سر زمین خراسان


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانالی برای زنده نگاه داشتن زبان پارسی در بین مردم. فارسی زبان
✊پارسی را پاس بداریم✊
اتحادی دوباره در خراسان
ترک نکن بیصدا کن کانال را 🙏☘️🕊️📚

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


مردم نورستانی آریایی

@KhorasanJan


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
پل مالان ؛ تاریخ دیگر در هرات
.
اگر به ولایت باستانی و زیبای هرات سفر کرده‌اید، حتماً از تاریخ و داشته‌های تاریخی آن شنیده‌اید و یا به چشم دیده‌اید که یکی از داشته‌های تاریخی این ولایت، پل مالان است.
.
.
.در پادکست «#گردشگری_خراسان(افغانستان) به گشت و‌گذار و معرفی یک مکان تاریخی، تفریحی و دیدنی به خراسان می رویم.


👉@KhorasanJan


#روایت_شنیدنی

روایت نهم از شماره دوم سیندخت؛ مجله‌ای برای روایت‌هایی از مسائل اجتماعی دختران افغانستانی در ایران

🔸گوینده #طاهره_هزاره

🔹روایت "ظهر کابلی" نوشته #معصومه_جعفری


👉@KhorasanJan


خراسان
مسجد جامع هرات (دگرنام: مسجد جمعه هرات) کهن‌ترین مسجد در هرات است که بسیار بازسازی شده‌است. بیشتر گسترش آن در دورهٔ طلایی عهد تیموریان بود.
این مسجد را سلطان غیاث الدین غوری در سال ۵۹۷ ق. طرح‌ریزی نمود اما موفق به تکمیل آن نشد. جسد وی در سال ۱۲۰۲ میلادی در زیر گنبد در پشت ایوان شمالی مسجد مدفون گردیده‌است.


👉@KhorasanJan


شهر گردیز- ولایت پکتیا


👉@KhorasanJan


Forward from: @attachbot
📜 #روزشمارتاریخ


بپاخيزي استاسیس قهرمان استقلان طلب ومبارز ايراني


باصدها هزار هواخواه از سیستان و هرات، فراه، قُهستان تا بادغيس قیام کرد.


@tag_tarikh
Пــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸درجريان بپاخيزي ايرانيان، با هدف نجات میهن خود از سلطه عرب (تازیان)، هشتم ژوئن سال 767 ميلادي (سال 150 هجري قمري) استاد سيستاني (استاذسيس) مبارزه خودرا علنی ساخت و رسما پرچم استقلال و حاکمیت ايران را در خاور ايرانزمين (غرب افغانستان امروز ـ جنوب خراسان بزرگتر) به اهتزاز درآورد و اکیدا از هموطنان خواست كه با عرب قطع معاشرت و با فرستادگان و منصوبان خليفه بغداد همكاري نكنند.
وي در آن زمان با صدها هزار هواخواه، قدرت اول در سيستان، هرات، فراه، قُهستان (کُهستان = کوهستان) تا بادغيس بود.

اين خبر كه به گوش منصور خليفه عباسي وقت چرسيد، خازم بن خزيمه - ژنرال عرب را مامور جنگ با استاد سيستاني و پيروانش كرد. در جنگي كه روي داد، با وجود وارد آمدن تلفات سنگين به نيروهاي خليفه و كشته شدن يكي از سرداران معروف او، سرانجام پيروان استاد شكست خوردند. سپس استاد و افراد خانواده اش نيز با نيرنگ و فريب به دام خليفه افتادند كه بعدا دستور اعدام مردان آنان را صادر كرد. هنوز چراغ قيام استاد سيستاني خاموش نشده بود كه هاشم حكيم (المقنّع) پرچم استقلال خواهي و آزادي ايران را در همان منطقه (خراسان بزرگتر) به دست گرفت.

گپيش از استاد سيستاني ـ ابومسلم، عبدالله مقفّع و ديگران قيام كرده بودند. ايرانيان از خلفاي بغداد و قبلا دمشق كه يك روز با اين و آن دوستي، و روز بعد اعدامشان مي كردند بيزار بودند زيرا كه اين روش (دو رویی) خلاف منش ايراني بود.

