کانال تاریخ پژوهان یادگارآفرین


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


▫️از او یادگار آفرین نامه است | یکی شاهکاری از آن خامه است.
🌐 وبگاه رسمی:
http://yadegarafarin.ir/
📍 مشهد، میدان آزادی، پردیس دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، طبقه همکف، شماره 105
📱 تلفن: 09154545338
🆔 ارتباط با ادمین: @Jahistorian

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔸 شاید دموکراسی و آزادی با این معنی که مردم در حیات سیاسی-اجتماعی خود نقش فعال داشته باشند و امکان تبلور استعدادها را فراهم ببینند میسر نباشد مگر آنکه میزان مشارکت آنها در زمینه «صحنه های گذشته» ارزیابی شود. دستکم تاریخ شفاهی زمینه بسیار مستعدی است که در یک آموزش عمومی به مردم همه طبقات آگاهی می دهد که می توانند در یافتن گذشته خود مشارکت داشته باشند.
#معرفی_کتاب
📘 تاریخ شفاهی و جایگاه آن در تاریخ نگاری معاصر. دکتر مرتضی نورائی و دکتر مهدی ابوالحسنی ترقی، ص 21.

تاریخ پژوهان یادگارآفرین©️ @yadegarafarin


🔸 زمانی می توانیم تاریخ شفاهی ماندگار داشته باشیم که تدوین گر بتواند به خوبی آن را از زبان گفتار به زبان نوشتار تبدیل کند. پیاده سازی و ویرایش در شمار اساسی ترین مراحل تدوین و در عین حال در زمره دشوارترین آنهاست. باید دقت کرد که در ویرایش تاریخ شفاهی لحن راوی حفظ شود و طوری نباشد که واقعه بیان شده توسط راوی با یک ویرایش ناشیانه دچار تغییر ماهوی شود.

📘 حبیب الله مهرجو، «حدود ویرایش در تاریخ شفاهی» ص 163.

تاریخ پژوهان یادگارآفرین©️ @yadegarafarin


🔷 تاریخ شفاهی صرفاً با نخبگان در ارتباط نیست بلکه تاریخ مردم نیز در زمره موضوعات مهم مطرح در حوزه تاریخ شفاهی است. تاریخ شفاهی کاربردهای اجتماعی فراوان دارند که مهم ترین انها عبارتند از:

🔸 مستندسازی کلیه فعالیت های شهری در حافظه تاریخی برای آینده.
🔸 بسترسازی برای بروز و ظهور گروه ها و سازمان های غیر دولتی.
🔸 درگیر کردن طبقات مختلف شهری در تاریخ گذشته.
🔸 رسیدن به خرد جمعی از میان خاطرات فردی.
🔸 افزایش همبستگی بین فرهنگ های گوناگون شهری.
🔸 قابلیت برقراری ارتباط بین نسل های تاریخی.
🔸 ماندگارسازی نشانه های فرهنگی در میان نسل ها.
🔸 مستندسازی گروه ها و انجمن های مختلف زنان.
🔸 حفظ هویت تاریخی اماکن مذهبی.

#معرفی_کتاب
📘 کتاب: حسن آبادی، ابوالفضل، مجموعه مقالات پنجمین همایش تاریخ شفاهی ایران (15 اسفند 1387)، مشهد، 1390، ص 47.
🌐 http://yadegarafarin.ir/2021/01/26/oralhistorypeople/


