فرازِ خاکستری


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


همچون گندالف که در نبرد با تاریکی از خاکستری به سپیدی گذر کرد، من نیز در کشاکش با هیولای ابهامات و شایعات دنیای مدرن، در پی روشن شدن حقیقت هستم.

نظرات شما رو خوشحال می‌شم بخونم.
www.zil.ink/farazthegrey

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


فکرت dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
#کلیپ|#نشست

🎞 فیلترکنندگانِ فیلترشکن‌فروش

👤محمد رستم‌پور؛
قائم‌مقام باشگاه خبرنگاران جوان

📍ما با دو طیفی مواجهیم که یا با مساله فیلترینگ سوء استفاده سیاسی می‌کند و یا فیلترینگ را تنها ابزار حکمرانی فضای مجازی می‌داند و زمینه را برای سودجویان باز می‌کند.

بخش‌های کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.

📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وب|ایتا|تلگرام|اینستاگرام|تویتر


👀 از تصاویر منتخب سال⛓ پولتیکو با عنوان:

دختری فلسطینی در یک لباس عروس که در میان آوار پس از بمباران اسرائیل بر نوار غزه پیدا شده بود، ژست می‌گیرد.


✏️ از دست رفتن #اعتماد به انتخابات؛ میراث خطرناک لولو‌سازی سیاسی

🪟 در صحنۀ سیاست، گاهی برخی دولت‌ها که فاقد انسجام مدیریتی یا برنامه‌ای مشخص هستند، برای فرار از پاسخگویی در قبال ناکارآمدی‌ها یا بحران‌های جاری، به‌سراغ خلق تهدیدهای ساختگی می‌روند. این روش، که می‌توان آن را « #لولو‌سازی » نامید، در اصل با هدف منحرف‌کردن افکار عمومی از کاستی‌ها و مشکلات حقیقی به کار گرفته می‌شود. در ایران نیز می‌توان ردپای این رویکرد را در برخوردهای رسانه‌ای و تبلیغاتی مشاهده کرد. #دولت_پزشکیان معمولاً تلاش می‌کند با برجسته‌ساختن یک «تهدید» خارجی یا حتی رقبای داخلی به‌عنوان «لولو»، حامیان خود را حفظ کرده و مخالفان را به حاشیه براند.

🔗 البته، من منکر وجود سنگ‌اندازی‌های داخلی یا تهدیدات خارجی نیستم، اما در راهبرد #دولت_چهاردهم ، این مسئله بیش از اندازه برجسته شده و کاملاً به ابزاری برای فرار از پاسخگویی تبدیل شده است. این سؤال مطرح می‌شود که آیا این دولت، با وجود بی‌اطلاعی از شرایط کشور، مشکلات بین‌المللی و قدرت رقبا، باز هم برای کسب قدرت پا به میدان انتخابات گذاشته است؟

🔊 ترفند «لولو‌سازی»، ضمن فراهم‌کردن بهانۀ همبستگی ظاهری هواداران، محور هجوم تبلیغاتی آن‌ها را متوجه رقبای سیاسی یا منتقدان داخلی می‌کند تا هرگونه مطالبۀ پاسخگویی و اصلاح را کاهش دهد. این رویکرد، در کوتاه‌مدت، ممکن است بخشی از افکار عمومی طرفدار دولت را قانع کند، اما در بلندمدت، نه‌تنها بدنه رأی 16 میلیونی دولت را از دست می‌دهد، بلکه آن 30 میلیون نفری که در انتخابات شرکت نکردند را نیز ناامیدتر از همیشه می‌کند.

🔔 با این سرعت شکست و نتایج بلندمدت راهبرد لولو‌سازی، در انتخابات ریاست‌جمهوری #دولت_پانزدهم ، احتمالاً تنها یک جمعیت 13 میلیونی از رای دهدنگان به جریان #جلیلی باقی خواهد ماند. حتی از همین 16 میلیون نفر رای دهنده به #پزشکیان نیز، نیمی ممکن است به دلیل ناتوانی و شکست دولت چهاردهم، نسبت به تغییر از طریق فرایند #انتخابات دچار ناامیدی شوند. و در انتخابات شرکت نکنند. (به نظر من کسی که به پزشکاین رای داده انتخاب دومش رای ندادن است نه رای به جریان رقیب)

🚪 به عبارت دیگر، شکست دولت پزشکیان نه‌تنها منجر به فقر بیشتر و مشکلات اجتماعی گسترده‌تر خواهد شد، بلکه از همه مهم‌تر، نوع نگاهی را در کشور تثبیت می‌کند که باور دارد از طریق فرایند انتخابات نمی‌توان تغییری ایجاد کرد. این پیامد، خطرناک‌ترین نتیجه‌ای است که می‌تواند اعتماد عمومی به سازوکارهای دموکراتیک را به‌طور جدی تضعیف کند.


