نونگار


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


|دربارۀ تازه‌مسلمانان|
آن‌ها که «نگار»ی «نو» یافته‌اند و سرگذشتشان را از «نو» می«نگار»ند.
گشته‌ام در جهان و آخر کار
دلبری برگزیده‌ام که مپرس
@A_Mehneh

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: مهنه‌وِشت
دختران ناخلف

#زبان_فارسی | #زبان_انگلیسی | #ترجمه | #ویرایش | #ویرایش_ترجمه | #دقت‌ورزی_معنایی | #تازه‌مسلمان

کتابی در آمریکا منتشر شده با این عنوان:

Daughters of Another Path: Experiences of American Women Choosing Islam

نویسندۀ کتاب، خانم کارول آنوِی، دختری داشته که در پی ازدواج با مردی مسلمان و ایرانی، مسلمان می‌شود. این تغییر و تحول در آغاز بر نویسنده گران می‌آمده. او رفته‌رفته از رفتار دامادش تأثیر می‌پذیرد و با تصمیم دخترش کنار می‌آید. در پی این تغییر نگاه، به‌سراغ زنان تازه‌مسلمان آمریکایی می‌رود و دربارۀ رابطۀ آن‌ها با اسلام و خانواده‌هایشان گفتگو می‌کند.

از این کتاب، دو ترجمه به زبان فارسی در دست است:

دختران راهی دیگر
فرزندان راهی دیگر

عنوان اول برگردان کلمه‌به‌کلمۀ عنوان اصلی است. عنوان دوم کمی دقیق‌تر به چشم می‌آید؛ چون به‌جای واژۀ خنثای «دختران»، از «فرزندان» یاد کرده که بار معنایی دقیق‌تری دارد و نسبت و رابطه با پدر و مادر را یادآور می‌شود. اما این هر دو عنوان را می‌توان روان‌تر به فارسی برگرداند.

اما گره اصلی عنوان اول کجاست؟ به‌نظر، مترجم در معنای واژۀ daughter دقت نکرده و آن را با واژۀ girl کاملاً برابر گرفته است. حتی اگر از محتوای کتاب خبر نداشتیم، همان اول می‌شد فهمید که در اینجا سخن از دخترانی است که نسبت و رابطه‌ای با پدر و مادرشان دارند؛ وگرنه نویسنده باید از واژۀ مطلق girl استفاده می‌کرد. درحقیقت، daughter یعنی دخترِ کسی و girl یعنی دختر به‌معنای مطلقش.

ولی محتوای کتاب هم نشان می‌دهد که صحبت از دخترانی است که راهشان را از پدر و مادر جدا کرده و شیوه‌ای دیگر برای زندگی برگزیده‌اند. آیا در زبان فارسی صفتی داریم برای فرزند یا جانشینی که از راه گذشتگان خود سر می‌پیچد و به راه دیگری می‌رود؟ بله: ناخلف.

البته صفت «ناخلف» بار منفی دارد و اتفاقاً این بار منفی عنوان کتاب را جذاب‌تر می‌کند. به یاد بیاوریم که نویسنده در آغاز، دخترش را ناخلف می‌پنداشته و سپس دیدگاهش عوض شده است. این عنوان به‌اضافۀ عنوان فرعی کاملاً برای این کتاب گویاست.

پس عنوان پیشنهادی من برای کتاب این است: دختران ناخلف.

💠 | مهنه‌وِشت را بخوانید |

@mehnevesht


کانال K1 in USA (کیوان در آمریکا) این عکس را با این توضیح منتشر کرده است: کتابخانۀ یکی از مراکز شیعی کوچک و جمع‌وجور در نزدیک برکلی کالیفرنیا، متشکل از تازه‌مسلمانان آمریکایی.

خدا کند قفسه‌های دیگر این کتابخانه به همین ترتیب نباشد. آمریکایی‌های #تازه‌مسلمان به منابع دینی انگلیسی‌زبان بیشتر نیازمندند تا کتاب‌های عربی. البته وجود همان نهج‌البلاغه با ترجمۀ انگلیسی هم غنیمت است و جای شکر دارد.