منصور عباسی كه با اين رشته قيام ها رو به رو شده بود به منظور آرام كردن ايرانيان و محبوب ساختن خود، دستور داد كه جشن هاي ايراني (نوروز، مهرگان و ...) را احياء و در دربار او نیز برگزار و تشريفات سلطنتي ساسانيان عينا در دستگاه حكومتي بغداد رعايت شود و نيز «خيزران» دختر استاد سيستاني را به نكاح پسرش مهدي درآورد. سالها بعد، مقامات بغداد با هدف جلب علاقه مندي ايرانيان شايع كردند كه هارون الرشيد محصول ازدواج مهدي با خيزران است. اين شايعه مورد تاييد همه مورخان نيست.
📚 منبع : روزشمار تاریخ ایران و جهان، دكتر كيهاني زاده
📜 روزشمار تاریخ 👇 🍀 #روزشماررویدادهای_تاریخی
#خواندنیهای_تاریخی #روزشمار_تاریخ #امروز_در_تاریخ #چنین_روزی_در_تاریخ
🍀 @tag_tarikh @tag_tarikh


Forward from: @AxNegarBot
🌸معرفی قهار عاصی🌸

قهار عاصی در سال 1335 خورشیدی در روستای ملیمه پنجشیر دیده به جهان گشود. عاصی دوره اول ابتدائیه را در پنجشیر خواند و همراه با خانواده اش به کابل آمد و در شهر کهنه کابل اقامت گزیده و شامل مکتب ابوریحان البیرونی شد. قهار عاصی از مکتب به درجه عالی فارغ گردید و از رشته زراعت از دانشگاه کابل لیسانس گرفت.
قهار عاصی در چهارم میزان/مهر سال 1373 در شهر کابل در جریان جنگ داخلی کشته شد. او شاعری پرکار بود و ظرف سال های محدودی که با جدیت به شعر پرداخت تقریبا هر سال یک مجموعه را روانه بازار کرد. از عاصی به دلیل نوآوری ها و عاطفی بودن شعر هایش به عنوان شاعر درد های مردم یاد می کنند و شعرش را ارج می نهند.
عاصی شاعری بود نوگرا که حتی در قالب های کهن نیز حرف و حدیث تازه های داشت. پُرکار بود و با خود وعده های داشت که هر سال، یک کتاب شعر به بازار روانه کند، و تا دم مرگ به این وعده عمل کرد. عاصی ذاتاً شاعری بود دردمند، اهل موضعگیری و صراحت بیان. به همین لحاظ، غالباً با مسایل خراسان ( افغانستان )درگیر بود و کمتر اتفاقی در کشورش افتاد که عاصی از کنارش با سکوت گذشته باشد.
ولی او با این همه موضعگیری، روحیه تغزلی نیز داشت. از او شعرهای عاشقانه لطیفی بر جای مانده است. گاهی در شعرش آمیختگی زیبایی از لحن حماسی و تغزلی هم دیده میشود که خاص خود اوست.
”مقامه گل سوری”، “لالایی برای ملیمه”، “دیوان عاشقانه باغ”، “غزل من و غم من”، “تنها ولی همیشه”، “از جزیره خون” و “از آتش از بریشم”، شش مجموعه شعر عاصی است و “آغاز یک پایان” خاطرات اوست که در جریان جنگ های داخلی نوشته است.

👉@KhorasanJan


زن بودن قدرت ماست
تمام زنانی کہ بہ تنہایی می جنگند، ملکـہ هستند.

👉@KhorasanJan


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
عشق به کتاب در دختر خردسال افغانستانی 🌸
بگذارید فرزندانمان کتاب بخوانند

