واج


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified



Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔘ذخیره‌ هم داره تموم میشه!

🔹خبرگزاری خانه ملت برای صحبت‌های دیروز لاریجانی تیتر زده: «ذخیره صندوق توسعه ملی در حال پایان یافتن است/ بودجه کل کشور معادل هزینه جاری است»

🔹چه برنامه‌ای در پیش است که لازم بوده «علی آقا» بعد از ۱۰ سال ریاست بر مجلس شورا، علناً در مورد وضع سیاهِ اقتصادی صحبت و شعار «خزانه‌ی خالی» را تکرار کند؟!
bit.ly/2B8kS2V

بخش‌هایی از این سخنرانی:
bit.ly/2oKlqqD
🔺تمام منابعی که از نفت، مالیات و سایر موارد تهیه می شود در نهایت به زور حدود 300 هزار میلیارد تومان می شود که بودجه جاری کشور نیز در همین حدود است.

🔺کشور با چالش های متعدد اقتصادی روبه رو است که برخی از آن ها مزمن بوده و مربوط به چند دوره است

🔺یک دوره ای در دهه 70 تا سال 83 برای شرایط بحرانی کمبود منابع از حساب ذخیره جبران می شد، پس از مدتی حساب ذخیره تعیین تکلیف شد و صندوق توسعه ملی تشکیل شد که پس از آن دولت ها شرکت هایی را که تحت عنوان اصل 44 باید فروخته می شد را فروختند و در اختیار بخش خصوصی قرار دادند و درآمد حاصل از آن برای کسری بودجه صرف شد؛ که این منبع نیز در حال پایان یافتن است لذا راهکار دیگری اتخاذ شد که فروش اوراق است. فروش اوراق یعنی افزایش بدهی برای سال های بعد.

🔺آموزش و پرورش باید هزینه یک میلیون معلم و سایر کارمندهای خود را پرداخت کند؛ از سوی دیگر طرح سلامت وجود دارد که باید بودجه سنگینی به این منظور اختصاص یابد و همچنین از سوی دیگر وزارت علوم و نیروهای مسلح و غیره وجود دارند که بودجه خاص خود را نیاز دارند، البته کنار این هزینه ها مسائل دیگری وجود دارد.

🔺پولی که به بازنشستگان پرداخت می کنند کفایت نمی‌کند البته حق دارند و بودجه آن ها باید از صندوق های بازنشستگی پرداخت شود که متاسفانه صندوق های بازنشستگی آمادگی و استعداد این پرداخت را ندارند لذا در بودجه باید برای آن ها منابع در نظر گرفته شود

🔺مسائل دیگری همانند محیط زیست، غبار و آلودگی هوا به سرمایه گذاری جدید نیاز دارد. گره های مختلف دیگری در کشور وجود دارد که به یکدیگر تنیده است.

🔺اگر مشکلات کشور به صورت منظم از لحاظ اقتصادی بررسی شود حدود 38 چالش است که حداقل 15 مورد آن چالش های بزرگ است

🔺در طول برنامه ششم نیروی استخدامی کشور باید حدود 15 درصد کاهش یابد. آیا در قانون بودجه سال 97 چیزی از اجرای این بخش دیده می شود؟ خیر دیده نمی شود

🔺در حال حاضر همه فکر می کنند که منابع وسیعی در کشور وجود دارد و غفلتی برای حل مشکلات وجود دارد در حالی که منابع کشور ضیق بوده و باید درست مصرف شود


راز موگرینی
📣 گزیده‌ی سخنرانی مهم و بی‌سابقه‌ی موگرینی پیرامون راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران

http://yon.ir/EWb52
♦️در شرایطی که موعد اظهار نظر کنگره آمریکا در مورد برجام فرا رسیده است، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست عمومی پارلمان اروپا سخنان مهمی را ایراد کرد. اهمیت این سخنان وقتی بیشتر می‌شود که دقت کنیم دور جدید مذاکرات (منطقه‌ای، موشکی و حقوق بشر و...) بی سروصدا با اتحادیه‌ اروپا در حال انجام است و ظاهراً آمریکا در آن حضوری ندارد اما موگرینی همان مواضع آمریکایی‌ها، بلکه به اذعان خودش -در همین سخنرانی- مواضعی تندتر، نافذتر و موثرتر از آمریکایی‌ها را در قبال ایران دارد.
گزیده این سخنرانی به شرح زیر است:

🔺در بسیاری از دل‌مشغولی‌ها با ایالات متحده سهیم هستیم، از جمله در ارتباط با وضعیت منطقه و برنامه موشک‌های بالستیک ایران که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ناهمخوان است.

🔺ظرف بیش از ۲ سال گذشته، رابطه‌ای بسیار صریح با ایران ایجاد کرده‌ایم. همواره به صراحت اختلاف نظرهایمان را که زیاد هم هستند، مطرح و تلاش می‌کنیم بهترین راه برای حل آن‌ها را بیابیم.

🔺در گفت‌وگوهایمان درباره حقوق بشر نیز، همین رویکرد را پیش گرفته‌ایم. هنوز اختلاف نظرهای چشم‌گیری داریم، اما به همراه ایران توافق کردیم که بر نتایج ملموس تمرکز کنیم، به عنوان نمونه، ما از مصوبه اخیر تهران برای اصلاح قانون ضد مواد مخدر استقبال می‌کنیم. در تازه‌ترین دور مذاکرات سطح بالا، که چند هفته پیش برگزار شد، بر سر ادامه تعامل برای توانمندسازی زنان و نحوه رفتار با زندانیان، توافق وجود داشت.

🔺در نیمه نخست ۲۰۱۷، تجارت میان ایران و اتحادیه اروپا در مقایسه با نیمه نخست ۲۰۱۶، ۹۴٪ افزایش یافته است.

🔺عکس‌هایی را به یاد بیاورید که جوانان ایرانی توافق هسته‌ای را در خیابان‌ها جشن گرفتند. من معتقدم که ما وظیفه داریم به این مردم و رهبری ایران نشان دهیم که به نفع آنها است دروازه کشورشان را باز نگه دارند و همکاری بیشتری داشته باشند چراکه این کار منافع بیشتری را عاید آنها خواهد کرد. این به نفع آنها و به نفع ما است.

🔺در بخش مقدمه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیم‌جمله‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه این توافق می‌تواند راه را برای تعامل از نوع دیگر در منطقه فراهم کند. در مقدمه این توافق 104 صفحه‌ای نه در یکی از بندهای آن -که من هم‌اکنون آن را حفظ شده‌ام- یک ارجاع در حد یک نیم جمله وجود دارد با این مضمون که برجام می‌تواند راه را برای نوع دیگری از تعامل یا تعاملی سازنده‌تر در منطقه فراهم و زیربنای آن را ایجاد کند. این جمله -شاید الان دارم یک راز را فاش می‌کنم- به درخواست ایران گنجانده شد.

🔺زیرا مسئولان ایران در آن زمان -که همچنان هم روی کار هستند- قصد داشتند از این توافق به عنوان روشی برای درخواست مجوز از مردم خودشان و افکار عمومی خودشان جهت تعامل با سایر جهان استفاده کنند و آنها این کار را در چارچوب یک منازعه سیاسی انجام می‌دادند که به خوبی می‌دانیم داخل ایران جریان داشته و هنوز هم جریان دارد. تضعیف اجرای کامل توافق هسته‌ای، آن کسانی را که در صحنه سیاسی ایران در تلاش برای گشایش و تعامل با سایر دنیا هستند نیز تضعیف خواهد کرد.

🔺تصور کنید فردا، برجام در کار نباشد. آیا وضع حقوق بشر در ایران بهتر خواهد شد؟ احتمالاً نه. بر عکس، تندروها قوی‌تر خواهند شد. رفتار منطقه‌ای ایران بهتر می‌شود؟ مطمئناً نه.

🔺من اطمینان دارم که ایالات متحده آمریکا نیز به متعهد باقی ماندن برای اجرای کامل برجام ادامه خواهد داد. آمریکا در توافق باقی خواهد ماند.

🔺شدیداً مرا آزار می‌دهد، وقتی صداهایی می شنوم که ما در مورد حقوق بشر سکوت ‌کرده‌ایم. در حقیقت، ما آن کسانی هستیم که در مورد حقوق بشر در ایران با صدای بلندتری سخن می گویند. به سخنان رئیس جمهور ترامپ نگاه کنید و آن را با حساب‌کشی‌ ما [از ایران] در مورد مجازات اعدام مقایسه کنید.

