اخلاق زیست محیطی


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


زندگی سبز؛ زمین سبز

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: سرائر | چالش حوزه و روحانیت
📜دغدغه آیت الله خامنه ای نسبت به تدوین کتابی جهت معرفی اسلام

🔻آیت الله خامنه ای پس از بازدید از نمایشگاه محصولات تبلیغی نامه به جوانان غربی:

🔹متأسّفانه اشتغالات و گرفتارى‌هاى بنده این‌قدر زیاد است که از ده فکرى که آدم میکند، یکى‌اش را هم نمیتواند اجرا کند. من یک طرحى براى تدوین یک کتاب به ذهنم رسید براى پاسخ به این سؤال که خب «شما که میگویید اسلام را بشناسیم، مستقیم به اسلام مراجعه کنیم، خیلى خب، حالا آن اسلامتان کجا است؟ به ما معرّفى کنید». فقط متن قرآن را به آنها بدهیم؟ این کافى است؛ یا نه، لازم است کار انجام بگیرد؟

🔹من یک طرحى هم به ذهنم رسید، حالا اگر بعداً مجال شد با بعضى از دوستانى که اهل این کارند، ممکن است در میان بگذاریم؛ یک سرفصل‌هایى هست. حالا مثلاً فرض کنید دوستان اینجا اشاره کردند در مورد مسئله‌ى توحید؛ خیلى خب، توحید یک مقوله است امّا معلوم نیست تأثیر آگاه شدن و عمق‌یابى کردن جامعه‌ى جوانِ مثلاً کشور فرانسه یا انگلیس یا کجا در مورد توحید، کارایىِ آشنایى آنها با نظر اسلام در مورد حمایت از حیوانات را مثلاً داشته باشد.

🔹اتّفاقاً حالا این مثال حمایت از حیوانات که ناگهان به ذهن من آمد، این خیلى باب وسیعى دارد در روایات ما -حالا محیطزیست خیلى تکرار میشود و گفته میشود و گاهى هم اهداف سیاسى، دنبالش در دنیا مطرح میشود- اگرچنانچه شما یک جزوه یا یک مثلاً فرض کنید نماهنگ یا یک پوستر یا یک مقاله -هرچه، [یک] وسیله‌ى تبیین- درباره‌ى حمایت از حیوانات مثلاً تهیه کنید، این دلهاى بیشترى را متوجّه به اسلام میکند تا آن جزوه‌ى عمیقى که در باب مثلاً توحید شما ممکن است [چاپ کنید]. از اینها نباید غفلت کرد؛ یعنى تنوّع موضوعها [مهم است‌].

🔸گفتنی است در پى صدور نامه‌های آیت الله خامنه ای به عموم جوانان اروپا و آمریکاى شمالى، مؤسّسه‌ى پژوهشى - فرهنگى انقلاب اسلامى با تشکیل «ستاد نشر و تبلیغ پیام» و فراخوان و فعّال‌سازى ظرفیّتهاى رسمى و مردمى، تلاشهایى را به منظور نشر و ترویج نامه‌ها و مضامین آنها به انجام رساند که گوشه‌هایى از این تلاش در نمایشگاه طلوع حقیقت در معرض مشاهده‌ى معظم له قرار گرفت. مشروح بیانات ایشان را در لینک زیر مشاهده کنید:
yon.ir/3gY5O

@saraeer


Репост из: حقوق حیوانات در ایران
‏شرکت‌های ‎
‎Avon ، Loreal ، ‎Chanel ، Giorgioarmani ، Dior ،Schwarzkop
D&G ، Calvin klain
همچنان روی حیوانات تست میکنند
لیست کامل👇
http://www.crueltyfreekitty.com/companies-that-test-on-animals


Репост из: نامه‌های حوزوی
⚡️بایدهای و نبایدهای اخلاقی موجود در سنت اسلامی مورد غفلت قرار گرفته است

✔️سیدحسن اسلامی اردکانی، عضو هیات علمی دانشگاه ادیان در گفتگو با همشهری🔻

🔹چندی پیش اخلاق زیست‌محیطی و بخش‌هایی از کتاب «جواهر» را که مرحوم نجفی نوشته، درس می‌دادم. در مورد رفتار با حیوانات بود که اینها نفقه‌خور انسان‌ها هستند؛ یعنی باید بهشان نفقه داد؛ همان‌طور که مرد باید به عیال خودش (نان‌خور خودش) نفقه بدهد (حالا پدر و مادر پیرش، همسرش یا فرزندانش)، به حیواناتی هم که در اختیار دارد باید نفقه بدهد؛ به آنها سخت نگیرد. اینها ساده‌ترین چیزهایی‌است که در فقه ما هست. متأسفانه ما بحث‌های مربوط به محیط‌زیست و اینها را که در متون فقهی‌مان بسیار هم هست، همان‌جا نگه داشته‌ایم؛ یعنی این را به سطح عمومی سرایت نداده‌ایم.