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


🌱 ادارۀ امور بین‌الملل آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها اعلام کرده که در سال ۱۳۹۶، بیش از ۳۰ نفر در حرم مطهر ایشان مسلمان شده‌اند.

🌱 این افراد #تازه‌مسلمان اهل کشورهای مختلف جهان هستند؛ ازجمله چین، فرانسه، آلمان، لوکزامبورگ، سوئیس، کرۀ جنوبی، لهستان، ژاپن، مکزیک و برزیل.

🌱 آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها در مسلمان‌شدن برخی از آن‌ها نقش اصلی را ایفا کرده و به همین علت، با آن‌ها ارتباط مستمر دارد.

🌱 هر روز در حرم مطهر، کارشناسان ادارۀ امور بین‌الملل طرح «تجربه‌های مسلمانی» را برای گردشگران غیرمسلمان اجرا می‌کنند.

🌱 در این طرح، ده‌ها نفر از کشورهای مختلف به آموزه‌های اسلام اظهار تمایل می‌کنند. در این میان، گردشگران آلمانی فراوانیِ بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند.

🌱 در سال ۱۳۹۷، بیش از ۱۶هزار گردشگر غیرمسلمان از ۸۶ کشور از برنامه‌های ادارۀ بین‌الملل استفاده کرده‌اند. حضور شمار چشمگیری از افراد غیرمسلمان در حرم مطهر هم ثبت نشده است.

نونگار: بر اساس این آمار، روزانه بیش از ۴۰ گردشگر غیرمسلمان از حرم حضرت فاطمۀ معصومه سلام‌الله‌علیها بازدید کرده‌اند. آیا امکانات و برنامه‌ریزی ما برای خدمت‌رسانی فرهنگی به این تعداد گردشگر غیرمسلمان کافی است؟

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


اختصاصی نونگار
نظر تازه‌مسلمان آمریکایی دربارۀ جمعۀ خونین مکه

* ترجمۀ #زینب‌سادات_میروکیلی

تیم رایت، تازه‌مسلمان آمریکایی در صفحۀ فیسبوک خود دربارۀ فاجعۀ جمعۀ خونین مکه در سال ۱۳۶۶ چنین نوشته است:

همین تازگی پیام کسی را خواندم دربارۀ حملۀ شیعه‌های ایرانی به کعبه در سال ۱۹۸۷. به‌خاطر همین، این واقعه را در اینترنت بررسی کردم. دیدم همه‌جور سایتی این واقعه را حمله‌ای برنامه‌ریزی‌شده به کعبه معرفی کرده‌اند.

خب، آن واقعه اصلاً حمله نبوده. در واقع، تظاهرات سالانۀ هماهنگ‌شده‌ای بوده علیه اسرائیل و آمریکا که از سال ۱۹۸۱، هر سال برگزار می‌شده. تظاهرات آن سال را نیروهای امنیتی «عِبرستان یهودی» و گارد ملی سرکوب کردند. آن‌ها قسمتی از مسیر تظاهرات را مسدود کردند که منجر به درگیری شد. واقعاً برایم عجیب است که چرا چنین کاری کردند؟!

درست مثل فاجعۀ منا، سعودی‌ها ماجرا را جوری جلوه داده‌اند که چهرۀ شیعه‌های ایران را زشت نشان دهند. همین و بس.

#تازه‌مسلمان | #جمعۀ_خونین_مکه | #فاجعۀ_منا | #عربستان_سعودی | #آمریکا | #اسرائیل | #فیسبوک

| نونگاری شوید |

@nownegar


#مرضیه_هاشمی، خبرنگار و مجری #تازه‌مسلمان شبکۀ #پرس‌تی‌وی آزاد شد.

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


آمریکا مجری تازه‌مسلمان پرس‌تی‌وی را دستگیر کرد

نیروهای امنیتی آمریکا مرضیه هاشمی، خبرنگار و مجری تازه‌مسلمان شبکۀ پرس‌تی‌وی را دستگیر گردند.

