🔴
اختلاف در سایه؛ ماهیت بحران دیپلماتیک میان امارات و ایتالیا
منتشر شده توسط
الجزیره
👈
قسمت نخست
🔻 25 ژوئن بود که یکی از اعضای کمیته ی دفاعی پارلمان ایتالیا گفت:
امارات متحده عربی به ایتالیا تا 2 ژوئیه مهلت داده است که نیروهای نظامی خود را از پایگاه نظامی المنهاد خارج نماید. البته اخراج نیروهای ایتالیایی از امارات، تنها تدبیر تنبیهی ابوظبی برعلیه رم در هفته های اخیر نبوده است.
🔻 این کشور در ماه مارس گذشته، آندرا کونستانتینو تاجر 49 ساله ایتالیایی را به همراه همسر و دختر سه ساله اش دستگیر و به مدت 4 ماه در بازداشت قرار داد. علیرغم تلاش های سفارت ایتالیا در ابوظبی، تاکنون امارات به صورت رسمی هیچ اطلاعی در این مورد به دولت ایتالیا نداده است.
🔻 در اقدام جنجالی دیگر ،
امارات در اوائل ماه ژوئن از عبور هواپیمای حامل وزیر دفاع و برخی نظامیان ایتالیا که قصد سفر از طریق آسمان امارات به افغانستان داشتند را صادر نکرد. این تحریم هوایی ناگهانی، خشم ایتالیا را در پی داشت و منجر به احضار سفیر امارات در رم به وزارت امور خارجه شد. اما ابوظبی به نارضایتی ایتالیا توجهی نکرد و در اقدامی دیگر به ایتالیا اولتیماتیوم خروج از پایگاه نظامی المنهاد را داد.
تمامی این اقدامات بیانگر کاهش چشم گیر روابط سیاسی بین دو کشور است.
🔻 اما نکته قابل توجه در دعواهای سیاسی میان دو طرف، خودداری امارات از انتشار هرگونه اظهار نظر رسمی در این رابطه است. اگرچه تاکنون هنوز دو طرف از ارائه توضیحات رسمی در مورد ماهیت بحران سیاسی پیش آمده خودداری کرده اند، اما یکی از مقامات رسمی ایتالیایی در مورد ماهیت این اختلافات، نکاتی را ارائه کرد.
🔻
یکی از نمایندگان مجلس ایتالیا از اقدام اخیر وزیر خارجه کشورش در ممنوعیت صادرات تسلیحات نظامی به امارات انتقاد کرد زیرا وی بر این باور است که ارزش سرمایه گذاری های نظامی ایتالیا در دو کشور حاشیه خلیج فارس به 58 میلیارد دلار رسیده است و با عقب نشینی از این بازار، فرانسه مشتاقانه به سمت این دو کشور سوق پیدا می کند. از اواخر سال 2020 پس از لغو مجوز صادرات تسلیحات نظامی ایتالیا به امارات، روابط دیپلماتیک میان دو کشور رو به وخامت گذاشت.
🔻 این قانون که با هدف عدم نقض حقوق بشر برای اولین بار در ایتالیا اجرا شد،
فروش تسلیحاتی همچون موشک، بمب و سایر تجهیزات نظامی را که ارزشی معادل 485 میلیون دلار داشت را به امارات ممنوع کرد. علت لغو مجوز صدور نیز ترس از استفاده از این تجهیزات در جنگ یمن بر علیه غیر نظامیان اعلام شد. اما با همه این حال
علت اصلی اختلافات میان امارات و ایتالیا از سال 2006 آغاز شد. زمانی که امارات مجوز خرید سهام شرکت هواپیماسازی Piaggio ایتالیا را اخذ کرده بود.
🔻
هدف امارات از خرید این سهام به این واقعیت بازگشت داشت که امارات به دنبال خرید هواپیماهای بدون سرنشین از آمریکا بود اما واشنگتن تمایلی به فروش این هواپیماها نداشت. بر همين اساس امارات با اين شركت قرار داد بست که تا سال 2016 هشت هواپیمای بدون سرنشین مجهز را تحویل بگیرد. ارزش این معامله 316 ملیارد یورو اعلام شده بود.
#امارات
#سیاست
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies