سلسله جلسات تحلیل ادبیات نمایشی و آثار سینمایی


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


جلسات تحلیل ادبیات نمایشی و آثار ، هفته پایانی هر ماه در دانشکده روانشناسی دانشگاه تبریز برگزار می شود.
در این جلسات نمایش نامه ها و آثار سینمایی از منظر مطالعات روانکاوانه مورد بررسی قرار می گیرند.

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: کژ نگریستن
❗درسی که از امر واقعی(کرونا ) باید گرفت❗
✍ رضا مجد
قسمت اول


🟢این اواخر با اوج گرفتن بیماری ویروسی ای بنام "کرونا" یا همان "کووید 19"، که به همراه خود،مفهومی به نام "مرگ"را ، که ما واپسین انسانهای نئولیبرال و دم غنیمت دان،با هزاران زحمت و دردسر،توانسته بودیم آن را به قعر ناخودآگاه هایمان واپس رانده و سرکوب بکنیم،دوباره از نو در برابر دیدگان بهت زده ی مان حاضر کند،مقاله ها و نوشته های زیادی در فضای مجازی سعی کرده اند آن را از منظر روانکاوی لاکانی و به مثابه ی "امرواقعی" قرائت کنند.
جدا از اینکه کدام یک در پرداخت به این موضوع موفق بوده؟یا چه حد این واژه ها را از فرط استعمال نابجا و حتی بی رویه، ذات زدوده و از معنا تهی کرده اند یا نه؟ که دلیل ما از نوشتن این متن نبوده، چرا که نه علمش را داریم و نه جایگاهش را. بلکه به عنوان علاقه مند به مباحث روانکاوی،خواستیم ما هم به روال معمول کانال "کژنگریستن"یک نگاه کژ به این رویداد بیفکنیم.
از نظر ژاک لاکان، امر واقعی بسان ناممکن را، نمی توان از طریق ساحت نمادین و از خلال کلمه و زبان بیان کرد یا توضیح داد، ما فقط می توانیم آن را به شکل احساس اضطراب و ترس و یا هول و به شکل تروما تجربه بکنیم.ناممکنی امرواقعی نه به این معناست که امر واقعی اتفاق نمی افتد بلکه به این معناست که اتفاق می افتد ولی مواجهه با آن زیادی ضایعه بار و تروماتیک است. با این مقدمه، طبعا ویروس کرونا بسان "امرواقعی" لاکانی زیادی هم دور از واقعیت نیست.
"امرواقع" از نظر لاکان یک رخنه است، یک ظهور ناگهانی که با رخنه در واقعیت هر روزینه ی ما در ساحت نمادین، و ایجاد خمش و گسست درآن، آن را از ریخت می اندازد و نظم مستقر وضعیت موجود را از هم فرومی پاشاند.این فروپاشی و گسست و از ریخت افتادگی، به شکل ریشه ای و رادیکال اتفاق می افتد طوری که هیچ چیزی در جای قبل و در معنای قبل و نظم قبلی دیگر قابل تصور نیست. و اینگونه است که تاریخ بشری ما دوتکه می شود، تاریخ قبل از کرونا و تاریخ پساکرونا،و همچنین این رخداد مثل تمام بازگشت های امرواقعی، سوژه های مختص به خود را نیز برمی سازد،طوری که سوژه های پیشاکرونایی هیچ شباهتی به سوژه های پساکرونایی نخواهند داشت. از نظر لاکان امر واقعی همیشه به شکل پس ماند/فقدان تجربه می شود. این مازاد/فقدان هم نتیجه ی نمادین سازی هستی و انسان توسط زبان است،به گونه ای که همیشه در نمادین سازی چیزی،همیشه یک پس مانده ای به شکل مازاد یا یک خلائی به شکل فقدان برجا می ماند و این مازاد/فقدان خود امرواقعی است.یا به بیانی امرواقعی در قالب امرمنفی/سلبی،در هسته ی خود زبان نیزنقش بسته است، و به شکل پارادکسیکال باعث بسط و گسترش معنا و تفسیر و زایش تاویل ها و تفاوت هاست.
وقتی ویروس کرونا جدار واقعیت ما را که خود را در فاصله ی امن و خیلی دورتر از نقطه ی ظهورش(که ووهان چین بود) می دیدیم خراش داد و به درون زیست-واقعیت هرروزینه ی ما خزید،و در چشم بهم زدنی چهره ی واقعیت نمادین(اعم از نهادهای دولتی/حکومتی و ناتوانی شان در نمادین کردن و مهار آن) ما را بالکل از ریخت انداخت، و همه را در تجربه ی تروما و ضایعه ای ناشناخته و نابهنگام سهیم کرد، دقیقا داشت از منطق امرواقعی پیروی می کرد.منطقی که به شکل ریشه ای با منطق بشری و نمادینش تفاوت دارد، و بیشتر با منطق هستی پیشازبانی قرابت دارد تا با منطق انسانی پسازبانی. کرونا بسان "امرواقعی" به چشم برهم زدنی به بیان مارکسی "هرآنچه را سخت و استوار بود را دود کرده و به هوا فرستاد" و برایش هیج فرقی نمی کند، این سخت و استوار،یک واقعیت قدسی و معنوی است یا یک واقعیت سکولار و لائیک. یک انسان دینی و بی گناه است یا یک انسان سرتاپاگناه. یک انسان متمول داراست یا یک انسان فقیر و مسکین و ندار. چرا که تمام این طبقه بندی ها و چینش های دوتایی (سیاه،سفید/خوب،بد/...) و دوآلیسم مسخره ی بشری فقط درون منطق بشری دارای معنا و ارزش است و الا درون منطق هستی پیشازبانی یا منطق امرواقعی، فاقد معنا هستند،اصلا معنا فقط درون زبان معنا دارد.
یکی دیگر از قرابت های ویروس کرونا با امرواقعی لاکان، پیوند هردو با رانه ی مرگ است، هردو در خدمت رانه ی مرگ و تاناتوس هستند.
با تمام این تفاسیر چیزی که مهم است این است که به قول لاکان امر واقعی همیشه به جای خود بازمی گردد یا به قول فروید هر چیز سرکوب شده ای روزی در شکلی متفاوت و باقدرتی بیشتر بازمی گردد.🟢
ادامه دارد.....


