حجم


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


ماموریت حجم (حامیان جامعه مدنی): دیده بانی حقوق جامعه مدنی و پشتیبانی، فرهنگ سازی و توانمندسازی سازمان های جامعه مدنی ایران
آدرس سایت: irancso.com
ارتباط با ادمین: @Iraancso

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


✅✅✅ گزارش چهاردهمین نشست «هم اندیشی نهادهای مدنی»
@Haajm
✅ چهاردهمین نشست هم اندیشی نهادهای مدنی توسط حامیان جامعه مدنی روز چهارشنبه 13 دی 1396 با دستور جلسه «گزارش پیگیری پیشنهادات جلسه قبل» و «گزارش کارگاه سازوكارهاي تقويت نقش سمن ها در تدوين و اجراي برنامه ها و سياست هاي مربوط به كاهش فقر در ايران» برگزار شد.
در ابتدا به روال معمول این جلسات، 15 دقیقه به نطق پیش از دستور (بحث آزاد و موضوعات مختلف اجتماعی) اختصاص داده شد.

👈🏻 برای خواندن متن کامل بر روی INSTANTVIEW کلیک کنید
.
.
.
goo.gl/SVmWu9


✅✅✅ رییس امور سلامت اداری و حقوق شهروندی مطرح کرد: لزوم ایجاد سمن‌هایی برای نظارت بر حقوق مردم در نظام‌های اداری
@Haajm
✅ رییس امور سلامت ادارای و حقوق شهروندی و دبیر هیات عالی نظارت سازمان اداری و استخدامی کشور بر لزوم ایجاد سازمان‌های مردم نهاد بر نظارت بر حقوق مردم در نظام های اداری و پیگیری مطالبات مردم تاکید کرد.

✅ دکتر فردین خرازی در نشست اجرای بهینه حقوق شهروندی در نظام اداری که به میزبانی وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به نا آرامی‌های اخیر برخی شهرهای کشور گفت: علت نارضایتی‌هایی که در گروه‌های مختلف جامعه وجود دارد در یک مثلث نارضایتی خلاصه می‌شود که قاعده آن مسائل اقتصادی، به ویژه مشکلات بیکاری و فشارهای اقتصادی بر مردم است. ضلع دوم این مثلث احساس تبعیض و بی‌عدالتی بین مردم و در دستگاه‌های اداری است که بخشی واقعی و قسمتی هم عدم توانایی ما در ارائه خدمت است. در عین حال ضلع سوم این مثلت احساس فساد گسترده و پایین بودن ضریب سلامت اداری در دستگاه‌هاست.

✅ وی با بیان اینکه بحث سلامت اداری از ابتدای تدوین سند منشور حقوق شهروندی در نظام اداری مورد توجه بوده است، افزود: بعد از تصویب این سند اقدامات زیادی انجام شد یکی از این اقدامات توافقنامه‌ای بود میان وزارت کشور و سازمان اداری استخدامی کشور که شاه بیت آن دو مبحث بود؛ یکی این که سطح نظارت و بازرسی از حقوق مردم را از نظارت دولتی به نظارت مردمی و استفاده از سازمان‌های مردم نهاد در این حوزه گسترش دهیم و مسئله دوم این بود که وزارت کشور بستر لازم برای شکل‌گیری سازمان‌های مردم نهادی که کار ویژه اصلی آنها نظارت بر حقوق مردم در نظام‌های اداری است را ایجاد کند. بنابراین سازمان‌های مردم نهاد باید مشکلات مردم را دریافت کرده و آنها را به دولت انتقال داده و پیگیر رفع آنها باشند تا مطالبات مردم به کف خیابان کشیده نشود. البته ما نمی‌خواهیم سازمان مردم نهاد ایجاد کنیم، بلکه می‌خواهیم میدان برای شکل‌گیری سمن‌ها ایجاد کنیم.

✅ وی تاکید کرد: باید کمک کنیم که ظرف چند ماه آینده حداقل چند تشکل مردم ملی و در هر استان بستر لازم برای فعالیت این تشکل مردم نهاد فراهم شود. این تشکل‌ها به صورت مستقل عمل کنند. همچنین باید بحث آموزش حقوق شهروندی را در اولویت قرار دهیم و این آموزش‌ها را به کارکنان سراسر کشور ارائه دهیم./ایسنا


✅✅✅ «دشمنِ تو پریشانی مردمان است»
✍🏻 سعید دهقان
✅ غروبِ جمعه، پانزدهم دي ٩٦
@haajm
✅ مهم نيست كه حداكثر ٤٢ هزار نفر (آنچنان كه وزير كشور گفته) تظاهرات كرده باشند، يا ١٥ هزار نفر (آنچنان كه فرمانده سپاه ادعا كرده)؛ مهم اين است كه اولاً در اين ميانه، بالاي ١٠٠٠ شهروندِ معترض دستگير و بازجويي شدند و بالاي ١٠٠٠ خانواده، نگران و بي خبر و در به در شده اند. ثانياً، جانِ بالاي ٢١ انسان گرفته شده است!
مهم نيست كه اين اعتراض ها به اسرائيل و آمريكا و انگلستان نسبت داده شود يا به عربستان و داعش و تكفيري ها و مجاهدین خلق و سلطنت‌طلبها و غيره؛ مهم اين است كه به جاي ديدنِ مردم و شنيدنِ صدايشان و دركِ دردشان، حكومت همواره عادت كرده است پاي يك يا چند "دشمن" (ولو متعارض و متناقض) را وسط بكشد تا مبادا به پاي ضعف عملکرد خودش با آن همه تقصير در اِعمالِ محدوديت ها و ممنوعيت ها و تكرارِ آن همه بي برنامگي ها و فسادها و غيره گذاشته شود.
همچنانكه مهم نيست با تحقيرِ گفته شود "موضوع در حد طرح بحث در شوراي عالي امنيت ملي نبوده" و يا سپاه بگويد "نيازي به حضور ما نيست"؛ مهم اين است كه بدانيم اگر نيازي به حضور سپاه نبود و حضور پيدا نكرده، اولاً چرا فرمانده اش در قامتِ سخنگوي فرماندهانِ عمليات، شخصاً از پايانِ اعتراض ها (بر فرضِ صحت) در سراسر كشور خبر مي دهد! ثانياً، حتي اخبارِ حاصل از خانواده ها و مراجعان به بنده براي پذيرش وكالت نيز، مويّدِ نقش محوريِ "اطلاعات سپاه" در بسياري از بازجويي هاي دستگيرشدگان با چشم بند و در انفرادي است.