🔺ما آن کسانی هستیم که گفتگوهای حقوق بشر را با ایران آغاز کرده ایم و این مسئله را به صورت دائم مطرح می‌کنیم. هیچ دیگرانی را نمی‌بینم که این کار را انجام دهند. حتی امروز در وین [نشست کمیسیون مشترک برجام که در وین در حال برگزاری است] نیز این کار را انجام می‌دهیم. ما هرگز، هرگز، هرگز به علت دلایل دیگر ازطرح مسائل مربوط به حقوق بشر جلوگیری نمی‌کنیم

🔺اما دوباره می‌توانم بگویم که مهم ترین و مهم‌ترین و مهم‌ترین [موضوع] برای من، دینامیک اجتماعی و سیاسی در داخل ایران است. مردم ایران که توافق را جشن گرفتند، نه به دلیل مسائل هسته ای، بلکه به این دلیل بود که این توافق فرصت گشایش به سمت مشارکت بین المللی را نشان می‌داد. و این سرمایه‌گذاری است که برای ما اروپایی‌ها هوشمندانه است

متن کامل گزارش در:
https://t.me/VaaaJ/20
https://t.me/VaaaJ/21
https://t.me/VaaaJ/22


🔴راز موگرینی
📣سخنرانی مهم و بی‌سابقه‌ی موگرینی پیرامون راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران (بخش سوم)

http://yon.ir/EWb52
🔺اگر برجامی در کار نبود، چه اتفاقی می‌افتاد؟ تصور کنید فردا، برجام در کار نباشد. آیا وضع حقوق بشر در ایران بهتر خواهد شد؟ احتمالاً نه. بر عکس، تندروها قوی‌تر خواهند شد. رفتار منطقه‌ای ایران بهتر می‌شود؟ مطمئناً نه. آیا برنامه هسته‌ای ایران، همچنان تحت نظارت خواهد بود؟ نه. آیا آژانس ابزارهای لازم برای حضور در این کشور را خواهد داشت؟ خیر. مطمئن خواهیم بود که برنامه هسته‌ای‌ای که ایران توسعه می‌دهد صلح‌آمیز خواهد بود؟ یقیناً نه و غنی‌سازی دوباره از سر گرفته می‌شود؟ از همین فردا.

🔺تمام جهان متعهد به اجرای کامل برجام هستند. من اطمینان دارم که ایالات متحده آمریکا نیز به متعهد باقی ماندن برای اجرای کامل برجام ادامه خواهد داد. در توافق باقی خواهد ماند. این چیزی است که من و تیلرسون هفته پیش در بروکسل درموردش بحث کردیم. این پیامی بود که ما از او دریافت کردیم: ما به اجرای توافق ادامه خواهیم داد.

🔺دو نقطه را علاقه دارم که شفاف کنم. هیچ «بند غروب آفتابی» (Sunset Clause) در توافق هسته ای وجود ندارد؛ می دانم که اغلب به این موضوع اشاره می شود. اما تمام ۱۰۴ صفحه برجام را بخوانید هیچ بند غروب آفتابی در برجام وجود ندارد.

🔺 معامله هسته ای، تعهد هسته ای امنیت بیشتری را در منطقه و برای ما به ارمغان می آورد. به همین دلیل است که به دوستان آمریکایی خود گفتم که این مسئله مربوط به رابطه استراتژیک برای امنیت اروپا است. در مورد کسب و کار نیست، در مورد منطقه نیست، این توافق در مورد امنیت است. از آنجا که ما نمی خواهیم که در آن منطقه -که در حال حاضر به اندازه کافی مشکل دارد - یک مسابقه تسلیحات هسته ای را شاهد باشیم.

🔺اگر ما تنها یک معامله کاری در زمینه عدم گسترش سلاح های هسته ای را از بین ببریم، می خواهم ببینم چگونه می توانیم بحران گسترش هسته ای را که اکنون در حال وقوع است، به صورت مسالمت آمیز حل کنیم. ما یک معامله ای داریم که مانع گسترش سلاح های هسته ای می شود و ما می خواهیم آن را از بین ببریم؟ باید دیوانه شویم بنابراین من فکر می کنم -و من مطمئن هستم- که ما می توانیم کار خود را ادامه دهیم تا اطمینان حاصل شود که ایران به طور کامل تعهدات خود را تحت این قرارداد برآورده می کند. این نکته کلیدی است! این نکته کلیدی است!

🔺نکته دوم در مورد مسئله حقوق بشر است. زیرا شدیداً مرا آزار می‌دهد، وقتی صداهایی می شنوم که ما در مورد حقوق بشر سکوت ‌کرده‌ایم. در حقیقت، ما آن کسانی هستیم که در مورد حقوق بشر در ایران با صدای بلندتری سخن می گویند. به سخنان رئیس جمهور ترامپ نگاه کنید، به سخنرانی آمریکایی‌ها در مورد مجازات اعدام نگاه کنید و آن را با حساب‌کشی اروپا [از ایران] در مورد مجازات اعدام مقایسه کنید. با عرض معذرت از اینکه بی پرده صحبت می‌کنم، اما ما وارد زمانی شده‌ایم که دیپلماسی دارای یک زبان متفاوت است.

🔺ما کسانی هستیم که پروند‌ه‌های خاصی را مطرح کرده‌ایم و حتی امروز در وین [نشست کمیسیون مشترک برجام که در وین در حال برگزاری است] نیز این کار را انجام می دهیم.
ما آن کسانی هستیم که گفتگوهای حقوق بشر را با ایران آغاز کرده ایم، گفتگوهایی که مرتبا اتفاق می افتد. ما آن کسانی هستیم که این مسئله را به صورت دائم مطرح می کنیم -کسان دیگری نیستند [که این کار را بکنند]-. من دیگران را نمی‌بینم، هیچ دیگرانی را نمیبینم که این کار را انجام دهند. ما هرگز، هرگز، هرگز به علت دلایل دیگر ازطرح مسائل مربوط به حقوق بشر جلوگیری نمی‌کنیم. ما همواره و همیشه این کار را انجام می دهیم و گاهی اوقات -اغلب اوقات- ما تنها هستیم. بنابراین حداقل بیایم از کار خودمان پشتیبانی کنیم و کارمان را مورد تقدیر دهیم. بنابراین، این همچنان به این جنبه‌ی بسیار مهم از تعامل‌مان با ایران ادامه می‌دهیم.

🔺اما دوباره می‌توانم بگویم که مهم ترین و مهم‌ترین و مهم‌ترین [موضوع] برای من، دینامیک اجتماعی و سیاسی در داخل ایران است. مردم ایران که توافق را جشن گرفتند، نه به دلیل مسائل هسته ای، بلکه به این دلیل بود که این توافق فرصت گشایش به سمت مشارکت بین المللی را نشان می داد. و این سرمایه‌گذاری است که برای ما اروپایی‌ها هوشمندانه است.

@VaaaJ


🔴راز موگرینی
📣سخنرانی مهم و بی‌سابقه‌ی موگرینی پیرامون راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران (بخش دوم)

http://yon.ir/EWb52
🔺این همکاری [با ایران] برای ما، و حتی برای مردم ایران بسیار اهمیت دارد. من از شما می‌خواهم عکس‌هایی را به یاد بیاورید که جوانان ایرانی -دختران و پسران و نه حتی فقط جمعیت جوان این کشور- توافق هسته‌ای را در خیابان‌ها جشن گرفتند. بنابراین، من معتقدم که ما وظیفه داریم به این مردم و رهبری ایران نشان دهیم که به نفع آنها است دروازه کشورشان را باز نگه دارند و همکاری بیشتری داشته باشند چراکه این کار منافع بیشتری را عاید آنها خواهد کرد. این به نفع آنها و به نفع ما است.

🔺یک تعامل دیپلماتیک اما انتقادی با ایران، می‌تواند به نفع خاورمیانه بوده و از تشدید تنش منطقه‌ای که می‌تواند کل جهان را بی‌ثبات کند، جلوگیری کند. من همچنین از شما به دلیل تماس‌های‌تان با کنگره آمریکا و سفر هیات روابط با ایران به این کشور تشکر می‌کنم

🔺هدف توافق هسته‌ای با ایران، همان‌طور که از نامش به صراحت برمی‌آید، صرفاً هسته‌ای است. این تصمیم درستی بود یا خیر؟ تصمیمی بود که ۱۴ سال پیش در آغاز مذاکرات گرفته شد. فکر نمی‌کنم با گفتن این حرف من رازی را افشا کرده باشم: این تصمیم کشورهای حاشیه خلیج و دولت آمریکا در آن زمان بود که مذاکرات را صرفاً به مسائل هسته‌ای محدود کنند. در آن زمان ایران بود که بر انجام مذاکره در حوزه‌های دیگر اصرار داشت. آیا این تصمیم علاقلانه بود یا خیر؟ من و شما الان در جایگاهی نیستیم که درباره آن قضاوت کنیم.

🔺با توجه به اینکه جامعه بین‌المللی ممکن است در سال‌های آینده به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نظارت بر برنامه هسته‌ای سایر کشورها نیاز خواهد داشت زیر سوال بردن اعتبار آن عاقلانه نیست. وقتی که آژانس بعد از ارزیابی‌های کاملاً فنی ۹ بار تأیید می‌کند که ایران به تعهدات هسته‌ای خود پایبند بوده، این یعنی اینکه توافق، کارآمد است.

