الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


ردی بر عقیده
❌ ملحدین
❌ مشرکین
❌ مبتدعین
❌ تکفیرین
❌ حزبیون
طبق اقوال علما
✅ و تبلیغ اسلام بدور از شبهه و خرافات

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


سوره الکهف

قاری ؛ شیخ عبدالودود حنیف
➖➖➖➖➖➖
@Manhaaj_Salaf_Saleh


👈 ساختن بنا و بارگاه بر روی قبور

در اسلام ساختن بنا و بارگاه و هر نوع ساختماني بر روي قبور با هر نامي که باشد حرام است و تحريم شده است:

پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمودند: « لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الْيَهُودِ وَالنَّصَارَى اتَّخَذُوا قُبُورَ أَنْبِيَائِهِمْ مَسَاجِدَ » بخاري و مسلم.
« لعنت خدا بر يهود و نصاري باد که بر روي قبور پيامبرانشان مسجد ساختند».

و در حديث صحيحي که بخاري و مسلم از عايشه رضي الله عنها روايت کرده اند، آمده است:
عايشه رضي الله عنها مي گويد: أَنَّ أُمَّ حَبِيبَةَ وَأُمَّ سَلَمَةَ رَضِيَ الله عَنْهُمَا ذَكَرَتَا كَنِيسَةً رَأَيْنَهَا بِالْحَبَشَةِ، فِيهَا تَصَاوِيرُ، فَذَكَرَتَا لِلنَّبِيِّ صلي الله عليه وسلم، فَقَالَ: «إِنَّ أُولَئِكَ إِذَا كَانَ فِيهِمُ الرَّجُلُ الصَّالِحُ فَمَاتَ، بَنَوْا عَلَى قَبْرِهِ مَسْجِدًا، وَصَوَّرُوا فِيهِ تِلْكَ الصُّوَرَ، فَأُولَئِكَ شِرَارُ الْخَلْقِ عِنْدَ اللَّهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ». (بخارى / 427)

ام حبيبه و ام سلمه رضي الله عنهما براي رسول الله صلي الله عليه وسلم از كليسايي كه در زمان هجرت به حبشه، آنرا ديده بودند و مملو از عكس و تصوير بود، سخن گفتند. رسول الله صلي الله عليه وسلم فرمود: «آنها كساني بودند كه هرگاه فرد نيكوكاري از آنان، فوت ميكرد، بر قبرش، مسجدي بنا مي كردند و در آن، تصاوير و تمثالهاي آن شخص را نقاشي مي كردند. روز قيامت، اين افراد، بدترين مخلوق، نزد خدا خواهند بود».

و از جابر رضي الله عنه روايت مي شود که گفت: «نَهَى رَسُولُ اللَّهِ -صلى الله عليه وسلم- أَنْ يُجَصَّصَ الْقَبْرُ وَأَنْ يُقْعَدَ عَلَيْهِ وَأَنْ يُبْنَى عَلَيْهِ». (مسلم / 970)

« پيامبر صلي الله عليه وسلم از گچ کاري قبور، و از نشستن بر روي آن و از بنا سازي بر روي قبور، نهي کردند ».

و در حديثي از اميرالمومنين علي ابن ابي طالب رضي الله عنه اين امر برايمان ثابت مي شود که بايستي تمامي بناها و مساجد و بارگاهها و ... که برروي قبور بنا شده اند، ويران شوند. زيرا اين امر باعث سرازير شدن مبتدعان به آن قبور و انجام اعمال حرام و شرک آلود مي گردد.

عن أبي الهياج الاسدي قال : قال لي على بن أبي طالب: «ألا ابعثك على ما بعثني عليه رسول الله صلى الله عليه وسلم أن لا تدع تمثالا [رواية :صورة ] [في بيت] إلا طمسته، ولا قبرا مشرفا إلا سويته». ( مسلم 3/61 ).

ابوهياج اسدي روايت مي کند: علي ابن ابي طالب رضي الله عنه به من گفت: آيا تورا مامور به انجام کاري نکنم که رسول الله صلي الله عليه وسلم براي انجام آن کار مرا امر کردند؟هر تصويري که در خانه اي ديدي آنرا ازبين ببر و هر قبري را که مرتفع بود با زمين هموار کن.


🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh «کانال الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة»


👈 عاقبت عدل وعاقبت ظلم

خداوند متعال عادل است و عدل را دوست می‌دارد و لذا ظلم را بر خود و بر بندگانش حرام کرده، و فطرت انسان را بگونه ای آفریده که عدالت دوست و عدالت خواه باشد، از اینرو ظلم را مبغوض می‌دارند و ظالمین را دوست ندارند و از آنها احساس نفرت دارند.
حاکمی که عادل باشد مردم نیز وی را دوست دارند و از او در برابر دشمنانش حمایت کرده و یاری می‌رسانند، اما اگر پایه های تخت و حکومتش را بر ظلم استوار کند؛ در حقیقت بذر کینه و نفرت را در قلوب مردمانش می‌کارد که به زودی ثمره خواهد داد.
در بین مردم کُرد مَثلی هست که مضمون آن به زبان فارسی چنین است: « هر چیزی از ناحیه نازک آن می‌شکند، اما ظلم از جائیکه ضخیم تر است، می‌شکند.»، منظور آنست که هراندازه ظلم بیشتر باشد کمتر دوام می‌یابد و ظالم هرچقدر ظالم تر باشد سریعتر نیز از بین خواهد رفت.
سنت الهی نیز بر همین بوده که دیر یا زود بساط ظالمین را بر می چیند و آنرا مایه ی عبرت انسانها می‌کند اگر پند گیرنده ای باشد.

قال شیخ الإسلام ابن تيميّة رحمه اللّه تعالى:
« إنّ النّاس لم يتنازعوا في أنّ عاقبة الظّلم وخيمة، وعاقبة العدل كريمة، و لهذا يروى: اللّه ينصر الدّولة العادلة، و إن كانت كافرة، و لا ينصر الدّولة الظّالمة، و لو كانت مؤمنة».
و قال رحمه اللّه تعالی:
« يقال: الدّنيا تدوم مع العدل و الكفر، و لا تدوم مع الظّلم و الإسلام».

شیخ الإسلام ابن تیمیه رحمه الله تعالی فرمودند:
« مردم اختلافی ندارند در اینکه عاقبت ظلم ناگوار است و عاقبت عدل شرافت و بزرگی است، و برای همین نقل می‌شود: خداوند حکومت عادل را یاری می‌دهد هرچند که کافر باشد و حکومت ظالم را یاری نمی‌دهد هرچند که مؤمن باشد».
و فرمودند: « گفته می‌شود: امور دنیا با عدل و کفر دوام می‌یابد، اما با ظلم و اسلام تدوام نمی‌یابد».

[«مجموع الفتاوى؛ الحسبة» (۱۶، ۱۷۰)]
[«مجموع الفتاوى؛ الحسبة» (۱۴۷)]


🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh «کانال الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة»


👈 امام محمد بن سیرین رحمه الله:

«گروهی فراگیری علم و همنشینی با علما را رها کرده و به نماز و روزه مشغول شدند، تا جایی که پوست برخی از آنها به استخوانشان چسبید، سپس با سنت مخالفت کرده و هلاک شدند و خون‌ مسلمانان را ریختند.
سوگند به آنکه معبود حقی جز او نیست هر کس کاری را از روی نادانی انجام دهد آنچه تباه می‌کند بیش از آنچیزی است که اصلاح می‌نماید».

[ الإستذکار ۶۱۶/۸ ]


🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh «کانال الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة»


👆👆👆

الله أكبر الله أكبر الله أكبر
لا اله إلا الله
الله أكبر الله أكبر
ولله الحمد

🆔 @MSalaf «کانال سلف»


👈 حکم گفتن : كل عام وأنتم بخير

شیخ ابن عثیمین رحمه الله تعالی می فرماید:
« کل عام وانتم بخیر لا تقال لافي عيد فطر ولا أضحی ولا غیره »
[ لقاء الباب المفتوح ص202 ]

شیخ صالح الفوزان حفظه الله تعالی می فرماید:
« لا لیست مشروعة ولا يجوز هذا »
[ الإجابات المهمة ص229 ]

شیخ الالبانی رحمه الله می فرماید:
« قول کل عام وأنتم بخیر لا أصل لها وحسبك تقبل الله طاعتکم أما هي فهـي تحية الكفار دخلت إلينا في غفلة »
[ سلسة الهدی والنور شريط رقم 323 ]



🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh «کانال الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة»
🆔 @MSalaf «کانال سلف»


عید قربان را به همه ی مسلمانان تبریک و تهنیت عرض می نماییم.
تقبل الله منا ومنكم صالح الأعمال
الله متعال طاعات و عبادات ما و شما را قبول بگرداند


تقبل الله منا ومنكم صالح الأعمال
پیرۆزبایی جەژنی قوربان لە هەموو موسڵمانان دەکەم، خوای گەورە ئەم جەژنەیە بکاتە مایەی خێرو خۆشی و بەختەوەری و برایەتی.
خوای گەورە تاعەتی هەموو لایەک قبوڵ بکات و لە هەموو لایەک ببورێت.
گەردنم ئازاکەن و گەردنتان ئازا بێت.
د.عبداللطیف أحمد
شاری مەککە
١٠ / ١٢ / ١٤٣٩ کۆچی
.


الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة dan repost
👈 روش صحيح ذبح کردن


از انس رضی الله عنه روایت است که گفت :
« ضَحَّی النَّبِیُّ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ بِکَبْشَیْنِ أَمْلَحَیْنِ أَقْرَنَیْنِ ذَبَحَهُمَا بِیَدِهِ وَسَمَّی وَکَبَّرَ وَوَضَعَ رِجْلَهُ عَلَی صِفَاحِهِمَا»
بخاری (5565) ومسلم (1966).

«رسول اکرم صلي الله عليه و سلم را ديدم كه دو قوچ شاخ داري که رنگ سياه و سفيد داشتند، با دست خود براي قرباني، ذبح نموده و در موقع ذبح پاي خود را بر پهلوي گردن آنها گذاشتند و «بسم الله والله اکبر» گفتند.»


همچنين امام مسلم در صحيحش روايت کرده است که همانا رسول اکرم صلي الله عليه و سلم به عايشه رضي الله عنها فرمودند:
« يا عَائِشَةُ هَلُمِّى الْمُدْيةَ ». ثُمَّ قَالَ « اشْحَذِيهَا بِحَجَرٍ ». فَفَعَلَتْ ثُمَّ أَخَذَهَا وَأَخَذَ الْكَبْشَ فَأَضْجَعَهُ ثُمَّ ذَبَحَهُ ثُمَّ قَالَ « بِاسْمِ اللَّهِ اللَّهُمَّ تَقَبَّلْ مِنْ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَمِنْ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ ». ثُمَّ ضَحَّى بِهِ ».
مسلم (1967)

«اي عائشه چاقو را بياور.» سپس فرمودند: «آن را با سنگ تيز کن.» عايشه رضي الله عنها چاقو را تيز کرد. رسول اکرم صلي الله عليه و سلم چاقو را برداشتند و قوچ را به پهلو خوابانيدند و ذبح کردند و سپس فرمودند: « بنام الله؛ پروردگار اين قرباني را از محمّد و آل محمّد و امّت محمّد بپذير. » و سپس قرباني کردند.


و نیز از جابر بن عبدالله رضی الله عنه روایت است که گفت :
« شَهِدْتُ مَعَ النَّبِیِّ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ الأَضْحَی بِالْمُصَلَّی فَلَمَّا قَضَی خُطْبَتَهُ نَزَلَ عَنْ مِنْبَرِهِ فَأُتِیَ بِکَبْشٍ فَذَبَحَهُ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ بِیَدِهِ وَقَالَ بِسْمِ اللَّهِ وَاللَّهُ أَکْبَرُ هَذَا عَنِّی وَعَمَّنْ لَمْ یُضَحِّ مِنْ أُمَّتِی»
ترمذی (1521).

«همراه رسول خدا صلی الله علیه وسلم نماز عید قربان را در مصلی خواندیم، وقتی خطبه را به پایان رسانید از منبرشان پایین آمدند و قوچی آوردند و رسول خدا صلی الله علیه وسلم با دستش آنرا ذبح نمود و می گفت : بسم الله والله اکبر، این از (طرف) من و کسانی از امتم است که قربانی نکردند».



🔹 احادیث نشانگر استحباب بر پهلو خوابانيدن گوسفند در هنگام ذبح هستند. خواباندن گوسفند بر پهلوي چپ و قرار دادن آن بطرف قبله مورد اتّفاق همه علماء است. همچنين اين احاديث دلالت بر اين دارند که شخص ذبح کننده چاقويش را (دور از چشم حیوان) تيز کند و پايش را روي کناره گردن حيوان قرار دهد تا ذبح آسانتر انجام شود. و «بسم الله و الله اکبر» بگويد و سپس ميگويد: «اللهم تقبل من (فلان) و آل (فلان).» «پروردگارا اين قرباني را از (فلاني) و (خانواده فلاني) بپذير».


🔹 رسول الله صلي الله عليه و سلم از طرف آن عدّه از امّتش كه توانايي و استطاعت ندارند، قرباني نموده‌اند؛ تا آنها هم از اجر و ثواب قرباني بي‌نصيب نمانند.


🔹 بهترین وقت قربانی آنست که بعد از نماز عید ذبح شود، طبق حدیثی که از جابر بن عبدالله رضی الله عنه روایت است
(ترمزی 1521)


🔹 وقت ذبح قربانی از بعد از اتمام نماز جماعت عید قربان (دهم ذی الحجه) شروع می شود، و با غروب خورشید در روز سیزدهم ذی الحجه به اتمام می رسد، با این حساب زمان ذبح قربانی چهار روز است : روز عید قربان، و سه روز بعد از آن (که این سه روز را ایام التشریق گویند).
اگر خارج از این اوقات ذبح شود، بعنوان قربانی شمرده نخواهد شد


🔹 همچنین ذبح قربانی در شب و روز جایز است، البته در روز اولاتر است، و بعد از خطبه روز عید افضل تر است


🔹 و سنّت رسول اکرم صلي الله عليه و سلم اينست كه ذبح حيوان قرباني در محلّ «مصلي عيد» انجام شود.