🔴 #رکنا در یک بی‌اخلاقی حرفه‌ای—که البته بار اولش هم نیست—⛓ محتوای یک تکذیبیه واضح را به شکلی منتشر کرده است که گویا در حال اطلاع‌رسانی خبر است.

👥 تأثیر این شیوه مخرب اطلاع‌رسانی، که تنها هدفش کسب کلیک بیشتر است، را می‌توانید در منشن‌های این توییت ببینید:

◀️«مگه داریم؟»
◀️«رکنا داری ترسناک می‌شی 😐»
◀️«خر و الاغ که زیاد داریم، بیشتر هم #گوشت دارند، قیمتی هم ندارند. خر چاق دو سه ساله قیمت ۲ میلیون ناقابل. احتمالاً دلایلی پشت این خبر و یا قصابی است.»
◀️«مشتریای دیوث اینو باید دار زد.»
◀️«انسان گوشتی نداره که بصرفه. عجب خبر عجیبی!»
◀️«گوشت انسان تلخه، قابل خوردن نیست 😊»
◀️«پناه می‌برم به خدا.»
◀️«من می‌گم این نگهبان افغانی ساختمون بغلیمون چند روزه نیست...»
◀️«هویت قصاب؟»
◀️«وحشتناکه. اون قصابی ارتباطی با اتباع افغان نداره؟»

📁 متن‌های بالا عیناً تمام ده پاسخی است که این توییت در یک ساعت اول انتشار دریافت کرده است.




‼️ نه فیلترینگ و نه رفع فیلترینگ موضوع اصلی نیست! در ارتباط با فضای مجازی، حاکمیت و مردم باید به این بلوغ برسند که نتیجه تصمیمات، توهمات و اقدامات غلط امروز، واگذاری مطلق عرصه مجازی است و ایران بازنده اصلی این میدان است:

◀️ گوشی ایرانی‌ها ⛓پر از نرم‌افزارهای جاسوسی اسرائیلی است.
◀️ گوشی ایرانی‌ها⛓ پر از انواع بدافزار است.
◀️ دسترسی به انواع محتوا⛓ به‌راحتی برای هر فردی در هر سنی مهیا است و فیلترینگ چیزی جز یک دیوار خراب پر از حفره‌های بزرگ و کوچک نیست.
◀️ انواع کلاهبرداری در فضای مجازی ایران رایج است.
◀️ انواع محدودیت‌ها از طرف سرویس‌های بین‌المللی برای کاربران ایرانی وجود دارد و از میان صدها مدل محدودیت، حتی یک مورد هم نتوانسته‌ایم برطرف کنیم!

📤 در مسئله فضای مجازی، یک رکورد عجیب داریم که می‌توان آن را تا سال‌ها تدریس کرد. آن رکورد این است که چگونه کاری کنیم که همه ناراضی باشند! حیرت‌آور است که در مسئله‌ای به این مهمی، مطلقاً هیچ‌کس راضی نیست و همه ناراضی و عصبی هستند!

➡️ از طرفداران فیلترینگ به یک شکل تا طرفداران رفع فیلترینگ، همه و همه ناراضی‌اند! اصلاً رسیدن به این سطح از نارضایتی هنر می‌خواهد. ای کاش شرایط به‌گونه‌ای بود که حداقل عده‌ای، هرچند اندک، از وضعیت موجود راضی بودند!

🔕 بحث و جدل در این زمینه سوخته هیچ فایده‌ای ندارد. در عمل، حتی مردم نیازی به رفع فیلتر ندارند، چراکه زیست آن‌ها به قانون‌گریزی و استفاده از انواع روش‌های دور زدن فیلترینگ عادت کرده است! از طرفی، فیلترینگ بیشتر و سنگین‌تر هم فایده‌ای ندارد، چراکه اعتمادی در جامعه باقی نمانده است که اعمال حاکمیت سنگین‌تر بتواند با پشتوانه مردمی حداقل اثرگذاری را داشته باشد.