🔺آیا این به معنی داشتن نگرش مثبت درباره ایران یا اعتماد به ایران یا به معنی خوش‌بینی درباره فضای موجود است؟ دقیقاً چون مسئله به کشوری مانند ایران مربوط می‌شود لازم است شما با این کشور توافق هسته‌ای داشته باشید. چون نمی‌خواهیم کشوری مانند ایران به سلاح‌های هسته‌ای در منطقه دست پیدا کند. اگر با سوئیس طرف بودیم، مسئله فرق می‌کرد. بنابراین، موضوع به ساده‌انگاری مربوط نیست، برعکس، نبودن اعتماد است که این توافق را ضروری می‌کند. و این استدلال در طول همه‌ی سال‌های مذاکرات وجود داشت.‌

🔺یک بحث اساسی وجود دارد، اگر ما شروع به تغییر در توافق دولتی و تعهدات بین المللی کنیم، آن‌ها را زیر سوال برده‌ایم. اگر این اتفاق بیفتد در آینده یا از همین حالا هیچ کسی گفتگو بر سر هر توافقنامه‌ی بین المللی با هر دولتی را نمی‌پذیرد. همان که به لاتین می‌گویند: «توافق شده را نگه دار».

🔺در بخش مقدمه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیم‌جمله‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه این توافق می‌تواند راه را برای تعامل از نوع دیگر در منطقه فراهم کند. در مقدمه این توافق 104 صفحه‌ای نه در یکی از بندهای آن -که من هم‌اکنون آن را حفظ شده‌ام- یک ارجاع در حد یک نیم جمله وجود دارد با این مضمون که برجام می‌تواند راه را برای نوع دیگری از تعامل یا تعاملی سازنده‌تر در منطقه فراهم و زیربنای آن را ایجاد کند. این جمله -شاید الان دارم یک راز را فاش می‌کنم- به درخواست ایران گنجانده شد.

🔺زیرا مسئولان ایران در آن زمان -که همچنان هم روی کار هستند- قصد داشتند از این توافق به عنوان روشی برای درخواست مجوز از مردم خودشان و افکار عمومی خودشان جهت تعامل با سایر جهان استفاده کنند و آنها این کار را در چارچوب یک منازعه سیاسی انجام می‌دادند که به خوبی می‌دانیم داخل ایران جریان داشته و هنوز هم جریان دارد.

🔺بعضی‌ از شما به این واقعیت اشاره می‌کنید که تضعیف اجرای کامل توافق هسته‌ای، آن کسانی را که به روش خودشان -که با روش ما فرق دارد- در صحنه سیاسی ایران در تلاش برای گشایش و تعامل با سایر دنیا هستند نیز تضعیف خواهد کرد. تضعیف برجام یا ابراز تردید در آن راهی برای تقویت تندروها در صحنه سیاسی ایران است. آیا این برای ما مناسب است؟ مطمئنا برای ما مناسب نیست.

@VaaaJ


🔴راز موگرینی
📣سخنرانی مهم و بی‌سابقه‌ی موگرینی پیرامون راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران (بخش اول)

http://yon.ir/EWb52
♦️در شرایطی که موعد اظهار نظر کنگره آمریکا در مورد برجام فرا رسیده است، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست عمومی پارلمان اروپا در دو بیانیه آغازین و پایانی در جلسه مربوط به توافق هسته‌ای ایران سخنان مهمی را ایراد کرد و به نوعی تکلیف برجام و مذاکرات بر سر موضوعات جدید را نیز روشن کرد. اهمیت این سخنان وقتی بیشتر می‌شود که دقت کنیم دور جدید مذاکرات (منطقه‌ای، موشکی و حقوق بشر و...) بی سروصدا با اتحادیه‌ اروپا در حال انجام است و ظاهراً آمریکا در آن حضوری ندارد اما موگرینی (مسئول ارشد مذاکره با ایران) همان مواضع آمریکایی‌ها، بلکه به اذعان خودش -در همین سخنرانی- مواضعی تندتر، نافذتر و موثرتر از آمریکایی‌ها را در قبال ایران دارد.
نکات اصلی این سخنرانی به این شرح است:

🔺با توجه به بی‌ثباتی‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا و همچنین مناقشه اتمی شبه‌جزیره کره، حفظ و اجرای توافق هسته‌ای با ایران یک ضرورت قطعی است. ما تاب تنش بیشتر در خاورمیانه و یک بحران اشاعه‌ای دیگر را نداریم.

🔺توافق با ایران، درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران اطمینان ایجاد می‌کند و برای امنیت جمعی ما در اتحادیه اروپا، در منطقه و فراتر از آن حیاتی است.

🔺با برجام ما قدرتمندترین رژیم نظارتی که تاکنون وجود داشته را بر برنامه هسته‌ای ایران اعمال کرده‌ایم.

🔺دستیابی به برجام پس از ۱۲ سال مذاکرات دشوار مقدور شد. مذاکره مجدد این توافق، یا بخش‌هایی از آن، جزو گزینه‌ها نیست. هیچ فرد دارای حسن نیتی نمی‌تواند باور کند که این روشی قابل اعتنا برای پیگیری است.

🔺توافق هسته‌ای با ایران منافع امنیتی اتحادیه اروپا و آمریکا را تأمین می‌کند و بهترین راه برای دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا جهت رفع نگرانی‌های امنیتی‌اش، همکاری با ما اروپایی‌ها است.

🔺ما اروپایی‌ها در بسیاری از دل‌مشغولی‌ها با ایالات متحده سهیم هستیم، از جمله در ارتباط با وضعیت منطقه و برنامه موشک‌های بالستیک ایران که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ناهمخوان است. به همین دلیل هم هست که ما هنوز هم برخی تحریم‌های هدفمند و محدودیت‌ها [علیه ایران را] پابرجا نگه داشته‌ایم.

🔺اما این موضوعات نباید با برنامه جامع اقدام مشترک تداخل پیدا کند و باید به نحوی مناسب و در جای مناسب مورد رسیدگی قرار گیرد. از بین بردن یک توافق هسته‌ای مثمر ثمر، ما را در وضعیت بهتری برای بحث در مورد موارد دیگر قرار نمی‌دهد، بلکه برعکس. ما همواره در تماس‌های‌مان با ایران همین کار را انجام می‌دهیم و درباره تمامی مسائل روی میز، از همکاری گرفته تا موارد دشوار، تمام موضوعات منطقه با یکدیگر رایزنی می‌کنیم.

🔺ظرف بیش از ۲ سال گذشته، ما رابطه‌ای بسیار صریح با ایران ایجاد کرده‌ایم. ما همواره به صراحت اختلاف نظرهایمان را که زیاد هم هستند، مطرح و تلاش می‌کنیم بهترین راه برای حل آن‌ها را بیابیم.

🔺در گفت‌وگوهایمان درباره حقوق بشر نیز، همین رویکرد را پیش گرفته‌ایم. ما هنوز اختلاف نظرهای چشم‌گیری داریم، اما به همراه ایران توافق کردیم که بر نتایج ملموس تمرکز کنیم، به عنوان نمونه، ما از مصوبه اخیر تهران برای اصلاح قانون ضد مواد مخدر استقبال می‌کنیم. این مصوبه، اگر به درستی اجرا شود، می‌تواند به کاهش چشم‌گیر آمار اعدام‌ مجرمین مرتبط با مواد مخدر در ایران منجر شود.

🔺در تازه‌ترین دور مذاکرات سطح بالا، که چند هفته پیش برگزار شد، بر سر ادامه تعامل برای توانمندسازی زنان و نحوه رفتار با زندانیان، توافق وجود داشت. ما همچنین توافق کردیم که امکان همکاری در مبارزه با مواد مخدر و در موضوع مهاجرت را بررسی کنیم.

🔺از زمانی که به توافق هسته‌ای دست یافته‌ایم، تعامل ما با ایران وارد مرحله‌ای تازه شده است، که همانطور که گفتم، چندان ساده هم نبوده، اما قطعا این مرحله‌ای تازه است.

🔺در نیمه نخست ۲۰۱۷، تجارت میان ایران و اتحادیه اروپا در مقایسه با نیمه نخست ۲۰۱۶، ۹۴٪ افزایش یافته است. میزان صادرات نفت به سطح پیش از تحریم بازگشته و میلیاردها از بدهی‌های نفتی بازپرداخت شده است. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی رو به افزایش است و بر اساس اعلام دولت این کشور، این رقم در مقایسه با سال گذشته ۵۵٪ افزایش یافته است. پیشرفت در بخش بانکی و اعتباری، به واسطه چند عامل، کندتر بوده است، اما کارهای مهمی از جمله از سوی طرف ایرانی، برای ارتقا شرایط صورت گرفته است.

@VaaaJ


حسن روحانی/ گزارش صد روزه:
«اگر قدرت نظامی ما زیاد و قدرت سیاسی و دیپلماسی ما ضعیف باشد، نمی‌توانیم این قدرت را #نقد کنیم... دولت یازدهم دنبال تقویت هر دو بال بوده و دولت دوازدهم هم همین را دنبال می‌کند... اینها دو بال قدرت برای حرکت #کشور در مسایلی است که در منطقه و جهان پیش روی ما بوده یا در آینده خواهد بود»

به کسایی که سرمایه‌های وطن رو «نقد» میکنن، چی میگن؟!
#وطنـنقدکن
#برجام
#مذاکرهـموشکی
#مذاکرهـمنطقهـای
http://bit.ly/2AIyOAN


@VaaaJ


🔴 می‌شود برای شروع وحدت کرد!

