Doğu Türkiye (دوْغۇ تۆرکییه)


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


شناسای جغرافیایی واحده ملت تورک در چهارچوب ایران

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


شکل صحیح نوشتاری #آزربایجان


آذربایجان❌

آزربایجان✅
@uralaltayalatav


متن نامه ترکی والی آزربایجان به سفیر پاپ در دوره شاه محمد خدابنده

“عزّتلی و مکرمتلی ایلچی‌به‌یگ حضرتله رین حضورِ شریفله‌رینه
تحیّاتِ دوستانه ابلاغ و ارسال اولاندان سونرا، مشهودِ رایِ خلّت اقتضاء اول که:
مکتوبِ مودّت اسلوبله ری اسعدِ زماندا مطالعه اولوندو. اِشعار ائتمیشله ردی که چون شیروان سمتینده ن اراده له ری اولدور که عازمِ دیار و بلادِ خویش اولسونلار، او خصوصدا بنده یِ درگاهِ خلایق پناهدان عالیجاه خانِ عظیم القدر و الشان بیگله ر به یگیِ کثیرالاقتدارِ شیروان’ا مکتوب یازیلا.

لهذا حسب الاشاره نیز صحیفه یِ خلّت آیین قلمی و حضورِ شریفینیزه ارسال اولدو، که شیروان’ا وارد اولاندا مکتوبو عالیجاه بیگله ربیگی قوللوغونا یئتیره سینیز. و خاطرِ شریفینیز گره ک خاصّ کندله رین طرفینده ن من جمیع الجهات جمع اولا، که حصولِ رفاه و فراغلارینا اِهمال جایز اولمایاجاقدیر. و هم سایرِ مطالبه که اِشعار و اعلام ائتمیشله ردی، تمامی مفهوم اولدو. و خواهشینیزه گؤره جمله ی مطالبده سعی یمیز انشاء ظاهر اولونا.

قریه یِ شاهبوز’ون تحیفاللا (؟) مالوجهات الی الآن که نوروزِ فروز لوی ایلده ن نئچه گون گئچیپدیر یئتیشمه دی. البتّه در روزِ ملکونه )؟( مقرّر – – ائده رسینیز که دیوان مالینی بلا توقّف نقلِ دارالسلطنه یِ تبریز و تحویلِ تحویلدار و قبض الواصل بازیافت ائده‌له‌ر.
و السلام”

سجع مهر پشت سند: و وَاتََّخَذَ اللََّهُ إِبْرَاهِیمَ خَلِیلًا”

اِنشاء: ایجاد، آغاز، ظاهر کردن
اِشعار: آگاهی و اطلاع دادن
خلّت: دوستی، مهربانی، مصادقت
شاهبوز: نام بخشی در جمهوری خودمختار نخجوان آذربایجان
لوی: نهنگ

این نامه دیپلماتیک ترکی در دوره حاکمیت محمد میرزا یا شاه محمد خدابنده نوشته شده است. وی که بین سالهای ۱۵۷۷ تا ۱۵۸۸ بر تخت سلطنت دولت ترک صفوی نشسته بود، فرزند شاه تهماسب و سلطانیم بگیم است. خدابنده که ملقب به شاه اوغلو بود، شخصیتی مهربان، نرم خو و شوخ طبع داشت، شعردوست بود، خود نیز شعر می سرود و فهمی تخلص می کرد. نویسنده این سفارشنامه ترکی، میرزا ابراهیم و یا خواجه ابراهیم خلیل، وزیر آذربایجان در دوره سلطنت سلطان محمد خدابنده است. مخاطب سفارشنامه احتمالا شخصی به اسم باتیستا، سفیر پاپاسیس توکنت یا پاپ سیکستوس پنجم Sixtus V – Xystus V پادشاه روم پاپ واتیکان است.