به‌گزارش نونگار به‌نقل از پرس‌تی‌وی، مرضیه هاشمی روز یکشنبه به‌محض ورود به فرودگاه سَنت‌لوئیس لَمبرت، بدون تفهیم اتهام دستگیر شده است. این خبر را خانواده و دوستان وی اعلام کرده‌اند.

مأموران اف‌بی‌آی هاشمی را به زندانی در واشنگتن منتقل کرده‌اند و همچنان از ارائۀ دلیل دستگیری به خود یا خانواده‌اش خودداری می‌کنند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرده که تماس تلفنی این خبرگزاری با اف‌بی‌آی برای پیگیری این حادثه بی‌پاسخ مانده است. ادارۀ پلیس فدرال آمریکا از ارائۀ پاسخ فوری به درخواست کتبی آسوشیتدپرس برای اعلام نظر دربارۀ این دستگیری هم سر باز زده است.

مرضیه هاشمی (مِلانی فرانکلین) زادۀ آمریکاست که چندین سال پیش مسلمان شده است. او که چند سال است در ایران زندگی می‌کند، برای دیدار با برادر بیمار و دیگر اعضای خانواده‌اش به آمریکا سفر کرده بود.

تلاش خانوادۀ هاشمی برای تماس با وی بی‌نتیجه بوده و او تازه دو روز پس از دستگیری، اجازه یافته با دخترش تماس بگیرد.

هاشمی در گفتگو با دخترش از بدرفتاری نیروهای امنیتی آمریکا با وی در زندان خبر داده است. وی گفته که نیروهای امنیتی به او دستنبد و پابند زده‌اند و با او مانند مجرم رفتار می‌کرده‌اند.

هاشمی همچنین خبر داده که حجابش را به‌زور از سرش برداشته‌اند و هنگام ورود به زندان، از او بدون حجاب عکس گرفته‌اند. به‌علاوه، به این خبرنگار تازه‌مسلمان آمریکایی فقط اجازه داده‌اند تی‌شرتی بپوشد و او هم‌اکنون در زندان از تی‌شرت دیگری به‌عنوان روسری استفاده می‌کند.

مسئولان زندان در غذاخوردن هم با مرضیه هاشمی بدرفتاری کرده‌اند و به او گفته‌اند فقط حق دارد گوشت خوک بخورد. آن‌ها نان یا خوراک حلال دیگری هم در اختیار او نگذاشته‌اند. هاشمی به دخترش گفته که در دو روز گذشته فقط یک بسته بیسکوئیت ترد خورده است.

خانواده و دوستان مرضیه هاشمی از مردم خواسته‌اند با این هشتگ‌ها در شبکه‌های اجتماعی برای آزادی او تلاش کنند:

#FreeMarziehHashemi
#Pray4MarziehHashemi

#مرضیه_هاشمی | #تازه‌مسلمان | #پرس‌تی‌وی | #اف‌بی‌آی | #آمریکا

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


نونگار؛ نخستین کانال تخصصی تازه‌مسلمانان

آن‌ها که «نگار»ی «نو» یافته‌اند و سرگذشتشان را از «نو» می«نگار»ند.

| عضو شوید |


اختصاصی نونگار
مصائب تازه‌مسلمان کانادایی برای خرید در ایران!

طلبۀ #تازه‌مسلمان که چند ماهی است برای تحصیل علوم دینی، از #کانادا به #قم آمده و هنوز دارد #فارسی یاد می‌گیرد، جمله‌های پرکاربرد را در واژه‌نامه‌های اینترنتی جستجو می‌کند تا هنگام نیاز، از آن‌ها استفاده کند. از آن جمله، جمله‌هایی است که باید هنگام خرید در #ایران بلد بود و حسابی با فروشنده چانه زد!

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


اختصاصی نونگار
تازه‌مسلمان انگلیسی: شلوار جین را تحریم کنید!

