■پژوهشکده فلسفه و کلام■


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


پایکاه اینترنتی:
http://phil.theo.isca.ac.ir
صفحه اختصاصی آپارات:
http://www.aparat.com/phil.theo
صفحه اختصاصی میهن ویدیو
http://mihanvideo.com/channel/phil.theo96
ایمیل:
Phil.theo96@gmail.com

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций




خلاصه شرح حال علامه کاشف الغطاء و معرفی اجمالی موسوعه ایشان.




بزودی رونمایی از موسوعه علامه کاشف الغطاء (آثار کلامی)

به حول و قوه الهی مرکز احیای آثار در نظر دارد مراسم رونمایی مجموعه کلامی علامه کاشف الغطاء را برگزار نماید.
زمان: پنج شنبه 28 دیماه سال 96 راس ساعت 9 صبح.
مکان: ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طبقه چهارم، تالار خواجه نصیر الدین طوسی ره. مجموع آثار کلامی کاشف الغطاء

علامه شیخ محمد الحسين آل كاشف الغطا در جهت گسترش و تثبیت فرهنگ و معارف اهل بيت (عليهم السلام)، در حوزه نجف تحولات نوينی را در روش‌ها و شيوه‌هاي عرضه علوم ديني ايجاد كرد و با توجه به اين كه حوزه عمدتاً بر فقه و اصول استوار بود روش تازه‌اي در پيش گرفت و جايگاه مناسب‌‌تري را براي علم كلام و فلسفه در حوزه آموزشي نجف ايجاد كرد. ایشان علاوه بر بکار گیری شیوه‌های نوین، با قلم و بیان خویش در عرصه‌های مختلف علمی، دینی، اجتماعی، فرهنگی ، سیاسی به فعالیت پرداخت.
وی هماره با انحرافات و بدعت‌های مذهبی وهابیت، بهائیت، مسیحیت، و مادی گراها و دفع شبهات آنان به مبارزه برخواست، وآثار مبارکی از خود به یادگار گذاشت که مجموعه کلامی از جمله آنهاست.
عناوین مجموعه کلامی
۱.المدخل الأوّل: الإمام کاشف الغطاء حیاته و آثاره = این کتاب در هفت بخش زندگینامه علمی سیاسی اخلاقی ... و آثار علمی كاشف الغطا نگاشته شده است.
۲.المدخل الثانی: عقود حیاتی، الرحلة الحجازیّة و الحرکة الجهادیّة: این مدخل مشتمل بر سه آثر خود نوشته کاشف الغطا در خصوص زندگینامه و سفر‌های علمی، سیاسی و جهادی ایشان است.
۳.الدین والإسلام ج 1: این جلد شامل 3 فصل است 1. اثبات صانع 2. اثبات توحيد و ادله آن3. عدل الهی
۴.الدین والإسلام ج 2: شامل فصل چهارم در بحث نبوت (بعثت، عصمت، هجرت و ...)
۵.الدین والإسلام ج 3: درباره زندگاني پيامبر اعظم و از پنج مسلک تشکيل شده است 1. دلايل نبوت پيامبر اكرم (ص) 2. به بيان ارهاصات بدو تولد تا بعثت 3. از بعثت تا هجرت به مدينه 4. از هجرت تا رحلت 5. معجزات آن حضرت.
۶.أصل الشیعة و أصولها: این اثر در سال 1350‌ق با هدف پاسخگوئی به توهين‌ها ، تهمت‌ها و افتراهای برخي مغرضين و جاهلين نسبت به شيعه و لغزش‌هاي جرجي زيدان و جوابي به سمپاشي‏هاي مجامع علمي، فرهنگي مصر به ويژه نوشته‌هاي احمد امين مصري نگاشته شده است.
