اخلاق مهندسی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


ارائه مسائل مرتبط با اخلاق مهندسی
براي طرح پیشنهاد، انتقاد و سوال با آیدی زیر ارتباط بگیرید:
@EngineeringEthics
لطفا با انتشار مطالب كانال در ترويج مباحث اخلاقي همكاري فرماييد.

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


ذکر خاطره ای از مرحوم مهندس معین فر

به قلم آقای مهندس عباس زرکوب

@Engineering_Ethics


🔳 این روزها که صدای همه از فساد و رشوه در آمده جا دارد مردم با معین فرها بیشتر آشنا شوند تا بدانند مردانی چون او هم در عرصه های مدیریت نقش آفرینی کردند با سلامت مالی و با شرافت حرفه ای.

🔳 علی اکبر معین فر؛ پایان یک عمر زندگی با تخصص و سیاست و شرافت

🖌 یادداشتی از مهرداد خدیر

علی اکبر معین فر در سال ۱۳۰۷ در تهران به دنیا آمد. در سال ۱۳۲۶ در آزمون ورودی دانشکده فنی ثبت نام و از سال دوم ادامه تحصیل در رشته راه و ساختمان را انتخاب کرد.

این روزها که بحث زلزله دوباره داغ شده جا دارد به یکی از وجوه تخصصی و اشتهارفراسیاسی مهندس معین فر اشاره شود که همانا موضوع مهندسی زلزله و اساساً طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله است و اغراق یا به خاطر درگذشت این چهره سرشناس مهندسی و سیاسی نیست اگر گفته شود مهندسی زلزله در ایران با نام علی اکبرمعین فر پیوند خورده و اساساً به همین دلیل به درخواست دکتر ابوالحسن بهنیا – رییس وقت دفتر فنی سازمان برنامه و بودجه - به این سازمان دعوت شد.

یادداشت کامل را در لینک زیر بخوانید:
http://www.asriran.com/fa/news/583377
▪️▪️▪️
https://t.me/Eng_Ethics/14


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
اخلاق مهندسی: رهیافت سازمانی

ارائه دکتر قراملکی در همایش اخلاق مهندسی در صنعت ساختمان- قم آذر 96

@Engineering_Ethics


در مزایای قانون شکنی مردم برای دولت

اگر سال 97 ایرانی ها تصمیم بگیرند تمام قانون ها و مقررات کشور را به طور کامل رعایت کنند، دولت 4 درصد از درآمدش را از دست خواهد داد!

@Engineering_Ethics


▫️▫️▫️
شمع را هر چه قدر بهتر بسازييم، به لامپ نمي رسد.
در چهارچوب حركت كردن و تغييرات تدريجي، هميشه بهترين گزينه نيست، گاهي لازم است سنت شكن باشيم.

@Engineering_Ethics


✅ انتقاد به مقامات سازمان

⭕️ در هر سازمان لازم است مکانیزم‌هایی برای بیان انتقاد به مقامات بالادستی وجود داشته باشد.

▪️رهبران سازمانی هم باید خودشان را در ارزیابی‌های دوره‌ای و اجباری مانند بازبینی‌های عملکرد قرار دهند و هم باید مکانیزم‌هایی را در نظر بگیرند که شاید خیلی ساده به نظر بیایند اما بسیار مفیدند؛ مکانیزم‌های سنتی مانند صندوق پیشنهاد‌ها و انتقاد‌ها.

▪️یکی از رهبران سازمانی اخیرا یکی از این صندوق‌ها را بیرون دفتر کارش نصب کرد و از حجم وسیع بازخوردهای تند و بدون نام در مورد سبک رهبری نه‌چندان دوستانه خود شگفت‌زده شد.

▪️مدیر اجرایی دیگری درخواست بازخورد صادقانه از طریق ایمیل از سوی اعضای تیم کرد. او از آنها خواست آنچه تیم به‌طور متفاوت انجام می‌دهد، آنچه آنها می‌توانند به انجام دادن آن ادامه دهند اما بهبود یابند و آنچه باید انجام آن را متوقف کنند، بیان کنند. او هر ماه قاطع‌ترین واکنش‌ها را انتخاب می‌کند، در جلسه تیمی بعدی با صدای بلند می‌خواند و نویسنده آن را تحسین می‌کند؛ عملی که شفافیت، تفکر نوین و انتقاد سازنده را تشویق می‌کند.