🔸 من فکر می کنم تاریخ شفاهی راهی برای دموکراتیک کردن تاریخ است.
👤 Gerele Ronald


تاریخ پژوهان یادگارآفرین @yadegarafarin


🔸 مهم ترین مسئله ای که پژوهشگران تاریخ شفاهی با آن مواجه هستند تفاوت بین خاطره و تاریخ شفاهی است. در واقع مرز بین خاطره و تاریخ شفاهی را نمی توانند به خوبی تشخیص داده و یا تفاوتی بین آنها قائل شوند؛ چه بسا مصاحبه کنندگانی که خاطره ثبت می کنند ولی مدعی اند تاریخ شفاهی کار کرده اند. باید دانست خاطره مثل قصه ای است که گاه ممکن است حتی سر و ته هم نداشته باشد؛ در صورتی که تاریخ شفاهی را می توان به یک مقاله علمی تشبیه کرد. مصاحبه کننده باید مصاحبه شونده را بشناسد تا بتواند حقیقت را دریابد. باید او را به چالش بکشد و به او بفهماند باید رویدادها را دقیقاً همانطور که رخ داده تعریف کند نه آنطور که تمایل دارد. شناخت جایگاه راوی(مصاحبه شونده) و حدود احاطه و آگاهی و مشرب وی در تعیین راستی و میزان صحت خاطره اهمیت بسزایی دارد. خاطره نگاهی از منظر شخص و تأثیرپذیری او از واقعیت های بیرونی است. فرق این ذهنیت با واقعیت بیرونی نشان دهنده دخل و تصرف ارادی و غیرارادای در آن است. پس شناخت راوی می تواند تا حدودی از دخل و تصرف گزارش ها بکاهد. تاریخ شفاهی اهتمامی است نظام مند و پژوهشگر تاریخ شفاهی در پی چیستی و رسیدن به پاسخ هایی است که می خواهد از مصاحبه شونده داشته باشد. نحوه سوالات، تحلیل مسائل و به چالش کشاندن موضوعات مصاحبه می تواند مرز بین خاطره و تاریخ شفاهی را تبیین کند. در تاریخ شفاهی به علل چگونگی رخدادها، نقش افراد و عناصر مختلف تجزیه و تحلیل ها بر اساس اسناد و مدارک پرداخته می شود در حالی که خاطره به هرآنچه در ذهن راوی نسبت به یک واقعه می گذرد اشاره دارد.

#معرفی_کتاب
📘 غلامرضا آذری خاکستر، مقاله «مرز میان خاطره و تاریخ شفاهی در تدوین کتاب های جنگی با نگاهی به کتاب “دا” و نقد محتوای آن»، همایش تاریخ شفاهی ایران، دوره 7، 1390، صص 21-20.

🌐 http://yadegarafarin.ir/2021/01/25/oraldifference/


Forward from: تاریخ شفاهی
✔️سلسله نشست های تاریخ خاندانی:
"هر خانواده یک داستان"

✍با حضور پیمانه صالحی؛ نویسنده و پژوهشگر تاریخ شفاهی
و
غلامرضا آذری خاکستر؛ کارشناس تاریخ خاندانی

🔅دوشنبه 29/10/1399 ساعت9
🌐 https://webinar.razavi.ir/farhangi


🔺🔺

🆔 @oralhistoryiran


🔆🔆🔆 به چاپ سوم رسید 🔆🔆🔆
📚 افول و سقوط شاهنشاهی ساسانی «اتحادیه ساسانی‌ ــ پارتی و فتح ایران به‌دست عرب‌ها»
🖋 نویسنده: پروانه پورشریعتی
🖋 مترجم: آوا واحدی نوایی
📘 نشر نی
🌐 اطلاعات بیشتر و تهیه کتاب:
yun.ir/m7hkn1




✅ بیست و ششمین نشست ایده دانشگاه:
دانشگاه، جامعه و سیاست
◽️با حضور:
دکتر جواد عباسی
دانشیار گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد

◽️مجری و کارشناس:
قاسم قریب
دانشجوی دکتری تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد

◽️دوشنبه ۱۵ دی ماه، ساعت ۲۰

🖇این برنامه در صفحه اینستاگرام گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی_ اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد به آدرس زیر 👇🏼برگزار می‌شود:

https://www.instagram.com/culturalpolicyfum/

http://yadegarafarin.ir/2021/01/03/usp/


خاطرات کاتوزیان، برگهایی از زندگی یک نسل
محمد علی همایون کاتوزیان (متولد ۲۶ آبان ۱۳۲۱م. تهران) اقتصاددان، تاریخ‌نگار، کاوشگر علوم سیاسی و منتقد ادبی است. زمینهٔ تحقیق مورد علاقهٔ او مسائل مربوط به ایران است. تحصیلات رسمی دانشگاهی کاتوزیان در اقتصاد و جامعه‌شناسی است. او به‌طور همزمان مطالعاتش را در زمینهٔ تاریخ و ادبیات ایران تا سطح پیشرفتهٔ آکادمیک ادامه داده است و نتایج این مطالعات را می‌توان در تنوع آثار چاپ شده از او دید. تا کنون از او بیش از 10 کتاب در زمینهٔ تاریخ و ادبیات ایران به زبان انگلیسی به چاپ رسیده است.

کاتوزیان در تهران به دنیا آمد و پس از فراغت از تحصیل در دبیرستان البرز و گذراندن یک سال در دانشگاه تهران، برای خواندن رشتهٔ اقتصاد به انگلستان رفت. او در سال ۱۹۶۷ لیسانس خود را از دانشگاه بیرمنگام دریافت کرد. در سال ۱۹۶۸ فوق لیسانس را از دانشگاه لندن و در سال ۱۹۸۴ دکترایش را از دانشگاه کنت در کانتربری گرفت. در سال‌های بین ۱۹۶۸ تا ۱۹۸۶ در انگلستان، ایران، کانادا و ایالات متحده اقتصاد درس داد. او در حال حاضر پژوهشگر پسا دکترا/دستیار آموزشی در کالج سنت آنتونی، و عضو هیئت علمی مؤسسه شرق‌شناسی دانشگاه آکسفورد است. کاتوزیان یک پسر و یک دختر دارد که هر دو در آکسفورد زندگی می‌کنند.

در معرفی کتاب «برگ‌هایی از خاطرات من» عنوان شده است: این کتاب برگ‌هایی از خاطرات همایون کاتوزیان است؛ مجموعه‌ای از رخدادهای گوناگون در زندگی او. خاطراتی که از دوران نوجوانی و دبیرستان البرز و نخستین تجربه‌ها در عالم سیاست و فرهنگ آغاز می‌شود و به ادامه تحصیل در انگلستان و فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی و تدریس در دانشگاه‌ها می‌رسد؛ خاطراتی از روابط نزدیک با چهره‌هایی چون خلیل ملکی، حمید عنایت، ایرج افشار، داریوش آشوری، جلال آل احمد و…

تمام یادداشت‌های کتاب «برگ‌هایی از خاطرات من» برای چاپ در این مجموعه نوشته نشده است. در واقع بخش عمدهٔ آن پیش‌تر در مجلات اندیشه پویا و بخارا و کتاب «فرهنگ، تاریخ، سیاست: مقالات و گفت‌وگوهای دکتر همایون کاتوزیان» منتشر شده بود و حالا در کنار یکدیگر قرار گرفته است. «برگ‌هایی از خاطرات من» در ۲۳۱ صفحه و همراه با نمایه منتشر شده و ده صفحه پایانی آن به عکس‌هایی از کاتوزیان اختصاص یافته است.

http://yadegarafarin.ir/2021/01/03/katouzian/


کنفرانس مجازی میراث مشترک فرهنگی: بستر همگرایی یا جدایی افغانستان و‌ ایران؟
با حضور:
دکتر جواد عباسی (دانشیار تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد)
دکتر سرو رسا رفیع‌زاده (استاد دانشگاه و پژوهشگر)
دکتر علی اصغر داودی (عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کابل)
نقیب آروین
نوید مشعوف
▫️برای مشاهده ویدئوی ضبط شده به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
http://yadegarafarin.ir/2021/01/01/mirathmoshtarak/