بنابراين، صرف نظر از اينكه چرا هر آنچه مدام شعارش داده مي شد، توسطِ شعار دهندگان اصلي اش مداوم فراموش مي شود كه "دروغگو دشمن خداست"؛ بد نيست يادي كنيم از "هانا آرنت" كه معتقد بود: "هنگامى كه در جامعه اى
به «دروغگويى سازمان يافته» روى بياورند و «دروغ گفتن» تبديل به يك اصل كلى شود، صداقت بـه تنهايى تبديل به یک عمل سياسى مى شود و گوينده حقيقت، حتى اگر به دنبال كسب قدرت هم نباشد، يك كُنشگر سياسى محسوب می شود. در چنين شرايطى شما نمي توانيد از سياست کنار بكشيد و راه خودتان را برويد. شما ناچاريد يكى از این دو راه را انتخاب كنيد؛ يا به «دروغگوها» بپيونديد و يا يك «مخالف سياسى» محسوب شويد."

نمي دانم، خوشحالي آمريكا و اسراییل و عربستان -كه شايد بخواهند از آبِ گِل آلود ماهي بگيرند- چگونه مي تواند دليلِ مناسبي باشد براي ناديده انگاشتنِ واقعيت ها و ضعف در عملكردها و همچنين دست بردن به سلاح و دست يازيدن به سركوب و...! گو اينكه انتشار عکسي با عنوانِ «آتش زدن قرآن توسط اغتشاشگران» توسط يكي از خبرگزاری هاي وابسته به سپاه، تمسّك به شيوه اي نخ نماست؛ و از آن بدتر، كلِّ مشكلات را به گردنِ "فضاي مجازي" انداختن و به اين بهانه، فيلتر كردن تلگرام، و از اين طريق، بخشي ديگر از جامعه را بيكار كردن و...! (نایب ريیس کمیسیون کسب و کارهای نوین اتاق ایران: بین ١٠ تا ١٥ هزار کسب و کار در ایران به صورت کاملا مجازی اداره می‌شوند).

راستي، مگر مردم چه مي گويند؟ از گراني و بيكاري و فساد و ... كه يا از سوي مقامات تكذيب نشده و يا حتي به نوعي از زبانِ مسئولان نيز مكرر شنيده شده! آنهم در شرايطي كه رييس جمهور هم صراحتاً مي گويد: «٢٠٠ هزار ميليارد تومان از بودجه ي ٣٦٠ هزار ميليارد توماني كل كشور، در اختيار دولت نيست»! با اين حال، چه نيازي است به پيچيده كردن و امنيتي ديدنِ همه چيز! گيرم كه نخواهيم بند نهم از اصل ٣ قانون اساسي را در بابِ "رفع تبعيضات ناروا" درك كنيم؛ و يا گيرم كه نتوانيم اصل ٥٩ از اين قانون را در بابِ "همه پرسي" اجرا كنيم؛ چرا مسيرِ اجراي اصل ٢٧ قانون اساسي در بابِ "برگزاري تجمعات" را براي ملت مي بنديم و براي حكومت هموار مي كنيم!؟

تكمله:
١- «به مردم بازگردیم؛ چرا هر گره سهلی را با دندان‌های امنیتی باز می‌کنیم؟» / میرحسین موسوی / بیانیه شماره ٩ / مرداد ۱۳۸۸
٢- «دشمن تو این سپاه نیست پادشاه / دشمن را تو خود پرورده‌ای / دشمنِ تو پریشانی مردمان است؛ ورنه از یک مشت ایشان چه می‌آمد؟» / بهرام بیضايی / مرگ یزدگرد
*طرح از دوست خوب و هنرمندم، هادي حيدري
goo.gl/s5ysSD


✅✅✅ اعتراض‌های مدنی و صنفی را به رسمیت بشناسیم
✍🏻 مهدی بهلولی
@Haajm
✅ درباره اعتراض‌هایی که در چند روز گذشته در تهران و چند شهر کشور برگزار شد نکته‌های زیادی وجود دارد که می‌توان روی آنها دست گذاشت و به گفت‌وگو نشست. این که به راستی تا چه اندازه ریشه این اعتراض‌ها، به وضعیت اقتصادی بد مردم برمی‌گردد و تا چه اندازه ریشه‌های سیاسی و جناحی دارد، و این که چطور می‌شود عملکرد اقتصادی دولت‌های یازدهم و دوازدهم، اینگونه به گستردگی مورد اعتراض قرار می‌گیرد؛