🔹در سنت ما و فقه ما این هست که آزار و آسیب‌زدن به دیگران، حرام است. در سنت ما آمده که برداشتن آشغال از سر راه، یکی از فضیلت‌های بزرگ است ولی الان شما می‌بینید که در خیابان، مثلا اول صبح یک سگ یا گربه دارد رد می‌شود و یک ماشین به این می‌زند و می‌کشدش. جسد و لاشه این سگ یا گربه تا شب روی زمین می‌ماند و هر ماشینی که می‌آید یک ضربه دیگر می‌زند تا اینکه این پودر بشود. این خلاف سنت شرعی ماست. یا می‌بینید ماشین 2-1 نصف شب از خانه بیرون می‌آید و شروع به بوق‌بوق‌‌زدن می‌کند و اصلا به مخیله‌اش خطور نمی‌کند که این کار، حرام است.

🔹بسیاری از بایدها و نبایدهای اخلاقی که در سنت ما بوده، مغفول واقع شده و کسانی که باید مروج آموزه‌های دینی باشند (مراجع، فقها، اهل منبر، اهل خطابه، نویسندگان و اینها) این کار را نکرده‌اند و کوتاهی کرده‌اند و به بحث‌های دیگر پرداخته‌اند؛ یعنی مسائل دینی را به رابطه انسان و خدا و نهایتا رابطه انسان با انسان‌های دیگر منحصر کرده‌اند؛ درصورتی‌که ما رابطه انسان با طبیعت، رابطه انسان با خودش و همه اینها را در سنت دینی خودمان داریم.

@namehayehawzavi
http://yon.ir/Jsfwe


Репост из: همشهری
 ⁣🔘ساکنان دیگری هم همسایه انسان‌اند

⬅سیدحسن اسلامی اردکانی، استاد فلسفه اخلاق دانشگاه ادیان و مذاهب قم ازجمله کسانی‌است که دغدغه اخلاق و محیط‌زیست دارند. او که هم با حوزه پیوند دارد و هم با دانشگاه، سال‌هاست در راستای مواجهه اخلاقی با طبیعت در بستر دین تلاش می‌کند و تالیفات متعددی در این زمینه دارد.

🔺در دوران مدرنیته، از عالم تقدس‌زدایی شده است؛ یعنی یکی از ابعاد عقلانیت این است که هیچ رازی را برنمی‌تابد و همه‌‌چیز را به کوچک‌ترین عناصر و مولفه‌های سازنده عقلانیون فرومی‌کاهد. خب این می‌تواند به یک معنا نهایت و اوج عقلانیت باشد ولی وقتی که عنصر مقدس‌بودن و تقدس، از عالم، برداشته و فقط انسان ارزشمند و ارجمند شد، آن‌موقع هرگونه رفتاری در عالم مجاز است مگر اینکه به خود شخص آسیب بزند.

🔺نگاه دیگری بود؛ نگاهش این‌طور بود که اساسا در عالم، جز من انسان، ساکنان دیگری هم هستند که همسایه من‌اند؛ سگ‌ها، گرگ‌ها، کفتارها، جنگل، درخت و همه اینها آفریده خدا هستند و همه اینها بهره و نصیبی از هستی دارند و من در حدی مجاز هستم از این عالم استفاده کنم که به نصیب دیگران تجاوز نکنم.

