✅✅✅ «دشمنِ تو پریشانی مردمان است»
✍🏻 سعید دهقان
✅ غروبِ جمعه، پانزدهم دي ٩٦
@haajm✅ مهم نيست كه حداكثر ٤٢ هزار نفر (آنچنان كه وزير كشور گفته) تظاهرات كرده باشند، يا ١٥ هزار نفر (آنچنان كه فرمانده سپاه ادعا كرده)؛ مهم اين است كه اولاً در اين ميانه، بالاي ١٠٠٠ شهروندِ معترض دستگير و بازجويي شدند و بالاي ١٠٠٠ خانواده، نگران و بي خبر و در به در شده اند. ثانياً، جانِ بالاي ٢١ انسان گرفته شده است!
مهم نيست كه اين اعتراض ها به اسرائيل و آمريكا و انگلستان نسبت داده شود يا به عربستان و داعش و تكفيري ها و مجاهدین خلق و سلطنتطلبها و غيره؛ مهم اين است كه به جاي ديدنِ مردم و شنيدنِ صدايشان و دركِ دردشان، حكومت همواره عادت كرده است پاي يك يا چند "دشمن" (ولو متعارض و متناقض) را وسط بكشد تا مبادا به پاي ضعف عملکرد خودش با آن همه تقصير در اِعمالِ محدوديت ها و ممنوعيت ها و تكرارِ آن همه بي برنامگي ها و فسادها و غيره گذاشته شود.
همچنانكه مهم نيست با تحقيرِ گفته شود "موضوع در حد طرح بحث در شوراي عالي امنيت ملي نبوده" و يا سپاه بگويد "نيازي به حضور ما نيست"؛ مهم اين است كه بدانيم اگر نيازي به حضور سپاه نبود و حضور پيدا نكرده، اولاً چرا فرمانده اش در قامتِ سخنگوي فرماندهانِ عمليات، شخصاً از پايانِ اعتراض ها (بر فرضِ صحت) در سراسر كشور خبر مي دهد! ثانياً، حتي اخبارِ حاصل از خانواده ها و مراجعان به بنده براي پذيرش وكالت نيز، مويّدِ نقش محوريِ "اطلاعات سپاه" در بسياري از بازجويي هاي دستگيرشدگان با چشم بند و در انفرادي است.
بنابراين، صرف نظر از اينكه چرا هر آنچه مدام شعارش داده مي شد، توسطِ شعار دهندگان اصلي اش مداوم فراموش مي شود كه "دروغگو دشمن خداست"؛ بد نيست يادي كنيم از "هانا آرنت" كه معتقد بود: "هنگامى كه در جامعه اى
به «دروغگويى سازمان يافته» روى بياورند و «دروغ گفتن» تبديل به يك اصل كلى شود، صداقت بـه تنهايى تبديل به یک عمل سياسى مى شود و گوينده حقيقت، حتى اگر به دنبال كسب قدرت هم نباشد، يك كُنشگر سياسى محسوب می شود. در چنين شرايطى شما نمي توانيد از سياست کنار بكشيد و راه خودتان را برويد. شما ناچاريد يكى از این دو راه را انتخاب كنيد؛ يا به «دروغگوها» بپيونديد و يا يك «مخالف سياسى» محسوب شويد."
نمي دانم، خوشحالي آمريكا و اسراییل و عربستان -كه شايد بخواهند از آبِ گِل آلود ماهي بگيرند- چگونه مي تواند دليلِ مناسبي باشد براي ناديده انگاشتنِ واقعيت ها و ضعف در عملكردها و همچنين دست بردن به سلاح و دست يازيدن به سركوب و...! گو اينكه انتشار عکسي با عنوانِ «آتش زدن قرآن توسط اغتشاشگران» توسط يكي از خبرگزاری هاي وابسته به سپاه، تمسّك به شيوه اي نخ نماست؛ و از آن بدتر، كلِّ مشكلات را به گردنِ "فضاي مجازي" انداختن و به اين بهانه، فيلتر كردن تلگرام، و از اين طريق، بخشي ديگر از جامعه را بيكار كردن و...! (نایب ريیس کمیسیون کسب و کارهای نوین اتاق ایران: بین ١٠ تا ١٥ هزار کسب و کار در ایران به صورت کاملا مجازی اداره میشوند).
راستي، مگر مردم چه مي گويند؟ از گراني و بيكاري و فساد و ... كه يا از سوي مقامات تكذيب نشده و يا حتي به نوعي از زبانِ مسئولان نيز مكرر شنيده شده! آنهم در شرايطي كه رييس جمهور هم صراحتاً مي گويد: «٢٠٠ هزار ميليارد تومان از بودجه ي ٣٦٠ هزار ميليارد توماني كل كشور، در اختيار دولت نيست»! با اين حال، چه نيازي است به پيچيده كردن و امنيتي ديدنِ همه چيز! گيرم كه نخواهيم بند نهم از اصل ٣ قانون اساسي را در بابِ "رفع تبعيضات ناروا" درك كنيم؛ و يا گيرم كه نتوانيم اصل ٥٩ از اين قانون را در بابِ "همه پرسي" اجرا كنيم؛ چرا مسيرِ اجراي اصل ٢٧ قانون اساسي در بابِ "برگزاري تجمعات" را براي ملت مي بنديم و براي حكومت هموار مي كنيم!؟
تكمله:
١- «به مردم بازگردیم؛ چرا هر گره سهلی را با دندانهای امنیتی باز میکنیم؟» / میرحسین موسوی / بیانیه شماره ٩ / مرداد ۱۳۸۸
٢- «دشمن تو این سپاه نیست پادشاه / دشمن را تو خود پروردهای / دشمنِ تو پریشانی مردمان است؛ ورنه از یک مشت ایشان چه میآمد؟» / بهرام بیضايی / مرگ یزدگرد
*طرح از دوست خوب و هنرمندم، هادي حيدري
goo.gl/s5ysSD