@Kajhnegaristan


Репост из: کژ نگریستن
سوگواری و کار سوگ❗
✍دکتر معصومه حنیفه زاده
روانکاو لاکانی


📘سوگواری آیینی است برای سپردن خویشاوندان به خاک و به گذشته‌ی گروهی که به آن تعلق داشته است. از همین رو، سوگواری آیینی جمعی است، پر شیون، پر سروصدا، پر رفتآمد، پر کار، پر ….

برای کسانی که کرونا از دستمان گرفته است، سوگواری نیز نمی‌توان کرد. دستکم اکنون. هرچند می‌توان به یک سوگواری ملی یا حتی جهانی برای پاسداشت یاد از دست رفتگانمان اندیشید، شاید پس از پایان این همه‌گیری جهانی. شاید بتوان روزی را به نام آنان نگاشت، به یاد سپرد.

ولی کار سوگ خودینه است، بی سروصدا است، پنهانی است و در خاموشیِ شیونی آرام و کاهنده رخ می‌دهد، پیش‌می‌رود تا … فراموشی.
فراموشی او، فراموشی خنده‌ ها، گریه‌ها، سکوت و فریادهایش، نگاهش، لبخندش، قدش، گام‌برداشتنش…. رختهایش، موهایش، پوستش، دستهایش…
فراموشی تن او که بخشی از تن من بوده است،
فراموشی مهرآکینی که مرا به او پیوند می‌داده، فراموشی حس گناه فرازیستن و پایَستن پس از او … فراموشی من در او و فراموشی او در من.
کار سوگ می‌رود به سراغ تک تک یادمانده‌ ها، کامرانه (لیبدو) را برمی‌کَند تا یادها را رها کند …
کار سوگ زمان‌بر است و نمی‌توان برای آن آیینی به راه انداخت، کار سوگ پس از آیین سوگواری آغاز می‌شود، با گفتن، گفتن، گفتن، و باز گفتن از او، از من – آ – او ….. تا رهایی تنی که می‌گرید، تنی که می‌کاهد، تنی که می‌سوگد.📘