@KhorasanJan


دره پنجشیر❤️


👉@KhorasanJan


Forward from: @AxNegarBot
حبیب‌الله کلکانی ابتدای سال ۱۹۲۹ میلادی با شورش علیه حکومت امان‌الله خان در افغانستان و با خلع قدرت او به مدت 9 ماه قدرت را در این کشور در دست داشت.
اما پس از اقتدار محمد نادرخان که با یاری بریتانیا و روسیه قدرت را به دست آورده بود، او حبیب‌الله کلکانی و جمعی همکارانش را با وجود مهر سوگند در قرآن اعدام کرد.
کلکانی تنها پادشاه معاصر تاجیک افغانستان بود که تاجیکان را بعد از چند صد سال در رأس قدرت سیاسی در این کشور آورد.
ارشاد سلیمانی، روزنامه‌نگار شناخته شده تاجیکستان شخصیت کلکانی را "قابل بحث و جنجال برانگیز" می‌داند، اما به باور او "حبیب‌الله کلکانی توانست حکومت دوصدساله پشتونها را در افغانستان به زور شکست دهد و به قدرت برسد. این شیوه به قدرت رسیدن حبیب‌الله کلکانی برای رهبران پشتون‌ که خود را قوم برتر در افغانستان می‌دانستند، یک نوع اهانت بود."
آقای سلیمانی حبیب‌الله کلکانی را برای تاجیکان آسیای میانه‌، از جمله تاجیکستان نه تنها یک شخصیت همتبار، بلکه پدیده‌ای دارای اهمیت تاریخی و ژئوپلیتیک می‌داند.
ضمناً، زمانی که حبیب‌الله کلکانی در افغانستان به قدرت رسید، تاجیکستان جمهوری خودمختار در هیئت ازبکستان شوروی بود.
آقای سلیمانی یکی از دلایل شناسایی تاجیکستان به عنوان کشور هفتم اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی از سوی استالین، رهبر وقت شوروی را وابسته به تشکیل دولت امیر حبیب‌الله کلکانی در آن سوی آمو، یعنی در افغانستان مربوط می‌داند.
به گفته ارشاد سلیمانی، رهبران دولت شوروی از پناه بردن سید امیر عالم‌خان، امیر بخارا در افغانستان و امکان به هم پیوستن تاجیکان دو سوی آمو، احساس خطر می‌کردند.
از این رو او می‌گوید استالین سراسیمه تصمیم می‌گیرد که تاجیکستان هم یک دولت به اصطلاح مستقل در هیئت اتحاد جماهیر شوروی باشد.
به اعتقاد این روزنامه‌نگار تاجیک "بسیاری حبیب‌الله کلکانی را یک نماد مبارزه و جهاد می‌دانستند و تا حالا همین طور است."
آقای سلیمانی، حبیب‌الله کلکانی را در تاریخ مبارزات سیاسی در منطقه یک شخصیت مهم می‌داند.
این روزنامه‌نگار تاجیک داستان "عیاری از خراسان" - را "بسیار معتبر و موثّق" می‌داند، زیرا به گفته او نویسنده این داستان سالها همنشین حبیب‌الله کلکانی بوده است.
این در حالیست که مخالفان آقای حبیب‌الله کلکانی او را رهبر "عقب‌گرا و مخالف "پیشرفت‌های مدرن" می‌خوانند.
ارشاد سلیمانی "عیاری از خراسان" - را "پاسخی قاطع" به مخالفان آقای کلکانی می‌داند.

👉@KhorasanJan


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
صنم بانوی که رستورانی را در کابل مدیریت می‌کند می‌گوید آرزو دارد روزی بتواند در جاده‌های کابل بدون ترس قدم زده و کار کند.

او که چندسال پس از سقوط رژیم طالبان به افغانستان برگشته می‌گوید که هیچگاه نمی خواهد افغانستان به دوران سیاه برگردد.


👉@KhorasanJan


Forward from: تاگ تاریخ 📖
📜 #روزشمارتاریخ

مهرداد اشکاني سلوکي ها را از بابِل بيرون راند

@tag_tarikh

🔸در ادامه اخراج «شهر به شهر» سلوكيان (جانشينان اسكندر مقدوني) از مشرق زمين، پنجم ژوئن سال 154 پيش از ميلاد مِهرداد اشكاني شاه وقت ايران منطقه بابِل (عراق جنوب غربي امروز) را تصرف كرد و قلمرو خود را تا آن سوي فرات گسترش داد.
.وي پس از فتح بابِل، بدون درنگ، به تلاش براي بيرون راندن بازماندگان مقدوني ها از شرق ادامه داد.
مهرداد فرزند فریاپت و نوه برادری ارشک یکم بود. او چند برادر داشت که بزرگترین آن‌ها، فرهاد یکم، در سال ۱۷۶ پ.م. به جای پدرشان برتخت شاهی نشسته بود .
پس از مرگ فرهاد یکم، مهرداد به جای او برتخت نشست. او در نخستین عملیات نظامی گسترده خود، رو به سوی پادشاهی باکتریا کرد. پادشاهی باکتریا که در جریان جنگ‌های طولانی با سغد و دولت‌های هندی تضعیف شده بود، در دهه ۱۵۰ پ.م. به سختی از شاهنشاه اشکانی شکست خورد و مهرداد وارد باکتریا شد و این منطقه را ضمیمه خاک امپراتوری خود کرد.
📜 #روزشمار_تاریخ 🍀
💥 #حمیدشهریاری_کوتک
https://t.me/tag_tarikh
#امروز_در_تاریخ #چنین_روزی_در_تاریخ
🍀 @tag_tarikh @tag_tarikh




Video is unavailable for watching
Show in Telegram
خط و زبان پارسی



👉@KhorasanJan


Forward from: سر زمین خراسان
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ببینید چقدر زندگی قشنگه
مراقب زندگی همه باشید
همه موجودات
همه