📷 پس موضوع نه فیلتر است و نه رفع فیلتر، بلکه موضوع شاهکار مدیریت در عرصه‌های استراتژیک کشور است که امروز در حکمرانی فضای مجازی حداکثر نارضایتی را ایجاد کرده و فردا قرار است در موضوع ناترازی انرژی ظهور کند و در آینده در جنگ کریدورها نمایان شود!

👤 ما چه می‌شویم؟ همچنان در حال زدن توی سر هم هستیم، در شرایطی که آب و برق نداریم و اقتصادمان فاصله وحشتناکی با رقبا در منطقه پیدا کرده است! در نهایت، فقط افغانستان و شاید عراق برای مقایسه سطح زندگی با ایران باقی بمانند.


⚠️ اما غم‌انگیزترین بخش ماجرا، غیرممکن بودن فراهم کردن یک دفتر رسمی برای تعامل با دنیا است؛ نه برای یک استارت‌آپ معمولی، بلکه برای استارت‌آپی که ادعا می‌کند یک میلیون نصب در ایران دارد!

📶 روی دیگر سکه این است که ما از فراهم کردن یک دفتر رسمی ناتوان هستیم. به گفته مدیرعامل این استارت‌آپ، این کار برای ایران غیرممکن است. با این حال، در مقطعی در خیال این بودیم که دیگران را مجبور کنیم در ایران دفتر رسمی تأسیس کنند.

💬 تمام دعوای طرفداران #فیلترینگ و موافقان رفع فیلترینگ در ایران امروزی در شرایطی انجام می‌شود که کشور به مثابه جزیره‌ای دورافتاده از جهان است؛ نه بازارش جذابیت دارد و نه ظرفیت ژئوپلیتیکش. اگر جذابیتی وجود داشت، در این سال‌ها حداقل نشانه‌هایی از تمایل واقعی برای حضور در بازار ایران دیده می‌شد.

🎙 ما در حالی برای فیلتر ماندن یا #فیلتر کردن با یکدیگر درگیر هستیم که از نظر #اقتصاددیجیتال ، رقابت با قدرت‌های منطقه‌ای خودمان—که حتی تا دیروز قدرت محسوب نمی‌شدند (امارات، عربستان، ترکیه، قطر)—به یک رؤیای دست‌نیافتنی تبدیل شده است. سال به سال نیز از شرایط رقابت با آن‌ها دورتر می‌شویم.

🔔 در سطح جهانی، صحبت از حضور و رقابت کاملاً بی‌معنا است. ⛓وسع مالی ما انقدر است که بخواهیم از پیام رسان داخلی برای یک سال یا بیشتر حمایت بکنیم میتونیم به اندازه 6 ساعت درامد تلگرام بهش پول تزریق کنیم!

🔈 در سطح منطقه‌ای هم توان رقابت نداریم و حتی در سطح داخلی، میان مردم خودمان، با زور مسدودسازی کاربر ایرانی را مجبور می‌کنیم از سرویس‌های ایرانی استفاده کند.

➡️ در همین شرایط، کیفیت خدمات و از همه مهم‌تر اعتماد عمومی در چنان سطح پایینی قرار دارد که وقتی پیام‌رسانی کم‌کیفیت و بددست مثل #واتس‌اپ #رفع_فیلتر می‌شود، نگران ضربه خوردن به میلیون‌ها مخاطبی هستیم که این پیام‌رسان‌ها در دوران مسدودسازی به دست آورده‌اند! خود همین نگرانی نسبت به ضربه واتس آپ به پیام رسان های داخلی وضعیت فاجعه بار این پیام رسان ها را نشان میدهد!


توئیت شات dan repost
ویراست مهم مدیر ویسگون در مورد پیام حذف گوگل پلی که از امروز صبح روی گوشی ایرانیان آمده است!

🔗 احمد کارآمد (حساب جدید)

👤 #karamad_ir

@twtshot


حافظه تاریخی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
محمود واعظی، وزیر وقت ارتباطات در دولت حسن روحانی، ۴ شهریور ۹۳:
حضرت مکارم شیرازی نگرانی‌شان را اعلام فرمودند تماس تصویری رایتل را مسدود کردیم
همین سیاست را به دو اپراتور دیگر هم ابلاغ کردیم و ازشان امضا گرفتیم آن چیزی که نمی‌توانیم بر آن نظارت داشته باشیم مسدود کنند
@hafezeye_tarikhi


مطالب مهم سایبری dan repost
‏۱. همین تماس تصویری که الآن بخشی از زندگی روزمره ماست یک دهه پیش خیلی قبل‌تر از اینکه لایو اینستا یا تماس تصویری واتساپ راه بیفتد توسط یک اپراتور ایرانی راه افتاد و توسط ۴ تن از مراجع تقلید حرام اعلام شد و اپراتور ورشکست شد.
جوان‌ترهای فجازی شاید اینچیزها را یادشان نباشد…

https://x.com/va_ashtari/status/1872204484279197781?s=19

580 0 11 7 15

📊 آمار کانال در سالی میلادی که گذشت.

