شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


اولین کانال فارسی شیخ ابراهیم ابن عمر سکران.
در این کانال، بر آنیم تا مقالات، سخنان کوتاه و کلیپ‌های شیخ را به زبان فارسی، ترجمه و نشر نماییم.
لینک کانال:
https://t.me/sakran_farsi
ارتباط با مدیر کانال:
https://t.me/stakf

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


الحمد لله،
خبرهایی حاکی از آزاد شدن شیخ ابراهیم سکران -فك الله أسره-، در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود، امید که راست باشد.

الله متعال سایر علما و شیوخ زندانی را رهایی بخشد.

@sakran_farsi


همیشه می‌پرسند: قرآن را با شتاب تلاوت نمایم تا پاداش بیش‌تری، با خواندن الفاظ بیش‌تری بدست آورم؟ یا دوام‌دار و با تدبر آن را تلاوت کنم؟
از فتواهای خلق بگذر و در خوسته‌ی پرودگار تأمل نما: «وَقُرْآنًا فَرَقْنَاهُ لِتَقْرَأَهُ عَلَى النَّاسِ عَلَىٰ مُكْثٍ» (قرآنی است که آن را (در مدّت بیست و سه سال به گونه‌ی آیه‌ها و بخشهای) جداگانه فرستاده‌ایم تا آن را آرام بر مردم بخوانی).

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi


جهاد و مبارزه در مقابل نیروهای سکولاریزم را فتنه می‌دانند! حالانکه قرآن خودِ سکولاریزم را فتنه معرفی کرده است: «حَتَّىٰ لَا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَيَكُونَ الدِّينُ كُلُّهُ لِلَّهِ» (تا فتنه‌ای باقی نماند (و نیروئی نداشته باشند که با آن بتوانند شما را از دینتان برگردانند) و دین خالصانه از آن خدا گردد).

این سکولاریزم بود که نخواست سیاست از آنِ الله باشد.

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi


Forward from: بینش
آیا جامعهٔ ما بهتر از جامعهٔ پیامبر صلی الله علیه وسلم است؟

📝 ابراهیم السکران


یکی از مدعیان فرهنگ و ادب را می‌شناسم که به صورت مداوم در خلال گفتار خویش با صراحت تمام اعلام می‌کند: ای مردمان راه‌کاری جز جدایی دین از سیاست نداریم و می‌بایست دین را محدود به باوری فردی کرد. تمامی جوامع کنونی فقط به واسطهٔ جدایی دین از سیاست پیشرفت کرده‌اند. دین هر چند امری زیبا و جذاب است اما باید محصور به زندگی شخصی باشد با اینکه من خودم التزام به اوامر شریعت دارم.

و البته این جملهٔ پایانی را هر بار با اطمینان تکرار می‌کند.

آری مدعیان باور به اسلام در محافل عمومی دعوت به سکولاریزم می‌دهند در حالی که داعیان سکولاریزم در مجالس خصوصی به آن دعوت می‌نمایند.

این تفاوت عجیب را از نظر گذراندم و خطاب به دوستم گفتم: شکی ندارم که این کلام برخاسته از نوعی نفاق فکری است.

وی خطاب به من گفت: چگونه می‌توان او را منافق خواند در حالی که شهادتین بر زبان می‌آورد و نماز می‌خواند و‌ روزه می‌گیرد و صدقه می‌دهد؟

انکار نمی‌کنم که سکوت کردم و ترسی عجیب مرا در برگرفت.

ادامهٔ مقاله:

https://binesh.cc/archive/915


Forward from: بینش
خشنودان

📝 ابراهیم السکران

چیزهایی هست که درونم را شاد می‌کند، یکی‌اش صدای پیرانی است که ذکر خداوند را می‌گویند. نمی‌دانم چرا صدای تسبیحِ کهن‌سالان اینطور باعث شادی درونم می‌شود… احساس آرامشی زیبا که فضا را پر می‌کند، انگار هر چه صدای ناآرام و زشت است ما را رها می‌کند و می‌رود! همه‌ی اینها هنگامی است که پیری «سبحان الله، سبحان الله» می‌گوید…

حتی احساس می‌کنم چیزی هست که برای بزرگداشت این تسبیح هر چه صدای آزار دهنده است را ساکت می‌کند. تسبیحی که با صدایی خسته از گذر سال‌ها همراه است…

به ویژه اگر تسبیح گفتن این کهنسالان در پایان شب باشد. وقتی که می‌خواهند به نماز شب بایستند یا قرآن تلاوت کنند یا در تاریکی شب و پیش از اذان صبح در حال رفتن به مسجد هستند.

