یک شهروند(شهیندخت مولاوردی)


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


نشردهنده اخبار، مواضع و دیدگاهها

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


💎این اتفاق به نفع هیچکس نیست؛ نه ملت ها، نه دولت ها و نه منطقه!
#اوکراین
#منشور_ملل_متحد

https://twitter.com/mowlaverdi/status/1497142949293010947?s=21

@mowlaverdi2


💎https://twitter.com/mowlaverdi/status/1497111959589773318?s=21

@mowlaverdi2




💎آخرین اخبار از جنگ روسیه و اوکراین
تا ساعت:۱۶:۰۰

🔹 نخست‌وزیر ایالت باواریا در آلمان با اشاره به حمله روسیه به اوکراین گفت که این ایالت اجازه تولید واکسن کرونای روسی اسپوتنیک‌وی را در این ایالت نخواهد داد

🔹دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهور روسیه: هدف روسیه نابودی ارتش اوکراین نیست بلکه خواهان توقف نظامی شدن این کشور است.

🔹 وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد دو سرباز روسی را به اسارت گرفته است.

🔹 رومن آبراموویچ مالک چلسی از زندگی در بریتانیا منع شده است چون از او به عنوان یکی از توانمندسازان اصلی رژیم پوتین نام برده می‌شود.

🔹 یک هلیکوپتر کا-52 روسی توسط اوکراین سرنگون شد

🔹نخست‌وزیر استرالیا ضمن اعلام خبر تحریم ۲۵ فرد و چهار مؤسسه مالی روس، عملیات نظامی روسیه در اوکراین را «وحشیانه و بی‌دلیل» خواند.

@sharghdaily
Sharghonline.com

@mowlaverdi2


💎هیات رئیسه مجلس «ابطال رای‌گیری کمیسیون صیانت» را تایید کرد

علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس:

🔹هیات رئیسه مجلس نظر اداره قوانین درباره رای گیری در خصوص طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی را پذیرفت.

🌐 لینک خبر

📡 @IRNA_1313

@mowlaverdi2


Репост из: مطالبات زنان روستایی
خانه تکانی یکی از معضلات این روزهای آب شرب است. با وجود مشکلات عدیده در دسترسی به آب؛ می توان از آن بخش از خانه تکانی که آب هدر می‌رود چشم پوشی کرد. اما با مردمی که با وجود لمس کم آبی حاضر به تغییر رفتارهای غلط نیستند چه باید کرد؟ جریمه؟ گفتگو؟

#در_رثای_آب

@RuralWomenIssues


Репост из: جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔺️ زن سالمند اوکراینی پس از تخریب خانه‌اش در منطقه مرزی: پوتین و زلنسکی به این وضعیت خاتمه دهند /یورونیوز


#جمعیت_حمایت_از_حقوق_بشر_زنان

@hoghooghbasharezanan


Репост из: جبههٔ اصلاحات ایران
🔴 توییت علی‌ شکوری‌راد، سخنگوی جبههٔ اصلاحات ایران:
پیشنهاد جبههٔ اصلاحات ایران برای برگزاری رفراندوم دربارهٔ طرح صیانت پابرجاست.

👈🏻 متن بیانیهٔ جبهه دربارهٔ طرح صیانت

🔹 کانال رسمی جبههٔ اصلاحات ایران:
@jebheheslahat


💎رویداد زنان هنرمند صحرا؛
پنجم و ششم اسفند/ تهران

@mowlaverdi2


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 گفتگوی مجادله‌آمیز و آمرانه پوتین با سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) و‌ دستپاچگی ناریشکین

🔹 پوتین: استقلال دو‌ جمهوری (اوکراین)را به رسمیت بشناسیم؟
ناریشیکین: بله موافق انضمام آنها به روسیه هستم!

🔹 پوتین: موافق پیشنهاد به رسمیت شناختن استقلال دو‌ جمهوری دونتسک و لوهانسک، هستید؟
ناریشکین: من حمایت خواهم کرد.