🔺بالاخره فاز عمومی کردن دور جدید مذاکرات (موشکی و منطقه) در قالب انتشار یک سرمقاله کلید خورد. مسئله‌ای که قابل پیش بینی بود و این سرمقاله هم در اصل چیزی نبود جز امتداد آن درختی که قبلاً نهالش توسط برخی مسئولین امر کاشته شده بود: «ايران هم [در زمینه برنامه موشکی] در موقعيت خوبي قرار دارد و به اهداف خودش رسيده و قادر است که ‌اين برنامه‌ها را در همين نقطه کنوني متوقف کند. برد بيش از دو هزار کيلومتر در برنامه‌هاي ايران نيست... اگر ايران قبول کند که موشک‌هايش را در برد ۲۰۰۰ کيلومتر نگه دارد، شايد براي طرف مقابل قابل فهم باشد. آنها به ‌اين نتيجه رسيده‌اند که نمي‌توانند سيستم موشکی ايران را از بين ببرند...»

🔺حال از این پس باید منتظر کِشمَکِش‌های متنوعی بر سر این موضوع و به بهانه‌ی این سرمقاله در فضای عمومی باشیم. فرآیندی که فارغ از محتوا حاصلش پیشبرد پروژه‌ مذاکرات جدید از طریق علنی و عادی سازی این مباحث در اذهان است.

🔺اما یکی از نخستین و تامل‌ برانگیزترین واکنش‌ها به این سرمقاله، متن روزنامه‌ی خاصِّ «صبح‌نو» است. روزنامه‌ای که طیف ویژه‌ای از صاحب‌منصبان، تصمیم‌سازان و متنفذین اصولگرا را نمایندگانی می‌کند. سبک و موضع مخالفت این روزنامه با پیشنهاد آغاز مذاکرات موشکی جالب توجه است. این روزنامه در مطلبی که تمام صفحه سیاست خارجی آن را پر کرده به بیان پیروز مجتهدزاده می‌نویسد: «در حال حاضر هیچ طرحی در این کشمکش‌ها رسماً پیشنهاد مذاکره بر سر مسائل مختلف نداده است، چگونه باید وارد مذاکره‌ای شویم که پیشنهاد نشده است... روسای جمهور آمریکا و فرانسه حرف‌های متعددی درباره مذاکره با ایران مطرح کرده‌اند اما تاکنون به صورت رسمی از ایران درخواست مذاکره نداشته‌اند، فلذا ما باید توپ را در دروازه دشمن بیندازیم و بگوییم هرگاه آمریکا همه تعهدات برجام را اجرا کرد. در حال حاضر باید دقت داشته باشیم، در شرایطی که هیچ مرجع رسمی صحبت از مذاکره با ایران را مطرح نکرده، این برخورد خام و ناپخته است که بگوییم مذاکره می‌کنیم یا نه.»

🔺در جای دیگری از این متن هم حشمت‌الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از یک محدودیت ۱۶ ساله و ظاهراً داوطلبانه در صنایع موشکی رونمایی و در واقع آن را عادی سازی می‌کند: «از سال ۲۰۰۱ میلادی که بوش مجموعه جنگ‌ها را در خاورمیانه با حمله به افغانستان آغاز کرد، چنین اتهاماتی علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح شد که جمهوری اسلامی ایران برای بهانه زدایی، رسماً اعلام کرد که پروژه موشکی ۴ به تعلیق درآمده است که این تعلیق تا به امروز ادامه دارد... پس از آن بود که ما با شهاب ۳ به برد ۲ هزار کیلومتر رسیدم و ایران برای بهانه زدایی شهاب ۴ را تعلیق کرده و به سمت کیفی سازی موشک‌های خود رفت»
http://bit.ly/2ywzi84

🔺مجموعاً و ظاهراً حداقل برای شروع، اختلاف نظر خاصی وجود ندارد؛ در بحث موشکی با مبنا قرار دادن همین برد ۲۰۰۰ کیلومتری و با توجیه کافی بودن آن می‌شود مذاکرات را جلو برد، اینکه در نهایت خروجی کار عملاً نحیف کردن و بعد هم خشک کردن صنایع موشکی می‌شود مسئله‌ی الان نیست! کمااینکه در هسته‌ای هم با توجیه اینکه ما نیازی به غنی‌سازی بیش از ۲۰ درصد نداریم کار شروع شد. در بحث منطقه هم راه‌ها (بهانه‌ها)ی مختلفی برای شروع وجود دارد، آن هم به وقت‌اش!

@VaaaJ


🔸فعلاً کفایت می‌کند!

🔺وقتی کشوری در آستانه یا در میانه‌ی مذاکرات موشکی قرار دارد و قاعدتاً فرمانده نظامی آن کشور با این مذاکرات مخالف باشد و بخواهد مخالفت خود را نشان دهد، قاعدتاً باید وعده افزایش توانمندی در آن حوزه را بدهد مثلاً اعلام کند برد موشک‌های‌مان را به فلان مقدار ارتقا می‌دهیم یا از فلان موشک جدید رونمایی می‌کنیم؛ نه اینکه بگوید برد فعلی برای موشک‌های‌مان کافی است (هرچند که در ادامه‌اش جملاتی بگوید که می‌توانیم در صورت نیاز آن را افزایش دهیم).
🔺اینگونه سخن گفتن در این شرایط، طبیعتاً در فضای بین‌الملل به معنی گام اول پذیرش محدودیت در موضوع موشکی برداشت می‌شود، کمااینکه بلافاصله آسوشیتدپرس برای این صحبت‌ها تیتر زد که «سوپریم لیدر برد موشک‌های ایران را محدود کرده است» و رسانه‌های مطرح دیگر مانند واشینگتن‌پست، نیویورک‌تایمز، فاکس نیوز، تایمزدیلی و خیلی‌های دیگر این خبر را به همین صورت پوشش دادند.
http://bit.ly/2AkoD1L

ــــــــــــــــــــــــــــــ
سه شنبه هفته گذشته فرمانده سپاه پاسداران در حاشیه همایش جهان بدون ترور گفته بود: «برد موشک‌های ما طبق سیاست‌هایی که رهبری تعیین کردند محدود بوده و 2 هزار کیلومتر است و هرچند توانمندی برای افزایش این برد وجود دارد اما این میزان فعلاً کفایت می‌کند چرا که امریکایی‌ها به اندازه کافی در شعاع 2 هزار کیلومتر در اطراف کشور ما حضور دارند که در صورت تهاجم به آنها پاسخ داده خواهد شد.»
http://bit.ly/2hdwsl1


🔴اعلام آغاز رسمی و علنی دور جدید مذاکرات!

🔹وزیرخارجه فرانسه نیمه دوم نوامبر (اواخر آبان) به ایران سفر می‌کند. روز پنجشنبه سخنگوی وزارت خارجه فرانسه سه موضوع مورد بحث در این سفر را مشخص کرد:

🔹«برنامه هسته‌ای ایران در چارچوب برجام که یک توافقنامه منع تکثیر هسته‌ایِ مستحکم و کارآمد است و باید حفظ شود.» «برنامه بالستیک ایران که به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت وفادار نبوده است.» «برنامه منطقه‌ای ایران که خواسته ما این است که ایران نقش مثبتی در حل بحران‌های خاورمیانه ایفا کند. در این موضوع ما دقیق و با صراحت با همتایان ایرانی‌مان بحث می‌کنیم.»
http://bit.ly/2h2Cam0

🔹در شرایطی که ترامپ در نطق چند هفته پیش خود با موضوع استراتژی مقابله با ایران، رسیدگی به مسئله موشکی و حضور منطقه‌ای ایران را به عنوان اولویت‌های برخورد با ایران اعلام کرده بود، حالا به صورت رسمی دستور کار سفر یک مقام بلندپایه اروپایی گفتگو (مذاکره) بر سر مسائل موشکی و حضور منطقه ای ایران اعلام می شود. جالب توجه است که سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در همین صحبت اخیر خود تاکید کرده که در موضوع موشکی و منطقه با شرکای اروپایی و اعضای شورای امنیت همکاری نزدیک دارند. در واقع می‌توان گفت که این اعلام به معنی آغاز رسمی و علنی دور جدید مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی، به نیابت از آمریکا و به منظور برآورده کردن مطالبات کنگره آمریکا و ترامپ است.

