کانون نبض اندیشه


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانون نبض اندیشه🌱
سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران
✍️🏻ارتباط با دبیر کانون:
@Sepehr_H77
صفحه اینستاگرام :
https://instagram.com/nabzeandisheh_javaneh?igshid=Yzg5MTU1MDY=

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


✨کانون نبض اندیشه برگزار میکند:

📚مسابقه کتابخوانی

✍🏻سوالات کتاب مرید راستین

➕پاسخ صحیح سوالات رو از طریق لینک اعلام شده برای ما ارسال کن و در قرعه کشی برنده جایزه ۲۰۰ هزارتومانی باش💰


🖇برای ارسال پاسخ روی کلمه پاسخگویی به سوالات کلیک کنید.👇🏻

پاسخگویی به سوالات


⏳مهلت پاسخگویی:۲۳ بهمن ماه ‌1401

#جوان_بوک
#کانون_نبض_اندیشه
#جایی_برای_روییدن
@nabzeandisheh_javaneh📚


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
TED
Steven Pinker
Human nature and the blank slate

#معرفی_کتاب
#کانون_نبض_اندیشه

@nabzeandisheh_javaneh


📚لوح سپید
🖋 استیون پینکر
📋 نشر نگاه معاصر

#معرفی_کتاب
#کانون_نبض_اندیشه

@nabzeandisheh_javaneh


#میلان_کوندرا_و_توتالیتاریسم

میلان کوندرا رمان نویس اهل چک و متولد ۱۹۲۹ است. کوندرا از ۱۹۵۸ در حالی که هنوز در چکسلواکی آن روز زندگی می کرد در رمان های #شوخی و #زندگی_جای_دیگری_است و در مجموعه داستان #عشق_های_خنده_دار به نقد جامعه ای پرداخت که زیر سلطه حکومت تک حزبی و توتالیتاریسم قرار داشت.
میلان کوندرا در مصاحبه ای با یان ماک ایوان گفته است: «آن چه در درون جوامع توتالیتر اتفاق می افتد، رسوایی های سیاسی نیست بلکه رسوایی های مردم شناختی است. پرسش اساسی برای من این بوده که قابلیت های انسان تا چه حد است. همه از بوروکراسی نظام کمونیستی، از گولاک ها، محاکمات سیاسی و تصفیه های استالینی حرف می زنند و همه ی این ها را به عنوان رسوایی های سیاسی مطرح می کنند و این حقیقت آشکار را به فراموشی می سپارند که نظام سیاسی نمی تواند کاری فراتر از قابلیت های مردم انجام دهد: اگر انسان توانایی کشتن نداشت هیچ رژیم سیاسی نمی توانست جنگ راه بیاندازد، از این جهت همیشه در پس مسألهٔ سیاسی مسأله ای مردم شناختی وجود دارد: حدود قابلیت های انسان».
من در ادامه نظرات میلان کوندرا می خواهم این مساله را مطرح کنم که توتالیتاریسم و فاشیسم، نظام های سیاسی فعال کننده بدترین قابلیت های انسان هستند. برخی توتالیتاریسم و فاشیسم را محصول قابلیت های روانی انسان ها می دانند و اعتقاد دارند اگر در جامعه ای که توتالیتاریسم یا #فاشیسم شکل گرفته است، رفتار عمومی مردم را مطالعه کنید می بینید که بی رحمی، خودمحوری، پستی و دنائت آن قدر شیوع دارد که به این نتیجه خواهید رسید که این مردم لیاقت نظام سیاسی سالم تری را ندارند، اما من باور دارم که این مسیر علت و معلولی مسیری دوطرفه است: از یک سو وجه تاریک انسان ها بستر شکل گیری نظام های توتالیتاریست و فاشیست است و از سوی دیگر این نظام های سیاسی، تشدید کننده و تحریک کننده وجه تاریک انسان ها هستند. بنابراین در چنین نظام های سیاسی یک سیکل معیوب ایجاد می شود، سیکل معیوبی که منجر به تشدید رذالت و پستی در جامعه می شود. مردم دروغگو، متملق، ریاکار، بی رحم و فاقد همدلی و فداکاری می شوند زیرا این تنها الگوی برنده بودن در نظام های توتالیتر و فاشیست است. اگر با عینک روان شناسی فردی به این مردم نگاه کنید و پویایی های اجتماعی را نادیده بگیرید به این نتیجه خواهید رسید که این مردم منشاء و مولد وضع موجود هستند و لایق چیزی جز این نیستند اما اگر عینک روان شناسی سیستمی به چشم بزنید خواهید دانست که «مردم» ، یک پدیده استاتیک نیست. بلکه مردم وجوه مختلفی دارند و نظام های سیاسی هم محصول این وجوه و هم عامل تشدید یا تخفیف این وجوه هستند.
اگر به جای پرسش "انسان چیست؟" پرسش "انسان چه می تواند باشد؟" را بگذارید خواهید دید که این پرسش به جای یک پاسخ، پاسخ های متعددی خواهد داشت و نظام سیاسی یکی از متغیر های تعیین کننده پاسخ این معادله است.

#دکترمحمدرضاسرگلزایی_روانپزشک

پی نوشت: مصاحبه میلان کوندرا از مقدمه کتاب عشق های خنده دار ترجمه فروغ پوریاوری انتشارات روشنگران و مطالعات زنان نقل شد.

