انتشارات کویر


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


?آدرس: تهران - میدان هفت‌تیر - خیابان قائم‌مقام فراهانی - کوچه یکم - پلاک ۲۰ - ساختمان کویر
? کد پستی: ۱۵۸۵۹۱۴۹۱۱
? تلفن: ۹-۸۸۳۴۲۶۹۸ و ۸۸۳۰۱۹۹۲-۰۲۱
? فکس: ۸۸۳۴۲۶۹۷-۰۲۱
✅ تلگرام: @Kavir_PublishingCo

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔍 #معرفی_كتاب

✅در سالگرد مرگ ناباورانه #هاشمی_رفسنجانی، با خواندن آخرین کتاب منتشره در زمان حیات وی، با حقایق زندگی او بیشتر آشنا شویم.

📕«در آینه»
🖋 #غلامعلی_رجایی
📚 (چاپ پنجم)

@KavirPublishingCo


💛 #لختی_درنگ

💡اثر آلیشامارتین در مادرید، آبشاری ساخته شده از ۵۰۰۰ کتاب
🔺اشاره ایست به عصردیجیتال و اینترنت وبی‌توجهی مردم به کتاب وکتاب خوانی

#کتاب_بخوانیم_به_دیگران_پیشنهاد_دهیم

@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_كتاب

📕 «افسوس برای نرگس‌های افغانستان»
🔸 سفر به نیمروز، کابل، دره پنجشیر و هرات
🖋 #ژیلا_بنی_یعقوب
📚 (چاپ چهارم)
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

✅ یادداشت #محسن_رنانی دربارهٔ کتاب ✅

📝 چه کوچک است دنیای کسانی که مرزهای انسان بودنشان با همین مرزهای اعتباری از هم جدا می ‌شود. زبان، نژاد، جغرافیا، مذهب، رنگ و قبیله، اعتباریاتی هستند که هزاران سال است با خط کشی‌های غیر واقعی‌شان انسانیت را به بازی گرفته‌اند و ما چه کودن بوده ایم طی این قرن ها که به این خط کشی‌های کودکانه و مصنوعی تن داده ایم و کم کم آن را آنقدر جدی گرفته‌ایم که اصلا نمی دانیم که روزگاری نه چندان دور، هرات مهم‌ترین شهر خاوری ایران محسوب می‌شده است.

🔹 و اینک ژیلا به ولایت هرات رفته است. در این سفر، بنی یعقوب به جستجوی یوسف انسانیت ما رفته است که ۱۶۰ سال پیش در چاه بی‌کفایتی و فساد حاکمان ایران افتاد و ۳۵ سال است به بردگی و بیگاری‌‌اش گرفته‌ایم. به دیدار کودکانی که کودکان ما ‌بودند اگر ما اندکی هشیارانه‌تر زیسته بودیم، و مردمان ما بودند اگر ما اندکی مردمی‌تر حکومت کرده بودیم. و ژیلا در این سفرِ غربت، هم معنی نامش، به سان «شبنم صبحگاهی» است که شبانگاهان آرام و بی صدا بر روی خارها، برگ‌ها و گل‌های زندگی و زمانه خویش می‌‌نشیند و با نگارش تجربه خویش آنها را جاندار و ماندگار می‌کند. وقتی ژیلا از زبان معاون دانشگاه کابل از افزایش شدید نامه نگاریهای دانشگاهی در زمان طالبان می‌نویسد که بیشترشان درباره مراقبت از استاندارد ریش و سبیل استادان و دانشجویان بوده است برای ما تصویری آشنا می‌سازد. و وقتی از از زبان راننده کابلی، تهران مدرنی را توصیف می‌کند که آجر به آجرش، با ملاطی از بی‌وفایی و ناهمدلی‌های ما، به دست هموطنان افغان‌مان ساخته شده است، عرق شرم بر جبینِ دل ما می‌نشیند.

