Sociology Library uni kurdistan


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


پیشنهادات،درخواست ها و به اشتراک گذاشتن فایل ها
@N1f77

انجمن علمی جامعه شناسی دانشگاه کردستان

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: @attachbot
فراتحلیل مطالعات مرتبط با رابطه بین هویت قومی و هویت ملی
محمد حقمرادی – سید صمد بهشتی

#سياسي و اجتماعي


انجمن جامعه شناسي دانشگاه كردستان سالي پر از سر افرازي وخوش بختي را براي شما ارزومند است🌸


🔥‍ ئەم ڕۆژی، ســــــاڵی تازەیە نەورۆزە هاتەوە
جه‌ژنێکی، کۆنی کورده‌و به خۆشــی وبه هاته‌وه
چه‌ندساڵ گوڵی هیوایی ئێمه‌ پێ په‌ست بوو تاکو پار
هه‌ر خوێنـــی لاوه‌کان بوو، گـووڵی ئاڵی نه‌وبه‌هار

ئه‌و ڕه‌نگه ســـووره بوو که له ئاسۆی بڵندی کـورد
مــژده‌ی به‌یانی بۆ گــــــه‌لی دوور و نزیک ئه‌برد
نه‌ورۆز بوو، ئاگــرێکی وه‌های خستـه ‌جه‌رگه‌وه
لاوان به ئه‌شق، ئه‌چـــوون به‌ره‌و پیری مـه‌رگه‌وه
ئه‌وا ڕۆژ هـــه‌ڵات، له به‌نده‌نی به‌رزی وڵاتــه‌وه
خوێنی شـه‌هیده ڕه‌نگی شه‌فه‌ق شه‌وق ئه‌داته‌وه

تا ئێســـــتا، ڕووی نــه‌داوه له تاریخی میـلله‌تان
قه‌ڵغـــــنی گووله سنگی کچان بێ له هه‌ڵــمه‌تا
پێی ناوێ، بۆشـه‌هیدی وه‌ته‌ن، شیــوه‌ن و گرین
نامرن ئه‌وانه وا له دڵی میــــــــــــلله‌تا ئه‌ژین
#پیرەمێرد

🌹ساڵی نوێ لە گشت لایەکتان پیرۆز
🌺🍃🌸🍃🌼🍃🌹🍃🌷🍃🌻

#کتابخانه_جامعەشناسی_دانشگاه_کردستان
◾️◾️@SociologyLibrary


Forward from: مجلهٔ انترناسیونالیسم 🚩
چرا از سال نو متنفرم

هر روز صبح آن هنگام که در زیر آسمان ملال‌آور بیدار می‌شوم، احساس می‌کنم که امروز «سال‌نو» است.
دلیل اینکه از روز خاص سال‌نو متنفرم این است که همچون زمان سررسید مالی ثابتی است که حیات و شور انسانی را به نوعی نگرانی سودانگارانه با تراز‌های مالی پایان سال‌اش و یا قسط‌های معوقه و بودجه‌هایی برای مدیریت جدیدش تقلیل می‌دهد و می‌چرخاند.
این چرخش و نگرانی‌ها باعث شده‌اند که پیوستگی زندگی و روح آن را از دست بدهیم. در واقع به سبب شکاف یکباره و عمیق بین دو سال (سال جدید و سال کهنه) فکر می‌کنیم که تاریخی جدید در حال آغازشدن است؛ تصمیم‌هایی می‌گیرد و به خاطر تصمیم‌های اجرا نشده افسوس می‌خورید. این مسئله بطور کلی همان ایراد اصلی تاریخ تقویمی است.
می‌گویند که رویدادنگاری (Chronology) ستون فقرات تاریخ است. خب. اما سخت محتاجیم همچنین بپذیریم که چهار یا پنج تاریخ تقویمی بنیادین در ذهن هر فرد سالمی لانه کرده که نقش فریبنده‌ای را در تاریخ بازی می‌کند. روزهای سال‌ نو هم از این دسته هستند. سالِ نویِ تاریخ رومی، یا قرون وسطایی و یا عصر مدرن.
این نگرش‌ها بسیار تهاجمی و ارتجاعی بوده‌اند تا این میزان که بعضی اوقات تصور می‌کنیم که زندگی در ایتالیا از سال ۷۵۲ آغاز شده و یا اینکه سال ۱۴۹۰ یا ۱۴۹۲ چون قله‌هایی افراخته، بشریت را ناگهان به جهان جدید و زندگی تازه پرتاب کرده‌است. تاریخ تقویمی به چنان مانع و خاکریزی تبدیل شده که جلوی دید ما را نسبت به اینکه تاریخ بدون توقف‌های آنی و بر روی خط زمانی ثابتی تداوم می‌یابد، گرفته‌است. شبیه وقتی که خیره بر پرده سینما فاصله بین نگاتیوها را نمی‌بینیم و فیلم به‌گونه‌ای پیوسته ظاهر می‌شود.
این‌ها دلیل من بود در توضیح اینکه چرا از سال‌نو متنفرم. مایلم که هر روز صبح، برایم سالی نو باشد. می‌خواهم هر روز سروکارم با خودم باشد و نوزایی کنم خویشتنم را. هیچ روزی آغاز نمی‌شود مگر برای آسایش. در هنگامه حس مستی و شورمندی نسبت به حیات، متوقف کردن خویشتنم را برمی‌گزینم و مایلم در حیوانیّت غوطه بخورم تا از درون آن بتوانم توان و شور زندگی را جذب کنم.
زمان را با مسایل روحی و روانی نباید تلف کرد. با وجود پیوند و تعلق خاطر به زمانهایی که ازسرگذرانده‌ام، مایلم که درهرساعت از زندگی‌ام نو باشم.
دلیلی ندارم که بخواهم روز عید و جشن سال نو را با آن ریتم‌های جمعی قیم مآبانه‌اش، با همه غریبه‌هایی که توجه چندانی بدان‌ها ندارم، مشترک شوم. اینکه چون پدربزرگ‌هایِ پدربزرگ‌هایمان سال نو را جشن گرفته‌اند پس ما نیز باید نسبت به آن احساسی داشته‌باشیم و آن را بخواهیم، حال به‌هم زن است.
این‌هم دلیل دیگری است که چرا در انتظار سوسیالیسم هستم. چراکه باید همه تاریخ‌هایی که طنینی در روح و شور زندگی ما ندارند را به زباله انداخت. اگر پس از این اتفاق، تاریخ تقویمی‌ای با گرامیداشت‌هایش ساخته شد حداقل می‌توانیم بگوییم که اینها را ما ساخته‌ایم و فقط گذشتگان ساده‌ دل‌مان را تایید نکرده‌ایم.