کانال «تاریخ و زندگی» براساس این نگرش شکل گرفته است که تاریخ چیزی بیش از صرف شناخت و گزارش گذشته انسان و جامعه انسانی است و آنگاه فایده مند می شود که بتوان از آن برای بهبود زندگی انسان و جامعه کنونی بهره گرفت و تا حد امکان میان گذشته با اکنون و آینده پیوند برقرار کرد. بدیهی است که این مهم تنها با دسترسی به شناختی درست و علمی از گذشته ممکن می شود. اگر تاریخ را همچون آدرس دادن به انسان حاضر برای یافتن مسیر تشبیه کنیم روایت درست و علمی آن به مثابه دادن آدرس درست و دقیق است و هر چه جز آن باشد (روایت غیرعلمی تاریخ) مانند دادن آدرس اشتباه خواهد بود که موجب گمراهی خواهد شد. اگرچه فضای مجازی فرصت کم نظیر و مناسبی برای نشر گسترده تر دانش تاریخ و تقویت بینش تاریخی در جامعه فراهم آورده است، اما همزمان انتشار مطالب غیرعلمی، احساسی و جانبدارانه نه تنها به دست یابی به هدف یاد شده یعنی کاربرد تاریخ در زندگی کمک نمی کند بلکه می تواند موجب گمراهی فرد و جامعه شود. از این رو در این کانال کوشش می شود در ارائه و بازنشر مطالب حداکثر دقت به کار گرفته شود. از آنجا که در روایت و تحلیل تاریخ همواره امکان میزانی از عدم قطعیت و اختلاف نظر وجود دارد و برخی موارد تنها با نقد و بررسی بیشتر قابلیت قبول پیدا می کنند، عرصه نقد و نظر علمی و مستند به روی مخاطبان گشوده خواهد بود. همچنین تلاش بر آن است تا با ارائه مطالب روشی و بینشی به یکی از کارکردهای اصلی علم تاریخ یعنی تقویت «تفکر انتقادي» توجه شود. به ياري تفکر انتقادي است که می توان سره را از ناسره بازشناخت و «عبرت آموزی از تاریخ» را در مسیر درست و در عمل آزمود. افزون بر اين برای توجه به پویا ساختن علم تاریخ، اخبار و مطالب مربوط به نوآوری ها در حوزه تاریخ و تاریخ نگاری و کاربردی ساختن آن نیز به اشتراک گذاشته خواهد شد. امید آنکه با روايت صحنه هايي از تاريخ و ژرفا بخشيدن به تفکر انتقادي و علمی در جامعه شاهد روزگاری بهتر برای ایران و ایرانیان باشیم.
http://yadegarafarin.ir/2020/12/29/historyandlife/


