صدای تهران|VOTEHRAN


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


صدای تهران
صدای مردم ایران
توییتر های روز را در کانال توییت‌ تایمز بخوانید:
@TwitTimes
ارتباط با ما:
@Hermes1704

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


✅اخطار به آقای پزشکیان

✍رحیم قمیشی

🔗چند روز است وضعیت اینترنت و شدت فیلتر آن، متاسفانه بسیار تشدید شده است.
این موضوع برای همه کاربران مشهود و قابل لمس است.
مردم انتظار ندارند دولت شما دست به‌کار نشده و هنوز حکم ریاست جمهوری را دریافت ننموده، وزیر ارتباطات شما مستقر نشده، گشایشی در وضعیت افتضاح اینترنت در کشور را مشاهده نمایند. اما اینکه به محض رای گرفتن اولیه شما، وضعیت از قبل بدتر شود، نوعی دهن کجی به مردم و به سخره گرفتن قدرت آنها و شماست.

🔗انتظار نداریم فردا صبح مشکل نت حتماً برطرف شود، اما انتظار داریم در حد دو سطر خطاب به کارگزاران دولتی بنویسید؛
"ضمن عذرخواهی از مردم، اختلالات اخیر در اینترنت کشور، به محض روی کار آمدن دولت شما، به سرعت پیگیری شده و تمام افراد دخیل در این اقدام، بدون هیچگونه اغماضی بزودی اخراج خواهند شد."

🔗یکی از مهمترین وعده‌های شما بازگشایی فضای اینترنت در کشور بوده است.
برای ما قابل پذیرش نیست، حتی اگر نهادهای انتصابی و یا شخص رهبر بخواهند جلوی شما را بگیرند، شما کوتاه بیایید.
ما و مردم عجول نیستیم
اما یادتان باشد نباید اجازه دهید
گربه را دم حجله سر ببرند!

🔗در برکنار کردن تک تک افراد دخیل در تجاوز به حقوق مردم، لحظه‌ای نباید تردید کنید.
در گزارش دادن به مردم از روند امور کوتاهی نباید بکنید.
دلیل برگزار نشدن مصاحبه با رسانه‌ها باید شفاف شود.

و گر نه دیوار تا ثریا کج خواهد رفت.

@VOTEHRAN


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✅ کی ازهمه احمق تره !!

@VOTEHRAN

1k 0 27 11 48

✅بشنوید و باور کنید..

❌امروز دادگاه مهدی محمودیان به دلیل انتقاد از وجود ساس در زندان اوین برگزار شد❗️

@VOTEHRAN


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✅️توی این ۲۰ ثانیه، سه بار میگه: "خدا"؛ تقریبا هر ۷ثانیه یک بار!

خدای زاکانی"ها"، خدای چرب و شیرین قدرته، ملاقات در محراب؛ گاهی به سجده دروغ، گاهی به قنوت کشتار، گاهی به دعای زر و سیم ... «حتما، حتما، حتما»

✍️mmoeeni1

@VOTEHRAN


✅فقط خدا، همان خدای دهه شصت‌ست. سایر مؤلفه‌ها، دستخوش تغییرات بوده‌اند.

✍ رضا کمال

🔗 بافرض اینکه بخشی از رأی پزشکیان مبتنی بر خواسته "تغییر" از سوی مردم بوده باشد، می‌توان گفت: با احتساب تحریمی‌ها، اکثریت قریب به اتفاق مردم بدنبال تحول در حکمرانی بوده که در این مسیر دارای باورهای مختلف (اعم از براندازی و اصلاح) هستند.


🔗 می‌توان اذعان کرد؛ ایران با یک دموکراسی نصفه و نیمه، یک دموکراسی بزرگ و تمام عیار را تمرین می‌کند.
ایرانیان در این 45 سال، در حال آموختن احترام به آرا یکدیگر بوده‌اند. دستاوردی که در خاورمیانه اگر بینظیر نباشد، کم نظیر است. مثلا در دموکراسی پاکستانی، کمتر یک انتخابات بدون تلفات مشاهده می‌شود. امری که در سوریه، لبنان و عراق نیز مشهود است. و سایر همسایگان نیز اصلا انتخاباتی ندارند که بتوان قیاس کرد.