آنتونیو گرامشی

https://telegram.me/joinchat/AjRTdT-LNKuA6GMiQJDscA

@Hegemony_Culture


Forward from: ژئوپولیتیک ایرانی
💢نقشه جغرافیایی نرخ بیکاری کل کشور در پاییز 96

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


Forward from: ژئوپولیتیک ایرانی
40 درصد جوانان جویای کار دارای تحصیلات دانشگاهی در سال 95 بیکار مانده‌اند
در برخی استانها مانند کردستان،از هر 4 خانم جوان تحصیل کرده،تنها یک نفر شغل پیدا می کند/فرادید

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitic


#BreakSilenceOnAfrin










سونامی بیکاری فارغ التحصیلان

☑️@SociologyLibrary


🔴گزارش جهانی خوشبختی ۲۰۱۸

🔹گزارش سالانه احساس خوشبختی در کشورهای جهان منتشر شد و مردم فنلاند و همچنین مهاجرانی که در این کشور زندگی می‌کنند از نظر احساس خوشبختی و سعادت و رفاه در صدر جدول ۱۵۶ کشور دنیا قرار گرفتند.

🔹ایران در این رده بندی در رتبه ۱۰۴ قرار دارد که از رتبه سال گذشته (۱۰۶) کمی بهتر است.

🔹از سوی دیگر اما براساس این گزارش ایران از نظر تعداد روزهای کاری از دست رفته در صد هزار جمعیت به علت سوء مصرف داروهای اپیوییدی و افسردگی، به ترتیب در رده چهارم و سوم دنیا است.

#کتابخانه_جامعەشناسی_دانشگاه_کردستان
☑️☑️@SociologyLibrary



☑️یکی از جالب ترین ملاقات های شخصیت های بزرگ تاریخ معاصر مربوط می شود به دو شخصیتی که هر کدام از آنها بدون تردید در رشته شان سرآمد هستند، #آلبرت_انیشتین که برترین فیزیکدان معاصر و تاریخ و #چارلی_چاپلین اسطوره سینما و هنرهای نمایشی. ملاقات در بین این دو، در واشنگتن اتفاق می افتد و در مراسمی همدیگر را دیده و با هم خوش و بش می کنند. انیشتن به چاپلین می گوید : آقاي چاپلین،بدون تردید آنچه که من بخاطر آن شما را تحسین می کنم جهانی بودن شما است،شما با اینکه در فیلم های تان صحبت نمی کنید اما تمام دنیا شما را می فهمد. چاپلین در جواب می گوید: کاملا درست می فرمایید، اما آنچه که من بخاطر آن شما را تحسین می کنم و از جهانی بودن من نیز مهم تر است اینست که،با وجودی که هیچکس حرف های شما را نمی فهمد، اما تمام دنیا شما را تحسین و تایید می کند..