🔹 پوتین: رُک حرف بزن.
ناریشکین: من پیشنهاد به رسمیت شناختن را تایید خواهم کرد.

🔹 پوتین: تایید خواهی کرد یا می‌کنی؟صریح باش!
ناریشکین: من تایید می‌کنم... اینو گفتم... پیشنهاد پیوستن آنها به روسیه را تایید می‌کنم!

🔹 پوتین: پیوستن به روسیه؟ (من کی این حرف را زدم؟ ) موضوع صحبتمان پیوستن آنها به روسیه نیست، صحبت بر سر به رسمیت شناختن یا نشناختن استقلال این دو جمهوری است!
ناریشکین: بله، همین که گفتید یعنی پیشنهاد به رسمیت شناختن استقلال آنها را تایید می‌کنم.

🔹 پوتین: بسیار خوب، ممنون... بشین!

@sharghdaily
Sharghonline.com

@mowlaverdi2




💎بیست دقیقه قبل از تصویب شتابزده طرح صیانت در کمیسیون مشترک؛

جلال رشیدی کوچی از نمایندگان مخالف طرح صیانت از کاربران فضای مجازی، از جمع آوری امضا برای لغو بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک و بازگشت طرح به صحن مجلس خبر داد.

@mowlaverdi2


Репост из: کانون سردفتران و دفتریاران
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
💢 پخش دومین قسمت از ویژه برنامه کانون سردفتران و دفتریاران با عنوان "فرگاه"
امروز سه شنبه سوم اسفند
ساعت ۱۹:۳۵ از شبکه یک سیما


💎انتقاد از تبعیض در پرداخت عیدیِ شاغلان و بازنشستگان/ مگر زنان نان‌آور خانه نیستند؟

✍🏻 نسرین هزاره مقدم

🔰تبعیض جنسیتی در زیر پوستِ قوانین دستمزدی کشور به طور متناوب اما آهسته و بطئی در جریان است؛ در کارگاه‌های غیررسمی، زنان عموماً چون پشت و پناهی ندارند و در معرض بیکاری‌های مدام یا مقطعی هستند، بسیار کمتر از مردان حقوق می‌گیرند و این تبعیضِ زیر پله‌ای، مصداق زیر پا گذاشتن حکم کلیِ «کار یکسان- مزد یکسان» است؛ این زنان عموماً در معرض استثمار دائم قرار دارند اما چون این کارگرانِ در معرض خطر و عموماً متعلق به دهک‌های فرودست اجتماعی، پای رفتن به دادگاه‌ها و شکایت کردن ندارند، هیچ دادخواهی‌ای صورت نمی‌گیرد؛ تبعیض مداوم اما با چراغ خاموش!

🔴اما تبعیض جنسیتی در روابط کار، فقط محدود به کارگاه‌های غیررسمی و کارگران بی‌تخصص و فاقد بیمه نیست؛ برابری دستمزدی حتی در کارگاه‌های رسمی و برای بیمه شدگان شاغل و بازنشسته‌ی صندوق‌های مختلفِ بازنشستگی کشور نیز رعایت نمی‌شود؛ یک نمونه‌ی روشن: عدم پرداخت مزایای عیدی به زنان بیمه شده (چه شاغل و چه بازنشسته).

🔴بیست و چهارم بهمن ماه، علی بهادری جهرمی اظهار کرد: هیئت دولت ‎عیدی پایان سال کارکنان دستگاه‌های اجرایی را یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین کرد. همچنین در راستای سیاست‌های کلی خانواده مقرر شد در چارچوب اعتبارات قانونی به کارکنان متأهل مشمول کمک هزینه عائله‌مندی و اولاد ۴۰۰ هزار تومان و به ازای هر فرزند تحت تکفل هم ۱۵۰ هزار تومان پرداخت شود.