🔹 و سنت است اولین چیزی که در روز عید می خورد، از قربانی خویش بخورد
امام احمد از بریده رضی الله عنه روایت کرده که گفت :
«کَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ لا یَغْدُو یَوْمَ الْفِطْرِ حَتَّی یَأْکُلَ، وَلا یَأْکُلُ یَوْمَ الأَضْحَی حَتَّی یَرْجِعَ، فَیَأْکُلَ مِنْ أُضْحِیَّتِهِ»
مسند أحمد (22475).

« رسول خدا صلی الله علیه وسلم در روز عید فطر تا چیزی نمی خورد (چند عدد خرما) از خانه (برای نماز) بیرون نمی شد، و در روز عید قربان چیزی نمی خورد تا اینکه از (نماز عید) بازمی گشت، و از قربانی اش می خورد».


👇📥👇

🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh


👈 بعضی از فضائل روز عرفه (نهم ذی الحجه):

1️⃣ عرفه روزي است كه دين در آن كامل شده است كه الله تبارك و تعالي مي فرمايد: « اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتي و رضيت لكم الاسلام دينا» (المائده/3)
امروز دين شما را برايتان كامل كردم و نعمت خود را بر شما تكميل نمودم و اسلام را به عنوان آئين، براي شما برگزيدم.
ابن جریر طبری رحمه الله می گوید: رسوالله صلی الله علیه وسلم پس از این تاریخ، فقط هشتاد و یک روز زنده بودند. سپس به سوی رفیق اعلی شتافتند.
از طارق ابن شهاب روايت شده كه مردي از يهوديان نزد عمر ابن خطاب رضي الله عنه آمد و گفت : اي اميرالمومنين! شما آيه اي در كتاب خويش مي خوانيد (دارید) كه اگر بر ما جماعت يهود نازل مي شد قطعاً روز نزول آن را عيد مي گرفتيم.
عمر رضي الله عنه پرسيد: آن كدام آيه است ؟
يهودي گفت: « اليوم اكملت لكم دينكم ... »
عمر رضي الله عنه فرمود: « به خدا سوگند كه من روز و ساعتي كه اين آيه بر رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم نازل شد به یاد دارم ، و آن ساعت، بعد از ظهر عرفه در روز جمعه بود». (ما نیز قدر آن روز را می‌دانیم آن روز عرفه و در روز جمعه بود).


2️⃣ فضيلت روزه در روز عرفه:
عن ابي قتاده رضي الله عنه قال: سُئِلَ رسول الله صلي الله عليه وسلم عن صوم يوم عرفه قال: « يُكَفِّرُ السَّنَهَ الماضيه و الباقيه» (رواه مسلم 1162)
از ابو قتاده انصاری رضی الله عنه روایت است که از رسول خدا در مورد روزه روز عرفه سوال شد فرمود: کفاره ی گناهان سال گذشته و سال آینده است.
یا
امیدوارم که خداوند متعال روزه یوم عرفه را کفاره ی گناهان یک سال قبل و یک سال بعد از آن قرار دهد.

🔸اما این روز برای کسانی که در موقف هستند ( در صحراي عرفه حاضر باشند يعني خود حاجي باشند ) عید به حساب می‌آيد و روزه برايشان مستحب نيست.
رسول خدا صلى الله عليه وسلم فرمود: يوم عرفة و يوم النحر و أيام منى عيدنا أهل الإسلام.
(رواه أبوداود وصححه الألباني)



3️⃣ نجات از آتش جهنم در روز عرفه:
پیامبر صلى الله عليه وسلم فرمود: ما من يوم أكثر من أن يعتق الله فيه عبدا من النار من يوم عرفة.
(رواه مسلم 1348)
هيچ روزي نيست كه خداوند به اندازه روز عرفه بندگانش را از آتش آزاد سازد.



4️⃣ دعا و ذکر روز عرفه:
رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید:
«خیر الدعاء، دعاء یوم عرفه و خیر ما قلته انا و النبیون من قبلی: لا اله الا الله وحده لا شریک له، له الملک و له الحمد و هو علی کل شیء قدیر»
بهترین دعا دعای روز عرفه است و بهترین آنچه (ذكر و گفتاری) که من و پیامبران قبل از من گفته ایم این گفتار است.: هیج معبودی نیست که شایسته عبادت باشد، جز الله، او تنها و بدون شریک میباشد ملک و فرمانروای و حمد و ستایش فقط سزاوار اوست و او بر هر چیزی توانا است.