Forward from: انجمن تاريخ شفاهي
ادامه از ‏👆👆
پس از فراخوان چند ماه پیشِ هیئت ‌تحریریه نشریه مطالعات تاریخ شفاهی به‌منظور ارسال مصاحبه‌ها، ‏روایت‌ها و ‏مقاله‌های مرتبط با تأثیر بیماری کووید ۱۹ در جوامع مختلف ‏[4]، در آخرین شماره این ‏نشریه، ویژه‌نامه‌ای به درج ‏موضوعات مرتبط با این بیماری همه‌گیر؛ از جمله پژوهش‌های میدانی در این ‏دوره و تاثیر کووید ۱۹ بر نظریه‌های مورخان ‏اختصاص یافته است. ‏
در ادامه، فهرست مطالب آخرین شماره مطالعات تاریخ شفاهی (شماره ۴۲) که مربوط به سال ۲۰۲۰م، به ‏سردبیری ‏کارلا پاسکو لِیهی و اِسکای کِریشاف ‏[5] است و در ۲۱۸ صفحه منتشر شده، درج می‌شود. متن ‏کامل مقالات در صفحه ‏نشریه، به‌صورت برخط قابل‌مشاهده است:‏
مقالات
‏-‏ قصه‌گویی و شنیدنِ داستان‌ها در منطقه تریتوری (کاترین اِسریگ‌لی)‏ ‏[6]‏
‏-‏ تاریخ‌های پراکنده: خاطرات بین‌نسلی (ناموای فِراست)‏ ‏[7]‏
‏-‏ تأملاتی در باب تشابه و تفاوت تاریخ شفاهی و روزنامه‌نگاری (لاوری زیون)‏ ‏[8]‏
‏-‏ بانک داستان‌های دیجیتال: دسترسی به آرشیو تاریخ شفاهی (ایموجِن اِسمیت)‏ ‏[9]‏
‏-‏ آشپزخانه و داستان‌های سنگاپور (کا سِنگ لو)‏ ‏[10]‏
خبرهای تاریخ شفاهی
‏-‏ پروژه‌های تاریخ شفاهی در مقیاسی بزرگ (کاترین شِدی)‏ ‏[11]‏
‏-‏ صداهایی از کووِرا (مایو کاناموری)‏ ‏[12]‏
‏-‏ ضعیف شدن حافظه و مصاحبه‌‌های تاریخ شفاهی (کریستیان اِسشواِپ)‏ ‏[13]‏
‏-‏ قدم‌های نامرئی (تونی پالومبی)‏ ‏[14]‏
‏-‏ تأملاتی در باب روایت‌های چالش‌برانگیز (کریستوفِر شِوالیر)‏ ‏[15]‏
ویژه‌نامه کووید ۱۹‏
‏-‏ مقدمه: تاریخ شفاهی در طی همه‌گیری کووید ۱۹ (آلیستر تامسون)‏ ‏[16]‏
‏-‏ تأثیر کووید ۱۹ بر نظریه‌های مورخان (فیونا پولتون)‏ ‏[17]‏
‏-‏ به تأخیر افتادن انجام مصاحبه‌ها (جانیس بار)‏ ‏[18]‏
‏-‏ پژوهش‌های میدانی در دوران همه‌گیری کووید ۱۹ (سارا فالکنِر)‏ ‏[19]‏
‏-‏ توقف مصاحبه‌های رو در رو به دلیل محدودیت‌های ناشی از کووید ۱۹ (اِسکای کیچوف)‏ ‏[20]‏
‏-‏ ضبط صداهایی از یک بیماری همه‌گیر جهانی (نیکی هِنینگ هام)‏ ‏[21]‏
‏-‏ خوش‌بینی در برابر بدبینی: یک مورخ تاریخ شفاهی و بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ (مارگارت ‏لِسک)‏ ‏[22]‏
‏-‏ آموزش به علاقه‌مندان تاریخ شفاهی (فیلیپ اُبرین)‏ ‏[23]‏
‏-‏ تاریخ شفاهی و کووید ۱۹ (جِسیکا اِستروجا)‏ ‏[24]‏
معرفی کتاب‌های تاریخ شفاهی
مروری بر کتاب‌های بازماندگانِ بیماری ایدز در سیدنی: خاطرات اِپیدمی؛ شرح‌حال‌ها: روایت‌های ‏شخصی و تاریخی؛ تاریخ ‏شفاهی ویژه والدین؛ تاریخ اختلافات: مرکز مهاجران بونگیلا؛ تاریخ و میراث ‏شفاهی در استرالیا
________________________________________