🔴این مبلغ، به تاسی روال سال‌های قبل، بدون ذره‌ای تغییر، به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نیز تعلق گرفت؛ اما هرچندبار که این اطلاعیه رسمی را بازخوانی می‌کنیم، نشانی از تمایزگزاریِ جنسیتی یا فرقی در پرداخت بین زنان و مردان نمی‌بینیم؛ هیچ کجا اعلام نشد، مزایای عائله مندی و اولاد، فقط به مشمولانِ مرد پرداخت می‌شود.

🔴با این حال، وقتی فیش‌های عیدی صادر شد، زنان مشمول دیدند که از مزایای عیدی خط خورده‌اند و نصیب‌شان فقط همان یک میلیون و ششصد هزار تومانِ عیدی پایه است؛ در روزهای پایانی بهمن، فیش‌های عیدی بازنشستگان کارگری نیز صادر شد؛ زنان بازنشسته، مستمری بگیر و بازمانده‌ی تحتِ پوشش سازمان تامین اجتماعی که گاهاً تنها نان‌آور خانه و سرپرست خانوار بودند، دریافتند که تنها عیدی پایه به آن‌ها تعلق می‌گیرد، یک میلیون و ششصد هزار تومان بدون ریالی حق اولاد یا عائله مندی!

🔴برای «برابری جنسیتی» قوانین روشن داریم؛ ماده ۳۸ قانون کار، در رابطه با ممنوعیت تبعیض جنسیتیِ دستمزد، صراحت دارد: «برای انجام کار مساوی که در شرایط مساوی در یک کارگاه انجام می‌گیرد باید به زن و مرد مزد مساوی پرداخت شود. تبعیض در تعیین میزان بر اساس سن، جنس، نژاد و قومیت و اعتقادات سیاسی و مذهبی ممنوع است.»

🔴قانون کلیِ «کار یکسان- مزد یکسان» باید قاعدتاً دربرگیرنده‌ی مزد و تمام مزایای حقوقی باشد؛ اما متاسفانه این قانون کلی در ارتباط با عیدیِ پرداختی به کارمندان دولت و بازنشستگان صندوق‌های مختلف از جمله تامین اجتماعی رعایت نشده است.

📌 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

@BashgaheZanan

@mowlaverdi2

https://bit.ly/3H86u8I


Репост из: جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان
🌿هر ملتی که زبان مادری خود را فراموش کند، مانند فردی زندانی است که کلید زندانش گم شده باشد.
﴿آلفونس دوده﴾ نویسنده و معلم فرانسوی


🌱 ٢١ فوریه « روز بین‌المللی زبان مادری» گرامی باد.

#جمعیت_حمایت_از_حقوق_بشر_زنان

@hoghooghbasharezanan


💎سخنگوی جبهه اصلاحات: دستگاه قضایی به گزارش رسمی تحقیق و تفحص شورای پنجم رسیدگی کند/ حق الناس شوخی بردار نیست/ چرا اعضاء شوراى شهر و رئیس هیأت تحقیق را احضار کرده و در جایگاه متهم قرار داده‌اند؟!

🔻علی شکوری راد با اشاره به انتشار فایل صوتی فرماندهان سپاه که به بخشی از موارد فساد اقتصادی در شهرداری آن زمان پرداخته شده است، به جماران گفت:

🔸این انتظارِ کاملا قانونی و به حقی هست که دستگاه قضایی به گزارش رسمی تحقیق و تفحص شورای پنجم بر اساس مرّ قانون رسیدگی کند و اجازه ندهد که عوامل ذی نفوذ بر روند آن تأثیر بگذارند.

🔸بیت‌المال شوخی نیست و حق الناس شوخی بردار نیست. اموال شهرداری متعلق به شهروندان است. هر گونه تصرف غیر قانونی در آن اختلاس است. آقایان با ادعای کمک فتح بابی کرده‌اند که در کنار آن بخش بزرگی از اموال عمومی به یغما رفته است.