👈🏻 برای خواندن متن کامل بر روی INSTANTVIEW کلیک کنید
.
.
.
goo.gl/dZxXrB


✅✅✅ توصیه‌هایی برای فعالیت نوجوانان در شبکه‌های اجتماعی
✍🏻 بریتنی اسمیت
@Haajm
✅ هما‌ن‌طور که همه می‌دانیم، جوانان مشتاق‌ترین کاربرهای شبکه‌های اجتماعی هستند و در عین حال به استفاده از چیزهای تازه و آخرین فن‌آوری‌ها گرایش زیادی دارند. در حقیقت ۸۹٪ از کاربران اینترنت در سنین ۱۸ تا ۲۹ سالگی از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. اگر مخاطبان پروژه‌ها و برنامه‌های شما جوانان و نوجوانان باشند، بدان معناست که نه تنها خودتان باید به‌طور مداوم از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید، بلکه لازم است دایم شبکه خود و نحوه استفاده از آن را عوض کنید تا با جوانان همگام باشید. به نظر مشکل می‌آید؟ همین طور است! اما نگران نباشید، در پایان این مقاله فهرستی از توصیه‌ها و ترفندهایی را خواهید خواند که برای تعامل با جوانان در شبکه‌های اجتماعی مفید هستند.
👈🏻 برای خواندن متن کامل بر روی INSTANTVIEW کلیک کنید
.
.
.
goo.gl/C6Vwaq


✅✅✅ حقيقتِ زندگي آفلاين شد!
✍🏻 سعید دهقان
✅✅ غروبِ جمعه، هشتم دي ٩٦
@Haajm
✅ اينكه زندگي ها در اين سال ها فقط «آنلاين» مي گذرد يك «واقعيت» است؛ كمااينكه در اين سال ها و در اكثرِ جمع ها، بارها ديده و شنيده ايم كه اينترنت و رمزِ «واي فاي» بيشتر موردِ سوال و درخواست بوده و حتي به دغدغه اي جدي تبديل شده است! اما آنچه در اين سال ها كمتر دغدغه بوده و بيشتر «آفلاين» شده است، «حقيقت» است؛ حقيقتِ زندگي غالباً آفلاين است و ما در واقع اغلب شاهدِ تظاهراتي هستيم از هر آنچه بايد باشد و نيست؛ لبخندهايمان، مهرباني هايمان، كار كردن هايمان، كمك هاي انساني مان و خلاصه همه چيزمان براي عكس است و دوربين ها و لايك ها و ...
و خلاصه اينكه قصه ي ما ديگر از غُصّه گذشته و چون به يك عادت بدل شده، نه تنها غُصّه اي خورده نمي شود، بلكه حتي حسّي و فكري هم نمي شود كه شايد ريشه ي بعضي از اين استرس ها و اضطراب ها، دورويي ها و تفرقه ها، خشونت ها و افراطي گري ها و نظاير آن، همين آنلاين شدن هاي مداومِ مجازي و آفلاين ماندن هاي حقيقتِ زندگي باشد...

اين مسأله، شايد جديد نباشد و احتمالاً بعيد هم هست كه افراد ولو يك بار به آن فكر نكرده باشند؛ اما اين روزها يك خبرِ ظاهراً ساده از دلِ حجمِ عظيم اخبار را مي توان بهانه كرد و بار ديگر بدان انديشيد؛ خبر اين بود: «باراک اوباما از کاربران شبکه‌های اجتماعی خواست به دنیای واقعی قدم بگذارند و خود را در معرض دیدگاه های متنوع قرار دهند.» اين خبر از آن رو اهميتِ ويژه اي دارد كه بدانيم، اولاً او در نخستین مصاحبه‌‌اش پس از پایان دوره ریاست‌جمهوری به اين مسأله پرداخته است. ثانياً، كسي اين سخن و توصيه را بر زبان مي آورد كه نه تنها با فضاي مجازي بيگانه نيست، بلكه در سال 2012 کمپین فیسبوکی او -با فاصله بسيار زياد از رقبايش- 32 میلیون لایک داشت و حساب کاربری اش در توییتر در همين سال به 21میلیون نفر رسید.

با اين همه، توصیه اش به کاربران اینترنت اين است: «آفلاین شوید»! اوباما در اين مصاحبه تاكيد مي كند: «با ادامه وضعیت کنونی، ممکن است اینترنت به ترویج تعصب در میان مردم دامن بزند و در نهایت به چندپارگی جامعه منجر شود.» ريیس‌جمهور پیشین آمریکا به آینده اینترنت و احتمال تحریفِ بیش از پیشِ واقعیت‌ها اشاره کرد و نسبت به شرایطی که افراد خود را در معرض دیدگاه‌هایی قرار می‌دهند که تنها تأیید‌کننده ي نگاه آنهاست، ابراز نگرانی کرد و گفت: «یکی از خطرات مهم اینترنت این است که افراد پیله‌ای از اطلاعات اطراف خود ایجاد می‌کنند. این می‌تواند سوگیری‌های آنها را بیشتر و بدتر کند.»
او گفت: «سؤالی که همیشه من را به‌خود مشغول کرده این است که چطور می‌توان از این تکنولوژی برای تضارب آرا و گوناگونی دیدگاه‌ها استفاده کرد و مانع از آن شد که جامعه بالکانیزه شود؟» باراک اوباما ضمن تأکید بر اينکه «ارتباط رودرروی افراد با یکدیگر خنثی‌کننده دیدگاه‌های افراطی است»، به کاستی‌های جمع‌های آنلاین هم اشاره کرد و گفت: «اما مهم است که آفلاین شوند، یکدیگر را در دنیای واقعی ملاقات کنند و همدیگر را بشناسند چرا که واقعیت این است که در اینترنت، همه چیز ساده به‌نظر می‌رسد اما زمانی که افراد را رو در رو ملاقات می‌کنید، تازه متوجه می‌شوید که چقدر پیچیده‌اند.» باراک اوباما با اشاره به کمپین‌های شبکه‌های اجتماعی گفت: «زمانی که با جوانان در شبکه‌های اجتماعی برای راه‌ انداختن کمپین‌ها کار می‌کنیم ضروری است که به آنها گوشزد کنیم که فقط هشتگ زدن و منتشر کردن به تنهایی ایجاد‌کننده تغییر نخواهد بود. این کار برای بالا بردن آگاهی مردم مؤثر است اما باید بیرون رفت و در فضای حقیقی، واقعا دست به‌کار شد.»

