تربیت فردا


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


مهمترین هدف تعلیم و تربیت
آزادی و مسئولیت پذیری
@tarbiat_ertebat ارتباط با ما

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: @attachbot
🌱🌱🌱

نگاهی دیگر (3)


🔥ابراهیم و آزمایش بزرگ


قسمت اول


✍اسدالله مرادی



🔹بی شک یکی از داستان های پر رمز و راز و شگفت انگیز قرآن، داستان حضرت ابراهیم است و فرمان خدا به ذبح فرزندش،آن هم به دست خودش!این داستانی است که مفسران بزرگ قرآن را در پیچیده و سبب شده است آنان از منظرهای گونه گون اعم از فقهی، کلامی، فلسفی و عرفانی به این داستان بپردازند. در این اندک مجال ما بیش تر از منظر تربیتی نیم نگاهی داریم به این داستان حیرت انگیز قرآنی .
این داستان در سوره صافات چنین بیان شده است:
رَبِّ هَبْ لِی مِنَ الصَّالِحِینَ ﴿١٠٠﴾[ابراهیم گفت]پروردگارا! به من [فرزندی] از شایستگان عطا فرما.
فَبَشَّرْنَاهُ بِغُلامٍ حَلِیمٍ ﴿١٠١﴾پس او را به پسری بردبار مژده دادیم.
فَلَمَّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْیَ قَالَ یَا بُنَیَّ إِنِّی أَرَى فِی الْمَنَامِ أَنِّی أَذْبَحُکَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَى قَالَ یَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِی إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِینَ ﴿١٠٢﴾ پس چون همراه با پدر به حد کار و کوشش رسید،[ابراهیم به او]گفت:ای پسر دلبندم، همانا به خواب می بینم که تو را ذبح می کنم. پس بنگر[ که در این کار] نظرت چیست؟ گفت ای پدر! آنچه فرمان یافته ای انجام ده که اگر خدا بخواهد مرا از شکیبایان خواهی یافت...

🔹در فرآیند نگارش این مقال، این پرسش در ذهنم جوشید و به جانم افتاد و مرا رها نکرد که در قربانگاه بر ابراهیم سخت تر گذشت یا بر اباعبدا... در قتلگاه؟ هر چه بیش تر اندیشیدم و در خود پیچیدم و حتی با اهل معرفت در میان گذاشتم، به جایی نرسیدم که نرسیدم! و به قول حافظ:« که کس نگشود و نگشاید به حکمت این معما را»! و شاید به تعبیر مولانا: «کار دین جز حیرانی نباشد»! ...

ادامه مطلب در فایل 👇

منبع: رشد معلم / آذر /96

🌾🌾🌾

@tarbiat_farda


🌱🌱🌱

🔥حمایت موسس حوزه علمیه قم از میرزا حسن رشدیه (نکته مغفول مدرنیزاسیون آموزشی در ایران)

✔️علی اشرف فتحی در مباحثات نوشت🔻

🔹چندی پیش به بهانه هفتاد و سومین سالگرد درگذشت میرزا حسن رشدیه (بنیانگذار نظام آموزش ابتدایی جدید ایران) مطالب مختلفی در رسانه‌ها منتشر شد که وجه مشترک اغلب آن‌ها تقبیح روش‌های حذفی مخالفان مذهبی و سنتی رشدیه در تفسیق و تکفیر وی بود؛ این‌که برخی روحانیون تبریز و تهران وی را به بابی‌گری و خروج از دین متهم کردند و مدارس وی را ویران ساختند.

🔹در درستی این گزاره‌ها تردیدی نیست، اما این‌ها تمامی واقعیت هم نیستند. رشدیه پس از آن‌که مورد هجمه قرار گرفت، بیش از یک دهه از اواخر عمر ۹۳ ساله خود را در قم گذراند و با حمایت آیت‌الله‌العظمی شیخ عبدالکریم حائری یزدی، احیاگر حوزه علمیه قم و بزرگ‌ترین مرجع تقلید ایران به فعالیت آموزشی در قم پرداخت که هم پسرش شمس‌الدین و هم نوه مرحوم حائری یزدی به این مقطع از زندگی وی اشاره کرده‌اند.