(صحيح الترغيب 1536 ) و (صححه الألباني في كتابه السلسة الصحيحة (صحیح الجامع 3274 ))


🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh «کانال الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة»
🆔 @MSalaf «کانال سلف»


الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🌹روز عرفه ( 9 ذو الحجه )
▪️برتری این روز بر دیگر روزها
📝 زیرنویس فارسی: دارد

🕌 @Manhaaj_Salaf_Saleh

🔷🔷






الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة dan repost
تنها براي پروردگار خود نماز بخوان و قرباني بکن.
(الکوثر / 2 )
ای مؤمنان همانگونه که نماز را به جا می آورید برای خدا نیز قربانی کنید.

🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh


الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة dan repost
👈 حکم صدقه دادن قيمت حيوان بجاي قرباني كردن آن


جايز نيست. از رسول اکرم صلي الله عليه و سلم و اصحاب گراميش روايت نشده است که اين كار را انجام داده باشند؛ بلکه همه آنها قرباني ميکردند و اگر پرداخت قيمت بجاي قرباني بهتر و درست بود، آن را انجام ميدادند.
و... بهترين هدايتها و راهها، هدايت و راه رسول الله صلي الله عليه و سلم است.

قربانی کردن و ریختن خون حیوان در راه خدا از شعایر دینی و سبب تقرب به خداوند می‌باشد.
تا خداوند را به شکرانه ی آن که شما را هدایت کرده است؛ بزرگ بشمارید
(حج / 37 )

(حکم) این است، و کسی که شعائر الهی را بزرگ دارد، پس بی گمان این (کار) از پرهیزگاری دلهاست
( حج / 32)

و حتی «پيامبر صلی الله علیه وسلم با دستان مبارك خويش قرباني مي‎نمودند» و هرگز اتفاق نيفتاد كه ايشان يا صحابه قيمت قرباني را صدقه دهند.
(صحيح بخاري رقم 5558)



علامه محمد بن صالح العثیمین رحمه الله می گوید :

«ذبح قربانی از صدقه دادن پول آنها افضل تر است، زیرا قربانی عمل پیامبر صلی الله علیه وسلم و مسلمین همراه ایشان بود، علاوه بر آن ذبح قربانی از شعایر الهی است، اگر مردم بجای آن صدقه بدهند در آنصورت این شعار تعطیل خواهد شد. و اگر صدقه دادن پول آن از ذبح قربانی بهتر می بود قطعا پیامبر صلی الله علیه وسلم آنرا برای امتش بیان می کردند چه با گفتار یا کردار، زیرا ایشان از بیان خیر برای امت امتناع نمی کرند، حتی اگر صدقه دادن با قربانی مساوی هم می بود باز ایشان آنرا بیان می کردند، چرا که صدقه دادن از سختی و زحمت قربانی آسان تر است، و ممکن نیست پیامبر صلی الله علیه وسلم از بیان کار آسان تر امتناع کرده باشند درحالیکه با کار سخت تر مساوی باشد، (در حدیث آمده که) در زمان پیامبر صلی الله علیه وسلم مردم به گرسنگی دچار شدند، ایشان فرمودند : «مَنْ ضَحَّی مِنْکُمْ، فَلا یُصْبِحَنَّ بَعْدَ ثَالِثَةٍ وَبَقِیَ فِی بَیْتِهِ مِنْهُ شَیْءٌ» یعنی : «هرکس از شما قربانی کرده است، نباید صبح روز سوم، چیزی از آن، در خانه اش، باقی بماند» سال بعد، مردم گفتند: ای رسول خدا! آیا مانند سال گذشته عمل کنیم؟ پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند : «کُلُوا وَأَطْعِمُوا وَادَّخِرُوا، فَإِنَّ ذَلِکَ الْعَامَ کَانَ بِالنَّاسِ جَهْدٌ، فَأَرَدْتُ أَنْ تُعِینُوا فِیهَا». «بخورید و به دیگران نیز بدهید و (برای خود) ذخیره کنید، سال گذشته مردم دچار قحط سالی شده بودند لذا خواستم که به آنها کمک کنید».

ابن قیم رحمه الله گفته : ذبح در موضع خود از صدقه دادن پولش افضل تر است.. در ادامه می گوید : .. برای همین اگر بجای ذبح هدی تمتع و قران به چند برابر قیمت بیشتر صدقه داده شود، باز جایگزین مقام آن نخواهد شد، و همینطور قرباین کردن».