📌ادامه گزارش را در اینجا بخوانید:
http://newspaper.hamshahri.org/id/2084

🔴 @hamshahrinews


Репост из: نوشتارها و آثاری در فلسفه، اخلاق و موسیقی
وقتی از قیمتِ تخم مرغ شکایت داریم و با انواع جُکها، نفع برندگانِ واقعی را «مرغها» میدانیم، بد نیست نگاهی به این خبر داشته باشیم. بد نیست بدانیم که صنعت تخم مرغ، همچون صنعت مرغ و لبنیات بر چه واقعیاتِ دهشتناکی استوار است. واقعیت اینجاست که تخم مرغ چه گران شود و چه ارزان، بنای صنایعی که با حیوانات سر و کار دارند، بر تضییع منافعِ این موجودات است که صدایشان به هیچ جا نمیرسد که هیچ، بلکه نهایتا نقل محفل مجالس سرگرمی و خندۀ ما انسانها میشوند:

"ناصر نبی‌پور، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا:
علت اصلی این افزایش قیمت ناگهانی معدوم شدن مرغ ها در مرغداری ها است که کاهش تولید شدید را به همراه داشته است.در این ۹۰ روز گذشته بالای ۱۵ میلیون مرغ معدوم می شوند که ۲۳ درصد از گله های مرغ را تاکنون شامل شده است.
نبی پور خاطر نشان کرد: دولت باید هوای تولید کنندگان را داشته باشد. اگر با واردات بخواهد بر روی این مشکل سرپوش بگذارد در سال های بعد تولید کننده ای نمی ماند که مرغ تولید کند و قیمت از این هم بالاتر خواهد رفت. یک شانه تخم مرغ در فروردین و اردیبهشت ۵ هزار تومان هم نبود اما آن زمان هیچ کس به فکر مرغداران و فصل سرما نبود به محض افزایش قیمت همه صدای‌شان در می‌آید و مهم می‌شویم اما تدبیری اندیشیده نمی شود."

لینک این خبر در خبرگزاری ایلنا:
yon.ir/8V5iC

@BeKhodnotes


Репост из: @attachbot
🖋 گوزن در خط توليد انبوه!!!

📌«معاون بهبود تولیدات دامی سازمان #جهاد_کشاورزی استان #همدان با اشاره به اینکه #گوزن‌های پرورشی #بومی_ایران هستند، خاطر نشان کرد:این‌گونه با شرایط آب و هوایی استان همدان سازگاری دارد و تفاوتی با سایر #دام‌ها ندارد. نظرپور با تأکید بر اینکه پرورش گوزن یک فعالیت اقتصادی است، بیان کرد: استان‌های دیگر به این نتیجه رسیدند که پرورش گوزن یک فعالیت اقتصادی بوده و جوابگوی سرمایه‌گذاری است و جای نگرانی از بابت بازگشت سرمایه وجود ندارد.»

⭕️ جای نگرانی برای بازگشت #سرمایه وجود ندارد ولی #نگرانی عظیم تری بابت #فاجعه ای که در حال #سرمایه_گذاری برای آن هستید به وجود آمده است.

1️⃣ گوزن یک حیوان وحشی است و «باید» وحشی باقی بماند. گوزن، مانند همه حیوانات وحشی، برای انسان خطرناک است و «تولید انبوه» او در خطوط #توليد_صنعتي ماهیت و طبیعت ذاتی او را تغییر نمی دهد مگر با اعمال #زور!

2️⃣ انسان امروز، برای زنده بودن به #گوشت و #لبنیات نیاز ندارد! آن چه انسان امروز به آن نیازی حیاتی دارد #صداقت و #راستگویی است تا واقعیت های #پرورش_دام و سلاخی و مصرف گوشت را برایش آشکار کند.

3️⃣ تا به مردم بگوید که برای تولید هر کیلو انواع گوشتی که شما به صورت بسته بندی های وسوسه انگیز و گاه، حسرت آلود، در #سوپرمارکت های و #فروشگاههای_زنجیره ای می بینید حاصل #شکنجه هایی است که تمام اعضای بدن و روح همان حیوان متحمل شده. او آزار دیده و رنج کشیده تا جسد او بسته بندی شود.

3️⃣ تا به مردم بگويد فرزند از مادر و #مادر از #فرزند جدا شده تا انسان برای انتخاب نوع جسد او «حق انتخاب» داشته باشد: #گوساله، #بره، #جوجه!!!

4️⃣ تا به مردم بگويد برای تولید هر کیلو انواع گوشت #آب زیادی #اسراف می شود. این آب در #كشاورزي به هدر رفته است تا امروز ما به #خشکسالی برسیم و هم وطنان ما در برخی استان ها با جیره بندی زندگی را، نه زندگی که با رنج تحمل کنند.