ممنون از همراهی همه دوستان در این مدت 🫶

#telemetrio2024


💡 مبلغ حمایت از یک سرویس ملی می‌شود 625 هزار دلار

🔗 درآمد تلگرام در ⛓هر ساعت 114 هزار دلار است که در شش ساعت میشود 685 هزار دلار

🚫 با این وضعیت اقتصادی و این عددها برای حمایت، سطح ملی که هیچ در سطح استانی و شایدم روستایی باید به فکر حمایت از سرویس های باشیم که رقیب بین المللی دارند!




🖥 مقاله فربس با عنوان : ⛓داخل بازار سیاه پررونق ایران برای ترمینال‌های استارلینک

📁 خلاصه محورهای مهم این مقاله:

👤 فوربس دریافته است که حدود ۲۰،۰۰۰ نفر به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند که سانسور آن برای جمهوری اسلامی تقریباً غیرممکن است، چه رسد به قطع آن.

🔔 این بخش کوچکی از ۸۹ میلیون نفری است که در ایران زندگی می‌کنند. و قیمت‌های گزاف فروش مجدد به این معنی است که ترمینال‌ها فقط برای تعداد معدودی از افراد متمول قابل تهیه هستند - آنها با قیمت ۷۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار به فروش می‌رسند، در حالی که قیمت خرده فروشی معمولی در آمریکا ۲۵۰ دلار است. (میانگین حقوق ماهانه یک ایرانی حدود ۲۵۰ دلار است.) - بندگان خدا فکر میکنند مجموع ایرانی ها متوسط ماهانه 20 میلیون درآمد دارند ⛓در حالی که پایه حقوق ایران با همه مزایا و حق اولاد نصف این مبلغ و نزدیک 11 تومن است-

🗂 برای محمد، که نام خانوادگی‌اش به دلیل حفظ هویت توسط فوربز منتشر نشده است، #استارلینک به کارش که نیازمند ارتباط با مشتریان خارجی در کانادا است، کمک خواهد کرد. سرعت پایین اینترنت در کشورش، کسب‌وکار او را با مشکل مواجه کرده است؛ او گاهی اوقات قادر به دسترسی به دراپ‌باکس مشتریان خارجی خود و ارسال فایل‌ها و اسناد حرفه‌ای نبوده است. او پس از پیدا کردن فروشنده‌ای در NasNet، یک کانال تلگرامی فارسی‌زبان که استفاده از استارلینک را تبلیغ می‌کند، و ملاقات با پیک، به فوربز گفت که روند دریافت ترمینال ساده بوده است. او گفت: «موقعیت مکانی را برای پیک ارسال کردم و آن را مثل پیتزا تحویل گرفتم.»

📷 تصور #اینترنت_نامحدود برای بسیاری از ایرانیان تقریباً باور نکردنی است. مثل یک فرد تشنه در وسط بیابان است که ناگهان چاهی پیدا می‌کند. در ابتدا، نمی‌تواند باور کند که واقعی است. سپس، تا جایی که می‌تواند می‌نوشد.

🪟 استارلینک اولین بار در سال ۲۰۲۲ به ایران آمد. مردم به خاطر قتل مهسا امینی ۲۲ ساله توسط پلیس به خیابان‌ها آمده بودند. دولت ایران برای سرکوب اعتراضات گسترده، اینترنت را قطع کرد - تاکتیکی که مرتباً برای فرونشاندن قیام‌ها از آن استفاده می‌کند. این اعتراضات وزارت خزانه‌داری و وزارت امور خارجه ایالات متحده را بر آن داشت تا استثنایی برای تحریم‌ها در حوزه خدمات ارتباطی قائل شوند و سه روز بعد، ماسک سرویس استارلینک را در ایران فعال کرد.