✅ ارتباط با #حجم ( #حامیان_جامعه_مدنی ):
🔹لینک عضویت در کانال تلگرام: https://t.me/joinchat/AAAAAD4QR1B93VWvhVtwEA
🔹نشاني سایت: http://irancso.com


✅✅✅ حقوق شهروندی، دولت و تشکل های مردم نهاد
@Haajm
✅ همزمان با اولین سالگرد پرده برداری از منشور حقوق شهروندی، شاهد برگزاری اجلاس گزارش اجرایی حقوق شهروندی بودیم. جای خوشحالی بود که در اجلاس، به وجوه اجرایی منشور تاکید شد، ولی به نظر بنده جای متولیان واقعی حقوق شهروندی، یعنی سازمان ها و تشکل های غیر دولتی و مدنی، در اجلاس خالی بود. ای کاش همراه با وزرا و مسئولان دولتی، تشکل های مردمی که فعالیتها یشان با حقوق شهروندی پیوند خورده هم در اجلاس حضوری پر رنگ می داشتند. به هر حال اگر دولت در پی اجرایی کردن حقوق شهروندی است، در این راستا باید با تشکلهای مردم نهاد همکاری کند و ضمن توامندتر کردن این تشکل ها، از نظرات و بازخوردهای آنها بهره ببرد و از این طریق، درک بهتری از مطالبات مردمی داشته باشد.
goo.gl/d3RGA1
👈🏻 برای خواندن متن کامل روی لینک کلیک کنید:
goo.gl/jeLWc9
✅ ارتباط با #حجم ( #حامیان_جامعه_مدنی ):
🔹لینک عضویت در کانال تلگرام: https://t.me/joinchat/AAAAAD4QR1B93VWvhVtwEA
🔹نشاني سایت: http://irancso.com


✅✅✅ در راستای بررسی سهم سمن ها در تحقق آرمان های توسعه پایدار در ایران برگزار شد: سازوکارهای تقویت نقش سمن ها در تدوین برنامه های مربوط به کاهش فقر در ایران
@Haajm
✅ موسسه حامیان جامعه مدنی در روز چهارشنبه 29 آذرماه دومین کارگاه از زیرمجموعه کارگاه های سهم سمن ها در تحقق آرمان های توسعه پایدار در ایران را با عنوان «سازوکارهای تقویت نقش سمن ها در تدوین و اجرای سیاست ها و برنامه های مربوط به کاهش فقر در ایران» در سندیکای شرکت های ساختمانی ایران برگزار کرد.
goo.gl/LTQQYU
👈🏻 برای خواندن متن کامل گزارش روی لینک کلیک کنید:
goo.gl/hLV4XE
✅ ارتباط با #حجم ( #حامیان_جامعه_مدنی ):
🔹لینک عضویت در کانال تلگرام: https://t.me/joinchat/AAAAAD4QR1B93VWvhVtwEA
🔹نشاني سایت: http://irancso.com


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 مستند خبری «در جست‌وجوی ایمنی» در مواقع زمین‌لرزه چگونه پناه بگیریم؟

🚨 با اشتراک گذاشتن این ویدئو با عزیزان‌مان، نحوه مقابله با زلزله را به آنها آموزش دهیم.
@Haajm


✅✅✅ مردم مسئولان را در اتاق‌ شیشه‌ای بنشانند
✍🏻 بهمن کشاورز

✅ اصل هشتم قانون اساسی دعوت به خیر، امر‌به‌معروف و نهی‌ازمنکر را وظیفه‌ای همگانی و متقابل دانسته است که بر عهده مردم نسبت ‌به یکدیگر، دولت نسبت ‌به مردم و مردم نسبت ‌به دولت است. گفته شده است که «اذن در شیء، اذن در لوازم آن است»، یعنی وقتی چیزی برای فرد یا شخصی مجاز بود، وسایل انجام و تحقق آن نیز برای او مجاز است. بنابراین باتوجه به مفاد اصل هشتم قانون اساسی، مردم برای آنکه بتوانند در مورد نظام و دولت مفاد این اصل را اجرا کنند، باید از کم و کیف فعالیت‌ها و اقدامات نظام با جزئیات آگاه باشند.