🔹شمس‌الدین رشدیه مهاجرت پدرش به قم را در کتاب «سوانح عمر» چنین گزارش داده است: اوقاتی که شادروان حاج شیخ عبدالکریم حائری در قم ریاست و مرجعیت روحانی داشتند رشدیه رخت به قم کشید و خانواده را به آن‌جا برد و مرتباً به مجلس درس شیخ حاضر می‌شد و تنها طلبه کلاهی شیخ بود. در قم مدرسه رشدیه را مجاور تکیه ملامحمود دائر کرد و اطفالی را که اکثراً فقیر و بی‌بضاعت بودند دعوت کرده، مطابق میل دبستانی به‌پا داشته بود. علاوه بر مدیریت، کلاس اول را خود اداره می‌کرد. در قم در همان مدرسه کلاس مخصوصی هم برای کوران گشود. با طرز خاصی ایشان را تعلیم می‌کرد که نوشتن را فراگرفته بودند و در حضور حاکم و رئیس فرهنگ امتحان شایانی داد.

🔹آیت‌الله دکتر مصطفی محقق داماد؛ نوه آیت‌الله‌العظمی حائری یزدی نیز در گفت‌وگویی که با وی داشتم و در شماره ۹ مجله شهر قانون منتشر شد، به حمایت جدش از مرحوم رشدیه اشاره کرد و گفت: همه جای ایران به مدارس وی حمله شد و تخریب شدند و گفتند که زنگ این مدارس همان ناقوس کلیساست؛ اما میرزا حسن رشدیه در قم موفق شد با حمایت حاج شیخ مدرسه تأسیس کند و هیچ‌کس هم نتوانست اعتراضی بکند و تا پایان عمرش در قم زندگی کرد. در هر صورت ایشان از این منورالفکری‌ها داشت.

🔹رشدیه هشت سال پس از وفات آقای حائری هم در قم زندگی و فعالیت کرد و ۲۱ آذر ۱۳۲۳ درگذشت و در قبرستان نو که مرحوم حائری یزدی بنا نهاده بود به خاک سپرده شد. حمایت شیخ مؤسس و دیگر مراجع قم از رشدیه را باید نکته مغفول تاریخ تأسیس نظام آموزشی نوین ایران دانست. همزمان با ایران، تأسیس مدارس جدید در نجف با واکنش منفی میرزای نائینی و برخی علمای نجف مواجه شده بود. اگرچه آیت‌الله‌العظمی سید ابوالحسن اصفهانی رویکرد منفی اتخاذ نکرد، ولی نائینی مشروطه‌خواه در دوره مرجعیت خود رویکردی مشابه شیخ فضل‌الله نوری در قبال مدارس جدید داشت. فضای منفی نجف در مواجهه با مدارس جدید به قدری سنگین بود که آیت‌الله‌ محمدکاظم شیرازی از فقهای درجه اول نجف در اوایل سلطنت محمدرضاشاه به دلیل فرستادن فرزندانش به مدارس جدید به شدت در انزوا قرارگرفت. اما این اتفاق در قم نیافتاد و این شهر به محیط امنی برای میرزا حسن رشدیه بدل شد.

🌾🌾🌾
@tarbiat_farda

@namehayehawzavi


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱🌱🌱


🔥 یادها وخاطره ها

ثروت مملکت نفت و طلا نیست ...


سخنرانی شادروان دکترمحمدعلی مجتهدی

بنیانگذار دانشگاه صنعتی شریف
و
رئیس34 ساله دبیرستان البرزتهران

🌾🌾🌾
@tarbiat_farda


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱🌱🌱

🔥کنکاشی در مسائل #آموزش_و_پرورش ایران
🔸قسمت چهارم مجموعه مستند #نهالی_برای_فردا با موضوع #کتاب_درسی
شبکه_افق

🌾🌾🌾
@tarbiat_farda
@nahal_farda


Репост из: @attachbot
‍ ‍ ‍ ‍🌱🌱🌱

🔥انسانم آرزوست


این آقا ۶۶۹تا بچه رو که داشتن میبردن تو کمپ آشویتس(کمپی که یهودی هارو مینداختن تو کوره آدم سوزی) از نازیها خریداری میکنه و میفرستشون انگلستان به خونواده هایی که میخواستن به عنوان بچه شون میده، به شرط اینکه هرگز نه بهشون بگن ونه به کس دیگه ای بگن.