🔹جالب است که «ژان ایوه لو دِریان» وزیر خارجه فرانسه هفته گذشته در اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا گفته بود: «رفتار منطقه ای ایران در یمن، سوریه،لبنان، عراق و منطقه خلیج [فارس] چه مستقیم و چه غیر مستقیم قابل تحمل نیست. فعالیت های موشکی بالستیکی ایران در تضاد با قطع نامه شورای امنیت است. چنین رویکردی با منافع آمریکا و فرانسه در تضاد است. چنین رویکردی تهدیدی برای منطقه است». «نمی‌توانیم دخالت‌های ایرانی و جاه‌طلبی‌های هژمونیک ایران را بپذیریم و نظرمان را خیلی روشن به تهران اعلام کرده ایم و من در روزهای آینده این فرصت را دارم که به تهران بروم». «هدف مشترکمان کنترل این رفتار است» «ایران نه امروز و نه در آینده نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند و برجام این هدف را تا 10 سال آینده محقق می کند.»
http://on.cfr.org/2zxkTwQ
ویدئوی اظهارات (دقیقه 19 به بعد)
http://bit.ly/2j0kY56

🔹همچنین سفر وزیر خارجه فرانسه،‌ مقدمه سفر ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز هست. ماکرون نخستین رئیس جمهور فرانسه است که در تاریخ جمهوری اسلامی به ایران سفر می‌کند و به نظر می‌رسد که آن سفر نیز دستور کاری بسیار مهم و تعیین کننده داشته باشد کمااینکه ماکرون همزمان با سخنرانی ترامپ در مورد ایران، اعلام کرده بود به ایران سفر می‌کند و در کنار حفظ برجام، بر مذاکره در مورد برنامه موشکی و حضور منطقه‌ای ایران و رسیدن به «توافق مکمل» تاکید کرده بود.
http://bit.ly/2lMyYjT

@VaaaJ


📝مذاکره نیابتی با اروپا، جدیدترین تاکتیک برای اجرای پروژه نرمالیزاسیون

⭕️سخنان اخیر روحانی در مجلس شورا، به خصوص در کنار تیترهای خبری صداوسیما کاملاً انقلابی و در جهت درس آموزی از مذاکرات اصطلاحاً هسته‌ای و پایان مذاکره با آمریکا نمایش داده شد.

⭕️به نظر می‌رسد واریز سخنان جدید روحانی به حساب تجربه‌‌ی حاصل از مذاکرات حاوی مقدار زیادی خوش بینی است و جا دارد این سوال مطرح شود که جریان حامی مذاکره با این سخنان به دنبال چه مقصودی است؟

⭕️روحانی در خلال جملات معروفی که در همین چند روز بارها در صداوسیما بازپخش شد و عمدتاً مضامینی در مخالفت با دولت جدید آمریکا داشت، جملات قابل توجهی نیز در تایید اصل مذاکره و بخصوص مذاکره در موضوع دوم با کسی که مذاکره اولش همراه با عمل به تعهدات بوده ابراز کرد.

🔺در مجموع آیا سخنان اخیر روحانی با این هدف صورت نگرفته است که او و حامیان مذاکرات جدید (که قطعاً به تیم دولت محدود نمی‌شود، کمااینکه در برجام نبود) وجهه‌ی خود را در فضای عمومی بازسازی کنند و چهره‌ای هوشمند، اهل حساب و کتاب، عزتمند، عاقل، مخالف با توافق به هر قیمتی از خود ارائه دهند؟

🔺آیا این وجهه‌سازی در کنار اهداف و منافع متعددی که در داخل برای این جریان دارد، با این هدف انجام نمی‌شود که در موعد مقتضی که قرار است مذاکرات جدید این بار به صورت علنی با اروپایی‌ها آغاز شود، این کار در اذهان بدون وجه و از سر شیفتگی برای توافق با غرب و حراج منافع ملی قلمداد نشود و اتفاقاً مذاکرات توسط کسی صورت گیرد که جلوتر از همه اعلام کرده مذاکره با آمریکا در این شرایط دیوانگی است و نسبت به جوانب و بازیگران مختلف ماجرا نیز حواس جمع است؟

🔺شاید نوع واکنش سخنگوی وزارت خارجه به خبر درخواست ملاقات ترامپ با روحانی نیز موید همین احتمال باشد. روز یکشنبه ساعتی پس از سخنان روحانی در مجلس، خبرگزاری فارس در طی یادداشتی برای اولین بار، خبر درخواست دیدار ترامپ با روحانی با کار چاق کنی فرانسه را منتشر و بابت رد این درخواست از سوی روحانی از وی تشکر کرد و به مذمت اقدام فرانسه پرداخت.

🔺روز دوشنبه نیز روزنامه صبح‌نو در مطلبی با تمجید از اقدام روحانی و تیمش در سخنرانی سازمان ملل به تحلیل چرایی جواب رد روحانی به ترامپ پرداخت. این روزنامه در انتهای مطلبش می‌نویسد: «آنچه در ماجرای درخواست ترامپ برای انجام ملاقات با روحانی و پاسخ منفی رییس جمهور كشورمان به رییس جمهور آمریكا جای سؤال را باقی گذاشته، این است كه چرا این اقدام انقلابی روحانی تاكنون از سوی دولت رسانه‌ای نشده است؟ چرا دست بالای ایران در این ماجرا مخفی نگاه داشته می‌شود؟»

🔺سخنگوی وزارت خارجه در همین روز در واکنش به این مطالب، اصل درخواست برای دیدار را تایید می‌کند ولی موارد مطرح شده در مورد فرانسه را نادرست اعلام می‌کند.

🔺آقای سخنگو همچنین در خلال اظهاراتش پیرامون گپ موشکی، می‌گوید «اگر منظور شما مذاکرات با کشورهای اروپایی در حوزه مسائل خاص هست، آن یک بحث دیگری است که بنا به موضوع در جای خود قابل تفسیر،‌ تبیین و مطالعه هست و می‌شود در آن مورد تصمیمات لازم را به هنگام اتخاذ کرد.»

🔺جالب توجه است که محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی روحانی نیز دو هفته پیش، در مصاحبه با شبکه سی ان ان گفته بود: «اگر درباره مسائل بین المللی و منطقه ای نگرانی وجود دارد، این مسائل می تواند موضوع مذاکره میان ایران با کشورهای منطقه یا اروپا باشد.»

⭕️در مجموع به نظر می‌رسد که متصدیان داخلی پروژه نرمالیزاسیون جمهوری اسلامی، شرایط (داخلی و خارجی) را برای مذاکره جدید با آمریکا مساعد نمی‌بینند و این بار با تغییر ریل برای رسیدن به همان مقصد تلاش می‌کنند. به عبارت دیگر مذاکره علنی با اروپا، ولی در واقع به نیابت از آمریکا و برای اجرا شدن گام به گام طرح آمریکا را به عنوان راهبرد جدید خود برگزیده‌اند. در این موقعیت نیز پیش و بیش از همه مواضع ظاهراً ضدآمریکایی و حتی اخیراً علیه توافق و مذاکره با آمریکا ابراز می‌دارند که به اجرای بهتر همان راهبرد کمک می‌کند.

⭕️گفتنی است این احتمال، با آرایش جدید تحریمی که در آمریکا در حال رقم خوردن است، به خصوص طرح کاتن-کورکر برای اصلاح قانون «بازبینی توافق هسته‌ای با ایران» (INARA)، و همچنین نوع رابطه‌ اروپا و آمریکا و نقش اروپایی‌ها در مذاکرات جدید نیز همخوان است، که توضیح آن فرصت جداگانه‌ای می‌طلبد.

⭕️اجمالاً اینکه این‌بار در حقیقت و عملاً مذاکره‌ای وجود ندارد؛ آمریکا لیست مطالبات خود را به صورت نقاط ماشه (Trigger points) در می‌آورد که ایران یا باید آن‌ها را رعایت کند یا بازگشت و ازدیاد تحریم‌ها را شاهد باشد. از سوی دیگر مقامات مختلف اروپایی در چند ماه اخیر بارها اعلام کرده‌اند که در زمینه مسائل موشکی، منطقه، حقوق بشر، اجرای دقیق و حتی دائمی کردن محدودیت‌های برجام با ترامپ همراهی و هماهنگی دارند.

@VaaaJ


⭕️ ریشۀ همراهی‌ها، سکوت‌ها و بایکوت‌ها!

🔺در خبرها آمده است که علی اکبر ولایتی، رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، حمیدرضا مقدم فر را به عنوان مشاور فرهنگی خود در این دانشگاه منصوب کرده است.

