انسان شناسی برای تغییر، عمل و رهایی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan



Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


شروع فرایندی برای ۱۰ سال آینده


زین روی حال که شاعر با جسارت فراوان - نقل به مضمون - «از آشتی دنیای مدرن و جهان اساطیری» (ص. ۵۲۳) سخن می گوید، من نیز همراه او خواهم شد - و در کنار نقدهایی چند - نوری بر مفاهیم و ساختار جهانی کهن خواهم انداخت که ما را شیفته علم مدرن، فلسفه تحلیلی، نظریه انتقادی، فناوری، منطق و...و... می کند.

اما آن جهان در ژرفا که برمبنای نظمی دقیق، توان انتقادی ما، نیز ساختارهای محدودکننده زندگی مان را روشن و شفاف مشخص می سازد؛ جهانی که در آن پشت پرده قرار گرفته، اینک چه جهانی است و چه ویژگی ها و ساختاری دارد؟

پس در پاسخ به این سوال، به خصوص به دفاتر پنجم و ششم کتاب ارجاع خواهم داد همراه با مثال هایی واقعی از انسان هایی (در میدان تحقیقاتی پروژه های انسان شناختی ام) که نقشه شناختی آنها در آن پشت پرده بر من روشن شده (تاحد زیادی ناشی از لطف هستی بر من).

درضمن این جهان پشت پرده (و به زبان شاعر: تویه)، از نظر من نقشه راه این زنان و مردان شده و به آن ها کمک کرده تا شیوه مبارزه و حق تعیین سرنوشت زندگی شان را به دست گیرند.

تاکید می کنم و در جلسه رونمایی نیز اشاره موکدی خواهم کرد به الزامات زیستن در عصر مدرن و اینکه برای رهایی بخشی از قید نیروهای تاریک استبداد، خشونت سیستماتیک و... ژرفا و عمق این‌ نقشه پنهان، چراغ راه ماست؛ چراغی که می درخشد - و به قول شاعر - در پی آن «شیشه او را گهی ها می کشم» (ص. ۵۸۴).


با کتابی شعرگونه اما بسیار جذاب و متفاوت روبرو شدم با پانوشت هایی روشن و قلمی شفاف که حاکی از نگاه گرم شاعر گرانقدر کتاب است: جناب آقای جعفری و درکنار ابیات شان، پانوشت هایی تحلیلی، فلسفی و مفهوم پردازی شده در شرح ابیات.

نقطه مزیت مثنوی سروده شده توسط ایشان، بی شک درکی جامع و سراسربین از مجموعه ای وسیع معماهای فلسفی و مسائل انسان معاصر است.

بر همین مبنا در جلسه رونمایی این مثنوی خلاقانه و پرسش برانگیز، قصد دارم، در پرتو رویکردی انسان شناختی، اسطوره شناختی و اختربینانه، مدل دوگانه رویه و تویه شاعر را رنگی دیگر زنم.


شهر فلسفه ایران dan repost
🏛 شهر فلسفۀ ایران برگزار می‌کند:
🛎 جلسۀ رونمایی از مجموعه شعر مثنوی آدم‌ها
📢 شاعر و نویسنده: هادی جعفری امان‌آبادی
📣با حضور: حسن محدثی، اکبر جباری، مانی کلانی
🎤همراه با قرائت یادداشتی از دکتر نصرالله حکمت
🗓 پنجشنبه‌ 24 آبان 1403
⏰ ساعت 16
برای ثبت نام لطفاً به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
ثبت نام
ثبت نام
ثبت نام

#هادی_جعفری
#حسن_محدثی
#اکبر_جباری
#مانی_کلانی
#نصرالله_حکمت
#مثنوی_آدم‌ها

برای اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس بگیرید:
☎️ 021-22053556
📞09361135000

نشانی: تهران، بلوار نلسون ماندلا (شمالی)، کوچۀ گلدان، پلاک 5، طبقۀ 3
www.philosophycity.ir


ابتدا صلح کوچک و‌ سپس در دوران پساترامپ صلح بزرگ. دوران پساترامپ بیانگر مسائل حل نشده نظام سرمایه داری (از ج.ج.دوم بدین سو) هست که با صلح های موقتی، کوچک و مصلحتی حل و فصل نمی شود.

ابتدا جنگ بزرگ و سپس با متنبه شدن بشریت بخاطر حرص در مصرف و به اشتراک نگذاشتن سرمایه دزدیده شده (ضمن همان فرایند معروف به انباشت سرمایه) صلح بزرگ.

همانطورکه همیشه گفته ام‌ زمان‌ زیادی نمانده.






و نتیجه کار :






سلام بر همگی؛

نمونه ای از فرم های راهبری 👇 که مشابه آن در انتهای کارگاه برای حاضران در کارگاه تهیه خواهد شد....