آقای رئیس‌جمهور در بیانات خود به مناسبت سالگرد رونمایی از منشور حقوق شهروندی گفتند مردم باید بر کار ما نظارت کنند و ما همه باید در اتاق‌های شیشه‌ای و شفاف قرار بگیریم و مردم مسئله بودجه سال ٩٧ را نباید رها کنند و دستگاه‌ها باید به مردم گزارش بدهند که پول‌ها را کجا خرج می‌کنند. در‌عین‌حال، ایشان به‌حق اظهار داشتند هیچ مسئولی بالاتر از قانون نیست و دسترسی آزاد مردم به اطلاعات، یکی از حقوق شهروندی آنها است. از آنجا که بهترین راهنما و ابزار ما قانون است، باید به متن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مراجعه کنیم. ماده یک قانون مذکور، اطلاعات را این‌گونه تعریف کرده است: «هر نوع داده که در اسناد مندرج باشد یا به‌صورت نرم‌افزاری ذخیره گردیده و یا با هر وسیله دیگری ضبط شده باشد».
بند «ج» همین ماده، اطلاعات عمومی را به «اطلاعات غیرشخصی نظیر ضوابط و آیین‌نامه‌ها، آمار و ارقام ملی و رسمی، اسناد و مکاتبات اداری...» تعریف می‌کند و ماده دو قانون اعلام می‌کند که «هر شخص ایرانی حق دسترسی به اطلاعات عمومی را دارد...». بنابراین کل اطلاعات می‌تواند -و باید- در دسترس عموم قرار گیرد و تفصیل این مطلب در قانون مورد اشاره آمده است. موارد استثنا از این قاعده که در فصل چهارم قانون آمده، اسرار دولتی، اطلاعات مربوط به حریم خصوصی، اطلاعات مربوط به مسائل تجاری انحصاری یا سلامت افراد و موارد مربوط به امنیت و آسایش عمومی، تعقیب و بازداشت مجرمان، ممیزی مالیاتی یا عوارض قانونی یا وصول آنها و بالاخره اعمال نظارت بر مهاجرت به کشور است. ملاحظه می‌شود امور دولتی و مربوط به نظام آنجا که جنبه عادی دارد، داخل در این مستثنیات نیست و مسئولان مکلف‌اند این اطلاعات را در اختیار افراد متقاضی قرار دهند و خودداری مسئولان از این اقدام، جرم تلقی و برای آن مجازات تعیین شده است. بنابراین، هر‌یک از افراد ملت می‌توانند از مراجع مربوطه میزان بودجه تخصیصی به آنها را مطالبه و نحوه هزینه‌‌شدن را نیز از ابتدا تا انتها ممیزی و تعقیب کنند. بدیهی است که این اقدام نباید با دخالت در امور اجرائی سازمان‌ها توأم باشد. در‌عین‌حال، هیچ مقامی هم نمی‌تواند بدون اینکه مورد منطبق بر یکی از مواردِ استثنا باشد، از دادن اطلاعات خودداری کند.
در این میان، نکته مهم این است که به‌طور معمول مردم ما باور نمی‌کنند که دولتمردان و مسئولان نظام کارگر و خادم آنها و مکلف به پاسخ‌گویی به آنها هستند. این باور -همچنان که بارها گفته و نوشته شده- از طریق آموزش، چه رسمی و چه عمومی و همگانی، در افراد ایجاد می‌شود. زیرا در مرحله اول آگاه می‌شوند و در مرحله بعد مطالبه و حتی مناقشه می‌کنند و در نتیجه مسئولان نظام را به پاسخ‌گویی وامی‌دارند.
اینکه آقای رئیس‌جمهور گفته‌اند دولت و مسئولان نظام باید در اتاق شیشه‌ای بنشینند، کاملا درست است اما درست‌تر این است که بگوییم اگر ننشستند، مردم باید آنها را در چنین اتاق‌هایی بنشانند. والله اعلم./ شرق
@Haajm


✅✅✅ در حال و هواي فضا و قضا
✍🏻 سعید دهقان
✅✅غروبِ جمعه، اول دي 96
 @Haajm
✅ اين فقط يك زلزله ي "طبيعي" است كه اين روزها زمين را و گاهي هم انسان را تكان مي دهد؛ هر چند براي همين حد هم، ما مردمان و مسئولان نشان داده ايم كه آنچنان نا آماده ايم كه بيش از ١٠٠ زخمي بر جاي مي گذاريم و ١٥ ميليون ليتر بنزين دود مي كنيم و تمامی راه های کمک رسانی را به بن بست مي كشانيم و ...!

زلزله ي "واقعي" اما آنجاست كه "زمين و زمان" با آن تكان مي خورد؛ آنجا كه رييس دستگاه قضا، رييس سابقِ دستگاه اجرا را به نوعي معاون در بسياري جرايم اعلام مي كند اما در عين حال هيچ اقدامي هم نمي كند؛ نه حتي به سرعتي كه آن همه شهروند را به نحوي در حبس و حصر قرار داده كه درازاي آن حدود هفت سال و هفت نوروز و هفت درازترين شبِ سال (يلدا) را در بر گرفته است؛ بلكه حتي به همان سرعتي كه از ايشان دفاع مي كرد و اين همه منابع انساني و طبيعي و اقتصادي را براي كسي ذبح كرده بود كه با هاله ي نور بر سر و گفتارِ سخيف بر زبان و آن همه كردارِ فجيع، مملكت را بر باد داده است... مهم نيست نامِ آن فرقه، "انحرافيه" باشد يا "زنبيليه"! همچنانكه شايد اصلاً مهم نباشد آنكه در جلسات رسمي قندان پرت مي كرد و گاز مي گرفت و سوت بلبلي مي زد، در چه جايگاهي بوده و اكنون در چه جايگاهي هست؛ مهم اين است كه در اين وانفسا، همزمان با هوايي كه آلوده شده و فضايي كه تنگ و تاريك شده، عدالت ذبح مي شود و قضا به بن بستِ خود نزديك مي شود و ديگر نه "هر جا" كه هيچ جا "سخن از اعتماد" نيست؛ كه آن نيز مرغي بود كه با سه هزار ميليارد پَر از قفس پريد و ...!