🔸کتاب ژیلا را که می‌خوانی نمی‌توانی اشک نریزی؛ نه فقط برای هموطنان افغان که در این سه دهه نگذاشتیم در ایران درس بخوانند و دانشگاه بروند؛ بلکه برای هموطنان شیرازی و مازندرانی که با مردان افغان ازدواج کرده‌اند و پس از سقوط طالبان به امید رهایی از تبعیض و در جست‌وجوی روزگاری بهتر و زندگی‌ای انسانی‌تر به افغانستان‌ رفته اند و اکنون به علت این که حکومت ما فرزندانشان را ایرانی نمی‌داند، اجازه نمی‌دهد این مادران به همراه کودکان خود به وطن خویش بیایند و خانواده خویش را ببینند. آی فلسطین کجایی که بر غربت ما بگریی؟ و عجیب این که این تناقض در کشوری است که بسیاری از مقامات و علمایش به سیادت عربی خویش می‌نازند و بواسطه این سیادت، قدر می‌بینند و بر صدر می‌نشینند؛ در حالی که این سیادت از «دختر» پیامبر (ص) به آنها منتقل شده است. آنگاه در چنین کشوری تو اگر دختر باشی و با مردی غیرایرانی ازدواج کنی، فرزندت هموطن تو نخواهد بود.


@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_كتاب

📕«افسوس برای نرگس‌های افغانستان»
🔸 سفر به نیمروز، کابل، دره پنجشیر و هرات
🖋 #ژیلا_بنی_یعقوب
📚 (چاپ چهارم)

💡توضیحات بیشتر:
@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_كتاب #تازه_های_کویر

🔴 امروز منتشر شد 🔴

✅ گزارشی موجز و صادقانه از ۳۰ سال رویارویی دولت‌ها و زنان جامعه برای استیفای حقوق حقّه خود در ایران پس از انقلاب

📕 «زنان و دولت، پس از انقلاب»
🖋 #پرستو_سرمدی

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸


📝 یکی از تأثیرگذارترین نهادها بر وضعیت زنان، دولت‌ها هستند. از همین رو مطالعهٔ اقدامات و رویکرد دولت‌ها پس از انقلاب در خصوص زنان و چگونگی تأثیر این رویکردها بر وضعیت نابرابر زنان، از اهداف اصلی این کتاب است.
🔹از سویی دیگر می‌توان گفت پس از دولت‌ها، نشریات و تشکل‌هایی که به‌طور خاص درمورد وضعیت زنان فعالیت می‌کنند، از مؤثرترین نهادها بر وضعیت زنان هستند. این نهادها در وضعیت مناسب می‌توانند به‌عنوان واسط میان زنان غیر متشکل و نهادهای قدرت عمل کنند و مطالبات زنان را به گوش دولت‌ها برسانند و به‌عنوان گروه‌های فشار و یا در قالب جنبش اجتماعی بر عملکرد دولت‌ها تأثیر بگذارند.
🔸کتاب حاضر تلاش کرده تا نحوه عملکرد دولت‌ها درمورد زنان و همین‌طور مطالبات مطرح‌شده از سوی نشریات و تشکل‌های غیر دولتی زنان را در پنج دورهٔ زمانی (بهمن ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۰، دولت #میرحسین_موسوی، دولت #اکبر_هاشمی_رفسنجانی، دولت #سید_محمد_خاتمی و دولت اول #محمود_احمدی_نژاد تا سال ۱۳۸۸) مورد مطالعه قرار دهد.


@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_كتاب #تازه_های_کویر

🔴امروزمنتشرشد🔴

📕«زنان و دولت، پس از انقلاب»

✅ ۳۰سال رویارویی دولت‌ها وزنان جامعه برای استیفای حقوق خود درایران پس از انقلاب،۱۳۵۷تا۱۳۸۸

💡توضیح بیشتر:
@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_كتاب #تازه_های_کویر

🔴 امروز منتشر شد 🔴

✅ تاریخ جمهوری‌خواهی در ایران از عصر قاجار تا کانون

📕 «جمهوری‌خواهی در ایران»
🔸 مباحث نظری و تاریخی
🖋 #دکتر_محسن_مدیر_شانه_چی #دکتر_حسین_شریعتی