@Kajhnegaristan


Репост из: انجمن علمی روانشناسى دانشگاه تبريز
"فراخوان"

قابل توجه علاقه مندان به فعالیت در بخش نشریه انجمن علمی روان شناسی دانشگاه تبریز:

فصلنامه دانشجویی نیروانا به منظور چاپ و انتشار سومین شماره نشریه، از دانشجویان فعال در حیطه تألیف و ترجمه حول محور های زیر دعوت به همکاری می آورد:

-مبانی روش شناسی در نگارش مقالات روان شناسی

-مبانی فلسفی-انتقادی روان شناسی

-مطالعات سینما و ادبیات (با خوانش روان شناختی)

-معرفی کتاب( در حیطه مطالعات روان شناختی)

-روان کاوی( مفاهیم،مکاتب، و ارتباط آن با زندگی روزمره)

-مطالعات میان رشته ای(جامعه شناسی، مردم شناسی، هنر، سیاست)

توجه:

۱) مقالات و نوشتار ها باید در بازه زمانی اول دی ماه تا دهم بهمن ماه ارسال شوند.

۲)ارائه منبع و رفرنس در پایان مقالات و نوشتار ها ضروری می باشد.

۳) کل تعداد کلمات مقالات و نوشتار ها بیش از ۴۰۰۰ واژه نباشد.

۴) دوستان علاقه مند می توانند مقالات و نوشتار های خود را به شماره ۰۹۳۸۹۷۵۰۶۳۱(تلگرام یا واتس آپ ) ارسال نمایند.

۵)چاپ مقالات و نوشتار های ارسال شده منوط به تایید اعضای هیات تحریریه می باشد.

هیئت تحریریه نشریه دانشجویی نیروانا


Репост из: انجمن علمی روانشناسى دانشگاه تبريز
https://instagram.com/psy_tbzu?igshid=13egwqs9yjznv
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فعالیت ها و برنامه های انجمن علمی دانشجویان روانشناسی دانشگاه تبریز به پیج اینستاگرام انجمن مراجعه فرمائید.


فایل صوتی سومین جلسه از سلسله جلسات تحلیل و بررسی ادبیات نمایشی و آثار سینمایی؛
"تحلیل شخصیت لورا در سریال in treatment "
۹۸/۹/۱۱




سومین جلسه از سلسله جلسات تحلیل و بررسی ادبیات نمایشی و آثار سینمایی تحت عنوان " تحلیل شخصیت لورا در سریال in treatment " مورخه ۹۸/۹/۱۱ در کلاس ۳۰۴ دانشکده روان شناسی دانشگاه تبریز برگزار شد.


دوستان و همراهان گرامی؛
با مراجعه به لینک بالا، می توانید پیش نیاز های سومین جلسه از سلسله جلسات تحلیل و بررسی ادبیات نمایشی و آثار سینمایی را دریافت نمایید.
انجمن علمی دانشجویان روانشناسی دانشگاه تبریز




🧠انجمن علمی دانشجویان روانشناسی دانشگاه تبریز برگزار می کند :

🔸"سلسله جلسات تحلیل و بررسی ادبیات نمایشی و آثار سینمایی"

🎥تحلیل شخصیت "لورا" در سریال "تحت درمان"

🗒طرح بحث ها :
چارچوب و مرزها در روانکاوی
عبور از مرز و تخطی از مرز
شخصیت هیستریونیک
انتقال و انواع آن
انتقال متقابل
برون ریزی

📽پیش نیاز ها :
اپیزود های ۱ ،۶ ، ۹، ۱۱، ۱۶، ۲۱ ،۲۶ ، ۳۱ ، ۳۶ ، ۴۳ از فصل اول

✅با حضور :
پریسا مشروطی
(روانکاو و روانشناس بالینی)
( دانشجوی دکتری روان شناسی دانشگاه تبریز)

⏱دوشنبه ۱۱ آذر | ساعت ۱۲
کلاس ۳۰۴ دانشکده روان شناسی


دوستان و همراهان گرامی؛
جلسه مذکور به دوشنبه هفته بعد ، مورخه ۹۸/۹/۱۱ موکول شد .