اين اثر به دو بخش تقسيم شده: بخش نخست پیرامون پيدايش و گسترش تشيع و بخش دوم در افکار و عقايد شيعه است.
۷.الفردوس الأعلی: شامل مسائل مهم اعتقادی، فقهی، فلسفی و نکات مهم تفسیری و اسرار برخی از عبادات وپاسخ به سئوال‌ها‌ی ارسالی به ایشان است.
۸.جنّة المأوی: این کتاب حاوی مجموعه‌اي متشکل از سخنراني‌ها، مقاله‌ها و تعدادي سؤال و جواب است که بيشتر آنها حول مباحث چهارده معصوم علیهم السلام است.
۹.المطالعات و المراجعات و النقود و الردود ج1: رد کاشف الغطاء بر نقد امین ریحانی و انستاس كرملی به کتاب الدین و الاسلام و پاسخ به نامه‌های ايشان در این باره و ... .
۱۰.المطالعات و المراجعات و النقود و الردود ج 2: نقد کتاب تاریخ آداب اللغة العربیّة نوشته جرجی زیدان و ...
۱۱.المطالعات و المراجعات و النقود و الردود ج3: حاوی ده رساله نقدی کاشف الغطاء در موضوعات مختلف مانند عین المیزان در ردّ رساله میزان الجرح والتعدیل نوشته جمال الدین قاسمی و نقد برکتاب نظام الطلاق فی الاسلام احمد محمد شاكر، نقد برکتاب مقایيس اللغه نوشته احمد بن فارس نقدي بر كتاب الفتنة الكبري نوشته دكتر طه حسين مصري و ... .
۱۲.الدروس الدینیة: اين کتاب دارای سبکی نو، خلاصه و درسه باب تنظيم شده است، باب نخست حاوی 18 درس با عناوين حقيقت ايمان، ايمان صحيح، اثبات صانع، توحيد صانع ونظريه وحدت وجود، عدل اعتقادی، معاد جسمانی، نبوت، صفت پيامبران و أئمه دوازده‌گانه است.
باب دوم در فروع دين و در قالب 22 درس.
باب سوم از هفت درس تشکيل شده و مباحثي چون آداب و اخلاق، دروغ، اسراف، صحت و سلامتي، ميانه روي در غذا خوردن و... را دارد.
۱۳.الآیات البیّنات والتوضیح:
1. الآیات البیّنات في قمع البدع و الضلالات: این كتاب حاوی چهار رساله با ارزش و مهمّ از رساله‌های کاشف‌ الغطاء است به نامهای «المواکب الحسينية»، «نقض فتاوي الوهابية و ردّ الطبيعية و خرافات البابية است.
2. كتاب التوضيح في بيان ما هو الأنجيل و من هو المسيح: این کتاب با بررسي دقيق و علمي انجيل و حقيقت مسيح از نگاه قرآن و اناجیل و تناقضات و افسانه‌های نادرست کشيشان و آشنايي با نويسندگان اناجیل به طور منطقي و ريشه‌اي و مستند مورد توجه قرار داده شده است.
14.الفهارس: شامل فهرس آیات کریمه، احادیث شریفه، اسماء معصومین علیهم السلام، کتب وارده در متن، اعلام، اماکن وبقاع، ادیان، جماعات وقبائل، اشعار و مصادر تحقیق مي‌باشد.
#پژوهشکده_فلسفه_وکلام
@philtheo




💥 #نشست_علمی: #سنخیت علت و معلول از منظر #کلام، #فلسفه و #عرفان

▫️ارائه دهنده: حجت الاسلام حسن #رمضانی

▫️ناقدان: دکتر محمد تقی #سبحانی، دکتر رضا #برنجکار

▫️دبیر علمی: دکتر بهرام #دلیر

⏱ زمان: چهارشنبه بیست و هفتم دی ماه ۱۳۹۶، ساعت 9:30 الی 12

📍مکان: قم، بلوار 15 خرداد، خیابان شهید میثمی.