‏4‏ فراخوان نشریه از طریق کانال تلگرامی انجمن تاریخ شفاهی ایران، اطلاع‌رسانی شده بود
‎5‎ Carla Pascoe Leahy and Skye Krichauf
‎6‎ Katrin Srigley
‎7‎ Namoi Frost
‎8‎ Lawrie Zion
‎9‎ Imogen Smith
‎10‎ Kah Seng Loh
‎11‎ Katherine Sheedy
‎12‎ Mayu Kanamori
‎13‎ Christeen Schoepf
‎14‎ Toni Palombi
‎15‎ Christopher Chevalier
‎16‎ Alistair Tomson
‎17‎ Fiona Poulton
‎18‎ Janice Barr
‎19‎ Sarah Faulkner
‎20‎ Skye Krichauff
‎21‎ Nikki Henningham
‎22‎ Margaret Leask
‎23‎ Philip O’brien
‎24‎ Jessica Stroja

https://t.me/oralhistoryOHA


Forward from: انجمن تاريخ شفاهي
مطالعات تاریخ شفاهی ‏[1] عنوان نشریه انجمن تاریخ شفاهی استرالیا ‏[2] و یکی از نشریات تخصصی ‏در زمینه این ‏روش پژوهشی است. نخستین شماره آن، سال ۱۹۷۹م. به سردبیری جافمن و ژوسکه ‏[3] ‏منتشر شد. نشریه مذکور ‏سالانه تهیه می‌شود و با دسترسی آزاد در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. انجمن ‏به دلیل نگاه همه‌جانبه به تاریخ شفاهی، ‏سردبیری شماره‌های مختلف آن را به متخصصان و صاحب‌نظران ‏این حوزه واگذار کرده است. بدین‌شکل هم از ‏یک‌جانبه‌نگری در گزینش مقالات جلوگیری می‌شود و هم ‏انگیزه‌ای ایجاد می‌نماید تا تاریخ‌شفاهی‌نگاران از سراسر دنیا، ‏نسبت به تألیف و ارسال مطالب مشتاق ‏شوند. مطالعات تاریخ شفاهی همگام با اهداف انجمن، در ضمنِ توجه به جنبه ‏کاربردی تاریخ شفاهی، ‏صدایِ فرهنگ‌ها و قومیت‌های مختلف را منعکس می‌کند و تازه‌ترین پژوهش‌ها در زمینه آموزش، ‌‏روش‌شناسی و الزامات حقوقی و اخلاقی تاریخ شفاهی را در معرضِ دید محققان قرار می‌دهد.‏
________________________________________
‎1‎ Studies in Oral History
‎2‎ https://www.oralhistoryaustralia.org.au/‌‏
‎3‎ Louise Joffman and Prue Joske
ادامه در ‏👇👇‏ ‏
@oralhistoryOHA


Forward from: انجمن تاريخ شفاهي
مطالعات تاریخ شفاهی ‏[1] عنوان نشریه انجمن تاریخ شفاهی استرالیا ‏[2] و یکی از نشریات تخصصی ‏در زمینه این ‏روش پژوهشی است. نخستین شماره آن، سال ۱۹۷۹م. به سردبیری جافمن و ژوسکه ‏[3] ‏منتشر شد. نشریه مذکور ‏سالانه تهیه می‌شود و با دسترسی آزاد در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. انجمن ‏به دلیل نگاه همه‌جانبه به تاریخ شفاهی، ‏سردبیری شماره‌های مختلف آن را به متخصصان و صاحب‌نظران ‏این حوزه واگذار کرده است. بدین‌شکل هم از ‏یک‌جانبه‌نگری در گزینش مقالات جلوگیری می‌شود و هم ‏انگیزه‌ای ایجاد می‌نماید تا تاریخ‌شفاهی‌نگاران از سراسر دنیا، ‏نسبت به تألیف و ارسال مطالب مشتاق ‏شوند. مطالعات تاریخ شفاهی همگام با اهداف انجمن، در ضمنِ توجه به جنبه ‏کاربردی تاریخ شفاهی، ‏صدایِ فرهنگ‌ها و قومیت‌های مختلف را منعکس می‌کند و تازه‌ترین پژوهش‌ها در زمینه آموزش، ‌‏روش‌شناسی و الزامات حقوقی و اخلاقی تاریخ شفاهی را در معرضِ دید محققان قرار می‌دهد.‏
________________________________________
‎1‎ Studies in Oral History
‎2‎ https://www.oralhistoryaustralia.org.au/‌‏
‎3‎ Louise Joffman and Prue Joske
ادامه در ‏👇👇‏ ‏
@oralhistoryOHA