با اين همه، هر چند هنوز معلوم نيست كه چرا بعد از آن همه تخريب و تهديد به افشا بعد از ٤٨ ساعت و غيره، يكي "هيچ" نمي گويد و ديگري "هيچ" نمي خواهد و آن يكي -"اقدام و عمل" را فراموش كرده- و "هيچ" نمي كند؛ ليكن آنچه در اين وانفسا براي ملت مانده است، ظاهراً بايد پناه بردن به همين هيچ ها باشد كه به نوعي در اين شعر موج مي زند كه "دنیا همه هیچ و کار دنیا همه هیچ / ای هیچ برای هیچ بر هیچ مپیچ"! وگرنه، كيست كه نداند اين فقط ذرّاتِ معلق نيست كه هوا را آلوده مي كند؛ با اين همه "هيچ" و اين همه "خس و خاشاكِ" واقعي، بايد هم هوا و فضا و قضاي ما تيره و تار شود!

تكمله: شايد در همين حال و هوا بوده كه كتابِ "در هواي حق و عدالت" را دكتر محمدعلي موحد نوشته است: «در كتاب هاي قديم از نظم و نثر و افسانه و تاريخ هر گاه كه حديث چشم زخمي بر محتشمان و خواجگان است، سخن نويسنده لحن شيون و مرثيه به خود مي گيرد و هر گاه كه پاي قتل عام ها و كشتارها و شكنجه ها كه بر توده مردم وارد شده است در ميان مي آيد، حكايت نوعاً رنگ بي اعتنايي و بي تفاوتي دارد... اين بي اعتنايي به خيل عظيم توده ها در همه جاي دنيا محسوس بوده و هنوز خيلي زود است كه آثار آن به كلي از ميان برود. هنوز در زمان ما، در گزارش هاي روزانه رسانه هاي خبري از رويدادهاي گوشه و كنار دنيا، نمونه هاي زيادي از اين برخورد دوگانه مي توان يافت.»
goo.gl/rcDhQY


✅✅✅ معاون اجتماعی وزارت بهداشت: بانک اطلاعاتی سمن‌های سلامت تشکیل می‌شود
@Haajm
معاون اجتماعی وزارت بهداشت نوشت: در صدد آن هستیم با تشکیل بانک اطلاعاتی، توانمندسازی و توسعه کمی و کیفی سمن‌ها، راه توسعه سلامت را بیش از گذشته با سپردن امور مردم به دست خودشان هموار کنیم.
دکتر محمد هادی ایازی با انتشار یادداشتی درباره سمن‌ها آورده است:« خبر این است: " اجتماعی شدن نظام سلامت، هزینه‌های حوزه سلامت را کاهش می‌دهد."
goo.gl/CFP1Xh
👈🏻 برای خواندن متن کامل روی لینک کلیک کنید: goo.gl/L6XRtd
✅ ارتباط با #حجم ( #حامیان_جامعه_مدنی ):
🔹لینک عضویت در کانال تلگرام: https://t.me/joinchat/AAAAAD4QR1B93VWvhVtwEA
🔹نشاني سایت: http://irancso.com


✅✅✅ گزارش سیزدهمین نشست «هم اندیشی نهادهای مدنی»
@Haajm
✅ سیزدهمین نشست هم اندیشی نهادهای مدنی توسط حامیان جامعه مدنی روز چهارشنبه 22 آذر 1396 با دستور جلسه «اتخاذ تصميم در خصوص شيوه و چگونگي تكميل و تقويت اعضاي هم انديشي به منظور آغاز رسمي فعاليت خانه تشكل ها » برگزار شد.

👈🏻 برای خواندن متن کامل بر روی INSTANTVIEW کلیک کنید
.
.
.
goo.gl/fYR94a


✅✅✅ در نشست فقر مطرح شد: بررسی ۱۰ ساله روند فقر در ایران
@Haajm
✅✅✅ یک مدرس و پژوهشگر اقتصادی به تحلیل روند فقر در کشور اشاره کرد و گفت: برمبنای درآمد و هزینه خانوار، فقر در ایران روند فزاینده‌یی داشته است.
داوود سوری در نشست فقر در ایران افزود: از سال ۸۴ تا ۹۴ در مطالعاتی که انجام شده روند تغییر رفاه در خانوار را تحلیل کردیم و مشخص شد که رفاه با سیاست‌های تدوین شده چه ارتباط و تاثیری داشته است.
او با اشاره به اینکه با گذشت دو سال از دولت نهم، با افزایش قیمت نفت روبرو شدیم، گفت: پس از آن نیز موضوع هدفمندی یارانه‌ها به وجود آمد و سپس درگیر تحریم شدیم و در نهایت دولت یازدهم با رویکردی جدید روی کار آمد که با کاهش قیمت نفت و رفع تحریم‌ها مواجه شدیم.
goo.gl/qKwoLj
👈🏻 برای خواندن متن کامل روی لینک کلیک کنید:
goo.gl/XMcZ6V
✅ ارتباط با #حجم ( #حامیان_جامعه_مدنی ):
🔹لینک عضویت در کانال تلگرام: https://t.me/joinchat/AAAAAD4QR1B93VWvhVtwEA
🔹نشاني سایت: http://irancso.com


❗️❗️❗️ ظرفیت این دوره 28 نفربوده و تاکنون نمايندگان 26 نهاد ثبت نام کرده اند و فقط 2 نهاد دیگر امکان ثبت نام دارند، لطفا اگر تمایل به حضور دارید، هرچه زودتر لینک درخواست را تکمیل نمایید.