▪️ در هر سازمان، فعالیتی می تواند شکل بگیرد که به آن «نامه مدیر عامل» گفته می شود. کارمندان به‌صورت دوره‌ای برای نوشتن نامه‌ای به مدیرعامل دعوت ‌شوند. شرکت‌کنندگان می‌توانند هر فردی در سازمان یا تنها ردیف‌های بالای رهبری سازمان باشند. نامه‌های آنها می تواند توصیه‌هایی به مدیر ارشد اجرایی باشد. این تجربه مدیران را در معرض مشکلاتی می‌گذارد که از مشاهده آنها امتناع می‌کردند، چشم‌اندازهایی برای آنها فراهم می‌کند که ممکن بود در غیر این صورت از نظر دور بماند و ارزش‌ها و انگیزه‌های افراد دیگر را به آنها منتقل می‌کند.
منبع: strategy-business

#اخلاق_سازمانی
@Engineering_Ethics




⭕️ مهارت متقاعدسازی

🔺به نظر شما چگونه می‌توانیم شخصی را متقاعد کنیم تا کاری را که می‌خواهیم انجام دهد؟ با تکیه بر قدرتی که نسبت به آنها داریم؟یا اینکه صرفاً باید منطقی برخورد کنیم؟ آیا تا زمانی که دیگران بپذیرند که حق با ماست باید بر موقعیت خود پافشاری کنیم؟

▪️باید گفت هر کدام از این رویکردها می‌توانند در شرایط خاصی بکار بیایند ولی لزوما بهترین رویکرد نیستند. جی کانگر (Jay Conger)، استاد رفتار سازمانی در مقاله‌ای تحت عنوان "هنر ضروری متقاعدسازی که در مجله‌ی کسب‌وکار هاروارد منتشر کرده، دیدگاه متفاوتی نسبت به متقاعدسازی ارائه نموده است. او معتقد است که برای اینکه نقش یک متقاعد‌کننده را خوب بازی کنید، باید دارای ۴ عنصر اساسی زیر باشید:

1️⃣ اعتبار: وقتی دانش و تجربه خود در مورد یک موضوع خاص را به دیگران نشان دهید، توانایی بیشتری در متقاعد کردن آنها خواهید داشت. پایه‌های دیگر به دست آوردن اعتبار از طریق روابط به وجود می‌آیند.

2️⃣ زمینه مشترک: ایجاد و یا یافتن یک زمینه مشترک بهترین راه برای ارائه نظرات و ایده‌های خودتان است.

3️⃣ شواهد واضح و روشن: ارائه سند و مدرک برای حمایت و تثبیت موقعیت بسیار ضروری و حیاتی است. با این وجود داده‌ها، آمارها و نمودارها نمی‌توانند به تنهایی و به اندازه کافی، متقاعد کننده باشند. آنچه مردم دوست دارند ببینند یک سند و مدرک روشن و واضح است.

4️⃣ ارتباط عاطفی: احساسات و عواطف عوامل اصلی در بحث انگیزش و تصمیم گیری هستند. جلب توجه و اثرگذاری بر احساسات و عواطف به هیچ عنوان کار غیر اخلاقی و حقه بازی محسوب نمی‌شود، بلکه اساس و پایه ارتباطات متقاعد کننده است و برای رسیدن به درکی مشترک از مسئله پیش روی لازم است.

مدیران باید به خوبی بتوانند دیگران را متقاعد کنند تا بتوانند با استفاده از کمک دیگران به اهداف مورد نظر دست یابند. آنها می‌توانند با استفاده از تحکم، امر کردن و اجبار دیگران را وادار به انجام کارها کنند. اما آیا این روش در بلند مدت نیز کاربرد خود را دارد؟ اما اگر از روش‌های متقاعدسازی موثر استفاده کنند، می‌توانند کارمندان‌شان را به سوی رسیدن به یک راه‌حل مشترک هدایت کنند.