Forward from: انجمن تاريخ شفاهي
نشست تخصصی «آسیب‌شناسی تاریخ شفاهی ایران» برگزار می‌شود
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشست تخصصی «آسیب‌شناسی تاریخ شفاهی ایران » با حضور سید محمود سادات عضو ‏هیات‌علمی گروه تاریخ پژوهشکده امام خمینی و حوریه سعیدی عضو هیات علمی و معاون پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی روز سه‌شنبه 2 دی ‏ماه ساعت 10 صبح، برگزار می‌شود.‏
در این نشست پژوهشی ورود برای عموم آزاد است و علاقه‌مندان برای شرکت می‌توانند به آدرس: ‏https://vc.nlai.ir/nlaifedtinal‏
مراجعه کنند.‏

https://t.me/oralhistoryOHA


Forward from: انجمن تاريخ شفاهي
فاضل بنی‌اسد مدیر اسناد و پژوهش بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خوزستان:‏
کتاب های «برای صلح جنگیدم» و «آخرین پاتک» سه‌شنبه ۲۵ آذر در اداره کل بنیاد حفظ آثار و نشر ‏ارزش‌های دفاع مقدس خوزستان رونمایی می‌شوند.‏
کتاب «آخرین پاتک» تاریخ شفاهی علیرضا زمانی‌راد، از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و فرمانده ‏گروهان قائم (عج) از گردان بلال لشکر ۷ ولیعصر (عج) است. این کتاب روایتی از دوران قبل از ‏انقلاب، پیروزی انقلاب، آغاز جنگ تحمیلی و عملیات‌های دفاع مقدس است که سیدمحسن ‏موسوی‌طیب مصاحبه و تدوین آن را بر عهده داشت.‏
اداره کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کتاب «آخرین پاتک» در ۱۹ فصل و ۳۷۸ ‏صفحه منتشر کرده است.‏
کتاب «برای صلح جنگیدم» نیز تاریخ شفاهی اصغر احمدی از رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس آبادان ‏است. مصاحبه کتاب را مرجان درودی و تدوین آن را فهمیه احمدی انجام داده است. خاطرات این کتاب ‏نیز شامل دوران قبل از انقلاب، پیروزی انقلاب و حضور در عملیات‌های دفاع مقدس است.‏

👉 https://www.iribnews.ir/00CODS
https://t.me/oralhistoryOHA






Forward from: انجمن تاريخ شفاهي
تدوین تاریخ شفاهی صنعت چاپ استان مرکزی
دومین تاریخ شفاهی صنعت چاپ استان مرکزی امسال کلید خورده است و از فعالان این حوزه انتظار ‏است در فرآیند جمع‌بندی داده‌های این حوزه که بخشی از فرهنگ استان محسوب می‌شود، مشارکت ‏گسترده داشته باشند.‏
از چاپخانه‌داران و مجموعه‌داران این استان دعوت شده است که با ارایه هر گونه اسناد، مکاتبات، ‏یادداشت یا اسناد فعالیت‌های چاپ و نشر که بیش از ۴۰ سال قدمت دارد به این اداره کل در تدوین هر ‏چه قوی‌تر تاریخ شفاهی صنعت چاپ استان کمک کنند.‏
پ.ن: اکنون بیش از ۱۰۰ چاپخانه در حوزه‌های چاپ سنتی، دیجیتال و افست در استان مرکزی فعالیت ‏می‌کنند.‏
👉 http://www.tabnakmarkazi.ir/fa/news/918165‎
https://t.me/oralhistoryOHA

20 last posts shown.

24

subscribers
Channel statistics