🔗 حاکمیت در حال آزمودن و آموختن اجرای پاک و سالم فرآیند انتخاباتی‌ست تا جاییکه دستکاری مستقیم و غیرمستقیم در آرای مردم کاملأ حذف شود و در مقابل؛ امروز! مردم حتی مخالفتشان را از طریق عدم مشارکت یا حضور پای صندوق رأی بروز می‌دهند.

🔗 برخلاف اقتصاد، در حوزه اجتماعی، بقدری پیشرفت حاصل شده (با تسلط نسبی در امور سیاسی) که امروز جامعه با یک خطبه آتشین یا جریانی رسانه‌ای، تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد.
بدلیل فکت محور شدن بخش مهمی از مردم، امروز راضی و قانع کردن مردم با یک متن و سریال تلویزیونی کار آسانی نیست.
جامعه در حال طی دوران بلوغ است و مذاکرات و مشاجرات انتخاباتی این چند روز، راهی بود که باید پیموده می‌شد.

🔗 در عین حال هنوز برای عده‌ای ولو اندک، لازم است که بالای سرشان چوبی باشد، اقلیتی ایدئولوگ که نتنها رام نیستند بلکه زورگویی می‌کنند و خود را نص صریح و اکثریت را حدیثی جعلی می‌پندارند و اگر رأی مردم و شخصی مانند آیت الله خامنه‌ای نبودند این درصد اقلیت، مردم را له می‌کردند. افراد و گروه‌هایی که بدون رحم، طبق آموزه‌های مکتب خود عمل می‌کنند. بطوریکه می‌توان گفت؛ وجه مثبت شخص رهبر، مهار این تندروها بوده که پتانسیل بالایی در تخریب، تجزیه و نابودی کشور را داشته و دارند.

🔗 رأی دادن برخی، نه یک بیعت با رهبر و تأیید نظام، بلکه کنشی برای کنترل مغولان سیاسی و قوم تاتار بود. کاری که تجربه تاریخی آن‌ قابل اشاره است. درست جاییکه بجای گلاویز شدن با مهاجمان مغول، آنها در جامعه ایرانی حل شدند. (بخشی از رأی دهندگان از غول‌های مدعی سیاست، می‌ترسیدند چون شاخ دارند و عقل ندارند).
.
🔗 شاید بتوان ادعا نمود؛ تمام 17 میلیون رأی منتخب مردم، تائیدیه نظام نبوده بلکه شیوه‌ای مدنی برای جلوگیری از ایجاد یک بحران اجتماعی فراگیر است.

🔗 ایران؛ استعداد چندپارگی را دارد و در تاریخ بارها مرزهایش تغییر کرده و گاهی حکومت مرکزی نداشته است. گاهی چارسویش را چهار حاکم، فرمانروایی کرده است.
🔗در همین اواخر تاریخ پیشا معاصر و در قبل و حین قاجاریه، این چند پارگی عیان است. زوال بعد از یک دوره کمال، در عهد صفویه، 100 سال از فرهنگ و تاریخ کشور را نابود کرد. (بجز کریم‌خان‌زند که در بخشی از ایران بزرگ حاکمیت داشت).

🔗 عکسهای دوران قاجاریه که بتازگی منتشر شده، میزان فلاکت (تفاوتش با دنیای نیمه مدرن آنزمان) ایران را نمایش می‌دهد. اگر آثار باستانی دوره صفویه با آثار دوره قاجار مقایسه شود، مفهوم خلأ قدرت و تاثیر آن بر روی همه حوزه‌ها مشاهده می‌شود.

🔗 تمرین دموکراسی مهم است ولی بدون اقتدار در کشورداری، زمینه دموکراسی، محقق نمی‌شود. که در غیر این صورت؛ دوره راهزنی و غارت مجددا به کشور باز گشته و عملاً فصلی برای دموکراسی باز نمی‌شود.

🔗 با شکیبایی و تحمل در دوران سخت یادگیری دموکراسی، پروسه گذار تکمیل خواهد شد. تغییرات اجتماعی و سیاسی، کاملاً مشهود است کما اینکه جمهوری اسلامی با جمهوری اسلامی دهه 60 قابل قیاس نیست، حتی اگر خدایش همان خدا باشد.


