تازه‌های پژوهشی کرونا


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


مطالب این کانال توسط كارگروه علمي تازه هاي پژوهشي كرونا تحت نظارت مديريت پژوهش سازمان نظام پزشکی ایران تهیه می‌گردد

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔍درمان بيماران حاد كرونا با پلاسماي افراد بهبود يافته با اجازه FDA 📈⬅️

در تاریخ ۲۴ مارچ ٢٠٢٠، در یک حرکت غیر معمول سازمان مديريت غذا و دارو FDA اعلام کرد: شاید برای پزشکان راحت‌تر باشد که از روش‌های درمانی تجربی اثبات شده برای درمان بیماران covid 19 در مراحل پيشرفته بيماري استفاده کنند، همانند استفاده از پلاسمای کسانی که به این بیماری مبتلا شده و بهبود یافته‌اند براي آناني كه دچار وضعيت شديد بيماري هستند.
مدارک موجود نشان می‌دهند که بیماري ناشي از کرونا ویروس مي‌تواند تاحدي بر اساس سوابق درمان بیماری‌های ويروسي دیگری که قبلا با روش دیگری مداوا شده‌اند همانند سارس و ابولا درمان گردند. از جمله اينکه استفاده از پلاسماي افراد بهبود يافته که حاوی آنتی‌بادی‌هایی بر علیه ویروس است، می‌تواند از فرد بهبود یافته استخراج و به افرادی که در حال حاضر مبتلا هستند و شرایط حاد بیماری را می‌گذرانند داده شود.
این روش که convalescent plasma نامیده می‌شود، در اپیدمی‌های پولیو، سرخک و اوریون قبلا مورد استفاده قرار گرفته و موفق بوده است. اخیرا نیز در بیماری‌های سارس و ابولا از این روش استفاده شده است.
در این دستورالعمل که توسط FDA خطاب به پزشکان تهیه شده، عنوان شده است: از آنجاییکه سلامت عمومی جامعه یک موضوع اضطراری محسوب می‌شود و درحال حاضر Covid19 در حال گسترش سریع است و از آنجایی که آزمایشات و تحقيقات بالینی clinical trials که در حال انجام هستند، وقت‌گیر مي‌باشند، FDA برای هموارتر شدن مسیر، اجازه می‌دهد برای بیماران Covid19 که در شرایط حاد و سخت بیماری به سر می‌برند از convalescent plasma استفاده شود.
البته FDA متذکر شده است که براي استفاده از این روش در مورد هر بیمار بايد به صورت مجزا تاییده گرفته شود اما برای سرعت بخشیدن به این کار یک خط ارتباط بسیار سریع توسط FDA برای پزشکان ایجاد شده تا بتوانند در کمتر از ۴ ساعت مجوز استفاده از پلاسما افراد بهبود یافته را برای یک بیمار با وضعیت حاد بیماری بگیرند.

اين مطلب ضمن ارائه يك روش درمان جديد براي بيماري كرونا حاكي از يك اتخاذ سياست عاقلانه با نگاه مديريت بحران توسط FDA كه خود سازماني بسيار سخت‌گير است مي باشد. اين سياست مي‌تواند توسط سازمانهاي مشابه در ساير كشورها نيز مورد توجه قرار گيرد هرچند رعايت موازين علم و اخلاق پزشكي ضروريست.

✍🏻دكتر پگاه لركي
✍🏻 دكتر حسن رودگري
دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي

کارگروه تازه‌های علمی کرونا
سازمان نظام پزشکی کشور

https://www.wsj.com/amp/articles/fda-approves-plasma-treatment-for-coronavirus-under-certain-circumstances-11585090669

📝 @covid19_research_news




🔍 مصرف کلروکین برای پیشگیری از درگیری شدید ریه در بیماری کرونا📈⬅️

در عفونت SARS-coV-2 کلروکین مورد استفاده قرار میگرفت . اگر چندین روز قبل از ورود ویروس به بدن خورده شود می تواندبعنوان یک داروی جلوگیری از عفونت SARS-coV-19 هم مورد توجه باشد،. چرا که دارو در غلظت بالا در بافت ریه تجمع میابد . مطالعات آزمایشگاهی داروسازي (PBPK) نشان میدهد که یک تک دوز 800mg از داروی هیدروکسی کلروکین در بافت ریه غلظتی بیش از 20 برابر EC50 مورد نیاز برای مهار SARS-coV-2 در یک روز را ایجاد میکند و یک تک دوز 200mg یا 400mg می تواند در بافت ریه غلظت کافی برای مهار SARS-coV-2 ایجاد کند.
از آنجایی که نیمه عمر بعد از مصرف یک تک دوز 200mg ،بيست و دو روز است (داده های FDA) ، مصرف یک تک دوز هر سه هفته یکبار برای جلوگیری از تخریب ریوی ایجاد شده توسط SARS-coV-2 کافی است. غلظت این دارو در خون یا سینوس ها برای ریشه کنی ویروس کافی نیست ولی فراموش نشود که جلوگیری از تخریب ریوی این عفونت را از حالت کشنده به یک عفونت دستگاه تنفسی فوقانی تبدیل میکند.