«شرکت برای تمام علاقه‌مندان آزاد است»
#پژوهشکده_فلسفه_وکلام


@philtheo


گزارشی از نشست علمی تخصصی فلسفه زبان

زبان مستعمل و حوزه منظور شناختی زبان زیر مجموعه مبحث فلسفه زبان است.

نشست علمی تخصصی فلسفه زبان با حضور دکتر محسن فاطمی، استاد دانشگاه هاروارد و بریتیش کلمبیا کانادا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، نشست علمی تخصصی فلسفه زبان به همت گروه آموزشی زبان انگلیسی مرکز آموزشی شیخ بهایی در قالب برنامه های راهبردی قطب های فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد. سخنران این نشست دکتر محسن فاطمی، استاد دانشگاه هاروارد و بریتیش کلمبیا کانادا به تشریح پیشینه و انواع فلسفه های زبانی پرداخت.

در آغاز این نشست دکتر فاطمی با بیان اینکه بحث فلسفه زبان بحثی مفصل است و نیازمند پرداختن مستمر در چندین جلسه است، گفت: وقتی از فلسفه زبان صحبت می کنیم باید مقسم این موضوع را که استلزام هایی را بیان می کند نیز مورد بحث قرار دهیم. گاهی از فلسفه هایی مانند فلسفه کانت صحبت می کنیم و گاهی با دید فلسفه تحلیلی فلسفه زبان را می پردازیم که در این صورت این دو نگاه متفاوت خواهد بود.

وی افزود: در این راستا مطالبی مانند دال و مدلول و دلالت پیش می آید که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد. از دیگر مباحث مربوط به فلسفه زبان بحث زبان مستعمل و حوزه منظور شناختی زبان می باشد. زبانی که از چارچوب صریح و شفاف خارج شده و چیزی را می گوییم و چیز دیگری مد نظر داریم. لذا در پیوند با این بحث نظریه هایدگر مطرح شده است که زبان را ماوی هستی می داند و قائل به این نتیجه است که زبانی که با آن زندگی می کنیم خود و دیگران را می سازیم که نتیجتا تغییر زبان تغییر وجود را به همراه دارد.

در پایان نتایج بحث مطرح شد و برخی از اساتید با طرح سوالات در حوزه بحث مطرح شده به تبادل نظر به زبان انگلیسی و فارسی پرداختند.
@philtheo
 




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
@philtheo


‍ 🌐آیت‌الله سید منیر خباز از شاگردان برجسته آیت‌الله‌العظمی سیستانی گفته است که این مرجع بزرگ شیعیان روایت «باهِتوهم» را که سب و تهمت زدن به بدعت‌گذاران را تجویز می‌کند مخالف روح قرآن و آیه 8 سوره مائده می‌داند. دو سال گذشته نیز آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی درباره این روایت گفته بود که با سیره معصومین(ع) منافات دارد و باید آن را طرح یا تأویل کرد.
👇👇👇

@philtheo


Репост из: اخلاق در حوزه اجتماع
🔵 آفتابه لگن هفت دست!

✅ قانون حاکم بر مجلّات علمی پژوهشی که دانشجو را ملزم می‌کند مقاله را به نام خود و استادش ارائه کند، و یا قانون الزام دانشجو به این که مقاله مستخرج از پایان نامه را باید به صورت مشترک با استادش ارائه دهد، زمینه را برای بی‌اخلاقی و ظلم به دانشجویان و شاه‌کارهایی از این دست فراهم آورده است.
✅ خبرگزاری ایکنا گزارش داده است که در کنگره‌ی "قرآن و علوم انسانی" که در آذرماه امسال توسط جامعةالمصطفي برگزار شده است، ۱۹ مقاله علمی-پژوهشی توسط یکی از اساتید هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، به عنوان نگارنده اصلی، در این کنگره پذیرش، چاپ و منتشر شده است.
✅ اگر کسی با اولیّات علم آشنا باشد می‌داند که انجام این‌همه پژوهش در زمان فراخوان همایش، جز با بی‌اخلاقی و تضییع حقوق دانشجویان ممکن نیست. البته پذیرش ۱۹ مقاله از یک نفر، نشان می‌دهد همایش یادشده تا چه میزان بی در و پیکر بوده است. بر خلاف آن‌چه مدافعان بودجه‌های فرهنگی می‌گویند، این ناشی‌گری‌های آزاردهنده نشان می‌دهد که از همایش‌های پرهزینه‌ای از این دست، نباید کار درخوری انتظار داشت.
✍ مهراب صادق‌نیا
@sadeghniamehrab