5️⃣ تا باز بگويد كه برای تولید هر کیلو گوشت، #گازهای_گلخانه ای بسیاری تولید می شود. تولید همین یک کیلو گوشتِ مورد نیاز هر خانوار، یکی از عمده ترین دلایل #گرمایش_زمین، #تغییر_اقلیم و پیامدهای وخیم آن برای اقیانوس ها و دریاها و جنگل ها و قطب است.

⭕️ و حالا، گوزن، این حیوان وحشی با دسته بندی در گروه دام، می رود که با ورود به کانال ها و دالان های شکنجه، در نهایت سلاخی شود...

⭕️ تا جیب #سرمایه_گذاران در مملکتی که اقتصاد غیرعلمی آن رو به نابودی و ویرانی است را پر کند و پروتئین را به سفره مردم بیاورد!!!

✅ مردم به پروتئین و ب١٢ نیاز ندارند! آن چه مردم نیاز دارند خاک و آب و هوایی سالم و پاکیزه است.

✅ آن چه مردم نیازی حیاتی به آن دارند امنیت و شادی اجتماعی است که در گوشت وجود ندارد!!!

https://t.me/pazudharma


Репост из: @attachbot
معرفی کتاب آزادی حیوانات در رادیو اینترنتی رویداد فرهنگی

@BeKhodnotes


Репост из: فكر و فرهنگ
گزارشی تفصیلی از یک نشست؛
نگاهی به دومین نشست تخصصی «حیوان؛ ابژه یا دگرسوژه؟»
متن کامل 👇🏻
http://ana.ir/news/317887
فکروفرهنگ👇🏻
@FekroFarhang




Репост из: وبسایت فرهنگی صدانت
🍂 انتشار ترجمه فارسی کتاب «آزادی حیوانات» اثر #پیتر_سینگر
مترجم و نویسنده‌ی معرفی کتاب: #بهنام_خداپناه

«آزادی حیوانات»
نویسنده: پیتر سینگر
ترجمه و اضافات: بهنام خداپناه
تعداد صفحات: ۴۸۸
نوبت چاپ: اول
ناشر: ققنوس

🔅کتاب آزادی حیوانات (Animal Liberation) اثر فیلسوف و اخلاقدان شهیر استرالیایی، پیتر سینگر، برای نخستین بار در سال ۱۹۷۵ منتشر، و از آن زمان تاکنون با ویراستهای مختلف و جدیدی به اَشکال متفاوت مورد تجدید چاپ قرار گرفته است. این کتاب تاکنون به بیست زبان دنیا ترجمه شده است، که ترجمۀ فارسی اثر بیست و یکمین زبانی محسوب می‌شود که این اثر بدان برگردانده شده است. نشریۀ تایم در سال ۲۰۱۱ کتاب آزادی حیوانات را در بین فهرستِ ۱۰۰ اثر غیرادبیِ همۀ دوران قرار داد. سینگر در این اثر خود، با متداول ساختن اصطلاح «گونه‌پرستی» (speciesism)، به استدلال علیه شیوه‌هایی می‌پردازد که انسانها به انحاء مختلف حیوانات را مورد سوءاستفاده قرار داده و از آنها بهره کشی می کنند. مطابق استدلال سینگر در مقام یک فیلسوف فایده باور (utilitarian) در کتاب آزادی حیوانات، هر موجودی که «توانایی احساس درد و رنج» را داشته باشد و یا به تعبیری «حساس» (sentience) باشد واجد «منافع» (interest) تلقی شده و برما انسانهاست که به حکم اخلاق، منافعِ آن موجود را درست به اندازۀ منافع هر موجودِ ذی‌نفعِ دیگری، از جمله منافعِ گونه های انسانی خودمان، به شمار آورده و بدانها احترام بگذاریم.