چیزی که همیشه توجهم را جلب می‌کرد این بود که همه‌ی کهنسالان صالحی که ذکر خداوند را می‌گویند از نوعی «خشنودی درونی» عجیب و شگفت آور برخوردار هستند…

هیچ کهنسالان ذکرگویی را نمی‌شناسم مگر آنکه بر لوح روحش می‌توان خوش طینتی و فراخ‌دلی و خشنودی درونی را دید…

ادامهٔ مقاله:
https://binesh.cc/archive/404


چه حجت و دلیلی بیش‌تر از این بر «غربت دین» دلالت می‌کند که نویسنده‌ی مسلمان امروزی، قبل از اینکه بگوید: «دوستی و موالات و یاری‌دادن صهیونیزم علیهِ فلسطین، از جمله‌ی نواقض اسلام است»، درنگ و مکث می‌کنند.

- ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi


در زندگی‌ام با انسان‌های باهوش و آگاه زیادی برخورده‌ام؛ ولی (باوجود این هوش و زیرکی) در مسیر ساخت آینده‌ی ابدی خود سرگردانند، همیشه در شگفت بوده‌ام که چگونه با این‌همه هوش و آگاهی، خود را فراموش کرده‌اند؟!

تا اینکه سخن الله متعال را خواندم: «وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ»
(و همسان کسانی نباشید که خدا را از یاد بردند، و خدا هم خودشان را از یاد خودشان برد!)
سوگند به الله، اگر پروردگارت را فراموش کردی، خودت را از یادت می‌برد؛ سپس بدون اینکه متوجه شوی و بفهمی، خود را تباه می‌نمایی.

- ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi




لیبرالیست می‌گوید: اگر زن‌ها به اولمپیک شرکت نمایند، مشکلی ندارد و مانعی نیست.

الله می‌گوید: «وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ / و پاهای خود را (به هنگام راه رفتن به زمین) نزنند تا زینتی که پنهانش می‌دارند (جلب توجّه کند و صدای خلخال پاهایشان به گوش مردم برسد و) دانسته شود».
#عقل‌گرایان

-ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi




Forward from: بینش
راهی برای رسیدن: صفای سادگی (۱)

📝 ابراهیم السکران

در طول این سال‌های سرد و خشک مادی که زندگی ما را در نوردیده، هیچ‌گاه تصویر آن پیرمرد از صفحهٔ ذهنم پاک نمی‌شود… تصویر «ابوعایض» ـ خدا رحمتش کند ـ که پاهای سنگین از بار پیری را به دنبال می‌کشید، گویا عقربه‌های زمان بود که بر دوش داشت. یادم است چگونه گام‌های سرزندهٔ نوجوانی را سرکوب می‌کردم که از او جلو نزنم، در حالی که دانه‌های شبنم زمستانی بر دوش او می‌درخشید، تا نماز صبح را به جماعت در مسجد محله ادا کند. و صدای تق و توق باران بر سایه‌بان‌های فلزی که بر دو سوی مسیر خم شده بودند با صدای تسبیح گفتن او، در هم می‌آمیخت.

در چنین فضایی که «نماز جماعت» اهمیت بسیاری داشت، بزرگ شدم… این طرز تربیت در محیطی بود که آگاهی آن پسر در آن شکل گرفت و گام‌های لرزان کودکی برای نخستین بار در آن به زمین نشست…

مطالعهٔ مقاله:
https://tinyurl.com/tgnnddy


دیدنِ بهارِ بعد از باران، ایمان را در دل‌ها زنده می‌کند.
«فَانظُرْ إِلَىٰ آثَارِ رَحْمَتِ اللَّهِ كَيْفَ يُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا/ به آثار (باران یعنی) رحمت الهی بنگر که چگونه زمین را پس از مردنش زنده می‌کند».

- ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi


گمان می‌کند که سعادت و شادمانی دنیا در الحاد (خداناباوری) هست، حالانکه از درون با عذاب حیرت‌زدگی می‌سوزد و با عناد و لَج‌بازی، وانمود می‌کند که به یقین و آرامش رسیده و راهش، راهِ یقین و قناعت هست، در جامعه با ذلت و خواریِ نفاق بسر می‌کند، بلکه اخیرا توصیه به تقیه نیز می‌نمایند.

- ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi


شفقت و مهربانی کامل به فرزندان، تنها در محقق ساختن رفاه و آسایش فانیِ آن‌ها نیست، بلکه باید برای رفاه و آسایش آینده‌ی ابدیِ آن‌ها یاورِ شان شد؛ در بخاری روایت شده است که پیامبر ﷺ هنگام شب، دروازه‌ی خانه‌ی فاطمه و علی را کوبید و گفت: «آیا نماز نمی‌خوانید؟».

-ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi


کتاب‌های زیبا و جدید زیادند، عمر کوتاه و موانع و مصروفیت‌ها روز به روز زیادتر می‌شود؛ کسی که به این معادله بیندیشد، می‌فهمد که راه فراری نیست جز اینکه برای بهره‌گیری از وقت خاصی برای مطالعه، فکر نماید، تا هر اندازه‌ای که بدست‌ آوردن سود و فایده‌های معرفتی ممکن باشد.

-ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi


صحنه‌ی شهادت‌طلبی پاکیزگان، صحنه‌ی غم‌انگیزی‌ست که دل‌ها را ذوب می‌کند.

در روایتی از بخاری آمده: «زید پرچم را گرفت و تیر خورد، سپس جعفر آن را گرفت و تیر خورد، بعد از آن به دست ابن رواحه افتاد و او نیز تیر خورد؛ در حالی‌که از چشمان پیامبر ﷺ اشک می‌ریخت».

- ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi


دختر با حیایی وارد تویتر شد، سپس حیای فربه‌اش، گام‌به‌گام ضعیف و لاغر شد؛ با مردها مانند دوستانش به شوخی و مزاح پرداخت، حالانکه از این مزاح‌های ساده، خیال‌های فاسدی در دل‌های جوانان متولد می‌شود که پاک‌دلی و اعتماد دختر آن را درک نمی‌کند.

-ابراهیم الکسران

https://t.me/sakran_farsi


هنگامی‌که تدبرکننده‌ی قرآن می‌اندیشد که چگونه الله متعال، گونه‌های متعددی از نکوهش افرادی که تنها الله را در سختی‌ها و تنگ‌دستی‌ها می‌خوانند و در عافیت و آرامش او را فراموش می‌کنند، تکرار نموده است؛ در میابد که خداوند پاک می‌خواهد، دل‌ها در هر حالتی به او وابسته باشد.

-ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi


﴿يَسْأَلُونَكَ مَاذَا أُحِلَّ لَهُمْ قُلْ أُحِلَّ لَكُمُ الطَّيِّبَاتُ وَمَا عَلَّمْتُمْ مِنَ الْجَوَارِحِ مُكَلِّبِينَ تُعَلِّمُونَهُنَّ مِمَّا عَلَّمَكُمُ اللَّهُ﴾

(از تو می‌پرسند چه چیز برای آنان حلال شده است؛ بگو چیزهای پاکیزه برای شما حلال گردیده و [نیز صید] حیوانات شکاری که شما به عنوان مربیان سگ‌های شکاری از آنچه الله به شما یاد داده به آن‌ها تعلیم داده‌اید...)

مومن حتی هنگام آموزش به حیوانات و سگ‌های شکاری هم باید این را در یاد داشته باشد که از علمی که پروردگار به او ارزانی داشته به این حیوانات می‌آموزد. چقدر رابطهٔ با پروردگار در قرآن پر رنگ است!

ـ ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi


رسول الله ﷺ در زمان فرمانروایی چهار تمدن بزرگ بر دنیا مبعوث شد: تمدن روم، تمدن پارس، تمدن چین، و تمدن هند؛ اما شاگردانی تربیت نکرد که خود را در مقابل این تمدنها ببازند، بلکه آنها را بگونه‌ای سرفراز تربیت نمود که دنیا را دگرگون کردند... و با گذشت سالهایی اندک از وفات ایشان [در سال 114 هجری قمری] عبدالرحمن الغافقی با سربازانش به پواتیه در نزدیکی پاریس رسید.

ـ شیخ ابراهیم السکران

https://t.me/sakran_farsi

20 last posts shown.

549

subscribers
Channel statistics