#پژوهشکده_فلسفه_وکلام
@philtheo


وی با انتقاد از موضوعات مورد بررسی در منبرها اظهار داشت: اگر منبرهای معروف را بررسی کنیم، میبینیم که چند درصد منبرها در موضوع توحید است و چند درصد ساخته و پرداخته ی ذهن خود ماست. این دوره می تواند چراغ راهنمایی باشد برای مباحث تبلیغ ما و امید است که پس از برگزاری چنین دوره هایی منبرها و مباحث مفیدتر و عمیق تری مطرح شود.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی مسأله ی خداخواهی و خداباوری را یک امر درونی و فطری خواند و گفت: در سه جای قرآن اشاره شده که انسان وقتی به سختی می افتد خدا را می خواند و وقتی بلا از او رفع می شود خدا را فراموش می کند. گاهی خداخواهی مورد غفلت واقع می شود و نیاز به یک تلنگر دارد. وظیفه ی ما مبلغان ایجاد این تلنگر به شکلی صحیح در درون افراد است.

حجت الاسلام روستا آزاد با اشاره به تبلیغات کلیسا عنوان کرد: گاهی یک کشیش چند ساعت مدام درباره مسائل اعتقادی برای مردم صحبت می کند و مردم خسته نمی شوند، چون هم مسائل اساسی را مطرح می کند و هم به صورتی کاربردی این کار را انجام می دهد. یکی از ایرادات ما این است که کمتر اتفاق می افتد بحث های ما بر اساس مشکل و مسأله ی مخاطب باشد و معمولا با توجه به ذهنیات خودمان موضوعات را انتخاب می کنیم.
#پژوهشکده_فلسفه_وکلام
@philtheo


اباحی گری و افراط گرایی؛ ارمغان عدم تعمیق دینی

حجت الاسلام روستا آزاد تاکید کرد: ما از صدر اسلام تا کنون با دو انحراف ناشی از عدم تعمیق دین مواجه بودیم. یکی اباحی گری و دیگری افراط گرایی.

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سعید روستا آزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در اولین جلسه ی دوره آموزشی دین فطری که در سالن اجتماعات غدیر برگزار شد ضمن تقدیر و تشکر از حضور مبلغان و اساتید در این دوره ی آموزشی گفت: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با همکاری موسسه به سوی نهایت جهت تعمیق باورهای دینی مبلغان دوره ی آموزشی دین فطری را برگزار می کند.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان فعالیت های دفتر تبلیغات اسلامی در حوزه علمی و فرهنگی عنوان داشت: هیئت امنا و رؤسای دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان یک نهاد علمی وفرهنگی سال هاست به بحث پیرامون تکلیف دفتر تبلیغات اسلامی در مسائل فرهنگی می پردازند. دغدغه های اصلی فرهنگی جامعه توسط دفتر تبلیغات اسلامی احصاء و اولویت بندی شد و حاصل آن راه اندازی چهار قطب علمی فرهنگی، «اندیشه ی سیاسی»، «تعمیق باورهای دینی و مقابله با فرق انحرافی»، و «اخلاق و سبک زندگی» و «علوم اسلامی و انسانی» تشکیل شد و برای هر قطب مسائلی مطرح شد و برای هر موضوع یک میز تخصصی متشکل از اساتید حوزه و دانشگاه تشکیل شد که مصوبات این میزهای تخصصی چراغ راهنمایی شد برای همه ی مجموعه ها.