🔸در این فایل صوتی ادعا شده که سر سردار سلیمانی کلاه گذاشته‌ شده است. سلمنا، دامن سردار شهید بری است اما کسانی که این کار را کرده‌اند یا آن را تسهیل کرده‌اند که مبرا نیستند./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1542509

❄️ @jamarannews

@mowlaverdi2


Репост из: جبههٔ اصلاحات ایران
👈🏻 گزارش رورنامهٔ شرق از نشست کلاب‌هاوسیِ جبههٔ اصلاحات ایران با موضوع «رفع تحریم‌ها و سیاست خارجی توسعه‌محور»

https://sharghdaily.com/fa/Main/Detail/306069/%E2%80%8Cدیپلماسی-و-میدان،-توسعه-و-تحریم

🔹 کانال رسمی جبههٔ اصلاحات ایران:
@jebheheslahat


🌿معرفی کتاب

📚«زن،نواندیشی دینی و سرمایه اجتماعی»
▫️نویسنده: زنده‌یاد فریده ماشینی
▫️انتشارات بانوی مهر

🔰این کتاب مجموعه گفتارها و نوشتارهایی درباره زنان است که خانواده زنده‌یاد فریده ماشینی پس از درگذشتِ وی از خلال سخنرانی‌ها و نوشته‌های او استخراج کرده و در سال۱۳۹۴ به انتشار آن اهتمام ورزیدند.

🔹️این کتاب که حاوی ۱۳گفتار است، به مباحثی همچون حقوق انسانی و جنسیت در قرآن کریم، زن و نواندیشی دینی، موقعیت زنان ایران سه دهه پس از انقلاب اسلامی، خانواده و ساختار کنونی آن در ایران، محدودیت ورود دختران به دانشگاه‌ها، زنان و سرمایه اجتماعی، زنان و سیاست‌ورزیِ جامعه‌محور، زنان و مشارکت سیاسی و ... تقسیم شده است؛ به طوریکه سعی شده با بودجه‌بندی و توالی گفتارها انسجام مطالب که پیشتر جداگانه نوشته یا گفته شده بودند، حفظ شود.

🔹️فریده ماشینی، معلم، قرآن‌پژوه، متخصص و فعال حوزه زنان بود. وی با اینکه فارغ التحصیل مهندسی شیمی بود؛ اما از افراد متخصص و پژوهشگر در حوزه مطالعات زنانِ پس از انقلاب اسلامی به شمار می‌رود آنچنانکه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری جامعه‌شناسی و گرایش مطالعات زنان‌ را برای تحصیل انتخاب کرد.

🔹️وی که از فعالان اجتماعی و سیاسی بارز دهه هفتاد و هشتاد شمسی بود در طول حیات ۵۲ ساله‌اش زمینه‌سازِ انجام برخی کارهای ماندگار از جمله شکل‌گیری دفتر امور زنان و گروه مطالعات زنان و تعلیم و تربیت وزارت آموزش و پرورش شد و تا پایان زندگیِ پُربارش همکاری خود را با نهادهای پژوهشی حوزه زنان ادامه داد.

🌱از متن کتاب

《طی سال های اخیر یکی از مسائل مهم برای حوزه زنان، مطرح محدود کردن ورود دختران به دانشگاه ها و سهمیه بندی جنسیتی بوده است، به نظر می‌رسد بالا رفتن نرخ ورود دختران به دانشگاه موجب نگرانی شده است و این در حالی است که در طول سالهایی که این نرخ بسیار پایین بود هیچ نگرانی از این مساله وجود نداشت و چه بسا شاید امروز هم کسی نگران این موضوع نیست که چرا دختران در مقاطع مختلف تحصیلی خیلی بیش از پسران ناچار به ترک تحصیل می‌شوند چرا هنوز کسی نگران نیست که اکثر بی‌سوادان کشور را زنان تشکیل می دهند و شاید کمتر کسی به این موضوع می اندیشید که چرا برخی از زنان حتی از حداقل حقوق انسانی محروم هستند؟ اما به مجدد کاهش حضور پسران در دانشگاهها، نیروها بسیج می شود که این فاصله را جبران کند آیا به واقع تا به حال کسی حاضر می شد برای جبران فاصله تاریخی بین دختران و پسران سهمیه ای به آنان جهت ورود به دانشگاه بدهد که حتی اگر چنین اتفاقی می‌افتاد حق آنها بود؟...》