@VOTEHRAN


✅چرا «نه» بزرگ به «تحجر مذهبی»، یک «زنگ خطر» جدی‌ست؟

🔗شگفتا
‏که بزرگ‌ترین ⁧ نه ⁩ به ⁧ تحجرمذهبی ⁩
‏نه توسطِ جبهه‌ی وسیعِ خاکستری‌ها
‏که از سوی آن «مردمِ همیشه در صحنه»
‏و همان آراء «سنتی-سیستمی» صورت گرفت
‏که همیشه رأی‌شان به کاندیدای ارزشی بود

‏🔗زنگ خطر بزرگی‌ست
‏نه فقط قهر آن ۵۰٪
‏که نگرانی تازه‌ی تصمیم‌گیران
‏باید بر چراییِ آن ۱۰٪ ناراضی
‏و ⁧خاکستری‌های جدید⁩، متمرکز باشد
‏که سرسختانه و به زحمت
‏پای صندوق‌های رأی آمدند.

✍مصطفی فقیهی

@VOTEHRAN


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✅️اینجا یکی از روستاهای گتوند، مردی پدر کهنسال و ناتوان خود را در اوج گرمای خوزستان به دوش گرفته، تا کوره راهی برای تغییر بیابد، تا مگر راهی به جهان آزاد بگشاید، تا مگر تحریم‌های کمرشکن چندین ساله، استوک‌هایش را از روی کمر خمیده خلایق بردارد.

🔗از این رو رای به پزشکیان، رایی مشروط بود برای اندکی تنفس! اندکی فرصت برای بازگشت، برای تاباندنِ کورسوی امید در میان دالان‌های تاریک و مخوف که انتهایی نامشخص دارند.

🔗این‌گونه است که مسئولیت پزشکیان بسیار سنگین است، چرا که فرصتی نمانده و ایران در مخاطره‌آمیزترین وضعیت سال‌های اخیر خود بسر می‌بَرَد که اگر در سریع‌ترین فرصت ممکن، شیوه حکمرانی به روی ریل خِردمندانه‌ی خود بازنگردد و حاکمیت یکبار برای همیشه، موقعیت خود را با ابردشواره‌ها روشن نسازد؛ این حدود ۲۵٪ از کل حائزین شرایط که به پزشکیان رای داده‌اند، کارت اعتبارشان را سوزانده و به آن ۵۰ درصدی خواهند پیوست که میان این دو کاندیدا هیچ تفاوتی قائل نشدند.

✍غلامرضا علیزاده

@VOTEHRAN


✅جنبش مردان کهن سال و‌میان سال

🔗یک بزرگوار اهل قلم گفت که انتخابات روز ۱۵ تیرماه جنبش مردان کهن سال و میان سال بود. مشاهدات میدانی نیز چنین نشان می‌داد، گرچه آمار ترکیب سنی و جنسیتی رای دهندگان در دست نیست اما مشاهده افراد متعدد از مراکز رای دال بر عدم استقبال متناسب جوانان و بانوان بود. بسیاری از مردان گروه سنی متولد قبل از انقلاب نه تنها خود در انتخابات مشارکت کردند بلکه در یک کمپین وسیع تماس و صحبت و پیامک و شبکه های اجتماعی به ترغیب جوانتر ها و بانوان فامیل و آشنا و دوست و همکار اقدام کردند. شاید در تاریخ فعالیت سیاسی در ایران چنین ساز و کار خودجوشی ناشی از اهتمام مردان کهن سال و میان سال سابقه نداشته است.

🔗در صورتی که این مشاهدات با برسی داده‌های موجود تایید شود می‌توان گفت که رویکرد اخیر در واقع جنبش پدر بزرگ‌ها و پدر‌ها بود برای حفظ کشور و حفاظت از آینده نسل‌های جوان‌تر. گرچه جنبش های جوانان و بانوان در سال‌های اخیر با خشونت سرکوب شده و این امر موجب رویگردانی بسیاری از این نسل است، اما جنبش پدر‌ها و پدر بزرگ‌ها مسالمت آمیز و معقول و از طریق صندوق رای بود و خواهیم دید که تاثیر بسیار عمیق در جهت و روند کنش های سیاسی خواهد داشت.