✍ دكترپگاه لركي،
دانشگاه علوم ‌پزشكي شهيد بهشتي

کارگروه تازه‌های علمی کرونا
سازمان نظام پزشکی کشور

https://tansan.com.tr/a-possible-role-for-single-dose-hydroxychloroquine-for-prevention-of-lethal-coronavirus-infection/

📝 @covid19_research_news


📝 covid19_research_news


🔍 گزارش رسمي براي انتقال از طريق هوا (airborne) ويروس كوويد ١٩ (كرونا) تا بحال اعلام نشده است📈 ⬅️

علی‌رغم اخبار پراکنده‌ای که در رسانه‌های غیر علمی در مورد انتشار ویروس کوید ۱۹ یا کرونا از طریق هوا گزارش می‌شود، طبق آخرین اخبار سازمان جهانی بهداشت و به نقل از Indiatoday تا به حال هیچ گونه گزارشی از انتقال ویروس کرونا از طریق هوا به سازمان جهانی بهداشت نرسیده است.
در نتیجه هر چند ویروس از طریق قطرات تنفسی و تماس نزدیک انتقال پیدا می‌کند، اما این ویروس در هوا باقی نمی‌ماند و تا کنون گزارشی از سرایت ویروس از طریق هوا در سازمان جهانی بهداشت ثبت نشده‌است.
بنابراین از انتشار این گونه اخبار که موجب ایجاد وحشت در بین مردم می‌شود باید پرهیز کرد و همیشه به اخباری که از منابع معتبر منتشر می‌شود توجه داشت. خبرگزاری هاي غير علمي نمی‌توانند منبع معتبری براي اخبار علمی باشند و بهتر است برای پیگیری اخبار كرونا به سایت‌های وزارت بهداشت یا سازمان جهانی بهداشت مراجعه شود و یا از محققان و افراد صاحبنظر سوال گردد.

✍ دکتر حسن رودگری، دع‌پ شهیدبهشتی

کارگروه تازه‌های علمی کرونا
سازمان نظام پزشکی کشور


https://www.who.int/health-topics/coronavirus#tab=tab_1

https://www.indiatoday.in/amp/india/story/airborne-spread-of-covid-19-not-reported-so-far-who-official-1658918-2020-03-24

📝 @covid19_research_news




🔍 بي اثر بودن مصرف كلِترا Kaletra در موارد شديد بيماري كرونا 📈⬅️

مقاله Bin Cao و همكارانش كه به تاريخ ١٨ مارس ٢٠٢٠ در مجله نيو انگلند انتشار يافت نشان داد كه استفاده از رژيم ٤٠٠ و ١٠٠ ميليگرمي lopinavir–ritonavir دوبار در روز براي مدت ١٤ روز در موارد شديد بيماري كرونا (اشباع اكسيژن زير ٩٤ عليرغم دريافت اكسيژن و يا Pao2/fio بيش از ٣٠٠) نه تنها كمك كننده نيست بلكه ميتواند با عوارض نيز همراه باشد. ميزان مرگ و مير در هر دو گروه آزمون يكسان بود. نتايج حاصل از اين مطالعه كه بر روي دو گروه مساوي كه يكي درمان استاندارد شامل اكسيژن تراپي، ونتيلاسيون تهاجمي و غيرتهاجمي، آنتي بيوتيك، وازوپرسورها، دستگاه اِكمو و كليه مصنوعي را دريافت مي داشتند و گروه دوم كه علاوه بر درمان استاندارد از رژيم كلترا هم استفاده نمودند، حاكي از بي اثر بودن مصرف كلترا در موارد شديد بيماري كرونا مي باشد.