أحکام الأضحیة والذکاة



👇📥👇

🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh
🆔 @MSalaf


الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة dan repost
بگو همانا نماز، قربانی، زیستن و مردن من از آنِ خدایی است که پروردگار جهانیان است،
« لا شَريکَ لَهُ » شریکی برای او نیست.

( الانعام / 163-162 )
🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh


الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة dan repost
👈 چگونگي توزيع گوشت قرباني

رسول اکرم صلي الله عليه و سلم در ابتدا از ذخيره کردن گوشتهاي قرباني بيش از سه روز نهي کرند و سپس آن را جايز دانستند.

رسول اکرم صلي الله عليه و سلم ميفرمايد: « إِنَّمَا نَهَيتُكُمْ مِنْ أَجْلِ الدَّافَّةِ الَّتِى دَفَّتْ فَكُلُوا وَادَّخِرُوا وَتَصَدَّقُوا »
(صحیح مسلم رقم 1971 )
«همانا شما را از ذخيره کردن گوشت قرباني بخاطر ورود صحرانشينان فقير به مدينه نهي کردم، پس ( از اين به بعد مي‌توانيد) بخوريد و ذخيره کنيد و صدقه دهيد.»

و در روايتي ديگري: «کلوا و أطعموا وادّخروا» «بخوريد و اطعام دهيد و ذخيره کنيد.» و در روايتي ديگر نزد مسلم، اين چنين آمده است: «کلوا و اطعموا واحبسوا و ادّخروا» «بخوريد و در راه خدا به نيازمندان بدهيد و ذخيره کنيد.»

با استناد به اين احاديث...

براي خانواده قرباني کننده مستحبّ است که ازگوشت قرباني بخورند و براي خودشان ذخيره کنند و مقداري از آن هديه بدهند و مقداري از آن به فقرا و نيازمندان صدقه دهند؛ و در شرع هم براي هر كدام از امور بالا ( ذخيره كردن - هديه دادن - صدقه ) مقدار مشخّصي تعيين نشده است.(يعني بستگي به خود صاحب قرباني دارد كه گوشت آن را چگونه توزيع كند.)

مناسب است که شخص قربانی کننده از قربانی خودش بخورد( و می‎تواند برای خودش ذخیره کند) و از آن صدقه دهد.

« فَکلُوا مِنْهَا وَ أَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِیر »
(حج/ 28)
پس خودتان از آن (قربانی) بخورید وبه بینوایان مستمند نیز بدهید.

« فَکُلُوا مِنْها وَ أَطْعِمُوا الْقانِعَ وَ الْمُعْتَرَّ »
(حج / 36)
از (گوشت) آنها بخورید، و (فقیران) قانع (غیر سائل) و (فقیران) سائل را اطعام کنید

رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: بخورید و به دیگران صدقه دهید و ذخیره نمایید.(صحیح مسلم رقم 1973)

به همين دليل بسياري از علما مستحب مي‎دانند كه قرباني به سه قسمت تقسيم مي‎شود:
يك قسمت براي خوردن، و يك قسمت براي هديه دادن (به خویشاوندان، دوستان و همسایگانش) و يك قسمت براي صدقه دادن (به فقرا و مستمندان).
.....................................................................


👈 از فروش گوشت قرباني و دادن دستمزد قصّاب از آن، نهي شده است.


شخص قرباني كننده اجازه‎ي فروختن پوست، پشم و يا گوشت قرباني را ندارد و همچنين نمي‎تواند دستمزد قصاب را از قرباني بپردازد.

از علی رضی الله عنه روایت است که گفت: « أَمَرَنِی رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ أَنْ أَقُومَ عَلَی بُدْنِهِ وَأَنْ أَتَصَدَّقَ بِلَحْمِهَا وَجُلُودِهَا وَأَجِلَّتِهَا وَأَنْ لَا أُعْطِیَ الْجَزَّارَ مِنْهَا . قَالَ : نَحْنُ نُعْطِیهِ مِنْ عِنْدِنَا»
بخاری (1717) ومسلم (1317).

« رسول الله صلی الله علیه وسلم به من فرمود تا عهده دار قربانی کردن بقیه‌ی شترهایش شوم، و گوشت و پوست و پالان (پشم) آن شترها را صدقه بدهم، و بابت دستمزد چیزی از گوشت و پوست و پالان به قصاب ندهم، و فرمود: ما دستمزد قصاب را خودمان پرداخت می‌کنیم».


امام شوکاني رحمه الله ميفرمايد: «از جمله (وأن لا أعطي الجازر منها شيئاً) در اين حديث ممكن است اينگونه برداشت شود که از حيوان قرباني شده به هيچ وجه چيزي به قصّاب داده نشود، اما منظور اين حديث، اين است كه از حيوان قرباني بعنوان دستمزد چيزي به قصّاب داده نشود؛ امّا به غير از آن (بعنوان صدقه يا هديه) اشکالي ندارد.»

