سوالات فقهی اصلاح‌وب


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


این کانال برگرفته ازبخش سؤالات فقهی سایت اصلاح وب می‌باشدکه سالیان متمادی‌ پاسخ‌گوی سؤال‌ها توسط هیات افتاء سایت می‌باشد لذا پس از طرح وپاسخگویی درسایت درج می‌گردد.این کانال سعی در بازنشر این سؤال وجواب‌ها ونیز دریافت وپاسخ سؤالات جدید دارد.
@EslahAdmin

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций




سؤال:
نظرتان در مورد ختم‌هفتگی گروه‌های تلگرامی که 30 عضو دارن و هرکدام یک جزء را طول هفته تلاوت می‌کنند و بعد از تحویل اعضای گروه یک ختم گروهی انجام شده و آخر هفته دعای ختم گذاشته می‌شود، این جور قرآن خواندن درست است یا بدعت است؟

جواب:
گذاشتن قرآن در گروه برای ختم کار مبارکی است و جایز است و انگیزه‌ای می‌شود که افراد بیشتر به قرآن روی‌آورند و از برکات آن بیشتر بهره ببرند.
@soal_feqhi
با کلیک روی لینک زیر به کانال جدید سؤالات فقهی اصلاح‌وب بپیوندید
https://t.me/joinchat/AAAAAENcvVFf4kwl7kdj2w


سؤال:
چرا خداوند وعده‌ی حوریان را به مردان می‌دهد اما در این دنیا نظر به زیبارویان را حرام می‌داندیا اینکه: چرا شراب وعده‌ی بهشتیان است اما در دنیا حرام است. مضرات شراب و نظر حرام بر من روشن است اما پاسخ کسی که این را نقطه‌ضعف می‌داند و چنین فکر می‌کند که انسان به بهانه‌ی پاداشی که در دنیا هم وجود دارد فریفته شده و محروم از خوشی‌های در دسترس گشته، چیست؟

جواب:
دنیا جای امتحان و آزمایش است و خداوند بندگان را با شیوه‌های گوناگون می‌آزماید اما آخرت جای امتحان نیست، بلکه جای برداشت و بهره بردن از حاصل کار دنیا است هر کسی هر چیزی در مزرعه‌ی دنیا کاشته باشد، روز رستاخیز همان را برداشت خواهد کرد. خیره شدن به نامحرم یا افتادن در دام حرام‌ها و گناهان سبب تباه شدن ایمان فرد می‌شود و خود فرد زیان می‌کند.
حرام شدن شراب که خمر نام دارد و دیگر حرام‌ها برای حفظ خرد و شخصیت و عزت فرد هستند؛ چون این حرام‌ها سبب تباهی هستند، اما نوشیدنی‌هایی که در بهشت هستند خداوند در وصف آن‌ها می‌فرماید: (لایصدعون عنها و لاینزفون)[واقعه:19]
از نوشیدن آن نه سردرد می‌گیرند و نه خرد و آگاهی خود را از دست می‌دهند
آن نوشیدنی‌ها مست‌کننده نیستند و هیچ زیانی برای بهشتیان ندارد.
@soal_feqhi


سؤال:
محل کار بنده ۱۰۰ کیلومتر از شهر محل سکونتم فاصله دارد. بنده معمولاً سه روز و دو شب در محل کارم هستم بعد از آن شیفت من تمام شده و به شهر محل سکونتم برمی‌گردم. آیا موقعی که سر کار هستم می‌توانم نماز را به صورت قصر و جمع بخوانم؟

جواب:
قصر و جمع گزاردن نماز برای شما جایز نیست؛ زیرا این کار همیشگی شما است و رخصت قصر و جمع برای مسافرانی است که گاهی وقت‌ها به سفر می‌روند نه این‌که دائم‌السفر باشند.
@soal_feqhi








سؤال:
چرا عطر زدن برای زن حرام است، اما برای مرد حرام نیست؟

جواب:
احادیثی برای جلوگیری زن از به کار بردن عطر و بوی خوش به هنگام رفتن به بیرون از خانه روایت شده‌اند، از جمله: «لا تمنعوا إماء عن مساجد الله ولیخرجن تغلات»[احمد و ابوداود]
زنان را از رفتن به مسجد‌ها باز ندارید و باید برای رفتن بوی خوش به کار نبرند و خود را نیارایند.
چون با بوی خوش و آراسته بیرون رفتن سبب شود مردان بیمار دل دچار فتنه گردند، اما اگر مرد بیگانه‌ای نباشد، استفاده از بوی خوش و آراستگی زن مانعی ندارد.
برخی از علما گفته‌اند نهی در احادیث می‌تواند به معنای کراهت باشد نه تحریم.
@soal_feqhi
با کلیک روی لینک زیر به کانال جدید سؤالات فقهی اصلاح‌وب بپیوندید
https://t.me/joinchat/AAAAAENcvVFf4kwl7kdj2w