✍🏻 دكتر پگاه لركي، دع‌پ شهید بهشتی

کارگروه تاز‌ه‌های علمی کرونا
سازمان نظام پزشکی کشور

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2001282?query=featured_home


📝 @covid19_research_news




🔍 تست هاي ايمونوكروماتوگرافي مبتنی بر ذرات نانو روند تشخيص ابتلا به ويروس كوويد ١٩ را متحول ميكنند! 📈⬅️

با توجه به سرعت گسترش و شدت واگیری ویروس کووید ۱۹ که عامل بیماری کروناست، یکی از استراتژی های مهم برای کنترل گسترش اين ويروس در جامعه، شناسایی سريع افراد مبتلای علامت دار و یا بدون علامت آلوده به ويروس می باشد. از زمانی که این اپیدمی و بعدا پاندمی در سطح جهان شروع به گسترش نمود،کشورهای درگیر و کمپانی هایی که سازنده تجهیزات تشخیصی هستندفعالیت خود را بر روی موضوع شناسايی سريع متمرکز کردند. کشور های چین و انگلستان در حال حاضر بطور جداگانه موفق به توليد کیت بر مبنای تشخیص آنتی بادی های ضد این ویروس شدند که در ابتدا به جهت کاربرد آزمایشگاهی تولید شدند اما اكنون نوع rapid آن كه شبیه دستگاه های شخصی تشخیص قند خون و يا كيت های‌شخصی تشخیص بارداری است و در تمامی شرایط قابل استفاده می باشد با سرعت تشخیص و حساسیت بالای ۹۵ درصد ، به مرز توليد انبوه رسيده است.
شرکت SUGENTECH در کره توانسته است كيت سريع ١٠ را برای تشخيص آنتي بادي هاي IgM/IgG ضد ويروس كوويد ١٩ تحت عنوان SGTi-Flex تولید نماید که این کیت می تواند طی ده دقیقه با چشم غیر مصلح و با حساسيت بالا بیماری را تشخیص دهد ، که اين سرعت بسیار بالا ميتواند روند مهار اپيدمي را متحول كرده و بهبود بخشد.
علاوه بر سيستم بهداشت اين تكنولوژی کمک شایانی برای تشخيص بموقع و درمان بهتر و زودتر بیمار خواهد بود.
این کیتها قابلیت ردیابی و تشخیص ردپای افراد مبتلا را با سرعت بالا مهيا مي نمايد که راهی مناسب برای پیدا کردن زنجيره انتقال و اعمال قرنطینه موثرتر خواهد بود و كشور كره از اين طريق به مرز مهار اپيدمی دست یافته است.
در همين زمان شرکت های اروپایی مانند شرکت فورترس داياگنوستيك در انگلستان نیز توانسته کیت هایی با قابلیت ها و تکنولوژی مشابه برای تشخیص توامان هر دو آنتی بادی هاي ضد ويروس تهیه کنند که طی مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آلودگی فرد به ویروس كوويد ١٩ را تشخیص می دهد.
بالطبع کشور ما نیز می تواند با استفاده از این تکنولوژی ها سرعت تشخیص را بالا برده و قدم هاي مؤثر تری در پیشگیری از شیوع این ویروس بردارد و در اين حال از بار مراجعات انفجاري به سطوح خدمات بالاتر در بيمارستانها را بكاهد.

✍🏻دكتر حسن رودگري، دع‌پ شهید بهشتی

کارگروه تازه‌های علمی کرونا
سازمان نظام پزشکی کشور

‏www.sugentech.com
‏www.fortressdiagnostics.com
‏PMID: 32104917
‏DOI: 10.1002/jmv.25727

📝 @covid19_research_news


🔍 تست هاي ايمونوكروماتوگرافي مبتنی بر ذرات نانو روند تشخيص ابتلا به ويروس كوويد ١٩ را متحول ميكنند! 📈⬅️
📝 @covid19_research_news


بنام خدا
با دستور رئيس كل محترم سازمان نظام پزشكي كشور، كارگروه بررسي و نشر تازه هاي علمي پژوهشي بيماري كرونا با دعوت از اساتيد علوم پزشكي تشكيل گرديد تا در سه محور به بررسي متون علمي و انتشار آن بپردازد. محور اول بررسي مطالب كاملا تخصصي و علمي در مورد ويروس و بيماري كرونا ميباشد و محور دوم مطالب علمي كه صرفا كاربرد باليني دارند و بيشترين حجم فعاليت اين گروه را شامل مي شود و محور آخر نيز تهيه پيامهاي عامه فهم در صورت ضرورت و از روي مطالب علمي كاربردي براي عموم جامعه است كه كمترين حجم فعاليت اين كارگروه را تشكيل ميدهد.

از همه اساتيد محترم داخل و خارج كشور دعوت مي شود براي ايجاد مرجعيت علمي در مطالب مرتبط با بيماري كرونا و كاهش اثر محتويات بدون پايه متقن علمي و يا ضعيف كه اين روزها در سطح جامعه و حتي در بين همكاران علوم پزشكي انتشار مي يابد، به اين كارگروه بپيوندند و حتي در حد ارائه خلاصه يك مقاله علمي كه مرتبط با سه محور فوق الذكر بوده و به روز باشد ما را ياري نمايند. پيشاپيش از دانش و تلاش ارزشمند همه عزيزان تقدير و تشكر داريم.

Показано 11 последних публикаций.

41

подписчиков
Статистика канала