* ترجمۀ #الهه‌سادات_موسوی

دکتر ربکا مسترتون، استاد دانشگاه، پژوهشگر و مجری انگلیسی #تازه‌مسلمان، در صفحۀ #فیسبوک خود دربارۀ رواج جهانی شلوار جین چنین نوشته است:

وقتی نوبت به پوشش می‌رسد، معنای زندگی مدرن می‌شود «یک‌دست‌پوشیدن». این روزها تقریباً همۀ مردم دنیا شلوار جین یا شورت یا تی‌شرت می‌پوشند. هرجا که بروید، با هر فرهنگی که روبه‌رو شوید، مردم این لباس‌ها را می‌پوشند. بدین‌ترتیب، فرهنگ و هویت و زیبایی نابود شده است. چیزی که اکنون داریم، کذب است و زیبایی‌شناسیِ نازل.

در فرودگاه‌ها، صف‌های مردم را می‌بینم، از زن و مرد، که دارند به کشورهایشان برمی‌گردند. همه‌شان هم یک‌ریخت به نظر می‌آیند؛ چون همه شلوار جین بزرگ و تی‌شرت پوشیده‌اند. نکتۀ خنده‌دار این است که این آدم‌ها خیال می‌کنند آزادند؛ اما متوجه نیستند که چطور تسلیم محض شده‌اند. من قطعاً «ضدجین» هستم. به‌قول فانون، وقتی استعمار در آستانۀ فروپاشی قرار می‌گیرد، به واردات «فرهنگ‌ها و ارزش‌ها» متوسل می‌شود. اگر کسی ازلحاظ سیاسی ضعیف باشد، حداقل می‌تواند مقاومت فرهنگی به خرج دهد. شلوار جین را تحریم کنید.

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


اختصاصی نونگار
خاطرۀ تازه‌مسلمان آمریکایی از زیارت امام‌رضا(ع)

* ترجمۀ #مهسا_سلیمی

بانوی #تازه‌مسلمان آمریکایی از خاطرات زیارت #امام‌رضا علیه‌السلام یاد کرده است.
به‌گزارش نونگار، حاجی سوفیا، تازه‌مسلمان آمریکایی، چند سال پیش همراه دوستانش حورا و فاطمه راهیِ #مشهد شده و حالا با دیدن عکس‌های زیارت در صفحۀ #فیسبوک هم‌سفرش، از خاطرات آن سفر چنین گفته است:

یاد خاطرات به‌خیر! تقریباً سه سال می‌گذرد از زمانی که توفیق پیدا کردم همراه با بهترین دوستانم به #ایران زیبا بروم. حورا خیلی لطف کرد که من را با آن چوب‌پرهای معروف تبرک کرد؛ همان چوب‌پرهایی که زوار ندانم‌کار را متوجه می‌کنند. آه! خاطرات! چه خاطرات خوبی!

چقدر جالب! همۀ مسائلی که در آن زمان فکر می‌کردم خیلی سخت است، حالا حل شده و همه‌چیز درست سر جای خودش قرار گرفته. زیارت امام‌رضا(ع) و سیده‌معصومه(س) همیشه زبانم را از شدت هیجان بند می‌آورد. بابت یادآوری این خاطرات سپاسگزارم. هی!

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


اختصاصی نونگار
توصیف جالب ایران از زبان تازه‌مسلمان کانادایی

طلبۀ #تازه‌مسلمان کانادایی مقایسۀ جالبی بین ایران و #کانادا انجام داده است. او که به‌تازگی برای تحصیل علوم دینی به #قم آمده و هنوز در حال یادگیری زبان فارسی است، در صفحۀ #فیسبوک خود نوشته است:

این هم جواب آمادۀ من به ایرانی‌هایی که می‌گویند «چرا این‌همه راه آمده‌ای اینجا؟! کانادا که خیلی بهتر است»:

کانادا برای چشمها زیبا است و ایران برای قلب زیبا است.

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


اختصاصی نونگار
دقت‌ورزی تازه‌مسلمان روس در تبریک عید میلاد

* #احمد_عبداله‌زاده_مهنه

انجمن اسلامی شهید ادواردو آنیِلی دیروز، چهارشنبه ۷آذر۱۳۹۷، هجدهمین یادبود ادواردو را در دانشگاه تهران برگزار کرد: دانشکدۀ فنی، تالار شهید چمران. توفیق یافتم در این یادواره شرکت کنم. چندین برادر و خواهر #تازه‌مسلمان هم مهمان ویژۀ برنامه بودند.