#معرفی_کتاب
#یکشنبه‌های_معرفی_کتاب
#یک_حرف_از_هزاران

https://bit.ly/3H51zVR

#جمعیت_حمایت_از_حقوق_بشر_زنان

@hoghooghbasharezanan

@mowlaverdi2


Репост из: كانال خبرى حقوق شهروندى
♻️۲۵ درصد مردم اختلال روان دارند

▫️ رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفته آمارهای رسمی وزارت بهداشت که سال ۹۴ براساس برآورد سال ۹۲ ارائه شد، نشان داد که حال حوزه سلامت روان خوب نبود؛ بین ۲۳ تا ۲۵ درصد مردم حداقل یک نوع اختلال روان داشتند. جامعه‌ای که حوزه سلامت روان خوبی ندارد و سرمایه اجتماعی در آن پایین است، بی‌تفاوتی اجتماعی مشهودتر می‌شود، مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی نهادینه نمی‌شود و وقتی نهادهای اجتماعی کارکردهای خود را نداشته باشند باید منتظر عوارض بود. خشونت بخشی از این موضوع است. وقتی حال اقتصاد خوب نیست، نااطمینانی نسبت به آینده وجود دارد.

@RaaviOnline1
🌐 raavi.news

@Citizens_Rights


💎حقوق زنان و حفره‌های قانونی

✍🏻 شهيندخت مولاوردی

📌حوادثي كه طي روزها و هفته‌هاي اخير، بعد از قتل بانوي 17 ساله اهوازي در فضاي عمومي و اجتماعي كشور شكل گرفت، يك ‌بار ديگر موضوع وجود برخي حفره‌هاي قانوني را پيرامون موضوعات مرتبط با بحث حقوق زنان، كودكان و... مطرح كرد. در زمان زعامت دولت دوازدهم در امتداد تلاش‌هايي كه از قبل براي حمايت از زنان صورت گرفته بود، لوايحي تدارك ديده شد تا از طريق آنها بخشي از مطالبات زنان و جامعه مدني پيگيري شوند، از جمله لایحه ای كه در فضاي عمومي با عنوان لایحه رومينا (تشديد مجازات فرزندكشي) از آن ياد شد، اما از آن برهه تا به امروز هنوز اين لوايح در دستور كار مجلس قرار نگرفته و در زمره اولويت‌هاي مورد نظر طبقه‌بندي نشده‌اند. لوايحي كه به سرنوشت لوايحي چون «حمايت از زنان در برابر خشونت» و طرح ديگري كه مجلس دهم براي «منع كودك‌همسري» داشت، دچار شد. در اين ميان حتي موضوع مهمي چون تامين امنيت زنان كه در قالب لايحه «حفظ كرامت زنان و حمايت از زنان در برابر خشونت» در دولت‌هاي مختلف (از دولت دهم گرفته تا دوازدهم) روي آن كار شده بود با بي‌اعتنايي تصميم‌سازان مواجه مي‌شود.