امشب نیز درمورد شیوه و مدل راهبری در کارگاه و پس از اتمام کارگاه لایوی برگزار خواهد شد......

انسان شناسان متعهد ‌به راهبری، حمایت و یاری هستند.
همیشه، همه‌ جا

#عمل_کنیم




طرح درس کارگاه

کارگاه شامل دو جلسۀ ۴ ساعته است که به فاصلۀ دو هفتۀ از همدیگر برگزار میشود.

الف. بخش اول؛ از مبانی نظری توسعه پایدار تا تمرین هایی برای پایدارماندن

الف. بخش اول این کارگاه ۸ ساعته، مشتمل بر ۴ ساعت اول آن، اختصاص خواهد داشت به:

الف.۱. مقدمه ای بر نظریه کل گرا؛ آشنایی اولیه با مبانی و‌ مقدمات (۱ ساعت)

۱. ارائه دقیق و با تفصیل و جزییات از مفاهیم کلیدی پیش نیاز کارگاه: تاب آوری، کیفیت زندگی، فضای امن، پایداری، مقاومت و توسعه پایدار، کل نگر و بومگرا،
۲. ارائه به اجمال جهان بینی فلسفی، چهارچوب شناختی و مبانی نظری و گفتمانی توسعه پایدار و نگرش یکپارچه و کل گرا (Integral Theory) عطف به آموزه های دانش انسان شناسی،
۳. تمرکز روی مفهوم کانونی فضای امن و باکیفیت همچون نقطه آغازین، پیش ران و گرانیگاه اصلی توسعه پایدار، و
۴. ارائه دسته بندی ۶گانه، کل نگر و یکپارچه همراه با مثال های متنوع از انواع فضاهای
امن و باکیفیت زندگی.

الف.۲. برگشت به تاریخچه‌ زندگی؛ ردیابی
فضاهای امن‌ زندگی
(۱.۵ ساعت)

۵. تمرین کارگاهی با حاضران در کارگاه عطف به شناخت و مشخص ساختن فضاهای باکیفیت و منحصربفرد در زندگی شان؛ نظر به تجربیات زیسته و کسب شده در سیر زندگی آنها، و
۶. ارائه تحلیلی از میزان قدرت یا آسیب
پذیری فضاهای باکیفیت زندگی.

الف.۳. بسوی پایداری برای حل مسائل زندگی؛ از راهکارها تا تمرین راهکارها (۱.۵ ساعت)

۷. در گام بعد به کمک مثال های متنوع و فراوان: مساله مند کردن چالش های زندگی بگونه ای که از خلال گفت و‌ گوهای شکل گرفته در کارگاه و با راهبری مدرس کارگاه، حاضران در کارگاه بتوانند یک یا چند چالش متناسب با شرایط محیط کار و زندگی خود را اولویت بندی و تعریف کرده، آن را برای خودشان روشن ساخته و درمورد مسائل مبتلابه خودشان، به درکی جامع، اولویت بندی و وزندهی برسند، و
۸. به کمک مثال های کاربردی، نشان دادن اینکه بشرط توسعه، تقویت و پایدارساختن فضاهای باکیفیت زندگی، می توان به حاضرین در کارگاه، این امکان، توانایی و قدرت را داد تا مواجهه ای سازنده با چالش ها و مسائل زندگی شان داشته باشند و سرانجام،
۹. مشخص کردن تمرین هایی برای مشارکت کنندگان در کارگاه، به هدف توسعه، تقویت و پایدارساختن فضاهای امن و باکیفیت زندگی.

ب. فرصت تنفس دو هفته ای: تمرین و تأمل به همراه coach و راهبری آنلاین

فاصله دو هفته ای تا جلسه ۴ ساعته دوم کارگاه، فرصتی هست برای انجام تمرین های مشخص شده در جلسه اول کارگاه: تامل درمورد اینکه امکان حل مسائل زندگی کاری، خانوادگی، حرفه ای، تحصیلی و...، چقدر با تقویت فضاهای باکیفیت زندگی ممکن است؟ و اگر آری، چگونه؟
📌در این فرصت دوهفته ای تا شروع ۴ ساعت جلسه دوم کارگاه، کوچ فردی آنلاین توسط مدرس کارگاه پیش بینی شده ولذا شرکت کنندگان در کارگاه، نظر به تمرینات مشخص شده برای آن ها در جلسه اول کارگاه، پرسش ها، دشواری ها، تاملات و پاسخ های نظری یا عملی شان‌ را بصورت آنلاین می توانند با مدرس کارگاه درمیان بگذارند و راهنمایی های لازم را داشته باشند.