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸


📝 در منابع متعدد مربوط به تاریخ معاصر ایران از عصر قاجار تا پایان دوران پهلوی، بارها به تحرکات و جریان‌های جمهوری‌خواهی اشاره شده و نام کسانی به میان آمده که سودای جمهوری‌خواهی در سر داشته یا دیگران از آنان به‌عنوان جمهوری‌خواه یاد کرده‌اند. حرکت‌های جمهوری خواهی در ایران گاه جنبه محلی داشته و در گوشه و کنار کشور رخ داده و در موارد کمتری شکلی ملی و سراسری یافته است. با این حال تقریباً هیچ‌یک از این حرکت‌ها مبتنی بر نظریه‌پردازی و چارچوب نظری مدون، یا برنامه‌ها و مبانی مشخص و منسجم نبوده و در واقع در جهت اهداف انقلابی یا قدرت‌طلبانه عمدتاً به نفی سلطنت محدود می‌شده‌است. به عبارت دیگر جمهوریت اغلب در مقام بدیلی برای شکل مستقر حکومت ظاهر شده‌است.
🔹 «جمهوری‌خواهی در ایران»، به توصیف و توضیح سیر تاریخی جمهوری خواهی در ایران و شناخت اجمالی شخصیت‌ها، گروه‌ها، جنبش‌ها و کنش‌هایی می‌پردازد که رسماً یا تلویحاً سخن از جمهوری گفته و بعضاً گام در این مسیر نهاده‌اند. در مقام رویکرد نظری نیز در این اثر سعی شده‌است غلبه وجه سلبی جمهوری‌خواهی بر جنبه ایجابی آن طرح و تبیین شود.


@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_كتاب #تازه_های_کویر

🔴 امروز منتشر شد 🔴

📕 «جمهوری‌خواهی در ایران»
🔸 مباحث نظری و تاریخی

✅ تاریخ جمهوری‌خواهی در ایران از عصر قاجار تا کانون

💡توضیحات بیشتر:
@KavirPublishingCo


💛 #لختی_درنگ

📝به یاد داشته باشید: یک کتاب،یک قلم،یک کودک و یک معلم می‌تواند جهان را تغییردهد.
(ملاله یوسف‌زی، جوان‌ترین برنده جایزه صلح نوبل)

#کتاب_بخوانیم_به_دیگران_پیشنهاد_دهیم

@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_كتاب #تازه_های_کویر

✅ ۲۲ کتاب در یک کتاب!
🔺 #نقد، نیاز جدایی‌ناپذیر #اندیشه است. 🔻

📕 «منطق جامعه‌شناسان سیاسی ایران»
🔸 تحلیل انتقادی پژوهش‌های منتشر شده جامعه‌شناسی در ایران
🖋 #ابراهیم_صالح_آبادی

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸


📝 عدم نقد آثار جامعه‌شناسی در ایران و عادات غیر انتقادی در جامعه‌شناسی ایران موجب شده‌است که آثار علمی تولید شده مورد نقد قرار نگیرند و تولیدات علمی آماج تقاضاهای بیرونی قرار بگیرند. این آثار بعد از تولید معمولاً توسط جامعه علمی خوانده نمی‌شود و بر این اساس نقدی نیز از این آثار منتشر نمی‌شود.
بعد از نقد چنین آثاری، مؤلفان نیز هیچ برخوردی(بد یا خوب) با چنین نقدی ندارند و آن‌ها اساساً پی‌گیر بازخورد آثار خود در جامعه علمی نبوده‌اند. کتاب منطق جامعه‌شناسان سیاسی ایران: تحلیل انتقادی پژوهش‌های منتشر شده جامعه‌شناسی سیاسی در ایران، در صدد بررسی الگوی تبیینی محققان ایرانی است که در حوزه جامعه‌شناسی سیاسی آثاری منتشر کرده‌اند. کتاب نشان می‌دهد که ‌الگوی به‌کار رفته در هر اثر متفاوت از دیگری بوده و از تبیین‌های علمی مندرج در کتاب‌های فلسفه علوم اجتماعی به‌دور هستند. با عنایت به نبود یک الگوی مشخص در چنین آثاری، کشف منطق علمی این آثار نیز مشکل است و مسلم است که الگوی اصلی و معیار ما برای مقایسه نیز از نقد مبرا نیست.