🔗پرسش این است که آیا این پیام شنیده خواهد شد و این فرصت برای بازسازی اعتماد عمومی و توقف روند رو به تزاید واگرایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت یا نه؟ نبایستی اجازه داده شود که این انتخابات آخرین فرصت نسل از نفس افتاده انقلاب برای گشایش راهی برای حل مشکلات کشور و نجات آن از شرایط موجود باشد.

🔗بزرگوار دیگری از اهل قلم نوشته بود که در جمهوری اسلامی امکانات رئیس جمهور برای انجام کار مثبت ناچیز و برای انجام کار مخرب عظیم است. تجربه ده‌ها سال این گزاره را تایید می‌کند. رییس جمهور منتخب لااقل فردی نیست که از امکان و اختیار موجود خود برای تخریب کمک بگیرد. اما دلیلی نیز وجود ندارد که باور کنیم می تواند اقدامات مثب کار سازی را نیز به ثمر رساند.

🔗مگر این که بخش های دیگر حاکمیت، به اصطلاح رایج ‘هسته سخت قدرت’ نیز چشم ها را بر رویکرد اجتماعی باز نماید و هر رویکرد را با واقع بینی بازشناسی و به میل و سلیقه خود تفسیر ننموده و از این فرصت برای حل مشکلات کشور و باز سازی روابط اجتماعی اهتمام ورزد، قبل از این که به مرور زمان و افزایش سن، این نسل مسالمت جو نیز عملاً میدان را تهی کند.

✍محمد طبیبیان

@VOTEHRAN


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✅زنبیل به دست در سایه!!

🔗جلیلی: کار من با قدرت ادامه خواهد داشت

@VOTEHRAN

2.9k 0 55 10 92

ایران زیبای من  (منطقه سیالان الموت)

⏳  امروز 🌴یکشنبه

☀️ ۱۷ تیر ۱۴۰۳ ه‌.ش

🌕  ۱ محرم الحرام   ۱۴۴۶  ه.ق

🎄  ۷ جولای   ۲۰۲۴  میلادی


صدای تهران


@VOTEHRAN


✨گر ز مسیح پرسدت مرده چگونه زنده کرد؟
بوسه بده به پیش او جان مرا که همچنین

مولانا

#شعرشب

@VOTEHRAN


✅واقعا حیف شد که جلیلی رئیس جمهور نشد.

🔗تنها کسی که می‌توانست راه رئیسی را با قدرت هر چه تمام ادامه دهد جلیلی بود.اژدهای بنیادگرایی ایرانی طی سه سال ریاست جمهوری بلارقیب رئیسی دستخوش یک زوال پنجاه درصدی در نیروهایش شده بود (بنا به آمار اعلامی خود حکومت) و این ریزش نیروها اگر جلیلی رئیس جمهور می‌شد قطعا با قدرت بیشتری ادامه می‌یافت به طوری که می‌توانست تا مرز نابودی کامل این اژدها پیش برود.

🔗اما حیف که چنین نشد.اژدهایی که به حال خود گذاشته شده بود و از درون مشغول خوردن خویش بود ، حالا با این زخمی که برداشته ، با این «رقیبی» که ناگهان در برابرش علم کرده‌اند، به خود خواهد آمد و با انگیزه بیشتری خود را ترمیم و بازسازی و سازماندهی خواهد کرد و انتقام خودش را از همه مخالفانش خواهد گرفت. این زخمی که اژدها برداشته نه تنها کاری و کشنده نیست بلکه برایش حیات بخش است.

✍بیژن اشتری


@VOTEHRAN

3.3k 0 88 14 90

🖌بذر تمام بدبختی های ما در سال هایی کاشته می شود که با آدم هایی سر و کار داریم که معتقدند.
نه تنها دریافته اند چه چیزهایی برای خودشان درست است
بلکه صلاح دیگران را نیز می دانند
آنها با توسل به این اکتشاف خود سنت مخربی که هزاران سال است بر فکر آنها سایه افکنده
احساس می کنند وظیفه دارند ما را مجبور کنند کاری را که از نظر آنها درست است انجام دهیم .

