دکتر مصطفی معین


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


کنشگری مدنی در حوزه های علم و پژوهش، فرهنگ و اخلاق، اجتماع و سیاست

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri




"در سوگ یک مبارز"
آقای محمد بسته نگار (۱۳۲۰– ۱۸ تیر ۱۳۹۷)از مبارزان دیرین نهضت ملی و اسلامی، که بارها در قبل و بعد از انقلاب به زندان و تبعید در هر دو رژیم محکوم شد به دیدار خدایش شتافت. او داماد مجاهد بزرگ طالقانی و چون او نماد صدق و صفا و جهد و جهاد در مبارزه با استبداد و استعمار بود. فقدان غیر قابل جبرانش را به همسر و فرزندان عزیز، دوستان و یاران و ملت ایران تسلیت می گویم.
🌹🌹"روحش شاد و راهش پر رهرو باد"🌹🌹

"قافله عمر"
فریاد که از عمر جهان هر نفسی رفت
دیدیم کزین جمع پراکنده کسی رفت

شادی مکن از زادن و شیون مکن از مرگ
زین گونه بسی آمد و زین گونه بسی رفت

آن طفل که چون پیر ازین قافله درماند
وان پیر که چون طفل به بانگ جرسی رفت

از پیش و پس قافله ی عمر میاندیش
گه پیشروی پی شد و گه بازپسی رفت

ما همچو خسی بر سر دریای وجودیم
دریاست چه سنجد که بر این موج خسی رفت

رفتی و فراموش شدی از دل دنیا
چون ناله ی مرغی که ز یاد قفسی رفت

رفتی و غم آمد به سر جای تو ای داد
بیدادگری آمد و فریادرسی رفت

این عمر سبک سایه ی ما بسته به آهی ست
دودی ز سر شمع پرید و نفسی رفت(سایه)

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
پ.ن - تصویر به عیادت من و همسرم از مرحوم بسته نگار در منزل او مربوط می شود، که همسر و فرزند گرامی اش نیز حضور دارند.




"درد مردم"
فرزانه آیینی | خبر‌نگار
 با مصطفی معین درباره شکل‌گیری موجی از نارضایتی‌های اجتماعی که در ماه‌های اخیر شاهد بروز و ظهور آنها هستیم به گفت‌وگو نشستیم. او بر این باور است که برخی امید مردم را نشانه گرفته‌اند و می‌خواهند با زدن دولت و ساقط کردن آن، قدرت را در دست بگیرند. او .. می‌گوید: دولت روحانی حلقه بسته‌ای است که نه مشورت می‌کند و نه مشورت می‌پذیرد!  این ژنرال جریان اصلاحات گفت‌وگوی مسئولان با مردم را بهترین راه برای همراه و همدل نگاه داشتن مردم با حاکمیت و مسئولان می‌داند وهشدار می‌دهد: وقتی مسئولان با مردم صحبت نکنند و به فریاد آنها گوش ندهند، نتانیاهو و ترامپ می‌آیند و در رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی مردم ما را مخاطب قرار می‌دهند، تحریک می‌کنند و به‌اصطلاح رهنمود می‌دهند!
*
* انتخابات ما در این میان دچار مشکل است. هم جامعه از نظر حضور و انتخاب آگاهانه در عرصه انتخابات مشکل دارند و هم نمی‌توانند به‌صورت آزادانه افراد مورد نظر را انتخاب کنند. * شرایط فعلی جامعه ما هم مشابه وضعیت انسانی است که بیماری او مزمن شده است؛ * من به‌جد معتقدم که باید درد دل مردم را از زبان خودشان، شنید. با شنیدن و شناخت دردهاست که می‌توان راهکارهای مؤثر و کارشناسانه برای رفع آنها اندیشید. * مخالفت و اعتراض نشان‌دهنده پویایی و زنده‌بودن جامعه است، جامعه زنده‌ای که معترض است به دیده نشدن، به فشار فقر و بیکاری، فساد و تبعیض در انواع و اقسام آن، اعتراضی که اگر پاسخ مناسبی دریافت نکند، شاید نشود آن را مدیریت کرد. * بنای کار براساس شایستگی و کار جمعی باشد و نه اکتفا کردن به یک حلقه بسته و محدودی از آشنایان و رفقای سیاسی قدیمی، اما این وعده‌ها مغفول مانده است! * اینکه می‌آیند شعار می‌دهند که ماجرای اصلاح‌طلب یا اصولگرا تمام شد، بگویند برای آینده کشور چه چشم‌اندازی درنظر دارند؟ اینکه راه‌حل نیست، این حذف صورت مساله است! * متأسفانه هم در جریان اصلاح‌طلب و هم اصولگرا، رانتخواری، قدرت‌طلبی و یا بی‌تفاوتی نسبت به درد و رنج مردم کم و بیش وجود داشته و احتیاج به اصلاح دارد. * دشمن واقعی درون خود انسان است نه در جامعه و در مدیریت ما جای دارد و نه در بیرون از مرزها. * من عضو شورای سیاستگذاری اصلاحات نیستم ولی تجربه و پلی است بین شرایط موجود فقدان فرهنگ و تجربه تحزب تا رسیدن به فرهنگ و ساختار دمکراتیک؛ * گفت‌وگوی ملی ضروری‌ترین راهبرد برای رفع مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است.
♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️
پ.ن - سالگرد فاجعه هجوم مغول وار به کوی دانشگاه تهران را تسلیت می گویم!