🔹 نقدهای ما کمتر درگیر مباحث روش‌شناسی، معرفت‌شناسی و مباحث فلسفه علوم اجتماعی می‌شود. ما درباره روش آنها صحبت نمی‌کینم که آيا آنها از فردگرایی روش‌شناختی استفاده کرده‌اند یا از روش‌های فراپوزیتویستی؟

🔸 هدف ما درگیر شدن در مناقشات نیست. سعی می‌کنیم، نقد درون پارادایمی انجام دهیم. می‌خواهیم نشان دهیم که آیا محققان در آثار خود توانسته‌اند مدعای خود را به‌صورت مستدل نشان دهند یا خیر؟ مستدل بودن مدعای محققان بر این امر دلالت دارد که روش‌های به‌کار رفته در کتاب، چقدر خود محقق، خوانندگان و جامعه‌شناسان سیاسی را اقناع و مجاب نموده‌است. محققان تا چه اندازه‌ای توانسته‌اند دلائل محکمه‌پسند ارائه نمایند و خود را قانع و مخالفان را مجاب سازند.


@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_كتاب #تازه_های_کویر

✅ ۲۲ کتاب در یک کتاب!

📕 «منطق جامعه‌شناسان سیاسی ایران»

🔺#نقد، نیاز جدایی‌ناپذیر #اندیشه است.🔻

💡توضیحات بیشتر:
@KavirPublishingCo


💛 #لختی_درنگ

📝 آیا در ایران، مهد فرهنگ و تمدن، کالایی مهجورتر و مظلوم‌تر از کتاب می‌شناسید؟

#کتاب_بخوانیم_به_دیگران_پیشنهاد_دهیم

@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_کتاب

✅ یکی از بحث‌برانگیزترین آثار در زمینه روشنفکری دینی سا‌ل‌های اخیر

📕 «دین‌اندیشان متجدد»
🔸 روشنفکری دینی از شریعتی تا ملکیان
🖋 #محمد_منصور_هاشمی
📚 (چاپ پنجم)


📝 همچنان‌که از عنوان اثر بر می‌آید پژوهشی است درباره جریان روشنفکری دینی و چند چهره برجسته آن. در این پژوهش، در چهار فصل جداگانه که به تناسب آثار و آراء اندیشمند مورد بحث تنظیم یافته، به ترتیب گزارش و بررسی و ارزیابی اندیشه‌های #علی_شریعتی، #عبدالکریم_سروش، #محمد_مجتهد_شبستری و #مصطفی_ملکیان در مقام شخصیت‌های شاخص سیر تاریخی روشنفکری دینی آمده است و در خاتمه براساس بررسی‌های مذکور، تحیلی درباره این جریان به دست داده شده است. کتاب همچنین ضمیمه‌ای درباره نسبت اندیشه‌های #علی_شریعتی و #احمد_فردید و سه پیوست در بررسی و نقد برخی آراء و افکار متفکران پیشگفته دارد.