📚نظریه انتخاب
✍ویلیام گلاسر

#کتاب_شب

@VOTEHRAN


✅‍ شش نکته با مسعود پزشکیان

✍اجلال قوامی

🔗چند نکته ای که مسعود پزشکیان نهمین رئیس جمهور جمهوری اسلامی باید مدنظر داشته باشد:

۱- اکثریت معترض و خاموشی که در این انتخابات رای ندادند و همچنان بر مطالبات و خواست های خود ایستاده اند.این اکثریت معترض و منتقد به سیاست ها ی جاری و حکمرانی در کشور را نمی توان نادیده گرفت و روز به روز به لحاظ اجتماعی و سیاسی در حال نیرومند تر شدن هستند.

۲- اکثریتی که پای صندوق های رای به هر دلیلی نیامدند از دو گانه کهنه و ملال آور اصولگرایی- اصلاح طلبی عبور کرده اند و تحولات اساسی و بنیادینی را در ساختار قدرت خواهانند.

۳- انتخاب شما با آرای ۱۶ میلیونی آخرین فرصت باورمندان به اصلاحات از درون نظام است و آخرین تیری بود که جریان اصلاح طلبی از کمان رها کرد و همه توان و اعتبار اندک باقی مانده خود را هزینه آخرین امیدها به جریان اصلاحات کرد.

۴- شما مانده اید و این درهم تنیدگی مشکلات اقتصادی و اجتماعی و مطالبات بر جای مانده مردم.اینکه چگونه می خواهید بر این مسائل و مشکلات فائق آیید الله اعلم.
اما نیک بدانید که وارد شدن شما به انتخابات و رئیس جمهور شدن تان از فردا واقعیت های پنهان ساختار سخت قدرت را برای تان عیان می سازد.

۵- در هر شهر و استانی از کردستان تا بلوچستان و خوزستان سخنانی گفته اید و تعهداتی به مردم داده اید.از حقوق کرد و بلوچ و سنی و اهل حق و همه مذاهب گفته اید.اینکه چگونه و با چه مکانیسمی می خواهید پاسخگوی این حقوق معطل و بر زمین مانده باشید باز هم خدا داند.

۶- و اما نکته آخر عتاب و خطابم با جریان ها و چهره هایی است که دعوت به مشارکت کردند و دلیل ها آوردند اگر مسعود. پزشکیان رئیس جمهور نشود چنین و چنان خواهد شد همان استدلال ها و حرف های چند دهه گذشته که دیگر کمتر خریداری در این دوره داشت.این جریان ها و افراد هم فردا روز پاسخگوی همین مردم باید باشند و مسئولیت خود را در آین خصوص باید بپذیرند.می مانیم و می بینیم.

@VOTEHRAN


🎼 ساز و آواز...
✨همایون شجریان
✨شعر سعدی
✨کمانچه سعیدفرجپوری

✨رها نمی‌کند ایام در کنار منش
که دادِ خود بستانم به بوسه از دهنش ...

#موسیقی_شب

@VOTEHRAN


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎼بگذار که بر شاخه ی این صبح دلآویز
بنشینم و از عشق سرودی بسرایم ...
✨️ محمدرضا شجریان

@VOTEHRAN


✅این داستان در بسیاری از کتابهای نکته‌سنج و طنزآمیز از «لطایف» ابن‌جوزی تا بخش حکایات عربی، عبیدزاکانی( نزدیک به این مضمون) آمده است که:

🔗بر شکم خان مغول دردی عارض و بر اجابت مزاج ناتوان شد. حکیم ایجی حکم به تنقیه داد. خان از تنقیه پرسید و حکیم شرح اماله و مقعد داد. خان برآشفت که در این‌میان چه کسی تنقیه می‌شود؟ حکیم هراسان گفت:«من!». حکیم را تنقیه کرد و اتفاقا، خان مغول شفا یافت. زان پس هرگاه، درد شکم بر خان مغول عارض شد حکیم بینوا را تنقیه می‌کردند!

🔗پانوشت: حالا حکایت فضای مجازی و فیلترشکن مفلوک است که یک بار با قطع اینترنت، اتفاقی شفا داد و حالا در پی هر شکستی، تنقیه‌اش می‌کنند!

✍️سهند ایرانمهر


@VOTEHRAN


✅‏امروز، شنبه، ۱۶ تیر ١۴٠٣ خورشیدی و نخستین روز انتخاب ‎پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور ایران است.