#اخلاق_سازمانی
@Engineering_Ethics


#اسراف_منابع

@Engineering_Ethics




اخلاق در مهندسی ساختمان.pdf
4.1Mb
📝مقالات ارزشمند (9)

✍️عنوان: آیا اخلاق مهندسی برای حرفه مهندسی ساختمان سودمند است؟

✍️پدیدآورنده: علی دیزانی
✍️انتشار: فصلنامه پنجره، شماره 24، پاییز 96

@Engineering_Ethics


اساتید محترم اخلاق مهندسی
همایش اخلاق مهندسی در صنعت ساختمان-قم

آقای دکتر بهنام تایبی دانشیار دانشگاه دلفت هلند
آقای دکتر حمیدرضا جوان عضو کمیته اخلاق مهندسی نظام مهندسی استان قم

@Engineering_Ethics


تقویم و برنامه همایش ملی اخلاق مهندسی در صنعت ساختمان
28 و 29 آذرماه 96

(این همایش به صورت الکترونیکی و آن لاین نیز قابل مشاهده است.)

@Engineering_Ethics


✅ دو رویکرد در اخلاق مهندسی

▪️دکتر بهنام تائبی دانشیار دانشگاه صنعتی دلفت کشور هلند در گفتگو با روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در رابطه با تعریف اخلاق مهندسی اظهار داشت:

▪️اخلاق مهندسی، تامل درباره فعالیت های گوناگون مهندسی است که در مواجهه با مفاهیم اخلاقی هستند.

▪️مهندسین در فعالیت های اجرایی خود با گزینه های اخلاقی متفاوتی روبرو هستند، هر چند این گزینه ها عموما به عنوان گزینه های اخلاقی شناخته نمی شوند.

▪️ اخلاق مهندسی مشتمل بر دو رویکرد است:

1️⃣ اخلاق و کردار مهندس و یا مهندسین که از آن به اخلاق حرفه ای در حرفه مهندسی نیز یاد می شود.

2️⃣ اخلاق و فرآیندهای مهندسی اعم از طراحی، ساخت و ارزیابی های مهندسی. این فرآیندها عمدتا پاسخگوی نیازهای مختلف اجتماعی و یا ارزش های متفاوت اخلاقی و اجتماعی هستند.

🔺همایش ملی اخلاق مهندسی در صنعت ساختمان در قم روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۸ و ۲۹ آذرماه در شهر مقدس قم برگزار می شود.

#اخلاق_مهندسی
@Engineering_Ethics


✅ اهمیت اخلاق مهندسی به میزان اهمیت اخلاق و همچنین اهمیت مهندسی است

▪️مهندس علی دیزانی، هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، عضو کمیته اخلاق مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در گفتگو با روابط عمومی سازمان اظهار داشت:

▪️ اخلاق مهندسی، شاخه‌ای از اخلاق حرفه‌ای و البته در نگاهی دیگر، شاخه‌ای از اخلاق کاربردی است.

▪️ این علم به مطالعه مؤلفه‌های گوناگون سامانه‌های مهندسی به لحاظ اخلاقی می‌پردازد. این مؤلفه‌ها شامل اولاً فاعل‌های کنش مهندسی شامل مهندسان، گروه‌ها و سازمان‌های مهندسی و البته صفات و رفتارهای آن‌هاست.

▪️ ثانیاً دربرگیرنده مجموعه فرآیندهای مهندسی است (شامل ایده پردازی، طراحی، تولید، فروش، خدمات دوره بهره‌برداری، بهسازی، بازسازی، بازیافت و درنهایت دفع مواد زائد)؛ و بالاخره محصولات مهندسی را دربرمی گیرد.

▪️ در اخلاق مهندسی، سه کار روی این مؤلفه‌ها انجام می‌گیرد. اول بررسی و حل مشکلات اخلاقی حاصل‌شده در آن‌ها یا به‌وسیله آن‌ها؛ البته با تأکید بر مشکلاتی که در حد چالش‌های اجتماعی مطرح می‌شوند.

▪️دوم ارزیابی اخلاقی آن‌ها اعم از آن‌که در شکل یک مشکل بروز کرده باشد یا خیر؛ و درنهایت، تعیین وظایف، استانداردها و هنجارهای اخلاقی آن‌ها؛ بنابراین علیرغم نگاه سنتی به اخلاق که تمرکز بر انسان به‌عنوان فاعل اخلاقی و رفتار او دارد، اخلاق مهندسی همچون شاخه‌های علمی هم‌جوارش، به سازمان، فرایند و محصول نیز می‌پردازد.