✅✅✅ موسسه حامیان جامعه مدنی (حجم) برگزار میکند: کارگاه سازوكارهاي تقويت نقش سمن ها در تدوين و اجراي برنامه ها و سياست هاي مربوط به كاهش فقر در ايران
goo.gl/5NC6Ns

⭕️ حضور در این کارگاه رایگان است


📌 اطلاعات بیشتر: goo.gl/dGgGgj
📌 تکمیل فرم درخواست پذیرش:
👉🏻 http://www.cafepardazesh.ir/form/view.php?id=6349239


✅👉🏻 @Haajm 👈🏻✅


✅✅✅ ما و ما
✍🏻 سعید دهقان
✅✅ غروبِ جمعه، بيست و چهارم آذر 96
 @Haajm
✅ هر کدام از ما شاید قادر به انجامِ خیلی از کارها باشیم، اما آیا قرار است هر آنچه  را که می توانیم و می شود، انجام دهیم!؟ این سوال از آن رو اهمیت دارد که اولاً یادمان نرود در سال های اخیر چه ها دیده ایم؛ اینکه رییسِ دو دولتِ نهم و دهم با شعارهایی نظیرِ «می شود، پس می توانیم» و «می توانیم، پس می شود»، چه فرهنگِ غلطی را در این سرزمین باب کرده و چه بر سرِ این مرز و بوم آورده است. ثانیاً، یادمان باشد در روزها و هفته های اخیر چه ها دیده ایم و می بینیم که چگونه آن فرهنگِ غلط، در سایر بخش های این مملکت –اعم از حکومتی و غیر حکومتی- ظاهراً دروني شده و قربانی می گیرد. فقط به عنوان چند نمونه:

١- در حوزه قضایی؛ «می شود» سوت بلبلی زد و شاید یکی هم «بتواند» آن را حتي بدون استفاده از دست بزند؛ اما آیا در جایگاه سخنگوی قوه قضاییه هم «باید» چنین کند!؟

٢- در حوزه اجرایی؛ «می توان» بودجه سالانه را طوری تنظیم کرد که نه در افزایشِ هزینه ها، آنچنان كه بايد «مردم» دیده شوند و نه در افزایش بودجه ها، نهادهای مردمی لحاظ شوند؛ اما آیا در جایگاه مسئول و امینِ بیت المال، «باید» از جیب مردم برای نهادهای غیرمردمی، غیر پاسخگو و غالباً غیر كارآمد، خرج کرد!؟

٣- در حوزه مدنی؛ «می شود» همایش برگزار کرد و با نام زیبای همبستگی، عده ای از ذینفعان را جمع کرد و تریبون ها را به حراج گذاشت و برای منویاتِ خود هزینه کرد؛ اما آیا این هزینه ها فقط «مادی» است که بتوان کمتر نگران بود، یا در این «توانستن ها» و انجام دادن ها، «باید» در نظر داشت که چقدر از سرمایه های انسانی و اجتماعیِ آن نهاد، برای این منویات هزینه می شود و دودِ آن به چشم چه کسانی خواهد رفت!

٤- در حوزه مطبوعاتی؛ آری، «تیتر» دستِ توست و این صفحات را تو می سازی و بنابراین «می شود» و البته «می توانی» هر آنطور که مایلی عمل کنی و هر آن کس را که می پسندی عَلَم کنی؛ اما آیا می دانی که با «قلم» چه کرده ای و با «حق» چه می کنی و چگونه جایگاه واقعي رسانه را با پول و شهرت و منیّت، پایین آوردی تا سکوی پرشِ خودت باشد!؟

نمونه بسیار است و حرف بسیارتر و درد عمیق تر؛ اما بد نیست به این بهانه و در این غروبِ جمعه ای، سری بزنیم به کتاب «ما و ما» که در حال و هوای سال 88 چاپ شده، اما به سال های درازی اختصاص دارد. این کتاب را که گذری است بر حقوق و اخلاق شهروندی، به اتفاقِ همكاران دیگر از مجموعه وکیل الرعایا نوشتیم و در همان سال توسط نشرِ «بشرا» منتشر شد. در بخشی از دیباچه ی این کتاب آمده است: این فقط «توانستن ها» و «بایدها» نیست که مرز میان اخلاق و قانون را روشن می سازد، بلکه درکِ «نتوانستن ها» و «نبایدها»ست که به حوزه اخلاق و قانون معنا می دهد. به عنوان نمونه، وقتی از کسی سوال می شود «می توان فلان عمل را انجام داد یا نه؟» روشن است که این جمله، به معنای پرسش از توانایی انجامِ آن عمل نیست؛ بلکه بحث بر سرِ اختیار یا مجوز قانونی آن است. حال، اگر پاسخ «منفی» باشد؛ بدان معناست که قانون اجازه ی چنین کاری را نداده و از این رو «نمی توانیم» فلان عمل را انجام دهیم. و اگر پاسخ «مثبت» باشد؛ بدان معناست که قانون چنین کاری را منع نکرده و از این رو «می توانیم» فلان عمل را انجام دهیم. اما پرسش اصلي اینجاست که آیا هر کاری را که قانون منع نکرده و «می توان» انجام داد، الزاماً «باید» انجام دهیم!؟