🔺در این خبر به سوابق مقدم‌فر نیز اشاره شده که دو مورد آن نسبت به بقیه جالب تر است! یکی «مسئول فرهنگی مجمع بیداری اسلامی» و دیگری «مدیر عامل برخی خبرگزاری های مهم و موثر کشور [فارس، تسنیم و...] و ریاست شورای سیاستگذاری جمعی از رسانه های کشور ‌‌[رسانه‌های اصولگرا]».
http://yon.ir/f0Fyz

🔺حال جای سوال دارد که آیا همکاری جناب مقدم فر (با این میزان نفوذ و تاثیر در رسانه‌های عریض و طویل اصولگرا) با آقای ولایتی (#پزشک‌_برجام/فوق‌ تخصص #بستر‌ساز‌ی‌داخلی) تنها به مجمع بیداری اسلامی و دانشگاه آزاد ختم می‌شود یا احیاناً این همکاری در حوزه‌های دیگر از جمله مذاکرات قدیم و جدید نیز وجود داشته و دارد؟

🔺آیا ریشه تلاش (عمدتاً پنهان) برای به سکوت واداشتن یا بایکوت جریان مردمی دلواپسیم در طول مذاکرات اصطلاحاً هسته ای و در جریان تصویب برجام را نیز باید در این نوع مراودات جستجو کرد؟

🔺آیا در مذاکرات پیش‌رو نیز باید منتظر ثمردهی این همکاری‌ها باشیم؟

@VaaaJ


⭕️سفر آمانو با چه هدفی؟!

🔺سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد سفر روز شنبه‌ی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته: «سفر یوکیا آمانو به تهران در ادامه دیدارهای متقابل میان مدیران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مقامات ذی‌ربط در ایران و با هدف مرور آخرین وضعیت همکاری‌ها و ارتباطات دو طرف در زمینه‌ برجام، امور پادمانی و همکاری‌های هسته‌ای در امور صلح‌آمیز دانست.»

🔺احیاناً منظور ایشان از «مرور آخرین وضعیت همکاری‌ها»، هم‌فکری و هم‌کاری در مورد نحوه ارضای آخرین مطالبات تیم ترامپ و کنگره از جمله بازرسی از اماکن نظامی (یا غیرنظامی)، بازجویی از دانشمندان، درج جزئیات بیشتر و دقیقتر در گزارش‌های آژانس، رسیدگی به پرونده PMD، تصویب پروتکل الحاقی و... نیست؟!

@VaaaJ


«گر بتوانیم انسجام ملی خودمان را حفظ کنیم، زیر پای استراتژی ترامپ خالی می شود، اگر در داخل دعوا نشود عملاً راهبرد آمریکا پیش نخواهد رفت...
این‌ها میخوان تئوری برجام را مجدداً در اینجا پیاده کنند. متاسفانه در برجام ما گرفتار این مشکل شدیم، بخش‌هایی از نخبگان وایسادن گفتن چی میشه یه توافق بکنیم، بخش‌هایی گفتن نه نباید توافق کنیم...»

یعنی این دفعه قراره بدون دعوا برجام امضا بشه؟!


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
به این میگن منتقد خوب!
همیشه در نقد پیش قراول باشی، فقط در نقاط سرنوشت ساز فتیله رو بکشی پایین!

مجدداً خاطره‌ی ماندگارِ یادداشتِ «توافق متوازنِ» ایشان پس از اعلام برجام برای‌مان زنده شد!


⭕️چرا می‌گوییم سوت آغاز دور جدید مذاکرات به صدا درآمده/ امر به نشنیدن و سکوت در برابر این صدا با چه هدفی صورت می‌گیرد؟!(قسمت سوم)
#حتما_بخوانید
🔺در جدیدترین موضع گیری نیز محمد نهاوندیان از اعضای اصلی دولت دوازدهم و معاون رئیس جمهور، در مصاحبه با شبکه‌ی سی ان ان و در موضعی که در واقع نشان از آمادگی ایران برای مذاکره بر سر موضوعات فراهسته‌ای داشت اعلام کرد (http://yon.ir/qyWS5): «هر موضوعی ممکن است که میان کشورها بحث شود اما نمی توان درباره برجام دوباره مذاکره کرد. برنامه موشکی بخشی از برجام نبود. اگر درباره مسائل بین المللی و منطقه ای نگرانی وجود دارد، این مسائل می تواند موضوع مذاکره میان ایران با کشورهای منطقه یا اروپا باشد.»

🔺موارد فوق تنها نمونه‌ای از مواضع مسئولین دولتی و چراغ سبزهایی بود که در جهت اعلام آمادگی برای مذاکره جدید (مذاکره مجدد یا هر عنوان دیگری) در رسانه‌ها مطرح شده است. در کنار این موارد به خصوص لفاظی‌های سراسر پوچ مقامات مسئول در پاسخ به اقدامات عملی و موثر جدید تیم ترامپ را باید مدنظر قرار داد، که کاملاً به طرف مقابل ضعف و آمادگی برای واگذاری امتیازات جدید را مخابره کرد. همچنین به این موارد باید مواضع سایر افراد موثر در موضوع سیاست خارجی (بلکه موثر تر از دولتی‌ها!) مخصوصاً مواضع رئیس مجلس و رئیس مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگر افراد غیر دولتی ولی کاملاً موثر در حصول برجام را اضافه کرد. و البته همه‌ی این موارد غیر از رایزنی‌های فراوان غیر رسمی مسئولین ایرانی یا نمایندگان آن‌ها در آمریکاست که حتماً بسیار مشتاقانه‌تر و بی پرده‌تر از آن چیزی است که می‌شود به صورت عیان در رسانه‌ها مشاهده کرد.

🔺در این شرایط که آمریکا برنامه جدی برای بلعیدن تمامی سرمایه‌های کشور دارد و زمینه‌های آن را نیز در برجام فراهم کرده، طرف‌های اروپایی نیز برای گرفتن امتیازات جدید فراهسته‌ای کاملاً با آمریکا همنوا و همراستا هستند و به ارمغان آورندگان داخلی برجام نیز خود را برای دور جدید مذاکرات و واگذاری امتیازات اساسی و مهم آماده کرده‌اند، عده‌ای از صاحبان و طراحان رسانه‌ای اصولگرا با چشم بستن بر روی این واقعیات و شرایط خطرناکی که کشور در آن گرفتار شده، اخبار و نشانه‌های متعدد شروع دور جدید مذاکرات را سانسور یا بازنمایی وارونه کرده و اظهار می‌کنند که تجربه‌ی مدنظر در برجام حاصل شده و آقایان به ریل انقلاب بازگشته‌ و دیگر دشمن شناس شده‌اند (برای نمونه: http://yon.ir/yswKB و http://yon.ir/PNytf)

🔺به همین نیز اکتفا نمی‌کنند، به صورت آشکار جریان انقلابی و حزب‌اللهی را نیز به بهانه‌ی حفظ وحدت در برابر آمریکا، امر به سکوت در برابر اقدامات گذشته و اکنون این جریان می‌کنند. آیا نتیجه‌ی این سانسور و سکوت چیزی جز آرام کردن فضا برای فروش‌های جدید است؟ آیا این جریان می‌خواهد همان نقش بی بدیلی را که در ایام مذاکراتِ منتج به برجام و در جریان تصویب آن ایفا کرد، مجدداً تکرار کند؟ آیا جریان حزب‌اللهی نباید از ماجرای برجام درس بگیرد و دیگر به اخبار، تحلیل‌ها و توصیه‌های آن‌ها اعتماد نکند؟
قسمت اول: https://t.me/VaaaJ/4
قسمت دوم: https://t.me/VaaaJ/5
✍🏻 #افشین_میرزایی


⭕️چرا می‌گوییم سوت آغاز دور جدید مذاکرات به صدا درآمده/ امر به نشنیدن و سکوت در برابر این صدا با چه هدفی صورت می‌گیرد؟!(قسمت دوم)
#حتما_بخوانید
🔺دو هفته پس از این موضع‌گیری و در روز ۱۵ مهر، خبرگزاری رویترز در خبری مهم بخشی از رایزنی‌های گسترده پیرامون مذاکره بر سر برنامه‌ موشکی ایران را افشا کرد. این خبرگزاری نوشت (http://yon.ir/LDcEO): ایران در ماه گذشته در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به اعضای قدرت های جهانی گفته که می تواند به منظور از بین بردن نگرانی‌ها در مورد برنامه‌ موشکی‌اش گفتگو می‌کند. دو مقام آمریکایی نیز گفته‌اند که ایران اخیراً نیز این ماجرا را از طریق عمان پیگیری کرده است [جالب توجه است که محمد جواد ظریف ۱۰ مهر برای گفتگو با مسئولان عمان -که همواره و از جمله در ماجرای برجام میانجی روابط ایران و آمریکا بوده‌اند- به آن کشور سفر کرده بود]. همچنین یک مقام سابق وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد قدم‌های آغازین ایران [برای مذاکره]، در هفته‌های اخیر به اطلاع واشنگتن رسیده است. این مقام سابق آمریکایی گفته ایران از طریق مقامات آمریکایی که از زمان اوباما باقی‌ مانده‌اند یک پیشنهاد غیررسمی را برای استمزاج به مقامات آمریکایی داده‌اند که نشان می‌دهد آنها برای مذاکره در مورد برنامه موشک‌های بالستیک راغب هستند.