💛💚
تا اینکه حدود پنجاه سال بعد زنش لیست بچه ها و قرارداد خریدشون رو تو یه جای مخفی پیدا میکنه. به یک برنامه تلویزیونی میگه و اون برنامه هم تمام اون بچه هارو که حالا هرکدوم تشکیل خونواده داده بودن را تویک برنامه زنده دعوت میکنه و این آقارا هم بدون اینکه چیزی بهش بگن دعوت میکنن. وقتی میاد روی سن همه بلند میشن وتعظیم میکنن و ازش تشکر میکنند.👇🏻👇🏻👇🏻

💛💚بهشت برای این مرد چگونه تعبیریست
🌾🌾🌾
@tarbiat_farda


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱🌱🌱

🔥قسمت دوم


اخراج از مدرسه
تا
رتبه 48 کنکور
و
قبولی در دانشگاه شریف
و
تجربه معلمی
و
عهد و پیمانی
با دانش آموزی سرکش
با امضاء انگشتان خونین!
و باقی داستان ...


🌾🌾🌾
@tarbiat_farda


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱🌱🌱

🔥 درس ها و عبرت ها

آخر صداقت

🌾🌾🌾

@tarbiat_farda


Репост из: @TkanalSubTitleBot
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱🌱🌱

نشست جهانی نوآوری برای آموزش؛ تناسب آموزش با نیازهای بازار کار در قرن بیست و یکم

📍بررسی تامین مالی آموزش، گسترش آموزش دیجیتال و رابطه نزدیکتر دانشگاه و مراکز تجاری ...
🌿🌿🌿

@tarbiat_farda


🌱🌱🌱


🔥 رنج گریزناپذیر تربیت!


هر کس به فکر این است که بچه خود را محفوظ دارد، ولی این کافی نیست.
باید به او یاد داد موقعی که بزرگ شد خودش را حفظ کند ، مصائب روزگار را تحمل کند. در برابر نعمت و نقمت، تنگدستی و فراوانی، مقاومت نشان دهد و در صورت لزوم روی یخ های ایسلند و سنگ های سوزان جزیره مالت زندگی کند.

امیل/روسو

🌾🌾🌾

@tarbiat_farda


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱🌱🌱

🔥کنکاشی در
مسائل آموزش و پرورش

دکتر رنانی :توسعه و جامعه بدون کودکی

دکتر مرادی :تربیت به خودی خود امری است بغرنج!

در مجموعه مستند
🌱نهالی برای فردا


🌾🌾🌾
@tarbiat_farda
@Nahal_Farda


Репост из: @attachbot
🌱🌱🌱

🔥نگاهی دیگر

ابراهیم پرسشگر (2)


✍اسدالله مرادی


🔺 حضرت ابراهیم(ع) در سوره هود با خدا در موضوع رفع عذاب از قوم لوط چون و چرا می کند و همین چون و چرا، مترجمان و مفسران قرآن را به تأمل و چه بسا به تکلف افکنده است. در این اندک مجال نیم نگاهی داریم به این داستان شگفت انگیز و درس‌آموز قرآنی و ابعاد آن را از چند زاویه می کاویم...

🔺فَلَمَّا ذَهَبَ عَنْ إِبْرَاهِيمَ الرَّوْعُ وَجَاءَتْهُ الْبُشْرَىٰ يُجَادِلُنَا فِي قَوْمِ لُوطٍ (74)
پس هنگامی که دلهره ابراهیم برطرف شد و به او بشارت [فرزندار شدن] رسید با ما درباره[ شفاعت و رفع عذاب از] قوم لوط به چون و چرا پرداخت....


🔺مترجمان و مفسران درمانده اند که با این تعبیر "یجادلنا"چه کنند و چگونه آن را ترجمه و تفسیر کنند. بعضی آن را به معنای سخن گفتن و گفت و گو و حتی التماس به خدا ترجمه کرده اند و بعضی به معنایی دقیق تر، یعنی بحث و چالش و جدال و مجادله و چون و چرا کردن با خدا. به هرحال ،به نظر می‌رسد چون و چرای حضرت ابراهیم با خدا ،در خصوص رفع عذاب از قوم لوط، تبیین پذیر است چراکه حضرت حق تبارک و تعالی علم و قدرت و خیرخواهی اش مطلق است در حالی که علم و قدرت و خیرخواهی ابراهیم محدود است ؛لذا طبیعی است مواجهه و مفاهمه" موجود محدود" با "وجود مطلق"منطقاً و همواره نمی تواند مواجهه و مفاهمه کاملی باشد.