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

🔸 شاید در نگاه اول این پرسش ایجاد شود که چرا کتابی در نقد جریان #روشنفکری_دینی توسط #انتشارات_کویر به چاپ رسیده‌است، آن هم نقد چهار چهره برجسته و نظریه پرداز این جریان که هرکدام به نوعی در چشم و دل این انتشارات جا دارند.
بیست و هشت سال پیش بنیان‌گذاران انتشارات کویر با الهام از آن مرد کویری شوریده و بی قرار و حقیقت‌جوی آرمان‌خواه که «کویریات» حرف دلش بود، نام #کویر را برای خود برگزیدند و کوشیدند تا پایبندی و دل‌سپردگی‌شان را به روشنفکری دینی در انتخاب آثار منتشره از یاد نبرند. اما این انتشارات از آغاز همواره بر میثاقی دیگر نیز پای فشرد و آن آزاداندیشی و فراهم آوردن بستر مناسب برای انتشار آزاد اندیشه و تعالی اندیشه‌ها از طریق نقد علمی بود.
🔹به گمان ما کوره نقد علمی و روش‌مند، کوره‌ای است که همه در آن پخته شده و از خامی و خام‌باوری و خام‌خیالی فاصله خواهندگرفت. هماوردی در عرصه نقد مبارزه‌ای است که در آن همه طرف‌های درگیر، پیروز میدان خواهند شد و بر پیشانی کسی مُهر شکست نخواهد خورد. از همین‌رو کتاب‌های نقد در حوزه اندیشه‌های دینی، تاریخی و اجتماعی همواره در زمره آثار منتشره انتشارات کویر بوده و خواهد بود و کویر به انتشار چنان آثاری خواهد بالید.

🔴 به زبان دیگر #نقد، نیاز جدایی‌ناپذیر #اندیشه است. امید آنکه کتاب حاضر پاسخی درخور به این نیاز باشد.


@KavirPublishingCo


✅یکی ازبحث‌برانگیزترین آثار درزمینه روشنفکری دینی سا‌ل‌های اخیر
📝کوره نقدعلمی وروش‌مند،کوره‌ای است که همه درآن پخته‌شده وازخامی وخام‌باوری وخام‌خیالی فاصله خواهندگرفت.
💡توضیح بیشتر:
@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_كتاب #رمان #تازه_های_کویر

پرسش از #معنای_زندگی، در هر زيست‌بوم انسانی، اقتضای پاسخ‌های متفاوتی را دارد. يعنی نمی‌شود بی خبر از شرايط فرهنگی و اجتماعی يک جامعه، اين پرسش را به پاسخ كارآمدی رساند. كتاب حاضر، گام كوچكی در راستای همين دغدغه است.

📕 «روزهای روز»
🖋 #مهديه_كسايی_زاده

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

#روزهای_روز، داستانی است از امروز.

📝 نويسنده اين #داستان، پژوهشگری است كه می‌گويد:
#زمان و #زمانه، دو واقعيت مهم هستند كه اگر هر كدام را فراموش كنيم، از #خودآگاهی تهي شده‌ايم.

او سعی كرده‌است كه با روايتی از هفت روز زندگی يك بانوی شهروند جوان، دقت فلسفی اجتماعی ما به برخی ابعاد زندگی حال حاضر را برانگيزد و در عين حال نشان دهد كه در هر شرايطی مي‌شود اخلاقی، با نشاط و پرسشگرانه زيست.

از نظر او، طول زمان اهميت خود را در برابر نگاه ژرف به #زندگی از دست مي‌دهد. زيرا هركه خود زندگی را به خوبی لمس كند، ارزش همه رويدادها را بيرون از اعتبار زمانی‌شان درک خواهد كرد و احساس می‌كند همه اين رويدادهای در دسترس، مربوط به يک روز كوتاه هستند. زندگی كسی كه اين‌طور بر طول زمان فائق آمده‌باشد، بركتی خواهد يافت كه پس از او نيز ادامه می‌يابد و اين روز كوتاه را به روزی بلند بدل می‌كند.

🔹 يكی از موضوعات متعددی كه در اين كتاب نشانه گرفته شده است، تفاوت نسل‌ها در باور به #خداوند و خلأ هم‌زبانی است كه اجازه مي دهد هر ادعايی دال بر نبودن خدا يا وهمی بودن وحی، منطقی تر از #خداباوری نسل‌هايی به نظر برسد كه توان دفاع از باور خود را ندارند.
شخصيت اصلي داستان، همان‌طور كه با اشاراتی كوتاه و گذرا، اعتبار منطقی ادله نبودن خدا يا عدم امكان ارتباط انسان با امر قدسی را به چالش می‌كشد، ما را به دل زندگی خود فرو می‌برد تا نشان دهد كه خدا را بايد با كمی فاصله گرفتن از واژه‌ها و تبيين‌های فلسفی و كلامی، به زندگی انسان باز گرداند و تجربه تماس شخصی با او را از سر گذراند.