🔺در ادامه رویترز از قول یک مقام ایرانی می‌نویسد: در دیدار محمد جواد ظریف با وزیر خارجه آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل (در شهریور ماه) آمریکایی‌ها نگرانی خود از توانایی موشکی ایران را ابراز کردند و ظریف نیز در پاسخ عنوان کرد که برنامه موشکی قابل مذاکره است. همچنین یک مقام ارشد ایرانی که خواسته نامش فاش نشود گفته است: «...[مسئولین دولتی و غیردولتی] به منظور جلب حمایت رهبر معظم [انقلاب] برای مذاکرات موشکی، جلسات متعددی با ایشان داشته‌اند. در این جلسات رهبری خوشبین نبود چون به آمریکایی‌ها اعتماد ندارد. اما دیگران معتقد بودند که تنش شدید درمورد برنامه موشکی میتواند از طریق مذاکرات حل شود.» این مقام ایرانی می‌گوید هر گونه گفتگو با هدف پایان دادن یا توقف برنامه موشکی ایران نخواهد بود، بلکه با هدف مذاکره در مورد برخی از ابعاد آن، مانند محدود کردن تولید برخی از موشک ها با برد خاص انجام می‌شود. رویترز از قول سومین مقام ایرانی نیز می‌نویسد: «تهران مایل است تا در مورد موشک‌های دور برد مذاکره کند.»

🔺این خبر بلافاصله با واکنش برخی مقامات ایرانی همراه شد که با عنوان تکذیبیه در رسانه‌ها منتشر شد اما این واکنش‌ها جزئیات خبرهایی که در گزارش رویترز به آن اشاره شده بود را تکذیب نکردند. پیش از این نیز بارها در جریان مذاکرات هسته‌ای رسانه‌های اصلی غربی خبرهایی از جزئیات توافقات را منتشر کرده بودند که در ابتدا تکذیب می‌شدند اما بعداً با انتشار متن توافقات، مشخص میشد که به همان صورت یا حتی شدیدتر از آن محقق شده است.

🔺چند روز پس از انتشار خبر رویترز، محمد جواد ظریف در مصاحبه با مجله نیوزویک می‌گوید: «علت اینکه ما به آزمایش آنها [موشک‌های بالستیک] ادامه می دهیم به خاطر این است که دقت آنها را بهبود ببخشیم. اگر یک موشک برای حمله تسلیحات اتمی طراحی شده است شما به دقت نیاز ندارید. شما به برد آن نیاز دارید زیرا به هر جایی که آنها اصابت کنند قدرت بازدارندگی لازم را ایجاد می‌کنند. برد بایستی مهم باشد اما دقت نبایستی مهم باشد. ایران بر روی بهبود دقت تمرکز می‌کند زیرا ما می‌خواهیم که از این موشک ها به عنوان ابزارهایی برای حمل کلاهک‌های متعارف استفاده کنیم.»

🔺در واقع وزیر خارجه این‌بار یک گام دیگر به جلو برداشته و حتی جزئیاتی از مفاد مذاکرات موشکی را نیز مطرح می‌کند، در جایی که تلویحاً بیان می‌کند ایران محدودیت کار بر روی برد موشک‌ها و تمرکز بر روی دقت موشک‌های فعلی را پذیرفته است. البته قطعاً با شروع مذاکرات موشکی محدودیت‌ها به همین‌جا ختم نخواهد شد و مشابه آنچه که در صنعت هسته‌ای اتفاق افتاد، در این فقره نیز در نهایت باید شاهد تعطیلی صنایع موشکی باشیم، هرچند که این روند دفعی و عیان نخواهد بود. لازم به ذکر است که اتخاذ راهبرد تمرکز بر افزایش دقت موشک های ایرانی با تصمیم فرماندهان نظامی، برای مدت زمانی محدود و بنا به معیارهای فنی کاملا متفاوت با شرایطی است که به طرف های خارجی تعهداتی در این زمینه ها داده شود.
ادامه دارد...
قسمت اول: https://t.me/VaaaJ/4
قسمت سوم: https://t.me/VaaaJ/6
✍🏻 #افشین_میرزایی


⭕️چرا می‌گوییم سوت آغاز دور جدید مذاکرات به صدا درآمده/ امر به نشنیدن و سکوت در برابر این صدا با چه هدفی صورت می‌گیرد؟!(قسمت اول)
#حتما_بخوانید
🔺چند روزی است که فضای رسانه‌های رسمی و غیر رسمی داخلی و مخصوصاً صدا و سیمای جمهوری اسلامی پر است از انبوه مواضع به ظاهر انقلابی و عمدتاً با مضمون عدم امکان تن دادن ایران به مذاکره مجدد، غیر قابل مذاکره بودن بحث موشکی، حمایت از سپاه و... آن هم از زبان کسانی که خود جزو مهمترین آشپزها و سرآشپزهای برجام بوده‌اند.

🔺اما آیا به راستی چنین است؟ سوالی که با دور شدن از فضای پر از هیاهو و فریب رسانه‌ای داخل می شود به آن پاسخ گفت.

🔺در چهار سال دولت یازدهم و در مقاطع حساس و سرنوشت ساز، تیم مذاکره‌کننده و مجری برجام، بخصوص رئیس جمهور بارها اعلام کرده‌ بودند که آمادگی دارند پس از موضوع هسته‌ای در سایر موضوعات نیز پای میز مذاکره بنشینند. غیر از آن در جریان مناظر‌ه های انتخاباتی حسن روحانی می‌گوید: «من الان اعلام می‌کنم آمادگی دارم به غیر از تحریم‌های هسته‌ای که در این چهار سال آنها را برداشتیم، مابقی تحریم‌ها را به خوبی و با قدرت برداریم و عزت و منافع ایران را به ملت ایران برگردانیم»

🔺روحانی پس از انتخابات نیز، در مراسم تحلیف ریاست جمهوری در شرایطی که سه روز قبل از آن قانون «مبارزه با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌» یا «کاتسا» که به مادر تحریم‌ها مشهور شده است پس از طی کردن سیر کامل قانونگذاری در آمریکا به قانون رسمی تبدیل شده و قرار است که اجرای آن از ۱۱ آبان شروع شود، و در شرایطی که چندی پیش از آن آمریکا بمب جدید خود معروف به مادر بمب‌ها را در افغانستان استفاده کرده، در سخنانی که در واقع پرده‌برداری از راهبرد دولت دوازدهم در زمینه سیاست خارجی و بخصوص راهبرد مواجه با دولت ترامپ است اعلام می‌کند که:
«می‌توان تجربه برجام را به یک الگو در روابط و حقوق بین‌الملل تبدیل کرد. می‌توان از این استثنا قاعده‌ای ساخت... آنان که خود را جزو بازندگان برجام می‌دانند، می‌توانند در صف بهره‌مندی از این عرصه برد برد قرار گیرند و به اشتباهات خود پایان دهند. امروز روزگار، رونمایی از مادر بمبها نیست، بیایید از مادر مذاکرات رونمایی کنیم. امروز روزگار رونمایی از مادر تحریم‌ها نیست، بیایید از مادر همکاری‌ها رونمایی کنیم»

🔺پس از این تاریخ نیز در شرایطی که اعضای تیم ترامپ و اندیشکده‌های موثر آمریکایی بر مذاکره بر روی مسائل موشکی، منطقه (به تعبیر طرف مقابل تروریسم)، حقوق بشر و تکمیل برخی محدودیت‌های هسته‌ای تاکید می‌کردند، در مقاطع مختلفی مسئولین ایرانی حتی در مواضع رسانه‌ای خود پالس‌های مشخصی برای طرف آمریکایی ارسال کردند که نشان از آمادگی برای مذاکرات جدید دارد.

🔺از جمله محمد جواد ظریف در آخرین روز شهریور در مصاحبه با نشریه نیویورک تایمز در موضعی جالب عملاً موضوع هسته‌ای و برجام را هم قابل مذاکره مجدد می‌داند (در حالی که پیش از این بارها با چند قید محکم تاکید کرده بودند حداقل در موضوع هسته‌ای مذاکره مجددی اتفاق نمی‌افتد). البته این پیشنهاد برای عادی جلوه کردن همراه با یک شرط بدیهی مطرح می‌شود: «اگر آمریکا امتیازات جدید هسته‌ای می‌خواهد، ما هم به طور متقابل خواهان این امتیازات هستیم... ما چرا باید درباره ضمیمه گفتگو کنیم؟ اگر شما می خواهید یک ضمیمه (برای این توافق) داشته باشید، ضمیمه باید درباره همه چیز باشد... آمریکا نمی‌تواند به دنبال امتیازات بیشتر باشد بدون آنکه امتیازات بیشتری به ایران بدهد.»