دوستان و همراهان گرامی ؛
سومین جلسه از سلسله جلسات تحلیل و بررسی ادبیات نمایشی و آثار سینمایی ، تحت عنوان " تحلیل شخصیت لورا در سریال in treatment" ، با طرح بحث هایی از قبیل "چارچوب و مرزها در روانکاوی" ، "عبور از مرز و تخطی از مرز"، "شخصیت هیستریونیک" ، "انتقال و انواع آن"، "انتقال متقابل" و "برون ریزی" روز دوشنبه، مورخه ۹۸/۹/۴ در کلاس ۳۰۴ دانشکده روان شناسی دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد .

پی نوشت : پیش نیاز فهم و درکِ مباحث، تماشای اپیزود های ۱ ،۶ ، ۹، ۱۱، ۱۶، ۲۱ ،۲۶ ، ۳۱ ، ۳۶ و ۴۳ از فصل اول سریال می باشد.

انجمن علمی دانشجویان روانشناسی دانشگاه تبریز


با عرض پوزش ، به استحضار دوستان و همراهان همیشگی رسانده می شود سومین جلسه از سلسله جلسات تحلیل و بررسی ادبیات نمایشی و آثار سینمایی که قرار بر برگزاری آن حول محور فیلم Black swan در تاریخ ۹۸/۸/۲۷ بود ، با تشخیص و دستور مراجع ذی صلاح لغو گردید.
انجمن علمی دانشجویان روانشناسی دانشگاه تبریز


دوستان و همراهان گرامی ؛
سومین جلسه از سلسله جلسات تحلیل و بررسی ادبیات نمایشی و آثار سینمایی حول محور فیلم Black swan ، اثرِ دارن آرنوفسکی با طرح بحث هایی از قبیل "زنانگی از منظر روانکاوی " ، "هم آمیختگی مادر و دختر" و "پوست و مرزبندی روانی" روز دوشنبه، مورخه ۹۸/۸/۲۷ در کلاس ۳۰۴ دانشکده روان شناسی دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد .
انجمن علمی دانشجویان روانشناسی دانشگاه تبریز


🖼#گزارش_تصویری

🔹جلسه دوم از سلسله جلسات تحلیل و بررسی ادبیات نمایشی و آثار سینمایی با استقبال گسترده دانشجویان در تاریخ ۹۸/۷/۲۸ برگزار شد.

🆔@tahlil_adabiat_cinema


💠جلسه دوم از سلسله جلسات تحلیل و بررسی ادبیات نمایشی و آثار سینمایی

🔶تحلیل و بررسی نمایش نامه مده آ
✍اثر اوریپید

❇️ با حضور :
حامد احمدی (نویسنده و روان درمانگر)

🆔@tahlil_adabiat_cinema


مده آ : ترجیح می دهم سه بار در صف اول جنگ ایستادگی کنم، تا اینکه کودکی را (در بطن خویش) تحمل کنم‌.
از نمایش نامه "مده آ"
اثرِ جاودانه اوریپید
ترجمه: دکتر امیرحسن ندایی
نشر افراز


Репост из: ارغنون | organon
@Our_utopia

مده آ ، جادوگر نگهبان پشم زرین و کسی بود که به خاطر عشق به جیسون به پدری که حاضر به از دست دادن پشم زرین نبود خیانت کرد و باعث مرگ پدر و برادر خود شد.
از مده آ در نمایشنامه ی اوریپید چنان بد یاد می شود که شاید دوست داشتن او اصلا آسان نباشد.





Показано 20 последних публикаций.

76

подписчиков
Статистика канала