@drsargolzaei
Drsargolzaei.com


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#معرفی_کتاب
#کانون_نبض_اندیشه
📚@nabzeandisheh_javaneh


☁️ قسمت سوم مسابقه کتابخوانی

📚 این قسمت : مرید راستین

🖋 نویسنده : اریک هوفر

📌توضیحی کوتاه از کتاب:
جنبش های توده وار چرا و چگونه آغاز می شوند، ادامه پیدا می کنند و پایان می پذیرند؟ چه شباهت هایی، اعم از مشابهت های دینی، سیاسی، افراطی، واکنشی و غیره، میان این جنبش ها وجود دارد؟
هوفر استدلال می کند که حتی زمانی که اهداف و ارزش های بیان شده ی این خیزش ها با هم متفاوت است، شباهت های بنیادینی میان آن ها وجود دارد و انگیزه ها و عوامل محرکه تقریباً همیشه یکسان هستند. از همین رو، جنبش های دینی، ملی گرایانه و اجتماعی، چه افراطی باشند و چه واکنشی، اغلب نوع یکسانی از طرفداران را به سوی خود جلب می کنند، یک نوع رفتار را از خود نشان می دهند و از سیاست ها و ابزاری همانند بهره می جویند.


📚 بارگذاری سوالات : دوشنبه ۱۰ بهمن

📝 قرعه کشی : یکشنبه ۲۳ بهمن

💸هدیه مسابقه کتابخوانی ۳ :
جایزه ۲۰۰ هزار تومانی به برنده قرعه کشی پاسخ های صحیح


نسخه الکترونیکی از طاقچه

خرید نسخه چاپی از ایران کتاب

خرید حضوری از فروشگاه انتشارات آگاه


#کانون_نبض_اندیشه
#جایی_برای_روییدن🌱
#جوان_بوک


📚@nabzeandisheh_javaneh


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#معرفی_کتاب
#کانون_نبض_اندیشه
@nabzeandisheh_javaneh


📚اطاعت از اتوریته
🖋 استانلی میلگرام
📋 نشر اختران

#معرفی_کتاب
#کانون_نبض_اندیشه

@nabzeandisheh_javaneh



‌‌«وقتی انسان آموخت ــ آن هم نه فقط بر روی کاغذ ــ که چگونه با رنج‌هایش تنها بماند، چگونه بر اشتیاقش به گریز چیره شود، آن وقت چیز زیادی نمانده که یاد نگرفته باشد.»

آلبر کامو

از کتابِ «روان‌درمانی اگزیستانسیال»
اروین یالوم
ترجمه‌ی سپیده حبیب

@neypub


🎧سوالات پادکست هفته هفتم

پس از هیتلر

✍🏻پاسخ صحیح سوالات رو برامون بفرست تا توی قرعه کشی شرکت داده بشی و برنده مسابقه و جایزه ۱۰۰ هزار تومانی این هفته باشی
@SADAF794


⏰مهلت پاسخگویی به سوالات:
جمعه ۳۰ دی ماه ساعت 14
#کانون_نبض_اندیشه
#جوان_کست🗣
#جایی_برای_روییدن 💚🌱


@nabzeandisheh_javaneh📚


🔺️خطر هویت‌طلبی
یووال نوح هراری
مترجم: سودابه قیصری
منبع: مجله تایم

همه‌ی انسان‌ها از خود می‌پرسند چه کسی‌اند، از کجا آمده‌اند و هویت‌شان چیست. این هویت‌طلبی مهم و مسحورکننده است، اما می‌تواندخطرناک نیز باشد. در تلاش برای تعیین هویتی مشخص برای خود، ممکن است خود را از جهان منزوی کنم.
شاید به این نتیجه برسم که هویتم با تعلق به گروهی خاص از مردم معنا می‌یابد، بر آن بخش‌هایی در من که مرا به آن گروه خاص متصل می‌کند تاکید کنم و بخش‌های دیگرم را نادیده بگیرم.اما انسان‌ها موجوداتی عجیب پیچیده‌اند. اگر بر فقط یک بخش از هویت‌مان تمرکز کرده و تصور کنیم فقط آن بخش اهمیت دارد، نمی‌توانیم درک کنیم واقعا چه کسی هستیم. به طور مثال، برای من به عنوان یک یهودی، روشن است که تاریخ یهود و فرهنگ یهودی برای هویتم مهم‌اند. اما برای درک این که "که" هستم، تاریخ یهود ابدا کافی نیست. من از بسیاری تکه‌ها ساخته شده‌ام که از سراسر جهان آمده‌اند.
فوتبال دوست دارم که آن را از بریتانیایی‌ها گرفته‌ام، آن‌ها این ورزش را ابداع کردند. پس وقتی توپی را درون دروازه شوت می‌کنم، کمی بریتانیایی‌ام. دوست دارم صبح‌ها قهوه بنوشم، برای آن باید از اتیوپیایی‌ها که قهوه را کشف کردند و از عرب‌ها و ترک‌ها که این نوشیدنی را به جاهای دور معرفی کردند، تشکر کنم. دوست دارم قهوه‌ام را با قاشقی پر شکر شیرین کنم، پس باید از اهالی پاپوا کا حداقل ۸۰۰۰ سال پیش در گینه نو نیشکر را شناختند، تشکر کنم. گاهی تکه‌ای شکلات به قهوه‌ام می‌افزایم که از راه دور از جنگل‌های گرمسیری امریکای مرکزی و آمازون، جایی که بومیان امریکایی شاید حدود ۵۰۰۰ سال پیش عمل‌آوردنِ کاکائو را شروع کردند، می‌آید.


@Soudabeh_Qaisari
on Tweeter


📚موضوع مرگ و زندگی
🖋 اروین دی یالوم
📋 نشر قطره

#معرفی_کتاب
#کانون_نبض_اندیشه

@nabzeandisheh_javaneh

12 last posts shown.

32

subscribers
Channel statistics