🔸 اين روحيه، او را در فاصله فلسفی از جهان قرار نمی‌دهد و پرسش‌ها و شكوه‌هايش درباره چرايی اموری مانند خشونت مرگ، چنان راحت و بی ملاحظه مطرح می‌شود كه می‌فهميم قداست خداوند برای او، واهمه پذير نيست و از ديد او، انسان، موجودی است كه حق دارد هر چيزی را درباره خود بداند و خواهان چشم انداز هايی قانع كننده‌است كه احساس #پوچی را از او بگيرد.

🍃 روزهای روز، واقعيتی است خواندنی.🍃


@KavirPublishingCo


#روزهای_روز روایتی ازهفت روز زندگی یک بانوی شهروندجوان
📝اوخوب می‌بیند؛ زیادمی‌اندیشد وزیاده نمی‌خواهد؛ اماماننددیگران بارویدادهای خواسته وناخواسته‌ای روبه‌رو می‌شود.
💡توضیحات بیشتر:
@KavirPublishingCo


💛 #لختی_درنگ
در ایران میزان مطالعه با سطح سواد رابطه مستقیم ندارد. هزاران تحصیل‌کرده تامقطع دکترا، درسال یک کتاب هم نمی‌خوانند! اين وضع بيشتربه فرهنگ شفاهی و نظام آموزشی وابسته‌است.
@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_کتاب

🔸 رویکردی نو به رفتار پیامبر(ص) با مخالفان

📕 «رحمت نبوی، خشونت جاهلی»
🖋 #صابر_اداک
📚 (چاپ چهارم)

📝 نشر دعوت اسلامی در جزیرة‌العرب، از همان ابتدا با مخالف‌های گوناگونی از سوی سران نظام شرک و بت‌پرستی مواجه شد و پس از هجرت پیامبر(ص) از مکه به مدینه، یهودیان و منافقان نیز به جرگه‌ مخالفان این دعوت پیوستند. جنگ‌های نسبتاً پرشماری که بین پیامبر و مخالفانش به وقوع پیوست و نیز حوادثی هم‌چون قتل تعدادی از شاعران یهود و روایاتی نیز قتل عام بنی‌قریظه، همواره محل گفتگو و انتقاد برخی از خاورشناسان و منتقدان پیامبر بوده است. این گروه به ویژه در سال‌های اخیر، با استناد به برخی از گزارش‌های نامعتبر تاریخی، پیامبر را متهم به اعمال خشونت و عدم مدارا با مخالفانش می‌دارد و نشر سریع اسلام در جزیرةالعرب را معلول جنگ و به کارگیری شمشیر از سوی ایشان به شمار می‌آورد.
نقد و بررسی این دیدگاه، هدف اصلی این تحقیق و آشنایی با جایگاه و حقوق مخالفان در سیره نبوی و بیان میزان بالای تحمل و مدارای پیامبر نسبت به مخالفان و دگر اندیشان، هدف دیگر آن است.
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
رسول خدا چه در مکه و چه در مدینه، همان بشیر و نذیری بود که پروردگارش بدان‌ها مبعوث نمود و حکومت و قدرت، تنها در سرعت نشر دعوت تأثیر گذاشت و نه در اصل آن، زیرا اگر حقیقتی در این دعوت بود، از طریق قلب‌ها و بیداری فطرت‌ها راه خود را می‌گشود و نیازش به برندگی شمشیرها و فزونی مردان و اسبان جنگی نبود. نشر سریع اسلام و جهان‌گیر شدن پیام محمّد(ص)، حاکی از همان حقیقت دعوت است؛ دعوتی که بر تارک آن نه رایت اجبار و خشونت که آیت «لا اِکراهَ فِی الدّین» می‌درخشد.