📌بر اساس اعلام مسوولان اين ضرورت‌هاي تقنيني به دليل در اولویت نبودن (حتي با وجود وقوع برخي فجايع ناگوار عليه زنان در كشور) از دستور كار خارج مي‌شوند تا شايد در وقتي ديگر به آنها پرداخته شود. همواره بر اين نكته تاكيد كرده‌ام كه لوايح اجتماعي و گزاره‌هايي كه به نوعي به حوزه مهم آسيب‌هاي اجتماعي مربوط مي‌شود در مجلس، دولت و ساير نهادهاي تصميم‌ساز خاك مي‌خورند. مسوولان با اين استدلال كه مسائل اقتصادي و معيشتي در اولويت قرار دارند از توجه به يك چنين ضرورت‌هايي غفلت مي‌كنند. بسياري از طرح‌ها هستند که در مجلس براي تصويب آنها امضا جمع مي‌شود تا از اين طريق به بخشي از مطالبات زنان پاسخ داده شود، اما اغلب اين طرح‌هاي كليدي در اتمسفري غبارآلود و مبهم رها مي‌شوند تا ساختار تقنيني كشور با كمبودها و حفره‌هاي فراواني در حوزه زنان مواجه شود. متاسفانه بيشتر اين طرح‌ها و لوايح رها شده به حوزه زنان، خانواده و حقوق كودكان مربوط هستند و به نوعي زمينه‌ساز ظهور و بروز بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي در كشور محسوب مي‌شود.

📌اين در حالي است كه اين حوزه‌ها در كشورهاي توسعه يافته از جمله مهم‌ترين ضرورت‌ها به شمار مي‌روند كه هر سال بخش قابل توجهي از تلاش‌هاي تقنيني، تحقيقاتي و پژوهشي، صرف برنامه‌ريزي پيرامون آنها مي‌شود. وقتي در جامعه‌اي قوانين بازدارنده در حوزه حمايت از حقوق كودكان، زنان و اقشار آسيب‌پذير وجود نداشته باشد، زمينه بروز بسياري از ناهنجاري‌هاي اجتماعي فراهم مي‌شود. بايد توجه داشت منظور از خلأ قانوني، تنها بحث تعيين مجازات‌هاي فيزيكي و سلبي نيست، بلكه بسته‌هاي قانوني، مجموعه‌اي از تدابير را در نظر مي‌گيرند كه خروجي نهايي آن منجر به حفاظت از حقوق زنان و بهبود شاخص‌هاي زيست عمومي در جامعه مي‌شود. به عنوان مثال در لايحه حمايت از زنان در برابر خشونت يك تقسيم كار ملي در حوزه‌هاي گوناگون در نظر گرفته شده تا هر ارگان، دستگاه و نهادي كه در اين حوزه وظايف ذاتي دارند، مسووليت خاص خود را انجام بدهند. در اين لايحه براي هماهنگي و هم‌افزايي، رويكردهاي ويژه‌اي در نظر گرفته شد تا با تجميع آنها وضعيت كلي زنان در جامعه ارتقا پيدا كند.

📌بايد ديد چه زماني تصويب اين نوع قوانين در اولويت برنامه‌ريزي‌هاي اجرايي و تقنيني قرار مي‌گيرد و فرصتي براي زنان اين سرزمين ايجاد مي‌شود كه پيگيري مطالبات و حقوق قانوني خود شوند. واقع آن است كه حتي اگر يك ماده واحده در حوزه حفاظت و حمايت از زنان مصوب شود، اثرات مناسبي خواهد داشت و نشان‌دهنده اراده قانونگذار براي حفاظت از زنان و كودكان است. يعني اين پالس به فضاي عمومي ارسال مي‌شود كه مرحله تازه‌اي در كشور آغاز شده و مساله حفاظت از مطالبات زنان در زمره اولويت‌ها تعريف شده است. همين رويكردهاي جديد تا حد زيادي به كاهش آسيب اجتماعي و جلوگيري از شيوع آداب و سنن جاهلانه منجر مي‌شود. اما متاسفانه هنوز اين ضرورت‌ها در اولويت تصميم‌گيري‌هاي مديريت كلان جامعه قرار نگرفته و مسوولان احساس مي‌كنند، موضوعات مهم‌تري در كشور وجود دارد كه بايد ابتدا به آنها پرداخته شود. بايد ديد چه زماني نگاه مسوولان افق‌هاي بلندتري را شامل خواهد شد كه در آن مسائل زنان، خانواده و كودكان نيز در زمره اولويت‌ها تعريف شده باشد./ اعتماد

@mowlaverdi2

Показано 20 последних публикаций.

220

подписчиков
Статистика канала