#گفتوگوی_اختصاصی
🔻مهدی مطهرنیا:
🔺مخالفان FATF پشت سپر «انقلاب و ارزش» استمرار جامعهای تورمی و اقتصادی ناسالم را دنبال میکنند
🔷مهدی مطهرنیا در گفتوگو با «عصر ما» در پاسخ به این پرسش که تصویب لوایح چهارگانه FATF برای کشور چه فوایدی به همراه خواهد داشت، اظهار کرد: FATF و لوایح چهارگانه الحاقی آن در واقع برای مبادلات مالی در عرصه بینالمللی به منظور جلوگیری از بهرهبرداری های غیرقانونی از دریچه نگرش قواعد بینالمللی است که به هر تقدیر قدرتهای بزرگ جهان آن را پذیرفته اند و نکته اساسی اینجاست که چرا در ایران این لوایح مورد پذیرش قرار نگرفته و افراد متفاوتی از جناح های گوناگون فکری با آن مخالفت میکنند؟
🔷وی افزود: مخالفت های اولیه با امضای FATF و لوایح الحاقی آن به قاعده نفی سبیل صورت می گیرد و به عبارت دیگر عدهای از این مخالفان به دلیل نگرش های سنتی خود و تمسک به آرای اسلامی، پذیرش هر قاعده بین المللی را به گونه ای عامل نفوذ بیگانگان می دانند و نفی آن را یک عمل انقلابی می شمرند در حالی که در جهان امروز مرزها کمرنگ شده اند.
🔷این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه قواعد بینالمللی مورد پذیرش کشورهای جهان است و ایران هم عضوی از این کشورهاست، اظهار کرد: ایران پذیرفته است که عضوی از جامعه بینالمللی باشد و اگر میخواهد در سطوح بالای اقتصادی، مراودات بینالمللی داشته باشد و خود را در جایگاهی بالاتر از کشورهای رده دوم و سوم جامعه جهانی می داند و اگر نه تنها بازیگر که کنشگری در سطح منطقه ای و فرامنطقه ای تعریف می کند، باید قواعد بین المللی را پذیرا باشد.
🔷وی با بیان اینکه بافت موقعیتی جامعه ایرانی کنونی از طبقات متفاوتی تشکیل شده است، اظهار کرد: در این بافتار طبقاتی خانواده هایی وجود دارند که بسیار پایین دستی طبقه بندی می شوند و از منظر اقتصادی، نه تنها جایگاه چندان قابل قبولی ندارند بلکه زیر فقر به سر میبرند که حدودا پنج میلیون از جمعیت ایران را تشکیل میدهند.
🔷این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: حدود بیست و پنج میلیون نفر از جمعیت ایران هم متوسط رو به پایین است و این جامعه از کارمندان دولتی، بخش خصوصی و خودگردانان جامعه ملی ما را تشکیل میدهند که بسیار رنج دیده هستند که نه تنها همه قوانین و قواعد بر روی آنان سوار است بلکه بسیاری از مصائب ناشی از نپذیرفتن لوایح چهارگانه و درگیری های بین المللی و منازعات منطقه ای بار حجمی خود را به اینها تحمیل میکند.
🔷مطهرنیا گفت: طبقه متوسط بالای ایران اگرچه با طبقه متوسط همگن است اما از نظر هوش اقتصادی خود را با تحولات تورمی ناشی از عدم پذیرش لوایح چهارگانه و زوایای گوناگون منازعات ایران در حوزه منطقهای و بینالمللی وفق می دهد و با خرید و فروش دلار و سکه و کارهای اقتصادی مفسده انگیز اما باکلاس امروزی، زمینههای خروج خود از وضعیت تنگای اقتصادی را فراهم میکند.
🔷وی اظهار کرد: این در حالی است که ما یک قشر بسیار مرفه و برخوردار در جامعه داریم که جمعیتی حدود پنج میلیون نفر و تقریباً برابر با پایین ترین اقشار جامعه دارد که به هیچ وجه نمی توانند خود را حتی نزدیک خط فقر هم ببینند و به گونهای ثروتمند هستند که نمیتوانند پول و درآمد خود را خرج کنند و این دغدغه آنان است.
🔷مطهرنیا با بیان اینکه اقشار مرفه جامعه مخالف پذیرش FATF هستند، تصریح کرد: به این دلیل که بسیاری از آنها در پرتو نپذیرفتن قواعد بین المللی نقل و انتقال مالی و با بهرهبرداری از وضعیت نابسامان اقتصادی به قدرت رسیده اند و آنچنان پهنای قدرت خود را گسترش داده اند که نظام موجود از منظر قدرت سیاسی نمی تواند به مرزهای توانایی آنان حتی نزدیک شود.
🔷او افزود: آنان توانسته اند بسیاری از ارکان قدرت را در دست گیرند و به گونهای در حوزه اقتصاد وارد عمل شوند که برخورد با هرکدام آنان می تواند پیامدها و تبعات اجتماعی بالاتری از منظر بیکاری کارآفرینانه آنان در ظاهر، آن هم در یک اقتصاد فاسد را به انجام رساند.
🔷مطهرنیا با تقسیم بندی مخالفان FATF به دو دسته، گفت: دسته اول به هر تقدیر با توجه به سنت فکری خود و نیت انقلابی شان بدون توجه به تغییر و تحولات موجود در عرصه بینالمللی و جهانی بر این نکته تاکید دارند که پذیرش این لوایح نشان دهنده فضای تسلط و چیرگی بیگانگان بر ایران خواهد شد.
🔷وی گفت: مخالفان اصلی این لوایح و ایجاد فضای تنش بین المللی بین ایران و کشورهای منطقه و نظام جهانی، آن دسته از افراد را در بر میگیرد که پشت نقاب ارزش کلاسیک و سنتی پنهان می شوند و با در دست داشتن این سپر قدرتمند مکتبی و انقلابی و مذهبی زمینه های ایجاد فضای مناسب برای استمرار یک جامعه تورمی در یک اقتصاد ناسالم را دنبال میکنند تا بتوانند بهره های بادآورده سرمایه ای و ثروت سالارانه خود را شکل دهند و محتوای قوی تر و غنی تر بخشند.
🆔
@asrema_ir