↗️ به گزارش CNBC، اسپیس‌اکس که همین ماه فروش سهام ثانویه را انجام داد، در حال حاضر ارزشی معادل ۳۵۰ میلیارد دلار دارد. (ارزش سهام این شرکت به اندازه 15 سال فروش نفت ایران است)

📶 در ماه‌های پس از اعتراضات سپتامبر ۲۰۲۲، مهدی یحیایی‌نژاد، فعال ایرانی-آمریکایی ساکن لس‌آنجلس، با استفاده از کمک‌های مالی سازمان‌های غیرانتفاعی محلی و اهداکنندگان خصوصی، حدود ۱۰۰ ترمینال استارلینک تهیه کرد. او آنها را برای فعالان و دیگر هم‌پیمانان نزدیک به ایران فرستاد که به قاچاق آنها به داخل کشور کمک کردند.

➡️ یحیایی‌نژاد همچنین از اسپیس‌اکس درخواست‌هایی برای بهبود ترمینال‌ها برای کاربران ایرانی ارائه کرد. به گفته‌ی او، این شرکت به توصیه‌ی وی، پایه‌های تاشو برای نصب – که حمل آنها را با کوله پشتی آسان‌تر می‌کند – و کابل‌های اترنت جداشدنی به جای کابل اختصاصی که تعویض آن در ایران غیرممکن بود، اضافه کرد. دولت ایران که از اتحادیه بین‌المللی مخابرات، آژانس سازمان ملل مستقر در ژنو، سوئیس، درخواست خاموش کردن استارلینک را کرده است، اخیراً شکایت کرده که اصلاً نتوانسته این دستگاه‌ها را پیدا کند، زیرا یک ترمینال به راحتی در یک کوله پشتی جا می‌شود.

👥 محمد از خطراتی که با اتصال جدید اینترنتش همراه است، آگاه است. ترمینال‌های استارلینک قرار است در فضای باز با دید واضح به آسمان نصب شوند، اما او دستگاه خود را در داخل خانه، کنار درِ بالکن، زیر یک پرده سیاه قرار داده است. او گفت: «هنوز نمی‌توانم به همسایه‌هایم اعتماد کنم.» این بدان معناست که سرعت آن بسیار کمتر از حد معمول است – شاید نصف ظرفیت، طبق تخمین او. اما ارزشش را دارد: هنوز «خیلی بهتر از اینترنت قبلی من است».

1.1k 0 30 33 24

توی یک شرایط فلاکت بار اقتصادی با رفتارهای شعاری و پوچ در رسانه برای کارگر بی پناه ایرانی نا امنی روانی و مالی ایجاد نکنید.

هر باری که در رسانه این دعا غلط ارتباط بین کوکاکولا و خوشگوار مطرح میشود تن کل زنجیره درگیر در اقتصادی که برند خوشگوار درست کرده و فقط یکیش کوکاکولا است میلرزد


⁉️ سؤال اصلی ارتباط بین #شرکت_خوشگوار و کوکاکولا نیست. سؤال اصلی این است که بر اساس کدام سند و مدرک، شرکت کوکاکولا ارتباط خاص و ویژه‌ای با #اسرائیل دارد؟ ( با کلیک بر روی هشتگ #کوکاکولا پست های مربوط به بررسی کامل همکاری بین کوکاکولا با شرکت ایرانی و شبهات و ابهامات پیرامون آن را میتوانید مطالعه کنید)

📊 اگر بحث بر سر مراودات مالی است، باید توجه داشت که اکثر کمپانی‌ها و شرکت‌های بزرگ دنیا با #رژیم_صهیونیستی مراودات مالی دارند! حتی شرکت‌های چینی که حاضر نیستند بازار ایران را به رسمیت بشناسند و نمایندگی رسمی در ایران داشته باشند، در اسرائیل نمایندگی رسمی دارند. یکی از این موارد را در مطلبی با عنوان ⛓«حمایت برند شیائومی از رژیم صهیونیستی» بررسی کردم.

🚪 قرار بود با هشتگ #برندحامی ، شرکت‌ها و برندهای پرطرفدار در ایران را که فعالیت مشابه فعالیت حمایتی کوکاکولا از اسرائیل دارند معرفی کنم، اما وقتی دیدم این لیست بی‌پایان است و تقریباً همه برندها را شامل می‌شود، از این کار صرف‌نظر کردم!

👥 در مورد اچ‌پی (HP) هم باید به این سؤال پاسخ داد: کدام برند های‌تک (Hi-Tech) با اسرائیل مراودات مالی و تجاری ندارد؟ شما به‌جای اچ‌پی، اسم هر برند دیگری را قرار دهید، باز هم می‌توان دقیقاً همین سؤال را پرسید!