امام قرطبي رحمه الله ميفرمايد: «با استناد به اين حديث پوست و پشم قرباني فروخته نميشود؛ چون جزئي از گوشت است و دادن پوست و پشم به قصاب بعنوان دستمزد حکم فروش دارد و اتّفاق همه علماء بر اين است که گوشت و پوست و پشم حيوان قرباني فروخته نميشود و فروش آن ممنو ع است.»


👇📥👇

🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh
🆔 @MSalaf


الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة dan repost
👈 کفایت حیوان قربانی


يك گوسفند و يا يك بز براي يك فرد و خانواده‎اش،
و شتر ‎يا گاو براي هفت نفر و خانواده‎هايشان مي‎باشد.

🔹 فرد مي‎تواند خانواده خود را در قرباني شريك كند .

ابو ايوب انصاري رضی الله عنه مي‎گويد : در زمان پيامبر هر فرد يك گوسفند را براي خود و خانواده اش قرباني مي‎كرد.
ترمذی (1505) وابن ماجه (3147).

جابر بن عبد الله رضی الله عنه مي‎گويد : ما همراه پيامبر مراسم حج انجام مي‎داديم و شتر را براي هفت نفر و گاو را نيز براي هفت نفر ذبح كرديم.
(صحيح مسلم رقم 1318)

🔹 اعضای یک خانواده می توانند مبلغی را جمع کرده و به پدر خود کمک کنند تا بتواند گوسفندی را خریداری کرده و قربانی کند؛ اما افراد متعدد نمی توانند روی هم پول ریخته و گوسفندی بخرند و به اسم همه قربانی کنند.
.............................................


👈 حکم جنین در شکم حیوان قربانی


اگر در شکم حيوان قرباني جنيني باشد،
همانا ذبح حيوانِ مادر، ذبح جنين هم محسوب ميشود

از ابي سعيد رضي الله عنه روايت است که فرمود:« سَأَلْتُ رَسُولَ اللَّهِ صلي الله عليه و سلم عَنِ الْجَنِينِ فَقَالَ « كُلُوهُ إِنْ شِئْتُمْ». وَقَالَ مُسَدَّدٌ قُلْنَا يا رَسُولَ اللَّهِ نَنْحَرُ النَّاقَةَ وَنَذْبَحُ الْبَقَرَةَ وَالشَّاةَ فَنَجِدُ فِى بَطْنِهَا الْجَنِينَ أَنُلْقِيهِ أَمْ نَأْكُلُهُ قَالَ « كُلُوهُ إِنْ شِئْتُمْ فَإِنَّ ذَكَاتَهُ ذَكَاةُ أُمِّهِ »
از رسول اکرم صلي الله عليه و سلم درباره جنين پرسيدم، رسول اکرم صلي الله عليه و سلم فرمود: «اگر دوست داشتيد آن را بخوريد.»
و در روايت ديگر گفتيم: اي رسول خدا همانا ما شتري را نحر يا گاو و گوسفند را ذبح ميکنيم و در شکم آنها جنين است؛ آنرا بخوريم يا بيرون بيندازيم؟ فرمود: « اگر خواستيد آن را بخوريد. همانا ذبح حيوانِ مادر، ذبح جنين هم محسوب ميشود.»
ترمذی (1476) و ابن ماجة (3199) و احمد (10950) و ابو داود (2828)


👇📥👇

🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh
🆔 @MSalaf




الکتاب و السنة بفهم سلف الأمة dan repost
👈 عيبهايي كه مانع صحّت و قبولي قرباني ميشوند:


1- حيوان کوري که کور بودنش واضح باشد.

شيخ محمد بن صالح العثيمين رحمه الله ميگويد: « حيواني که کوري چشمش بخاطر فرورفتگي يا بيرون آمدن و برجستگي آن، مشخّص و واضح باشد، براي قرباني درست نيست؛ اما اگر حيوان کور است ولي کوري آن آشکار و واضح نيست، کفايت ميکند؛ امّا بهتر و اولي‌تر است كه چشمش كاملاً سالم باشد؛... اما حيواني که شب‌کوري دارد يا چشمش ضعيف است و روزها مي‌بيند امّا شبها نمي‌بيند، شافعي‌ها به صراحت گفته‌اندکه کفايت ميکند؛ بخاطر اينکه کوريش واضح وآشکار نيست.»

2- حيوانِ بيماري كه بيماري‌‌اش ظاهر و آشکار باشد.

يعني حيوان دچار سستي و کسالت و کندي در حرکت و کم خوراکي باشد؛ و بيماري در بنيه و جسم حيوان تأثير گذاشته و دچار لاغري و ضعف گشته است.