🔺موارد دیگری نیز در قرآن مجید قابل مطالعه و بررسی است که در آن ها یا درخواست پیامبران اجابت نشده و یا شکافی وجود دارد میان دید خدا و پیامبری به موضوعی.مانند داستان نوح و غرق شدن فرزندش که در قرآن چنین آمده است :و نوح پروردگار خود را ندا کرد و گفت :پروردگارا! همانا پسرم [کنعان که در طوفان غرق شد] از خاندان من است، و به راستی که وعده تو ]درباره نجات خاندانم] حق است و تو بهترین داورانی. فرمود: ای نوح! او از خاندان تو نیست! او [دارای] کرداری ناشایسته است. پس چیزی را که بدان علم نداری از من مخواه. من تو را اندرز می دهم که مبادا از جاهلان باشی. گفت پروردگارا به تو پناه می‌برم که از تو چیزی بخواهم که بدان علم ندارم، و اگر مرا نیامرزی و به من رحم نکنی از زیانکاران خواهم شد(هود/ 45 - 47).

🔺نمونه دیگر داستان یونس پیامبر که وقتی نشانه های نزول عذاب الهی را دید قومش را شتابان ترک کرد و لذا خدا بر او سخت گرفت و در شکم نهنگ گرفتار شد. خداوند حکیم می‌فرماید: اگر یونس از تسبیح کنندگان نبود قطعاً تا روز رستاخیز در شکم نهنگ باقی می ماند( سوره یونس آیه /98،انبیاء /87،وصافات/8_141)

🔺 مورد دیگر آنجاست که خدا به پیامبر عظیم الشان خود، حضرت ختمی مرتبت، تذکار می دهد که :تو وکیل مردم نیستی، تو فقط تذکر دهنده ای و بر مردم سیطره نداری، و بر تو جز ابلاغ رسالت نیست! و نیز در این آیه شریفه که صریحاً به پیامبرش هشدار می دهد :آیا تو می خواهی مردم را مجبور سازی که ایمان بیاورند:وَلَوْ شَاءَ رَبُّكَ لَآمَنَ مَنْ فِي الْأَرْضِ كُلُّهُمْ جَمِيعًا أَفَأَنْتَ تُكْرِهُ النَّاسَ حَتَّى يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ (یونس/۹۹)
«و اگر پروردگار تو مى‏ خواست هر آن کس كه در زمين بود [به جبر] ايمان مى ‏آوردند؛ پس آيا تو می خواهی مردم را مجبور ‏كنى كه مؤمن شوند؟!»

🔺به نظر می رسد این اختلاف نظرگاه تا حدی طبیعی است چراکه انبیاء از زمین به آسمان نگاه می کنند، با همه محدودیت ها، در حالی که خداوند علیم و حکیم از آسمان به زمین نگاه می کند،و با اشراف مطلق بر همه چیز....

ادامه مطلب در فایل 👇


منبع :رشد معلم /آبان /96


🌾🌾🌾


@tarbiat_farda


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱🌱🌱
🔥 نیم‌قرن نیم قرن زودتر از فنلاند
و
نگاهی انسانی به تربیت


به مناسبت سالگرد سفر آسمانی
زنده یاد بانو
توران میرهادی
مادر صلح و آموزش و پرورش ایران زمین

🌾🌾🌾

@tarbiat_farda


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱🌱🌱
Learing World
🔥 طراحی فضای آموزشی چه تاثیری بر نحوه یادگیری دانش آموزان دارد



🔺گزارش از مدارسی که از طراحی سنتی فضای کلاس پیروی نمی کنند

🌾🌾🌾

@tarbiat_farda


Репост из: تربیت فردا
🌱🌱🌱

✅ تحلیل ژرف و تامل برانگیز شهید مطهری در این که چرا در تاریخ، بی رحمانه ترین جنگ ها و کشتارها و زجر و شکنجه‌ها در ذیل ادیان رخ داده است .

🔹به طورکلی افرادی که به دین می‌گروند و سپس بیرون می‌روند از افرادی که از اول گرایش پیدا نکرده‌اند خشن‌تر و ضد انسان‌تر می‌شوند؛ زیرا دین به حکم نیروی عظیم خود همه عواطف دیگر انسانی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و اگر رفت همه آنها را که در خود هضم و جذب کرده بود نیز با خود می‌برد. این است که افرادی که زمانی متدین بوده و سپس بی‌دین شده‌اند از بی‌دین‌های اوّلی خشن‌تر و بی‌عاطفه‌تر و خطرناک‌تر می‌شوند.