ج. آغازی بر تغییر؛ آماده سازی نقشه راه

در جلسه ۴ ساعته دوم کارگاه - بنا به ماهیت تمرینی و عملی جلسات کارگاهی - حاضرین در کارگاه نظر به فرصت تنفس، تأمل و تحقیقی که در طول دو هفته تا برگزاری جلسۀ دوم کارگاه برایشان فراهم شده است، ایده های جدید، نوآورانه، ناتمام یا روی زمین باقیماندۀ خود، یا هرشکل از ابتکار عمل برای حل مسائل زندگی شان‌ (مشخص شده در جلسه اول کارگاه را) طرح می کنند و درمورد امکانپذیری اجرایی شدن این ایده ها - درمسیر پایداری فضاهای امن و باکیفیت زندگی و ارتقاء تاب آوری شان در برابر بحرانهای فراگیر کشورمان ایران - راهنمایی های لازم توسط مدرس کارگاه مطرح خواهد شد.
📌در ۴ ساعت دوم کارگاه، با مشخص ساختن نقشۀ راه تک تک حاضران در کارگاه توسط مدرس کارگاه، آنها آماده هستند تا گامهای بعدی coach فردی و جمعی را در سری بعدی دوره های آموزشی خانۀ امکان، تجربه کنند و در سری بعدی این دوره های آموزشی، بتوانند پروژه های معنادار زندگی خود یا تغییراتی در شیوه زندگیشان را، با مشارکت خانۀ امکان، به شکلی عملیاتی از مرحلۀ طراحی - قدمی به جلو - عملیاتی سازند.

نکته مهم: تعداد‌ مشارکت کنندگان در جلسات کارگاه برای حفظ کیفیت کارگاه، بین ۱۰ تا ۱۲ نفر خواهند بود.








Khaneh_emkan dan repost
تعادل در زندگی، کلید تاب‌آوری و رشد است 
کارگاهی برای ارتقای کیفیت زندگی با خلق تعادل

در دنیای پرچالش امروز، پیدا کردن تعادل بین کار و زندگی، خلاقیت فردی و اهداف جمعی، و خواسته‌های شخصی و همکاری با دیگران ضروری است. بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و شخصی می‌توانند ما را در تصمیم‌گیری و یافتن راه‌حل‌های مناسب سردرگم کنند. با این حال، با کشف مسیر منحصربه‌فرد زندگی خود و ایجاد فضاهای امن، می‌توانیم تاب‌آوری و تعادل را در زندگی‌مان برقرار کنیم.

جلسات معارفه آنلاین کارگاه ((راهبردهای پایدار برای ارتقای کیفیت زندگی)) برگزار شد. شما نیز اگر به دنبال یادگیری ابزارها و روش‌های عملی برای ساختن یک زندگی‌ معنادار، متعادل و باکیفیت هستید؛ تا تاریخ 1403/06/25فرصت دارید در کارگاه حضوری ثبت نام نمایید.

کسب اطلاعات بیشترباشماره 09102068509 در تماس باشید .
لینک ثبت نام:
https://survey.porsline.ir/s/53nLMs3p




در این روزگار دشوار، پایداری و مقاومت واژگانی هستند که خوب می دانیم چرا و چگونه کاملا از معنا تهی شده اند ولذا ربط دادن آنها به زندگی، میل به زیستن، سرپاماندن، تسلیم نشدن و مبارزه، اراده ای پولادین می خواهد.

لذا بر آن شدم با حمایت سرکار خانم آمال موسوی، بنیانگذار و مدیرعامل محترم خانه امکان ‌و همکاران محترم شان، جهان پایدار و پایدار زیستن را با عینک ایرانی، شرحی مجدد دهم، درضمن تجربه زیسته ام از فراگیری مبانی دانش های کهن، من را از عدد هفت غافل نساخت، همچنین ۶ جهت برهم زننده تعادل میان وجوه گوناگون واقعیت اجتماعی که همچون اثر انگشتی منحصربفرد، هرکدام از ما به شکلی در این بی تعادلی های ۶گانه گرفتار شده ایم.

زین روی در جلسات معارفه کارگاه پیش رو، شرحی مختصر خواهیم داشت بر آنچه در این کارگاه قصد آن دارم تا به توان و قدرت شما اضافه کنم:

شناختی تمام و کمال از چالش های سهمگین جهان اجتماعی که شما را در چنبره خود (هرکس به شکلی منحصربفرد) گرفتار کرده است و اینکه چگونه می توانید در ذیل هرکدام از محورهای زیست متعادل، امکان رهایی از ساختارهای ظلم، جبر و محدودیت اجتماعی و فرهنگی را، روبسوی توسعه پایدار، محقق کنید.


#بنگلادش
#توسعه_پایدار
#مطالعات_توسعه
#نقد_سیاسی

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.