اینجاست که بایدها و نبایدهای «اخلاق»، بدون ورود به حوزه ی «قانون»، حُکمش را به شهروندانِ پایبند به عرف دیکته کرده و گاهی قانون را به چالش می کشد. و البته گاهی نیز کسانی در عینِ بی اعتنایی به بسیاری از قوانین موجود، در اینگونه مواقع، با استناد به سکوتِ قانون، عرف و اخلاق را به سُخره می گیرند. این در حالی است که قرار نیست قانون، در تمام امور و مسائل عرفی و اخلاقی و يا خصلتي شهروندان ورود کند؛ که اتفاقاً این اقدامِ احتمالی، خلافِ اصل است ...
goo.gl/psFuuM


✅✅✅ نگاهی به ماجراهای دنباله‌دار انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران: استقلال؛ چشم اسفندیار انجمن صنفی
@Haajm
✅ بعد از پلمپ دفتر انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران در سال 88 تا کنون، مطبوعات کشور و روزنامه‌نگاران که دائما در معرض مشکلات صنفی، توقیف، تهدیدهای امنیتی، بیکاری و مسائلی از این دست بودند، مفری برای طرح خواست‌های صنفی و دفاع از حقوق ازدست‌رفته خود نداشته‌اند.
با تغییرات سیاسی و روی کار آمدن دولت حسن روحانی با حمایت جریان اصلاح‌طلب و طیف وسیعی از روزنامه‌نگاران منتقد و معتقد به روندهای اصلاحی در کشور، زمزمه‌های بازگشایی انجمن روزنامه‌نگاران شنیده شد. حتی درخواست‌هایی در کنار بازگشایی دفتر دیگر تشکل‌های صنفی از رئیس‌جمهوری و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه شد و وعده‌های دولت در بازگشایی این دفتر بسیاری را امیدوار کرد که بالاخر موسم خزان حمایت‌های صنفی به سر آمده است.
goo.gl/zMMAu2
👈🏻 برای خواندن متن کامل روی لینک کلیک کنید:
goo.gl/YUJ7Td
✅ ارتباط با #حجم ( #حامیان_جامعه_مدنی ):
🔹لینک عضویت در کانال تلگرام: https://t.me/joinchat/AAAAAD4QR1B93VWvhVtwEA
🔹نشاني سایت: http://irancso.com


Репост из: شبکه یاری کودکان کار
نشست خبری ضرورت و موانع تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان

وجود خلاء های قانونی در مسیر احقاق حقوق کودک با وجود تصویب قوانین مختلف مبنای نشستی شد تا فعالان حقوق کودک در دفتر شبکه یاری کودکان کار مسیر طی شده و تلاش های باقیمانده در این راه را مرور کنند.
در حقوق بین‌الملل و در کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد، کودک به هر انسانی که زیر ١٨ سال تمام باشد، گفته می‌شود؛ مگر اینکه طبق قانون حاکم بر آن شخص، سن کمتری برای او مقرر شده باشد.
http://koodakekar.ir/?p=3126


Репост из: شبکه یاری کودکان کار
🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃

۱۰دسامبر۱۹۴۸( ۱۹آذر ۱۳۲۷) مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلامیه جهانی حقوق بشر تصویب کرد. هدف این اعلامیه " برقراری حقوق، آزادی های برابر وحفظ ارزش های انسانی برای مردم جهان بود. "
شبکه یاری کودکان کار، ضمن گرامیداشت این روز براین باوراست، اجرای مفاد پیمان نامه حقوق بشرصرفا با ایجاد همبستگی عمیق میان انسانها ،نهادهای مدنی بین المللی، ملی ومحلی... درهر کشور امکان پذیراست. ازاین رومافعالان حوزه کودک ازدولت می خواهیم،باتوجه به ارزش های مرتبط به حقوق بشروضرورت پایبندی به مفاد آن،بارعایت حقوق آحاد مردم وباوربرآزادی های فردی، به درک مشترکی ازاین حقوق وآزادی هابرسیم، تا بتوانیم درکشورمان بسترهای لازم رابرای زندگی بهتر کودکان به ویژه کودکان درمعرض آسیب وخانواده آنان فراهم کنیم.

🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊


✅✅✅ موسسه حامیان جامعه مدنی (حجم) برگزار میکند: کارگاه سازوكارهاي تقويت نقش سمن ها در تدوين و اجراي برنامه ها و سياست هاي مربوط به كاهش فقر در ايران
goo.gl/5NC6Ns
⭕️ حضور در این کارگاه رایگان است
⭕️ لطفا به دلیل محدودیت در پذیرش نفرات، زودتر ثبت نام بفرمایید

📌 اطلاعات بیشتر: goo.gl/dGgGgj
📌 تکمیل فرم درخواست پذیرش: goo.gl/ryTNsZ


✅👉🏻 @Haajm 👈🏻✅

Показано 20 последних публикаций.

293

подписчиков
Статистика канала