#کتابخانه_جامعەشناسی_دانشگاه_کردستان
☑️☑️@SociologyLibrary


4_5866068823957833160.pdf
491.3Kb
درآمدي بر توليد فضاي هانري لوفور

آيدين تركمه

منبع:نقد اقتصاد سياسي

@Sociologylibrary


Forward from: @attachbot
#music_video ◀️
Yanni:for all my Syrian and Kurdish friends!
🎹یانی پیانیست و موزیکزانی مەزنی یۆنانی بۆ هاوخەمی لەگەڵ عەفرین پیانۆ دەژەنێت
◾️◾️@SociologyLibrary


Forward from: @attachbot
این فیلم سه دقیقه‌ای برنده "#اسکار" در بهترین فیلم انیمیشن شده

قبل از اینکه با کسی جر و بحث کنیم بهتره اول یه نگاهی به زندگیش بندازیم و خوش قلب‌تر باشیم

#کتابخانه_جامعەشناسی_دانشگاه_کردستان
◼️◾️@SociologyLibrary


Forward from: @attachbot
دیالوگ بسیار زیبا و ماندگار از چارلی چاپلین مربوط به فیلم دیکتاتور

#کتابخانه_جامعەشناسی_دانشگاه_کردستان
◾️◾️@SociologyLibrary


یا زیاد بخوانید یا اصلا نخوانید!
کسانی که چند کتاب محدود خوانده‌اند به متوهم‌ترین و خطرناک‌ترین انسان‌ها‌ تبدیل می‌شوند، زیرا تعصب شدیدی روی دانش اندکشان پیدا می‌کنند.

کارل سیگن
◼️◾️@SociologyLibrary


“میچیو کاکو” زندگی در بیست سال آینده را به تصویر کشید


چند روز پیش، میچیو کاکو فیزیکدان ِ نظری در اجلاس سران کشورهای جهان در دبی سخنرانی کرد. گفته‌هایش از آیندۀ پیش‌رو شاید تا حدی شگفت‌انگیز و ترسناک بود. به نظر می‌رسد که هر روز انقلابی در هوش مصنوعی، سفر فضایی، و DNA که جزء اساسیِ خودِ زندگی است، رخ می‌دهد. گرچه این تحولات الهام‌بخش هستند، اما سرعت زیاد پیشرفت علم و فناوری گاهی اوقات نگران‌کننده است. و طبق گفته‌های کاکو، در ۲۰ سال آینده همه چیز واقعاً عجیب و غریب می‌شود. کاکو تصویری به شدت زیبا (و تا حدی خنده‌دار) از دنیای فردا را ترسیم کرد: از توالت‌هایی که پروتئین‌های ما را می‌خوانند تا دیوارهایی که با ما حرف می‌زنند.

کاکو سخنان خود را با اشاره به این موضوع آغاز کرد که با گذشت سال‌ها، زبان مادری ما تغییر خواهد کرد و با پیشرفت در فناوری هماهنگ خواهد شد. دقیقً یعنی چه؟ یعنی «کامپیوترها» را از دست خواهیم داد. نه، ما به معنای واقعی کلمه آنها را از دست نمی‌دهیم، بلکه آن اصطلاح را از دست می‌دهیم. وی گفت: «واژۀ “کامپیوتر” از زبان انگلیسی حذف خواهد شد». وی افزود که دیگر واژه «کامپیوتر» را نخواهیم گفت زیرا این دستگاه‌ها واقعاً در همه جا حاضر هستند. از بدن‌هایمان گرفته تا در خیابان‌ها، هر چیزی کامپیوتری خواهد بود. هیچ چیزی وجود نخواهد داشت که کامپیوتری نباشد.

کاکو بحث خود را این‌گونه ادامه داد که چاپ سه بعدی چگونه ساختار زندگی ما را تغییر خواهد داد، «ما داریم در مورد دنیایی جدید صحبت می‌کنیم. دنیایی که اگر بتوانید آن را تصور کنید، می‌توانید آن را ایجاد کنید.» وی دنیایی را توصیف کرد که در آن می‌توانیم کفش‌ها یا جواهرات یا هرگونه لباس و وسایل آرایشی سفارش دهیم تا چاپ شود. و در دنیای فردا، اگر برای کودک‌تان اسباب‌بازی بخواهید، تمام کاری که باید انجام دهید این است که آن را دانلود کنید و سپس آن اسباب‌بازی در خانه خودتان آماده چاپ خواهد بود.

در نتیجه، خانه شما فقط خانه نیست- بلکه به نوبه خود و برای خودش ابزار است. اوه، و با دیوارِ خود هم صحبت خواهید کرد. کاکو توضیح داد: «در آینده، کاغذ هوشمند خواهیم داشت. این کاغذ می‌تواند هرگونه اطلاعاتی که نیاز داریم را به ما نشان دهد، دقیقاً مانند کاری که صفحه نمایش کامپیوترهای امروزی انجام می‌دهند. و فقط این نیست که ما با دیوارهایمان حرف می‌زنیم، آنها هم با ما صحبت خواهند کرد. در نتیجه، معماری فضاهای زندگی ما تغییر خواهد کرد- دیوارهای ما به گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ و صفحه نمایش‌های تلویزیون تبدیل خواهد شد.»...

ادامه مقاله:
bigbangpage.com/?p=73655

ترجمه: زهرا جهانبانی/ سایت بیگ بنگ
goo.gl/uqNPS2

#کتابخانه_جامعەشناسی_دانشگاه_کردستان
◾️◾️@SociologyLibrary

20 last posts shown.

146

subscribers
Channel statistics