🔅ازاینرو، کمتر به شمار آوردن، یا اصلا به شمار نیاوردنِ منافعِ گونه‌های دیگر شکل ناموجهی از تبعیض خواهد بود که سینگر به پیروی از ریچارد رایدر (Richard Ryder)، آنرا «گونه پرستی» می خواند و منطقِ نهفته در پشت آنرا مشابه منطق «نژادپرستی» (racism) و «جنسیت پرستی» (sexism) می داند. وی در این کتاب به برملا ساختن چندین رویۀ اساسی و مهمی می پردازد که ما انسانها با چنین گرایشِ ناموجهی به شکلی نظام مند حیوانات را بدون درنظر گرفتنِ منافعشان مورد سوءاستفاده قرار می دهیم: رویه هایی همچون «دامداری صنعتی» (factory farming) یا استفاده از حیوانات برای خوراک و پوشاک، «استفاده از حیوانات در امر آزمایش». نهایتا ازنظر وی، برما انسانهاست که با ترک این رویه ها و ترک رژیم گوشت خواری و انتخاب گیاهخواری هم مانع از درد و رنجِ بیهودۀ انبوه حیوانات شویم هم بواسطۀ ترک «دامداری صنعتی» به عنوان عامل اصلی گرمایش زمین و آلودگیِ هوا و آبها باعث نجات طبیعت و محیط زیست شده و هم اینکه با افزایش میزان غذاهای گیاهی بواسطۀ حذف دامداری به عنوان منبع اصلیِ مصرف خوراک گیاهی، فقر جهانی را ریشه کن کنیم.

تصویری از پیتر سینگر و کتاب آزادی حیوانات👇
s8.picofile.com/file/8313937350/singer.jpg

معرفی و لینک خرید کتاب👇
✨ → 3danet.ir/WdNJr
🌾 @sedanet | @BeKhodnotes


Репост из: نوشتارها و آثاری در فلسفه، اخلاق و موسیقی
به مناسبت روز جهانی حمایت از حقوق حیوانات از امروز تا پایان آذرماه میتوانید کتاب «آزادی حیوانات» را از طریق صفحه اینستاگرام نشر ققنوس بدون هزینه پست در لینک زیر تهیه فرمایید که 15 درصد از هزینه فروش کتاب در سایت تا پایان این ماه به انجمن حمایت از حیوانات تعلق خواهد گرفت.

https://www.instagram.com/p/BcgyAvonFCF/?taken-by=qoqnoospub


Репост из: کتابهای در دست ترجمه حوزه فلسفه
همزمان با 10 دسامبر (19 آذر) روز جهانی حمایت از حقوق حیوانات کتاب آزادی حیوانات منتشر شد. این کتاب را میتوانید از انتشارات ققنوس تهیه فرمایید.

ترجمه و اضافات: بهنام خداپناه
صفحات: 488

@preparing


Репост из: Saasaan Shekaari


Репост из: @binam_bot




Репост из: حقوق حیوانات در ایران
انجمنهای محیط زیستی و حامی حیوانات روز پنجشنبه٩ آذر در جلوی درب استانداری مازندران تجمع اعتراضی با هدف جلب افکار عمومی به کشتار پرندگان مهاجر به صورت گسترده برگزار می‌کنند/فارس
@iranian_animal_rights


Репост из: Pazudharma
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
با ناديده گرفتن/ انكار و مخالفت كردن/ تمسخر و تحقير #گياهخواري... درد و رنج حيوانات پرورشي محو نمي شود! بحران #تغيير_اقليم حل نمي شود! #آلودگي كم نمي شود! شروع ميزهاي "رنگين" و پروتئيني ما اينجاست...


Репост из: Quicklearn
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
نسل جدید پهبادهای قاتل!

پهپادهایی که کارشان ترور و کشتن آدمها مثل آب خوردن است! حتما ببینید..👌
@quicklearn


Репост из: وبسایت فرهنگی صدانت
🍂دامپزشکان و علمِ افسخارگسیخته
✍️ #بهنام_خداپناه
goo.gl/Uvv7zH