سؤال:
حکم قرعه‌کشی قرض‌الحسنه بانک چیست؟ طرف مقداری پول دارد و در قرعه‌کشی این مقدار را برنده شده؟ این حکمش چیست؟

جواب:
قرعه‌کشی‌هایی که در بانک‌ها برای کسانی که حساب قرض‌الحسنه بازکرده‌اند، انجام می‌گیرد و اگر جایزه‌ای به کسی داده می‌شود، اشکالی ندارد. گرچه برخی از علما گفته‌اند کسی که پولی در حساب قرض‌الحسنه پس‌انداز می‌کند، بهتر است به نیت بردن جایزه آن کار را انجام ندهد.
البته گروهی از علما هستند که کار بانک‌ها را ربوی می‌دانند و قرعه‌کشی بانک‌ها را نیز جایز نمی‌دانند.
@soal_feqhi


سؤال:
یک نوع پیش‌بینی فوتبال آمده هر روز پانصد تومان از شارژ خط همراه کم می‌کند، اگر پیش‌بینی‌ات درست باشد بهت جایزه می‌دهد تا سقف میلیونی و میلیاردی؟ حکمش چیست؟ این هم مثل همان تیرهای قرعه است؟

جواب:
شرط‌بندی از لحاظ شرعی جایز نیست از جمله شرط‌بندی برای مسابقه فوتبال و اختصاص مال و پول برای آن، اینگونه که هر روز پول معینی از حساب برداشته شود یا اضافه گردد، چنین کاری به قمار شبیه است.
@soal_feqhi


سؤال:
حکم عمل جنسی با همسر از راه پشت(مقعد) چیست؟ آیا منجر به طلاق هم می‌شود؟

جواب:
انجام اعمال جنسی با همسر از راه مقعد حرام است اما موجب طلاق نمی‌شود.

@soal_feqhi
با کلیک روی لینک زیر به کانال جدید سؤالات فقهی اصلاح‌وب بپیوندید
https://t.me/joinchat/AAAAAENcvVFf4kwl7kdj2w


سؤال:
فدیه قسم خوردن به الله جل جلاله و شکستن قسم چیست؟ در ضمن قسم را بر زبان جاری کردم و در تنهایی؟

جواب:
کفاره شکستن قسم به خداوند تأمین غذای 10 نفر نیازمند در یک وعده‌ی غذای متوسط (نه خیلی گران و نه خیلی ارزان) یا تهیه‌ی لباس آنان است، اگر نتوانست سه روز روزه است.(مائده:89)
قسم به خداوند چه تنهایی باشد چه در میان جمع تفاوت ندارد، اگر شکسته شود باید کفاره‌ی آن داده شود.
@soal_feqhi


سؤال:
آیا سود سهام عدالت حرام است یا حلال؟

جواب:
سود سهام عدالت از بهره بانکی جداست و درآمد هر فرد از شرکت‌هایی است که دولت درآمد آن‌ها را به مردم می‌دهد.
@soal_feqhi










سؤال:
من درس مولوی خواندم و علاقه به آرایشگری دارم، چند مدتی هست برای خودم آرایشگاه باز کرده‌ام و سعی می‌کنم کارهای غیرشرعی انجام ندهم، ولی آنجا شاگردی دارم که اصلاح ابرو انجام می‌دهد، حکم شرعی این کار را می‌خواستم بدانم؟

جواب:
فقها گفته‌اند: لفظ «النامصات والمتنمصات» در حدیث پیامبر-صلی‌الله‌علیه‌و‌سلم- عام نیست و جایز است زن شوهردار موی صورتش را بکند و ابرویش را اگر پرپشت و غیرمتعارف است، مرتب کند، به شرطی که همسرش اجازه داده باشد یا راضی باشد؛ چون این کار زینت است و زینت زن برای شوهر مطلوب است و زن شرعاً مأمور است که خود را برای شوهرش بیاراید.
امام مسلم روایت کرده است که بکره دختر عقبه از حضرت عایشه-رضی‌الله‌عنها- درباره‌ی برداشت موی صورت پرسید ایشان در جواب گفتند: اگر شوهر داری و می‌توانی دو چشمت را بیرون بیاوری و بهتر از آن‌ها را [برای زینت] به جایش بگذاری پس این کار را انجام بده.(صحیح مسلم با شرح امام نووی:8/426)
با این توضیحات بنا بر رأی بیشتر فقها اصلاح ابرو برای زنان شوهردار اشکال شرعی ندارد.