🔗الف‌) قیمت‌های ارز و طلا و بنزین به این صورت هستند:

دلار: ۶٠.٠٠٠ تومان
سکه: ۴۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان
طلا: هر گرم ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان
بنزین آزاد: لیتری ٣.٠٠٠ تومان

🔗ب) وعده‌هایی که پزشکیان داده است:

١- حذف گشت ارشاد
٢- همسان‌سازی حقوق با تورم
٣- از بین بردن تحریم‌ها
۴- رایگان کردن هزینه درمان برای همهٔ مردم
۵- حذف فیلترینگ*

🔗*) در حال حاضر معروف‌ترین پلت‌فرم‌هایی که فیلتر هستند: توییتر، تلگرام، اینستاگرام، یوتیوب، فیسبوک، اسکایپ، واتساپ، تیک‌تاک، تردز، نت‌فلیکس، گوگل‌پلی‌استور، دیسکورد، وایبر.

🔗ج) لیست قیمت خوراکی‌های مهم:

گوشت قرمز: ۶۵٠.٠٠٠ تا ٧٠٠.٠٠٠
گوشت مرغ: ٧۵.٠٠٠ تا ٨۵.٠٠٠
تخم‌مرغ: شانه‌ای ١٢۵.٠٠٠
موز: کیلویی ٧٠.٠٠٠
نان سنگک: دانه‌ای ۵.٠٠٠
نان لواش: دانه‌ای ۵٠٠

– قیمت‌ها به تومان و به صورت میانگین می‌باشند.

🔗د) میانگین قیمت چند نمونه از خودروهای صفر پرطرفدار در بازار ماشین. توجه داشته باشید که قیمت‌ها با توجه به آپشن‌ها ممکن است کمی بالاتر یا پایین‌تر باشد:

تیبا: ۴٠٠.٠٠٠.٠٠٠
کوییک: ۴٣٠.٠٠٠.٠٠٠
ساینا: ۴۵٠.٠٠٠.٠٠٠
پژو ٢٠۶: ۶٠٠.٠٠٠.٠٠٠
پژو ٢٠٧: ٧٠٠.٠٠٠.٠٠٠
سمند: ٧٠٠.٠٠٠.٠٠٠
شاهین: ٧٠٠.٠٠٠.٠٠٠

❌این پست برای ثبت درتاریخ نوشته شد.

✍بهمن انصاری


@VOTEHRAN

4.3k 0 176 6 56

✅‏از اولین ساعات صبح امروز، به تناوب و از طریق IPTV و اینترنت، دست کم ۱۲ شبکه مختلف صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (شبکه‌های یک تا پنج، خبر یک و ‌دو، جام جم یک تا سه، العالم، پرس‌تی‌وی و‌…) را رصد می‌کنم.

🔗‏مدام جشن و سرور برای مشارکت مردم و تعارفات کلی.‏تاکنون هیچ شبکه‌ای را ندیدم که به دلایل و واکاوی پیروزی مسعود پزشکیان و شکست سعید جلیلی بپردازد.

🔗‏مدام صحبت از این است که فرقی ندارد چه کسی برنده شده، همه پیروز شدند و در دولت آینده همه باید با هم شریک و سهیم باشند.

🔗‏انگار نه انگار که طرف بازنده، برنده امروز را مزدور و غرب‌پرست، ضدانقلاب و برانداز و عامل نکبت، تباهی و وادادگی خطاب کرده و مردم بهراین شعارها و اتهامات رای منفی دادند.

🔗‏از همین حالا هم دوره افتاده‌اند که رای اکثریت مردم هم هیچ اهمیتی ندارد و پزشکیان هم مثل بنی‌صدر، موسوی، هاشمی و روحانی خائن است و رییس جمهور تراز فقط احمدی‌نژاد و رییسی.

🔗کلا برای این جماعت اگر رای نیاورند، انتخابات و رای اکثریت مردم، شوخی و ملعبه است.


✍مجید تفرشی

@VOTEHRAN


✅پایان انتخابات و چند نکته!