بیشترِ وقتم به گفتگو با اعضای انجمن و آشنایی با دوستان جدید گذشت و فقط توانستم در بخش پایانی برنامه، یعنی تقدیر از برخی همکاران انجمن و چند تازه‌مسلمان حاضر شوم. اما این حضور کوتاه نکته‌ای ناب نصیبم کرد. عبدالکریم تاراس چرنیِنکو، اندیشمند تازه‌مسلمان روس و مترجم #نهج‌البلاغه به زبان روسی، دوسه دقیقه سخن گفت. همین چند دقیقه، برای من درسی بزرگ از دقت‌ورزی به همراه داشت: عبدالکریم وقتی خواست عید میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام‌صادق(ع) را تبریک بگوید، در وصف امام‌صادق(ع) گفت: «بنیان‌گذار مکتبِ...» اما همین‌جا مکث کرد، برگشت و عبارتش را چنین تصحیح کرد: «یکی از بنیان‌گذاران مکتب تشیع.»

من و دوستم هم‌زمان از این باریک‌بینی او به وجد آمدیم و به این برادر ره‌یافته آفرین گفتیم که این‌چنین دقت می‌کند حتی با عبارتی کوتاه، بهانه به دست نادانان ندهد و راه را بر هرگونه شبهه‌آفرینی ببندد.

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


تلاش ستودنی طلبۀ #تازه‌مسلمان برای یادگیری #زبان_فارسی. چند ماه است که از #کانادا به #قم آمده تا درس دین بخواند.

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


اختصاصی نونگار
تازه‌مسلمان بی‌پناه

#احمد_عبداله‌زاده_مهنه

در اینستاگرام، پای عکس‌ها و فیلم‌های ایران‌گردی دوستی استرالیایی، با خواهری #تازه‌مسلمان و انگلیسی‌زبان آشنا شدم که امسال به زیارت #اربعین مشرف شده و شوق زیارت #مشهد و #قم در سر دارد. نشانی صفحۀ فیسبوک و ایمیلم را به‌ش دادم تا هروقت به #ایران آمد، بتوانم کمکش کنم. در پاسخ نوشت:

بعد از اینکه #مسلمان شدم، به‌ناچار صفحاتم را در #فیسبوک و همۀ شبکه‌های اجتماعی دیگر حذف کردم. خانواده و دوستانم هم نتوانستند این حساب #اینستاگرام را پیدا کنند. اینجا تنها جایی است که مجبور نیستم پنهان شوم و حس می‌کنم که در اینستاگرام، عضوی از جماعت مسلمانان هستم. خدا کریم است.

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


حکایت ازدواج بانوی تازه‌مسلمان اروپایی با فقیه زاهد نجف

بازنشر، با اندکی ویرایش، از کانال فرید مدرسی

شیخ علی قمی، از علمای نجف، پس از درگذشت همسر اولش، به درخواست بانویی #تازه‌مسلمان و اروپایی، با وی ازدواج می‌کند. #شهید_مطهری دربارۀ #شیخ_علی_قمی و ازدواجش چنین می‌گوید:

یكی از زُهّاد بسیار معروف عصر ما كه واقعاً مرد متقی و پرهیزكاری بوده و فقیه عالمی هم بوده، مرحوم آقاشیخ‌علی زاهد قمی است كه در نجف بوده است. ایشان یک تعصب و تصلّبی داشت [در عدم استفاده از كالاهای خارجی]. یک #گاندی بود؛ ولی گاندی برای خودش، نه برای همۀ مردم و لهذا خاصیت كار گاندی را نداشت. امتعۀ خارجی را خودش برای خودش تحریم كرده بود؛ البته روی یک نظر صحیحی. می‌گفت: «تا امتعۀ مسلمانی هست، ما امتعۀ خارجی استفاده نمی‌كنیم.» تا پارچۀ وطنی و داخلی بود، پارچۀ خارجی نمی‌خرید. اگر چای هم می‌خواست بخورد، چای خارجی نمی‌خورد؛ چای داخلی می‌خورد. قند هم اگر خارجی بود، استفاده نمی‌كرد؛ مثلاً كشمش می‌خورد.