👉@KhorasanJan


Forward from: @AxNegarBot
نقش یک جوان تازه کار افغانستانی در سریال ترکی "قیام"
جدی ۲۳, ۱۳۹۴
سید عبدالله جوان تازه کار سینما از قریه دور افتاده باغ بوستان ولسوالی اندخوی ولایت فاریاب که به تازه گی در نقش یک سرباز مغل در سریال "قیام" نقش بازی کرده است می گوید، او برای تحصیل به کشور ترکیه رفته و در آنجا نظر به علاقه و شوقی که داشت در سریال قیام نقش بازی کرده است.
که ۲۰ سال سن دارد در کنار تحصیل اش به همکاری هنر پیشه سینمای کشور ترکیه دلی دمیر، هنر سینمایی اش را به پیش می برد.
به صورت اتفاقی وارد دنیای بازیگران سینما شده است. این جوان قشلاقی که در یک گوشۀ دور افتاده افغانستان زنده گی داشت و برای اولین بار به خارج سفر کرد، در مدت کوتاه توانست خود را با هنر تمثیل آشنا سازد و در نقش های مختلف در سریال ترکی بازی کند.
در این زمینه گفت، در سریالی که او نقش بازی می کند قیام عثمانی نام دارد و در باره قیامی است که در قرن ۱۸ میلادی در سلسلهء عثمانی به وقوع پیوست.
این سریال محصول شبکه تی آر تی ترکیه است که تا به حال ۴۱ قسمت آن نشر شده و در افغانستان نیز از طریق تلویزیون خصوصی طلوع پخش می شود.
به گفته این سریال در باره مخالفان سلطان احمد است که کنار هم جمع می شوند و دست به یک قیام می زنند.
وی در مورد داستان این سریال چنین گفت:
"مردی توسط عثمانی ها کشته می شود این مرد دو فرزند داشته که در کودکی شاهد قتل پدر شان بوده اند. یک پسر بنام قاسم و یک دختر بنام جان فدا. این هر دو وقتی بزرگ می شوند تصمیم به انتقام از کل حکومت عثمانی می گیرند."

بازیگر تازه کار است که تا چندی قبل تنها از پرده تلویزیون چنین سریال ها را تماشا می کرد و در افغانستان شرایط برایش مساعد نبود و حالا که بخت یاری اش کرده از کارگردان و سناریو نویس های سریال قیام اظهار خرسندی نموده از دلی دمیر هنر پیشه ترکی توصیف می کند و می گوید مردم ترکیه این هنر پیشه را به خوبی می شناسند.
وی گفت:
"کارگردان سریال قیام بسیار یک آدم خوب است، با من همکاری خوب کرده و مرا تشویق می کند. از انسان دوستی و از صمیمیت این کارگردان بسیار خوش استم و رضایت دارم."
از طریق این سریال می خواهد خود را به مخاطبان معرفی کند. این مسئله مایه غرور وافتخار این جوان است و سعی می کند تا پایان تحصیلش در ترکیه یک کارگردان و یا هم هنر پیشهء سینمایی شود و به بهترین وجه مسئولیت خود را به هموطنان افغانستانی اش در داخل کشور انجام دهد.
پیش از این نیز یک سینماگر افغانستانی بنام محمد جان مشهور به گورن که او را در ترکیه به صفت هنرمند درویش صفت می شناسند در ۱۲ سریال ترکی نقش بازی کرده است. محمد جان گورن قبلاً در سینمای افغانستان در فلم سیاموی جلالی، غلام عشق و جنایت کاران نقش کلیدی داشته است.

👉@KhorasanJan


این جهان و آن جهان و هرچه هست
عاشقان را روی معشوق است و بس

گر نباشد قبله عالم مرا
قبله من کوی معشوقست و بس

"خواجه عبدالله انصاری" (پیر هرات)

👉@KhorasanJan


سردار دلها
مرد مقاومت و جهاد
وطن پرستی مدافع وطن
ابو مسلم خراسانی دویم

👉@KhorasanJan


آهنگ ساز: شفق سیه پوش
شاعر های شعر ها: مولانای بلخی و عبدالغفور آرزو
خنیاگران: شفق سیه پوش و نوروز نور زاد
زبان: پارسی

_________________

یادداشتی از شفق سیه پوش:
پیشکش من بر ملت و دولت تاجیکستان.
من دیدم برای درس و آموزش فرزندان مهاجرین صادقانه تلاش میکنند، خدا کرده باشد که ذره ای از زحمات و محبت های آنها را جبران کرده باشم...


👉@KhorasanJan

20 last posts shown.

3 401

subscribers
Channel statistics