✍ حبیب رمضانخانی

۱. از ویژگی های اصلی دموکراسی ها و نظام های دموکراتیک، فراتر از انتخاب مسئولان، بحث زمانبدی و امکان کنار گذاشتن آن ها بعد از موعد مقرر است. با این نگاه است که در بسیاری از کشورها، خاصه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، بعد از عدم رای آوری در رقابت و جلب نظر مردم، خود و حزبشان برای دوره بعد ریسک نکرده و روی نفرات دیگر خود سرمایه گذاری می کنند.
ولی در ایران که برعکس رویه جهانی، این افراد هستند که حزب و جریان بر محوریت آن ها قرار دارد، از محسن رضایی تا قالیباف و حالا جلیلی بعد از چندین بار شکست و نه قاطع از جانب مردم، همچنان چشم به دوره بعد دارند که این خود نشان می دهد، این ها صرفا فقط به انتخاب مردم، هنگام منتخب شدن توجه دارند و این «نه» و طرد شدن های مکرر از جانب مردم را وقعی نمی نهند که اگر بود بایستی خود را در افق سیاست ایران محو می کردند!

۲. در راستای عدم توجه به مورد بالا، جناب جلیلی با ۳ میلیون رای در سال ۹۲، دولت در سایه را تشکیل داد. یحتمل اینبار با چهار برابر شدن آرا، دولت موازی تشکیل خواهد داد تا احتمال زیاد از این سرمایه برای چهار سال بعد بهره بگیرد. همان الگویی که آقای رییسی در سال ۹۶ بعد از شکست از آقای روحانی، آن بستر را برای برجسته کردن و رای آوری در سال ۱۴۰۰ بهره گرفت.

۳. برخی، از انتخاب پزشکیان به عنوان تَرک در سیاست های کلان حاکمیت یکدست نام برده و به تغییرات بزرگ دل بسته اند. بایستی به این افراد خاطر نشان کرد؛ دولت آقای خاتمی، زمانی که انتخاب شد، نه نهادهای نظامی این قدرت سیاسی و اقتصادی امروز را داشتند و نه نهادهای موازی، از صداوسیما تا شورای نگهبان و حتی تشخیص مصلحت نظام از این قدرت و گستره تأثیرگذاری ها بهره مند بودند. از طرفی آقای روحانی با آن پشتوانه امنیتی و حاکمیتی که داشت، بی شک از آقای پزشکیان، نفوذ و قدرت بیشتری در حلقه قدرت داشت. از جمله دوره اول و پشتوانه هاشمی رفسنجانی. پس وقتی آن ها با آن شرایط نتوانستند تغییرات چشمگیری حاصل کنند، از آقای پزشکیان نباید توقع و انتظار بالاتری داشت!

۴. در این مدت و به دلیل دو قطبی شدن جامعه در بین رای دهندگان، توقعات و انتظارات زیادی ایجاد شد. بدون شک از فردا، در پی هر مشکلی، صدا و سیمای تحت نفوذ برادر نامزد شکست خورده، یوسف سلامی را سمت مردم گسیل خواهد داشت و مجدد بسان دوره روحانی، عامل مشکل را «انتخاب نادرست مردم» القا خواهند کرد. در همین راستا و از پی این جوسازی ها و ایجاد‌ انتظارات بالا در پی این دوقطبی، چه بسا باز همان جریان « من پشیمان هستم» را جا خواهند انداخت که همه این ها تلاش ها بسترسازی برای ۴ سال بعد خواهد بود. چرا که به تجربه، با سرخوردگی اصلاح طلبان از دولت ها، دوره بعدی با مشارکت کمتر، شانس رای آوری گزینه اصولگرایان بالاتر خواهد رفت.

۵. در هر کشوری، چون مورد آمریکا، انگلستان، ترکیه و... انتخاب رئیس جمهور می تواند کلی تغییرات گسترده را در معادلات داخلی و خارجی آن کشورها باعث شود. ولی در ایران به دلیل کم بودن اختیارات رئیس جمهور و قدرت تأثیرگذاری او، برای بسیاری، انتخابات دیروز در جهت رای نیاوردن نامزد رقیب و ناراحت کردن هواداران او و نوعی لج بازی با طعم انتقام از طرف مقابل انجام شد. این خود گویاست برد و تأثیرگذاری کنش سیاسی مردم در معادلات قدرت در ایران، تا کجاست!

@VOTEHRAN

20 last posts shown.