@soal_feqhi
با کلیک روی لینک زیر به کانال جدید سؤالات فقهی اصلاح‌وب بپیوندید
https://t.me/joinchat/AAAAAENcvVFf4kwl7kdj2w


سؤال:
بنده دانشجو هستم و در بحثی که با دوستم داشتم مبنی بر ماه‌های حرام، ایشان می‌گویند مگر امروز ما با فردای ما چه فرقی دارد، روز روز است دیگر، همه روزها روز خداوند است و مبارک است حلال و حرام بودن ماه‌ها یعنی چه؟ مگر در قرآن گفته که فلان ماه‌ها حرام است و نباید ازدواج و کارهای دیگر کرد؟ خلاصه می‌شود شما استادان با دادن رفرنس و مو شکافی کردن این موضوع جواب این سوال را بفرمایید؟

جواب:
چهار ماه قمری حرام هستند. خداوند می‌فرماید: (إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللَّـهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِي كِتَابِ اللَّـهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلَا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنفُسَكُمْ وَقَاتِلُوا الْمُشْرِكِينَ كَافَّةً كَمَا يُقَاتِلُونَكُمْ كَافَّةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّـهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ)[توبه:36]
شمار ماه‌های سال قمری در حکم و تقدیر خدا (مضبوط در لوح محفوظ) یا موجود در کتاب آفرینش از آن روز که آسمان و زمین را آفریده است دوازده ماه است که چهار ماه حرام است (ذوالقعده، ذوالحجه، محرم و رجب) که جنگ در این ماه‌ها حرام است و این (تحریم نبرد) آیین راستین و تغییر ناپذیر خدا است؛ پس در آن‌ها به خویشتن ستم نکنید (یعنی چنگ در آن‌ها را حلال نکنید).
در زمان‌های قدیم حجاج پیاده برای حج خانه‌ی خدا می‌رفتند و مسافت طولانی بود و گاهی یک ماه طول می‌کشید به مکه برسند یا از آنجا به خانه‌ی خود بازگردند، برای همین یک ماه پیش از ذوالحجه و یک ماه بعد از آن و خود ماه ذوالحجه حرام شدند تا حجاج بتوانند با امنیت به مکه بوند و حج بگذارند و به خانه‌ی خود بازگردند و در مسیر رفتن و بازگشت کسی در راه به آنان تعرض نکند و با آنان بجنگد، البته این حکمت امنیت و آرامش امروزه هم صدق می‌کند و باید رعایت گردد.
علما برای حرمت ماه رجب هم دیدگاه‌هایی دارند. برخی از علما گفته‌اند: ماه‌های حرام نوعی صلح اجباری است که گاهی مسلمانانی که با هم می‌جنگند، در این چهار ماه به طور اجباری از جنگ دست می‌کشند، شاید در فرجام جنگ بیندیشند و تصمیم به صلح بگیرند و جنگ را پایان دهند. احتمالاً حرام شدن آن‌ها حکمت‌های فراوان دیگری داشته باشد که خداوند به آن‌ها داناتر است و مسلمان موظف است پایبند به فرامین خداوند باشد.
انجام کارهای دیگر از جمله ازدواج و... در این ماه‌ها حرام نیست.
@soal_feqhi


سؤال:
آيا پيش‌بيني نتايج فوتبال حرام است؟ مثلاً بگوييم من با توجه به شرايط اين مسابقه اين نتيجه را پيش‌بيني مي‌كنم و اگر صحيح بود به‌ازاي پولي كه شما به اشتراك مي‌گذاريد،ضريبي روي آن مي‌رود و برنده مي‌شويد؟ مثلاً مي‌گوييم تيم پرسپوليس ١-٠ استقلال را شكست مي‌دهد من ١٠٠٠ تومان اشتراك مي‌گذارم، ضريب هم از قبل مشخص است براي برد مثلا ٢ است، مبلغ شما مي‌شود ٢ هزار. آيا مشكلي دارد؟ چون ضرري به شخص سوم نمي‌زني و شانس هم نيست، طبق شرايط‌هاي مختلف اين پيش‌بيني را انجام ميدهي.

جواب:
شرط‌بندی برای پیش‌بینی نتایج فوتبال و دیگر ورزش‌ها در برابر پول جایز نیست؛ چون برد و باخت است و یکی از طرف‌های پیش‌بینی‌کننده ضرر می‌کند و نوعی قمار به شمار می‌آید.

@soal_feqhi

Показано 20 последних публикаций.

501

подписчиков
Статистика канала