#بازخوانی یادداشت ناهید تاج الدین در تیرماه ۹۶ / هفته نامه صدا
نزدیک کردن دموکراسی به نان شب مردم
⭕️ناهید تاج الدین /نماینده اصفهان
🔹حماسه 29 اردیبهشت حماسه ای بی نظیر و بستر ساز یک تحول عظیم بود ، حماسه ای که تا سالها برای تحلیلگران حرف دارد و تا مدتها باید از آن رمز گشایی سیاسی نمود .
🔹رقبای دولت در این انتخابات بر شکاف های اجتماعی چون سه شکاف طبقاتی ، شکاف دولت – ملت و شکاف مذهبی سرمایه گذاری کردند و سعی نمودند با تقسیم مردم به 4 درصد و 96 درصد ، تخریب دولت و دستاوردهای آن ، دولت را زمین گیر کنند ، آنها بر شکاف های اجتماعی موج سواری سیاسی کردند و با چند پاره کردن جامعه می خواستند کسب رای کنند .
🔹آنها می خواستند بر ویرانه های سرمایه اجتماعی، دولت خود را بنا کنند اما همه شاهد بودیم که مردم میان وعده های یارانه ای و ثبات اقتصادی به ثبات اقتصادی رای دادند و امنیت همه جانبه از جمله امنیت اقتصادی را مقدمه تامین نیازهای معیشتی خود دانستند .
🔹از دیگر سو مردم پای صندوق های رای میان امنیت و آزادی ارتباط معناداری برقرار کردند.
🔹در این انتخابات توسعه سیاسی با توسعه اقتصادی و دموکراسی با توسعه پیوند خورد و به روایتی مفهوم دموکراسی به مفهوم " نان شب مردم " نزدیک شد .
🔹و کار مهم دولت دوزادهم آنست که بتواند با نزدیک کردن مفهوم دموکراسی به مفهوم " نان شب مردم " با رویکرد توسعه محور برای دموکراسی نهادسازی کند .
🔹نباید دوباره پس از هشت سال در تحلیل های اصلاح طلبان عنوان شود " ما نتوانستیم دموکراسی را به نان شب مردم ترجمه کنیم "
🔹اهتمام دولت دوازدهم باید همین ترجمه دموکراسی به نان شب مردم باشد .
🔹خوشبختانه آقای روحانی نختسین رئیس جمهوری بود که در همایش اقتصاد ایران در 14 دیماه 1393 گفت :
" در کشور ما سالها و دهه هاست که اقتصاد به سیاست خارجی و داخلی یارانه میدهد ، اقتصاد ما تا کی باید به سیاست یارانه بدهد ؟ باید یک دهه امتحان کنیم و از سیاست داخلی و خارجی به اقتصاد یارانه بدهیم تا ببینیم زندگی ، معیشت و اشتغال جوانان مردم چگونه خواهد شد ؟
این دیدگاه خود مقدمه " دولت رفاه " است و " دولت رفاه " مقدمه توسعه يافتگی
🔹در حقیقت تنها بوسیله یک " دولت رفاه " می توان دموکراسی را به نان شب مردم ترجمه کرد
🔹 دیدگاهی که به "دولت رفاه" معتقدست دیدگاهی ست که در آن قرارست سیاست ، امنیت اقتصاد و امینت اقتصادی را تامین کند ، امنیتی که برای مردم در انتخابات 29 اردیبهشت بسیار حساس و سرنوشت ساز بود .
🔹بعنوان یک عضو کمیسیون اجتماعی این را اضافه کنم که همه جامعه شناسان در این مقطع معتقدند با توجه به شتاب گرفتن تغییرات اجتماعی و به تبع آن افزایش آسیب های اجتماعی بزودی هم سیاست و هم اقتصاد باید به اجتماع و وضعیت اجتماعی یارانه بدهد.
🔹مدیریت آسیب های اجتماعی در ایران نیازمند توانمند سازی اقشار مختلف مردم و افزایش سطح رفاه اجتماعی ست ، این مردم یک " دولت رفاه " کارآمد میخواهند ، باید برای توسعه ایران کابینه دوازدهم را بر پایه یک دولت رفاه کارآمد چینش کرد .
🔹در کابینه جدید به وضعیت اجتماعی و به رفاه اجتماعی باید یارانه داد ، در کابینه جدید بر روی توانمند سازی زنان باید تمرکز داشت ، در کابینه جدید توسعه انسانی را باید جدی تر دنبال کرد .در کابینه جدید مشارکت جوانان را بیشتر جذب و بهتر جلب کرد ، در کابینه جدید به آسیب های اجتماعی باید بیشتر توجه کرد ، در کابینه جدید تبعیض های سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی را ریشه کن کرد .
🔹آقای روحانی باید برای یک لحظه فکر کند دولت ایشان آخرین فرصت توسعه در ایران است ، این آخرین فرصت را دریابد و درک کند و برای لحظه لحظه آن برنامه ریزی و مدیرت زمان داشته باشد .
🔹باید هم کار خوب کرد و سیاستگذاری درست و عقلانی داشت و هم خوب کارکرد و مدیریت جهادی داشت ، در حقیقت بهره وری ترکیبی است از اثر بخشی و کارایی ، انچه در این سالها از دولت دیده ایم و نیازمند تمدید آن و البته شتاب گرفتن اش هستیم .
🌱
@Nahid_tajedin