۱۳ تیر ماه روز"جشن تیرگان"است که به روایتی روز کمان کشیدن آرش کمانگیر و پرتاب تیر از فراز البرز برای تعیین مرزهای شرقی ایران زمین در جنگ با توران بوده است‌. روایت دیگری آن را به فرشته باران یا "تیشتر" و نبرد همیشگی میان نیکی و بدی مربوط دانسته است. این جشن در کنار آب‌ها، همراه با مراسمی وابسته با آب و آب پاشی و آرزوی بارش باران در سال پیشِ رو و با خواندن شعر زیر انجام می شده است: "تیر برو باد بیا، غم برو شادی بیا، محنت برو روزی بیا، خوشه مرواری بیا!". این روز هنوز هم در استان هائی مانند مازندرن، فارس، یزد، سمنان طی مراسمی جشن گرفته می شود.
همچنین ابوریحان بیرونی در آثارالباقیه، جشن تیرگان را روز بزرگداشت مقام نویسندگان در ایران باستان دانسته است.
امروز هم کار کارستان فوتبالیست های ایرانی در دفاع از دروازه تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۸، به نوعی تکرار جانفشانی آرش کمانگیر قهرمان اسطوره ای ایرانیان در دوره باستان تلقی می شود.




جنایت کِی رَوَد از خاطر و یاد!
در تاریخ ۱۲ تیر ماه ۱۳۶۷، ناو وینسنس آمریکائی با شلیک دو موشک، هواپیمای مسافربری ۶۵۵ IR ایران را در در داخل کریدور هوایی بین‌المللی پروازی سرنگون کرد. تمامی ۲۹۰ سرنشین هواپیما که شامل ۴۶ مسافر غیر ایرانی و ۶۶ کودک و نوزاد بودند در این جنایت هولناک جان باختند. این ناو جنگی از آن سوی کره زمین در سفری صلح دوستانه با ماموریت دفاع از منافع حیاتی آمریکا و احترام به حقوق بشر به خلیج فارس اعزام شده بود. به همین منظور نیز در پایان دوره خدمت فرمانده انسان دوست و با کفایت آن ناو جنگی، "نشان لیاقت" از سوی رئیس جمهور وقت آمریکا به او اعطا شد!
《...واین است داستان انسان دوستی، اخلاق و حقوق بشر در عصر علم و تکنولوژی و فرهنگ و تمدن و...》!؟
در چنین فضای ددمنشانه ای است که گفته شیخ الرئیس ابن سینا را باید مورد توجه قرار داد: "من در میان موجودات از گاو می‌ترسم زیرا عقل ندارد ولی شاخ دارد"! یعنی به دور از شعار و احساسات و با عقلانیت و تدبیر و بر پایه منافع ملی اقدام کرد.
🐺🏛🐺🏛🐺🏛🐺🏛🐺🏛🐺🏛🐺🏛🐺🏛🐺 《چه تلخ و جانگداز است قصّه، ای دوست!
چه گویم از دَد و از دَدمنش‌ها،
چه گویم از خبیثان ، بدمنش‌ها،
چه گویم از پَلیدی از شقاوت،
چه سان گویم از آن اوج جنایت،
چه تلخ و جانگدازست قصّه، ای دوست!
بسوزد سینه ها را غُصّه ای دوست،
و....!
جنایت کِی رَوَد از خاطر و یاد...》!




🎺شیپور عدو!🎺
در بهمن ۱۳۹۵، مصاحبه ای با روزنامه همبستگی داشتم که با عنوان "کارشکنی رقیب برای روحانی فرصت است"، در صفحه اول آن روزنامه انعکاس یافت. منظورم بیشتر رقیبان انتخاباتی روحانی و محافظه کاران داخلی و دولت موازی بود که اخبار کارشکنی آنها را در یکسالی که از انتخابات ریاست جمهوری گذشته است دیدید و شنیدید! اول بلوائی را برعلیه دولت در مشهد به راه انداختند که ترکش های آن دامن خودشان را گرفت و به دنبال آن بر موج نارضائی جوانان و جامعه سوار شده و به تنش های خیابانی افزایش قیمت ارز و سکه و...دامن زدند! البته روحانی نتوانست از این فرصت های تحمیلی بهره گیری کند. دولت بجای اطلاع رسانی سریع و گفتگوی شفاف و صادقانه با مردم و مدیریت بحران، چهره ای ضعیف، غیرپاسخگو و مستاصل از خود به نمایش گذاشت. در مقایسه، رقیبان متخاصم خارجی نظام(مثلث ترامپ، بن سلمان و نتانیاهو و تروریست های محلی و خائن آنها) از این ضعف و غفلت به خوبی سوء استفاده کردند. ترامپ با نواختن بلند شیپور تهدید و تحریم و تجاوز... ، ابتدا رقبای داخلی دولت را به عکس العمل تند واداشت، سپس آنها را به انفعال و بعد با چرخشی سریع و دور از انتظار به اعلان حمایت سراسری از دولت روحانی کشاند!
📣🎺📣🎺📣
《روزی که شیپور عدو آواز زیر و بم کند/ سردار افخم خم کند ، سردار اکرم رم کند*》!🎺📣🎺📣🎺
البته از نظر من هنوز هم فرصت باقی است و ضروری است که شخص روحانی و بلکه مسئولان نظام با صداقت، شفاف و صمیمانه با مردم و نخبگان وارد گفتگو شوند. در این گفتگوی ملی، عملکرد گذشته، رویکردهای سیاسی - اجتماعی و اقتصادی کشور و سیاست خارجی را مورد نقد علمی، بازنگری و تجدید نظر قرار دهند، از جمله ساختار استصوابی و قانون انتخابات را اصلاح کنند و در هر مرحله مسائل و دلایل فساد و فقر و تبعیض و جور و ستم و راه حل ها را با جامعه در میان گذارند. از این طریق است که می توان اعتماد عمومی سلب شده و سرخوردگی ها را رفع کرد، تهدیدات خارجی را دفع نمود و به اعتراضات منطقی نسل جوان کشور پاسخی موثر و قانع کننده داد!
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

پ.ن -* شعر از کتاب "قراگزلوهای همدان" نوشته پرویز اذکائی




《گفتگوی ملی》
"ما قصه ی دل جز به بر یار نبردیم 
وز یار شکایت سوی اغیار نبردیم 
معلوم نشد صدق دل و سر محبت 
تا این سر سودازده بر دار نبردیم"(سایه) 
🍏🌹🍏🌹🍏🌹🍏🌹🍏🌹🍏🌹🍏🌹🍏🌹
* اکنون هم آغاز گفتگوی ملی راهی است برای رسیدن به تفاهم، همدلی، امید اجتماعی و توافق بر اهداف و آرمان های مشترک!
* گفتگوی ملی ضروری ترین راهبرد رفع بی اعتمادی، اختلاف، خشونت و درگیری است!
* گفتگوی ملی راهکاری برای رسیدن به راه حل مسائلی چون فقر، نابرابری، بیکاری، فساد و مدیریت آسیب های اجتماعی است!
* گفتگو از هر طرف و از هر سو : حکومت با مردم، نخبگان با جامعه و همه با هم...!