یک مادر و دختر فرنگی، مسلمان شده و در كربلا مجاور شده بودند و آن دختر واقعاً هم مسلمان شده بود؛ چون تا آخر زندگی‌اش، اشخاصی شاهدش بودند: یک مسلمان بسیار خوب و متدینی. عیال آقای آقاشیخ‌علی فوت می‌كند. خود آن دختر داوطلب می‌شود كه بیاید زن آقای آقاشیخ‌علی زاهد بشود. آقاشیخ‌علی هم ایشان را عقد كرد و بعد گفتند چه زندگی خوبی داشتند! و این زن اروپایی با یک مرد زاهدِ این‌گونه، چگونه خودش را تطبیق داده بود كه گفتند آقاشیخ‌علی بعد از فوت او دیگر تقریباً متلاشی شد! یک كسی به او گفت: «آقا! شما كه می‌فرمودید ما امتعۀ خارجی استعمال نمی‌كنیم!» [خندۀ حضار] گفت: «فرزند! تبدّلِ موضوع شده است!» [خندۀ حضار] گفت: «او دیگر خارجی نیست. مسلمان شده. تبدل موضوع شده است!»

📚 مجموعه آثار شهید مطهری، ج۲۱، ص۴۸۷و۴۸۸.

* شیخ علی قمی پدربزرگ مادری فرید مدرسی است.

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


اختصاصی نونگار
امت نااسلام!

دربارۀ این عکس نوشتم:

کدام رهبر؟! کدام مسلمانان؟! از وقتی یادم می‌آید، دارند در کشور ما جنبش #امت_اسلام را مساوی با #اسلام معرفی می‌کنند. بابا! لطف کنید بروید Nation of Islam را جست‌وجو کنید و عقاید این فرقه را از سایت رسمی خودشان بخوانید. چقدر زبان بلد نیستیم ما!

دوستم علی مهدی، طلبۀ #تازه‌مسلمان کانادایی در قم، نوشته:

شما کاملاً درست می‌گید. از همان اول که خواندم که لوئیس فراخان به ایران آمده، همین نظر [را] داشتم. «جنبش امت اسلام» اسلام نیست؛ بلکه یک گروه نژادپرستی است. البته آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار در ایالات متحده تحت ظلم شدیدی هستند.

با خودم فکر می‌کنم: چرا از این ظرفیت تازه‌مسلمانان در شناخت و تحلیل دنیای پیرامونمان استفاده نمی‌کنیم؟!

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


اختصاصی نونگار
قدردانی سیاه‌پوست غیرمسلمان آمریکایی از خدمات مسلمانان

* ترجمۀ #زهرا_روحانی

جو میلبِرن، #تازه‌مسلمان آمریکایی، در صفحۀ #فیسبوک خود خاطرۀ جالبی از برخورد با یکی از سیاه‌پوستان غیرمسلمان #آمریکا بازگو کرده است:

داشتم در محلۀ یونیورسیتی‌هیل قدم می‌زدم که در غرب فیلی [فیلادلفیا] واقع شده. در این منطقه، عمدتاً سیاه‌پوست‌ها زندگی می‌کنند. داشتم دنبال مسجدی می‌گشتم. دشداشه‌ای بر تن داشتم (چون لباس زیر هم پوشیده بودم) که توجه یک آقای سیاه‌پوست به‌م جلب شد.

مرد: سلام علیکم.

من [به‌گمان اینکه مسلمان است]: و علیکم السلام. دارم دنبال مسجد AICP [انجمن طرح‌های خیریۀ اسلامی] می‌گردم. می‌شود نشانم بدهید؟

مرد: البته. دنبالم بیابید. [آقای سیاه‌پوست من را به آنجا برد.]

من: متشکرم، آقا. جزاک الله خیر! (خدا خیرتان دهد.) دوست دارید نماز مغرب را باهم بخوانیم؟

مرد: و ایّاکم! (به شما هم خیر بدهد.) اما من مسلمان نیستم!

من: ولی شما در احوالپرسی با من، از «سلام علیکم» استفاده کردید و حتی مفهوم «جزاک الله خیر» را هم متوجه شدید! مسجد را هم که بلد بودید!