این سند نامه ترکی، که از سوی یک مقام رسمی و عالیرتبه دولت قزلباش صفوی، یعنی والی آذربایجان خطاب به یک مقام دیپلماتیک خارجی نگاشته شده، نشان می دهد که در آن دوره زبان ترکی دارای موقعیت یک زبان رسمی بود و از جمله در مکاتبات دیپلماتیک خارجی هم بکار می رفت. این سند، از جمله صدها و هزاران سندی است که باطل کننده ادعای کذب مبنی بر آنکه فارسی همواره و تنها زبان رسمی دولتهای ترک حاکم بر ایران بوده و ترکی هرگز زبان رسمی آنها نبوده است می باشد. بر خلاف این ادعای بی پایه، همانگونه که این سند نامه نیز نشان می دهد، در برهه هائی از عمر دولت صفوی، زبان ترکی به همراه زبانهای فارسی و عربی و… و یا به تنهائی، دارای موقعیت زبان رسمی بالفعل بوده است.

منبع سند:

آرشیو محرمانه و تاریخی واتیکان
AA. ARM. I – XVIII, NO. 764, Archivio Segreto Vaticano

@uralaltayalatav


تندیس تمام قد از امیرزاده سلجوقی (تمدن تورک سلجوق)-موزه متروپلیتن امریکا
لباس سلاجقه شبیه لباس ترکمن های امروزی است.
@uralaltayalatav


🗯مسئولان بیناموس وخائن اموزش پرورش سعی در کوردیزاسیون خاک آزربایجان را دارند سریعا باید این نقشه اصلاح شود وگرنه با اعتراظات جدی ملت تورک روبه رو خواهند شد
@uralaltayalatav


🗯مسئولان بیناموس وخائن اموزش پرورش سعی در کوردیزاسیون خاک آزربایجان را دارند سریعا باید این نقشه اصلاح شود وگرنه با اعتراظات جدی ملت تورک روبه رو خواهند شد
@uralaltayalatav


وضعیت سیاسی اروپا در ۱۸۴۴ میلادی
@uralaltayalatav


Tarixin Perde Arxasi.doc
1.2Mb
کیتاب: تاریخین پرده آرخاسی
یازار: گونتای گنج‌آلپ
@uralaltayalatav


sefeviler.doc
2.2Mb
کیتاب: صفوی‌لر
یازار: گونتای گنج‌آلپ
@uralaltayalatav


qafqaztamer.doc
6.3Mb
کیتاب: قافقاز تورکلرینین اویانیشی
یازار: گونتای گنج‌آلپ
@uralaltayalatav


@uralaltayalatav

کانالی تحلیلی درباب مشکلات ملت تورک.
@uralaltayalatav
کانالی درباب تاریخ ملت تورک
@uralaltayalatav
کانالی در باب زبان تورک
@uralaltayalatav
کانالی درباب فرهنگ تورک
@uralaltayalatav
نقد مشکلات احتماعی ملت تورک
@uralaltayalatav


--
کاش بجای این همه کانالها و گروه‌هایی مختلف که بیشتر کار کپی پیست داریم یک کانال بسان دانشگاه مجازی تحت نظر صاحبنظران هر بخش داشتیم مثلاً در بخش تاریخ ، ادبیات ، تاریخ ادبیات ، لغت نامه نویسی، فولکلوریک ، آموزش زبان، ترجمه و ....


و اونوقت مطالب منسجم و علمی تولید ومنتشر می شد ...


چون واقعا چنین فضا و فرصتی شاید خیلی حیف است براحتی از دست برود ...




کاش بجای این همه کانالها و گروه‌هایی مختلف که بیشتر کار کپی پیست داریم یک کانال بسان دانشگاه مجازی تحت نظر صاحبنظران هر بخش داشتیم مثلاً در بهش تاریخ ، ادبیات ، تاریخ ادبیات ، لغت نامه نویسی، فولکلوریک ، آموزش زبان، ترجمه و ....


و اونوقت مطالب منسجم و علمی تولید ومنتشر می شد ...


چون واقعا چنین فضا و فرصتی شاید خیلی حبچیف است براحتی از دست برود ...