حجت الاسلام روستا آزاد به تفصیل میزهای تخصصی قطبها پرداخت وگفت: در قطب اخلاق ، میزهای «اخلاق تبلیغ» ، «سواد مصرف کالای فرهنگی» و « میز طلاق در سال های اولیه» ؛ در قطب سیاسی، میزهای «کارآمدی نظام» ، «عدالت» ، «ولایت فقیه» ؛ در قطب علوم اسلامی و انسانی، میز «اسلامی سازی علوم انسانی» و در قطب تعمیق باورها و مقابله با فرق انحرافی مباحثی از جمله موضوع این جلسه بخشی از مباحث مورد نظر این قطب های تخصصی می باشد.

وی تعمیق باورهای دینی را دغدغه مهم مبلغان دانست و اظهار داشت: این موضوع دغدغه ی مبلغان و همه ی جامعه است و نیاز به بحث و گفتگو دارد. دغدغه ی فعلی دفتر تبلیغات اسلامی شناسایی کاستی های حوزه و روحانیت در خصوص تعمیق باورهای دینی است.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با قدردانی از فعالیت های حجت الاسلام هادی عظیمی مدیر موسسه به سوی بی نهایت ابراز داشت: حدود دو سال پیش با مؤسسه ی به سوی بی نهایت با مسئولیت حجت الاسلام و المسلمین عظیمی طرحی را که بیش از ۱۰ سال در این خصوص کار کرده اند را مورد بررسی قرار دادیم. من تا کنون ده ها طرح و ایده را در این خصوص مطالعه کرده ام. این اولین موردی است که هم روی آن مطالعه صورت گرفته و هم تجربه ی خود را پس داده است.

حجت الاسلام روستا آزاد افزود: ما پس از مشاهده ی این تجارب و اطلاعات دقیق سه دوره را در قالب دوره دین فطری که معطوف به تعمیق باورهای دینی است را برگزار کردیم. این دوره برای رفع کاستی های ارائه ی مفاهیم عمیق دینی از اهمیت زیادی برخوردار است. ما در دوره ی قبل که در قم برگزار شد از شرکت کنندگان نظر سنجی کردیم و قریب به اتفاق مبلغان اظهار می کردند تبلیغ ما بعد از این دوره تغییر کرد.

وی با توجه به ضرورت برگزاری این دوره اظهار داشت: این دوره در اصفهان و کرمانشاه نیز برگزار می شود.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به انحرافات فکری موجود از صدر اسلام تا کنون خاطرنشان کرد: ما از صدر اسلام تا کنون با دو گرایش فکری انحرافی رو به رو بوده ایم که هر دو ناشی از عدم توجه عمیق به باورهای دینی است. یکی بحث اباحی گری است که در قالب مرجئه بروز می کرد و شکل نوین آن نیز که امروزه مطرح است بحث دین حداقلی می باشد. محور دیگری که همیشه دامن گیر دنیای اسلام بوده افراط گرایی است که هم در داخل تشیع و هم در خارج از تشیع مشاهده می شود.

حجت الاسلام روستا آزاد شاه کلید حل این دو انحراف را تعمیق باورهای دینی خواند و افزود: گاهی می بینیم فرزندانی که در خانواده ای متدین رشد کرده اند، به محض ورود به جامعه ی جدیدی مانند دانشگاه ، با کم ترین شبهه ای همه ی اعتقادات خود را از دست می دهد. دلیل اصلی این مسأله عمق نداشتن اعتقادات جوانان است. متاسفانه خود ما طلبه ها هم خیلی وقت ها تبلیغ و ترویج مان بر اساس مباحث عاطفی است و کمتر به مباحث عمیق دینی می پردازیم.
#پژوهشکده_فلسفه_وکلام
@philtheo