مرد: لابد اهل این طرف‌ها نیستید!

من: نه، اهل سَنت‌لوئیس هستم.

مرد: من سیاه‌پوستم و اهل فیلی. به همین دلیل، کمی دربارۀ اسلام می دانم و اگرچه مذهبی نیستم، ولی اعتراف می‌کنم که اسلام یکی از بهترین چیزهایی بوده که برای سیاه‌پوستان اتفاق افتاده. من فعالیت‌های مسلمان‌ها در جامعۀ سیاه‌پوستان را تحسین می‌کنم.

من: من هم فعالیت آن‌ها را در میان سیاه‌پوستان تحسین می‌کنم.

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


به‌نظرتان این بنده‌خدا چه‌جور آدمی است؟ با این پوشش و آن خال‌کوبی‌ها و آن سگ محبوبش!

این مرد میان‌سال #تازه‌مسلمان است و اهل #آمریکا. فرسته‌هایش را در #فیسبوک رصد می‌کنم: همچنان می‌پرسد، می‌خواند و می‌جوید.

برای پاسخ‌گویی به نیازهای چنین کسانی، چقدر آموزش دیده و داده‌ایم؟!

💠 | نونگاری شوید |

@nownegar


گفتگوی #نونگار با خواهر #تازه‌مسلمان آمریکایی
«تفکر» و «پرسش» من را به اسلام هدایت کرد

اوضاع ما در «اصل» چنین نبود. روز اول، به ندای خداوند بلی گفتیم و همه چیز بندگی را به‌جان خریدیم؛ اما کم‌کم، از اصل خود دور افتادیم و کی می‌خواهیم به آن روزگار وصل برگردیم، خدا می‌داند. خدا کند دیر نشود و به همین زودی، مثل اصیله رسول آمریکایی، به اصل خودمان برگردیم. خدا کند!

🌱 کمی از زمینۀ دینی و باورهایتان قبل از مسلمان‌شدن بگویید.

من بزرگ‌شدۀ #آمریکا هستم و تقریباً به‌طور طبیعی، می‌توان حدس زد که #مسیحی بوده‌ام. پدر و مادرم نه خودشان هر هفته به کلیسا می‌رفتند و نه هیچ‌وقت من را مجبور به این کار می‌کردند. فقط مادرم وادارمان می‌کرد که #عید_پاک هر سال به کلیسا برویم. خاطرات مبهمی از شرکت در کلاس‌های هفتگی کلیسا در سال پنجم دبستان را هم در ذهن دارم. از حال و هوای مذهبی کلیسا خیلی خوشم می‌آمد؛ ولی متأسفانه از فلسفۀ #مسیحیت یا #کتاب‌مقدس چیزی نمی‌دانستم. دربارۀ #حضرت_عیسی(ع) فقط همین را می‌دانستم که ظاهراً پسر خداست و هرچه را هم می‌شنیدم، باور می‌کردم. همچنین گمان می‌کردم چون #کریسمس سالروز تولد عیسی(ع) است، پس لابد عید پاک هم روز تولد خداست! استغفرالله!

با گذشت زمان، فهمیدم که خدایی هست. هر شب به درگاهش دعا می‌کردم که خانواده‌ام را سلامت بدارد و به من خواهری بدهد، که داد الحمدلله. در شگفتی‌های طبیعت هم زیاد تفکر می‌کردم. به‌خصوص این نکته برایم خیلی جالب بود که خدا می‌تواند از یک هستۀ کوچک سیب، درخت تنومندی به‌وجود آورد و از آن، میوۀ خوشمزه، مقوی و دوست‌داشتنی من را خلق کند.

چند سال بعد که کمی با ادیان دیگر هم آشنا شدم، دریافتم که خدا پیامبران و پیام‌هایی، با مضمون تقریباً مشابه، برای بشر فرستاده است؛ اما مردم در آن‌ها دست‌کاری کرده‌اند. بنابراین وقتی خدا من را با #اسلام آشنا کرد، اصلاً به آن تعصبی نداشتم. خدا پیش از آن من را کم‌وبیش با دیدگاه اسلام دربارۀ ادیان مختلف و اصرار بشر بر تحریف کلام پیامبران آشنا کرده بود. ماشاءالله. الحمدلله.