🔅پیشترها، یعنی زمانیکه هنوز مطالعاتی در حوزۀ اخلاق ارتباط با حیوانات (animal ethics) نداشتم، وقتی عنوان «دامپزشک» به گوشم میخورد، اولین چیزی که در ذهنم تداعی میشد افراد دردمند و دلمشغولی بود که خود را به شغل سخت و دشواری متعهد کرده بودند. افرادی که هدفشان کاستن و فرونشاندن درد گونه هایی غیر از گونه های خودِ ما بود که شغلشان به مراتب از شغل پزشکان دشوارتر بود: چرا که اینها باید مرهم دردها و زخمهای موجوداتی میشدند که توانایی اَدا کردن روشنِ دردها و رنجهایشان را مثل ما انسانها نداشتند، اینان باید با زبانِ تن (body language) حیوانات ارتباط برقرار میکردند که خود کاری دشوار است. اما زمانیکه بیشتر در حوزۀ اخلاق ارتباط با حیوانات مطالعه کردم، و دقیقتر زمانیکه درحال ترجمۀ کتاب کلاسیک «آزادی حیواناتِ» پیتر سینگر شدم، این تصویر در ذهنم تغییر کرد. در این کتاب با واقعیتهای ناگوار بسیاری درخصوص رشتۀ دامپزشکی و همچنین دامپزشکان مواجه شدم. اینجا بود که فهمیدم تقریبا در تمامیِ آزمایشاتِ غیراخلاقی و نابجایی که به نام پیشرفت و ترویج علم به جسم و جانِ حیوانات دست اندازی شده و آنها به انحاء مختلف مورد بهره کشی قرار می گیرند، دامپزشکان به همراه آزمایشگران و پا به پای آنها نقشی فعال در نقضِ منافع گونه های مختلف جانوری ایفاء میکنند. اینجا بود که فهمیدم یک دامپزشک برای دامپزشک شدن و برای گذراندنِ واحدهای عملیِ این رشته باید چه تعداد حیوان را تشریح، یا به تعبیر بهتر تکه پاره کند تا به مقام دامپزشکی نائل گردد. و اینجا بود که فهمیدم، طبق گفتۀ انجمن دامپزشکیِ ایالات متحده، و به نقل از کتاب آزادی حیوانات، «علت وجودیِ حرفۀ دامپزشکی مجموعِ بهزیستی آدمی است- نه حیواناتِ پست.»

🔅براین اساس، دیگر برایم تعجب آور نبود وقتی با صحنۀ حیرت آور فروش «چسب موش»، این مادۀ وحشتناک و سادیستیِ کشتارِ موشها، در یکی از مراکز معتبر دامپزشکیِ شهر کرج مواجه شدم. دیگر برایم تعجب آور نبود وقتی امروز کلیپ قفسهایی را در یکی از دانشکده های دامپزشکی کشور دیدم که در آنها تعدادیِ سگ در بدترین شرایط، دست و پا زنان در میانۀ ادرار و فضولات چندروزه یا شاید هم چند هفته ماندۀ خود زوزه کشان در انتظار لحظۀ تکه پاره شدن خود بودند تا چند تن از همین اساتید محترم و عزیز دامپزشکی بیایند و آنها را برای کلاسِ تشریح دانشجویانشان روانۀ اتاقِ تشریح کنند و این در حالیست که حامیان حیوانات پیشنهاد ارائۀ جسد حیواناتی را که به مرگ طبیعی مرده بودند به مسئولان دانشگاه میدهند اما با واکنش منفی مسئولین این دانشکده مواجه میشوند. بگذریم که این روزها در اکثر دانشکده های دامپزشکیِ کشورهای پیشرفته از نرم افزارها و مدلهای شبیه سازِ کامپیوتری برای فراگیریِ آناتومی بدن حیوانات مختلف استفاده میشود.

🔅هرچند کم نیستند تعداد دامپزشکانِ دردمند و دلمشغولی که خصوصا در سالهای اخیر اقدام به تاسیس و برپایی انجمنهای حمایتی از حیوانات کرده اند و درکِ عمومی را از رفتار احترام آمیز و همراه با شفقت با حیوانات گسترش داده اند، اما این واقعیت را هم نمیتوان نادیده گرفت که دانشجویی که در چنین سیستم آموزشی و در چنین محیطِ دانشگاهی آموزشهای مرتبط با این رشته را می بیند نه فردی دردمند و دلمشغولِ حیوانات، آنگونه که آرمانِ اخلاقی این رشته باید چنین باشد، بلکه فردی خواهد شد که در راستای همان تفکرات و رسومی گام برخواهد داشت که به انحاء مختلف از حیوانات بهره کشی میکنند. نکتۀ اصلی اینجاست که مادامیکه علم مقید به اخلاق نگردد و راهِ خود را از مباحث اخلاقی جدا بداند دیدن اموری از این دست نه استثناء که قاعده ای محتوم خواهد بود.

🌾 @sedanet | @Bekhodnotes



Показано 20 последних публикаций.

347

подписчиков
Статистика канала