🔺هرچند که در داخل و بخصوص در رسانه‌های اصولگرا این صحبت‌ها با عناوینی چون پاسخ انقلابی و محکم ظریف به آمریکا تیتر شد (برای نمونه: http://yon.ir/vpNtJ)، اما کمی دقت در این سخنان مشخص می‌سازد که این موضع برای طرف مقابل معنایی جز اعلام آمادگی برای مذاکره ندارد، حالا اینکه تیم ایرانی در ازای چه امتیازی حاضر به واگذاری امتیازات جدید می‌شود چیزی است که در اتاق مذاکره مشخص می‌شود و اتفاقاً طرف آمریکایی با توجه به تجربیات گذشته و مخصوصاً برجام به خوبی می‌داند که خروجی اتاق مذاکرات چه خواهد بود!
قسمت دوم: https://t.me/VaaaJ/5
قسمت سوم: https://t.me/VaaaJ/6
ادامه دارد...
✍🏻 #افشین_میرزایی
@VaaaJ


⭕️چرا می‌گوییم سوت آغاز دور جدید مذاکرات به صدا درآمده/ امر به نشنیدن و سکوت در برابر این صدا با چه هدفی صورت می‌گیرد؟! (خلاصه متن)

🔺چند روزی است که فضای رسانه‌های رسمی و غیر رسمی داخلی و مخصوصاً صدا و سیمای جمهوری اسلامی پر است از انبوه مواضع به ظاهر انقلابی و عمدتاً با مضمون عدم امکان تن دادن ایران به مذاکره مجدد، غیر قابل مذاکره بودن بحث موشکی، حمایت از سپاه و... آن هم از زبان کسانی که خود جزو مهمترین آشپزها و سرآشپزهای برجام بوده‌اند.

🔺اما آیا به راستی چنین است؟ سوالی که با دور شدن از فضای پر از هیاهو و فریب رسانه‌ای داخل می شود به آن پاسخ گفت.

🔺در چهار سال دولت یازدهم و در مقاطع حساس و سرنوشت ساز، تیم مذاکره‌کننده و مجری برجام، بخصوص رئیس جمهور بارها اعلام کرده‌ بودند که آمادگی دارند پس از موضوع هسته‌ای در سایر موضوعات نیز پای میز مذاکره بنشینند. غیر از آن در جریان مناظر‌ه های انتخاباتی حسن روحانی می‌گوید: «من الان اعلام می‌کنم آمادگی دارم به غیر از تحریم‌های هسته‌ای که در این چهار سال آنها را برداشتیم، مابقی تحریم‌ها را به خوبی و با قدرت برداریم و عزت و منافع ایران را به ملت ایران برگردانیم»

🔺روحانی در مراسم تحلیف نیز در شرایطی که سه روز پیش از آن قانون «کاتسا» در آمریکا به تصویب نهایی رسیده و اجرای آن از ۱۱ آبان آغاز می‌شود، با پرده‌برداری از راهبرد دولت دوازدهم در زمینه سیاست خارجی اعلام می‌کند که: «امروز روزگار، رونمایی از مادر بمبها نیست، بیایید از مادر مذاکرات رونمایی کنیم. امروز روزگار رونمایی از مادر تحریم‌ها نیست، بیایید از مادر همکاری‌ها رونمایی کنیم»

🔺ظریف در آخرین روز شهریور در مصاحبه با نشریه نیویورک تایمز در موضعی جالب عملاً موضوع هسته‌ای و برجام را هم قابل مذاکره مجدد می‌داند (در حالی که پیش از این بارها با چند قید محکم تاکید کرده بودند حداقل در موضوع هسته‌ای مذاکره مجددی اتفاق نمی‌افتد). البته این پیشنهاد برای عادی جلوه کردن همراه با یک شرط بدیهی مطرح می‌شود: «اگر آمریکا امتیازات جدید هسته‌ای می‌خواهد، ما هم به طور متقابل خواهان این امتیازات هستیم... آمریکا نمی‌تواند به دنبال امتیازات بیشتر باشد بدون آنکه امتیازات بیشتری به ایران بدهد.»

🔺در روز ۱۵ مهر، خبرگزاری رویترز در خبری مهم بخشی از رایزنی‌های گسترده پیرامون مذاکره بر سر برنامه‌ موشکی ایران را افشا کرد (جزئیات خبر را در اینجا ببینید:https://t.me/VaaaJ/5).

🔺چند روز پس از انتشار خبر رویترز، محمد جواد ظریف در مصاحبه با مجله نیوزویک می‌گوید: «علت اینکه ما به آزمایش آنها [موشک‌های بالستیک] ادامه می دهیم به خاطر این است که دقت آنها را بهبود ببخشیم. اگر یک موشک برای حمله تسلیحات اتمی طراحی شده است شما به دقت نیاز ندارید. شما به برد آن نیاز دارید»

🔺در واقع وزیر خارجه این‌بار یک گام دیگر به جلو برداشته و حتی جزئیاتی از مفاد مذاکرات موشکی را نیز مطرح می‌کند، در جایی که تلویحاً بیان می‌کند ایران محدودیت کار بر روی برد موشک‌ها و تمرکز بر روی دقت موشک‌های فعلی را پذیرفته است. البته قطعاً با شروع مذاکرات موشکی محدودیت‌ها به همین‌جا ختم نخواهد شد و مشابه آنچه که در صنعت هسته‌ای اتفاق افتاد، در این فقره نیز در نهایت باید شاهد تعطیلی صنایع موشکی باشیم، هرچند که این روند دفعی و عیان نخواهد بود.

🔺در این شرایط که آمریکا برنامه جدی برای بلعیدن تمامی سرمایه‌های کشور دارد و زمینه‌های آن را نیز در برجام فراهم کرده، طرف‌های اروپایی نیز برای گرفتن امتیازات جدید فراهسته‌ای کاملاً با آمریکا همنوا و همراستا هستند و به ارمغان آورندگان داخلی برجام نیز خود را برای دور جدید مذاکرات و واگذاری امتیازات اساسی و مهم آماده کرده‌اند، عده‌ای از صاحبان و طراحان رسانه‌ای اصولگرا با چشم بستن بر روی این واقعیات و شرایط خطرناکی که کشور در آن گرفتار شده، اخبار و نشانه‌های متعدد شروع دور جدید مذاکرات را سانسور یا بازنمایی وارونه کرده و اظهار می‌کنند که تجربه‌ی مدنظر در برجام حاصل شده و آقایان به ریل انقلاب بازگشته‌ و دیگر دشمن شناس شده‌اند.

🔺به همین نیز اکتفا نمی‌کنند، به صورت آشکار جریان انقلابی و حزب‌اللهی را نیز به بهانه‌ی حفظ وحدت در برابر آمریکا، امر به سکوت در برابر اقدامات گذشته و اکنون این جریان می‌کنند. آیا نتیجه‌ی این سانسور و سکوت چیزی جز آرام کردن فضا برای فروش‌های جدید است؟ آیا این جریان می‌خواهد همان نقش بی بدیلی را که در ایام مذاکراتِ منتج به برجام و در جریان تصویب آن ایفا کرد، مجدداً تکرار کند؟ آیا جریان حزب‌اللهی نباید از ماجرای برجام درس بگیرد و دیگر به اخبار، تحلیل‌ها و توصیه‌های آن‌ها اعتماد نکند؟

متن کامل این مطلب در لینک‌های زیر:
https://t.me/VaaaJ/4
https://t.me/VaaaJ/5
https://t.me/VaaaJ/6
#افشین_میرزایی


⭕️ ترامپ به دنبال چه راهبردی در قبال برجام است؟

🔹آخر هفته جمع بندی تیم ترامپ در مورد راهبرد کلی در قبال ایران اعلام می‌شود که برجام هم جزوی از آن است.

🔹احتمالا ترامپ عدم پایبندی ایران به برجام را اعلام میکند، قدم بعدی این اعلام عدم پایبندی در نهایت می‌تواند (ظرف حدود دو ماه) waive نشدن تحریم های آمریکا از سوی کنگره و (پس از طی روال پیش بینی شده در برجام) بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت باشد (به تعبیر داخلی ها: بازگشت تحریم ها)؛ اما بحث خروج رسمی آمریکا از برجام تقریبا منتفی شده و دیگر بیان نمی‌شود.

🔹به نظر می‌رسد هدف این اعلام عدم پایبندی و آن بازه دوماهه، ایجاد ابزار فشار و چانه زنی برای افزودن متمم‌هایی به برجام باشد تا اینکه آمریکا واقعاً به دنبال تاثیر اقتصادی و بازگشت تحریم‌ها و قطعنامه‌ها باشد؛ هرچند که اثرات روانی جدی هم در فضای تعاملات اقتصادی با ایران دارد که به همان ایجاد فشار کمک خواهد کرد.

🔹از این سو، مسئولین ایرانی در چند روز اخیر تمرکزشان بر اجرای قانون کاتسا بوده (که موعدش حدود ۲۰ روز دیگر است)، مواضع اخیر هم عمدتا بر نحوه اجرای قانون (تروریستی اعلام کردن یا نکردن کل سازمان سپاه) متمرکز بوده و نه حتی اجرای خود این قانون.

🔹 بنابراین با مواضع کنونی، در افق نزدیک چشم اندازی برای اینکه ایران رفتار آمریکا را خروج از برجام تلقی کند وجود ندارد، آمریکا هم که اساسا بنای اعلام خروج ندارد.

🔹 مگر اینکه در همین دو، سه روز آینده تروریستی بودن سپاه اعلام بشود یا رهبری فردا موضع جدیدی بگیرد.

19 last posts shown.

56

subscribers
Channel statistics