هرچند در شعار از بسیاری از جوامع پیشرفته پیشی گرفته ایم.


#دکتررحیمی_بروجردی
🌴
@DrRahimiBoroujerdi
@Dama_Iranabad


Forward from: دکتر علیرضا رحیمی بروجردی
زندگي چيست؟

آيا براي همه، معناي يکساني دارد؟
آيا همه آن‏را يک جور مي فهمند،
مي بويند، مي چشند، مي بينند، لمس و احساس مي کنند؟

بعضي ها از زندگي،
قفسي از خاطره هاي رنگي
و با هزارتويي الوان و پيچ در پيچ ساخته اند
و تمامي عمر خود را در آن حبس
و با خاطره هاي تلخ و شيرينش،
دلخوش يا ناخوش اند

براي عده اي،
زندگي تنها اشک شمعي است که-
در حضور پروانه و مهتاب ريخته مي شود؛
سايه شبي است که-
در سحرگاهان در حضور خورشيد خودنمايي مي کند؛
يا رنگ کم فروغ و زرد آفتاب
در حضور مغرب است؛

رقص گلبرگي
در حضور شبنم؛
يا سعي سالکي است-
در حضور دل،
تا توفيق بودن
و درک حضور در کنار عشق را داشته باشند

برخي زندگي را
خواب نرم شبدر در دشتي وسيع
که پايانش ناپيداست، مي‏بينند؛

يا براي عده‏اي ديگر،
يادآور عطر خون گل سرخ
در سرزمين شيدايي، عاشقي، شهادت و.....است......

#مژدة_وصل

#دکتررحیمی_بروجردی
🌴
@DrRahimiBoroujerdi
@Dama_Iranabad


Forward from: دکتر علیرضا رحیمی بروجردی
هیچ می دانید که سخت است نوشتن وقتی می بینی کسی نیست که حرف هایت را بخواند؟
شاید یکی از دلایلش آن باشد که این روزها تعداد کسانی که می نویسند بیشتر از تعداد کسانی است که مطالعه می کنند!
هنر کپی_ پیست کردن مطالب از فضاهای مجازی آنقدر رونق دارد و وقت آدمها را گرفته است که دیگر وقتی برای مطالعه باقی نگذاشته است!
قانون کپی رایت و حفظ حقوق مؤلفین و مصنفین هم در کشور همان قدر اهمیت دارد که رعایت حقوق عابر پیاده، روی خط کشی خیابان ها و حتی پیاده روهای کشور توسط رانندگان و موتور سیکلت سوارها!
جالب آنجاست که حتی برخی از ناشران هم کتاب هایی را به بازار نشر عرضه می کنند که هویت نویسندگانش نامعلوم است. خاطره ای دارم که ذکرش خالی از لطف نیست!
به تقاضای من توسط یکی از مراکز خدماتی، جوانی برای کار و نظافت به منزلم فرستاده شد. در حین کار برایم تعریف کرد که سفارش کار از ناشری برای چاپ کتاب دریافت می کند
و او هم با کپی پیست کردن مطالب دیگران، مجموعه ای هشتاد نود صفحه ای تنظیم کرده و با دریافت مبلغ ناچیزی آنرا به ناشر می فروشد. نمونه ای از یکی از کتاب هایش را به من داد که البته کتاب او نبود؛ نامی مستعار داشت و سودی برای ناشر و حق الزحمه ناچیزی هم برای او!

حال در این شرایط وانفسای جامعة گریز از کتاب و کتاب خوانی، نویسنده ای صاحب سبک که استاد دانشگاه هم باشد و می داند که هنوز برای مردمش چندان شناخته شده هم نیست، بخواهد بنویسد و از جان مایه بگذارد؛ چه می شود!؟

هیهات!
شاید همان شود که "اخوان ثالث" در مراسم شعرخوانی در یکی از روستاها که برای او ترتیب داده بودند ولی شرکت کنندگان از صدر تا ذیل روستا، تریبون را از او گرفته و در رقابتی نفس گیر با یکدیگر حرف و نقل خودشان را می سرودند، برای ترک مجلس مجبور شد دلپیچه و اجابت مزاج را بهانه کند!

بدترین وضعیت آنست که در مواقعی مجبور می شوید برای جذب مخاطب، مهمترین موضوعات را همراه با عکس یا تصویر ارسال کنید و البته هنوز هم مطمئن نیستید که مطلب تا به آخر خوانده شود و فقط عکسی که از آنِ تو نیست، دیده شود!

خلاصه در اوضاع نه چندان دلچسبی می خواهیم کار فرهنگی کرده و زندگی کنیم نازنین!



#دکتررحیمی_بروجردی
🌴
@DrRahimiBoroujerdi
@Dama_Iranabad

20 last posts shown.

84

subscribers
Channel statistics