🔺همایش ملی اخلاق مهندسی در صنعت ساختمان روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۸ و ۲۹ آذرماه در شهر مقدس قم برگزار می شود.

#اخلاق_مهندسی
@Engineering_Ethics


پیش مونتاژ قسمت سوم از سازۀ فولادی رأس برج میلاد برروی زمین.
طراحی مهندس حقیقی و همکاران.
تابستان 1382
(منبع کانال ارزیابی شتابزده، دکتر محمدرضا اسلامی)

@Engineering_Ethics


✅مهندس بهمن حقیقی، مهندسی محاسب از گونه دیگر

🖌 گرامیداشت یاد و خاطره مهندس بهمن حقیقی به قلم دکتر محمدرضا اسلامی

▪️«مهندس بهمن حقیقی، سرپرست طراحی سازۀ برج میلاد به رحمت الهی رفت.»

▪️خبرکوتاه و جانفرساست. بر روی صفحه مانیتور تلگرام و وقتی که از جلسه کاری خارج می شوم ظاهر می شود. انگار نفس در سینه می گیرد و آهی است که از شغاف قلب برمی خیزد.

▪️مهندس بهمن حقیقی یک مهندس محاسب قوی بود اما مهندس محاسب (به سختی) ولی این سوی و آن سوی پیدا می شود. آنچه که مهندس حقیقی را ویژه می کرد، نه دست داشتن در کارِ صعبی چون طراحی سازه برج میلاد، که اخلاق مهندسی ویژه ایشان بود.

▪️گاه پس از ساعت ها رانندگی در میانه جاده ها و مسیرها و دشتها، درکنارۀ کوهی آبشاری می بینی متمایز از همه زمین ها که دیده ای؛ زیبا، بلند، مستدام و با صدایی از آب که به جانت می نشیند. خشکیِ زمینهایی که عبور کرده ای را از یادت می برد. تو در این سوال و حیرت از خودت می مانی که: «این هم بود و من نمی دانستم؟».

▪️مهندس حقیقی، و سلوک رفتارش در عالم مهندسی، ترا به همان جنس پرسش می انداخت که «اینگونه رفتار، هنوز هم هست و نمی دانستم؟» گونه ای از اصالت و ادب در رفتار، در روزگاری که وقتی کسی مهندس شد یا "حرفه ای" شد، عموما باید جامه ی رفتارهای قالبی و خشنِ صنعتی را به بر کند. اما مگر آنگونه از سلوک اخلاقی در کنار حرفه مهندسی محاسب، هنوز هم هست؟ مهندس حقیقی ها، پاسخ این پرسش هستند که بله! هست و می شود.
در روزگاری که به تعبیر مولانا:
عالم همه گرگِ مرد خوار است...

▫️▫️▫️
▪️دانشجوی ترم ششم لیسانس بودم که برای دوره کارآموزی به شرکت بلندپایه رفتم و در کارگاه برج میلاد (که بوی بتنِ تازه میداد و صدای کاری دشوار در فضایش بود) با مهندس خیامیان و مهندس پیشگاهی آشنا شدم. بدنه بتنی برج میلاد در آغازِ حرکت به سمت قلب آسمان بود. در دفتر فنی کارگاه، اولین بار که مقابل نقشه هایِ اجراییِ دیوارۀ بتنی برج قرار گرفتم، وحشت کردم از دیدنِ حجمِ انبوهی از دیتیل که در یک ورق نقشه یک متر درنیم متر گنجانده شده بود. در ورق زدن این نقشه ها، دو اسم و امضا زیر هر شیت نقشه بود. بهمن حقیقی و محمدرضا حافظی.

▪️نام ها برایت جان می گیرد وقتی که چهره ها را می بینی. اولین بار که پس از یک سال کار در پروژه، مهندس حقیقی را بعد از جلسه مناقصه سازۀ فولادی راس برج میلاد دیدم، انگار که افتخاری نصیب شده بود برای مهندسی تازه فارغ التحصیل، "امکان دیدارِ" کسی که این صدها برگ نقشه سازه برج میلاد، به امضای اوست.

