مطالعات بازاریابی
#رفتار_مصرف_کننده
میخواهم به مقوله منطق و هیجان در رفتار مصرف کننده بیشتر بپردازم.تا اینجا فهمیدیم که منطق و هیجان هر دو در واقع روش های دانستن محسوب می شوند. یکی دانستن توصیفی و دیگری دانستن مبتنی بر آشنایی ! این یعنی هیجان بشکل خودانگیخته منتقل می شود. می خواهم درباره اصطلاح خود انگیخته بیشتر باشما صحبت کنم.
Spontaneously
در لغت معانی نزدیک زیادی دارد. مثلاً خودجوش ، ناخودآگاه ، خود به خود و خودانگیخته !
و این یعنی اگر ادراک ما بر پایه هیجان شکل بگیرند ، انتقال معانی کاملا ناخودآگاه پیش می رود . یک جورایی بدون دخالت عوامل بیرونی.
فرض کنید مشغول مذاکره با مشتری هستید که قرار است از شما خدمتی را بخرد ! هر عنصر غیر کلامی مثل حالت چهره ، رنگ لباس و ... این ها بصورت هیجانی به طرف مقابل منتقل می شود. اگر عطر خوبی زده باشید درک واقعیت او از شما بر پایه رایحه عطر به صورت هیجانی است.
وجه دوم ماجرا در رفتار مصرف کننده و انتقال معانی ،وجه منطقی است. در انتقال معانی برپایه منطق کهتوصیفی هم به حساب می آید ، پیام ها به صورت نمادین منتقل می شوند.
یعنی چی ؟
یعنی اینکه همان مذاکره را درنظر بگیرید . هرچیزی که در قالب ارتباطات کلامی ، متنی و بطور کلی ارتباطات مبتنی بر نماد ها به مشتری منتقل شود ، چارچوب منطقی مشتری را تحت تاثیر قرار می دهد.
شاید جالب باشد که بدانید موسیقی هر دو وجه را باهم منتقل می کند. یعنی اگر حین مذاکره ، موسیقی پخش شود . مخاطب شما بصورت ناخودآگاه ملودی را می شنود و هرگونه نشانه و نماد موسیقیایی ، منطق را به او منتقل می کند.
کلا انتقال معانی به مخاطب با استفاده از ابزارهای کلامی اگرچه منطقی است اما در عین حال می تواند بخش هیجانی مخاطب را هم فعال کند.
اما هیجان ، مسأله بسیار مهمی در رفتار مصرف کننده است ... بیشتر به این مفهوم خواهیم پرداخت.
ادامه دارد
#درس_گفتار_سوم
@IRRhetorica