با سلام
تلگرام رفع فیلتر شد


Репост из: نامه‌های حوزوی
⚡️روحانیت در عرصه بین المللی و داخلی با چه مسائل اصلی مواجه است؟

✔️از آقایان محمدجواد فاضل لنکرانی، سیدمهدی واعظ موسوی و کاظم قاضی زاده پرسیدم در سطح جهانی و داخل کشور روحانیت با چه مسائلی مواجه است پاسخ ها🔻

🔸محمدجواد فاضل لنکرانی🔻

🔹دین‌داری یکی از مسائل کلانِ پیش روی روحانیت است. عده‌ای در دنیا برای دین‌زدایی اتحاد کرده‌اند و شاید مهم‌تر از این مسئله نداشته باشیم. در ریشه‌یابی داعش و طالبان و تمام قضایایی که در سال‌های اخیر به وجود آمده‌اند به دین‌زدایی می‌رسیم. آنها فقط دنبال اسلام‌هراسی نیستند؛ بلکه دنبال دین‌زدایی هستند. به نظر می‌رسد سرمایه‌داران اصلی هدف‌شان دین‌زدایی است. حال اگر ریزتر شویم دنبال این هستند که اساس خانواده را از بین ببرند؛ البته یکی از راه‌های دین‌زدایی مبارزه با خانواده است. یک روز ازدواج سفید را باب می‌کنند روز دیگر مسائل دیگری باب می‌کنند. دنیا دنبال ترویج فساد و ریشه‌کن کردن اخلاق است.

🔹روحانیت در داخل کشور باید دین مردم را حفظ کند. نباید تدین به وسیلة بی‌تدبیری ما روحانیان ضربه بخورد باید از آن مراقبت کنیم. درست است که در رأس این حکومت یک فقیه جامع‌الشرایط قرار دارد؛ ولی مردم باید بدانند که نابسامانی‌ها مربوط به روحانیت نیست.

🔹متأسفانه شفاف‌سازی صورت نمی‌گیرد باید بگویم که در میان اختلاس‌کنندگان یک طلبه یا آخوند که مسئول مستقیم باشد، نمی‌یابید. ممکن است رئیس یک مجموعه‌ای سر یک آخوندی کلاهی گذاشته باشد و از او سوءاستفاده کرده باشد؛ ولی چه کسی برای اختلاس سه هزار میلیاردی برنامه‌ریزی کرده است و در یکی از کشورهای خارج از کشور زندگی می‌کند؟

🔹مردم همة این مسائل را از چشم روحانیت می‌بینند. مردم تصور می‌کنند هر کس که طلبه و روحانی است نقشی در حکومت دارد. در حالی که بیش از 80 درصد طلاب در همان حوزه‌ها مشغول درس و بحث و نماز جماعت و منبر و تحقیق هستند. شاید تعداد شاغلان روحانیت به بالای ده درصد هم نرسد.

🔸سیدمهدی واعظ موسوی🔻

🔹به نظر می‌رسد مسئلة بشریتِ اخلاق است و چون اخلاق آسیب دیده است در جهات مختلف دیگر خود را نشان می‌دهد و اگر سردمداران جوامع بشری بتوانند اولاً خود و تشکیلات پیرامونی خود را از نظر اخلاقی ساماندهی کنند می‌توانند جامعه را از این آسیب‌هایی که وجود دارد به سلامت عبور دهند.