▪️ماهها گذشت و یکسال بعد به دعوت کریمانه و پر مهر مهندس زرکوب برای کار در شرکت یادمان سازه دعوت شدم. در جلسه مصاحبه، مهندس زرکوب گفت: «ما در برج میلاد فقط به دنبالِ برج ساختن نیستیم . برج، بتن و آهن است و بالاخره بالا می رود. ما اینجا دنبال تربیت مهندس و نیرو، برای فردای ایران هستیم».

▪️همکاری با مهندس حقیقی، از موضعِ حضور در شرکت کارفرما آغاز شده بود و در روزگاری که سازۀ فولادی برج میلاد (به عنوان بزرگترین سازۀ فولادی در میان تمام برج های مخابراتی دنیا) در شرکت سدید (کارخانه سدادماشین) ساخته می شد، هر دو هفته یکبار مهندس حقیقی از اصفهان به تهران می آمد تا مشکلاتِ ساختِ قطعات فولادی در کارخانه سدادماشین بررسی شود و صورتجلسات کارگاهی تنظیم شود. ده ها صورتجلسه کارگاهی که خاطرۀ نوشتن متن آنها برایم گره خورده با سکوت و متانت این مهندس بزرگ.

▪️حضور تیم فنی سیف اله ابراهیمی در سدید به کارِ ساخت سازه جان داد، ولی صبوری و حضور مهندس حقیقی، باعث شد تا یک «طرحِ معماری» که بر روی کاغذ کشیده شده بود، با فولاد ساخته شود (تصویر زیر).

▪️در تمام آن جلسات، مهندس حقیقی رفتار صنفی نکرد (بلندپایه در مقابل سدید) و از موضعِ محاسبی صبور، به بررسی میلیمتر به میلیمتر مسایلِ ساخت سازۀ فولادی برج میلاد پرداخت. سازه ای که با رواداریهای میلیمتری ساخته و بر فراز آسمانِ تهران، نصب شد ... بالاخره نصب شد.

▪️در جلسات فنی، گاه پیش می آمد که مهندسین جوان، از سرِ درشتی و هیجاناتِ کشف و شهود مهندسی که (در جوانی چنان که اُفتد و دانی) عارض می شود، سخن می گفتند، ولی ایشان به همان گونه ی اصالت اصفهانی، به آرامی پاسخ می گفت.

▪️جمعه ظهر است و پس از یک هفته شلوغ در گوشه ای در کارولینای جنوبی نشسته ام و مرور خاطرات، امان نمی دهد. انبوهی از خاطرات خوب از شش سال رفاقت. در روستایِ فضاهای خشن فنی و مهندسی، آنجا که – به تعبیر علی شریعتی- انتظار دیدار حسن و محبوبه ها را نداری، شورانگیز است که می بینی حسن ها و "رفتارهایِ حَسن" (نیکو)، هنوز هم هست.

▫️خاطره این محاسب ایرانی، پر ارج در قلبهایمان مستدام خواهد ماند.

@Engineering_Ethics


✅ آیا برای داشتن جامعه ای بهتر تلاش می کنیم؟

🖌 دکتر حسین ایمانی جاجرمی

▪️برای آن که مشکلات اجتماعی کمتر شود دو سیاست را می توان در پیش گرفت:
1) مجازات و سرکوب کجروان و هنجارشکنان که در بیشتر اوقات خود قربانی و معلول شرایط نامناسب هستند.
2) تشویق و قدردانی از افرادی معمولا گمنام و ناشناخته که تلاش کرده اند غم و رنج دیگران کمتر شود.

▪️به نظر می رسد جامعه ما بیشتر از آن که به تشویق عمل سودمند اجتماعی تمایل داشته باشد راه حل کاهش مسائل را در سرکوب و مجازات خاطیان دیده است.

▫️شاید ذکر یک نمونه از سیاست تشویق به اعمال اجتماعی سودمند «جایزه جامعه بزرگ» بریتانیا باشد. این جایزه در نوامبر 2010 به عنوان بخشی از «ابتکار جامعه بزرگ» از سوی نخست وزیر وقت تاسیس شده است. تاکنون بیش از پنجاه جایزه در این قالب داده شده است.