📥 پینوشت: از این جهت می‌گویم مراودات مالی و تجاری، زیرا در نهایت مستندات دوستان برای اثبات حمایت ویژه از رژیم صهیونیستی به سرمایه‌گذاری تجاری یا مراودات مرسوم مالی ختم می‌شود. اما چون جهان‌بینی ما محدود به محیط زیستی است که در آن زندگی می‌کنیم (ایران)، و از آنجا که هیچ برند و شرکت بین‌المللی، مخصوصاً از نوع مشهور و های‌تک، علاقه یا امکان سرمایه‌گذاری و مراودات مرسوم تجاری در ایران را ندارد، وقتی این سرمایه‌گذاری‌ها را در مناطق دیگر دنیا می‌بینیم، فکر می‌کنیم خنجر به قلب فیل (!) زده شده و حمایت ویژه‌ای صورت گرفته است!

10k 0 113 9 22

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
⚠️ ویدئو شعار دادن با عنوان دلار ده تومنی نمیخواییم مربوط به قرن گذشته (قرن ۱۴)

الان در سال ۱۴۰۳ و قرن ۱۵ هجری شمسی دلار در آستانه ۸۰ تومان است.


📱 این توییت اخیراً مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است و چند نکته درباره آن برایم جالب بود که می‌خواهم با شما به اشتراک بگذارم.

📁 عمده منتقدان این پست، موضوع را از این زاویه نقد کردند که برخورد با این افراد حق به‌اصطلاح مذهبی آنهاست. این موضوع توجه من را جلب کرد، زیرا تا پیش از این و در سال‌های گذشته، زمان مطرح شدن بحث‌هایی از جنس طردشدگی جامعه مذهبی یا با ظاهر مذهبی، عمده انتقادات بر پایه دروغ بودن اصل ماجرا و طرح چنین عناوینی برای جذب مخاطب بوده است.

➡️ این تغییر معنادار نشان‌دهنده پذیرش یک دو قطبی عمیق در جامعه است که بر اساس ظاهر افراد شکل گرفته است!

🔎 از سوی دیگر، به عنوان یک شهروند، بارها شاهد نگاه تحقیرآمیز و توهین‌آمیز مردم به یکدیگر، به‌ویژه جامعه‌ای که از دین رویگردان است و ⛓بر اساس آمار، اکثریت جامعه در کلانشهرها را شامل می‌شود، بوده‌ام. این نشان‌دهنده نفرت مردم از یکدیگر، آن هم بر اساس باورهای دینی، در یک کشور اسلامی است که واقعاً حیرت‌آور به نظر می‌رسد. این میزان حیرت‌آور است که قابل باور نیست که ناکارآمدی در تمامی شئونات اجتماعی بتواند چنین دستاوردی ایجاد کند. به عبارت دیگر، رسیدن به این نقطه به مراتب بیش از حماقت و ناکارآمدی نیازمند است.

⭐️ به نظر می‌رسد ما تنها کشور اسلامی در دنیا هستیم که بخشی از مردم آن با نگاه سنگین و تحقیرآمیز به افراد با پوشش مذهبی نگاه می‌کنند.


🛍 برای درک بزرگی عدد: فروش یک سال نفت ایران در سال ۱۴۰۲ معادل ۳۶ میلیارد دلار بوده است.

824 0 11 1 12

⚠️ از #الگورفاه کاش به ما هم #زمستان_سخت و سرد اما درآمد در شان انسان میرسید!

⬇️ با فرض نادرست اینکه هر ایرانی (با توجه به نرخ روز #دلار ) ماهیانه ۲۰ میلیون تومان درآمد دارد، ⛓ درآمد مردم ایران پایین‌تر از کشورهای جنگ‌زده‌ای مانند لیبی و اوکراین یا حتی کشورهای فقیر آفریقایی مانند کنیا است!

🚪 در حالی که اگر میانگین درآمد مردم را واقع‌بینانه و یا حتی خوش‌بینانه یعنی ۵۰٪ بالاتر از حداقل حقوق مصوب سال ۱۴۰۳ در نظر بگیریم، این مبلغ به ماهیانه ۱۶۹ دلار می‌رسد که پایین‌تر از کشورهایی مانند ونزوئلا، سریلانکا و نپال و نزدیک به درآمد مردم نیجریه است!

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.