"یادبود یک روشنفکر مبارز"
خبر اسفبار درگذشت دکتر سید علی اصغر صدر حاج سیدجوادی در روز سه شنبه ۵ تیرماه ۱۳۹۷، من را به خاطرات حدود ۴۰ سال قبل برد. او به عنوان یک نویسنده، روزنامه نکار و حقوق دان شجاع هفته نامه جنبش را در سال ۱۳۵۷ منتشر می کرد و بسیار متین و صریح از دیکتاتوری رژیم پهلوی انتقاد و از آزادی و دموکراسی و حقوق مردم دفاع می کرد.‌ ایشان عضو جمعیت دفاع از آزادی و حقوق بشر به ریاست آقای مهندس بازرگان بود و به خاطر مواضع انتقادی صریح نسبت به رژیم نوپای جمهوری اسلامی، در سال ۱۳۶۰ مجبور به خارج شدن مخفیانه از کشور گردید و تا آخر عمر در پاریس اقامت داشت.
در خردادماه ۱۳۵۸ از او برای سخنرانی در باره "طب و جامعه" در اولین سمینار علمی"طب ملی و مردمی" که به همت جامعه اسلامی پزشکان دانشگاه شیراز برگزار می شد دعوت کردیم. من که مسئول آن تشکل مدنی و دبیر سمینار بودم به استقبال ایشان به فرودگاه رفتم و در جنب همایش نیز با دوستان دانشگاهی با او به بحث در باره مسائل روز انقلاب پرداختیم. سخنرانی او جذاب، عمیق، صریح و روشنفکرانه بود. پس از برگزاری سمینار، سخنرانی او را به همراه سخنرانی دیگر میهمانان از جمله دکتر کاظم سامی وزیر بهداری(طب و سیاست)، دکترابولحسن بنی صدر عضو شورای انقلاب(طب و اقتصاد)، دکتر علی شریعتمداری وزیر فرهنگ و آموزش عالی(طب و تعلیم و تربیت) و دکتر ابوتراب نفیسی(طب سنتی) به چاپ رساندم. در قطعنامه آن سمینار، طب به عنوان یک رسالت انسانی و معنوی معرفی شد و خواستار عدالت در پزشکی، قطع هرگونه رابطه مادی بین پزشک و بیمار، فراگیری پوشش بیمه همگانی، ایجاد شبکه بهداشتی- درمانی در سطح کشور و ملی شدن تراست های چندملیتی داروئی شدیم"! البته آن آرمان ها کجا و واقعیت های تلخ کنونی کجا!؟"
🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹
دکتر حاج سید جوادی در مصاحبه ای بعد از وقایع سال ۱۳۸۸ ابراز داشت که "ولایت مطلقه فقیه و حقوق حقه مردم مانند دو خط موازی هستند که هرگز به هم نمی رسند و ایران حالا در مرحله ای از ساختارشکنی قرار دارد!".




"! زوال یا افتخار"
هم اکنون کشورعزیزمان ایران علیرغم ثروت و مزیت های نسبی فراوانی که دارد به بحران های سخت اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و مدیریتی دچار شده است. رشد و پیشرفت کشورها منوط به داشتن ثروت های زیرزمینی و طبیعی نیست و در کشوری مثل ژاپن فقط ۲٪ از ثروت ملی آن را تشکیل می دهد. حرف اول را در کشورهای توسعه یافته صنعتی، برخورداری از منابع انسانی آموزش دیده، مدیریت علمی و ساختار دموکراتیک می زند. در واقع آنچه می تواند با جلب اعتماد، مشارکت عمومی و انسجام بخشی به جامعه موجب افزایش سرمایه اجتماعی شود و منابع انسانی، طبیعی، فرهنگی و اقتصادی را بارور کند و در خدمت توسعه کشور قرار دهد، "مدیریت علمی" است. از طرف دیگر در جهان امروز سوءمدیریت نیز دلیل اصلی سقوط و عقب افتادگی یک ملت و یک کشور ارزیابی می شود. مطابق آموزه های پیامبر(ص) و امام علی(ع) که دانش روز هم بر آنها مهر تائید زده است، مهم ترین شاخص های سوء مدیریت عبارت است از:
۱- زیر پا گذاشتن اصول اساسی علم، اخلاق، عقل و منطق، قانون، آزادی، عدالت و کرامت انسان ها، قطع ارتباط با مسائل و درد و رنج مردم
۲- روزمرگی، فرصت سوزی، اتلاف منابع ملی و بیت المال، وعده های پوچ و تکراری، پوزش خواهی زبانی بدون جبران گذشته
۳- جذب فرومایگان، قراردادن افراد فاسد و سودجو و جاهل در مسئولیت های حساس، عبرت نگرفتن از رویدادها، فرو رفتن در توهمات و خرافات
۴- طرد فرزانگان، محدودیت و انزوای دانشمندان، خانه نشینی و حصر و تبعید چهره های خوشنام و خدمتگزار ملی
اکنون بر سر دوراهی فروپاشی و زوال یا اتحاد و افتخار ملی، نقش و وظیفه اصلی بر عهده حکومت ها و نخبگان است، باید به داد مردم و جوانان رسید، حاشا به غیرت و درایت شما!