▪️▫️جایزه مذکور به حوزه های زیر توجه دارد:
🔺مشارکت در اجتماع محلی
🔺بهبود زندگی و جامعه از طریق نوآوری، همکاری و شراکت های جدید
🔺مشارکت در کنش اجتماعی

▫️▪️نگاهی به برخی از برندگان این جایزه می تواند نکات مهم و قابل توجهی را نشان دهد:
🔺یک ایستگاه رادیویی محلی در دسامبر 2011 به دلیل کمک به «دانش آموزان و افراد بیکار در ... کسب مهارت های ارزشمند برای اشتغال و حمایت ارزشمند از خیریه های محلی.
🔺 گروه استریت آنجلز (فرشتگان خیابانی) در ژون 2012 برای فعالیت در زمینه خدمات محلی برای آن که محله و خیابان هایشان اماکنی امن تر شوند.
🔺 گروه پاسز در ژوئن 2013 برای حمایت از خدمات به بی خانمان ها در آکسفوردشایر.
🔺 تشکل فیر فاینانس (تامین مالی عادلانه) در اکتبر 2013 برای حمایت از 200 کسب و کار لندنی از طریق تامین پول مورد نیاز برای شروع یا گسترش کسب و کار.
🔺 خدمات آتش نشانی و نجات بریتانیا در ژولای 2014 برای کار نوآورانه آن ها با جوانان در زمینه آموزش در مورد پیش گیری از آتش سوزی و ممانعت از رفتارهای ضد-اجتماعی
🔺 تشکل بادی & سوول (جسم و روح) در دسامبر 2014 برای کارشان در زمینه حمایت از کسانی که ایدز دارند، دوستان و خانواده های آنها.

▪️در شرایط سخت و دشوار زندگی در روزگار کنونی چگونه است که هنوز چرخ های جامعه می چرخد؟ بی گمان از هزاران طریق گوناگون افراد و ابتکاراتی هستند که گمنام و ناشناخته می خواهند تا شرایط را بهتر کرده و زندگی را برای همنوعان خود آسان سازند. مجازات و تنبیه چندان راه مناسبی برای ترویج زندگی اجتماعی و بهبود وضعیت نیست.

▫️شاید وقتش رسیده ما هم جایزه ملی برای شناخت بیشتر ابتکارات گروه های محلی و معرفی آن ها به جامعه تاسیس کنیم.

#مسوولیت_اجتماعی
@Engineering_Ethics


🔺قرآن یک اصل کلی ذکر می‏کند، همین اصلی که در مقدمه‏ داستان راستان ‏نوشتم، با توجه و الهام از جمله‏ای که امیرالمؤمنین در نامه خود به مالک اشتر راجع به عامّه و خاصّه دارد.

🔺عامّه همین گروه به اصطلاح توده مردم هستند. خاصّه آنهایی که امتیازات را به خودشان اختصاص داده‏اند.

🔺حضرت به مالک توصیه می‏کند که عامّه مردم را داشته باش و مراعات حال عامّه را بکن و تکیه‏ات بر عامّه مردم باشد نه بر خاصّه.

🔺بعد حضرت این گونه تعلیم می‏کند (خلاصه‏اش این است) که خاصّه یک مردمی هستند که عادت کرده‏اند به اینکه زیاد بگیرند و کم بدهند (کم کار کنند)، یک مردم پرتوقع و کم کار، و اینها هیچ قابل اعتماد نیستند.

🔺برعکس، توده مردم توقعشان کمتر و خدمتشان بیشتر است.

🔺آنجا من ذکر کردم که غالباً صلاح از پایین به بالا سرایت می‏کند، فساد از بالا به پایین می‏ریزد، یعنی غالباً صلاح و فساد دو جهت متضاد را دارند: فساد از طبقه بالا می‏ریزد و به طبقه پایین سرایت می‏کند، یعنی طبقه بالا طبقه پایین را فاسد می‏کند. برعکس، صلاح و اصلاح از پایین به بالا حرکت می‏کند، یعنی طبقه پایین است که وقتی صالح شد صلاحش حتی می‏تواند طبقه بالا را هم اصلاح کند، که این اصلِ قرآنی است.

(آیه الله مطهری (ره) - مجموعه آثار، ج ‏15، ص: 927)
@Engineering_Ethics


تله فساد، فساد سازمان یافته، فساد ساختاری . . .
وااسفا از ناکار آمدی دستگاه های نظارتی!

@Engineering_Ethics

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

580

obunachilar
Kanal statistikasi