🔸اما خطرناک‌تر از این طبقه، متدینان منحرف‌شده و کج‌سلیقه خشکه مقدس‌اند. این طبقه علاوه بر اینکه عواطف انسانی‌شان تحت‌الشعاع عاطفه دینی قرار گرفته و از تأثیر مستقل افتاده، نیروی دین به حکم اینکه منحرف شده اثر خود را نمی‌بخشد و از آن طرف چون زائل نشده و به صورت انحرافی کار می‌کند به همان قدرت که مقتضای نیروی دین است فعال است. اینها دیگر از هر سبع خطرناک‌تر و وحشتناک‌ترند.

🔹تاریخ نشان می‌دهد که بی‌رحمانه‌ترین جنگ‌ها، کشتارها، زجر و شکنجه‌ها به وسیله خشکه مقدسان صورت گرفته است. بزرگ‌ترین نمک‌نشناسی‌ها را اینها انجام می‌دهند زیرا یحْسَبونَ انَّهُمْ یحْسِنونَ صُنْعاً. جنگ‌های صلیبی، جنگ‌های خوارج، حتی فاجعه کربلا ساخته دست این طبقه است.

📝 شهید مطهری، مجموعه آثار، جلد19،ص618.

🌴🌴🌴
@tarbiat_farda


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱🌱🌱

🔥به کجا چنین شتابان!
آیا ما دیگر نیازی به مدرسه داریم؟

🌾🌾🌾

@tarbiat_farda


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱🌱🌱

🔥در سال های جنگ از دکتر فریدون جنیدی دعوت شد که در دانشگاه ناپل ایتالیا تدریس کند.
او در پاسخ گفت: باید مراقب مادر پيرم باشم!
اما مادر او چه کسی بود؟

🌾🌾🌾

@tarbiat_farda


Репост из: تربیت فردا
🌱🌱🌱


🔻 سخن جاودانه جبران خلیل جبران
درباره فرزندان


📍آنگاه زنی که کودکی در آغوش داشت گفت با ما از فرزندان سخن بگو
و او گفت:
فرزندان شما فرزندان شما نيستند.
آن ها پسران و دختران خواهشی هستند که زندگی به خویش دارد.

آن ها به واسطه ی شما می آیند، اما نه از شما‌، و با آن که با شما هستند، از آن شما نیستند.

شما می توانید مهر خود را به آن ها بدهید، اما نه اندیشه های خود را،
زیرا که آن ها اندیشه های خود را دارند.

شما میتوانید تن آن ها را در خانه نگاه دارید، اما نه روح شان را،
زیرا که روح آن ها در خانه ی فرداست، که شما را به آن راه نیست، حتی در خواب.

شما می توانید بکوشید تا مانند آن ها باشید، اما مکوشید تا آن ها را مانند خود سازید.
زیرا که زندگی واپس نمی رود و در بند دیروز نمی ماند.

شما کمانی هستید که فرزندتان مانند تیر زنده ای از چله ی آن بیرون می جهند.

کمانگیر است که هدف را در مسیر نامتناهی می بینید، و اوست که با قدرت خود شما را خم می کند تا تیر او را تیز پر و دوررس به پرواز درآورید.

بگذارید که خم شدن شما در دست کمانگیر از روی شادی باشد؛
زیرا که او هم به تیری که می پرد مهر می ورزد و هم به کمانی که در جا می ماند.( جبران خلیل جبران،پیامبر و دیوانه، ترجمه نجف دریابندری،نشر کارنامه،ص 45)

🌴🌴🌴
@tarbiat_farda


Репост из: @attachbot
🌱🌱🌱

🔥



نگاهی دیگر


ابراهیم پرسشگر (1)


✍اسدالله مرادی

مقدمه

🔺نمي‌دانم به‌عنوان يك معلم و دانشجوي فلسفه چرا تا اين اندازه و از ژرفاي جان با حضرت ابراهيم(ع) همذات‌پنداري مي‌كنم؛ آن هم يك همذات‌پنداري دلنواز. به نظرم جلوه‌هاي موّاج و پرتلاطم زندگاني ابراهيم و به‌خصوص پرسش‌هايش، چنان‌كه در قرآن به تصوير كشيده شده، مي‌تواند براي كاروان تعليم‌‌و‌تربيت ما درس‌آموز و عبرت‌انگيز و نيز گشايشگر راه‌هاي نويني باشد. چرا كه در سپهر تعليم‌و‌تربيت، پرسش و چون و چرا به مثابه هواست براي زيستن و زندگاني؛ به‌ويژه براي اين عصر و اين نسل كه همواره پرسش‌ها و نقد و تحليل‌هايي بنيادين در آستين دارد.