@KavirPublishingCo


#عیدمبارک 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

💛میلاد خجسته رحمة للعالمین بر شما مبارک‌باد💛

🌼 «در #کویر گل هم می‌روید» 🌼


@KavirPublishingCo


🔍 #معرفی_کتاب

🔸 آیا تا به‌حال کتابی خوانده‌اید که موضوع آن بسیار تلخ باشد، اما نویسنده مسائل را به‌قدری خوب تحلیل و بررسی کرده که، در کل، آن کتاب بسیار شیرین و لذت‌بخش شده باشد؟ این اثر چنین است.

📕 «پدرسالاری جدید»
🖋 #هشام_شرابی #سیداحمد_موثقی
📚 (چاپ سوم)

📝 هشام شرابی (۱۹۲۷-۲۰۰۵)، اندیشمند پرآوازه جهان عرب، فلسطینی است، اما به آمریکا مهاجرت کرد و در دانشگاه جرج‌تاون به تدریس و پژوهش مشغول شد. او عمده آثارش را به زبان انگیسی نوشته است، از جمله همین کتاب حاضر. وی در جوانی مارکسیست بود، اما بعدها تغییر عقیده داد و راه خودش را در پیش گرفت. تمرکز او بر جوامع عربی در جهان اسلام و مشکلات پیچیده آن‌هاست و آن‌ها را از منظری تمدنی به شدت نقد می‌کند. دغدغه شرابی این است که علت اصلی درماندگی گسترده، تفرقه ناامیدکننده و فروپاشی کلی این جوامع چیست؟ آیا علت آن را باید اموری بیرونی همچون اسرائیل و استعمار به‌شمار آورد؟ یا علت اصلی در درون خود جوامع عربی جای دارد که همچون یک بیماری نامرئی آن‌ها را از درون می‌خورد و می‌فرساید و نابود می‌کند؟ او برای پاسخ به این پرسش‌ها مجموعه‌ای غنی از مفاهیم و نظریات تاریخ، فلسفه، اقتصاد، جامعه‌شناسی و روانشناسی را به‌کار می‌گیرد. و از میان اندیشمندان بیش از همه وامدار هگل، مارکس، وبر، فروید، فوکو، دریدا و بارت است. ماحصل همه این‌ها، نظریه‌ای است که امروزه او را به آن می‌شناسند. نظریه مهم و مشهور شرابی "پدرسالاری جدید" نام دارد. نظریه پدرسالاری جدید هم مدلی برای فهم و تبیین وضعیت موجود جهان عرب است و هم می‌تواند برای پیش‌بینی نتایج کارها و فعالیت‌های جوامع عربی به‌کار رود. هدف نهایی شرابی نیز مشارکت از طریق ایجاد یک گفتمان انتقادی برای اصلاح و نجات وضع اسفناک آن جوامع است.
این اثر علی‌رغم این‌که چندان مفصل نیست، اما سرشار از مباحث جذاب و تحلیل‌های دلکش است. نویسنده مسئله را از ابعاد و زوایای گوناگونی با دقت واکاوی می‌کند و حتی به سراغ دیگر اندیشمندان اروپایی و جهان عرب نیز می‌رود و در این زمینه کسی را از قلم نمی‌اندازد و با همگان گفتگو می‌کند. برای واکاوی موضوع پدرسالاری جدید مسائل زیادی بررسی می‌شود که در این‌جا حتی نمی‌توان به آن‌ها اشاره کرد. گستره بحث‌های شرابی نه‌فقط اموری همچون دین، قانون، بنیادگرایی، اصلاح‌طلبی، جریان روشنفکری، اقتصاد، انقلاب و بورژوازی را شامل می‌شود، بلکه حتی مسئله زبان و جنسیت را نیز در جوامع عربی در برمی‌گیرد.
جهان عرب اندیشمندان و نظریه‌پردازان بزرگی در زمینه علوم انسانی و اجتماعی دارد که در طراز بین‌المللی قرار دارند. متأسفانه در کشورمان آشنایی کمی با آنان وجود دارد در حالی‌که می‌توان از آنها بسیار آموخت. مطالعه این کتاب شاهد خوبی برای این ادعاست.

@KavirPublishingCo

20 last posts shown.

257

subscribers
Channel statistics