🔹اخلاق در معنای کلمه هم در حاکمان و سردمداران و اداره‌کنندگان نظامات اجتماعی جهان و هم در لابی‌گرانی که با زمینه‌چینی‌ها و مقدماتی آنها را سر کار می‌آورند عنصر نایابی شده است. به تبع اخلاق در جامعه هم لطمه می‌بیند و وقتی اخلاق در جامعه لطمه دید رفاه و آسایش و آرامش و اعتماد به افراد و مسائل دیگر خود به خود آسیب خواهند دید؛ بنابراین دغدغه‌مندان مسائل اجتماعی باید رکودهای اخلاقی و گرفتاری‌های به ویژه قشر جوان در مسائل اخلاقی را درمان کنند

🔸کاظم قاضی‌زاده🔻

🔹در مسائل داخلی به نظرم یکی بحث عدالت و دیگری بحث حقوق شهروندی است. به نظرم عدالت را باید در سه بعد یکی عدالت سیاسی و دیگری عدالت اطلاعاتی و دیگری عدالت اقتصادی در نظر گرفت.

🔹عدالت سیاسی به این معناست که کسانی که امکان رشد در جامعه دارند و همة کسانی که می‌توانند به مناصبی به لحاظ توانایی‌ها و استعدادهای‌شان دست پیدا کنند عادلانه به این مناصب برسند و قدرت در دست گروه خاص یا اندیشة خاص نباشد؛ اگر عدالت سیاسی نباشد حاکمان بخش‌های مختلف اجرایی و پژوهشی و فرهنگی و غیره افراد کم استعداد با گرایشات خاص یا با ارتباطات خاص می‌شوند. این مشکل در کشور ما جدی است.

🔹عدالت اطلاعاتی را باید امری جدی دانست و در حوزة ارتباطات اقتصادی و عدالت اقتصادی باید پشتوانة عدالت اطلاعاتی را هم در نظر گرفت. بعضی‌ها از رانت‌های اطلاعاتی در کشور ما بهره‌مندی‌های خاصی داشتند که همة مردم نداشتند؛ بنابراین عدالت سیاسی و عدالت اطلاعاتی و عدالت اقتصادی همیشه مطرح بوده است.

🔹در بحث حقوق شهروندی باید به مسئلة شهروند به عنوان یک شهروند نگاه جدید فقهی داشت. در فقه سیاسی معمولاً بحث دارالاسلام مطرح می‌شود و هویت اسلامی در احکام سیاسی مطرح بوده است؛ ولی در جامعة امروز که مالیات را از همة افراد می‌گیریم و مرزها را به رسمیت می‌شناسیم و شناسنامه‌های ملی را به رسمیت می‌شناسیم حقوق شهروندی مطرح می‌شود و باید این بخش مورد توجه قرار گیرد و احکام نیز به لحاظ نظری و نوع مواجهه‌های مختلف با ابعاد حقوق شهروندی مورد توجه قرار گیرد.

🔹در سطح عموم مردم مهم‌ترین مسئله، معیشت و اخلاق است. در باب حوزویان و طلاب، معیشت و تحصیل و اخلاق هر سه مطرح است شاید اخلاق با توجه به فرآیند کلی‌ای که در حوزه‌های علمیه دیده می‌شود کمتر حساس باشد؛ ولی بحث معیشت و اخلاق در سطح جامعه و معیشت و تحصیل و در رتبة بعد اخلاق در میان طلاب و حوزه باید مورد توجه باشد.

🔸متن کامل در مجله خیمه.

@namehayehawzavi




💥 #نشست_علمی: نظریه #وحدت_شخصی_وجود و براهین آن

▫️ارائه دهنده: حجت الاسلام #عشاقی

▫️ناقد: دکتر محمدتقی #سبحانی

📌دریافت صوت:
https://goo.gl/7N3waM

#فلسفه

@philtheo


🔹 #دوره_آموزشی #تاریخ_کلام ( #مدرسه_مدینه)

▫️استاد: دکتر #سبحانی

▫️زمان: سه شنبه‌ها، ساعت 7:30 - بنیاد امامت

📌دریافت صوت جلسه 55 (1396/10/19):
https://goo.gl/YDWjeu

@phiktheo

Показано 20 последних публикаций.

742

подписчиков
Статистика канала