🔺در آموزش‌و‌پرورش ما شكاف‌هاي بزرگي وجود دارد:

شكاف ميان حكومت و آموزش‌و‌پرورش

شكاف ميان وزارت‌خانه و مدرسه

شكاف ميان مدرسه و دانشگاه

شكاف ميان خانه و مدرسه

شكاف ميان معلمان و مربيان با دانش‌آموزان

شكاف ميان والدين و فرزندان

و غيره.
به‌نظر مي‌رسد بسياري از اين شكاف‌ها ريشه در چالش‌‌هاي سنت و مدرنيته دارد، چرا كه نهاد حكومت و خانواده به اين امر خطير كمتر توجه دارند كه يكي از لوازم منطقي دانشمند و انديشمند شدن در اين روزگار، پرسشگري و چون و چرا و نقد و تحليل در همه چيز است. كانت، فيلسوف عصر روشنگري، در اين باره مي‌گويد. «عصر ما به تمام معنا عصر انتقاد است و هر چيز بايد تسليم انتقاد باشد،دين به اتكاي قداستش و قانون به استناد شكوه و عظمتش سعي دارند خود را از نقادي دور نگه دارند اما با اين كار فقط باعث بدگماني مي‌شوند و نمي‌توانند انتظار احترام بي‌شائبه از ما داشته باشند. عقل فقط براي كساني احترام بي‌شائبه قائل است كه بتوانند در برابر تحقيق آزاد و علني عقل تسليم باشند.» (ژيلسون ، نقد تفكر فلسفي غرب، ترجمه دكتر احمد احمدي، ص 207)


🔺اكنون حدود70 درصد برنامه‌هاي درسي آموزش‌و‌پرورش ما مربوط به علوم و فنون جديد است كه خاستگاه آن مغرب‌زمين است و در اين راستا حتي ما طبقه‌بندي آن‌ها از علوم را تقريباً پذيرفته‌ايم و آموزش مي‌دهيم. حدود 30 درصد ديگر برنامه‌هاي درسي هم مربوط به عقايد، ارزش‌ها و مناسك ديني است. در اينجا تعارض‌هايي جدي وجود دارد كه ممكن است دانش‌آموزان در دوره ابتدايي و سنين پايين اين تعارض‌ها را فهم نكنند اما بچه‌ها رو به آينده دارند و قرار است دانشمند و متفكر شوند. ذهن آن‌ها مانند جعبه‌اي نيست كه ما مطالب را فله‌اي بريزيم در آن؛ و لذا براي مثال، اگرچه ممكن است تئوري تكامل داروين براي بچه‌ها در دوره ابتدايي چالش‌برانگيز نباشد اما براي دانشجويان مسلماً چنين نيست.


🔺امروز نسل جوان ما با انبوهي از پرسش‌ها در زمينه مسائل فلسفي، ديني، علمي، سياسي، حقوق شهروندي و غيره دست به گريبان است، ولي ما كمتر توانسته‌ايم به اين پرسش‌ها پاسخي در خور و اقناع‌كننده بدهيم. همين امر سبب شده است شكاف ميان ما و اين نسل روزبه‌روز بيشتر شود.


🔺به‌نظر من، براي پاسخ‌دادن به پرسش‌هاي نسل امروز شايسته است نگاهي، هم به‌ علوم انساني جديد، مثل فلسفه و روان‌شناسي و جامعه‌شناسي و غيره داشته باشيم و هم به سنت و متون ديني و مواريث فكري و فرهنگي‌ خودمان. از اين زاويه است كه نيم‌نگاهي داريم به زندگي حضرت ابراهيم (ع) در قرآن كريم، چرا كه عميقاً باور دارم پرسش‌ها و چون و چراهاي ابراهيم، چه به جهت فرم و چه به جهت محتوا، مي‌تواند محمل و الگوي مناسب و روشنگرانه‌اي براي بحث و گفت‌و‌گو باشد و بستري را براي ما فراهم كند كه از پرسش‌هاي نسل امروز فرصت‌سازي كنيم براي ارتباط و ديالوگ بهتر با اين نسل.