🌱 اولین بار کی و کجا انگیزۀ آشنایی با اسلام را پیدا کردید؟

مدت کمی پس از انقلاب اسلامی ایران، در دانشگاه ایالتی واشنگتن. یکی از دانشجویان مسلمان آمریکایی من را به جلسات خواهران می‌برد و من را در معرض برخورد با دانشجویان مسلمان قرار می‌داد. آن‌ها برای من تبلیغ اسلام می‌کردند. من هم سؤالاتی می‌پرسیدم و مسائل رفته‌رفته برایم روشن می‌شد. درضمن، با پسری مسلمان دوست شدم که قبلاً عضو فرقۀ انحرافی #امت_اسلام بود. او ازطریق دوستی پاکستانی با اسلام راستین آشنا شده بود و همان را به من یاد می‌داد. ما دست آخر با هم ازدواج کردیم.

🌱 نگرانی یا ترسی از مسلمان‌شدن نداشتید؟ چطور بر این موانع غلبه کردید؟

در واقع ترسی نداشتم. تنها مسئلۀ مهم، ذکر مدام کلیسا بود که تنها راه بهشتی‌شدن این است که مسیح را خدا و منجی خود بدانی. اما بعد از خواندن #قرآن و صحبت با مسیحیان تازه‌مسلمانی که با کتاب‌مقدس آشنایی بیشتری داشتند، برداشتن قدم بعدی برایم آسان شد. آن‌ها به من ثابت کردند که خود عیسی(ع) هم خودش را نه پسر خدا، بلکه «پسر انسان» خوانده است.

🌱 واکنش خانواده در برابر تصمیمتان چه بود؟

پدر و مادرم همیشه به ما بچه‌ها یاد می‌دادند که با خودمان روراست باشیم؛ ولی چون من بچه‌ای عجیب و غریب بودم، وقتی به‌شان گفتم که دین دیگری انتخاب کرده‌ام، جدی نگرفتند و گمان می‌کردند این هم یکی از مراحل زودگذر در رفتار من است. اما رفته‌رفته که جدیت من را دیدند، تصمیم گرفتند به انتخابم احترام بگذارند.

🌱 چرا اسم «اصیله» را انتخاب کردید؟

بسیاری از تازه‌مسلمانان هنگام تغییر نام و انتخاب اسم اسلامی، با پدر و مادر خود مشکل پیدا می‌کنند. من هم سه اسم اسلامی به آن‌ها پیشنهاد کردم و ماشاءالله، آن‌ها همان اسم دلخواه خودم، اصیله را پسندیدند! اسمم را واقعاً دوست دارم؛ ولی همسرم اصرار می‌کند که من را «فاطمه ایمانی» بنامد. نمی‌دانم لیاقت چنین نامی را دارم یا نه.

💠💠💠

🔗 | نونگاری شوید |

@nownegar


توصیف جالب #تازه‌مسلمان انگلیسی از چای #روضه

تازه‌مسلمانان در روزنوشت‌های خود گاه به نکات جالبی اشاره می‌کنند که معمولاً از چشم ما پنهان می‌ماند.

به گزارش #نونگار، دکتر رِبِکا مسترتون در صفحۀ #فیسبوک خود عکسی از چای‌های روضۀ ایام #محرم در #تهران منتشر کرده و یادداشت جالبی نوشته است:

به این می‌گویند پذیرایی چای در حسینیه‌ای درست‌وحسابی. از لیوان‌های یک‌بارمصرف خبری نیست و چای اعلا را در استکان‌های واقعی می‌ریزند. اتفاقاً این صحنه را در یکی از مناطق متوسط‌نشین تهران دیدم. بدون ثروت هم می‌شود درجه‌یک بود.

ربکا مسترتون استاد دانشگاه و پژوهشگر و مجری برنامه‌های تخصصی شبکه‌های تلویزیونی اسلامی است.

💠💠💠

🔗 | نونگاری شوید |

@nownegar

20 last posts shown.

131

subscribers
Channel statistics