بجای چتها و بحثهای بی نتیجه، مطالب تکراری و ... شاید این روش بیشتر جواب می داد

حتی در بخش علوم سیاسی و ارتباطات و ...


تلگرام از یک دانشگاه به مراتب قوی تر است و فرصتی گرانبها.
محمد فقیعی
@uralaltayalatav


رومی ها قلمرو چه اقوامی را تسخیر کردند؟
بنفش: ایتالیوت ها
آبی: کارتاژی ها
سبز: یونانی ها
سرخ: اقوام بربر
@uralaltayalatav


درصد پراکنش موی روشن در کشور های اروپایی
@uralaltayalatav


در زبان های مختلف منطقه اوراسیا کشور چین را چه می نامند
@uralaltayalatav


ژئواستراتژی حرکت ملی



بنا بر آمارهای غیررسمی، بین ۳۰ تا ۴۷ میلیون نفر از شهروندان کشور ایران تورک هستند. از آنجایی که این افراد شهروندان این کشور می‌باشند، لذا علاوه بر تکالیفی که در قبال کشور دارند، دارای حقوقی نیز بر گردن حاکمیت هستند که باید به طور شایسته از طرف حاکمیت و دولت تقبل و رعایت گردد.

این حقوق به دو دستۀ فردی و جمعی تقسیم می‌شود.

حقوق فردی مانند آزادی بیان، آزادی انتخاب دین و مذهب، آزادی انتخاب لباس و پوشش، و ... که با بقیۀ شهروندان غیر تورک نیز مشترک است، معمولاً از طرف گروه‌های موسوم به اصلاح‌طلب و با ویژگی‌های خاص خود پیگیری می‌شود. میزان آراء این گروه‌ها در مناطق تورک‌نشین نشان می‌دهد که تورک‌ها به حقوق فردی خود واقف بوده و خواهان احقاق آنها هستند.

از طرف دیگر، شهروندان تورک در ایران، حقوقی جمعی نیز دارند که نه تنها از جانب هیچ یک از گروه‌های سیاسی داخلی و حتی گروه‌های اپوزیسیون خارج‌نشین بیان نمی‌شود، بلکه از طرف تقریباً همۀ آنها بایکوت، انکار و کتمان نیز می‌شود.

از جمله حقوق جمعی شهروندان تورک در ایران شناسایی رسمی تورک‌ها به عنوان یک ملت (جدا از ملت فارس) و ثبت هویت و ملیت تورکی آنها در کلیۀ اوراق هویتی و شناسایی مانند کارت ملی، شناسنامه و گذرنامه می‌باشد.

از شروع گماشته شدن پهلوی توسط صلیبیان در ایران، همواره با خلط دو مفهوم تابعیت (شهروندی دولت ایران) و ملیت (تورک بودن / فارس بودن و ...)، و جا زدن ملت فارس به جای مردم ایران سعی شده است وجود و ملیت شهروندان تورک در ایران انکار شود. به عبارت دیگر، در حالی که همۀ شهروندان ایران از لحاظ تابعیت ایرانی هستند، اما از منظر ملیت به زیرمجموعه‌هایی چون ملت تورک، ملت فارس، ملت عرب، ملت کورد و ... تقسیم می‌شوند، لیکن این امر از بدو ورود افکار مدرن دولت ـ ملت به این سرزمین کتمان، انکار و تضییع شده است.

رسمیت سراسری زبان تورکی، آزادی آموزش به زبان تورکی، آزادی آموزش تاریخ رسمی تورک، داشتن رسانه‌های ارتباط جمعی سراسری نظیر رادیو، تلویزیون، روزنامه و مجلات سراسری، داشتن فرهنگستان زبان تورکی، ارتباط لازم و شایسته با کشورهای تورک‌زبان، شرکت ایران در اتحادیۀ کشورهای تورک‌زبان و ... نیز از دیگر حقوق جمعی شهروندان تورک می‌باشد که دولت وظیفه دارد انجام دهد.

حرکت ملی دمکراتیک تورک در ایران که با توجه به شرایط زمانی - مکانی و سیاسی موجود، دیدگاه خود را تورکچولوک و معتقدین خود را تورکچو می‌داند، خواهان احقاق و اجرای حقوق جمعی و فردی شهروندان تورک در ایران است.

تورکچولوک معتقد است در شرایط کنونی منطقه و جهان، بهترین راه احقاق حقوق تضییع شده، تأمین سعادت و اعتلاء ملی ملت تورک در ایران راه‌اندازی «نهضت بیداری، اتحاد، تحرک و ترقی ملت تورک» می‌باشد که اکثریت نسبی مردم ایران (مجموعۀ شهروندان جمهوری اسلامی ایران) را تشکیل می‌دهد.

تورکچولوک عقیده دارد از طرق مدنی و روش‌های نرم و مسالمت‌آمیز می‌توان کشور را از لوث وجود بقایای عارضۀ پهلوی پاک‌سازی نموده و سیستم موجود را به اجرای عدالت و حریت که دو پایۀ اساسی تفکر اسلامی و تورکی هستند رهنمون گردید ویا یک سیستم مبتنی بر عدالت و حریت تأسیس نمود.

تورکچولوک به دلایل زیادی نظیر اکثریت بودن تورک‌ها در ایران، پراکندگی تورک‌ها در سراسر کشور، موقعیت احزاب و نگرش‌های استقلال‌طلب در منطقه و جهان، وضعیت‌های مشابه در سایر کشورهای تورک‌زبان و ... استقلال‌خواهی را در شرایط کنونی غیرعملی و خلاف منافع ملی ملت تورک ارزیابی نموده و به صلاح ملت تورک نمی‌داند.

مشاهدات میدانی در فضای سیاسی ـ اجتماعی کشور، از جمله شعارهای ملی ـ مردمی تورک‌ها در شهرهای مختلفی چون تبریز، اورمو، اردبیل، زنگان و ... در پیشواز نامزدهای انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری، نشان داد که شهروندان تورک در ایران از چنین نهضتی استقبال می‌کنند و لذا لازم است فعالین مدنی تورک آمال سیاسی خود را با خواست‌های مردمی ملت تورک هماهنگ نموده و برای کسب نتایج حداکثری تلاش نمایند.

در این راستا تورکچولوک با دو مانع عمده روبروست که طی صد سال اخیر سعی نموده‌اند تورکچولوک را بایکوت نمایند. یکی انحصارگرایان شوونیست و اربابان صلیبی - صهیونیستی آنها که ایران را مساوی فارس تعریف می‌کنند، و دیگری محلی‌گرایان تورک که اتحاد تورک‌ها در ایران را با پان‌تورکیزم خلط نموده و آن را مساوی اضمحلال خود ویا حتی گاهی در قیاسی جالب که خنده بر لبان مستمع می‌نشاند صبغه‌ای از ایران‌گرایی می‌پندارند.


ایلتریش قوتلوق
@ilter


یک جفت دمپایی مخمل زنانه از دوران قاجار، با طراحی ظریف و عروسکی.مربوط به ترکان تبریز

@uralaltayalatav


نام این کفش چاروق است که با پوست گاو دوخته می‌شود. و همچنان در خراسان وزنجان تولید می‌شود.ویکی از عناصر فرهنگی ملت تورک است.

@uralaltayalatav


این کفش سبزرنگ یک کفش سوارکاری تورکان مربوط به دوران صفوی است که در موزه کفش باتا در کانادا نگهداری می‌شود.

فرهنگ یوارکاری تورک خود جهانی از عجایب است.
@uralaltayalatav


قطب جنوب میان کدام کشورها تقسیم شده است؟
@uralaltayalatav


Forward from: URAL
ارتش ترکیه پیام آور صلح درجهان.
ترکیه در متحدان طبیعی خود مانند ازربایجان و قطر و آلبانی و همچنین کشورهای جنگ زده منطقه حضور نظامی دارد. آخرین پایگاه آن در سومالی ایجاد شد
@uralaltayalatav

20 last posts shown.

194

subscribers
Channel statistics