🔺نام حضرت ابراهيم (ع) 69 بار در قرآن آمده و در بيش از 200 آيه به زندگي پرماجرا و درس‌آموز آن جناب پرداخته شده است؛ از بت‌شكني در جواني و در آتش افكندنش گرفته تا مجادله با پدر [يا عمو] تا محاجّه با نمرود، تا درخواست از خداوند كه چگونگي زنده‌ كردن مردگان را به او نشان دهد، تا چون و چرا با خدا در خصوص هلاكت قوم لوط، تا در كلانسالي صاحب فرزند ‌شدن، و بالاخره بنيانگذاري كعبه و فرمان يافتن از خدا به ذبح فرزندش اسماعيل(و به قولی اسحاق )و غيره.


🔺داستان زندگي ابراهيم از منظر‌هاي گوناگون تأمل برانگيز و عبرت‌آموز است و ما در اين اندك مجال بيشتر به پرسش‌ها و چون و چراهاي ابراهيم خواهيم پرداخت....

ادامه مطلب در فایل 👇

منبع :رشد معلم /مهر / 96


🌾🌾🌾

@tarbiat_farda


Репост из: @attachbot
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ 🌱🌱🌱

🔥مناظره

🔻سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
کارآمد یا ناکارآمد؟

در برنامه زاویه
شبکه چهار


با شرکت

دکتر محمد حسنی

دکتر علیرضا صادق زاده

دکتر اسدالله مرادی




در این مناظره از ابر چالش های آموزش و پرورش نیز سخن رفته است
که عبارتند از :
✅انسان شناسی معطوف به تعلیم و تربیت، طبق این نظر تربیت به خودی خود امری است پیچیده و بغرنج، چرا که انسان انتخاب گر و کنش گر و پرسش گر و پیش بینی ناپذیر و حتی عصیان گر و سرکش موضوع تربیت است

✅ چالش های آموزش و پرورش رسمی و اجباری که در تقابل با طبیعت و فطرت بچه‌هاست

✅چالش های سنت و مدرنیته، خواهی نخواهی چالش های سنت و مدرنیته در کانون آموزش و پرورش ما قرار دارد

✅نگاه حکومت و دولتمردان ما به مدرسه و دانشگاه، حکومت های ما از دارالفنون تا امروز نگاه آمرانه و اقتدارگرایانه به مدرسه و دانشگاه داشته و دارند و این نگاه به دلایلی در نظام جمهوری اسلامی تشدید شده است

✅نگاه خانواده به تربیت فرزندش که بیش تر دغدغه آینده شغلی فرزند خویش را دارد و کمتر به درس ها و مهارت زندگی اش حساسیت نشان می‌دهد

✅وابستگی اقتصاد آموزش و پرورش به پول نفت که نمی گذارد آموزش و پرورش ارتباط دو سویه با مردم داشته باشد و خانواده و نهادهای مردم‌بنیان مشارکت آگاهانه و مسئولانه در آموزش و پرورش داشته باشند

✅ابهام و ناسازگاری در اصول و مبانی و اهداف آموزش و پرورش

✅آموزش و پرورش در عمل محور توسعه کشور نیست

✅انتظارات حداکثری حکومت و خانواده از آموزش و پرورش با اختصاص امکانات حداقلی

✅این انتظارات نه تنها حداکثری است بلکه در موارد بسیار متعارض اند

این ابر چالش ها سبب شده به اصلاحات و تحولات آموزش و پرورش بیش تر نگاهی مکانیکی و دستوری شود و حال آنکه اصلاح و تحول آموزش و پرورش نیاز به یک پارادایم شیفت دارد یعنی نگاه ارگانیکی و پویا....

ادامه را در مناظره 👇به تماشا بنشیند، اگر منطقی و شنیدنی یافتید در گروه ها به اشتراک بگذارید

با حجم کم _مناسب موبایل


🌾🌾🌾

@tarbiat_farda


Репост из: BBCPersian
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
آیا کلید حل مشکل جهانی زباله در دستان یک دختر ده ساله کارآفرین است؟
از مجموعه نوآوران بی‌بی‌سی
@bbcpersian

Показано 20 последних публикаций.

1 166

подписчиков
Статистика канала