اگر حيوان سر حال و چاق است ولي دچار بيماريهايي چون طاعون و آبله وکورکها و زخمها و گر و امثال آن مي‌باشد، باز هم جايز نيست زيرا ممكن است در اثر خوردن گوشتش، بيماري به انسان هم سرايت كند.

3- حيواني که لنگ است يا پايش شکسته است.

رسول اکرم صلي الله عليه و سلم شرط کرده است که بايد لنگي و شکستگي پايش آشکار و واضح باشد. بصورتيكه حيوان، هنگام راه رفتن و چريدن از ساير حيوانات عقب مي‌افتد و بدليل شکستگي شديد پايش نميتواند درست راه برود.

امام نووي رحمه الله در المجموع (8/400) ميگويد: «اگر شکستگي آن کم باشد، بصورتيكه از حيوانات ديگر عقب نمي افتد، اين شکستگي اشکال و ضرري ندارد.»(مانع قرباني كردن حيوان نميشود.)

4. حيوان لاغر و ضعيفي است که استخوانهايش مغز نداشته باشد.

استفاده از اين حيوان در قرباني جايز نيست؛ زيرا بنيه اينگونه حيوانات ضعيف است.

رسول اکرم صلي الله عليه و سلم ميفرمايد: «ولا العجفاء التي لا تنقي» يعني: «و جايز نيست حيوان لاغري که مغز استخوان ندارد.» لا تنقي: در آن نقي (مغز استخوان) نيست.


👈 حيواناتي كه قرباني كردن آنها كراهيت دارد (مكروه است):

1. المقابله :آن حيواني است که قسمت بالاي گوشش قطع شده است و تكّه گوشش آويزان است.

2. المدابره: آن حيواني است که يک طرف گوشش قطع شده است.

3. الشرقاء: آن حيواني است که گوشش از نظر طولي پاره شده است

4. الخرقا ء: آن حيواني است که گوشش به صورت دايره سوراخ شده است

5. حيواني که شاخش از نظر طولي و عرضي از بين رفته باشد.

6. حكم قطع شدن يا پاره بودن دُم و بینی نيز چنين است؛ اما بعضی از علماها می گویند مانعی نیست چرا که اثری روی حیوان ندارد والله اعلم

از عبيد بن فيروز روايت است كه ميگويد: قُلْتُ لِلْبَرَاءِ بْنِ عَازِبٍ رضي الله عنه حَدِّثْنِى بِمَا كَرِهَ أَوْ نَهَى عَنْهُ رَسُولُ اللَّهِ صلي الله عليه و سلم مِنَ الأَضَاحِىِّ. فَقَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلي الله عليه و سلم هَكَذَا بِيدِهِ وَيدِى أَقْصَرُ مِنْ يدِهِ « أَرْبَعٌ لاَ تُجْزِئُ فِى الأَضَاحِىِّ الْعَوْرَاءُ الْبَينُ عَوَرُهَا وَالْمَرِيضَةُ الْبَينُ مَرَضُهَا وَالْعَرْجَاءُ الْبَينُ ظَلْعُهَا وَالْكَسِيرَةُ الَّتِى لاَ تُنْقِى ». قَالَ فَإِنِّى أَكْرَهُ أَنْ يكُونَ نَقْصٌ فِى الأُذُنِ. قَالَ فَمَا كَرِهْتَ مِنْهُ فَدَعْهُ وَلاَ تُحَرِّمْهُ عَلَى أَحَدٍ.

به براء بن عازب رضي الله عنه گفتم: حيواناتي را که پيامبر صلي الله عليه و سلم براي قرباني كردن دوست نداشت يا از آن نهي ميکرد برايمان بگو ،گفت: پيامبر صلي الله عليه و سلم با دستش اينگونه اشاره نمود، در حالي که دست من کوتاهتر از دست ايشان است و فرمود: «چهار نوع حيوان براي قرباني جايز نيست:

1)حيوان کوري که کور بودنش واضح است.
2)حيوان بيماري که بيماري‌اش آشکار باشد.
3)حيوان لنگي که لنگي‌اش آشکار باشد.
4)حيوان لاغری که مخ و مغز استخوانش از بین رفته باشد.»

عبيد ميگويد به براء گفتم: من مکروه ميدانم که گوش (حيوان قرباني) معيوب و ناقص باشد. براء گفت: هر نقصي را در حيوان ناپسند ديدي آن را رها کن (و از قرباني کردن آن خودداري کن) بدون اينکه آن را بر کس ديگري حرام کني.



👇📥👇

🆔 @Manhaaj_Salaf_Saleh
🆔 @MSalaf

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

482

obunachilar
Kanal statistikasi