⚽️اسطوره های تلاش و امید⚽️
ورزش مورد علاقه ام در دوره دانش آموزی و دانشجوئی، اول والیبال بود و بعد هم فوتبال. ورزشکارحرفه ای نبودم ولی بیشتر از اینکه تماشاگر باشم اهل عمل بودم و ساعت های طولانی حتی تا نیمه شب در زمین بازی می ماندم و می دویدم. فوتبالیست محبوبم در آن سال های دور و در نقطه اوج شهرتش، پله(PELÉ) چهره افسانه ای فوتبال برزیل بود که به عنوان بهترین فوتبالیست و بهترین ورزشکار قرن - ۲۰ شناخته می شد. در سال های بعد هم اسطوره های دیگری از تلاش و امید و مظهر همبستگی و غرور ملی در فوتبال ایران ما و کشورهای دیگر سر بلند کردند:
قهرمانانی چون اوزه بیو، همایون بهزادی، بکن بائر، علی دائی، یاشین، علی کریمی، گرد مولر، مارادونا، کرایف، روبرتو باجو، زیدان و اکنون مسی و رونالدو!
فوتبال، والیبال و دیگر ورزش های جمعی همواره برای من الهام بخش بوده و پیام آرمان خواهی و امید، تلاش و شادی، رقابت سالم، مروت و جوانمردی، و همبستگی و اتحاد داشته است. بویژه برای من و دیگرانی که در کهن دیار خود از دیرباز شاهد فردگرائی، بی اعتمادی، اختلاف، نوحه و عزا، بی تحرکی و رقابت های تخریبی بوده و رنج برده اند.
اگرچه پیش بینی نتیجه بازی فوتبال امشب با پرتغال سخت تر از مسابقه قبلی ایران و اسپانیا است، ولی امیدوارم که با همت و غیرت بچه ها و مدیریت حرفه ای کی روش، باز هم مسابقه آبرومندانه ای در شان ایران ارائه شود‌.






"جدا کردن کودکان از مادران!"
کودکان اولین قربانیان بی پناه در بحران های سیاسی - اجتماعی و اقتصادی جوامع و جنایات حکومت ها هستند. نمونه های آن را هم اکنون در کشتار کودکان یمنی و نیز وضعیت نا بسامان کودکان پناهجویان و مهاجران خارجی به آمریکا می توان مشاهده کرد. دولت آمریکا از زمان اجرای سیاست فرعونی و هیتلری «مدارای حداقلی» با پناهجویان مکزیکی، دوهزار و چندصد کودک را از پدر و مادرانشان جدا نمود، سپس کودکان معصوم را در قفس ها و کمپ هائی در سراسر کشور و والدین آنها را در زندان ها محبوس کرد. مسئولان آمریکائی برای توجیه رفتار غیر انسانی خود به اعتقادات مذهبی مردم متوسل شدند! از جمله جِف سِشِنز دادستان کل مخاطبان را به کتاب انجیل ارجاع داد. او گفت من شما را به پولسِ قدیس و فرمان روشن و خردمندانه او خطاب به رومی ها ارجاع می دهم که می فرماید:"از قوانین و دستوراتِ حکومت اطاعت کنید. همانا که خداوند آنان را برای برقراری نظم و حکمرانی تعیین کرده است...".
در بین این کودکان از طفل نوزاد و شیرخوار تا کودکان معلول جسمی- حرکتی دیده می شدند. انتشار تصاویر گریان و صدای ضجه کودکانی که از مادرانشان جدا شده بودند، انتقادهای گسترده‌ای را در میان احزاب و شخصیت های سیاسی و بویژه بانوان اول سابق و کنونی آمریکا در پی داشت: میشل اوباما، هیلاری کلینتون، لورا بوش و روزالین کارتر و حتی ملانیا ترامپ به شدت از این اقدام انتقاد کردند. همسر ترامپ گفت که از دیدن صحننه‌های جدایی فرزندان از خانواده‌ها متنفر است. نیویورک تایمز نیز در گزارشی نوشت: این سیاست ترامپ به اندازه ای غیر انسانی و مهیب است که مشابه با اقدام نازی ها تلقی شده است! این اعتراضات باعث گردید که بالاخره چند روز قبل رئیس جمهوری آمریکا تسلیم شود و دستور توقف جدایی فرزندان مهاجران غیرقانونی از والدینشان را امضا کند!

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

263

obunachilar
Kanal statistikasi